» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Grecja » ok services spoko grecja

ok services spoko grecja

Grecja wakacje Grecja opinie o hotelach

Strona: « < ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... > »

Autor Treść
ania
Gość
wróciliśmy 11 sierpnia z Copacabana w Rawdzie.
Powiem tak : jesteśmy bardzo zadowoleni !!! Owszem autokary nie były najwyższych lotów ale czyste i zadbane i kierowcy bardzo mili !!!
Nie wiem kto pisze takie bzdury ,ze w basenie woda brudna !!! Kiri bardzo miły zawsze basem czyszczony i woda błękitna i czyściusieńka , podświetlany o zmroku !!! Śniadanka trochę monotonne ale smaczene i co najważniejsze podstawiane pod nos !!! Pokoje czyste !!! Kiri (właściel) pomocny w kazdej sprawie, w hotelu jest sklep a obok jego stargany z owocami ( niestety owoce w Bułgarii nie są tanie) oraz bar gdzie można obiadek zjeść !!! Chodziliśmy na plaze obok zatopionego wraku woda czysta bez glonów !!! Spędziliśmy z rodzinką cudowny urlop aż żal nam było wyjeżdżać !!!
Wszystko zgodne z opisem w folderze !!!
Mam radę dla tych co narzekaja : jeśli jechlliście do Nesseber to z pewnościa mijaliście kompleks trzech wielkich budynków w stylu zamkowym (Nesseber del Sol / Nesseber Palace / i chyba Nessebar Spa) tam z pewnością niezadowolonych z Copacabany dopieszczą jest tylko jedno ale...... musi Was-Niezadowolonych stać na te kurorty !!!
IP: 95.48.242.11
Sandra
Gość
Witaj ania!!

widzę że wszystko ok. to fajnie a jak z dogadywaniem się w naszym języku?? i opisz proszę tak pi razy oko gdzie mniej więcej jest ten wrak jak byś wyszła z hotelu na plażę to w lewo czy prawo? i jak z jedzeniem? np obiady gdzie jadaliście?
IP: 87.205.140.253
Sandra
Gość
mam jeszcze pytanie odnośnie autokaru a jak było ze spaniem?? fotele wygodne chociaż?
Sandra
Gość
No i oczywiście mamy zamiar obowiązkowo zwiedzić Istambuł oraz aquapark w Nessebarze.
ania
Gość
Plaża ta fajna to w lewo :-). Wyjdziesz na basen w hotelu i w lewo. Obiady jadaliśmy sobie w restauracyjce z Copacabany. Zanim wejdziesz głównym wejsciem do budynku t w lewo. Albo nasz obiadek to wyglądał tak- ja z małym szłam do pokoju a mąż biegł na plażę po pyszne naleśniki dla synka a dla nas po kebeby (1 duuuży naleśnik + 2 kebaby to 10 leva).
A kolację to u Serbów albo w Puzzle- wolałam Puzzle bo tam były nad głową wiatraki i pot z ciebie przy jedzeniu nie leciał :-)). Jeśłi chodzi o spanie w autokarze to można przecierpieć- mało miejsca bo to sa te duże autokary na 70 osób i mało miejsca pomiędzy siedzeniami jest wieć jak a toba bedzie siedział ktoś z długimi nogami to bedziesz mieć problem :-)
My nie byliśmy na wycieczkach. Nasi znajomi ( poznani w podróży) byli w Aquaparku ale strasznie duuuużo ludzi i nie mogli skorzystać z tego co było najfajniejsze. Musicie się dowidziec kiedy jest najmniej ludzi.
Jak bedziesz w Nesseberze to mogę ci polecić fajną kafejke prawie na końcu starego miasta idąc cały czas wzdłuż wybrzeża. Siedzisz sobie prawie na morzu :-). Nazwy niestety nie paniętam ale przed tą knajpką jest statek. Mankamentem są ceny - dość wysokie ale za to jakie widoczki podczas odpoczynku ....
ania
Gość
Sandra a przypomnij mi kiedy wyjeżdżasz?
grekolub
Gość
Wróciliśmy z Alonissos. Miejsce doskonałe na wakacje dla lubiących spokój, ciszę, niezatłoczone plaże i aktywny wypoczynek. Byliśmy w Votsi hotel Dymitra. Zadbany budynek o przepięknej roślinności, super właścicielach i warunkach. Zmiana pościeli i ręczników co 3 dni. Trafiliśmy na wyjątkowo miłych współmieszkańców z Polski, małżeństwa z dziećmi ze Śląska pełnych humoru i nienarzekających na każdą najdrobniejszą niedogodność. Bawiliśmy się dobrze do końca pobytu. Polecam ten obiekt wszystkim. Na plażę chodziliśmy kilkanaście min. bo te w pobliżu były wąskie i usytuowane tuż przy tawernach. "Nasza" wprawdzie kamienista, ale malownicza z wysokimi klifami dookoła. Mimo gorąca na piechotę zaliczyliśmy kilka sąsiednich zatok zarówno na naszej stronie wyspy jak i na północnej. To jedynie ok. 2-3 km. a widoki wspaniałe. Można oczywiście pożyczyć jakiś środek lokomocji, lecz wtedy umyka wiele miejsc dostępnych jedynie pieszym. Z właścicielem naszego hoteliku można się dogadać i zawiezie w dowolne miejsce na wyspie nawet za darmo. Muszę też wspomnieć Olę - to dziewczyna, Polka, która dba o porządek w tym obiekcie. Mimo że nie miała nic wspólnego z OK zawsze można było liczyć na Jej pomoc, lepszą niż rezydentki. Reasumując pobyt i wyspa SUPER!!
Niestety są też i minusy, ale to wina niestety OK Services. Brak porządnej informacji o wyjeździe, trasie i czasie przejazdu, niezapowiedziane zmiany środków transportu i związane z tym niepotrzebne nerwy i "atrakcje" typu wąziutkie górskie serpentyny czy zamiast promu malutka łajba mocno kołysząca przez 4 godziny. Mnie to nie przeszkadzało ale byli tacy którzy ledwie znieśli te trudy. Najbardziej jednak wkurzyłem się na tor przeszkód jaki zafundowało nam OK przy przejściu z całym bagażem z autokaru do porciku z którego odpływaliśmy. To ok.200-300 m spora część po piasku i wąziutki trap na statek. Trzeci raz jechaliśmy z OK lecz tym razem się nie popisali z podróżą. Pozdrawiam wszystkich wczasujących się i tych co mają to zrobić!
IP: 89.174.214.254
Sandra
Gość
Witaj aniu!

19.08--31.08 już nie mogę się doczekać!! jeszcze tylko dwa dni!!:)) dzięki za informacje na-pewno się przydadzą!!
IP: 87.205.129.174
goldikrakow
Gość
a jak tam hotel oasis w Parali był ktoś i może coś napisać na ten temat ?
wyjezdzam 29.08
IP: 89.78.188.109
marek40
Gość
na początku września wyruszam z Gliwic do Toroni, czy są w tamtych rejonach jakieś utrudnienia w związku z sytuacją w Grecji?
Czy jest możliwość wypożyczenia skutera lub auta?
Czy w apartamentach Basil jest klimatyzacja?
IP: 77.253.173.227
gość
Gość
14 wróciliśmy z Thassos. Byliśmy w hotelu Joannis w Golden Beach. Hotel bardzo fajny, obsługa bardzo miła, jedzenie świetne. Hotel bardzo blisko piaskowej szerokiej plaży. Woda krystaliczna, czasem tylko kiedy fale były większe przy brzegu zbierało się trochę organicznych odpadów(kora drzew itp) Miasteczko małe, kilka restauracji , pubow z piwem. Przykemnie. Kilka wyporzyczalni samochodów. Polecamy wypożyczalnie smart:) Co do samego ok service. Podróż tragiczna . Okropni kierowcy. W drodze powrotnej spieszyło się im do domu i żeby zaoszczędzić na czasie, zatrzymywali się na obskurnych postojach, bo tam wogóle ludzi nie było. Nie muszę pisac jak na tych postojach wyglądały kible. Kibel w autobusie po 30 godzinnej podróży z Polski do Grecji nie został opróżniony, smród w całym autokarze. Dopiero po interwencjach ludzi gdzieś w Bułgarii zalali go czymś. Jechaliśmy do Wrocławia, w Katowicach musieliśmy czekać 2,5 godziny na autobus z Bułgarii bo biuro rozwoziło nas jednym autokarem. Nie muszę wspominać co czuje człowiek po prawie 30 godzinach drogi kiedy ma przed sobą jeszcze tyle a musi czekać na jakiś autokar bo ma opóżnienie. Nie pojadę więcej z nimi nigdzie.....
IP: 78.8.244.235
jaaaa
Gość
Wlasnie wrocilam z Paralii mieszkalismy w hotely Princypal....po przeczytaniu roznych negatywnych opinii o servis ok...jechalam pelna obaw .Nam wyjazd udal sie ...podroz do Grecji trwala 26,5 godziny...wyjechalismy z godzinnym opoznieniem ,zwiazanym z dowozem kilku osob .podobno stali w korku.Autokr pastuszka...miejsca duzo ale jak to w autokarze lezec sie nie da jednak, na podroz nie narzekam choc nogi puchna...byly przerwy co 4 godziny dluza na na obiad na slowcji i w nocy dluzszy postoj w serbi....Na granicy serbskiej stalismy ok 1 godziny.Rola pilotki ograniczyla sie do liczenia nas,i informowania ze bedzie postoj.w autokarze ogladalismy 2 filmy.Do paralii dotarlismy ok 10.30 ...troche czekalismy na rezdentke ktora miala nas kierowac do hoteli....rozwozka trwala krotko.Hotel princypal bardzo ladny....nowoczesny....szkoda ze brak obslugi w jezyku polskim ale mozna sie bylo dogac ...miganym np ;) Mialam problem z pokojem bo dostalam z lozkiem malzenskim a bylam z synem ...zamienili mi bez problemow... Pokoje duze w kazdym bezplatny sejf i klimatyzacja ktora mozna samemu ustawiac....drzwi otwierane na karte, gdy sie wychodzi z pokoju wylacza sie prad i podobno klima tez ,u mnie klima sie nie wylaczala ;) jest tez mala chlodziarka.Raz wymienili mi posciel i reczniki i prawie codziennie mialam wynoszone smieci..rezydentka bylo codziennie w hotelu ok 9 rano Woda w basenie czysciutka i chlodna ;)....Sniadanie w formie bufetu byly wydawane od 8.00 do 9.30....dokladano jesli czegos braklo....na sniadanie wlasciwie ciagle to samo ale w domu tez to samo sie je tylko ze nie na raz wszystko..;) sniadania...3 rodzaje platkow.mleko.2 rodzaje wedlin, ser zolty, twarozek ,jajka na twardo ,jajecznica ,tosty,pomidory ogorki,oliwki...papryczki, ciasto babkowe.kawa, herbata ,sok.... miod dzem nutella, owoce w zalewie albo arbuz... Hotel w nowej czesci Paralii do plazy 10 minutek plaza ladniejsza niz w centrum wieksza i mniej ludzi oczywiscie bary ,lezaczki platne wystarczylo cos zamowic np sok czy kawe mrozona za 3 euro i mozna bylo lezec caly dzien...Morze slone i cieple az za bardzo ;) piasek goracy ze nie da sie chodzic na boso...woda w morzu czysta nie bylo meduz czasem tylko ktos jesli szukal znalazl krabika,Samo miasto tetni zyciem dopiero po zmierzchu....kupe sklepow ,tawern....gwar ruch....takie fajne klimaty ;)sa dyskoteki...w niektorych wejscie darmowe Np w Cocusie przy plazy kobiety wchodza gratis, faceci 4 euro w tym cos do picia, grali nawet polska muzyke dla nas ..acha kieliszek wodki kosztuje tam 2 euro;)Dyskoteka w centrum miasta platna dla kazdego 5 euro w tym chyba piwo. Bylismy na 3 wycieczkach z innego biura ceny ....10 euro na Olimp...27 na wyspe Skiatos...18 na Meteory...polecam te wycieczki,,,Ateny mi odradzano ze wzgledu na meczaca podroz ,byly obawy ze moga tam byc strajki no i nie zawsze mozna wszystko zwiedzic w takim krotkim czasie i w tym okropnym upale,,,, przewodniczka odradzala ta wycieczke...Na skiatos wycieczka rozpoczynala sie o 5.30 ....jazda autokarem 3 godziny do portu pozniej statkiem chyba ok 2 godzin na plaze tam 3 godziny opalania ///lezak kosztuje tam bagatela 4 euro!!!!i zadnego picia nie daja w tej cenie...znowu na statek i plyniemy do stolicy wyspy tam oczywiscie obiad w polecanej przez przewodniczke restauracji..ktora od razu nas uprzedzila ze do kazdego rachunku wyspiarze doliczaja 1 euro....ceny tez wyzsze niz w paralii za to jedzenie okropne....musaka bez smaku inne potrawy ktore ludzie zamowili tez niedobre. powrot do paralii ok 22.30..dosyc meczaca wycieczka..na statku uczyli nas tanczyc zorbe i dali po lyku metaxy...z kranika do buzki ;)Olimp fajna wycieczka w gory ogladalismy miedzy innymi wioseczke w gorach, zamek ,,,cmentarz grecki,,miasteczko litochoro ,w poniedzialki jest tam targ......nie byla to meczaca wycieczka..Na meteory trzeba jechac , piekne widoki choc upal byl nieziemski.Mielismy na terenie hoteliku wieczor integracyjny bylo miesko z grila i salatka grecka alkohole trzeba bylo miec swoje ;)...Obiady jadalismy na miescie..ceny zroznicowane ...my znalezlizmy knajpke gdzie bylo niedrogo a jedzenie dobre i swieze i szybko podane....tyle ze wybor niewielki...gyros pita 1.8....gyros na talerzu 5 ....suwlaki czyli szaszlyki z grila 5 euro suwalaki w picie 1,8....kawal miesa z grila 4.5 euro do wszystkiego frytki, 2 plastry pomidorow, tzatzyki cebulka ketczup musztarda...piwko 0.5 litra 2.2 euro.....Na tez samej ulicy byla tez knajpka z piwkiem zuber po 2 euro za 0.5 litra. Arbuz 0,23 za kilogram ,,winogron nektaryny po 1 euro choc byly i drozsze....winogron taki bez pestek ,z ktorego wyrabiaaja rodzynki pychota slodzutki.. drozszy od normalnego po 2 euro,ale naprawde warto sprobowac ;) Obawialam sie powrotu bo ludzie pisali ze z pokoju trzeba sie wyniesc do 10 i wywoza gdzies na plaze gdzie koczuje sie do wieczora ,,w tym roku bylo inaczej...na autokar czekalismy w swoich hotelach my mielismy basen wiec mozna bylo tam spedzic czas do 15.00 bo o tej godzinie podstawili autokary do Polski,wiedzielismy o ktorej bedzie odjazd bo byla wywieszona lista jakim autokarem kto jedzie i o ktorej.Podroz powrotna byla szybsza mniej postojow i krotsze....Wyjechalismy ok 15 czasu greckiego bo tam zegarki trzeba pchnac godzine do przodu w katowicach bylismy ok 14.....;) Acha w trakcie podrozy jest postoj w Bulgarii w sklepie mozna zakupic np metaxe po 6 euro :P Ogolnie jestem zadowolona do biura nie mam zadnych zastrzezen,,,,,,,,Przedstawiciel biura w Sosnowcu gdzie zakupilsmy wycieczke wyslal do nas nawet smsa z zapytaniem czy wszystko jest ok ;) i bylo OK!
IP: 89.107.157.1
jaaaa
Gość
Aneta 7019103 napisał
pona napisał
i jeszcze jedno, jak jest na plaży z parasolami? są ogólnodostępne, czy tylko w barach?

Ja mieszkałam w hotelu w Olimpic Beach do Parali chodziliśmy co 2-3 dni. Jeżeli chodzi o tamtejsze plaże to są one małe i zatłoczone. Warto iść w kierunku Olimpic wzdłuż plaży tam jest mniej ludzi. ( natomiast w samym Olimpic plaża jest duża) Parasole są do wypożyczenia w budkach na plaży. I odwrotnie jeśli chodzi o centrum. więcej sklepów i tawern jest w Parali natomiast ciut mniej w Olimpic, tam warto zjeść w tawernie OBOK tawerny, która jest prowadzona przez polskie małżeństwo (bardzo oni do siebie zapraszają ale tam NIE WARTO) obok jest tawerna w kelnerami jak się nie mylę to po prawej stronie od tej polskiej. Pyszne owoce morza w 3 morza się najeść :) a Parali też jest dużo do wyboru ale tam mniej chodziliśmy na obiady czy wszelkiego rodzaju przekąski.

Ogólnie to obydwie miejscowości są naprawdę godne polecenia :)
plaza w paralii jest mala i zatloczona w centrum ,wystarczy isc dalej ok 10 min i juz jest szeroka plaza i mnie j ludzi
aga
Gość
No to mi .....przykro bo my nie widzieliśmy żadnego sklepiku w Bułgarii a tym bardziej metaxe.Nie zatrzymywaliśmy się przed żadnym sklepem bezcłowym ani w drodze dojazdowej ani z powrotem.Byliśmy z OK SERVICE w Paralii na początku lipca ale to na pewno pierwszy i ostatni raz!!PORAŻKA!!!!
IP: 84.234.0.140
jaaaa
Gość
My stawalismy kolo tych sklepikow w Bulgarii jadac do Grecji i w drodze powrotnej tez...tam podobno zostawia sie 2 kierowcow na odpoczynek(nie zwrocilam uwagi czy tak jest ) ...autokar wracajac zabiera ich ,dlatego teraz na wyjazd z Paralii do Polski nie trzeba czekac do wieczora :D
Bunny
Gość
[ Bylismy na 3 wycieczkach z innego biura ceny ....10 euro na Olimp...27 na wyspe Skiatos...18 na Meteory...polecam te wycieczki]

Do jaaaa,

też wybieram się do hotelu Principal. Nie wykupiłam w OK Services wycieczek fakultatywnych bo na miejscu jest zwykle taniej.
Czy możesz podać mi nazwę biura z którego jechałaś na Olimp, Meteory i Skiatos??? Bo z cen które podałaś wynika że na jednej wycieczce mozna zaoszczędzić 4-5 eur.
Z góry dziękuję za odp :-)
IP: 83.27.14.2
jaaaa
Gość
wycieczki wykupilismy w biurze Smart Holidays....pierwsza wycieczke na Skiathos wykupili nam znajomi ktorzy juz tam byli...podobno cena byla promocyjna...2 nastepne utargowalismy bo skoro wykupilismy 3 to nalezala sie znizka. :D ..ale w dniu przyjazdu bedzie spotkanie z rezydentem zorientujcie sie po ile on zaoferuje wycieczki tez daja jakies znizki tylko nie wiem ile ,w autokarze tez sprzedaja,ale nie pamiatam po ile.... Gdy poszlismy do biura ok servis chcieli po cenie znizkowej 20 euro na olimp,..czyli normalnie 22 euro .Ceny w biurach w paralii sa rozne byly i po 13 na skathos ale chyba pozniej trzeba doplacac na statku.My w biurze placilismy 12 euro, a na statku 15 razem 27 euro.Wycieczka ze smarta wyglada nieco inaczej niz z ok, autokarem jedzie sie krocej do innego portu (port Volos)za to statkiem plynie sie dluzej wzdluz Polwyspu Pilion-mitycznej krainy centaurow,a nastepnie wyplywa sie na otwarte morze..Ok servis tak nam powiedziano inaczej ta wycieczke prowadzi dluzej jedzie sie autokarem, do innego portu ,po kretych stromych drogach a podroz statkiem jest krotka.Moim zdaniem lepiej jest samemu wykupic bo mozna termin wybrac, z okeja...terminy sa usutalane,ludzie ktorzy przyjechali pozniej od nas i wykupili z ok servis mieli 3 wycieczki pod rzad,dzien po dniu...prawie przed samym wyjazdem zrobili im te wycieczki....a w tym upale jest to naprawde meczace...
irek
Gość
24 sierpnia wylatuje do Pefkarii do hotelu Green Velvet proszę o informacje o hotelu czy jest faktycznie klimatyzacja i internet jakie pokoje oraz o przydatne informacje na temat pobytu.
IP: 188.33.140.218
dr gonzo
Gość
OFERTA: Apartamenty ANASTASJA
Państwo: Grecja
Region: Riwiera Olimpijska

Mam pytanie do osób, które tam były. W jakiej odległości od morza znajdują się te apartamenty? W biurze upierają się, ze mimo wszystko 60m, a tutaj znalazłem informacje, że jednak ok. 400 m. Ktoś jeszcze może potwierdzić faktyczną odległość?
IP: 193.25.2.69
Gość
Gość
Te apartamenty znajdują się blisko morza, ok.70-80 metrów, 400 m do morza to jest apt. Beta, właściwie to jest już sam koniec Olimpic Beach.
IP: 78.8.104.67
Bunny
Gość
Do: Jaaaa

dziękuję bardzo za wyczerpujące informacje.

Pozdrawiam :D
IP: 83.27.37.242
grekolub
Gość
Byliśmy w Toroni w zeszłym roku. Wypożyczalni na miejscu brak. Trzeba podjechać do Nea Marmaras to jakieś 15km. Najlepiej we czwartek bo we czwartki jest tam targ z owocami, warzywami, oliwki, sery i przyprawy - polecam! Na 3 dni skuter to ok 40E. Niestety trzeba zastawić paszport. W Toroni jest kilka sklepów i knajpek. Plaża długa i w dużej części piaszczysta. Trochę na lewo za ruinami zamku jest kilka zatoczek, więc dla każdego coś miłego. Nie byliśmy w tym obiekcie, ale większość jest podobna. Spokojna, senna miejscowość na wakacyjny relaks. :)
IP: 89.174.214.254
marta
Gość
co do toroni i wypozyczalni to mieszkalismy w apartamentach risos tam mozna wypozyczyc na "lewo" seicento za 30 euro + benzyna ktora sam tankujesz, apropo strajkow i calej sytuacji po powrocie z grecji dowiedzielismy sie ze znow byly strajki ze zywnosc do sklepow nie docierala itp.... wyolbrzymiaja wszystko niepotrzebnie
IP: 83.14.247.106
marek40
Gość
Dzięki , a jak ceny w toroni?
IP: 77.254.27.87
Kate
Gość
byłam z chłopakiem z OK w Chorwacji. Transport w porządku, autokary własne tej firmy nienajnowsze ale przejazd w nocy więc spaliśmy i rano już na miejscu, na miejscu super hotel Lisanj - POLECAM !!!!!!! koło plaży z basenem bary i ful wypas. Na miejscu był problem z rezydentem który uciekł ale po zgłoszeniu do biura w Polsce następnego dnia przyjechał dyrektor p. Łukasz szybko zrobił spotkanie i wszystkich przeprosił, wyjaśnił, że rezydent nawiał z grubszą kasą i biuro skierowało sprawę do ścigania przez policję chorwacką, przywiózł dla wszystkich w ramach przeprosin upominki od firmy a następnego dnia była już nowa rezydentka. Wstyd w hotelu było jak niektóre osoby z naszego turnusu zaczęły wrzeszczeć i robić raban na tym spotkaniu. Turyści z innych krajów patrzyli na nas jak na małpy w ZOO które nie potrafią się zachować. Człowiek przyjechał żeby wyjaśnić sprawę i z tego co mówił rezydent zrobił ich a 8000 euro a staruchy pyszczeć zaczęli, że chujowe biuro. WSTYD ! My wakacje oceniamy bardzo dobrze. Za taką cenę wakacje były lepsze niż myśleliśmy po tych wszystkich negatywnych opiniach a mieliśmy stracha. Pozdr dla Pawła i Olki i dzięki dla dyrektora z butelki z ouzo przydały się na powrót :)
IP: 109.243.38.215

Strona: « < ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... > »

Forum turystyczne » Grecja » ok services spoko grecja

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij