» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

RAWDA Bułgaria

Wakacje w Rawdzie Opinie o hotelach w Rawdzie

Strona: « < ... 126 127 128 129 130 131 132 133 134 ... > »

Autor Treść
wiolik
Gość
Nie wiem ile kilometrów, ale koło 30 minut spacerkiem do centru.Kaaasiaczek powiedz mi, bo tyle o Ravdzie czytałam, ale nic czy tam choć trochę zielono, drzewa jakieś, czy już tylko hoteliki i knajpki??Ja tak lubię dużo zieleni...
IP: 95.160.229.157
Sandra
Gość
Dziewczyny a gdzie będziecie wymieniać pieniądze? na miejscu czy w Rawdzie?
IP: 87.205.132.250
Sandra
Gość
Ale się przejdę zobaczyć ten "słynny hotel Copacabana" aaa wykupujecie jedzonko ( obiadokolacje) w hotelu? bo się zastanawiam czy nie wykupić./
sudnih
Gość
jak ktoś lubi jeść, testować nowe potrawy i różne knajpki to nie wykupujcie posiłku u siebie w hotelu... ja np. rok temu dziennie w innym miejscu jadłam - fajnie :)

już tylko 14 dni :D
IP: 109.196.54.65
wiolik
Gość
Ja też się przejdę zobaczyć tą "słynną Copacabanę, a obiadokolacji nie wykupuję, ponoć nie bardzo sie opłaca, jedzenie w Bułgarii nie należy do najdrozszych, lepiej zmieniać knajpki, taniej to wychodzi.W dodatku jedzenie jest różnorodne, wszędzie o tym piszą na forach, że lepiej samemu się stołować, niż wykupować w hotelu.Cóż kwestia gustu, a w Ravdzie knajpki nie należą do drogich..Wymienię gdzieś w hotelu, pewnie poinformują gdzie najkorzystniej.
wiolik
Gość
sudnih, właśnie o tym samym myślałam i pisałam, zgadzam sie w 100% :P
Sandra
Gość
Dzięki dziewczyny :P 8) :P 8) :P 8) :P 8) :P
szaszka
Gość
ktoś tam pytał czy jest dopłata jeśli biuro zmini ci hotel ?-pierwsze to zwróćcie uwage na umowe czy macie gwarancje niezmienności ceny bo jeśli nie to róznie to może być może trzeba bedzię co nieco dopłacić bo jeśli sam teraz rezygnujesz nie z winy biura tylko hotelu kasy całej nie dostaniesz bo jak chyba pamiętam to na 30 dni przed wyjazdem niemożesz już go odwołać ewentualnie zmienić bo im bliżej wyjazdu tym większy procent ci potrącają.
Sandra- my nie wykupujemy jedzenia bo jesteś potem uzależniona od godziny tzn.jak byliśmy w Grecji poznaliśmy tam pewną pare i tak zakumplowaliśmy to my byliśmy na plaży a oni musieli iść jeść bo wydają do pewnej godziny a nieraz się spóznili i zostały same ochłay bo Polak jak siądzie to nie że zje i idzie tylko siedzi i siedzi bo wyżerka i musieli iść z nami jeść na miasto a mieli wyżywienie kupione także jak uważasz jesteś głodna to idziesz gdzie chcesz i jesz o której Ci pasuje a nie takie tam jak wojsku o tej śniadanie o tej obiad i koniec.
IP: 31.134.58.100
wiolik
Gość
Szaszka, jak na mój gust to nawet bez opcji, niezmienności ceny nic nie będę dopłacać, bo dlaczego??To biuro zmieniło warunki, nie ja oni mi oferują coś w zamian.Tak samo z rezygnacją, poczytaj warunki uczestnictwa, tam też jest na ten temat.
"Uczestnikowi przysługuje pełen zwrot kosztów imprezy w przypadku rezygnacji z
przyczyn leżących po stronie biura organizującego, jak zmiana ceny (nawet jeśli – jak w pkt.
II ppkt 2 – zmiana ceny nie jest spowodowana przyczynami leżącymi po stronie tut. biura),
terminu, standardu imprezy lub jej składników dokonanych przed rozpoczęciem podróży.
Turysta powinien niezwłocznie poinformować organizatora, czy: przyjmuje proponowaną
zmianę umowy albo odstępuje od umowy za natychmiastowym zwrotem wszystkich
wniesionych świadczeń i bez obowiązku zapłaty kary umownej.)

Wioletta Rajba
Iwona
Gość
Do Magda.Bardzo dziękuję za informację.Ja jadę z mężem w terminie 1-12.08 do hotelu Saga.Niewiele na forum jest opinii na temat tego hotelu.Ale mam nadzieję,że wszystko będzie ok.Nie wiem co miała na myśli Ola_W1 pisząc ,że odwołano ofertę bo więcej się nie odezwała.Życzę wspaniałego wypoczynku i bardzo proszę o opisanie czy wszystko było w porządku jak wrócisz.Pozdrawiam
IP: 85.222.11.20
Iwona
Gość
Czy może ktoś korzystał z usług BP Viator? Proszę o odpowiedź jaki ma doświadczenie z tym biurem
IP: 85.222.11.20
gość
Gość
do aga

powiedz mi czy do Ciebie juz dzwonili z biura ,bo Wy wyjeżdzacie tak jak my,a jeżeli tak to na jaki hotel Wam zmienili?
IP: 80.50.232.30
kaaasiaczek
Gość
Wiolik, co do zieleni to nie ma jej za dużo. Jest jej trochę więcej, ale to bliżej latarni morskiej. Natomiast nie wiem jak jest w rejonach Dolphina. Ja również przejdę się zobaczyć Copacabanę. Bo jestem ciekawa czy będą tam jacyś turyści. Ja również nie wykupuje obiadokolacji, ponieważ też nie chciałabym być zależna od danej godziny. Wolę zjeść na mieście. Np. u braci Serbów, w Czuczurze (nie wiem jak to się piszę) :) , itp. Polecacie może jeszcze jakieś dobre knajpki?
IP: 178.42.201.105
kaaasiaczek
Gość
Sandra napisał
Dziewczyny a gdzie będziecie wymieniać pieniądze? na miejscu czy w Rawdzie?

Sandra, ja zabieram euro i myślę, że w hoteliku będzie możliwa wymiana pieniążków. ;]
kaaasiaczek
Gość
Pozdrowienia dla Was dziewczyny :D
aga
Gość
gość napisał
do aga

powiedz mi czy do Ciebie juz dzwonili z biura ,bo Wy wyjeżdzacie tak jak my,a jeżeli tak to na jaki hotel Wam zmienili?

witam z tego co wiem to biuro w naszym terminie strasznie kręci -- mówią co innego na forum co innego- ale oficjalnie jeszcze nic nie wiemy co do zmiany hotelu . A wy już coś wiecie ?
IP: 89.25.173.186
gość
Gość
do aga

właśnie dzwoniłam do biura i kręcą ,że oni nic nie wiedzą że niby na czerwca odwołane ,a powiedziałąm babie że hotelu nie ma w ofercie to zamilkła,bede dzwonic do biura w poniedziałek ,ale bardzo mi sie spodobał ten hotel dolphina,a Ty dzwoniłaś?
Sandra
Gość
Witam wiolika-Wiolettę i kaaasiaczka :)

No dziewczynki to jedziemy!!! macie rację nie będę wykupywać jedzonka w hotelu. Ten Dolphin podoba mi się coraz bardziej :), i w Rawdzie będziemy miały spokojny wypoczynek.Nie to co w SB wielkie molochy, pełno ludzi i dyskoteki na każdym kroku.
IP: 195.114.185.135
Sandra
Gość
kaaasiaczek, my już mamy euro.Tylko się zastanawialiśmy gdzie lepiej się opłaca wymiana.Ale jak piszesz w hotelu to najlepsze wyjście.Już nie mogę się doczekać!!!! Wioletta już wyrusza w środę 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Sandra
Gość
Do gość

A w jakim terminie Wy macie jechać?
aga
Gość
gość napisał
do aga

właśnie dzwoniłam do biura i kręcą ,że oni nic nie wiedzą że niby na czerwca odwołane ,a powiedziałąm babie że hotelu nie ma w ofercie to zamilkła,bede dzwonic do biura w poniedziałek ,ale bardzo mi sie spodobał ten hotel dolphina,a Ty dzwoniłaś?

No to mamy takie same informacje !!!!!!czyli nic nie wiemy na 100%
a ten hotelik dolphina niczego sobie :)
IP: 89.25.173.186
kaaasiaczek
Gość
Dziewczyny, właśnie wróciłam z biura. Copacabana jednak została anulowana na wszystkie terminy. Podobno właściciel hotelu w tym roku nie będzie się zajmował takim prowadzeniem biznesu tylko innym. Podpisaliśmy już dzisiaj nową umowę i jedziemy do Dolphina. Śniadania są w formie bufetu, czyli jemy co i ile chcemy :) natomiast w Copacabanie było to co na talerzu to, to do zjedzenia. Więc są jakieś plusy. :) Sandra, wymieniasz od razu wszystkie pieniądze czy stopniowo?
IP: 83.22.65.57
gość
Gość
do SANDRA

my jedziemy 22.07,a TY?
Sandra
Gość
kaaasiaczek, stopniowo będziemy wymieniać, to fajnie że umowę masz już podpisaną :) my jedziemy do biura w poniedziałek,oczywiście umowa będzie zmieniona na hotel Dolphin a nie Copacabana żeby potem na miejscu nie było żadnego " ale"
IP: 213.195.142.4
Sandra
Gość
gość, my jedziemy 29.06 ale nic się nie martwcie na pewno będziecie zakwaterowani w Dolphinie. Zadzwonią do Was parę dni przed waszym wyjazdem innej opcji nie ma ( bo miała być Copacabana?) a ten nowy hotel jest w zamian Copacabany./
IP: 213.195.142.4

Strona: « < ... 126 127 128 129 130 131 132 133 134 ... > »

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij