» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

RAWDA Bułgaria

Wakacje w Rawdzie Opinie o hotelach w Rawdzie

Strona: « < ... 150 151 152 153 154 155 156 157 158 ... > »

Autor Treść
patka_zagadka
Gość
Hejka @ll :)
Poszukuję osób jadących w terminie 14.08- 30.08 do Rawdy. Jadę z chłopakiem (wiek 24 + 24 latka), i fajnie by było jakby ktoś był chętny na wspólne wypady... Jakaś siatka na plaży czy może impreza w SB. Zawsze to raźniej i weselej. Jak coś to pisać tutaj lub na gg - 6855617.
My jedziemy z wrocławia w niedzie tj 14.08, w rawdzie bedziemy we wtorek rano.... :)
pozdrawiam i czekam ... :P
IP: 79.186.177.37
Gagix
Gość
patka_zagadka a jedziecie może z biurem zawadzkie?
IP: 83.30.237.152
empiria1989
Gość
patka_zagadka

Ja jadę z chłopakiem (27latek + 22 latka ;D) do Rawdy w terminie 21.08-02.09 :) Z jakim biurem jedziesz?
IP: 85.89.190.173
patka_zagadka
Gość
Hej :)
My jedziemy z Oskara :d
wyjazd jak pisałam, będziemy w rawdzie 16.08 wiec można sie jakoś zgadać jeśli bylibyście chętni :)
IP: 79.186.177.37
do patka
Gość
szykuj się na inny hotel albo na pewno inne problemy ze strony oskarka... to tragiczne biuro
IP: 83.7.50.66
patka_zagadka
Gość
Byłam z Oskarem już dwa razy (rok i dwa lata temu w bułgarii) i nie było problemów z hotelem. Zawsze się zgadzał hotel z opisem, nie było większych problemów. Ja tam jestem zadowolona. Może sam dojazd pozostawiał troche do życzenia ale nie było źle...
Nie wiem czemu teraz takie opinie są... :(
IP: 83.27.161.45
SandraMJ
Gość
Witaj patka_zagdka :) my jedziemy z chłopakiem (20+24latka) od 15 do 26 września, więc może się tam spotkamy :-))
IP: 85.237.186.145
gość
Gość
do Aga

Odezwij się!!!
IP: 80.50.232.30
Użytkownik
zibi_ok napisał
Kilka zdjęć:
https://picasaweb.google.com/z.pych1965/Rawda3Sierpnia2011?authuser=0&feat=directlink

W związku ze zmianą nazwy albumu podaje nowy link do albumu przedstawiającego Rawdę i okolice:
https://picasaweb.google.com/z.pych1965/Rawda212Sierpnia2011?authuser=0&feat=directlink
IP: 87.120.183.205
aga
Gość
do Aga

Odezwij się!!!

do Marty

wysłałam już fotki i napisałam ci jakieś większe namiary na nas:)

ps. kiedy znowu jedziemy do ravdy
IP: 188.117.136.188
aga
Gość
Maruś daj znać czy mail dotarł
szuster
Gość
no to wróciłem dziś z ravdy ;D - mega pozytywnie, jak ktoś ma jakieś pytania to postaram sie pomóc :)
IP: 88.220.124.198
katharinaa
Gość
do zibi_ok

Witam, ze zdjęć widzę że byłeś w hotelu Dolphin, chciałam zapytać o odległość do centrum?do najbliższych dobrych knajpek gdzie można coś zjeść...a ta plaża z glonami to przy hotelu była?jeśli tak to mam kolejne pytanie, gdzie w pobliżu hotelu mozna znaleźć dobre warunki do plażowania i kapieli?
A ogólnie jak wrażenia, polecasz ten hotel?
Z góry dziękuję za odp,pozdrawiam
IP: 188.33.180.64
aga
Gość
hotel Dolphin super - czysty i przyjemny -- do centrum spacerkiem kilka minut, co do tych plaż to owszem glony były przy plażay kolo hotelu czyli przy wraku wystarczy iść troszkę dalej ( jak się wyjdzie z hotelu to w prawo) za przystankiem autobusowym zejść miedzy hotelami na plaże na której nie było glonów:)
a co do jedzenia to polecam chuchure -- polskie menu i smacznie :)
empiria1989
Gość
szuster

hej :) byłeś w typu Margarita jeśli dobrze pamietam :) i jak jakie wrazenia? Jak się spisało biuro?
katharinaa
Gość
Do aga

to mnie pocieszyłas, bo z tego co wyczytałam na forum to wydawało mi się, że hotel Dolphin jest gdzieś 30 min od centrum..a z jakiego biura byłas?
IP: 188.33.180.64
Misiek_bba
Gość
Niestety juz w domku.
Trasa do Ravdy: Autokora noweczka, raptem dwa miesiace, moze i bez pilota ale dalo rady, na granicach wszystko plynnie i bez problemu oprocz granicy wegiersko-serbskiej na ktorej spedzilismy troszke czasu, ale w tym przypadku to wina ani kierowcow, ani biura tylko poprostu zmiana strazy wiec godzinka w plecy a druga na 15autokraow przed nami (lacznie 2godziny, nie ma tragedi)
Hotel Dolphin i pobyt: Pokoje czysciutkie, codziennie sprzatane, tv z polonia i kilka kanalow po angielsku ale na wakacje nie jedziemy po to aby spedzac czas w hotelu. Male zamieszanie wyniklo poniewaz zostalismy na poczatku zakwaterowani z narzeczona w apartemencie 4os o czym ponac zostalismy poinformowani a tu nagle wieczorem zostalismy poinformowani ze nastepnego dnia musimy opuscic pokoj... Kilka telefonow i udalo zalatwic sie wszystko pozytywnie. Tu dosyc duze zastrzezenie do rezydetnki bo tlumaczennie pt. nie potrafie dogadac sie z recepcojnistka poniewaz zna ona tylko jezyk bulgarski i niemiecki jest troszke nie na miejscu. Co to za rezydentka ktora nie zna jezyka ludzi w ktorym rezyduje. Sniadania ktore byly wykupione OK, kazdy znajdzie cos dla siebie chyba ze oczekuje menu z 5* hotelu a z takimi opiniami wczesniej sie spotkalem...
Plaza i morze: spasowala nam plaza przy wraku, wlasny parasol zakupiony juz na miejscu za 11lv + reczniki. Morze troszke metne wiec z nurkiwania nici i niestety pare meduz spotkalem a tego gatunku zwierzat nie darze jakas wielka sympatia ;/ Jeden ze znajomych nawet natknal sie na nia bezposrednio ale skonczylo sie na szczescie na poparzeniu jak od pokrzywy...
Jedzenie: Stolowalismy sie u braci serbow gdzie jedzienie jak najbardziej rewelka ;) Sporo, tanio i dobrze ;) srednio obiad dla dwojga + piwko + cola jakies 13lv.
Podroz powrotna: Autokar ok, troszke rzadkie postoje ale wracamy do domku i chodzi o to co by wskoczyc jak najszybciej pod swoja kolderke ;) oczywiscie byly marudy (tu zdecydowanie nie pozdrawiam, bo jak sie wypija hektolitry piwa to nic dziwnego ze postoj pasowal by co 15min), ale zawsze sie znajda tacy ktorym sie wydaje ze jak jada do bolgari to wydaje im sie ze sa super ;/
Podsumowjuc: Rawda jak najbardziej super, ceny lepsze niz u nas, odwiedzony aqua park w nesebrze, w drodze powrotnej, spacerkiem jakies 10min, polecam!!! Jezeli ktos liczy sie z tym, ze na 10dniowe wakacje jedzie za 1000pln to napewno bedzie zadowolony a jezeli chcemy miec wszytko cudnie, bosko i z przytupem to lepiej odpuscic sobie Bulgarie, Grecje oraz pare innych europejskich krajow i leciec np. raz na 7lat na Bali ;)
P.S. Jezeli gdzies pojawily sie jakies bledy to przepraszam ale jestem troszke nie wyspany a poza tym trzeba bylo przypomniec sobie smak naszego pysznego polskiego piwka ;)
Jezeli ktos ma jakies pytania walic na maila michalkolotylo@gmail.com chetnie odpowiem i podpowiem ;)
IP: 83.22.145.155
Użytkownik
katharinaa napisał
do zibi_ok

Witam, ze zdjęć widzę że byłeś w hotelu Dolphin, chciałam zapytać o odległość do centrum?do najbliższych dobrych knajpek gdzie można coś zjeść...a ta plaża z glonami to przy hotelu była?jeśli tak to mam kolejne pytanie, gdzie w pobliżu hotelu mozna znaleźć dobre warunki do plażowania i kapieli?
A ogólnie jak wrażenia, polecasz ten hotel?
Z góry dziękuję za odp,pozdrawiam

Witaj! Co prawda ktoś już odpowiedział za mnie:), ale: wg moich obserwacji do centrum 10-15 minut. Po drodze masz Europa - snack bar z przepysznymi deserami, po naszemu kawiarnia:), dalej Bracia Serbowie - duża hala, bardzo duży wybór, nad bufetem menu obrazkowe, oprócz tego lady wypełnione różnego rodzaju jedzeniem - wystarczy pokazać palcem:):). Później masz Złotą rybkę i Puzzle, lokale o trochę wyższym standardzie i cenie. Ja po kilku wizytach u Serbów przeniosłem się do Puzzli, gdzie owszem parę leva drożej ale maja menu po polsku, kelnerki podają do stolików, szef wita i żegna wszystkich gości, ale przede wszystkim jedzenie jest zawsze gorące. Wszystko smaczne i świeże. Ale to moje subiektywne wrażenia. Jeśli chodzi o glony to raz są a raz ich nie ma i zgodnie z tym co ktoś powyżej napisał, wystarczy przenieść się w prawo lub w lewo kilkadziesiąt metrów i już ich nie ma. Piasek i plaża jak na naszym Bałtyku, plaże stosunkowo brudne, a spacer brzegiem morze od plaży z wrakiem do centralnej plaży miasteczka to niestety horror - nie polecam - brud smród i ubóstwo - kawałki betonu, jakiś asfalt w kawałkach i worki ze śmieciami, wszędzie puszki i butelki.
Jeśli chodzi o hotel to bez zastrzeżeń. Po 3 dniach pierwsza wymiana ręczników, po pięciu pościeli. Sprzątaczki, 3 miłe panie, sprzątają codziennie. Śniadanie hotelowe być może monotonne, ale jest go tak dużo, ze można jeść codziennie w miarę urozmaicone posiłki.
Pisze tak wcześnie bo obudził mnie padający deszcz za oknem. Jutro już niestety wyjazd, postaram się jak najprędzej opisać wrażenia z drogi powrotnej. Pozdrawiam i do zobaczenia w Polsce;)
IP: 87.120.183.205
keszel
Gość
Jesli ktos wrocił z Rawdy i był z biura podrózy Viator z Grupponu prosze o opinie.
IP: 212.244.241.20
szuster
Gość
empiria1989 napisał
szuster

hej :) byłeś w typu Margarita jeśli dobrze pamietam :) i jak jakie wrazenia? Jak się spisało biuro?

Tak dobrze pamiętasz :) do biura raczej nie mam zastrzeżen wyjechaliśmy o godz 7:10, a na miejscu juz bylismy ok godz 11 (podobno bylismy jednym z szybszym autokarów który przyjechał :P) sama podróż też bez żadnych problemów na granicy stalismy ok1,5 godz :). Na miejscu po przyjeździe tez bez problemów - po ok 10min przyjechała rezydentka i ekipa z przyczepką po bagaże :D ośmiu z naszej 10 os ekipy trafiła do hoteliku Elwira a pozostała dwójka została zakwaterowana jakies 100m od nas.. Na pokoje czekaliśmy jakies 20 min trafilismy cała paczką na 4 pietro a pokoje ładne z balkonem tv i łazienką :) rezydentka i pracownicy restauracji elwira mówili po polsku, wymiane euro mielismy też w recepcji także z tym bez problemów. W połowie turnusu (na prośbe rezydenta) połowe z nas przekwaterowali do innego apartamentu z lepszym standartem (aneks kuchenny, klima i basen) do tej pory nie wiemy czy to przez nasze zachowanie czy po prostu komuś zależało żeby przebywać w elwirze :P nie wiem co jeszcze napisać ogólnie pozytywnie było wiec nie narzekam :) do morze też bliziutko, jak masz jeszcze jakies pytania to śmiało :D
empiria1989
Gość
a byliście może na jakiejś imprezie w SB? jeśli tak to jak z powrotem w nocy do Rawdy? jeżdżą jakieś autobusy? czyli rozumiem ze wykupiłeś Margaritę a wylądowałeś w Elwirze :)
szuster
Gość
tak byliśmy na kilku imprezach w SB :) z tego co slyszałem 1 autobus wraca jakos ok 4:30 ale pewny nie jestem. My zawsze wracaliśmy taxi :P mieliśmy nr do jednego taksiarza ktory nas zawoził za 15 lewa czyli wychodziło po czwórce na głowe :) niektórzy nawet liczą sobie po 40 lewa :D najlepiej sie targuje jak juz od niego odchodzisz to on woła i przeważnie godzi sie na cene którą sie zaproponowało :)
a cały pobyt spędziłem w Elwirze zgadza sie ;) wi-fi tez tam jest jeśli Cie to interesuje. Jedyny minus to brak klimy
empiria1989
Gość
brak klimy jakoś przeżyję :) dobrze ze jest wi-fi mam nadzieję, że tam trafimy :) jadę tylko z chłopakiem więc taxi wyjdzie drogo ;/ więc liczę na ten autobus :)
szuster
Gość
no sam jestem ciekaw jak trafisz :P w dzien naszego wyjazdu przyjechał kolejny turnus ogolnie sporo ludzi, więc w elwirze teraz chyba nie ma za wiele wolnego miejsca ale kto wie :)
aga
Gość
do katharinaa

Byliśmy z biura podróży OK Service

Strona: « < ... 150 151 152 153 154 155 156 157 158 ... > »

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij