» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Grecja » Korfu Roda "Blue Lagoon"

Korfu Roda "Blue Lagoon"

Dodaj opinię Blue Lagoon opinie

Strona: « < 1 2 3 4 5 6 7 > »

Autor Treść
Kasia
Gość
do Gringo! Bardzo interesuje mnie ta wycieczka "barbekju" :) - mam pytanie czy z tego statku można normalnie wysiąść na jakiejś tam plaży i poopalać się ? czy też tak jak mnie to ostatnio spotkało- trzeba skakać ze statku do wody żeby popływać ! Co nie zabardzo mi odpowiadało- przez co 5 godz. na bujającym się morzu przyprawiło mnie o chorobę morską! :? :roll: - pozdrawiam :D
IP: 95.160.139.13
Grzegorz
Gość
Wróciłem z Blue Lagoon i powiem tak są minusy i są plusy!! Ośrodek dość przestarzały ale spoko ,basen super ,kąpiele nocą polecam nawet ok 3 w nocy;-) Myśmy nie mieli problemu z kąpielami o żadnej porze ,skoki z mostku do wody też nikomu nie przeszkadzały, w ośrodku większość to Polacy ale byli też Ruscy ,Serbowie i Francuzki. Jak macie jakieś pytania to chętnie odpowiem .Polecam wycieczki z na Paxos i Antypaxos oraz Barbecue !!Ale jak znacie Angielski dobrze to nie kupujcie w biurze tylko na mieście jest dużo taniej!!
IP: 89.77.108.106
Gringo
Gość
Kasia nie chce mi się już tu produkować. GG 7671309 (często jestem na niewidocznym)
IP: 91.146.224.13
Grzegorz
Gość
Komarów masa ,do pokoi wchodzą kotki i czasem inne stworzonka:-) i jest dość głośno w nocy bo ośrodek jest przy ruchliwej ulicy ogrodu praktycznie nie ma!! Ekspresu do kawy też nie ma,wodospad nie działa od kilku lat;-)A prom na miejscu w kasie jak sprawdzaliśmy kosztuje 9,50 dorosły i 4,50 dziecko w jedną stronę ale grupowe bilety są jeszcze tańsze czyli nieźle nas koszą na opłatach:-)Podróż masakra wykwaterowanie z pokoi o 10 a w domu jest się ok 20 w Katowicach następnego dnia i to dla podróżujących autobusem.Bo do tych co samolotem to wykwaterowanie ok 15.Plaża nieładna a leżaki drogie. Ale mi się podobało i wypoczynek był udany!! 8)
Kasia
Gość
Najbardziej spodobało mi to ostatnie zdanie- bo już zaczynałam się bać! ;) Mam nadzieję że moje odczucia po przyjeżdzie będą podobne :D
Kasia
Gość
No i pytanie za 100 punktów- czy w łazienkach są suszarki do włosów ?? :o
mlody
Gość
Kasia napisał
No i pytanie za 100 punktów- czy w łazienkach są suszarki do włosów ?? :o

nie no ludzie litości, może jeszcze za taka cenę wczasów łózka z masażem byście chcieli i jacuzzi ??? n/c
nie łaska to zabrać ze sobą suszarkę ?
IP: 212.87.240.50
szyszka24
Gość
grzegorz mam na mysli wycieczki czy jest cis ciekawegi na paxos i antipaxos czy to tylko taka wyprawa?? która opcja lepsza i czy zwiedza sie w tym pakiecie te kanały miłosci?? jak się stołowałes i czy mógłbyś odać miejsce gdzie mozna ładnie i tanio zjeść ?? Jaka temperatura??

Kto będzie w blue lagoon od 30.07, do 10.08 palec pod budkę
IP: 89.75.90.87
szyszka24
Gość
aha no i co z cenami czy opłaca sie brać ze sobą jakis suchy prowiant ??
IP: 89.75.90.87
Kasia
Gość
ha ha- oczywiście że zabiorę suszarkę-tylko gdyby była to po co? :P My wyjeżdżamy z Katowic 8.08. - pozdrawiam ! :D
szyszka24
Gość
osmego to my już będziemy prawie wyjeżdżać możliwe że waszym ayokarem , o ile jedziec ie z ok service ??
IP: 79.191.236.206
Grzegorz
Gość
Suszarki nie ma, Paxos i Antypaxos to jest wyprawa od 7:50 do 20 i płyniemy statkiem do grot a potem do zatoczki na kąpiel a potem na wyspę Antypaxos na 2 godz do miasta Gajos na obiad (własne koszta) i plażowanie jak ktoś chce. Kanał miłości chyba jest na Korfu Tour. Stołować się najtaniej można we Grill barze gyrosy są po ok 2,5-3,5 euro a jeden souvlak 1,3 a tak to ceny od 5 euro za sałatkę grecką do ok 7-10 euro za jakieś tam danie , spaghetti po 5,50 -6,60.Temperatura ok 40 stopni ,było nawet 42 .Byli ludzie co brali swoje mięso itd ale po co?? Ale to moja tylko opinia;-)
szyszka24
Gość
nie mówie o mięsie ale jakieś kabanoski czy konserwę , jak mi starczy miejsca w walizce to może się zaopatrze, Dzięki za wiadomość , jesli masz jakieś cenne uwagi dla turystów którzy tam jeszcze nie byli to bardzo proszę, czy są jakieś fajne kanjpy z dyskoteki i takie tam.
pozdrawiam serdecznie i dziękuje
IP: 79.191.236.206
Iza
Gość
Grzegorz co z tą plażą w przewodnikach piszą że Roda ma najładniejsze plaże???
IP: 83.238.182.253
szyszka24
Gość
no własnie tez sie z tym spotkałam wyrózniona jakąś tam flagą , więc o co chodzi, albo gdzie są ładniejsze plaże na korfu ??
IP: 83.26.46.67
Kasia
Gość
Słyszałam że ładniejsza plaża jest w Acharavi- ale czy można tam spacerkiem dotrzeć???
iza
Gość
a ja że ładniejsza jest w Rodzie i dostała niebieska flage z tego co wyczytałam do Acharavi idzie dojść spacerkiem. co do plaż to po drugiej stronie kerkyry też są kamienisto-żwirkowe
ania
Gość
prom jest taki drogi bo cena za autokar jest wysoka- wiem co pisze mam męża kierowce autokaru na miedzynarodówce i nestety turyści muszą ja pokryć. za osobówke też musisz dodatkowo zapłacić i za osoby.
Grzegorz
Gość
Aniu--po pierwsze autobus na prom nie wjeżdża ino ludzie walizy ciągną a po drugie to za grupę cena wygląda następująco 7 euro za dorosłych 3,5 za dziecko i 24 euro za autobus . Same autko kosztuje 38 euro . Rachunek jest prosty ja za 40 osobową rodzinę straciłem ok 74 euro ale trudno na to się godziłem przy podpisaniu umowy , tak samo wycieczki np aquapark na miejscu kosztuje 25 euro dorosły a w OK Services biorą 45!!!Wycieczka na wyspy Paxos 23 euro a w Ok 39 itd Plaże fatalne i nie wierzę że mają jakąś błękitną flagę w Rodzie brudny piach i dużo trawy morskiej a w Acharavi wąsko i kamienie ogólnie to plaże tamtejsze są najgorsze , podobno są super plaże w Sidari można tam dojechać autkiem lub autobusem bilet ok 3,5 euro u kierowcy , dyskoteki są organizowane w tawernach ale trudno to nazwać dyskoteką raczej potańcówką;-)Do Acharavi jest ok 20-25 minut spacerkiem plażą lub ulicą tam już jest lepiej z Disco i jest tańszy supermarket taki większy.
Kasia
Gość
Grzegorz - jesteś wielki! :) Dzięki że zechciałeś podzielić się wszystkimi tak przydatnymi informacjami- pozdrawiam :D
Monika
Gość
Witam! Czy może ktoś polecić konkretne knajpy, w których podają dobre typowo greckie jedzenie?
IP: 89.72.99.227
artur
Gość
Grzegorz o co chodzi z tym promem ,ze autobus na prom nie wjeżdża jak dalej jedziemy na miejsce , proszę odpisz.
IP: 193.34.222.34
Grzegorz
Gość
artur---Wysiada się w porcie i idzie z bagażami na prom a po drugiej stronie czeka Grecki autobus i rozwozi ludzi po hotelach.A do naszego autobusu wsiadają turyści z poprzedniego turnusu i po ok godzince wracają do Polski.Więc w drodze powrotnej czeka się ok 3 godz w porcie w upale;-) można zwiedzić fajne miasteczko Igumenitsa w tym czasie.
Grzegorz
Gość
Monika--w każdej knajpce przy plaży podają Greckie jedzonko ,trzeba samemu wyczuć gdzie co i za jaką cenę bo każdy lubi co innego. Można sobie np wybrać rybkę i ci ją upieką .Można skorzystać z dania dnia i za ok 10 euro kupić taki zestaw.Opcji i dań jest dużo .
Monika
Gość
Dzięki Grzegorz! Wiem, że dań jest dużo, bo to będą już moje kolejne wakacje na greckiej wyspie i wiele typowo greckich dań już próbowałam. Wiem też z doświadczenia, że nie w każdej knajpie jedzenie jest tak samo dobrze doprawione. Dlatego jadąc w kolejne miejsce czytam na forach jakie tawerny polecają inni turyści, korzystam z tego i z reguły mnie też one pasują.
Ale rozumiem, że w knajpach przy plaży można spokojnie się stołować.
IP: 87.205.22.26

Strona: « < 1 2 3 4 5 6 7 > »

Forum turystyczne » Grecja » Korfu Roda "Blue Lagoon"

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij