» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Grecja » ok services spoko grecja

ok services spoko grecja

Grecja wakacje Grecja opinie o hotelach

Strona: « < ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... > »

Autor Treść
PDP
Gość
Byłam z chłopakiem w Grecji z OK services w zeszłym roku. Mieszkaliśmy w apartamentach Porto Daliani w Paralii. Blisko do plaży i troche dalej do centrum miasta i marketu (Lidl). Jesteśmy bardzo zadowoleni z tego wyjazdu i w tym roku również chcemy jechać z OK, ale w inny rejon Grecji (Chalkidiki bądz wyspa Allonissos). Podróż autokarem przebiegała bez żadnych problemów. Jechaliśmy ok 25h z Bielska. Miejscowość bardzo fajna do młodych ludzi. Plaża w nowej części Paralii (czyli dalej od centrum) bardzo ładna. Liczne atrakcje na morzu (banan itp.). Można również wypozyczyć fajne rowerki i pojechać deptakiem do pobliskiego Olipic Beach. Jest tam troche taniej niz w Paralii, ponieważ jest to miejsce mniej rozrywkowe, aczkolwiek bardzo przyjemne. W centrum Paralii (niedaleko cerkwi) znajduje się biuro OK services, gdzie można zapytać o ewentualne wycieczki bądź atrakcje. Pracownicy są tam bardzo mili i chętnie służą pomocą. Bardzo polecam wycieczkę do Aten, pomimo tego, że jest męcząca. Wycieczka na Skiathos rewelacyjna! Jeśli ktoś tam nie był to naprawdę warto tam pojechać. Wody otaczające wyspę są poprostu krystalicznie czyste. I jest czas na to, aby się w nich wykompać i zrobić pamiątkowe zdjęcia. Na biuro nie mogliśmy narzekać. Wyżywienie mieliśmy we własnym zakresie, co nam bardzo odpowiadało. Aczkolwiek jeśli ktoś wolałby mieć wyżywienie na miejscu to można było wykupić w hotelu Yakinthos (jakieś 50m od Porto Daliani). Rozmawiając z turystami, którzy wykupili tam jedzenie, doweidziałam się, że nie było zbyt smaczne i na dodatek zimne. Dlatego odradzam zakup wyżywienia w tym hotelu. Nie polecam również wieczoru greckiego. Szczerze mówiąc nic specjalnego i dużo ludzi. Było bardzo mało miejsca do tańczenia.
Ogólnie to polecam te wakacje z biurem Ok services :) Pozdrawiam ;)
IP: 83.28.191.67
Piotr
Gość
moonia napisał
Witam !
Jadę w sierpniu na Thassos do Green Velvet. Czy ktoś tam był ? Jaki jest hotel, pokoje, plaża ? Jeżdziłam już z OK Services więc opinie na temat biura nie są dla mnie interesujące :) Będę wdzięczna za wszelkie użyteczne informacje :))))
Z góry dzięki !

Witaj dokładnie tydzień temu wróciłem z wakacji na wyspie Thassos z miejscowości Pefkarii hotelu Green Velvet wczasy ja osobiści oceniam na bardzo udane nam nie przydażył siężaden nie miły incydent ale byliśmy świadkami wielu nieprzyjemnych spraw sam Hotel nie za bogaty takie mizernr 2 gwiazdki za to miejscowość plaża i otoczenie powinny to zrekompensować plaża żwirkowa i kamienista buty do wody zalecane za to woda czyściutka i cieplutka dosyć szybko robi się głęboko dla pływających frajda dla dzieci nie za bardzo plaża w przepieknej zatoczce i daleka od zaludnionych plaż na greckim lądzie na kilkadziesiąt parasowli połowa prawie zawsze wolna a byłem w sezonie 13-27 lipiec. Właściciel hotelu jest w konflikcie z biurem Ok i na znak protestu nie przyjmuje wszystkich gości albo kładzie do malutkiego pokuju 2 osobowego po 5 osób żeby pokazać swój zal za jak nam mówił za brak płatności ze strony - biura cierpią na tym niestety turyści część hotelu zajmują Serbowie no i to też odmienny temat balkony są bardzo blisko siebie a oni kochają nocne przesiadywanie na nich i bardzo głośne dyskutowanie no ale to już urok wakacji . Osobny temat to rezydent Maxymilian :)))) uważajcie na Maxa całkowita porażka może za dużo ma na głowie ale kłamstwo i blefowanie to ma wyćwiczone do perfekcji nic przez niego nie załatwiajcie bo zapewne nie załatwi a jak mu się uda załatwić to za 2 krotnie wyższą cenę w Potos spokojnie można sobie wypożyczyć auto lub skuter lub wykupić wycieczkę i to naprawdę za o wiele mniejsze pieniądze warto odwiedzić plażę Tripiti ok 6 km wracając do spraw hotelowych w środy i nidziele w tawernie hotelowej odbywają się niby ''wieczory greckie'' i trwają do 1,2 w nocy także ze spania nici hyba że ktoś lubi taką formę wypoczynku. Warto objechać wyspę która oferuje mnóstwo wspaniałych plaż w urokliwych zatoczkach. Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku -:)
IP: 212.160.172.70
Grzegorz
Gość
Ja potwierdzam słowa Zbyszka w dużej części się one zgadzają , ja akurat nie mieszkałem w tym hotelu ale przeżyłem prawie podobne sytuacje a inni też narzekali na jedzenie , na autobusy , na pana Henia oraz panią Anię oni tam są jakby na wakacjach , mi nie byli potrzebni ale inni szli po pomoc i jej nie dostali , wycieczki dokładnie tak samo chaos i porozrzucane rodziny , i co do czystości miasta i plaży oraz psów też potwierdzam!! Także Olimpic bez rewelacji już raczej tam nigdy nie pojadę a i polecać też nie będę to moje zdanie prywatne!! Jednak jestem mało wymagający więc wypocząłem , pojadłem i popiłem :-) jestem na ogół optymistą , skarg nie składam po prostu raz się ma szczęście a raz nie :-)
IP: 89.77.109.30
gwidon
Gość
bylem w parali z okyem
bylo super zero zastrzezen polecam
nastepna wycieczka tez z nimi
IP: 89.76.129.212
Mili___
Gość
wlasnie jestem w hotelu natasha na Thassos jak tos chce cos wiedziec na temat hotelu pisac
IP: 94.69.181.150
Grimwould
Gość
Witam.
Mam takie pytanie do osób, które nie dawno wróciły z Grecji odnośnie panującej tam sytuacji?
We wrześniu wybieram się do Olimpic Beach (hotel Anastazja) i chciałbym się dowiedzieć, czy ceny nie poszły jakoś drastycznie w górę z powodu panującego kryzysu gospodarczego w Grecji i czy zdażają się jakieś zamieszki?
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam.
IP: 83.29.45.225
Wiola
Gość
Jad ę do Bułgari do hotelu copacabana 22.08-3.09 czy ktoś w tym terminie też sie tam wybiera?
IP: 212.106.163.95
Kamila
Gość
Czesc! Wrocilam niedawno z wakacji z OK Services w Olimpic Beach. Miszkalismy w hotelu Smile! Wszystko bylo w porzadku. Polecam to biuro i ich przewodnikow. Wycieczki fakultatywne bez zastrzezen:):) super!!!
IP: 89.79.192.75
Kamila
Gość
Witam.
Mam takie pytanie do osób, które nie dawno wróciły z Grecji odnośnie panującej tam sytuacji?
We wrześniu wybieram się do Olimpic Beach (hotel Anastazja) i chciałbym się dowiedzieć, czy ceny nie poszły jakoś drastycznie w górę z powodu panującego kryzysu gospodarczego w Grecji i czy zdażają się jakieś zamieszki?
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam.

Ja wrocilam wczoraj z Olimpic Beach. Zamieszek nigdzie nie widzialam:) Ewentualnie strajk na stacjach benzynowych ;) Ceny takie jak tu wszyscy podaja. Gyros w picie kupisz juz od 1,5 E, obiad od 4-7 E:) Olimpic Beach jest cudowne. Dobry wybor!
IP: 89.79.192.75
Kasia
Gość
Kamila napisał
Czesc! Wrocilam niedawno z wakacji z OK Services w Olimpic Beach. Miszkalismy w hotelu Smile! Wszystko bylo w porzadku. Polecam to biuro i ich przewodnikow. Wycieczki fakultatywne bez zastrzezen:):) super!!!

Ja wybieram się właśnie we wrześniu do apartamentów Smile i mam wiele obaw czytając różne opinie na forum. dlatego moje pytanie jak oceniasz pokoje, jak podróż, jeżeli masz jakieś uwagi albo może nawet zdjęcia z apartamentów to proszę o maila linkin57@wp.pl
z góry dzięki i pozdrawiam
IP: 83.9.97.96
ewas
Gość
Nigdy więcej wczasów z OK servises!!!!Byłam z nimi w Olimpic Beach w Grecji. Totalna porażka.To co jest napisane w katalogu to wielka bzdura. Pokoje nowocześnie urządzonetzn. na 3 osoby jedna mała szafa bez półek,jedno podwójne łóżko i jedna dostawka. Nowoczesna łazienka to wnęka bez parawanu, bez uchwytu na prysznic ,najczęściej bez ciepłej wody. Dobrze wyposażony aneks kuchenny to:1 garnek 5 l,cedzak,2 lyżeczki, 2 widelce, 2 szklanki(w pok. 3 osob)i nie ma ciepłej wody bo.....nie i już jak mówi pan Henryk, który traktuje wszystkich jak zło konieczne.Nie potrafi nic załatwić i na wszystko ma odpowiedż"nic nie można zrobić tak musi być".Byłam na 4 wycieczkach, z tego na 2 z p.Henrykiem gdzie całą drogę tam i z powrotem przespał, gdzie droga trwała 4,5 godz. w jedną stronę(na Sklathos). Na 2 byłam z p. Marcinem i to jedyny plus tego biura bo on przynajmniej wiedział gdzie jest i umiał o tym opowiedzieć.Co roku jeżdżę na wczasy z tanimi biurami i naprawdę nie wymagam wiele, ale to co spotkało mnie z OK servises to koszmar. Powinni się nazywać BEAD SERVISES bo ta nazwa pasuje do nich jak ulał. Jeśli ktoś chciałby więcej informacji niech poda maila to mu wyśle.
IP: 83.218.120.118
rudi
Gość
Byłem z nimi na wakacjach w Paralii,w hotelu Principal w opcji samolotowej.Nie mogę powiedzieć złego słowa o OK Services.Wszystko odbyło się bez najmniejszych zastrzeżeń zaczynając od odbioru nas z lotniska i kończąc na lotnisku,gdzie pilot odprowadził nas praktycznie do kontroli bagażowej(dalej już nie może bo nie posiada biletu),co zdarzyło nam się pierwszy raz.
W drodze z lotniska do hotelu rezydentka Anna podała kilka praktycznych informacji na temat Grecji,po czym poinformowała o możliwości wykupienia wycieczek fakultatywnych.Ceny wycieczek są wyższe od cen na stronie biura,jednak przy zakupie pakietu 3 wycieczek dostałem rabat i butelkę wina.Ceny wycieczek w miejscowych biurach porównywalne,jedynie Ateny niższe o 10 euro.Wycieczki zorganizowane bez problemu,na Meteory 2 autokary i 2 pilotów (Marcin i Iza),na wyspę Skiatos tak samo,do Aten jeden autokar 48 osób 1 pilot(Marcin).
Terminy wycieczek są znane wcześniej,jednak listy z uczestnikami są wywieszane na tablicy informacyjnej faktycznie dzień wcześniej.W pon jest Olimp,śr-czw Meteory,pt-wieczór grecki i wyspa Skiatos,sob Saloniki w niedz Ateny.Jeśli tak jak miało kilka osób u nas przyjechali autokarem w środę,a wykupili wycieczki jeszcze w Polsce lub w autokarze to jechali na wycieczki zaraz w czw i pt i to może być naprawdę męczące.My natomiast ociągaliśmy się trochę z kupnem wycieczek i załapaliśmy się dopiero w drugim tygodniu.Osobom ,które jadą na tydzień radzę się szybko decydować na zakup wycieczek czy to na mieście czy w OK bo jeśli nie będzie miejsc to niczego nie zwiedzicie.Z miasta na Meteory jeżdżą chyba 3 razy w tyg,na Skiatos 2 razy,natomiast do Aten tylko raz w tygodniu.
Jeśli chodzi o obecność rezydenta w hotelu to myśmy znowu mieli szczęście bo w naszym hotelu rezydentka była codziennie(oprócz dni gdy jest zmiana turnusu) w godz 9-10 czyli w porze śniadania,jednak w innych hotelach czy apartamentach były to godziny południowe i nikt nie będzie marnował czasu czekając na rezydenta.Można również podejść bo biura ,które mieści się w centrum Paralii.My poza zakupem wycieczek nie potrzebowaliśmy pomocy rezydenta i nie wiem do końca jak by wylłądała pomoc gdyby naprawdę była potrzebna.
Żeby nie było tak różowo to przytoczę przykład jednej klientki dla której zabrakło wolnego pokoju w naszym hotelu.Otóż klientka ta dostała pokój w innym hotelu,bo w hotelu Principal nie było wolnych pokoi(chyba o jeden last za dużo sprzedali).Hotel może i lepszy bo 4 gwiazdkowy z dużym basenem,ale położony pomiędzy OB a Paralią na pustkowiu skąd wszędzie było daleko,a w hotelu nie było w ogóle Polaków na czy klientce bardzo zależało(matka z 2 dzieci).Żeby tego było mało po 10 dniach ta pani musiała jednak opuścić tamten hotel,gdyż potrzebny był wolny pokój,więc wtedy już znalazł się wolny pokój w naszym hotelu i do końca wczasów ta pani wypoczywała w Principalu.Piszę to po to żeby pokazać ,że nie wszyscy mają tyle szczęścia to my i ,że biuro OK Services robi błędy z których nie wyciąga wniosków.Sam byłem świadkiem jak po tygodniu mojego pobytu,gdy rezydentka ustalała z obsługą hotelu ilość zwalnianych pokoi okazało się że znowu ilość wolnych pokoi nie zgadza się z ilością gości ,którzy mieli przyjechać.Chyba jednak jakoś udało się wszystkich zakwaterować ,bo żadnej awantury nie było.
IP: 89.75.126.134
oers
Gość
Wiola napisał
Jad ę do Bułgari do hotelu copacabana 22.08-3.09 czy ktoś w tym terminie też sie tam wybiera?

tak , a skąd Jedziesz?
IP: 89.107.155.42
beadar
Gość
witam
czy jedzie ktoś 15-go z Warszawy do Grecji/Paralia?
IP: 89.74.192.9
Wiola
Gość
z Gliwic jade
IP: 212.106.163.95
oers
Gość
my z katowic jedziemy ale do SB do hotelu Amaris
IP: 89.73.104.32
Kaha
Gość
DO Kasia: Hej piszesz że jedziesz do Smile w wrześniu,ja także, jedziesz sama czy z rodziną.My jedziemy 4 osoby dorosłe i mój 5 latek.Pozdrawiam!
IP: 87.101.72.246
Kate
Gość
Rudi mam prośbe jeśli moge to prosze napisz ile wyniosła Cie podróż samolotem do Paralii wraz z całym pobytem i ile dni byłeś?Z góry wielkie dzięki:):)
IP: 95.160.241.107
paolka
Gość
do rudi: hej mogłbys opisac wycieczki np. do aten co widzieliscie czy opłacało sie jechac czy w zaszdie mało rzeczy sie zdazy zobaczyc?:) bardzo prosze o krotkie streszczenie ;) aha i gdzie sa ateny tansze?:) pozdr.
IP: 217.153.162.74
Zadowolony
Gość
Wróciliśmy z Grecji- Paralii 11.08. Mieliśmy ogromne obawy przed wyjazdem po przeczytaniu komentarzy na tym forum, na szczęście wszystko było tak jak powinno. W skrócie. Rezydenci są dostępni cały czas do dyspozycji wczasowiczów. Urzęduję na dyżurach e hotelach, pod telefonem oraz do 22 w siedzibie w centrum kurortu. Kiedy coś potrzebowaliśmy, szliśmy do biura i zawsze miło nam służyli pomocą. Hotele ok, a miejscowość piękna. Mieliśmy dylemat czy wykupować wycieczki fakultetywne w miejscowym biurze czy w ok services. Wybraliśmy OK i nie żałujemy. Przy wykupie 3 dali rabat i nie martwiliśmy się o nic. Autobus podjeżdżał pod sam hotel i tam odwoził. Świetni rezydenci. Jedyny mały minusik za organizację przy samej podróży. Małe zamieszanie w Gliwicach zarówno przy odjeździe jak i powrocie. Jeśli ktoś się tam wybiera to chętnie podpowiem parę praktycznych rad, co zwiedzić, gdzie zjeść, na co uważać itp. Polecam serdecznie. Ps. Mieszkaliśmy w hotelu John & Eve. Przytulny czyściutki Hotelik, a właścicielka Maria to naprawdę przemiła i pomocna kobieta. Kontakt z nią jest tylko w języku angielskim i niemieckim, ale na pewno zrozumie co się do niej mówi nawet po Polsku. I jeszcze jedno. Wycieczka na Meteory i do Aten rewelacyjna. Na Olimp średnia, ale warto pojechać bo po zwiedzaniu podnóży olimpu jest wycieczka do małego folklorystycznego miasteczka, które wygląda bajecznie.
IP: 212.244.132.2
paolka
Gość
do Zadowolony : mogłbys strescic po krotce jak wygladały wycieczki do aten i inne bo pytam kazdego ale jeszcze nikt mi ich zabardzo nie opisał:) rady te mozesz swoje napisac:) napisz na forum albo na maila vanilia17@interia.pl jak wolisz:) pozdrawiam;)
IP: 217.153.162.74
Iwona
Gość
Właśnie wróciłam z Chorwacji (2-13.bm) Nowi Vindolski z apartamentów typu Visna.
Apartamenty spoko, gospodarze bardzo mili, tylko pod górę.
Jak przyjechaliśmy w pierwszy dzień o godzinie 8.00 przywitał nas rezydent Marcin.
W tym samym dniu miało odbyć się spotkanie, ale pan Marcin powiedział, że musi jechać z wczasowiczem do szpitala i przesuwa to spotakanie na drugi dzień.
Na nazajutrz o godzinie 17.30 wstawiliśmy się do hotelu na spotkanie. I czekaliśmy przeszło 2 godziny na pana rezydenta. W ogóle się nie pojawił. Klucze do jego pokoju były zdane, komórka nie odpowiadała. Pani w recepcji powiedziała nam, że jest to problem Marcina i nasz a nie hotelu. Ludzie byli oburzeni. Zapisaliśmy się na wycieczki u pani rezydent, która reprezentowała biuro Michalska Trawel. I całe szczęście, bo u pana Marcina wycieczki były zawyżone. W poprzedniej grupie Marcin od 4 osób wziął po 60 euro, ana wycieczki, ani pieniędzy, ani Marcina. Nasza grupa od środy nie maiła rezydenta. Marcin uciekł. W piątek zadzwoniłam do biura i powiedziałam, że nie mamy rezydenta a na to biuro,że dzwonił Marcin i jest wszystko w porządku. Niestety biuro uwierzyło Marcinowi anie nam. W poniedziałek 9.bm nasza grupa napisała pismo do biura z powiadomieniem o braku rezydenta i wysłała faksem. Została też powiadomiona Ambasada RP w Chorwacji. I się zaczęło. We wtorek 10.bm przyjechał do nas z nową grupą pan dyrektor OK. A w środę nowa pani rezydent. Pan dyrektor bardzo nas przepraszał za całą sytuację. Niestety nikt nam nie zwróci tego co przeżyliśmy. Dobrze że każdy na własną rękę sobie poszukał wycieczek, bo nic byśmy nie zwiedzili. Tak jak to państwo z poprzedniego turnusu. A pan Marcin jest poszukiwany przez policję Chorwacką.
Proszę uważać na ceny wycieczek, bo jak się okazało były zawyżone.
Miejscowość piękna.
Odpowie na każde pytanie.
IP: 87.205.142.24
rudi
Gość
Kate napisał
Rudi mam prośbe jeśli moge to prosze napisz ile wyniosła Cie podróż samolotem do Paralii wraz z całym pobytem i ile dni byłeś?Z góry wielkie dzięki:):)

Za os dorosłą płaciłem 2000,za 3 os w pokoju 990,razem 5000 za 2 tyg hotel Principal ze śniadaniem
IP: 109.243.236.155
A-cha
Gość
Jak wygląda sprawa strajków na stacjach benzynowych? wyjeżdżamy na pocz. wrzesnia samochodem do Paralii i mam obawy, nie wiem czy stacje są czynne, czy nie, czy palio podskoczyło na cenie. Może ktoś widział, wie?
Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
IP: 93.105.238.222
Rudi
Gość
Jeśli chodzi o stacje benzynowe, to myślę, że nie ma się czego obawiać. Nie widziałam, żeby były jakiekolwiek zakłócenia. Ogólnie rzecz biorąc, Grecy doskonale wiedzą z czego żyją! Mogą się burzyć na innych polach, ale tego , dotyczy turystyki nie ruszają. Mimo to, paliwo mają stosunkowo drogie ok.1,6 euro za litr. Polecam samolot, szybko i w ogólnym rozrachunku niewiele drożej.
IP: 83.22.101.126

Strona: « < ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... > »

Forum turystyczne » Grecja » ok services spoko grecja

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij