OK SERVICES
Autor | Treść |
---|---|
Ona
|
#76 18:23, 19.06.2009
|
Gość |
Paulina my jedziemy do tego hotelu 20 lipca IP: 93.175.87.102
|
Ania
|
#77 10:25, 23.06.2009
|
Gość |
Ja też jadę 20 lipca z Rybnika do Olimic Beach apartament Giotis IP: 93.157.118.64
|
ola
|
#78 22:06, 26.06.2009
|
Gość |
witam, jedzie ktoś do Rawdy w terminie 16.07-28.07. Wyjeżdzam z Katowic z córką. Czy jadą jakieś rodziny z dziećmi w tym terminie? IP: 195.128.243.12
|
DOROTA
|
#79 15:25, 01.07.2009
|
Gość |
Czy ktoś wybiera sie może 5 sierpnia do olimpic beach do hotelu rainbow???? IP: 91.197.88.58
|
Emka
|
#80 11:59, 02.07.2009
|
Gość |
Niestety wielkie rozczarowanie. Po przyjezdzie nie byla dla nas pokoju, rezydent pojawil sie dopiero po 6h od przyjazdu. Dostalismy pokoj w piwnicy - 1,5m ponizej poziomu gruntuApartament Porto Daliani zamiast 250m od plazy jest min 600m!Rezydent i pilotka niechetni do pomocy. W lokalnym oddziale biura w Paralii personel absolutnie niekompetentny, brak mozliwosci kontaktu w kimkolwiek odpowiedzialnym za cala sytuacje! ZDECYDOWANIE ODRADZAM! Autokar z siedzeniami nierozsuwanymi na bok (31h jazdy), tylko 2 kierowcow, pilot zostawil nas juz w Slowacji, dalej jechalismy sami. Niegdy wiecej z nimi nie pojade. IP: 87.105.187.62
|
basia
|
#81 12:24, 02.07.2009
|
Gość |
Dziewczyna która wrócila twierdzi że Porto Daliani jest 300 m od morza,której z Was wierzyc? IP: 212.87.244.2
|
Agawa
|
#82 20:25, 03.07.2009
|
Gość |
www.forum.travelway.pl/topic-1310-1.html Tam napisałam w miarę szczegółowo o Paralii IP: 79.190.253.66
|
kasia
|
#83 21:04, 08.07.2009
|
Gość |
biuro podrozy ok serwises to istna porazka.tragiczna organizacja a raczej jej brak ..niekompetentni piloci nie potrafiacy sie wyslawiac i nie znajacy histori obiektow zwiedzanych podczas wycieczek fakultatywnych.psujace sie notorycznie autokary zarowno na wycieczkach fakultatywnych jak i przy powrocie do kraju.wszystkie nieudogodnienia tlumaczone sa w prymitywny sposob ze los widocznie tak chcial. traktowanie klijentwo bez jakiej kolwiek kultury i obycia przez sekretarki w odzialach za granica <grecja> kasia.P IP: 83.22.213.149
|
Agawa
|
#84 23:32, 08.07.2009
|
Gość |
Głupoty piszesz. Ale niestety taka jest nasza mentalność zapłacić grosze i wymagać kokosów. Trzeba było wykupić czasy w wyższej klasy biurze i wtedy ponarzekać. Boże widzisz i nie grzmisz. Byłam dwa razy z tym biurem i jestem bardzo zadowolona. Na pewno w przyszłym roku z niego skorzystam i napiszę kolejna relację. Wystarczy trochę chęci i optymizmu. Miłego wypoczynku IP: 79.190.253.66
|
Agusia
|
#85 06:50, 09.07.2009
|
Gość |
Zgadzam się z opinią Kasi, niekompetentni pracownicy, zero wiadomości, zero chęci pomocy, współpracy, zarówno piloci jak i rezydenci. Nie polecam tego biura!!! IP: 78.28.14.190
|
Ania
|
#86 11:27, 16.07.2009
|
Gość |
Jedzie ktoś z Pszczyny do Olimpic w poniedziałek 20.07.209 bo nie wiem gdzie mamy czekać na autobus? IP: 93.157.118.64
|
Ania
|
#87 11:43, 16.07.2009
|
Gość |
Czy ma ktoś katalog z ofetą i mógły mi sprawdzić gdzie jest odjaz z Pszczyny bardzo prosze o pomoc> IP: 93.157.118.64
|
aaa
|
#88 13:54, 16.07.2009
|
Gość |
wszelkich informacji na temat miejsca wyjazdu udziela biuro, gdzie wykupiło się wczasy na 4 dnie przed wyjazdem IP: 79.188.243.18
|
Grabos
|
#89 18:26, 24.07.2009
|
Gość |
Witam wszystkich czytających ten artykuł, mam nadzieje, że po przeczytaniu tej lektury zastanowicie się kilkukrotnie zanim wykupicie wczasy bądź wycieczkę w biurze OK services, bo może sie okazać, że nie będą to wakacje waszego życia. Zacznę od początku: 12.01.2009 podpisaliśmy z dziewczyną umowę na wakacje W Grecji na Riwierze Olimpijskiej w miejscowości Paralia w hotelu Luiza. 10.07 ruszyliśmy z Katowic na długo wyczekiwany wypoczynek. Podróż do Grecji minęła bez przeszkód, autokar bardzo wygodny, kierowcy jak i pilotka bardzo mili. Do Paralii dotarliśmy następnego dnia ok godziny 11:00. Zaczęło się rozwożenie ludzi po hotelach i tutaj spotkała nas niemiła niespodzianka. Pani rezydent Ania Pegiu oświadczyła nam, że dostała z biura listę, na której ma napisane, że ma nas zawieźć do hotelu Europa w zupełnie innej miejscowości - Olimpic Beach, oddalonej od Parali o 3km. Tłumaczyliśmy jej że musiała nastąpić jakaś pomyłka, pokazywaliśmy jej umowę która zabraliśmy z Polski, jednakże upierała się przy swoim. Po przyjeździe do w/w hotelu, który odbiegał standardem od tego, który mieliśmy wykupiony oznajmiliśmy jej, że nie będziemy sie w tym hotelu zakwaterować do czasu wyjaśnienia przez nią tej pomyłki. Obiecała nam, że do godziny się postara to wyjaśnić i przyjechać do nas z informacjami. Niestety słowa nie dotrzymała, jedynie, na co było stać biuro OK Services to zatelefonowanie do właścicieli hotelu, aby przekazali nam informacje, że nie mamy innego wyjścia jak tylko zakwaterowanie nas w hotelu Europa. Była już godzina 14:00. Postanowiliśmy wybrać się do biura OK services, które znajduje sie w Paralii, licząc na rozmowę z kimś, kto będzie w stanie wyjaśnić nam zaistniałą pomyłkę i zaproponować jakieś rozwiązanie alternatywne, które zadowoliło by obie strony. Nic z tego! Zostaliśmy potraktowani jak intruzi, jedyne, na co było stać panią siedzącą w biurze, była powtarzana w kółko informacja, że MUSIMY sie zakwaterować w tym hotelu, bo innego dla nas nie mają. Szczytem bezczelności było już odbieranie swojego prywatnego telefonu podczas rozmowy z nami i umawianie sie na wieczorny wypad ze znajomymi. To nie koniec braku poszanowania dla klientów. Pani z biura: - nie podała swojego imienia i nazwiska jak i również danych osobowych osoby przełożonej, - nie chciała przyjąć od nas reklamacji, - nie chciała nam wydać pisemnego oświadczenia, w której zawarta była by informacja o zmianie zakwaterowania. Udaliśmy się na spotkanie z rezydentem, które zaplanowane było na godzinę 16:00. Odnieśliśmy wrażenie, że jest ono tylko po to, aby przedstawić wszystkim, jakie to super wycieczki są oferowane przez biuro i nałapać jak najwięcej klientów, przy ewidentnym braku zdolności organizacyjnych, ale o tym później. Jedyny pozytyw, który z tego spotkania wynieśliśmy to podpisana przez Panią rezydent pisemna reklamacja. Wróciliśmy do hotelu na godzinę 19:00 i zmuszeni ofertą biura, zakwaterowaliśmy sie w Olimpic Beach w hotelu Europa. Jak się później okazało nie tylko nas tak potraktowano, podczas wyjazdu poznaliśmy jeszcze 2 inne pary, z którymi tak postąpiono. Oto lista "wpadek" biura OK services, które spotkały innych podczas 10 dni wakacji: 1. Na wycieczkę do Aten jechały 2 autokary, podróż w jedną stronę trwa 7h. Rozdzielili małżeństwo o tych samych nazwiskach do różnych autokarów. 2. Po zwiedzaniu Akropolu Pani przewodnik, która pierwszy raz widzi ludzi na oczy zaczyna ich liczyć, nie wiedząc nawet czy należą do naszej wycieczki. Po policzeniu twierdzi, że wszystko jej sie zgadza. Po 20 minutach otrzymuje telefon od ludzi, którzy sie zgubili i nie dotarli na wyznaczone miejsce. 3. Wycieczka na Meteory została zaplanowana na poniedziałek. W programie wycieczki jest zwiedzanie dwóch klasztorów. Na godzinę przed dotarciem na miejsce przewodnik oznajmia nam, że jeden z nich zobaczymy tylko z zewnątrz bo jest za dużo zwiedzających. Nam udało dotrzeć do bramy, na której widniała informacja: "closed every monday". 4. Do Polski wracały z nami dziewczyny, które zapłaciły za wycieczkę na Skiathos i jej nie odbyły. IP: 84.10.212.239
|
Kamila
|
#90 15:32, 05.08.2009
|
Gość |
Witam w sobote wieczorkiem wrociłam z moim chłopakiem z Grecji a dokładnie z Paralii pojechaliśmy tam oczywiście z biura OK SERVICES, byliśmy zakwaterowani w hotelu PRINCIPAL. Najpierw powiem o hotelu...naszym zdaniem był super. Wszystko dokładnie tak jak na zdjęciach. Naprawde bardzo ładny i czysty. Elegancko urządzony, śniadanka pyszne, obsługa bardzo fajna (jedna pani mówiła po angielsku a druga po niemiecku). Można sie do nich zwrócić z kazdym problemem i z kazdą prośbą jeśli chodzi o biuro OK SERVICES to również uważamy że wszystko było wporządku. Raz mieliśmy problem z klimatyzacją... powiedzieliśmy o tym rezydentowi i została ona naprawiona w ciągu 2godzinek o wszystkim zawsze byliśmy informowani, wszyscy rezydenci,piloci/pilotki byli naprawde fajni jedynie pani Ania troszke zadużo gadała jesli chodzi o wycieczki to byliśmy w Atenach (strasznie męcząco ale warto), na meteorach, w Skiathos i na wieczorze greckim wykupiliśmy rownież obiadokolacje w MAIAMI...pyszne jedzonko i super obsługa jedynie ostatni dzień był nieciekawy ponieważ wywieźli nas o 10 na Olimpic Beach a nasz autokar był dopiero o 22:30. Ale oczywiście można było przejść sobie do Paralii, siedzieć pod parasolami...ogólnie robić co sie chce a i autokar był wporządku jednym zdaniem POLECAM to biuro w przyszłym roku na pewno skorzystamy z ich oferty a Grecja, Paralia...piękna naprawde cudnie tam jest pozdrawiam IP: 83.242.86.132
|
Caroline
|
#91 11:25, 07.08.2009
|
Gość |
hej .Ja i mój chłopak wybiermy się z ok service 19 sierpnia do Rawdy. Czy ktoś moze juz tam był lub sie wybiera? albo był w Bułgarii tylko że w innej miejscowości? chciałabym poznac Wasze opinie Pozdrawiam IP: 83.1.81.74
|
zadowolona
|
#92 14:25, 21.08.2009
|
Gość |
wczoraj wróciłam z Opatiji w Chorwacji i jestem bardzo zadowolona.Było super,świetny autokar(z sufitu od klimatyzacji nie lała się woda) i wogóle fajni ludzie z turnusu.Żadne inne biuro tylko ok services.Teraz już wiem że za rok (jakoś w tym samym czasie) też pojadę z tego biura !!I to też do Opatiji. IP: 89.108.214.179
|
Paweł
|
#93 09:49, 24.08.2009
|
Gość |
Witam, byłem w Paralii od 30.07 do 12.08.09. Moje wrażenia odnośnie biura są generalnie dobre. Do minusów zaliczyć należy awarię autokaru już w Żywcu i 3 godzinny postój na stacji benzynowej. Była to jedyna awaria na trasie jednak winą obarczyć należy tylko i wyłącznie organizatora ponieważ to w jego obowiązku jest sprawdzanie stanu technicznego autokaru pomiędzy wyjazdami ewentualnie wybranie takiego przewoźnika który będzie sumiennie dbał o stan techniczny pojazdu. Drugim minusem było rozwożenie ludzi po hotelach trwające 2 godziny. Rozumiem że to musi tyle trwać jednak po 35 godzinach podróży mógłby sie w to zaangażować wiecej niż jeden rezydent nie do końca ogarniający sytuację. Co do pobytu, jakości obsługi w Hotelu Principal czy dnia powrotu żadnych zastrzeżeń nie mam gdyż biuro wywiązało się z umowy. Nie polecam także zbytnio przejmować się opinią wczasowiczów wymagających "specjalnego" traktowania w czasie ich urlpu za który przecież zapłacili cały tysiąc złotych. Moim zdaniem jeżeli ktoś jedzie wypocząć i nie ma zamiaru przejmować się każdym drobiazgiem bądź potknięciem to jak najbardziej wypocznie i będzie zadowolony tak jak ja jestem Pozdrawiam. IP: 83.18.89.170
|
Maria
|
#94 21:23, 26.09.2009
|
Gość |
Wybieram się na wycieczkę objazdową po Grecji z biurem OK Serwis .Może ktoś był na takiej wycieczce .Interesuje mnie czy jest dobra organizacja i jaki jest przewodnik Pozdrawiam IP: 91.215.34.110
|
pati
|
#95 12:17, 02.10.2009
|
Gość |
Witam Kilka dni temu wrociłam z Grecji z biurem ok services. Jazda autokarem ok dojechalismy nawet szybko i bezpiecznie. Panowie w drodze do grecji cały czas informowali nas gdzie jestesmy itd. bardzo w porzadku. Troche gorsza była podróż powrotna. Jechalismy autokarem pietrowym. Wydawało mi sie ze jechali troche za sybko, mało mówili i w polsce tak namieszali ze stracilismy 3godz;/ Sam hotel suuper miła obsługa pan z Grecji same plusy bardzo polecam hotel Principal. Rezydent widziany był tylko na spotkaniu integracyjnym pozniej cisza. Obsługa w biurze OK srevices nie była ok, bardzo złe wrazenie robiła pani która tam miała pomagac. Pozatym w ofercie była owocowa uczta i grilll party... niestety nie doczekalismy sie poniewaz podobno juz było po sezonie haha. Co do wycieczek nie moge sie wypowiedziec bo nie skorzystałam z ani jednej. w skali do 10 biuro dostaje odemnie 6pkt. IP: 87.205.179.204
|
gość
|
#96 11:12, 07.10.2009
|
Gość |
Wróciliśmy niedawno z Paralii z wycieczki objazdowej "Aleksander Wielki" organozowanej przez OkServices. Gdyby nie zaistniały przyczyny zmuszające do kontaktu z miejscowym biurem organizatora to można powiedzieć OK. Osoby, które zmuszone były upomnić się o swoje prawa wynikajace z oferty były na straconej pozycji. Zatrudniona tam niejaka pani Asia, nie posiadajaca identyfikatora i tak się przedstawiająca potrafiła tylko jak automat odpowiadać "Taka jest lista", "Szef tak zdecydował", "Szefa niema lub Szef teraz śpi" itp. W tym czasie zajmowała się swoimi paznokciami bądź prywatnymi rozmowami telefonicznymi. O inteligencji bądź kulturze nie ma co mówić. /to opinie większości turysttów/. P. Asia gotowa była nam wszystko opowiedzieć za kilka dni jak skończy pracę. Podróż powrotna też nas niemiło zaskoczyła: wracał nadkomplet pasażerów, jedna pasażerka siedziała na miejscu pilota, jeden z kierowców na stopniach autobusu a drugi na stojąco. Taką listę otrzymali kierowcy od tajemniczego i nieuchwytnego "szefa". To skandal grożący odebraniem koncesji przewoźnikowi. Jeszcze większym zaskoczeniem było przesunięcie dla 3 osób wycieczki fakultatywnej do Salonik /wcześniej opłaconej i ujętej w harmonogramie wyjazdów/ na ostatni dzień pobytu. Godziny powrotu z wycieczki i wyjazdu do kraju "zazębiały się"? W rezultacie turyści zrezygnowali z opłaconej wycieczki. Dobre strony OkServices to: -przystępna cena, -wspaniały kompetentny przewodnik z wysoką kulturą, "chodząca encyklopedia" p. Ania Pegion, -ładny czysty hotel Luiza /początkowo bez ręczników, bez mydła, monotonne śniadania, brak aneksu kuchennego lub czajników w pokojach/. Standard pokoi różny /im wyżej tym gorzej/ -wspaniałe obiado-kolacje w restauracji Maiami. Wszystkie niedogodności wypełniały zaytki Grecji, bez zwiedzenia których wyjazd jest stracony. Jeśli tam wrócimy to nie z OkServices. IP: 82.160.200.68
|
Maria
|
#97 14:29, 07.10.2009
|
Gość |
OK SERVICES to nic innego jak "Okradanie Klienta" piekne oferty tylko w katalogu i uprzejmosc przy pobieraniu pieniedzy od klienta ,impreza str4 katalogu"Aleksander Wielki" 11 dniowa samolot -hotel Luiza w Parali , na miejscu szok: hotel nalezy sprzatac samemu,program pobytu w ani jednym dniu nie pokrywal sie z oferta,pobyt skrocony o jeda dobe ,rezydent najchetniej zajmowal sie soba ,a wlascicielka B.P.OK SERVICES w Parali na prosbe o wyjasnienie wynikajacych problemow odpowiadala" jestescie tu za gowniane pieniadze i macie chamskie wymagania ,wynocha z mojego biura" .reszte mozna sobie wyobrazic i dopowiedziec .Grecja to piekny kraj ale nie z B.P."OK SERVICES" IP: 83.1.164.134
|
Czesio
|
#98 16:14, 16.10.2009
|
Gość |
Byliśmy w czerwcu z tego biura w Słonecznym Brzegu w hotelu Nancy. Kierowcy uprzejmi i kompetentni, tam 28 z powrotem 24 godz. Hotel nowy z basenem bardzo mili właściciele, atmosfera prawie rodzinna. jedynym minusem był rezydent którego widzieliśmy przy dzieleniu hoteli. Za kasę którą zapłaciliśmy trudno wymagać ALL inc. Wakcje były udane. Chcemy jechać z tego biura na Sylwestra do Grecji czy ktoś już tam był z tego biura w Sylwestra? Jakie opinie? IP: 83.30.107.5
|
Madzia
|
#99 13:15, 19.10.2009
|
Gość |
Witam serdecznie! Nie rozumiem kompletnie ludzi którzy w negatywny sposób wypowiadają się na tym forum. Rozumiem że każdy hce spędzić urlop jak najlepiej ale za 800 zł nie oczekujcie cudów... sama w tym roku z narzeczonym skorzystałam z oferty biura i byliśmy w Bułgarii - oprócz rezydenta wszytsko było wspaniale zorganizowane.. dodatkowo pracuje w jednym z biur agnecyjnych które sprzedaje OK Services i uwierzcie mi współpraca z nimi to sama przyjemność a negatywnie nastawionym radzę by przed kolejnym wyjazdem dokładniej czytali warunki uczestnictwa czy opis oferty i póxniej nie oczekiwali fudowania posiłków na trasie. IP: 83.10.250.159
|
Jasiek
|
#100 18:27, 08.11.2009
|
Gość |
Witam forumowiczów. We wrześniu byłem w Paralii na imprezie organizowanej przez to biuro, i zbyt dobrego słowa o organizacji nie mogę powiedzieć. Mimo iż za te pieniądze trudno wymagać cudów, to jednak jakaś podstawowa obsługa ze strony rezydentów się chyba należy. Rozmowa z dziewczyną "pełniącą" te obowiązki jest dość monotonna i sprowadza się do słuchania w kółko: nie mam, nie wiem, dowiem się(ciekawe kiedy - już jestem w domu) i.t.p. Jakość autokarów jeżdżących zwłaszcza na długich trasach - Ateny, Stiakos - tez pozostawia wiele do życzenia. Jedynym jasnym punktem był pokój w hotelu John & Eve z jego właścicielką Mariją na czele. Generalnie nie polecam, chyba że komuś to nie przeszkadza. IP: 195.205.139.106
|
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie