Malwina napisałHejka ! czy wybiera się ktoś na Alonissos od 14.09.09 ?
Zastanawiam się - pomimo tych niemiłych opinii. Ale bardzo trudno uzyskać konkretne informacje od kogokolwiek kto już tam był - Apartamenty ELENI.
Grecja wakacje Grecja opinie o hotelach
Strona: « < ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... > »
Autor | Treść |
---|---|
Picolo
|
#376 17:20, 10.08.2009
|
Gość |
Zastanawiam się - pomimo tych niemiłych opinii. Ale bardzo trudno uzyskać konkretne informacje od kogokolwiek kto już tam był - Apartamenty ELENI. IP: 83.4.187.61
|
Picolo
|
#377 17:24, 10.08.2009
|
Gość |
eturystyka.org/forum/func,view/catid,9/id,2092/ IP: 83.4.187.61
|
Malwina
|
#378 19:28, 10.08.2009
|
Gość |
Do Picolo. Powiem Ci ze ja byłam w zeszłym roku z tego biura w Rawdzie BŁ. i byłam bardzo zadowolona,hotel super, jedzenie też, rezydentka torszke zakręcona ale tak to spoko kobitka była, generalnie całą organizacje oceniam na Plus, a wracając do Alonissos to czytałam tez kilka ocen na ten temat i wysztkie były pozytywne. No wiesz jak czytam ze minusem był brak zasięgu w telefonie komórkowy,albo ze nie było gyrosów to mnie to osłabia ))) faktycznie to jest duży powód aby tam nie jechać . IP: 94.246.155.149
|
gość
|
#379 07:06, 11.08.2009
|
Gość |
do Picolo. Ja jadę z mężem do apartamentów ELENI 15 sierpnia. To co wyczytałam na forum po części mnie zaspakaja, nie bardzo tylko mogę się dowiedzieć o ceny w sklepikach. Byłam z tym biurem w zeszłym roku w Olimpic , (a był to już mój 5 wyjazd do Grecji z różnych biur) i byłam zadowolona. Jeśli chodzi o podróż autokarem to niestety długa i męcząca, ale da się znieść. Co do narzekania to zdajesz sobie sprawę, że malkontentów nigdzie nie brakuje. Powtórzę to co już nie jedna osoba tu pisała - jeśli ktoś chce za takie pieniądze wypocząć to nie ma co narzekać, a jak źle to jechać za 3000 zł i myślę, że Ci ludzie i tak by mieli o coś pretensje. Według mnie warunki jakie oferują tanie biura w Grecji są bardzo dobre - jest czysto, miło, z małą łazienką ( ale mnie wystarcza mimo , że w domu mam dwie duże), a to ze samemu trzeba czasami posprzątać w pokoju to mnie akurat nie przeszkadza. Widziałam na moich wyjazdach różnych ludzi np. jedni młodzi ze wszystkim biegali do rezydentki , nawet żeby im zamówiła kolacje w knajpce, innym przeszkadzało słońce na tarasie i widok morza - bo rzekomo mieli widzieć z tarasu góry, jeszcze innym było za gorąco, gryzły ich komary, za daleko do morza (100m) meduzy w morzu, tłok na plaży ciasny autokar przy 190cm wzrost ( a jak może być inaczej), za długi bądź za krótkie postoje i nie wiem co jeszcze. Tacy ldzie winni siedzie w domu na ty ............ , a nie jeździć na tanie bądź drogie wczasy. Mam nadzieję, ze w tym roku żjak zawsze będę zadowolona i wrócę wypoczęta do swojej pracy. IP: 81.210.70.79
|
picolo
|
#380 08:11, 11.08.2009
|
Gość |
Obiecaj że po powrocie podasz kontakt i wszystkiego się dowiem. Pozdrawiam i miłego wypoczynku. IP: 83.18.162.211
|
ona
|
#381 12:35, 11.08.2009
|
Gość |
Ja byłam z mężem w Olimpic Beach i ogólna ocena pozytywna, ale po kolei... 1. podróż do- mieliśmy wyjazd z Bielska autokar trochę spóźniony ale za to pełen wypas, czarny ze skórzanymi fotelami z firmy Pastuszak (polecam!!!), pilotka Ola fajna, jedzenie na Słowacji tanie ok 3-4e (złotówki też przyjmują) ale prawie wszystko smażone, więc wybrałam knedliki z gulaszem i to był dobry wybór 2. na miejscu- hotel EUROPA przeciętny widać, że już trochę starszy bo gdzieniegdzie na drzwiach lakier odpryskuje ale za to miła atmosfera no i basen też ok 3. jedzenie- niestety Grecy nie wiedzą co to dobre śniadania i ciągle do wyboru był ser, szynka, ogórek, pomidor, dżem i miód, płatki z mlekiem i ciasto po śniadaniu, jeśli zaś chodzi o obiadokolacje to było zróżnicowanie choć głównie opierali się na mięsie i oliwie więc przytyłam 4kg!!! zazwyczaj podawali również sałatkę grecką albo jakąś inną z kapusty i marchwi (ta druga niedobra bo przesolona) a po obiadokolacji zawsze był arbuz i/lub melon, ogólnie kucharz się starał i czuł misje ale polskie żołądki są inne od greckich 4. miejscowość- bardzo fajne miejsce z dużą czystą plażą, my chodziliśmy opalać się na leżaki z parasolkami 3e cały dzień+podają koktajl, poza tym mnóstwo tawern, kafejek i sklepów z ciuchami i innymi gadżetami 5. wycieczki fakultatywne- kupiliśmy w autokarze i wybraliśmy Ateny 28e+12e wstęp- świetnie tam było choć gorąco, ale starożytne budowle naprawdę robią wrażenie, podróż męcząca ale da się wytrzymać, wyjeżdżaliśmy jakoś po północy i byliśmy ok 5 na miejscu autokar grecki-taki sobie Meteory 15e+2e wstęp(1 klasztor)- bardzo gorąco polecam, ponieważ tam jest przepięknie klasztory są super i to jak są wybudowane na samiusieńkich szczytach... po prostu zapierające dech w piersiach, w środku skromniej ale też ok jedna z najfajniejszych wycieczek, a co do jedzenia proponowanego przez pilotów- przeciętne najlepiej stanąć na końcu kolejki i dobrze się zastanowić jak widzi się co dostają inne osoby, mi bakłażan smakował ale jakbym dostała ten polecany MIX, który dostał mój mąż to chyba nie chwyciłabym się tego Olimp 10e- przyjemna i niezbyt męcząca wycieczka choć wydaje się, że może być ciężko ale nic podobnego, żadnych stromych podejść ogólnie ok, zwiedza się park narodowy, wjeżdża na punkt widokowy, potem przejazd do twierdzy Platamonas i jeszcze wioska z ziołami, polecam zakup oregano i tsipuro- to bimber (jeśli ktoś nauczy się liczyć po grecku to tam też może się targować ) Skiatos 28e- najlepsze na koniec, świetna wycieczka, mało zwiedzania dużo opalania, plaża LALARIA super super i jeszcze raz super (wpiszcie sobie w wyszukiwarkę to sami się przekonacie), woda idealnie czysta, nurkowanie jak najbardziej wskazane, potem popłynęliśmy do miasteczka- stolicy i tam krótkie zwiedzanie dla chętnych, straszny upał więc należy znaleźć sobie jakąś kafejkę i wypić coś zimnego, a później kolejna plaża już nie taka super ale też ładniejsza niż ta w Olimpic (choć niektórym bardziej się podobała niż Lalaria) i ogólnie znów opalanie i plażowanie na całego GORĄCO POLECAM i chyba wszyscy którzy tam byli się dołączą a co do pilotek to Grażyna-świetna z ogromną wiedzą, Ania- spoko, też dużo wie ale już nie tak ciekawie opowiada jak Grażyna i Lucyna- no cóż... 2 razy pomyliła trasę!!! a ponoć już wcześniej tam była, wiadomości, które nam przekazała... bliskie zeru 6. ostatni dzień- wszyscy są zwiezieni w jedno miejsce, są tam pomieszczenia na bagaże ale nie są zamykane, na początku to mnie martwiło ale zostawiliśmy wszystko i poszliśmy na plażę, biuro proponuje te parasolki pod klubem ale kawałek dalej w Olimpic są lepsze i jedzenie też, w tym klubie są też prysznice ale nieciekawe, my wyjeżdżaliśmy ok 22 więc mieliśmy dużo czasu w ten ostatni dzień i szczerze mówiąc można by go lepiej zorganizować bo wiele osób było poddenerwowanych powrotem i czekaniem 7. droga powrotna- autokar znowu od Pastuszaka fajny nowy i wygodny, ale pilotka nam się trafiła niezbyt obrotna bo na którejś granicy tylko obserwowaliśmy jak inne autokary nas mijały a ona nawet nie wyszła z autokaru żeby sprawdzić co się dzieje, poza tym to cała podróż spała nawet dłużej niż turyści a kierowcy budzili ją przed granicami!!! Ogólnie wrażenia pozytywne ale zdarzyło się kilka niedociągnięć. My się tym nie stresowaliśmy w końcu byliśmy na wakacjach a poza tym grecka mentalność bardzo różni się od naszej. Czyli nazwa pasuje do biura bo nie jest cudownie ale jest OK IP: 78.88.199.92
|
ona
|
#382 12:36, 11.08.2009
|
Gość |
W przyszłym roku chcę jechać do Bułgarii więc jeśli ktoś z turystów wracających stamtąd mógłby napisać coś takiego jak ja to byłabym wdzięczna. Udanych wakacji: IP: 78.88.199.92
|
gość
|
#383 15:50, 11.08.2009
|
Gość |
Do Picolo jak wrócę na pewno napiszę jak było i podam kontakt. IP: 81.210.70.79
|
tomtyl
|
#384 11:50, 12.08.2009
|
Gość |
a ja mam pytanie innej natury. Jadąc do Grecji jedzie się przez Serbię i Macedonię. Czy tam na granicy opłaca się coś kupić w strefie wolnocłowej (w końcu to terytorium poza UE), a jeśli tak to czy w ogóle tam się autokar zatrzymuje, czy też trzeba o to zabiegać. Plus jakie są ceny np. piwka w Grecji. z góry dzięki za odpowiedzi IP: 91.196.215.2
|
gość
|
#385 12:43, 12.08.2009
|
Gość |
na bezcłówce opłaca się kupić np papierosy, alkohol, perfumy. Autokar zatrzymuje się ale w zależności od kolejki stoi krócej lub dłużej. Jesli chodzi o Grecje to w sklepach piwko 0d 0,5 eurocentów do 11 euro w zależności od gatunku - amstel najdroższy. W knajpkach piwko 1,8 euro - 2 euro w zalezności od knajpki. Ceny spożywki podobne jak w u nas, drogie masło wędliny, sery. Pozostałe ceny znośne owoce zależy gdzie sie kupuje na targowiskach taniej ok 1 - 1,5 euro za kilogram. Metaksa 7 -11 euro, uzo 4,5 6 euro , gyros pita 1,8 -2 euro, gyros z frytkami zestaw 5 - 6 euro, kalmary 5-6 euro, sałatka grecka ( nie ma nic wspólnego z naszą sałatką grecką) - pomidor, cebula, troszkę sera fety - 5 euro. Bardzo drogie kremy do opalania radzę zabrać ze sobą ( wskazane filtry powyzej 10 ) IP: 81.210.70.79
|
gość
|
#386 12:44, 12.08.2009
|
Gość |
pomyłka - piwko 0d 05, do 1 euro IP: 81.210.70.79
|
lena
|
#387 18:19, 12.08.2009
|
Gość |
wybieram sie niedlugo do paralii- hotel Toronto. czy ktos moglby mi powiedziec co jest na wyposazeniu pokoju, czyli co wziac ze soba a co niekoniecznie. bede wdzieczna za odpowiedz. IP: 89.78.115.204
|
JACK13
|
#388 19:55, 12.08.2009
|
Gość |
może ma ktoś jakieś info o marietta palace za tydzień wyjeżdżam i jakie wycieczki są godne polecenia pozdro IP: 94.229.84.2
|
ALISZA
|
#389 10:53, 13.08.2009
|
Gość |
prosze o iffo dot.apartamentu Panorama w Skala Potamia na Thassos IP: 87.105.188.68
|
mysza86
|
#390 08:15, 14.08.2009
|
Gość |
najlepszy na Thassos ) bylam tam w zeszlym miesiacu, wszyscy bylismy zadowoleni !! IP: 83.19.211.198
|
ALISZA
|
#391 10:41, 14.08.2009
|
Gość |
dzięki za odpowiedź - jesli mozesz to napisz jak jest wyposazony aneks kuchenny .Wyjeżdzam 21-08 i nie wiem co zabrac ze sobą.pozdrawiam IP: 87.105.188.68
|
maja
|
#392 17:53, 14.08.2009
|
Gość |
Wczoraj wróciłam z Thassos z apartamentu Angelika3 i wszystkich , którzy obawiają się po przeczytaniu niektórych wypowiedzi pojechać z OK Services uspokajam. Podróż bez zarzutów, pilotka i rezydentka sympatyczne i pomocne, apartament czysty i zadbany, a wyspa przepiękna! Apartamenty w Angelika3 są co dwa dni sprzątane i wymieniane są ręczniki i pościel. W ofercie napisane jest sprzątanie we własnym zakresie, ale nie bierzcie środków czystości ani papieru toalet. bo wszystko jest na miejscu. Ręczników też jest pod dostatkiem. Mogę dzisiaj z czystym sumieniem polecić i firmę i ten konkretny hotel. Wakacje super! IP: 79.185.164.36
|
kamyczek
|
#393 19:25, 14.08.2009
|
Gość |
Wróciłam z Paralii i postanowiłam nigdy już nie jechać z tego biura (to był 2 raz).W stronę powrotną jechała z nami 1 osoba za dużo,1 kierowca był pijany po czym pilotka zostawiła w Katowicach 10 osób i odjechała,ponieważ się bardzo śpieszyła.Czekaliśmy od 19 do 21 na antenkę do Łodzi.Ale okazało się, że jeszcze musimy poczekać prawie 3 godziny na autokar z Bułgarii,żeby zabrać pozostałych ludzi.Więc to nic przyjemnego jak pilot zostawia grupę w obcym mieście,w nocy, gdzie nie ma nawet toalet ani sklepu i czekają na Bóg wie co.A przerwy po drodze trwały czasem 15 minut,gdzie niektórzy nawet nie zdążyli skorzystać z ubikacji. IP: 217.113.228.122
|
Wiola
|
#394 20:14, 14.08.2009
|
Gość |
DO LENA moi znajomi byli w Toronto własnie, łożka są łączone, niby loze malzenskie a dwa łozka polączone, nie ma tam zelazka, jest malutki czajniczek o,5 l i lodówka tez mała i tyle takie wyposazenie, hotel jest w na samym koncu paralli 15 min spacerem do miasta, praktycznie tak w polach troche pozdrawiam IP: 193.34.52.236
|
JACK13
|
#395 21:43, 14.08.2009
|
Gość |
Czy zna ktoś ceny w marietta palace za kręgle, saune i ogólnie ceny w tym hotelu ? IP: 94.229.84.2
|
Rena
|
#396 09:54, 15.08.2009
|
Gość |
Mam ogromną prośbę, ogarnęła mnie już panika, ponieważ może jest ktoś na forum, kto jedzie 16!? z firmy OK Service do Nea Marmares, nie mogę się dziś z nimi skontaktować(święto) a nie wiem czy z Wrocławia to jest wyjazd z soboty na niedziele o 3 w nocy czy z niedzieli na poniedziałek też o 3 ????Jeśli ktoś cośie na ten temat to proszę o POMOC !!! IP: 83.21.65.218
|
ania
|
#397 10:09, 15.08.2009
|
Gość |
Do maja Widze, że byłaś w apartamentach Agelika na thassos i mam w związku z tym pytanie, czy apartamenty położone są blisko centrum i plaży, jak prezentuje się okolica skala potamia, jak życie nocne na wyspie, czy w apartamentach są lodówki(w ofercie nie ma o tym wzmianki) oraz czy byłaś na jakichś wycieczkach fakultatywnych i które byś poleciła Z góry serdecznie dziękuję za rozwiązanie moich wątpliwości Pozdrawiam Ania IP: 91.193.185.4
|
ania
|
#398 10:10, 15.08.2009
|
Gość |
Aha i zapomniałam o najważniejszym jak wygląda ostatni dzień przed powrotem? Pozdrawiam IP: 91.193.185.4
|
Malwina
|
#399 10:13, 15.08.2009
|
Gość |
Do RENA : Jeśli masz na myśli NEOS MARMARAS -GRECJA to wg harmonogramu podanego w katalogu macie wyjazd z Wrocławia z dworaca PKS peron 4 lub 5 ul. Sucha o godzine 3 tak jak napisałaś, z tego co tu czytam to przy waszej dacie wyjazdu nie ma * wiec myśle ze to bedzie 16-08-09. Jeśli masz katalog z ofertą wyjazdu to sobie jeszcze sama posprawdzaj, ewentualnie jeszcze może coś być na stronie biura. Pozdrawiam i udanych wakacji życze . IP: 94.246.155.149
|
Rena
|
#400 10:40, 15.08.2009
|
Gość |
Mam jeszcze małe pytanko do Was, mianowicie kto jedzie 16.08 z Dworca we Wrocławiu? Planowo mamy wyjazd z Gliwic o 6:00 tego samego dnia? IP: 83.21.65.218
|
Strona: « < ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... > »
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie