» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

RAWDA Bułgaria

Wakacje w Rawdzie Opinie o hotelach w Rawdzie

Strona: « < ... 136 137 138 139 140 141 142 143 144 ... > »

Autor Treść
mała
Gość
Jeszcze jedno pytanie do tych, ktorzy wrocili - ktore nr pokoi sa najladniejsze, najlepsze w hotelu Diabis w Rawdzie? moze sa jakies z ladnym widokiem? moglibyscie podac numery? dziekuje z gory:)
IP: 188.33.6.114
tomeczeq
Gość
jedzie moze ktoś 12 lipca (na dniach) do hotelu Dolphin ? : )
IP: 83.7.46.15
Dydziu
Gość
Hej.
Jakie lokale w Rawdzie polecacie? Chodzi mi bardziej o jedzenie. Domniemam ze na impreze lepiej jechac do Słonecznego Brzegu.
Czy moge również prosić o jakieś wrażenia z wyjazdu do Istanbulu.

Pozdrawiam
IP: 80.87.42.155
kaaasiaczek
Gość
zibi_ok napisał
Pytanie do ludzi którzy wrócili z Rawdy:
- czy w Rawdzie i w ogóle w Bułgarii dokuczają komary?
- jak znieść 26 godzin w autokarze?? - tylko nie piszcie, żeby się upić;)

1) w tamtym roku nie spotkałam ani jednego. a byłam w sezonie.
2) 26 h to pikuś :D kierowcy puszczają filmy, muzykę i czas wtedy szybko leci.
możesz też zabrać ze sobą karty do gry hehe :D
IP: 89.72.117.169
kaaasiaczek
Gość
alanos napisał
Kto był w Rawdzie ? jak tam z klubami, ostre biby, jak z wodeczka stoja xd ?

daj sobie już na wstrzymanie z tymi twoimi klubami i wódką, a zapomniałabym o latynoskich dupeczkach hahaha. :mrgreen:

nikogo to nie interesuje co ty tam będziesz wyczyniał.

aaa i nie rżnij cwaniaczka, bo sporo ci jeszcze brakuje do niego na pewno :D
ktusik
Gość
ponawiam prośbę o podanie przykładowych cen żywności i alkoholu w Ravdzie. Pozdrawiam
IP: 178.42.86.37
Iwona
Gość
Czy może już ktoś wrócił z wycieczki z groupona BP Viator, prosze o informacje czy wszystko było ok :P
IP: 217.67.197.66
Magda
Gość
zibi_ok napisał
Pytanie do ludzi którzy wrócili z Rawdy:
- czy w Rawdzie i w ogóle w Bułgarii dokuczają komary?
- jak znieść 26 godzin w autokarze?? - tylko nie piszcie, żeby się upić;)

Spać, jak już pić to góra jedno lekkie piwko na ukojenie. Fotele rozkładane, wygodne, weź sobie małą podusię :-) licz min 28 h jazdy. Ja w tamtą strone jechałam 28hi17-20min a w tą 26,5 h
zależy o jakiej porze jesteś na serbskiej granicy. Udanych wakacji :)
IP: 89.167.72.158
Magda
Gość
ktusik napisał
ponawiam prośbę o podanie przykładowych cen żywności i alkoholu w Ravdzie. Pozdrawiam

Zagorka 2l - 2.40lv
chleb zwykły - 0,60lv
żytni - 0/80lv
bułka 1szt - od 0,10 d0 0,50 zależy od rodzaju
wędliny:
szynka tańsza: 15zł /kg
szynka wędzona - 20-24 zł/kg
mielonka, i takie gorsze do 14zł/kg

rakija 1l - od 9lv do 20lv, zależy na bazie czego robiona i ilu procentowa
rakija 200ml z winogron, gruszek lub węgierek - od 2lv do 3 lv
słodycze i lody w sklepach zaskakująco tanie

zajepyszne lody na plaży sprzedawana przez śpiewających ciemnych bułgarów, w kształcie róży 1,5lv - TE GORĄCO POLECAM !!!
lody na mieście te takie Amerykańskie kręcone dwysmakowe: 1lv mały

jak cos jeszcze to pisz odpiszę później teraz muszę uciekać :-D
zibi_ok
Gość
Do kaaasiaczek i Magda:
- dzięki dziewczyny:)
IP: 78.131.134.155
marras21
Gość
Czy na plaży są jakieś knajpki? Jakie są w nich ceny i jakie ceny leżaków i parasoli?
IP: 78.133.205.201
Iwona
Gość
czy ktoś korzystał z usług Biura Podróży Viator? Bardzo prosze o odpowiedź
IP: 217.67.197.66
magda
Gość
[quote=marras21]
Czy na plaży są jakieś knajpki? Jakie są w nich ceny i jakie ceny leżaków i parasoli?
[/quote

Są trzy knajpki oraz stoisko z bajerami di pływania. Knajpki dosyć tanie, w porównaniu z tymi w SB gdzie za małe piwo policzyli mi 3,5 a w Rawdzie małe w większości po 2,5.

Sa leżaki i parasole do wynajęcia po 1lv osobno licząc. razem 2lv. ale my wynajęlismy raz później kupiliśmy parasol za 8lv gdyż tych do wynajęcia w upalne dni brakuje min drugie tyle.[/quote=marras21]
magda
Gość
Hej czy ktoś mógłby przywieźć mi z Bułgarii Rakiję ?? Mogę zapłacić odrazu z góry i jeszcze dać zarobić. Proszę !!
Użytkownik
Co prawda to Nesebar a nie Rawda, ale zawsze można sobie podejrzeć np pogodę:
Nesebar - Live from the door of the restaurant "Zornitsa"
http://veliko.info/webcam/nesebar2.html
IP: 31.174.172.158
wiolik
Gość
Z tego co się orientuję to ceny leżaków to nie 1 leva!Jakby tak było to super, ale jak byłam teraz w Ravdzie to ceny leżaka to 7 leva i oczywiście parasola to także 7 leva, więc jak na mój gust to ceny astronomiczne!Taniej nawet było w Grecji, która wiadomo jest droga, szczególnie dla przeciętnego Polaka.Jak byłam w SB na wycieczce to zauważyłam okazyjne ceny wypisane na tabliczce, tylko dla klientów ekskluzywnego hotelu to było 3,5 leva leżak i 3,5 leva parasol.Pozdrowienia dla kaaasiaczka..
IP: 95.160.229.157
kaaasiaczek
Gość
zgadzam się z Wiolą. Magda 1 lv to nie w Bułgarii chyba, hehe :)
w tamtym roku było 7 lv za leżak i 7 lv za parasol, więc teraz są pewnie te same ceny, tak jak pisze wiolik. :D

Całuski, aaa i czekam dalej na chociaż jedno zdjęcie. ;(
Magda
Gość
wiolik napisał
Z tego co się orientuję to ceny leżaków to nie 1 leva!Jakby tak było to super, ale jak byłam teraz w Ravdzie to ceny leżaka to 7 leva i oczywiście parasola to także 7 leva, więc jak na mój gust to ceny astronomiczne!Taniej nawet było w Grecji, która wiadomo jest droga, szczególnie dla przeciętnego Polaka.Jak byłam w SB na wycieczce to zauważyłam okazyjne ceny wypisane na tabliczce, tylko dla klientów ekskluzywnego hotelu to było 3,5 leva leżak i 3,5 leva parasol.Pozdrowienia dla kaaasiaczka..

HEJ PRZEPRASZAM! NA SZYBKO PISAŁAM. ALE TEŻ NIE 7 LV, CHYBA ŻE TAM DALEJ NA PLAŻY. MY PŁACILIŚMY PO 5 LV ZA PARASOL I LEŻAK. TERAZ CENA JEST DOBRA. :-D :D
Magda
Gość
oczywiście 5lv osobno za sztukę
xyz
Gość
ma ktos wyrobioną opinie o 'apartamentach' margarita ?
IP: 88.220.124.198
Sandra
Gość
Witam Wiolika i kaaasiacza :))) fajnie była ale się skończyło...:(

Wyjazd z Katowic o godzinie 7.00 punktualnie.Autokar z firmy R.R Borowscy nawet znośny tylko jak dla mnie siedzenia za twarde i potem pupa mnie bolała :) podroż trwała do Ravdy ok. 28 godzin..Hotel Dolphin jest nie duży, fajny.Pokoje przestronne z ładną łazienką.klimatyzacja do regulacji cichutko chodzi,meble prawie nówki.Łóżka duże i bardzo wygodne!! mają takie grube mięciutkie materace.Basen fajny,leżaki na basenie bez płatne. Każdy pokoik ma swój balkon ze stolikiem i 2 krzesłami my mieliśmy od strony basenu i wszystko było by ok. gdyby nie hotel który stoi obok HIT ,pod koniec przyjechała młodzież no i można sobie wyobrazić imprezowanie do 3 rano!! Na plażę chodziliśmy koło wraku statku czyściutka.Leżaki i parasole płatne parasol 7 leva,leżak 6 leva.Polecam naleśniki!!! smaczniutkie i nie drogie mąż zawsze chodził jak byliśmy na plaży wielki naleśniczek 2 leva.Rakiję kupiliśmy u właściciela Copacabany Kiri, super człowiek! Biuro OKS nie zapłaciło mu kupę kasy i dlatego był taki cyrk.Kiri powiedział że wynajął w Polsce w tej sprawie adwokata.Piwko tanie,w centrum Ravdy można kupić dużo fajnych pamiątek, i to nie drogo!!! Byliśmy w SB plaże tam są lepsze jak w Ravdzie, no i oczywiście polecam aquapark a Nessebarze!! rewelacja leżeliśmy sobie na Paradis Island leżaczki z materacami.....bajka! Nie napisałam jeszcze o rezydencie pani Lenie miała tylko u nas dyżury od 9 do 10 czy coś kolo tego.,a urzędowała w Elwirze.Czajnik na kawkę można zabrać my też mieliśmy i parzyliśmy sobie w pokoju,nie ma żadnych przeszkód.Babka z recepcji taka blondyna w okularach ma na imię Teodora...boże nie szlo się z nią dogadać!!Co mnie przerażało to nasi rodacy....wielcy państwo przyjechali za granicę i zgrywają wielkie paniska...wstyd!!! naprawdę wstyd, i jak później mają nas postrzegać inni?? chlanie wódy na basenie,przeklinanie,głupkowate wybryki,okrzyki jak by kogoś ze skóry obdzierali popisywanie się!...aż szkoda pisania. Obiady można zjeść u Kiri, albo Braci Serbów nie drogo my płaciliśmy za obiad dla 3 osób 12-15 leva i to były wielkie porcje!! Do polski wracaliśmy o 17.00 a w Katowicach byliśmy ok.18 autokar firmy Nowak fajny wygodny mercedes. I jeszcze o Bułgarach oni są bardzo wszystko olewający jak pojedziecie to rezydentka Lena na pewno wam powie tak że się nie denerwujcie jak będziecie musieli na coś dluuuugo czekać.Aha jeszcze tam gdzie są naleśniki i pizza ( przy plaży z wrakiem) jest też taka plaża, są tam parasole ze słomy...tam jest pełno glonów smród nie do zniesienia to tam się nie kąpcie!! Jak o czymś mi się przypomni to napiszę jeszcze.
IP: 178.37.145.201
Sandra
Gość
Aha jeszcze o basenie nie wiem czy rezydent was poinformuje że od 20.00 wieczorem raczej nie korzystać z basenu,bo wtedy woda jest ozonowana.Przy basenie jest tabliczka ale oczywiście nie w J.polskim
Sandra
Gość
Sorki że tak chaotycznie wszystko opisałam ale zmęczenie daje mi się jeszcze we znaki :)
Sandra
Gość
Acha a w tym aquaparku można mieć aparat i kamerę, nie można tylko wnosić swojego picia i jedzonka :)
kaaasiaczek
Gość
Witam Sandruś, super, że wczasy miałaś udane. :) Dzięki za obszerne info. :*

Strona: « < ... 136 137 138 139 140 141 142 143 144 ... > »

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij