Autor |
Treść |
weronika
|
|
Gość
|
Darek napisał Byłem dziś w biurze Viator, aby zasięgnąć języka o co chodzi z tym hotelem SAGA (kupiłem ofertę na groupon, startuję z Poznania 10.0  . Jak poinformowała mnie Pani mieli dużo skarg od uczestników z wcześniejszych turnusów na poziom czystości oraz fatalne jedzenie, dlatego zdecydowali się przenieść osoby, które wybrały hotel Saga do hotelu Bohemi (podobno 150m os Sagi; 2* - www.bohemi-ravda.com/indexen.html). Czy ktoś z osób, które były z Viator wcześniej jest wstanie to potwierdzić? Hotel jak hotel, za te pieniądze cudów nie ma co oczekiwać- chociaż minimum z minimum europejskiego standardu  Oczekiwana godz. przyjazdu to 11.08 godz. 15-16. Trochę mnie zaskoczyło, wg mapy google trasa z Poznania powinna zająć autem 25h; ok to będzie autobus, przystanki itd. ale żeby wydłużyło to trasę aż o 12h? Jestem dobrej myśli, co przygoda to przygoda  Będę wdzięczny za info w poruszanym temacie.
nam trasa z Żywca do Ravdy zajęła ponad 28h przy szybkiej i wariackiej jeździe kierowców. a jeździli jak na rajdzie. życzę udanych wakacji. IP: 89.167.72.158
|
Darek
|
|
Gość
|
kasia123 napisał Darku, my wyjeżdżamy z Wrocławia, pewnie tym samym autobusem. Jesteśmy bardzo niezadowoleni ze zmiany hotelu. Niestety nie dowiedzieliśmy sie wcale więcej w biurze niż Ty (stwierdzenie, że poprzedni goscie bardzo na hotel narzekali). Oczywiście rozumiem- takie rzezcy się zdarzają i rozumiem samą zmiane hotelu, natomiast zagraniem nie w porządku jest zmiana na gorszy- powinni zapewnić ten sam standard. Niestety wciąż nie ma informacji z pierwszej ręki co do hotelu Bohemia- tzn. od kogos kogo ta zmiana bezpośrednio dotyczyła. mam nadzieję, że w najblizszych dniach ktos sie odezwie.
Z tego co informowała mnie Pani w biurze to hotel jest na równorzędnym poziomie (pewnie chodzi o ilość gwiazdek; choć z tego co pamiętam Saga miała 3*; mam nadzieję, że "poziom" w Bohemi nie "przenosi się" z SAGI na wyżywienie i czystość  ). Kasia łatwiej będzie kontaktować się przez FB niż to forum. Proponuję znaleźć mnie szukając Darek Grześkowiak. Chyba, że nie jesteś na FB to zaproponuj inną formę kontaktu IP: 94.127.109.210
|
Darek
|
|
Gość
|
weronika napisał nam trasa z Żywca do Ravdy zajęła ponad 28h przy szybkiej i wariackiej jeździe kierowców. a jeździli jak na rajdzie. życzę udanych wakacji.
Weronika - jakieś wrażenia z Ravdy oprócz jazdy?  W jakim hotelu byłaś, rozumiem, że z Viatorem? Co jest godne polecenia, na co warto uważać? Z góry dzięki za info. Pzdr IP: 94.127.109.210
|
Moni
|
|
Gość
|
Wiechu napisał Wybieram się z moją Panią 5-12 sierpnia do Rawdy - Hotel Tropicana. Ktoś wybiera się również w tym terminie ?
pozdrawiam Wiechu
a tak wogóle to opłaca się wam tłuc ponad 1700km na siedem dni?  IP: 79.186.253.188
|
krzys
|
|
Gość
|
wiolik napisał Witajcie dziewczynki sandruś i kaaasiaczek,fakt zazdroszczę Ci kaaasiaczku, bo za mną już wszystko.Tu pogoda denna, ale do pracy to i lepiej niż upał.Ja to miałam pecha, jak tak czytam o słońcu w Bułgarii i upałach,w jednych slipkach  Ja żałowałam że parasola nie wzięłam z sobą, licząc na upał, a było tyle deszczu..Stwierdziłam, że jak Bułgaria to nie w czerwcu(za duże ryzyko złej pogody)Pozdrowienia
Ja nie narzekam na termin czerwcowy byłem od 13 czerwca - na 11 dni tylko 2 co troszke pochmurno i popadało -więc szansa na pogode na pewno większa niż nad polskim morzem. No i w czerwcu jednak taniej i mniejszy tłok - nie chce teraz widzieć tych plaż i basenów przy hotelach w środku sezonu IP: 89.73.183.25
|
Wiechu
|
|
Gość
|
Moni napisał Wiechu napisał Wybieram się z moją Panią 5-12 sierpnia do Rawdy - Hotel Tropicana. Ktoś wybiera się również w tym terminie ?
pozdrawiam Wiechu
a tak wogóle to opłaca się wam tłuc ponad 1700km na siedem dni? 
Moni - pozdrawiam  IP: 77.65.52.47
|
|
|
Użytkownik
|
Wyjazd z Rybnika 1 sierpnia 2011, zamiast 6.10 z powodu opóźnienia "antenek" - busów - o godzinie 8.30. Autokar firmy "Nowak" - Mercedes, bardzo fajni kierowcy. Brak pilotki OKS - podobno chora.Czas dojazdu do Rawdy, hotel Dolphin - 29 godzin. Granica węgiersko - serbska to 3 godz 40 min oczekiwania. Postoje co ok 4 godziny, na Słowacji ponad 40 min na zjedzenie obiadu.Hotel Dolphin bardzo przyjemny. Pokoje duże, czyste, klima działa, mały tv z telewizja Polonia. Po 2 ręczniki na osobę, papier toaletowy jest. Basen ok 8X3 m głęboki na 1,6 m. Czysty, 11 leżaków, parasole i stoliki. Teren basenu połączony z restauracją hotelową - piwo, soki, przekąski. Śniadania - szwedzki stół - do wyboru do koloru, 3 wędliny, 2 sery, jajka, arbuzy, soki, kawa, herbata, musli, mleko, miód, masło, 2 rodzaje pieczywa (to menu z pierwszego dnia). Do centrum Rawdy ok 10 min spacerkiem - kantory (191 lv/100 Euro), stragany jak na Krupówkach, super knajpki, pizzerie, sushi - bar, gofry, lody itd. Do plaży z wrakiem 1 minutka od hotelu. Po lewej i prawej stronie wraku duże plaże z parasolami i leżakami - komplet 2 leżaki i parasol - 20 leva za dzień - zgroza! Ale za linią leżaków można się rozłożyć gratis ze swoim sprzętem. Parasole na straganie do kupienia za 10-12 leva. Po drodze paliwo: LPG 1,25 - 1,28, ON i PB95 2,54 - 2,58 lv. Piwo zagorka puszka 0,5 - 1,6 lv. Tania wódka czysta 7,4 lv, rakija śliwkowa 0,7 l 10 lv. w hotelu wi-fi Linksys - bez hasła. Na razie tyle, idę pod prysznic i na śniadanie. IP: 87.120.183.205
|
|
|
Użytkownik
|
IP: 87.120.183.205
|
Sandra
|
|
Gość
|
Witam cieplutko zibi_ok!!!! Na jednym zdjęciu widać NASZ POKÓJ!!!!! kurcze aż zatęskniłam za Ravdą i tym hotelikiem!! miłego wypoczynku życzę. My byliśmy 29.06 i tak szybko minęło...Trzeba czekać do następnego roku! Pozdrawiam  IP: 87.205.131.247
|
|
|
Użytkownik
|
Sandra napisał Witam cieplutko zibi_ok!!!! Na jednym zdjęciu widać NASZ POKÓJ!!!!! kurcze aż zatęskniłam za Ravdą i tym hotelikiem!! miłego wypoczynku życzę. My byliśmy 29.06 i tak szybko minęło...Trzeba czekać do następnego roku! Pozdrawiam 
Witaj Sandro! A'propos pokoju, jeśli to ten pierwszy z prawej na parterze, to teraz mój pokój A jeśli chodzi o fotki, to postaram się sukcesywnie uzupełniać albumik  IP: 87.120.183.205
|
dydziu
|
|
Gość
|
Jutro do Rawdy. Hotel Tropicana IP: 80.87.42.155
|
aga
|
|
Gość
|
Niestety wszystko dobre co się dobrze kończy - i już po urlopie w rawdzie. Powrót teoretycznie 3.08 praktycznie 4.08  Hotel Dolphin super chętnie bym tam wróciła (pokój 405 na samej górze ) - niestety nie z Biurem Podróży OK Service Pozdrowienia dla wszystkich z turnusu 22.07 - 03.08 ekipa hotelowa i autobusowa nam się udała  szczególne uściski dla MARTY GRZEGORZA I SZYMONA  EKIPA Z CHORZOWA IP: 188.117.136.188
|
xyz
|
|
Gość
|
dlaczego nie wróciliście 03.08 tylko 04.08  ? co znów biuro narobiło? IP: 91.203.248.78
|
NIGDY WIECEJ
|
|
Gość
|
nie ma co się rozpisywać, ale nigdy więcej z OSKAREM! wsadzają ludzi do innych hoteli tłumacząc, że dowiedzieli się na godzinę przed naszym przybyciem, a spóźniliśmy się 10 godzin... więc nasuwa się pytanie, gdzie bylibyśmy przez te 9 godzin gdyby nie było żadnego opóźnienia. niektórzy ludzie w autokarach tez wyobrażają sobie, że jadą limuzyna za którą zapłacili 10 tyś. sami nie jesteśmy zadowoleni z komfortu, ale czego się spodziewać po takiej cenie  ale ciągłe zaczepki, bo za głośno, bo za wolno, bo to wasza wina, że stoimy na granicy, bo cisza nocna, co do samego pobytu to było świetnie  IP: 83.5.79.153
|
aga
|
|
Gość
|
Powrót teoretycznie 3.08 praktycznie 4.08  akurat co do powrotu nie ma żadnych obiekcji nie było to wina biura podroży ani kierowców autokaru poprostu trafiliśmy na Węgrzech na zwężenie drogi i wypadek tira który zatarasował oba pasy więc staliśmy w korku 3.5 godziny a w samej Bułgarii jakieś dwie panny zapomniały sprawdzić o której wyjeżdżamy i się nie stawiły o danej godzinie więc trzeba było ich szukać po mieście kolejne 1.5 godziny obsuwy no i jeszcze do tego serbska granica co się równa powrót zamiast 3 o 18 to 4 dokładnie w Katowicach cos kolo 00.45. gorzej jednak było w stronę Bułgarii bo nasi kierowcy się pogubili i krążyli po wioskach bułgarskich wciskając kit że jada skrótem który trwał 31 godzin. IP: 188.117.136.188
|
dydziu
|
|
Gość
|
Jestesmy na miejscu. Piękna pogoda i smaczne jedzonko. Pozbawiam IP: 84.54.190.152
|
oskar
|
|
Gość
|
w obydwie strony po 40+ godzin.... IP: 83.5.79.153
|
Sandra
|
|
Gość
|
zibi_ok napisał [quote=Sandra] Witam cieplutko zibi_ok!!!! Na jednym zdjęciu widać NASZ POKÓJ!!!!! kurcze aż zatęskniłam za Ravdą i tym hotelikiem!! miłego wypoczynku życzę. My byliśmy 29.06 i tak szybko minęło...Trzeba czekać do następnego roku! Pozdrawiam 
Witaj Sandro! A'propos pokoju, jeśli to ten pierwszy z prawej na parterze, to teraz mój pokój A jeśli chodzi o fotki, to postaram się sukcesywnie uzupełniać albumik  Witam zibi_ok  )) Nasz pokoik był na 1 piętrze po prawej stronie.Widzę że jechaliście autokarem NOWAK my też, ale dopiero jak wracaliśmy do domu.(Bardzo wygodny) życzę takiej pogody jak do tej pory czyli dużo słoneczka tak jak i my mieliśmy.Pozdrawiam  [/quote=zibi_ok] IP: 178.37.148.33
|
Sandra
|
|
Gość
|
Jeszcze do zibi_ok Ta fontanna jest śliczna  ,też mamy z "nią" zdjęcia  i właśnie spod niej jechaliśmy do Istambułu, przez niedopatrzenie rezydentki Leny szliśmy nie potrzebnie taki " kawał' drogi", bo zapomniała nas poinformować że autokar jadący do Istambułu przyjedzie po nas pod sam hotel...myślałam że się wścieknę...  IP: 178.37.148.33
|
lukaszK0506
|
|
Gość
|
Witam, jedziemy z kumplem z Poznania z Gruppona z biurem Viator 28.08 jeśli są tu jeszcze jakieś osoby z tego turnusu to proszę o kontakt  liczę tam na dobrą zabawę i jeśli są tu podobne osoby to czekam na kontakt lukaszk0506@o2.plIP: 188.47.137.28
|
gość
|
|
Gość
|
Witam ekipe z CHORZOWA! masz racje Aga wszystko co dobre szybko sie kończy i znów trzeba czekać okrągły rok,wakacje w Rawdzie sie udały.Aga podaje namiary griszo78@wp.pl czekamy na zdjęcie grupowe,pozdrowienia dla EKIPY Z CHORZOWA przesyła MARTA GRZEGORZ i SZYMON IP: 80.50.232.30
|
gość
|
|
Gość
|
Witam! Ja z koleżanką wybrałam się do Rawdy na własną rękę - przyleciałyśmy samolotem (wizzair) do Burgas. Zatrzymałyśmy się w Rawdzie w pensjonacie Ivan i możemy go śmiało polecić. Miły właściciel, z którym można się dogadać po polsku i który zawsze chętnie wam pomoże. Pokoje czyste i dobrze wyposażone, no i świetne położenie - kilka kroków od głównej ulicy z knajpkami i sklepami (a na rogu drink bar Hawaii), plaża też blisko. Rawda to dobre miejsce wypadowe do Nesebaru i Złotego Brzegu - trzeba te miejsca odwiedzić. Pozdrawiam! IP: 83.31.197.10
|
SandraMJ
|
|
Gość
|
hej, czy ktoś był już w Rawdzie w hotelu Diabis bądź Saga? Jak wrażenia? Słuchajcie, mam jeszcze takie pytanie, bo nie pamiętam do którego hotelu się zapisałam, wiecie może jak to sprawdzić? Jedzie ktoś w terminie 15-26 wrzesień? Pozdrawiam IP: 85.237.186.145
|
lukaszk0506
|
|
Gość
|
Jak jedziesz z Gruppona to nazwa hotelu jest na umowie, którą trzeba było podpisac IP: 31.61.56.57
|
SandraMJ
|
|
Gość
|
aa ok, już mam, znalazłam  dzięki  IP: 85.237.186.145
|