» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

RAWDA Bułgaria

Wakacje w Rawdzie Opinie o hotelach w Rawdzie

Strona: « < ... 149 150 151 152 153 154 155 156 157 ... > »

Autor Treść
weronika
Gość
Darek napisał
Byłem dziś w biurze Viator, aby zasięgnąć języka o co chodzi z tym hotelem SAGA (kupiłem ofertę na groupon, startuję z Poznania 10.08). Jak poinformowała mnie Pani mieli dużo skarg od uczestników z wcześniejszych turnusów na poziom czystości oraz fatalne jedzenie, dlatego zdecydowali się przenieść osoby, które wybrały hotel Saga do hotelu Bohemi (podobno 150m os Sagi; 2* - www.bohemi-ravda.com/indexen.html). Czy ktoś z osób, które były z Viator wcześniej jest wstanie to potwierdzić?

Hotel jak hotel, za te pieniądze cudów nie ma co oczekiwać- chociaż minimum z minimum europejskiego standardu :)

Oczekiwana godz. przyjazdu to 11.08 godz. 15-16. Trochę mnie zaskoczyło, wg mapy google trasa z Poznania powinna zająć autem 25h; ok to będzie autobus, przystanki itd. ale żeby wydłużyło to trasę aż o 12h?

Jestem dobrej myśli, co przygoda to przygoda :) Będę wdzięczny za info w poruszanym temacie.

nam trasa z Żywca do Ravdy zajęła ponad 28h przy szybkiej i wariackiej jeździe kierowców. a jeździli jak na rajdzie. życzę udanych wakacji.
IP: 89.167.72.158
Darek
Gość
kasia123 napisał
Darku, my wyjeżdżamy z Wrocławia, pewnie tym samym autobusem. Jesteśmy bardzo niezadowoleni ze zmiany hotelu. Niestety nie dowiedzieliśmy sie wcale więcej w biurze niż Ty (stwierdzenie, że poprzedni goscie bardzo na hotel narzekali). Oczywiście rozumiem- takie rzezcy się zdarzają i rozumiem samą zmiane hotelu, natomiast zagraniem nie w porządku jest zmiana na gorszy- powinni zapewnić ten sam standard. Niestety wciąż nie ma informacji z pierwszej ręki co do hotelu Bohemia- tzn. od kogos kogo ta zmiana bezpośrednio dotyczyła. mam nadzieję, że w najblizszych dniach ktos sie odezwie.

Z tego co informowała mnie Pani w biurze to hotel jest na równorzędnym poziomie (pewnie chodzi o ilość gwiazdek; choć z tego co pamiętam Saga miała 3*; mam nadzieję, że "poziom" w Bohemi nie "przenosi się" z SAGI na wyżywienie i czystość :twisted: ).

Kasia łatwiej będzie kontaktować się przez FB niż to forum. Proponuję znaleźć mnie szukając Darek Grześkowiak. Chyba, że nie jesteś na FB to zaproponuj inną formę kontaktu
IP: 94.127.109.210
Darek
Gość
weronika napisał
nam trasa z Żywca do Ravdy zajęła ponad 28h przy szybkiej i wariackiej jeździe kierowców. a jeździli jak na rajdzie. życzę udanych wakacji.

Weronika - jakieś wrażenia z Ravdy oprócz jazdy? :) W jakim hotelu byłaś, rozumiem, że z Viatorem? Co jest godne polecenia, na co warto uważać? Z góry dzięki za info.

Pzdr
IP: 94.127.109.210
Moni
Gość
Wiechu napisał
Wybieram się z moją Panią 5-12 sierpnia do Rawdy - Hotel Tropicana.
Ktoś wybiera się również w tym terminie ?

pozdrawiam
Wiechu
a tak wogóle to opłaca się wam tłuc ponad 1700km na siedem dni? :shock:
IP: 79.186.253.188
krzys
Gość
wiolik napisał
Witajcie dziewczynki sandruś i kaaasiaczek,fakt zazdroszczę Ci kaaasiaczku, bo za mną już wszystko.Tu pogoda denna, ale do pracy to i lepiej niż upał.Ja to miałam pecha, jak tak czytam o słońcu w Bułgarii i upałach,w jednych slipkach :mrgreen: Ja żałowałam że parasola nie wzięłam z sobą, licząc na upał, a było tyle deszczu..Stwierdziłam, że jak Bułgaria to nie w czerwcu(za duże ryzyko złej pogody)Pozdrowienia

Ja nie narzekam na termin czerwcowy byłem od 13 czerwca - na 11 dni tylko 2 co troszke pochmurno i popadało -więc szansa na pogode na pewno większa niż nad polskim morzem. No i w czerwcu jednak taniej i mniejszy tłok - nie chce teraz widzieć tych plaż i basenów przy hotelach w środku sezonu
IP: 89.73.183.25
Wiechu
Gość
Moni napisał
Wiechu napisał
Wybieram się z moją Panią 5-12 sierpnia do Rawdy - Hotel Tropicana.
Ktoś wybiera się również w tym terminie ?

pozdrawiam
Wiechu
a tak wogóle to opłaca się wam tłuc ponad 1700km na siedem dni? :shock:

Moni - pozdrawiam :P
IP: 77.65.52.47
Użytkownik
Wyjazd z Rybnika 1 sierpnia 2011, zamiast 6.10 z powodu opóźnienia "antenek" - busów - o godzinie 8.30. Autokar firmy "Nowak" - Mercedes, bardzo fajni kierowcy. Brak pilotki OKS - podobno chora.Czas dojazdu do Rawdy, hotel Dolphin - 29 godzin. Granica węgiersko - serbska to 3 godz 40 min oczekiwania. Postoje co ok 4 godziny, na Słowacji ponad 40 min na zjedzenie obiadu.Hotel Dolphin bardzo przyjemny. Pokoje duże, czyste, klima działa, mały tv z telewizja Polonia. Po 2 ręczniki na osobę, papier toaletowy jest. Basen ok 8X3 m głęboki na 1,6 m. Czysty, 11 leżaków, parasole i stoliki. Teren basenu połączony z restauracją hotelową - piwo, soki, przekąski. Śniadania - szwedzki stół - do wyboru do koloru, 3 wędliny, 2 sery, jajka, arbuzy, soki, kawa, herbata, musli, mleko, miód, masło, 2 rodzaje pieczywa (to menu z pierwszego dnia). Do centrum Rawdy ok 10 min spacerkiem - kantory (191 lv/100 Euro), stragany jak na Krupówkach, super knajpki, pizzerie, sushi - bar, gofry, lody itd. Do plaży z wrakiem 1 minutka od hotelu. Po lewej i prawej stronie wraku duże plaże z parasolami i leżakami - komplet 2 leżaki i parasol - 20 leva za dzień - zgroza! Ale za linią leżaków można się rozłożyć gratis ze swoim sprzętem. Parasole na straganie do kupienia za 10-12 leva. Po drodze paliwo: LPG 1,25 - 1,28, ON i PB95 2,54 - 2,58 lv. Piwo zagorka puszka 0,5 - 1,6 lv. Tania wódka czysta 7,4 lv, rakija śliwkowa 0,7 l 10 lv. w hotelu wi-fi Linksys - bez hasła. Na razie tyle, idę pod prysznic i na śniadanie.
IP: 87.120.183.205
Użytkownik
Kilka zdjęć:
https://picasaweb.google.com/z.pych1965/Rawda3Sierpnia2011?authuser=0&feat=directlink
Sandra
Gość
Witam cieplutko zibi_ok!!!!

Na jednym zdjęciu widać NASZ POKÓJ!!!!! kurcze aż zatęskniłam za Ravdą i tym hotelikiem!! miłego wypoczynku życzę.
My byliśmy 29.06 i tak szybko minęło...Trzeba czekać do następnego roku! Pozdrawiam :)
IP: 87.205.131.247
Użytkownik
Sandra napisał

Na jednym zdjęciu widać NASZ POKÓJ!!!!! kurcze aż zatęskniłam za Ravdą i tym hotelikiem!! miłego wypoczynku życzę.
My byliśmy 29.06 i tak szybko minęło...Trzeba czekać do następnego roku! Pozdrawiam :)

Witaj Sandro!
A'propos pokoju, jeśli to ten pierwszy z prawej na parterze, to teraz mój pokój :P

A jeśli chodzi o fotki, to postaram się sukcesywnie uzupełniać albumik;)
dydziu
Gość
Jutro do Rawdy. Hotel Tropicana
IP: 80.87.42.155
aga
Gość
Niestety wszystko dobre co się dobrze kończy - i już po urlopie w rawdzie. Powrót teoretycznie 3.08 praktycznie 4.08 :)
Hotel Dolphin super chętnie bym tam wróciła (pokój 405 na samej górze ) - niestety nie z Biurem Podróży OK Service

Pozdrowienia dla wszystkich z turnusu 22.07 - 03.08 ekipa hotelowa i autobusowa nam się udała :)
szczególne uściski dla MARTY GRZEGORZA I SZYMONA :)
EKIPA Z CHORZOWA
IP: 188.117.136.188
xyz
Gość
dlaczego nie wróciliście 03.08 tylko 04.08 :)? co znów biuro narobiło?
IP: 91.203.248.78
NIGDY WIECEJ
Gość
nie ma co się rozpisywać, ale nigdy więcej z OSKAREM! wsadzają ludzi do innych hoteli tłumacząc, że dowiedzieli się na godzinę przed naszym przybyciem, a spóźniliśmy się 10 godzin... więc nasuwa się pytanie, gdzie bylibyśmy przez te 9 godzin gdyby nie było żadnego opóźnienia. niektórzy ludzie w autokarach tez wyobrażają sobie, że jadą limuzyna za którą zapłacili 10 tyś. sami nie jesteśmy zadowoleni z komfortu, ale czego się spodziewać po takiej cenie ;) ale ciągłe zaczepki, bo za głośno, bo za wolno, bo to wasza wina, że stoimy na granicy, bo cisza nocna, co do samego pobytu to było świetnie ;)
IP: 83.5.79.153
aga
Gość
Powrót teoretycznie 3.08 praktycznie 4.08 :)akurat co do powrotu nie ma żadnych obiekcji nie było to wina biura podroży ani kierowców autokaru poprostu trafiliśmy na Węgrzech na zwężenie drogi i wypadek tira który zatarasował oba pasy więc staliśmy w korku 3.5 godziny a w samej Bułgarii jakieś dwie panny zapomniały sprawdzić o której wyjeżdżamy i się nie stawiły o danej godzinie więc trzeba było ich szukać po mieście kolejne 1.5 godziny obsuwy no i jeszcze do tego serbska granica co się równa powrót zamiast 3 o 18 to 4 dokładnie w Katowicach cos kolo 00.45.

gorzej jednak było w stronę Bułgarii bo nasi kierowcy się pogubili i krążyli po wioskach bułgarskich wciskając kit że jada skrótem który trwał 31 godzin.
IP: 188.117.136.188
dydziu
Gość
Jestesmy na miejscu. Piękna pogoda i smaczne jedzonko. Pozbawiam
IP: 84.54.190.152
oskar
Gość
w obydwie strony po 40+ godzin....
IP: 83.5.79.153
Sandra
Gość
zibi_ok napisał
[quote=Sandra]

Witaj Sandro!
A'propos pokoju, jeśli to ten pierwszy z prawej na parterze, to teraz mój pokój :P

A jeśli chodzi o fotki, to postaram się sukcesywnie uzupełniać albumik;)

Witam zibi_ok :)))

Nasz pokoik był na 1 piętrze po prawej stronie.Widzę że jechaliście autokarem NOWAK my też, ale dopiero jak wracaliśmy do domu.(Bardzo wygodny)

życzę takiej pogody jak do tej pory czyli dużo słoneczka tak jak i my mieliśmy.Pozdrawiam :) :P 8) :P :P :P[/quote=zibi_ok]
IP: 178.37.148.33
Sandra
Gość
Jeszcze do zibi_ok

Ta fontanna jest śliczna :),też mamy z "nią" zdjęcia :) i właśnie spod niej jechaliśmy do Istambułu, przez niedopatrzenie rezydentki Leny szliśmy nie potrzebnie taki " kawał' drogi", bo zapomniała nas poinformować że autokar jadący do Istambułu przyjedzie po nas pod sam hotel...myślałam że się wścieknę... :twisted:
IP: 178.37.148.33
lukaszK0506
Gość
Witam, jedziemy z kumplem z Poznania z Gruppona z biurem Viator 28.08 jeśli są tu jeszcze jakieś osoby z tego turnusu to proszę o kontakt :) liczę tam na dobrą zabawę i jeśli są tu podobne osoby to czekam na kontakt :) lukaszk0506@o2.pl
IP: 188.47.137.28
gość
Gość
Witam ekipe z CHORZOWA!

masz racje Aga wszystko co dobre szybko sie kończy i znów trzeba czekać okrągły rok,wakacje w Rawdzie sie udały.Aga podaje namiary griszo78@wp.pl czekamy na zdjęcie grupowe,pozdrowienia dla EKIPY Z CHORZOWA przesyła MARTA GRZEGORZ i SZYMON
IP: 80.50.232.30
gość
Gość
Witam!
Ja z koleżanką wybrałam się do Rawdy na własną rękę - przyleciałyśmy samolotem (wizzair) do Burgas. Zatrzymałyśmy się w Rawdzie w pensjonacie Ivan i możemy go śmiało polecić. Miły właściciel, z którym można się dogadać po polsku i który zawsze chętnie wam pomoże. Pokoje czyste i dobrze wyposażone, no i świetne położenie - kilka kroków od głównej ulicy z knajpkami i sklepami (a na rogu drink bar Hawaii), plaża też blisko. Rawda to dobre miejsce wypadowe do Nesebaru i Złotego Brzegu - trzeba te miejsca odwiedzić.
Pozdrawiam!
IP: 83.31.197.10
SandraMJ
Gość
hej, czy ktoś był już w Rawdzie w hotelu Diabis bądź Saga? Jak wrażenia? Słuchajcie, mam jeszcze takie pytanie, bo nie pamiętam do którego hotelu się zapisałam, wiecie może jak to sprawdzić? Jedzie ktoś w terminie 15-26 wrzesień? Pozdrawiam
IP: 85.237.186.145
lukaszk0506
Gość
Jak jedziesz z Gruppona to nazwa hotelu jest na umowie, którą trzeba było podpisac
IP: 31.61.56.57
SandraMJ
Gość
aa ok, już mam, znalazłam :) dzięki :)
IP: 85.237.186.145

Strona: « < ... 149 150 151 152 153 154 155 156 157 ... > »

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij