» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

RAWDA Bułgaria

Wakacje w Rawdzie Opinie o hotelach w Rawdzie

Strona: « < ... 139 140 141 142 143 144 145 146 147 ... > »

Autor Treść
kul_gosc
Gość
alanos chyba soki świeżo wyciskane na miescie:) będziesz ostro pił. pewnie po jednym piwie jesteś zrobiony:) dziwić się że nas nigdzie za granicą nie lubią;/ a tak poza tym skoro jedziesz tam tylko pić,hmm nie masz laski to czemu nie pojechałes do SB tam są imprezki, Ravda jest raczej dla szukających spokoju, a tak poza tym skoro chcesz się ubijać do nieprzytomności to nie tańsza byłaby ławka pod blokiem?domem?
IP: 83.10.62.80
Sandra
Gość
kul_gosc,,,1000000/1000000 dla Ciebie :)
IP: 178.37.146.80
emka
Gość
wysyłam link do aquaparku z cenami na wejście - super stronka dla chętnych :)
www.aquaparadise-bg.com/#info?lang=en&inf=2
IP: 83.142.207.170
wiolik
Gość
kul_gosc, zgadzam się z Tobą, BRAVO :P
IP: 95.160.229.157
ksenia
Gość
Do Sandry ...
Teraz dopiero skojarzyłam...Chyba byłyśmy sąsiadkami za ściany... Kacperek i reszta pozdrawia gorąco całą waszą rodzinkę!!!
IP: 31.63.165.117
Sandra
Gość
Do Kseni....

My również pozdrawiamy gorąco,uściski dla wspaniałego Kacperka oraz Rafała i dla Was oczywiście :)))

PS. ale ten świat malutki....he he
IP: 178.37.148.162
Sandra
Gość
kaaasiaczek!!!!!!!!!!!!!!!!

wstawaj!!! fotki Ci przesłałam...ale nie wiem czy do Ciebie dotarły,daj znać :)

Pozdrowienia dla Wioletki :))))
IP: 178.37.148.162
szuster
Gość
emka dobra stronka z tym aquaparkiem ;) przyda sie ;D
maila dostałaś ?
IP: 88.220.124.198
emka
Gość
oczywiście i nawet odpisałam :))
IP: 83.142.207.170
szuster
Gość
no juz wiem bo też odpisalem :D
IP: 88.220.124.198
sudnih
Gość
Witam. W terminie 2-14 lipiec 2011 mieliśmy z narzeczonym wykupione wczasy w Rawdzie w "Napoli". Rok temu korzystałam z identycznej oferty też z OKS. W tym roku... autobus do Rybnika przyjechał wypasiony, chociaż spóźniony jakoś godzinę, bo był wypadek aut na trasie. Zabrali wszystkich i pojechali, po drodze jeszcze parę dosiadek, a dopiero prawie na wylocie z Polski sprawdzali listę pasażerów. Potem jeszcze parę razy stawał i jakoś po 12 opuściliśmy Polskę. Po drodze postoje dość często, za często, bo na granicy Serbskiej byliśmy dopiero koło 20. Potem już jechaliśmy szybko, tylko cały czas zimno i deszczowo. Dojechaliśmy do Rawdy jakoś koło 14, czekaliśmy (troche ludzi do Elwiry i nas 14 do Napoli) jakiś kwadrans w centrum na rezydentkę. Przybyła bez transportu dla bagaży odprowadziła pod Napoli, tam czekała na nas właścicielka i.. mówi, że nas nie wpuści bo OKS nie dało jej pieniędzy, I turnus wpuściła za free jak sie okazało, zabroniła nas przysyłać. Czekaliśmy na chodniku jakiś 3 godziny, od rezydenta słysząc tylko, że wyjaśnia tą sytuację, proszę się nie martwić OKS nie splajtowało. Potem po nas przyszedł i te 14 osób bez problemu zakwaterowano w hotelu Elwira - hotel w sezonie pełen, a tu nagle miał dla nas zgodnie z zamówieniem wolne 5 pokoi - dziwne. Hotel (wygląd, wyposażenie), obsługa, plaże, miasteczko, jedzenie, pamiątki i ceny ok, tylko deszczowych parę dni sie trafiło. 3 dni przed naszym wyjazdem przyjechał kolejny turnus. Parę osób miało mieszkać w IWANIE, ale jako że OKS nie zapłaciło mu za tamten sezon jeszcze to tez nie wpuścił turystów. Zamieszkali w Elwirze i w ramach przeprosin za kłopoty OKS dało im po winku, a nam nic. Pobyt udany, wyjazd bez problemów. W autokarze słyszeliśmy, że w SB tez ludzie mieli problemy meldunkowe, gdzieś były nawet szarpaniny z właścicielami hoteli. Rawdę, Bułgarię gorąco polecam, ale trzeci raz na OK Service nie zdecyduję się ze strachu, że urlop pod chmurką spędzę.
Jeśli ktoś ma jakiekolwiek pytania.. plażowo, pamiątkowo, żywieniowe czy inne to niech pisze.
IP: 83.30.87.152
xyz
Gość
a nie kojarzysz może w jakich hotelach w SB mieli też problemy?
IP: 91.203.248.78
kasiaaa
Gość
Witam, my właśnie wróciliśmy z Rawdy z oferty groupon z biura viator holiday. Mieszkaiśmy w Sadze. Fajny mały hotel, blisko plaży. Autokar był ok.W trakcie wyjazdu była wycieczka do Bourgas i Pomorie ( zwiedzaliśmy m.in. winnicę , gdzie można kupić pyszne winka i genialną nalewkę wiśniową :P) Wycieczka do Stambułu 2dniowa, przewodnik niestety jest tylko w pierwszy dzień. Następnego dnia wyjazd jest o 15 i do tego czasu moża samemu sie poplątać albo wykupić u nich wycieczkę :(. Wracając z Bułgarii zaliczyliśmy jeszcze Budapeszt, gdzie z przewodnikiem zwiedza sie 2 godz i czasu wolnego też dwie godz. Ogólnie wyjazd był udany więc nie ma co się bać wyjazdu z groupona:)
IP: 89.77.251.180
katapulta
Gość
moglby ktos podac cene tej katapulty w SB, nigdzie nie moge znalezc
IP: 83.26.21.186
dżeki
Gość
Witam, czy ktoś był w Rawdzie w hotelu Benito?
IP: 213.146.53.221
Iwona
Gość
kasiaaa napisał
Witam, my właśnie wróciliśmy z Rawdy z oferty groupon z biura viator holiday. Mieszkaiśmy w Sadze. Fajny mały hotel, blisko plaży. Autokar był ok.W trakcie wyjazdu była wycieczka do Bourgas i Pomorie ( zwiedzaliśmy m.in. winnicę , gdzie można kupić pyszne winka i genialną nalewkę wiśniową :P) Wycieczka do Stambułu 2dniowa, przewodnik niestety jest tylko w pierwszy dzień. Następnego dnia wyjazd jest o 15 i do tego czasu moża samemu sie poplątać albo wykupić u nich wycieczkę :(. Wracając z Bułgarii zaliczyliśmy jeszcze Budapeszt, gdzie z przewodnikiem zwiedza sie 2 godz i czasu wolnego też dwie godz. Ogólnie wyjazd był udany więc nie ma co się bać wyjazdu z groupona:)
IP: 85.222.11.20
Iwona
Gość
Bardzo dziękuję za informacje na temat wyjazdu z groupona, byłabym wdzięczna gdybyś kasiaaa jeszcze napisała jak tam jedzonko i okolica czy plaża jest znośna i jacy są właściciele hotelu, ja wyjeżdżam 01.08 i wyjeżdżam z Warszawy. Serdecznie Cię pozdrawiam i bardzo będę wdzięczna za informacje
IP: 85.222.11.20
Sandra
Gość
sudnih, witam :)

I my już po wczasach....ale to zleciało.A nie dawno pisaliśmy o wyjeździe! Co się dzieje z OKS??? u nas w Ravdzie wszystko było ok. tylko jedno małżeństwo zamiast do naszego hotelu Dolphin zostało zakwaterowane w Riwierze.Coś mi się wydaje że to ostatni sezon tego biura!! Pozdrawiam :)
IP: 87.205.140.135
Sandra
Gość
Co się dzieje z kaaasiaczkiem???????, wysłałam jej zdjęcia! Ale długo jej tu już nie było! Wiola może Ty coś wiesz na ten temat?
Sandra
Gość
Wiola a byłaś na wycieczce w Istambule? my się jednak pokusiliśmy i szczerze nie żałuje!!!! Pozdrawiam Ciebie cieplutko :))))))))))))
broxxb
Gość
z OKS to już jest całkowita porażka,wrocilismy z Rawdy 15.07.2011....pierwszy i ostatni raz z tym biurem,po przyjezdzie na miejsce zakwaterowania okazalo się że biuro ma z właścicielką miejsca gdzie będziemy mieszkać nieuregulowane zaplaty,po okolo 3-4h oczekiwania pod hotelem Napoli zostalismi przeniesieni do hotelu Elwira,całe szczęście że tam znalazły się się dla nas miejsca do spania aczkolwiek w pokojach 2-osobowych mieszkalismy po 3 osoby,w stronę Rawdy autokar był pozbawiony pilota...w stronę powrotna był owszem ale odezwal się do nas przez 31h podroży tylko kilkakrotnie,zero profesjanalizmu,odradzam korzystanie z usług tego biura,pozdrawiam i zyczę wszystkiego dobrego
IP: 83.21.63.151
dżeki
Gość
Co do OKS:

ttp://www.bulgaricus.com/forum/viewtopic.php?id=8306

Ponawiam pytanie odnośnie Benito w Rawdzie.
IP: 213.146.53.221
wiolik
Gość
witaj sandruś!Nie, nie byłam, ale z finansowych względów, bo miałam ochotę poznać jeszcze jedno państwo..Mam nadzieję, że Turcję jeszcze poznam.A co do krętactwa OKS to jestem w szoku i jednocześnie zadowolona, że wszystko odbyło się dobrze.Autokary były fajne, hotel i nie nocowałam pod chmurką ani nie musiałam przechodzić tego co inni.Ciekawe co będzie do końca sezonu, a tego jeszcze trochę jest, szczerze współczuję tym co dopiero mają jechać.A co do kaaasiaczka to nic mi nie wiadomo..
IP: 95.160.229.157
mała
Gość
kasiaaa napisał

Dziekuje Ci bardzo za to, ze napisalas)
dlaczego mielibysmy wykupowac dodatkowa wycieczke w stambule, skoro w ofercie zaznaczyli, ze ta wycieczka juz jest w calosci zaplacona, gdy wykupowalismy groupona? to chyba troche nie fair czy sie myle?
orientujesz sie moze jakie, ktore pokoje w hotelu diabis sa najlepsze? bardzo bym nie chciala miec widoku na jakies smieci albo na inny balkon, itp;)
IP: 46.112.115.188
kasiaaa
Gość
Jeśli chodzi o wycieczkę do Stambułu to w ramach tej ceny jest przejazd, zakwaterowanie w hotelu obiad w dniu przyjazdu i śniadanie następnego dnia. Zwiedzanie z przewodnikiem jest niestety tylko w pierwszym dniu. Następnego dnia jest tzw czas wolny czyli można samemu zwiedzić resztę albo popłynąć za dodatkową kasę rejsem po Bosforze ( koszt 35 euro) Hotel na szczęście jest w centrum, w pobliżu Błękitnego meczetu więc można spokojnie pochodzić sobie samemu. Wracając już do samej Rawdy i jedzenia w hotelu to było różnie. Sniadania były ok. Trochę gorzej z kolacjami. Były dni że były super czyli zupa i jakieś fajne drugie danie a czasami dostawaliśmy tylko szopską sałatę kawałek mięsa i do tego zimne ziemniaki albo zimny omlet... Nikt nie wiedział od czego to zależało.... Jeśli chodzi o właściciela Sagi to kompletnie nie jest to ta osoba o której piszą na forach w opiniach o hotelu. Trochę milczący facet po trzydziestce. Plaże w okolicy hotelu są różne, jest w czym wybierać. Jest kilka płatnych gdzie leżaki i parasole są po 7 lewa za szt, albo publiczne gdzie można kupić sobie parasol w sklepie i plażować cały wyjazd za darmo. Ogólnie do południa jest bardzo dużo ludzi. Morze przez prawie cały nasz pobyt było ciepłe i czyste, ale na dwa dni przed wyjazdem pojawiło się strasznie dużo glonów i kąpanie nie było przyjemne, nie wiem od czego to zależy. Jeśli chodzi o hotel Diabis to o pokojach nie mogę nic napisać bo nie byłam w środku natomiast jest on położony po drugiej stronie Rawdy co Saga. Do centrum jest w miarę blisko tylko już mniejszy wybór plaż. W okolicy hotelu jest tylko jedna a żeby dojść do następnych to trzeba trochę przejść.
IP: 89.77.251.180

Strona: « < ... 139 140 141 142 143 144 145 146 147 ... > »

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij