» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

RAWDA Bułgaria

Wakacje w Rawdzie Opinie o hotelach w Rawdzie

Strona: « < ... 147 148 149 150 151 152 153 154 155 ... > »

Autor Treść
mała
Gość
Sandra napisał
Do mala

Nikt nie czepia się bez powodu dziewczyno,Wiolka grzecznie i kulturalnie Ci odpisała, nie masz się co unosić Tobie też życzymy spokojnego wypoczynku./
IP: 188.33.146.188
mała
Gość
Sandra napisał
Do mala

Nikt nie czepia się bez powodu dziewczyno,Wiolka grzecznie i kulturalnie Ci odpisała, nie masz się co unosić Tobie też życzymy spokojnego wypoczynku./

spokojnie, bron Boze sie nie unioslam. Jedynie zwrocilam uwage, ze az tak glupia nie jestem, by nie wiedziec, jaka jest poprawna forma miasteczka;) Na pewno sie nie unosze:)
123super napisał
Byłem na pobycie w Bułgarii z biura VIATOR z Poznania (z Grupona). Podróż autokarem to porażka - 40 godzin. Wyjazd z Poznania o 4:00 a przekroczenie polskiej granicy około godz. 16:00. Zaliczyłem niezłą wycieczkę krajoznawczą autokarem po południu naszego kraju (Poznań-Wrocław-Katowice-Kraków). Gdybym posiadał wiedzę na ten temat to pojechałbym pociągiem w wagonie sypialnym do Krakowa i tam załadował się do autokaru. Na temat polskich kierowców (naszego autokaru) jadących do Ravdy szkoda gadać - jechali wolno, gubili się i omijali autostrady jadąc bocznymi drogami. W drodze powrotnej było trochę lepiej (inni kierowcy) ale też nie idealnie. Wsadzono nas do autokaru, który miał jechać bezpośrednio do Poznania przez Wrocław (granicę przekroczyliśmy w Korbielowie) i pojechaliśmy do Katowic, gdzie odbyła się wymiana kierowców - trzech wysiadło i wsiadł jeden nowy. W związku z tym 100 km od Poznania musiał zrobić przerwę 30 minutową co oznaczało dalsze przedłużenie czasu podróży. Teraz wyprawa do Bułgarii tylko samolot lub własny samochód żeby można było zrobić przerwę po drodze i wyprostować nogi, wygodnie się wyspać i zjeść. Na miejscu przykra niespodzianka. Okazało się, że nie zostaniemy zakwaterowani w hotelu za który zapłaciliśmy tj. SAGA lecz w innym tj. DIABIS. Podobno przyczyna było słabe jedzenie oferowane przez właściciela, chodziły również plotki, że hotel właściciel hotelu zbankrutował. Zaistniała sytuacja była dla san dużym rozczarowaniem, bo specjalnie wybraliśmy ten hotel z uwagi na serwowanie śniadań i obiadokolacji na miejscu. Ponadto rozdzielono nas ze znajomymi którzy zostali zakwaterowani w hotelu Bohemia. My pewnie też byśmy tam trafili ale mieli tam tylko dwójki a ja jechałem z żona i córką. Okazało się że trafiliśmy lepiej niż oni, bo warunki mieli o wiele gorsze od nas. Rozczarowanie o tyle dotkliwe że podczas kontaktu z biurem (kilka dni przed wyjazdem) nikt o zmianę hotelu nie wspomniał. Narażono mnie i znajomych na dodatkowe koszty związane z umawianiem się przez telefon. Postępowanie biura bardzo niepoważne tym bardziej, że zadaliśmy sobie ze znajomymi trud odszukania hotelu Saga i nic nie wskazywało aby splajtował - pełno uśmiechniętych i zadowolonych osób. Następnemu turnusowi, który miał być zakwaterowany w hotelu Saga również sprzedano tekst, że hotel źle żywi - oni trafili jeszcze gorzej. Niektórym zaproponowano pokój z klimatyzacja za którą mieli płacić dodatkowo. Śniadania monotonne - codziennie to samo. KONIEC ŻALI. Sam pobyt w miejscowości Ravda w Bułgarii super. Jest to wieś tuż obok Neseberu (niesamowite stare miasto). Ceny jak w Polsce a nawet niższe np. piwo 1,5l - 2,69 leva, pizza w lokalu o średnicy ok 40 cm - 7-9 leva, naleśniki 2 leva, kurczak z rożna 8 leva, a kilogram słodziutkich pomarańczy 2,5-3 leva. Ceny w LIDL jeszcze niższe niż na głównej ulicy. Polecam sok ze świeżych owoców 330 ml - 3,5 leva. Najlepiej przyjechać swoim samochodem na kwaterę i żywić się samemu. W miejscowości jest dostęp do bezprzewodowego internetu 7 dni ok 10 leva. Kurs euro to 1,91-1,96 leva. Paliwo Pb - 1 litr - 2,50 leva. Jeżeli chodzi o wycieczki fakultatywne to warto odwiedzić Stambuł (2 dni) oraz Budapeszt chociaż na krótko. Pozdrawiam wszystkich udających się do Bułgarii - słoneczna pogoda gwarantowana. Nawet nie wiadomo kiedy słońce spali skórkę.

A co z tymi, którzy jadą do Diabisu? Z nimi nic nie robili? Nie można w ogóle się sprzeciwić? Nie chciałabym wyladowac w jakims zakichanym hotelu zamist w tym, w ktorym mialam byc zakwaterowana;/
IP: 188.33.146.188
OskarKI
Gość
mała napisał
A co z tymi, którzy jadą do Diabisu? Z nimi nic nie robili? Nie można w ogóle się sprzeciwić? Nie chciałabym wyladowac w jakims zakichanym hotelu zamist w tym, w ktorym mialam byc zakwaterowana;/

Z Diabisem nie powinno być problemu. Co do Sagi to jak już wcześniej pisałem ludzie bardzo na nią narzekali. Tak było na pierwszym turnusie. Czystość i wyżywienie po prostu do bani. A konieczność zmian wynikła podobno z tego, że właściciel Sagi sprzedał miejsca indywidualnie nie wywiązując się z umowy z Viatorem i nie zapewniając im zarezerwowanych ilości pokoi. Takie krążyły pogłoski już na przełomie czerwca i lipca.
IP: 81.6.129.2
Gość
Gość
STRONA DO HOTELU BOHEMI- Na zdj wygląda całkiem dobrze, ma fajny basen;)
wpiszcie sobie w google bohemi-rawda.com
IP: 83.16.81.18
gość1
Gość
Też oglądałam tę stronę już wczoraj. Powiedziałabym, że nawet lepiej się prezentuje Bohemi niż saga
IP: 83.30.154.122
broxxb
Gość
kaaasiaczek napisał
Witam moje dziewczynki :)

Wiolik prawdę napisałaś. Nie chce się czytać ludziom to lecą na łatwiznę. Eh. Ja jeszcze tylko 4 dni i wyjeżdżam. Już się nie mogę doczekać. :) Mam nadzieję, że moje wakacje i wszystko z nimi związane będzie super. Bez nerwów z powodu biura, itp.

Pozdrawiam Was gorąco i idę robić dalej pranie na wyjazd. :)
a co ty chcesz tam nabierać z ubrań i bielizny?ja miałem ze sobą tylko jedną parę slipek i jedną kapielówek w których praktycznie przebywałem tam 15h dziennie,przez cały pobyt nie załozylem ani razu na siebie koszulki,bo i po co skoro o 22-ej godzinie było 30 stopni,a nie przepadam za poceniem się,przypominam sobie jak jeszcze jadac autokarem w tamtą stronę śmierdziało na przodzie autokaru gdzie meżczyżni siedzieli w skórzanych półbutach,yeansowych spodniach a jeden był nawet w polarze,ja miałem na sobie krótki rękawek,krótkie spodenki i oczywiście klapeczki,proponuję Ci nie nabierać za dużo ciuchów po polowy i tak na siebie nie załozysz :P
IP: 77.113.23.100
hhe
Gość
do broxxb:)
Widzisz, kobiety cenią sobie elegancję nawet jak idą na plaże to muszą dobrze wyglądać, Wy mężczyźni nie przywiązujecie do tego uwagi... Mężczyźnie jest łatwiej:).

Wracając do tematu WAKACJI W RAWDZIE : czy z plaży można korzystać nie płacąc za nią? tzn, czy obowiązkiem jest wypożyczenie leżaka?
Spr kurs lew-a w kantorze w Polsce i raczej korzystniej jest wymienić u nas 1lew-2,04zł ;) <nie wiem jak jest w innych częściach Polski ale w Wawie tak stoi>
IP: 83.16.81.18
Sandra
Gość
hhe

Za plażę nic nie płacisz, za leżaki też nie chyba ze chcesz wypożyczyć.W Polsce kup euro i na miejscu wymień na Levy poza tym proponuję wrócić parę stron forum wcześniej, tam jest wszystko dokładnie opisane przeze mnie, Wiolika i innych forumowiczów którzy wrócili.Ręce opadają jak boga kocham...

Pozdrowienia dal moich dziewczynek Wioletki i kaaasiaczka :)))
IP: 87.205.135.246
Sandra
Gość
broxxb

A prałeś dziennie chociaż te kąpielówki i slipki?? he he :)
broxxb
Gość
Sandra napisał
broxxb

kąpielówek nie prałem codziennie bo po kilka godzin byłem w nich w wodzie wiec nie widziałem większego sensu martretować ich w chemii,plukac oczywiście plukalem codziennie pod bierzacą wodą,slipek nie prałem codziennie z tego względu że byłem w nich srednio tylko po 2-3h na dzień, z tego powodu bo śpię rozneglizowany,nie wmówisz mi ze ty swoją bieliznę pierzesz codziennie jesli jest tylko używana przez ciebie przez 2h
Sandra
Gość
No oczywiście ze nie po 2h. Nie denerwuj się to był żart :)
broxxb
Gość
hhe napisał
do broxxb:)
Widzisz, kobiety cenią sobie elegancję nawet jak idą na plaże to muszą dobrze wyglądać, Wy mężczyźni nie przywiązujecie do tego uwagi... Mężczyźnie jest łatwiej:).

Wracając do tematu WAKACJI W RAWDZIE : czy z plaży można korzystać nie płacąc za nią? tzn, czy obowiązkiem jest wypożyczenie leżaka?
Spr kurs lew-a w kantorze w Polsce i raczej korzystniej jest wymienić u nas 1lew-2,04zł ;) <nie wiem jak jest w innych częściach Polski ale w Wawie tak stoi>
plaże są bezpłatne,my akurat korzystalismy z dzikiej,w przepieknie polożonej zatoczce,są miejsca gdzie jest plaża z parasolami i jesli chcesz tam opalać się to musisz zapłacić za parasol-ceny nie znam bo nigdy nie korzystam z parasoli,a co do lv jesli mozesz kupić po 2,04 to wymień zł w polsce,przy obecnym wysokim kursie euro wymiana euro na lv w bułgarii wychodzi jakieś 2,10 za lv,więc na 1lv zaoszczędzisz 6gr
broxxb
Gość
Sandra napisał
No oczywiście ze nie po 2h. Nie denerwuj się to był żart :)
hehe..ja i nerwy??? nie ma takiej opcji,przez 95% swojego życia mam usmiech na twarzy i jest bardzo trudno wyprowadzić mnie z równowagi..ps. w końcu mam 41lat i trochę już przezyłem
broxxb
Gość
Spr kurs lew-a w kantorze w Polsce i raczej korzystniej jest wymienić u nas 1lew-2,04zł ;) <nie wiem jak jest w innych częściach Polski ale w Wawie tak stoi> pofatygowałem się i sprawdziłem kursy lv w polsce...srednio skup zaczyna się od od 2.06 a sprzedają od 2.15......więc nie widzę lepszego wyjścia jak tu kupić euro i tam na bierząco wymieniać sobie w miarę potrzeb,kupując u nas lv napewno nie ucelujesz tyle ile bedziesz potrzebowała
mała
Gość
Sandra napisał
broxxb

Buhahaha, tez mnie to zastanowilo:p
IP: 46.112.165.29
broxxb
Gość
mała napisał
Sandra napisał
broxxb

oj....wy brudasy brudasy...nabierzcie ze sobą swetrow...spodni,kożuchów,skórzanych butów itp...itp. załóżcie to wszystko na siebie i leżcie w tym na plaży w 40-to stopniowym upale
tuptolia
Gość
katharinaa napisał
Witam wszystkich, planuje wyjazd z oks do hotelu delfin we wrześniu...przejrzałam kilka stron tego forum i generalnie opinie są dobre, jedna wypowiedź mnie jednak zmartwiła że hotel połozony jest blisko ruchliwej ulicy,jak to jest?(pytanie do tych którzy tam byli)?byłam przekonana że jest on bardziej na uboczy i będzie tam spokojniej.
I jak jest z plażą przy hotelu?jest czysta czy by się kąpać trzeba wybrać się gdzieś indziej?
Rozważam również jakiś hotel w SB - lepsze są tam plaże?czy może wybrać Rawdę?
I jeszcze jedno jak daleko z hotelu Delfin jest do Nesseberu,do centrum Rawdy?
Dziękuję za odpowiedź,pozdrawiam
IP: 83.22.19.177
tuptolia
Gość
Witaj katharinaa Wróciłam tydzień temu z hotelu delfin Hotelik jest czysty zadbany, w basenie wymieniana woda, niestety jeżeli chodzi o hałas to nie da się ukryć. Zależy jaki dostaniesz pokój jak na morze to ok. Jak trafi się na ulicę tak jak mi to porażka. Nie można spać przy otwartym oknie bo całą noc jest głośno. Nawet siedzenie na balkonie było mniej komfortowe w tym hałasie. Ale pobyt rekompensuje wszystko. ŻYCZĘ udanego pobytu i pozdrawiam
IP: 83.22.19.177
kaaasiaczek
Gość
broxxb napisał
kaaasiaczek napisał
Witam moje dziewczynki :)

Wiolik prawdę napisałaś. Nie chce się czytać ludziom to lecą na łatwiznę. Eh. Ja jeszcze tylko 4 dni i wyjeżdżam. Już się nie mogę doczekać. :) Mam nadzieję, że moje wakacje i wszystko z nimi związane będzie super. Bez nerwów z powodu biura, itp.

Pozdrawiam Was gorąco i idę robić dalej pranie na wyjazd. :)
a co ty chcesz tam nabierać z ubrań i bielizny?ja miałem ze sobą tylko jedną parę slipek i jedną kapielówek w których praktycznie przebywałem tam 15h dziennie,przez cały pobyt nie załozylem ani razu na siebie koszulki,bo i po co skoro o 22-ej godzinie było 30 stopni,a nie przepadam za poceniem się,przypominam sobie jak jeszcze jadac autokarem w tamtą stronę śmierdziało na przodzie autokaru gdzie meżczyżni siedzieli w skórzanych półbutach,yeansowych spodniach a jeden był nawet w polarze,ja miałem na sobie krótki rękawek,krótkie spodenki i oczywiście klapeczki,proponuję Ci nie nabierać za dużo ciuchów po polowy i tak na siebie nie załozysz :P

wiem jak tam jest i wiem, że połowy i tak nie założę ale tak to jest z kobietami. jak wezmę to co potrzebuje to będę spokojniejsza. :D:D:D
IP: 89.72.117.169
kaaasiaczek
Gość
broxxb napisał
mała napisał
Sandra napisał
broxxb

oj....wy brudasy brudasy...nabierzcie ze sobą swetrow...spodni,kożuchów,skórzanych butów itp...itp. załóżcie to wszystko na siebie i leżcie w tym na plaży w 40-to stopniowym upale

a czy ktoś napisał, że zabiera ze sobą kożuch, skórzane buty, itp? co się wpieprzasz w to co kto ze sobą zabiera. :? paranoja.
IP: 89.72.117.169
123super
Gość
Jeżeli chodzi o internet w Ravdzie to jak włączysz wyszukiwanie sieci WIFI wyszuka CI Ravda Lan. Należy wtedy kliknąć tak i przekieruje na stronę z informacją o opłatach za 7 i 30 dni. Niestety nie korzystałem z tego bo miałem WIFI w hotelu Diabis. Po wejsciu na ta stronę żąda kodu - niestety musisz się dowiedzieć gdzie go można kupić. O ile pamiętam idąc od centrum Ravdy (fontanna) w kierunku hotelu Diabis i Esmerald (zielono podświetlony nocą) - kierunek przeciwny do Neseberu w jednej z bocznych uliczek po prawej stronie jest punkt INTERNET - być może to tam. W innym razie należy zapytać miejscowych. Nadmieniam że zarówno w jednym jak i drugim hotelu jest bezpłatny dostęp do internetu przez WIFI ale w Bohemia tylko na dole w stołówce.
IP: 87.206.168.28
123super
Gość
Hotel Bohemia znajduje się w pierwszej uliczce po lewej stronie wjeżdżając do miejscowości od strony sklepu LIDL. W tym hotelu zostali zakwaterowani nasi znajomi. Mieliśmy okazje zobaczyć ich pokój. Najgorsza jest łazienka - jest mała i ciasna. Natrysk będzie dla Ciebie dużym zaskoczeniem. Niby nowocześnie nie ma brodzika a odpływ wody jest w podłodze. Wszystko byłoby OK gdyby natrysk nie znajdował się nad zlewem. W hotelu Diabis była chociaż wydzielona część na natrysk. Jedzenie plaster żółtego lub białego sera,pół ogórka, ćwiartka pomidora, trzy plastry salami, małe masełko, czasem dżem. Obiady to głównie zapiekanki z ziemniaków i sera. Codziennie sałatka szopska. Nie ma się co jednak załamywać, gdyż jedzenie jest tanie zresztą podobnie jak napoje.
IP: 87.206.168.28
wiolik
Gość
Witajcie dziewczynki sandruś i kaaasiaczek,fakt zazdroszczę Ci kaaasiaczku, bo za mną już wszystko.Tu pogoda denna, ale do pracy to i lepiej niż upał.Ja to miałam pecha, jak tak czytam o słońcu w Bułgarii i upałach,w jednych slipkach :mrgreen: Ja żałowałam że parasola nie wzięłam z sobą, licząc na upał, a było tyle deszczu..Stwierdziłam, że jak Bułgaria to nie w czerwcu(za duże ryzyko złej pogody)Pozdrowienia
IP: 95.160.229.157
mała
Gość
broxxb napisał
mała napisał
Sandra napisał
broxxb

Taaa, bardzo spokojny z Ciebie czlowiek, wlasnie widac:]
biore ze soba dwie sukienki, jedna pare krotkich spodenek, kilka koszulek, ale bielizne tak, myje codziennie, nawet jesli chodze 2, 3 godziny. Zachowujesz sie jak brudny, typowy, wsciekly Polaczek. Brawissimo:)
IP: 46.113.34.221
Sandra
Gość
mała napisał
broxxb napisał
mała napisał
Sandra napisał
broxxb

Taaa, bardzo spokojny z Ciebie czlowiek, wlasnie widac:]
biore ze soba dwie sukienki, jedna pare krotkich spodenek, kilka koszulek, ale bielizne tak, myje codziennie, nawet jesli chodze 2, 3 godziny. Zachowujesz sie jak brudny, typowy, wsciekly Polaczek. Brawissimo:)

broxxb

Co Cię obchodzi co kto bierze! Tobie do walizki nikt nie zaglądał! odczep się od dziewczyn, nawet jak by brały suknie balowe i kożuchy to nic Ci do tego! a brudasem jesteś TY! Upierdliwy z Ciebie człowiek!

Pozdrowionka dla Ciebie Wioluś i kaaasiaczka :)
IP: 87.205.138.125

Strona: « < ... 147 148 149 150 151 152 153 154 155 ... > »

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij