» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » biuro OIS

biuro OIS

Strona: « < ... 144 145 146 147 148 149 150 151 152 ... > »

Autor Treść
daniel
Gość
kto jedzie do chorwacji 17.07?!!
IP: 195.116.178.21
....
Gość
my!!!!!!!:)
IP: 94.254.144.215
Ania
Gość
Przeczytałam większość tego wątku na forum i w zasadzie nie rozumiem na co tu się tak skarżyć. Czekanie na zakwaterowanie, opóźnienie autobusów, inne pokoje niż miały być-całkowita norma jak dla mnie :D
Dlatego zdecydowałam się jechać do Chorwacji z chłopakiem w sierpniu :) Nie wiemy jeszcze dokładnie kiedy i do której "willi". Ale już wiem że będzie świetnie!
IP: 81.210.63.235
macko
Gość
mam propozycję do osób które tam już były....

(nieważne, czy to w tym roku, czy w poprzednim)

założę się, że nie ma osoby która jedzie na wakacje bez aparatu fotograficznego.......

WRZUĆCIE JAKIEKOLWIEK ZDJĘCIA POTWIERDZAJĄCE WASZĄ (pozytywną albo negatywną) OPINIĘ!!
I fajnie było by przeczytać coś konkretnego, wypowiedzianego stonowanym głosem, a nie wykrzyczanego "na gorąco".....

Ja też już jestem po rezerwacji i wpłacie zaliczki.... miło byłoby wiedzieć co się szykuje....

pozdrawiam!
IP: 195.150.165.30
dora
Gość
No to teraz nieźle się naczytałam różnych opinii!!! Ale niestety masa negatywnych a my już zapłaciliśmy za pobyt w Biogradzie! A teraz panika.... Ktoś tam był ostatnio?!
IP: 83.25.232.78
....
Gość
jak tylko wroce z biogradu powrot 26.07 to zamieszcze zdjecia i napisze wszystko jak bylo, nie wierze ze4 jest az tak zle, zamierzam sie dobrze bawic!!!!!!pzdr
IP: 188.33.110.70
E_thna
Gość
yyy....muszę ochłonąć!!!jadę z OIS do Chorwacji (31.07-0908.2009)....czytam i w sumie....to albo pojadę albo nie pojadę;-P...jeśli ktokolwiek ma wycieczkę w tym samym terminie -czekam na odzew- w kupie raźniej!!!
IP: 213.155.169.5
Ania
Gość
a do której willi jedziecie? My chyba Mar, w tamtym roku jej chyba nie było bo nie znalazłam żadnych opinii na forum...
IP: 81.210.63.235
macko
Gość
jedzie ktoś w terminie 28.08-6.09? :-)
czekam na kontakt: matzziek/at/gmail.com
E_thna
Gość
hm...nie wiem do której jedziemy...kiedy rezerwowałam miejsca wolna była już tylko opcja "fortuna"-więc....gdzie nas rzucą tam będziemy;-)))
E_thna
Gość
aha... czy ktoś ze Szczecina wyjeżdża???
katrin
Gość
E_thna napisał
yyy....muszę ochłonąć!!!jadę z OIS do Chorwacji (31.07-0908.2009)....czytam i w sumie....to albo pojadę albo nie pojadę;-P...jeśli ktokolwiek ma wycieczkę w tym samym terminie -czekam na odzew- w kupie raźniej!!!
a kto wie coś o hotelu Maimare w Biogradzie?
IP: 89.229.135.198
kamil
Gość
ja jade 17 lipca do Biogradu do willi dozen
IP: 87.206.53.116
JackSparrow
Gość
Jadę z dziewczyną do Biogradu w terminie 31.07-09.08 do willi/pensjonatu Cancar. Wyjeżdżamy z Katowic. Piszcie jeśli ktoś z Was jedzie tym terminie.
IP: 87.205.209.109
Użytkownik
Cześć! Jadę z chłopakiem 3 lipca do Biogradu i po przeczytaniu tych opinii trochę zaczynam się bać :P Wiesz może czy są jakieś koszty dodatkowe o któych nie było mowy wcześniej? My jedziemy z oferty Fortuna.
IP: 88.220.68.134
Haki
Gość
ja wysyłam rodziców do Biogradu 7.08.09 do Willi LIDIA... mam nadzieję ,że wszystko będzie ok... bo ojciec POZABIJA tych z OIS i rezydenta ... a chłopa jest kawał... wyjazd z Wrocławia
IP: 213.199.197.18
hmmm
Gość
POMOCNIK :))) napisał
Federacja Konsumentów wyjaśnia:

Odpowiedzialność za niewykonanie lub nienależyte wykonanie umowy o
świadczenie usług turystycznych ponosi organizator turystyki na podstawie
ustawy o usługach turystycznych ( t.j. DzU Nr 223, poz. 2268 z 2004 r.
).W
myśl art. 11a ww. ustawy ponosi on odpowiedzialność za niewykonanie lub
nienależyte wykonanie umowy o świadczenie usług turystycznych na
zasadzie
ryzyka, niezależnie od jakiejkolwiek winy. Zwalniają organizatora od
odpowiedzialności odszkodowawczej tylko następujące okoliczności:
- działanie (lub tzw. zaniechanie) klienta
- działania osób trzecich nieuczestniczących w wykonywaniu usług
przewidzianych w umowie, jeżeli tych działań nie można było
przewidzieć ani
uniknąć,
- siła wyższa.
Organizator turystyki ponosi odpowiedzialność zarówno za hotelarza,
przewoźnika oraz inne podmioty wykonujące świadczenia w ramach imprezy
turystycznej. Ustawa nie określa, w jakiej wysokości klient może
domagać
się rekompensaty finansowej. Generalnie odszkodowanie powinno być
adekwatne
do uchybień organizatora w wykonaniu umowy. Domagając się odszkodowania
należy wykazać straty materialne, innymi słowy udowodnić poniesioną
szkodę
materialną ( wymierną, policzalną ).
Skargę ( prośbę o interwencję ) na biuro podróży można złożyć do
Urzędu
Marszałkowskiego własciwego dla siedziby organizatora turystyki.
Marszałek
jest organem kontrolnym wobec biur podróży.

Po przeczytaniu tego wydaje się że regulamin OIS jest niezgodny z treścią ustawy... :shock:
IP: 89.76.32.137
sly
Gość
ja jadę drugi raz ! w tamtym roku było super w Biogradzie! Ci co jada pierwszy raz niech nie panikują bo napradwę za te pieniądze warto. Co do willi Maimare (sniadanie w cenie,blisko morze,i knajpki). My jedziemy 07.08 własnie do Maimare .Pozdrawiam.
IP: 82.139.16.215
Kris
Gość
A jak wyglądają pokoje w Maimare,i czy kwateruja na parterze,czy na piętrze?
IP: 83.28.11.164
Rysiek
Gość
Macko ja jade w terminie 28.08 - 6.09, do BOzo, skad jedziesz?
jest jeszcze ktos w tym terminie?
IP: 83.25.114.205
Macq
Gość
A kto jedzie do Chorwacji na początku września? Jesteśmy miłą parą. Nie mamy samochodu i szukamy kogoś kto się zabiera w tym czasie żeby się razem zabrać. kontakt: mpeplinski01@gmail.com
IP: 62.69.201.214
juhas
Gość
JA byłem w BIogradzie z OISem w lipcu 2008 i nie polecam. ROzumiem ze cena nie jest najwyzsza, ale to nie zwalnia organizatorów ze zdrowego rozsadku. Pojedziecie tam to zoabczycie ze rezydenci nie wiedza niczego, nie bedziecie wiedzieli co i jak, zero organizacji zero pomocy. Uwazajcie na autokary ktore podstawia, u nas jeden byl niesprawy i na dodatkowy czekalismy 5 godz pod Palacem Kultury.
Jesli chodzi o wille to mozna trafic dobrze, przyzwoicie lub źle.
JAk ktos jedzie do Bozo to jest z gory przegrany, ciasny pokoj, śmierdzi z rur itd. JA byłem w Marii mimo ze jej nie rezerwowalem i bylo naprawdę ok i tutaj nie mam co narzekać.Biograd to mala miejscowosc, rozrywek tam nie ma raczej, oprocz dyskoteki w iscie remizowym stylu i z takim towarzystwem.Za to widoki sa ładne, woda czysta i ceny wysokie, moim zdnaiem jest tam drozej niz we Włoszech albo w Hiszpanii jesli chodzi o żywność. Z tego co mowił przewodnik w Biogradzie jest wyjatkowo drogo.Piwo w barze to wydatek ok 8-9zl, gotowe danie w puszcze to ok 14zl (sic!) dlatego najbardziej oplaca sie jesc pizze.Polecam pizze ktora jest tania i naprawde dobra szczegolnie w pizzerii kolo dworca.
Wycieczki ktore mozna dokupic w OIS lepiej wykupować na własną reke, jak sie zorganizujecie w grupe to dosdtaniecie zniżke i razem wychodzi ok 40% taniej niz w OIS.
Głóną przyczyną dlaczego nie polecam tego biura to brak orgzanizacji, niesłowność, niezgodnośc katalogu z rzeczywistością, tłumaczenie się potem niska cena i teksty typu: a co bys chcial za 950zl? chcialbym cos wiedziec, to chyba jest za darmo, na warunki nie narzekalem
IP: 85.222.96.84
Eli
Gość
Juhas podzielam Twoje zdanie, to biuro to kompletna pomyłka nikt nie oczekuje na miejscu hotelu 5* tylko tego co organizator proponował w ofercie, nasz tzw opiekun nie znał nawet numeru polisy ubezpiezeniowej, na pytanie jaki jest numer pani odpowiedziala nam ze bedzie się o to pytac jak sie cos stanie, telefon alarmowy który rzekomo ma byc czynny 24 h nie odpowiada, jechalismy wlasnym samochodem i sie zgubilismy w nocy bez rzadnego kontaktu z biurem musielismy na wlasna reke szukac hotelu, poniewaz znalismy tylko jego nazwe i w jakiej miejscowosci sie miesci, nie raczyli nawet dac nam adresu badz wskazówek do dojazdu. regularnie jezdze na wycieczki a to na narty nad nmorze i zagraniczne i czasmi naprawde lepiej wykupic wycieczke 200-300zł drozsza i oszczedzic sobie nerwów i miec zagwarantowane to o czym mowa. Moj sylwester na osobe wyniósł ze wszytsim dodatkowymi kosztami OIS 1200zł uwazam ze za ta kwote powinno byc wszystko na tip top.
IP: 83.8.102.24
maciek
Gość
z krakowa
Sara
Gość
kto jedzie w terminie 24.07? my jedziemy z wrocławia :)
IP: 84.193.239.25

Strona: « < ... 144 145 146 147 148 149 150 151 152 ... > »

Forum turystyczne » biuro OIS

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij