Autor |
Treść |
mała
|
|
Gość
|
szuster napisał ja tydzien pozniej (29 wyjazd) dołaczam (lecz nie do tego hotelu  ) do ravdy z grupką w sumie 10 osób ;D
W jakim hotelu? Jesteśmy dwiema dziewczynami, więc fajnie by było, gdybyśmy mogły poznać kogoś z Polski. Wyjeżdżamy 1 sierpnia, będziemy w hotelu Diabis  IP: 83.151.37.84
|
Iwona
|
|
Gość
|
Mała napisał Magda napisał Sulia napisał [quote=Kasiek] Witam. Kto wybiera się z "Oferty specjalnej GROUPON Bułgaria" do Rawdy 28.08.2011 do Hotelu Diabis z biura podróży viator???
Ja i koleżanka wybierami się, ale w pierwszym tygodniu sierpnia, czyli od 1 do 12. Groupon, Hotel Diabis. Kto jeszcze?
Doliczcie 2 dziewczyny do tego terminu (1-12.0  i hotelu Diabis  Czyli już 4 dziewczyny razem?
Ja jadę z mężem z Groupona 1-12 sierpnia do hotelu Saga z BP Viator, mało informacji o hotelu, a o biurze podróży tez są rozne opinie, pierwsza tura pojechała od 26.06, może ktoś coś napisze na forum jak wóci[/quote=Mała] IP: 217.67.197.66
|
sasha
|
|
Gość
|
szuster napisał ja tydzien pozniej (29 wyjazd) dołaczam (lecz nie do tego hotelu  ) do ravdy z grupką w sumie 10 osób ;D
Super ! im więcej swoich tym lepiej  IP: 109.95.204.8
|
gość
|
|
Gość
|
aga to my miescimy sie w waszym przedziale tylko w tej końcowce IP: 80.50.232.30
|
Damian
|
|
Gość
|
Halo, jedzie ktoś z Grouponu z BP Viator 14.07 ?? Widzę, że kompletnie nie ma informacji o tym biurze podróży i o hotelu Saga w sumie tez nie. Może wie ktoś jak jest w tym hotelu? Pozdr. IP: 83.8.97.82
|
kicia
|
|
Gość
|
Moja znajoma była na wyjezdzie z viatora. Bardzo zadowolona, podobno nie tak ladnie jak w Grecji (a pochwale sie ze bylam.. co mi  ) ale Rawda bardzo ladnym miasteczkiem jest. Co do warunkow to szczegolow nie znam ale jest tam basen dla gosci z wydzielona sekcja dla dzieci wiec raczej na przyzwoitym poziomie stoi calosc IP: 95.108.79.92
|
gremo
|
|
Gość
|
a ja jadę jutro i jestem bardzo ciekaw tej wycieczki. hotel Diabis IP: 82.145.209.3
|
cipher
|
|
Gość
|
Pojechałam z polecenia do Bułgarii z tego biura do hotelu Saga, wakacje były udane, hotel niczego sobie chociaż porównując opinie wybrałabym hotel Diabis, który cieszy się znacznie lepszą opinią. IP: 217.170.160.8
|
alanos
|
|
Gość
|
NOO TO CISNIEMY DO RAWDY OD 1 SIERPNIA, OSTRE PICIE NIE MA ZE BOLI.....
P.S 'mala" jak co to face i komonikujemy sie, ma byc ogar ;d IP: 193.239.224.239
|
wiolik
|
|
Gość
|
Witam szaszkę i kaaasiaczka;-)I ja dziś po wędrowce po Bułgarii i hotelu dolphin.Muszę przyznać, że miałam więcej szczęścia od Ciebie szaszka, bo autokar powrotny śmigał, że aż miło, tak przed 16-tą byliśmy już w Katowicach.Około 24 godz.podróż, autobusem czystym, nowym,nowoczesnym z profesjonalnymi kierowcami i fajnymi współpasażerami:-)którzy umieli się zachować odpowiednio w podrózy.A często słyszałam jak ludzie od ruszenia chleją potem postoje co chwilę za siusiu,toaleta śmierdząca po krótkim czasie itp.Firma transportowa z Krakowa, ale zapomniałam nazwy.Hotelik Dolphin ok, ładne pokoje,duże,czyste, fajna nawet łazienka i basen.Sniadania też dość dobre jak napisał już szaszka dało się wybrac, a pod koniec zamiast owoców były takie małe rogaliczki z czekoladą.Co do obsługi w postaci kelnerek i jakiegoś tamtejszego(chyba kierownika)dużo gorzej, oni nas często w ogóle olewali.Jak zabrakło talerzyków lub filiżanek czy chleba, trzeba było się prosić głośno bo one były zajęte gadaniem i paleniem.Palenie jak zauważyłam to wielka zmora Bułgarów, wszędzie każdy kopci aż hej.Wiadomo że ta obsługa oczekiwała, że będziemy u nich się stołować, kolacje, obiady drinki a tu wszyscy chodzili do centrum Ravdy.Powód prozaiczny-ceny, bo te w restauracji Dolfin wysokie, w centrum duży wybór i niższe ceny.Stwierdziłam po tym że niemiła ta obsługa i to nie tylko moja opinia.W sumie z hotelu jestem b.zadowolona z transportu w jedną i drugą stronę także, kraj też mi się spodobał, choć specyficzny.Jedynie co nam nie dopisało to pogoda, na 10 dni takie piękne były w sumie 3 dni, reszta to chmury, chmury, wiatr czasem wyłaniające się słońce i parę razy także deszcze..tym byłam rozczarowana..Jak ktoś ma pytania to chętnie służę odpowiedzią.Acha, fajny aquapark paradise, byliśmy tam w przedostatni dzień, dobra zabawa  IP: 95.160.229.157
|
klaudii_m@wp.pl
|
|
Gość
|
do Alamka  Hotel jest ok, to nowy obiekt, dokładnie z 2006 roku. Mili są recepcjoniści  Wyposażenie, hmm... łazienka (tzn. pokój kąpielowy), ręczniki, nie ma suszarki do włosów, łóżko, tv z tv polonia, szafa, lodówka, niestety jak to hotel nie posiada zaplecza w postaci kubeczków, sztućców, czy też czajnika elektrycznego, z tego co się orientuję każdy pokój posiada balkon - duży, są na nim krzesełka i stół, także suszarka na pranie  . Do plaży wg mnie troszkę daleko, na tę lepszą plażę ok. 1km, może więcej... Ogólnie Rawda jest bardzo przyjazną okolicą. Szczególnie polecam restaurację chuchura - bardzo dobre jedzonko  Pozdrawiam. IP: 84.54.190.128
|
szuster
|
|
Gość
|
Do mała i do sasha - my dokładnie będziemy po studencku w apartamentach margarita ;D jak już wspominałem od 29 lipca do 10 sierpnia w 10 osób (wyłacznnie płec męska ;D) w przedziale wiekowym 19-22 wiec pewnie będziemy gdzies tam sie mijać  IP: 88.220.124.198
|
kaaasiaczek
|
|
Gość
|
Witam Cię serdecznie wiolik. Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Już nie mogłam się Ciebie doczekać na forum.  Ważne, że bezpiecznie dotarliście na miejsce i bez większych problemów, a ta firma autokarowa to nie Pastuszak? A mam małą prośbę jeszcze, nie miałabyś może jakiś zdjęć z hoteliku? Lub z plaży np? Byłabym wdzięczna. W razie czego to mój mail: kaaasiaczek@interia.eu. Pozdrawiam  IP: 89.72.117.169
|
Werinika
|
|
Gość
|
Sandra napisał Ponawiam pytania: Był ktoś na wycieczce w Istambule??? a jak tak to ile kosztuje./ dzięki za odp.  Czy można w aquaparku mieć swój aparat i kamerę???
Wycieczka do istambułu kosztuje 60 euro/osoba i jest to wielka gonitwa, nie można spokojnie zrobić fotek, musisz mieć koniecznie paszport inaczej nici z wycieczki. Do aquaparku można wnieść aparat, nie możesz wnosić własnego jedzenia i picia, możesz kupować tam na miejscu za cenę strasznie wysoką.... całodniowy pobyt kosztuje 36 leva a od 15 do 18 -24 leva IP: 89.167.72.158
|
mała
|
|
Gość
|
alanos napisał NOO TO CISNIEMY DO RAWDY OD 1 SIERPNIA, OSTRE PICIE NIE MA ZE BOLI.....
P.S 'mala" jak co to face i komonikujemy sie, ma byc ogar ;d
Z tym ostrym piciem, to mnie trochę przestraszyłeś. Chyba się nie nadaję  Jesteś jeden czy jest was więcej takich szaleńców?;P Werinika napisał Sandra napisał Ponawiam pytania: Był ktoś na wycieczce w Istambule??? a jak tak to ile kosztuje./ dzięki za odp.  Czy można w aquaparku mieć swój aparat i kamerę???
Wycieczka do istambułu kosztuje 60 euro/osoba i jest to wielka gonitwa, nie można spokojnie zrobić fotek, musisz mieć koniecznie paszport inaczej nici z wycieczki. Do aquaparku można wnieść aparat, nie możesz wnosić własnego jedzenia i picia, możesz kupować tam na miejscu za cenę strasznie wysoką.... całodniowy pobyt kosztuje 36 leva a od 15 do 18 -24 leva
A możesz coś więcej napisać o tej wycieczce do Istambułu? Aż tak strasznie szybko? Co widzieliście? Gdzie byliście? Co jedliście? Gdzie?  IP: 109.243.161.235
|
hmm....
|
|
Gość
|
hej właśnie wróciliśmy z ravdy z ok services. Co do hoteli Copacabana oraz kilku innych to sytuacja jest taka (informacje uzyskałam na miejscu od włascicieli hotelu) OK SERVICES NIE PŁACI OD JAKIEGOŚ CZASU WŁAŚCICIELOM HOTELU ZA TYRYSTÓW, DLATEGO WŁAŚCICIEL ZREZYGNOWAŁ Z PRZYJMOWANIA KLIENTÓW OK SERVICES. W NIEDZIELĘ PRZYJECHALI TURYŚCI RÓWNIEZ Z OK SERVICES DO MAŁEGO PENSJONATU. W UMOWIE MIELI MIEC W NIM ZAKWATEROWANIE, BIURO NIE ZGŁASZAŁO ŻADNYCH PROBLEMÓW Z TYM PENSJONATEM PRZED WYJAZDEM A NA MIEJSCU DOWIEDZIELI SIE RÓWNIEŻ OD WŁAŚCICIELI PENSJONATU ŻE NIE PRZYJMIE ICJ GDYŻ ORGANIZATOR NIE ZAPŁACIŁ ZA KILKA POPRZEDNICH TURNÓSÓW, TURYŚCI WSCIEKLI, CO BYŁO DALEJ NIE WIEM, GDYZ MY AKURAT WYJEŻDŻALIŚMY. IP: 89.167.72.158
|
Roni
|
|
Gość
|
Wczoraj wróciłem z Bułgari byłem w hotelu Dolphin wszystko było ok, tylko pogoda w kratkę i ceny niestety podobne do naszych. Hotel naprawdę dobry śniadania też, tak że w sumie jestem zadowolony. IP: 195.82.165.121
|
wiolik
|
|
Gość
|
Do hmm...fakt z tym co mówisz, odnośnie copacabany, ja też usłyszałam od prowadzących hotel, że biuro ok services kupę kasy nie zapłaciło właścicielowi.Potem piszą do klientów, że trudna sytuacja materialna hotelu, zmusza ich do zamiany.A tak naprawdę...to oni robią jakieś przekręty..Do kaaasiaczek, postaram się wybrać i wysłać Ci parę zdjęć hotelu, bo na koniec zrobiliśmy zdjęcia hotelu, pokoju, basenu. Pozdrawiam IP: 95.160.229.157
|
aga
|
|
Gość
|
do wiolik dzięki za informacje co do pobytu  już niedługo my zagościmy w tym hotelu (22 lipca ) i po twoim wpisie jesteśmy jak najbardziej pozytywnie nastawieni  IP: 89.25.173.186
|
barney
|
|
Gość
|
Roni napisał Wczoraj wróciłem z Bułgari byłem w hotelu Dolphin wszystko było ok, tylko pogoda w kratkę i ceny niestety podobne do naszych. Hotel naprawdę dobry śniadania też, tak że w sumie jestem zadowolony.
Hej Czy płaciłeś na miejscu kartami płatniczymi i/lub kredytowymi i wiesz jak wygląda przelicznik. Proszę o pilną odpowiedź - wyjeżdżam 9.07 na tygodnie do dream holiday z rodzinka - żonka, córka 11 i syn 7 lat. jak ktoś jedzie w tym terminie z Poznania to możemy już się zgadać :-). barney-73@tlen.plPozdrawiam IP: 213.189.36.98
|
Roni
|
|
Gość
|
Nie płaciłem tam kartami w Polsce kupiłem euro i tam wymieniałem kurs był 1 euro = 1,91 lewa, pewny kantor to ten naprzeciwko poczty. IP: 195.82.165.121
|
sasha
|
|
Gość
|
szuster napisał Do mała i do sasha - my dokładnie będziemy po studencku w apartamentach margarita ;D jak już wspominałem od 29 lipca do 10 sierpnia w 10 osób (wyłacznnie płec męska ;D) w przedziale wiekowym 19-22 wiec pewnie będziemy gdzies tam sie mijać 
ooo to świetnie !  ) ogarniemy tamtejsze kluby !;D IP: 109.95.204.21
|
alanos
|
|
Gość
|
ogarniac to ja bede wódeczke i latynoskie dupeczki, nie jakies stare babcie co pewnie z Polski pojade, BRUTUSOZARY XD IP: 193.239.224.239
|
Rafaello
|
|
Gość
|
alanos napisał ogarniac to ja bede wódeczke i latynoskie dupeczki, nie jakies stare babcie co pewnie z Polski pojade, BRUTUSOZARY XD
doooobrze ogarniemy ; ) ;D IP: 77.253.164.71
|
alanos
|
|
Gość
|
Kolega mojego kolegi w bulgari, ma takiego kolege co jest jego kuzynem i kolega i oni sie whooy lubia i znaja najlepsze CYCKI w okolicy ! DAMY RADE PANOWIE ! IP: 193.239.224.239
|