ok services spoko grecja
Grecja wakacje Grecja opinie o hotelach
Strona: « < ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... > »
Autor | Treść |
---|---|
ania
|
#1026 15:49, 07.10.2010
|
Gość |
Może o wakacjach w grecji zapomniała polskiej mowy IP: 83.27.117.59
|
Sandra
|
#1027 14:04, 09.10.2010
|
Gość |
Dzisiaj byliśmy wykupić wczasy(wczesna rezerwacja0 w Bułgarii hotel Copacabana!! ale gdzie tam czerwiec 2011... już nie mogę się doczekać!) a tu co dopiero niedawno wróciliśmy stamtąd...Miejscowość oraz hotel polecała bym wszystkim którzy pragną spokoju,okolica super a co ważne tanio,nie to co w Chorwacji.Pozdrowienia dla "ani" było super a hotel bomba! IP: 87.205.137.43
|
sabina
|
#1028 08:43, 11.10.2010
|
Gość |
Ja też byłam w sierpniu w Bułgarii w hotelu copacabana bardzo spokojne miasteczko ale jeśli ktoś ma chęci to zawsze coś dla siebie znajdzie.Sama wyprawa do centrum jest fajna dużo knajpeczek, dobrego jedzenia,karuzele dla dzieci stragany z pysznymi owocami.Basen przy hotelu czysty, do morza blisko i co najważniejsze to bardzo przyjemny właściciel,jeśli chodzi o pomoc to sam zaproponował że pojedzie do apteki po lekarstwa które potrzebowaliśmy.Wszystko dobrze zorganizowane.Jeśli chodzi o wycieczki to miło wspomnieć. Byliśmy na wieczorze bułgarskim muzyka,atrakcje dla dzieci no i jedzonko dobre wina do syta i bardzo dobra opieka pana rezydenta Ronalda który każdego turystę odprowadził do drzwi każdego hotelu bo wiadomo że wino szumiało!Aha jeśli chodzi o śniadanie to dla mnie wystarczające dla mojego męża nie a dla dziecka za duże tak więc wszystko zależy od naszych żołądków,więc nie piszcie ludzie proszę że jest beznadziejne bo to nieprawda.Pozdrawiam IP: 95.171.222.157
|
Alejandro
|
#1029 08:50, 11.10.2010
|
Gość |
pozdrawiam cały turnus wczasowiczów 19 08 2010 z hotelu Copacabana sympatyczną panią Ele z rodzinką, babcie z dwoma uroczymi wnuczkami wszystkich turystów z którymi miło było spędzać czas głównie nad basenem przy schłodzonym piwie! IP: 95.171.222.157
|
Karol
|
#1030 13:33, 13.10.2010
|
Gość |
Witam Pani Sabino!! mam pytanie odnośnie wycieczek,a dokładnie Istambuł jaki koszt,ile tam się jedzie no i pokoje w Copacabanie jakie są czy takie jak na folderach? i jak z łazienkami w jakim są stanie? Pytam dlatego że mam zamiar wykupić wczasy w tym hotelu ale po ostatnich przeżyciach to nie wiem czego się spodziewać.Pozdrawiam IP: 178.37.144.239
|
thea
|
#1031 19:21, 16.10.2010
|
Gość |
ja tylko chciałam sprostować jedną rzecz: tylko w czasie jednej wycieczki (wycieczka po wyspie) proponowane było jedzenie w restauracji - i w niej ceny były przyzwoite, a niektórych potraw niższe niż w innych miejscach - i dobre jakościowo. zadna inna wycieczka nie miała w programie czasu wolnego na posiłek. proszę więc uczciwie oceniać usługi, a nie wg zasłyszanych opinii. Byłam, widziałam, dlatego piszę. co do innych kwestii - długo by opowiadać, ale nie chce mi się bo i tak nic z tego. Trzeba było w czasie lata protestować u organizatora, to by była zmiana, a teraz... musztarda po obiedzie
IP: 77.236.26.7
|
Stefan
|
#1032 11:59, 18.10.2010
|
Gość |
Czy ktoś z forumowiczów był w Skala Potamia na Thassos, a konkretniej w apartamencie Agelika? Wiem, że to centrum i przy drodze. Jakie tam są warunki? Czy jest głośno w okolicy? Chętnie też przeczytam opinie o samej wyspie Thassos. Zgóry dziękuję IP: 217.149.249.25
|
Ania
|
#1033 12:58, 18.10.2010
|
Gość |
Do Stefan jeżeli już wiesz że jest w centrum i przy drodze to powinieneś też doczytać inne istotne informacje, gdyż sama pisałam relacje z tego sezonu i pobytu w agelice, troszkę zaangażowania a nie zaśmiecania i dublowania info które powtarzane były milion razy IP: 83.10.48.225
|
Stefan
|
#1034 14:40, 18.10.2010
|
Gość |
Aniu, wątek ma 42 strony i ciężko mi brnąć przez cały. Po prostu się poddałem. Google też podaje szczątkowe wypowiedzi (raczej pochlebne). Nawet jedna Ania pyta o te apartamenty... forum.travelway.pl/topic-2390.html IP: 217.149.249.25
|
Ania
|
#1035 16:06, 18.10.2010
|
Gość |
No więc Agelika jest praktycznie w centrum, blisko plaży i sklepów, co jest zaletą, ale jednocześnie wadą gdyż jest okropny hałas z ulicy i pizzerii która mieści się pod apartemantami. Same pokoje są dość przestronne, oprócz jednego w którym miałam pech zamieszkać. Wyposażenie aneksu bardzo bogate, właściwie jest wszystko i aż za dużo, także można sobie ugotować każdą potrawę(w sklepach też jest bardzo duży wybór towarów polecam market zaraz przy plaży miła obsługa, wszystko świeże, pyszne gorące pieczywo). Tawerny z bogatym menu, ale bardzo różne wielkościowo porcje, dlatego najlepiej spróbować w każdej. W odróżnieniu od Riwiery olimpijskiej Grecy na Thassos nie posługują się jęz. polskim, preferowany jest angielski, niemiecki i rosyjski. Ostatni dzień wyjazdu strasznie męczący i trudny do zaplanowania, ale mimo wszystko polecam. Warto zobaczyć tamtejszy kawałek ziemi, bo jest pięknie. mam nadzieję że pomogłam IP: 83.5.134.115
|
lop
|
#1036 19:21, 18.10.2010
|
Gość |
musi być tam fajnie IP: 178.37.148.211
|
Stefan
|
#1037 08:39, 19.10.2010
|
Gość |
Dziękuję Aniu bardzo za pomoc. Thassos to piękne miejsce - mam nadzieję, że się o tym przekonam. Szkoda, że do wakacji daleko. Pozdrawiam IP: 217.149.249.25
|
Ania
|
#1038 12:36, 19.10.2010
|
Gość |
W zeszłym roku też tak myślałam, a zleciało nie wiadomo kiedy IP: 83.5.134.115
|
Stefan
|
#1039 14:37, 19.10.2010
|
Gość |
Ja do tej pory podróżowałem po wybrzeżu Tesalskim - Kokkino Nero, Velika, Koutsoupia. Mogę komuś przekazać informacje na ten temat. IP: 217.149.249.25
|
Gaga
|
#1040 10:46, 20.10.2010
|
Gość |
Panie Stefanie!! Ja w tym roku byłam w apartamentach Angelika. Wcześniej jak pan, pytałam na forum o ten apartament i właśnie pani Ania mi odpisała. Była bardzo zniecierpliwiona, że w ogóle po co zadaje takie pytanie, skoro na forum wszyscy piszą. Jakby pisali właśnie o apartamentach Angelika to proste i jasne, żebym poczytała i nie zadawała kolejnych pytań. Ale jak pan sam zauważył mało było na ten temat wypowiedzi i ocen. A jak były to wypowiedzi były bardzo ogólne. Sam budynek owszem jest przy ruchliwej ulicy ale mnie to nie przeszkadzało. Wiadoma rzecz, że każdy z nas może odbierać inaczej. Moje wrażenia i oczekiwania mogą się nie pokrywać z innymi bardzo subiektywnymi odczuciami każdego człowieka. Powiem panu o moich wrażeniach. Byłam w Skala Potamia od 11.09-23.09.2010. I minął miesiąc a ja wciąż wspominam. Odpoczęłam, beztroska i pełen luz od codzienności. Miałam apartament w samym rogu budynku, właśnie z tego pokoju są zdjęcia w ofercie. Wszyskie pokoje znajdują sie na pietrze. Samo wnętrze budynku czyste, jasne. Pokój jak na dwie osoby był spory. Obok pokoje trochę węższe ale nie na tyle żeby nie można być zadowolonym. Większość czasu spędzaliśmy na plaży i w morzu. Wracaliśmy na obiado-kolacje we własnym zakresie. Nie wypowiem się na temat jedzenia w tawernach bo nie korzystałam. Natomiast sklepiki są na tyle dobrze zaopatrzone, że nie ma problemu żeby sobie coś przyrządzić dobrego do jedzenia. Ceny żywności były w tym czasie, przeliczając euro na zł podobne jak w kraju. Polecam również sklepik idąc w strony plaży ale ten najbliżej morza po lewej stronie drogi( drugi w kolejności). Miła obsługa. Dość duży market jest około 1500 m ale tam ceny wcale nie są tańsze. Byłam tam tylko raz i zakupy robiłam właśnie w pobliżu. Aneks kuchenny jak dla mnie był mało wyposażony. Ubogi był w naczynia zwłaszcza garnki ale nie szukałam wygód, dałam sobie radę. Nie było również jakiegoś dłuższego blatu przy szafce kuchennej i zlewozmywaku gdzie swobodnie można by było przygotować posiłki. Mało miejsca na rozłożenie się z naczyniami. Rano śniadania jedliśmy na balkonie (w pokoju też był był mały stoliczek). Był stolik i fotele. Słoneczko grzało, poranna kawka smakowała (odpędzaliśmy trochę osy). Trzeba zabrać swoje środki czystości do mycia naczyń. Tego nie było. W łazience były dwa mydełka i ręczniki, które po 5 dniach były zmienione (również pościel). Telewizor w pokoju, tylko stacje greckie. Pokoje co dwa dni sprzątane. W pobliżu wypożyczalnia skuterków. Wieczorem można było urządzać przechadzki w stronę portu i tawern. Plażowaliśmy w różnych miejscach wzdłuż zatoczki. Jest gdzie pospacerować. Objechaliśmy sobie wyspę w dwa dni, pozwiedzaliśmy. Były takie osoby wśród naszych wycieczkowiczów co poszli zdobywać szczyt górski Ipsarion. Mało było turystów w czasie naszego pobytu. Kiedy przyjechał już ostatni turnus w dniu naszego wyjazdu, sporo tawern w stronę portu zwinęło już swoją działalność. Pogoda była. Temperatura w tym czasie dochodziła do 29 stopni. To nie upalnie, w sam raz. Z wycieczek oferowanych prze biuro nie korzystałam zwiedzaliśmy we własnym zakresie. Na wyspie Thassos byłam dwa razy. Pierwszy pobyt w 2009 w Pachis, taka była jedna z ofert biura. Skala Potamia było dla mnie i męża super. Dwie osoby z naszej grupy turystów miała swoje wakacje w Skala Rachoni z wyżywieniem, przy samym morzu. Byli bardzo zadowoleni z wyżywienia, z pokoi i z ciszy. Zajrzałam do tej miejscowości i potwierdzam. Opinie niezadowolenia było słychać od turystów , którzy byli w Skala Potamia (tak jak my) tylko w hotelu Natasza. Krytykowali wyżywienie. Podróż autokarem, jak dla mnie minęła dobrze. Wyjeżdżałam do Bielska-Białej z Warszawy antenką. Byliśmy jedyni turyści z Warszawy Po drodze zabraliśmy ludzi z Łodzi (4 osoby). I tu nie wykazał się kierowca busa. jechał jak szalony, zaczął padać deszcz, Upominaliśmy go o zmniejszeniu prędkości a on się spieszył. Mój mąż go napominał kilka razy to zwalniał. Dojechał o 6.00 rano do Bielska-Białej, podjechał pod dworzec autobusowy. Tu mieliśmy się przesiąść do autokaru. I teraz dopiero usłyszeliśmy tekst: "że on nam dziękuje za podróż, zaraz podjedzie autokar i nas zabierze" Była 6.00 rano padał deszcz, w Polsce było zimno (11.09) a według informacji biura i ich rozkładu trasy autokar miał być na dworcu 8.20 ( w 2009r autokar tez taki miał rozkład). Gdyby nie mój mąż, nasi współpasażerowie już chcieli wysiadać. Przyjęli do wiadomości to co kierowca im wciskał, chociaż było widać ich zdziwienie na twarzy przez moment. Jak póżniej się okazało też byli powiadomieni przez biuro o godz. podstawienia docelowego autokaru. Ale ludzie tak reagują, nie myślą, dają się wykorzystać. Nie udało mu się nas wyrolować, odpuścił i czekaliśmy 2 godz. siedząc w busie. Tak właśnie się spieszył, żeby szybciej wrócić do domu mieszkał w Bielsku). To był jeden nieciekawy incydent. IP: 194.29.135.31
|
Stefan
|
#1041 12:17, 20.10.2010
|
Gość |
Bardzo Pani dziękuję za tak wyczerpującą relację! Tak się składa, że ja i żona jesteśmy turystami, którzy lubią zwiedzać piękne okolice, a czasami po prostu poleżeć na plaży. Jako że lubimy także gotować, nie wykupujemy nigdy wyżywienia. Stołujemy się zazwyczaj sami, pichcąc w kuchni apartamentu jakieś "tubylcze" potrawy. Czasami korzystamy z tawern i ciekawych potraw, podpatrujemy, a potem sami gotujemy ... dlatego też szukam zawsze opcji zakwaterowania z aneksem kuchennym. W dzień nas praktycznie nie ma, dlatego wtedy hałas może sobie być. Była Pani niemal w tym samym czasie co my z żoną w Grecji, dlatego wiem, że pogoda dopisywała. My mieliśmy 30-31 stopni w dzień (bardzo przyjemnie), za to w nocy już zimnawo (ok. 15). Urok wyjazdu wrześniowego to właśnie bardzo dobra temperatura i brak turystów. Jeszcze raz dziękuję o opinię, zapewne przyda się ona nie tylko mojej osobie! pozdrawiam IP: 217.149.249.25
|
asia
|
#1042 10:33, 25.10.2010
|
Gość |
Witam mam pytanie odnośnie Bułgarii Rawda ,a jak tam jest z komarami?? czy warto brać coś przeciw tym owadom? IP: 87.204.219.91
|
Laura
|
#1043 15:15, 25.10.2010
|
Gość |
W Bułgarii nie znajdziesz żadnego komara więc branie jakich kolwiek srodkow jes zbędne IP: 193.59.121.234
|
asia
|
#1044 09:11, 26.10.2010
|
Gość |
Do laura- serdecznie dziękuję za odpowiedz. IP: 87.205.138.61
|
#1045 19:53, 26.10.2010
|
|
Użytkownik
|
Dysponuję nagraniami "opowieści" Pana Marcina. Zainteresowanym służę. IP: 83.21.109.196
|
#1046 19:56, 26.10.2010
|
|
Użytkownik
|
Drogi Warszawiaku, nikt nie oczekuje rekompensaty za CUDA-WIANKI tylko za to, co biuro OK SERVISES przedstawia za 1100 zł w swojej NIERZETELNEJ ofercie. IP: 83.21.109.196
|
#1047 17:23, 31.10.2010
|
|
Użytkownik
|
Co do wakacji z tym biurem - ma ono wiele wad. Rzeczywiście, opieka rezydentów nie najlepsza, praktycznie nie interesowali się turystami, sprzedali wycieczki (okropnie drogie, mało ciekawe!), przyjechali w środku pobytu na wieczorną imprezę z okazji urodzin właściciela hotelu Natasza, a potem spotkaliśmy ich jeszcze... w dniu wyjazdu . Kierowca autokaru o nazwie Pastuszak (antenka) bardzo chciał spowodować wypadek na trasie Częstochowa - Bielsko-Biała, po powrocie do Polski w tymże mieście zostawili nas na pastwę losu od godziny 12 do 14 (!). Posiedzieliśmy na dworcu... Antenką jechało bardzo "rozbawione" towarzystwo z Warszawy, a po podłodze walały się butelki po alkoholu. Zero reakcji! Pani przewodnik, która była z nami na "wycieczce" dookoła wyspy, bo raczej należałoby nadać tutaj tytuł "pędem dookoła wyspy", nie była zbyt wykwalifikowana zarówno pod względem znajomości języka angielskiego jak i wiadomości nt. Thassos. Nie potrafiła dokładnie przetłumaczyć bardzo prostej wypowiedzi greckiej przewodniczki, aż przykro mi było, że wciskała ludziom ciemnotę , ja rozumiałam każde jej słowo. Nie potrafiła powiedzieć nic o środowisku, które ludzi bardzo interesowało. W końcu opowiedziałam o nim ja, jako osoba siedząca w geografii od przeszło dziesięciu lat. Wycieczkowicze byli tym wszystkim zażenowani (płaciliśmy 32€, w sumie koło 110zł od osoby!). B. mało wolnego czasu w najpiękniejszych miejscach. Bardzo mało... Sam hotel jak dla nas był w porządku - czysty i przestronny, do "spacerku" na plażę przywykliśmy. Cały żal do biura, opieki i generalnie ich zainteresowania naszym losem, obróciła w niwecz sama wyspa. CUDOWNA, CUDOWNA, CUDOWNA ... Ona się nami zajęła jak trzeba . I dlatego marzę o powrocie na Thassos. Tylko tym razem - na własną rękę... IP: 178.37.5.82
|
ania
|
#1048 13:05, 03.11.2010
|
Gość |
tak zagdzam się COPACABANA w Bułgarii byla super , SANDRO, w tym roku mamy dylemat czy pojechac tam raz jeszcze czy spróbować czegoś nowego. Myślimy o PORTO DEL SOL w Grecji w Paralii. Czy ktoś tam był? jakaś opinia? Będę wdzięczna :-) IP: 195.205.106.146
|
Sandra
|
#1049 15:18, 04.11.2010
|
Gość |
Witaj "ania" Jedziemy jeszcze raz w to samo miejsce bo naszej córce bardzo się spodobało ,poza tym nie wykupiliśmy w tym roku wycieczki do Istambułu i muszę to nadrobić! Dlatego jedziemy jeszcze raz. Potem mamy w planach zwiedzić Grecję Korfu Acharavi z OK Services. IP: 178.37.145.203
|
sabina
|
#1050 00:21, 06.11.2010
|
Gość |
jeśli chodzi o cene wycieczki do Istambułu to nie zabardzo wiem ponieważ nie korzystałam ale obiło mi się coś o uszy że kosztuje ona 400pln niewiem czy to jedno czy dwu dniowa.Jeśli chodzi o pokoje to są naprawdę przestronne i czyste.Właściciel Kiri udostępniał swój internet jeśli ktoś chciał skorzystać ponieważ w pokojach go nie było.Warto pojechać do delfinarium w Warnie choć same miasto żadnego uroku niema to pokaz delfinów był bardzo fajny.Byłam z rodzinką na wieczorze bułgarskim,bardzo fajnie tam było.Jedzenia jak dla mnie dużo napoi też rakiji kieliszeczek na zdrówko i wina do syta.Pozatym grała muzyka,zespół regionalny tańczył i był animator dla dzieci ,także parę goczin oderwało nas o rzeczywistości.Naprawdę polecam.Siedzę teraz przed ekranem komputera popijam bułgaskie wino i marzę o takim wypoczynku na drugi rok w tym samym miejscu.Pozdrawiam. IP: 95.171.222.157
|
Strona: « < ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... > »
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie