| Autor |
Treść |
|
|
|
|
Użytkownik
|
Pa854 napisał Ktoś wybiera się do Hotelu Diabis z biurem Viator? Może ktoś był w tym hotelu rok temu, prosze o opinie !!
Witam, Byłam w zeszłym roku w hotelu Diabis z biurem podróży Viator. W tym roku także się wybieram, w tym samym terminie- 5.08  Ja byłam bardzo zadowolona z wyjazdu, ale wszytsko zależy od tego jakie kto ma oczekiwania. Udało mi się dostać bardzo ładny pokój, było dosyć czysto, właściciel hotelu bardzo sympatyczny. Napisz dokładnie co chcesz wiedzieć, a postaram się odpowiedzieć na pytania  Pozdrawiam. IP: 78.8.138.100
|
|
moni
|
|
|
Gość
|
Kasia123  ja jadę 14.08. też do Diabis z Viatorem i mam pytanie - czy w pokojach są suszarki do włosów? Bo nie wiem czy mam zabierać swoją  IP: 89.78.124.69
|
|
...
|
|
|
Gość
|
Na zdjęciach ze strony diabis.com jest widoczna suszarka więc chyba są w każdym pokoju  5.08 - Poznań się wybiera  IP: 83.11.214.235
|
|
Pa854
|
|
|
Gość
|
kasia123 napisał Pa854 napisał Ktoś wybiera się do Hotelu Diabis z biurem Viator? Może ktoś był w tym hotelu rok temu, prosze o opinie !!
Witam, Byłam w zeszłym roku w hotelu Diabis z biurem podróży Viator. W tym roku także się wybieram, w tym samym terminie- 5.08  Ja byłam bardzo zadowolona z wyjazdu, ale wszytsko zależy od tego jakie kto ma oczekiwania. Udało mi się dostać bardzo ładny pokój, było dosyć czysto, właściciel hotelu bardzo sympatyczny. Napisz dokładnie co chcesz wiedzieć, a postaram się odpowiedzieć na pytania  Pozdrawiam.
A autokare jakim jechaliście? Z jakiego miasta w tym roku jedziesz? Ja wyjeżdzam z Katowic, zbiórka pod Orlenem. Ogólnie to pierwszy raz jade z tego biura, opinie są różne. Cena atrakcyjna wiec zacząłem się zastanawiać, co do warunków pobytowych, autokaru itd. Oczywiście nie narzekam że fajna cena. Na zdjęciach widziałem że fajne prysznice mają  IP: 89.77.211.221
|
|
|
|
|
Użytkownik
|
W pokojach były suszarki, ale trochę beznadziejne. Ja wzięłam w zeszłym roku swoją i w tym także zabieram  . Co do prysznica- w Bułgarii raczej ciężko gdziekolwiek znaleźć kabinę prysznicową  Jest to trochę uciążliwe, kąpiesz się "na środku łazienki", wszystkie rzeczy są mokre, a podłoga zalana (niestety te odpływy w podłodze nie nadążają odprowadzać nadmiaru wody także cała łazienka pływa). Autokar- nie ma się co oszukiwać: podróż to koszmar  a niestety Viator nie oferuje autokarów dobrej jakości :/ Mam nadzieję, że w tym roku autokar będzie lepszy, chociaż zapewne moje nadzieje okażą się złudne. Przed wyjazdem w zeszłym roku Viator nagle chciał zmienić nam hotel, ale po wielu rozmowach i marudzeniu udało się coś z nimi wywalczyć. Nie jest to jakieś rewelacyjne biuro, które szczególnie dba o klienta- trzeba z nimi czasem się wykłócić o swoje. W roku poprzednim mieliśmy wykupione wyżywienie. Śniadanka były naprawdę biedne, nie mówiąc już o obiadach. Obiady były w restauracji oddalonej o 200- 300 m od hotelu. Porcje były malutkie, naprawdę nic ciekawego. Dlatego cieszę się, że w tym roku była możliwość wykupienia opcji bez wyżywienia. Wyjeżdżam z Wrocławia, ale i tak wszyscy spotkamy się w Katowicach  Przynajmniej tak to wyglądało w zeszłym roku: autokar zwoził ludzi ze wszystkich miast, m.in. Poznań, Warszawa do Katowic, tam dla niektórych oznaczało to przesiadkę- i w dalszą trasę. Wybieram się ponownie, ponieważ uważam, że akurat jak za te pieniądze to naprawdę dobra opcja  IP: 78.9.6.60
|
|
kicia
|
|
|
Gość
|
Czy w tym roku nikt do Elwirki się nie wybiera :-( IP: 91.237.84.138
|
|
Pa854
|
|
|
Gość
|
kasia123 napisał W pokojach były suszarki, ale trochę beznadziejne. Ja wzięłam w zeszłym roku swoją i w tym także zabieram  . Co do prysznica- w Bułgarii raczej ciężko gdziekolwiek znaleźć kabinę prysznicową  Jest to trochę uciążliwe, kąpiesz się "na środku łazienki", wszystkie rzeczy są mokre, a podłoga zalana (niestety te odpływy w podłodze nie nadążają odprowadzać nadmiaru wody także cała łazienka pływa). Autokar- nie ma się co oszukiwać: podróż to koszmar  a niestety Viator nie oferuje autokarów dobrej jakości :/ Mam nadzieję, że w tym roku autokar będzie lepszy, chociaż zapewne moje nadzieje okażą się złudne. Przed wyjazdem w zeszłym roku Viator nagle chciał zmienić nam hotel, ale po wielu rozmowach i marudzeniu udało się coś z nimi wywalczyć. Nie jest to jakieś rewelacyjne biuro, które szczególnie dba o klienta- trzeba z nimi czasem się wykłócić o swoje. W roku poprzednim mieliśmy wykupione wyżywienie. Śniadanka były naprawdę biedne, nie mówiąc już o obiadach. Obiady były w restauracji oddalonej o 200- 300 m od hotelu. Porcje były malutkie, naprawdę nic ciekawego. Dlatego cieszę się, że w tym roku była możliwość wykupienia opcji bez wyżywienia. Wyjeżdżam z Wrocławia, ale i tak wszyscy spotkamy się w Katowicach  Przynajmniej tak to wyglądało w zeszłym roku: autokar zwoził ludzi ze wszystkich miast, m.in. Poznań, Warszawa do Katowic, tam dla niektórych oznaczało to przesiadkę- i w dalszą trasę. Wybieram się ponownie, ponieważ uważam, że akurat jak za te pieniądze to naprawdę dobra opcja 
Jak to chciał zmienić wam hotel? Troche przerażają mnie tego typu praktyki. Dotychczas jeździłem zawsze z Rego-Bis KAtowice i nigdy czegos takiego nie było  A na miejscu mieliscie jakiego rezydenta? Brałaś lewy czy Euro ? Ciekawe dlaczego wyjazd jest z Katowic jak Biuro ma siedzibe w Poznaniu. IP: 87.205.6.52
|
|
Pa854
|
|
|
Gość
|
Pa854 napisał kasia123 napisał W pokojach były suszarki, ale trochę beznadziejne. Ja wzięłam w zeszłym roku swoją i w tym także zabieram  . Co do prysznica- w Bułgarii raczej ciężko gdziekolwiek znaleźć kabinę prysznicową  Jest to trochę uciążliwe, kąpiesz się "na środku łazienki", wszystkie rzeczy są mokre, a podłoga zalana (niestety te odpływy w podłodze nie nadążają odprowadzać nadmiaru wody także cała łazienka pływa). Autokar- nie ma się co oszukiwać: podróż to koszmar  a niestety Viator nie oferuje autokarów dobrej jakości :/ Mam nadzieję, że w tym roku autokar będzie lepszy, chociaż zapewne moje nadzieje okażą się złudne. Przed wyjazdem w zeszłym roku Viator nagle chciał zmienić nam hotel, ale po wielu rozmowach i marudzeniu udało się coś z nimi wywalczyć. Nie jest to jakieś rewelacyjne biuro, które szczególnie dba o klienta- trzeba z nimi czasem się wykłócić o swoje. W roku poprzednim mieliśmy wykupione wyżywienie. Śniadanka były naprawdę biedne, nie mówiąc już o obiadach. Obiady były w restauracji oddalonej o 200- 300 m od hotelu. Porcje były malutkie, naprawdę nic ciekawego. Dlatego cieszę się, że w tym roku była możliwość wykupienia opcji bez wyżywienia. Wyjeżdżam z Wrocławia, ale i tak wszyscy spotkamy się w Katowicach  Przynajmniej tak to wyglądało w zeszłym roku: autokar zwoził ludzi ze wszystkich miast, m.in. Poznań, Warszawa do Katowic, tam dla niektórych oznaczało to przesiadkę- i w dalszą trasę. Wybieram się ponownie, ponieważ uważam, że akurat jak za te pieniądze to naprawdę dobra opcja 
Jak to chciał zmienić wam hotel? Troche przerażają mnie tego typu praktyki. Dotychczas jeździłem zawsze z Rego-Bis KAtowice i nigdy czegos takiego nie było  A na miejscu mieliscie jakiego rezydenta? Brałaś lewy czy Euro ? Ciekawe dlaczego wyjazd jest z Katowic jak Biuro ma siedzibe w Poznaniu.
Jakby co to możesz pisać mi na priv @ - pawcio84@o2.pl Pozdrawiam IP: 87.205.6.52
|
|
moni
|
|
|
Gość
|
kasia123 napisał W pokojach były suszarki, ale trochę beznadziejne. Ja wzięłam w zeszłym roku swoją i w tym także zabieram  .
Dziękuję za odpowiedź  IP: 89.78.124.69
|
|
Karolina
|
|
|
Gość
|
Jadę w sierpniu do hotelu Dolphin. Większość informacji wyczytałam na poprzednich stronach, ale nie znalazłam info czy jestem tam wifi ? Ktoś może wie ? Czy w recepcji rozmawiają po angielsku ? Rok temu była notka że po bułgarsku albo rosyjsku. Mam nadzieję, że to się zmieniło   IP: 85.219.166.130
|
|
mańka
|
|
|
Gość
|
Witam !
A czy jadąc autokarem sprawdzają przy granicach wszystko ? Zdarzyło sie to komus ?
Pozdrawiam IP: 176.100.198.139
|
|
ali
|
|
|
Gość
|
Właśnie jestem w Ravdzie, jak macie pytania - odpowiem. Kilka porad: Zabrać euro ale wymienić najlepiej na postoju w Sofii - tam kurs 1,95, w ravda 1,91, Jedzenie w knajpach bardzo tanie, hotele super ale wkoło smród i brud. Tanie piwo w sklepach w dużych plastikowych butelkach, 0,5 litrowe droższe niż w Polsce, a najdziwniejsze że warzywa i owoce droższe niż w Polsce. Jak ktoś jedzie autobusem zabrać dużo wody! Kontroli nie było tylko Serbowie bardzo powolnie odprawiali. Autobusy z Viator kompletna porażka, w jednym już w Słowacji wymieniali pasek klinowy, w drugim jak złapali gumę okazało się że w zapasie jest opona zimowa a koło też nie pasuje, tak że na dojazd liczyć minimum 30 godzin. A wycieczki fakultatywne z viator to fikcja. Jak tu przyjedziecie dowiecie się że to nie oni organizują tylko miejscowe firmy do których trzeba się zgłosić, najlepiej samemu. to minusy Z innych spraw rakija 1 litr 13 lewa, uzo 0,7 8 lewa, w knajpach polskie menu to standart, IP: 95.43.79.172
|
|
Angela
|
|
|
Gość
|
Czyli brac euro i wymienias w Sof. NA bankomaty przy bankach nie ma co liczyc? Glonów dużo?  IP: 88.199.232.150
|
|
|
|
|
Gość
|
ali napisał Właśnie jestem w Ravdzie, jak macie pytania - odpowiem. Kilka porad: Zabrać euro ale wymienić najlepiej na postoju w Sofii - tam kurs 1,95, w ravda 1,91, Jedzenie w knajpach bardzo tanie, hotele super ale wkoło smród i brud. Tanie piwo w sklepach w dużych plastikowych butelkach, 0,5 litrowe droższe niż w Polsce, a najdziwniejsze że warzywa i owoce droższe niż w Polsce. Jak ktoś jedzie autobusem zabrać dużo wody! Kontroli nie było tylko Serbowie bardzo powolnie odprawiali. Autobusy z Viator kompletna porażka, w jednym już w Słowacji wymieniali pasek klinowy, w drugim jak złapali gumę okazało się że w zapasie jest opona zimowa a koło też nie pasuje, tak że na dojazd liczyć minimum 30 godzin. A wycieczki fakultatywne z viator to fikcja. Jak tu przyjedziecie dowiecie się że to nie oni organizują tylko miejscowe firmy do których trzeba się zgłosić, najlepiej samemu. to minusy Z innych spraw rakija 1 litr 13 lewa, uzo 0,7 8 lewa, w knajpach polskie menu to standart,
A czy w Serbii wymagali paszportów?mam nadzieję, że pomimo długiej podróży jesteś zadowolony/a z wyjazdu? pozdrawiam  IP: 83.10.65.238
|
|
Karolina
|
|
|
Gość
|
W Rawdzie są dwa hotele Dolphin: www. hotel-dolphin-ravda. com Czy ktoś zna dokładny adres tego drugiego ? Chciałabym go sobie umiejscowić na mapie  Ten pierwszy wg mapy google leży tuż przy plaży. A ten drugi jak ? Podobno jest 30 m do morza, ale na mapie jest jakis hotel dolphin przy Nesebar St 68, a to jest wtedy w centrum. No i zgłupiałam  Może ktoś się wypowiedzieć kto tam był ? Teraz nie wiem czy wszystkie opinie, które do tej pory wyczytałam są o tym pierwszym czy drogim  IP: 85.219.166.130
|
|
Karolina
|
|
|
Gość
|
opinie.travelplanet.pl/dolphin_31147.html tutaj adres tego drugiego  IP: 85.219.166.130
|
|
szaszka
|
|
|
Gość
|
Ten drugi o którym mówisz jest zaraz przy głównej drodze dosyć ruchliwej a do morza jest z 50m napewno a może i więcej z tyłu za nim jest hotel Copacabana i wszędzie pisze że to jest już Nessebar a w ok.Servis podają Rawde  IP: 31.134.58.100
|
|
Karolina
|
|
|
Gość
|
fostertravel.pl/zdjecia/hotel/hotel-copacabana/hotel-copacabana-6wYxDDN98pE6CgB3gIkBh-640x480.jpg na tym zdjęciu wynika że jedna strona hotelu jest od strony ulicy a druga z basenem jest zaraz obok drugiego hotelu i ma się wrazenie że tam ciągle jest cień. to prawda ? Z której strony jest morze ?  Na stronach dot. hotelu Dolphin jest info, że większośc pokoi z widokiem na morze  IP: 85.219.166.130
|
|
|
|
|
Użytkownik
|
Karolina napisał fostertravel.pl/zdjecia/hotel/hotel-copacabana/hotel-copacabana-6wYxDDN98pE6CgB3gIkBh-640x480.jpg na tym zdjęciu wynika że jedna strona hotelu jest od strony ulicy a druga z basenem jest zaraz obok drugiego hotelu i ma się wrazenie że tam ciągle jest cień. to prawda ? Z której strony jest morze ?  Na stronach dot. hotelu Dolphin jest info, że większośc pokoi z widokiem na morze 
Na tym zdjęciu Dolphin jest po lewej stronie w głębi. Centralnie widać Copocabanę. Morze jest od strony balkonów. Za hotelem (a w zasadzie przed) jest droga Rawda - Nesebar. Na basenie w Dolphinie prawie cały dzień jest słońce. Pokój miałem na parterze od strony basenu - kawałek morza było widać, ale z 1 i 2 pietra widok na m. Czarne dużo lepszy. Kilka zdjęć hotelu Dolphin (tego blisko Nesebaru)wraz z lokalizacją: http://www.panoramio.com/photo/57053473, http://www.panoramio.com/photo/57589828 http://www.panoramio.com/photo/58778684 IP: 46.113.87.3
|
|
ali
|
|
|
Gość
|
A czy w Serbii wymagali paszportów?mam nadzieję, że pomimo długiej podróży jesteś zadowolony/a z wyjazdu? pozdrawiam Nie wystarczyły dowody - nawet wskazane bo szybsza odprawa, Mimo podróży uciążliwej jest super, disiaj byliśmy w Nesebar - przecudne miasteczko.
Czyli brac euro i wymienias w Sof. NA bankomaty przy bankach nie ma co liczyc?
Glonów dużo? Wodorostów sporo z tym ze przemieszczają się i raz są w jednym miejscu, potem w innym A euro dzisiaj zmieniłem w Nesebar po 1,95
Bankomatów mało IP: 77.85.106.53
|
|
Adrian
|
|
|
Gość
|
angela napisał megi napisał spokoloko napisał ZZZ napisał szatan napisał kris napisał Gość napisał Witam  Wybiera się ktoś do hotelu Diabis 27 lipca?
jak najbardziej  Gliwice sie wybierają 
i ja tez  27.07. Angel-aa@wp.pl z krk I j z dziewczyną, wyjazd z Krakowa
a jakże, Szczecin także 
Witam,Sosnowiec też jedzie 2 os.
I trójmiasto też się wybiera, wyjazd z Katowic 
Płock 2os. także  IP: 78.154.81.153
|
|
k&m
|
|
|
Gość
|
Adrian napisał angela napisał megi napisał spokoloko napisał ZZZ napisał szatan napisał kris napisał Gość napisał Witam  Wybiera się ktoś do hotelu Diabis 27 lipca?
jak najbardziej  Gliwice sie wybierają 
i ja tez  27.07. Angel-aa@wp.pl z krk I j z dziewczyną, wyjazd z Krakowa
a jakże, Szczecin także 
Witam,Sosnowiec też jedzie 2 os.
I trójmiasto też się wybiera, wyjazd z Katowic 
Płock 2os. także 
i Bydgoszcz  IP: 46.134.201.249
|
|
Karolina
|
|
|
Gość
|
Czy jedzie ktoś z viatorem do rawdy w srode 18.07 z Poznania?? IP: 62.21.14.191
|
|
Karolina
|
|
|
Gość
|
zibi_ok napisał Karolina napisał fostertravel.pl/zdjecia/hotel/hotel-copacabana/hotel-copacabana-6wYxDDN98pE6CgB3gIkBh-640x480.jpg na tym zdjęciu wynika że jedna strona hotelu jest od strony ulicy a druga z basenem jest zaraz obok drugiego hotelu i ma się wrazenie że tam ciągle jest cień. to prawda ? Z której strony jest morze ?  Na stronach dot. hotelu Dolphin jest info, że większośc pokoi z widokiem na morze 
Na tym zdjęciu Dolphin jest po lewej stronie w głębi. Centralnie widać Copocabanę. Morze jest od strony balkonów. Za hotelem (a w zasadzie przed) jest droga Rawda - Nesebar. Na basenie w Dolphinie prawie cały dzień jest słońce. Pokój miałem na parterze od strony basenu - kawałek morza było widać, ale z 1 i 2 pietra widok na m. Czarne dużo lepszy. Kilka zdjęć hotelu Dolphin (tego blisko Nesebaru)wraz z lokalizacją:
Dziękuje za odpowiedź Tak wiem wiem, że to Copacabana  Ale właśnie naprzeciw Dolphina jest drugi hotel (Pomarańczowy), który mam wrażenie zasłania cały czas basen i widok na morze, dlatego wolałam się upewnić  A czy w Dolphinie jest bezprzewodowy internet i czy bez problemu można się tam porozumieć po angielsku ? IP: 90.156.60.178
|
|
|
|
|
Użytkownik
|
Karolina napisał A czy w Dolphinie jest bezprzewodowy internet i czy bez problemu można się tam porozumieć po angielsku ?
Pamiętam, że korzystałem z jakiejś niezabezpieczonej sieci WiFi, poszukaj moich postów z sierpnia 2011 w tym wątku  Pamiętam, że podawałem nazwę sieci, ale dziś nie chce mi się szukać. Rok temu panie z recepcji były kompletnie głuche na jakiekolwiek odzywki w języku innym niż bułgarski lub rosyjski. Mówiło się do nich po polsku, używając palców i innych części ciała do gestykulacji  IP: 78.131.134.155
|