» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Grecja » ok services spoko grecja

ok services spoko grecja

Grecja wakacje Grecja opinie o hotelach

Strona: « < ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... > »

Autor Treść
Grzegorz
Gość
zbigtom----a gdzie spacery wzdłuż wybrzeża są płatne?? Sorry ale jeszcze się z takimi opłatami nigdzie nie spotkałem więc wolę zapytać żeby tam nigdy nie pojechać?? 8)
IP: 89.77.108.106
ptasznik5
Gość
Jestem w OB. Podroz ok, dlugo stalismy na granicy Serbii i Macedonii, po 3 godz., ale droge ogolnie dalo sie przezyc. Apartamenty Eftimia bardzo skromne, ale czyste, bylam bardzo uprzedzona po przeczytaniu wpisow na forum. Do plazy blisko, ceny przystepne, rezydent pan Henio jest na dyzurach, nie potrzebowalam zadnej pomocy, ale na pytania odpowiada rzeczowo.
IP: 94.68.157.159
kama
Gość
Witam wszystkich tych co wybierają się we wrześniu do Hotelu Porto Del SOl w Parali. Niestety hotel został wycofany ze sprzedaży....
IP: 79.189.50.114
grazia
Gość
stego co pamiętam to ty też tam jedziesz do tego hotelu nic nam nie wiadomo ale to sprawdz zawiadomili was na jaki hotel zmiana
IP: 89.72.78.64
kama
Gość
do grazia

prosze podaj email
grazia
Gość
do kamy dzwoniłam do biura zostaniemy przeniesione do hotelu regina mare mój email g.mlynska@gmail.com ale będe dopiero o 22 bo ide do pracy
kama
Gość
do ptasznik5
czy morze jest czyste i ciepłe?
mam ogromna prosbę jeżeli jest to moliwe to czy mogę prosić o sprawdzenie hotelu Regina Mare? tzn jak daleko jest od morza i czy wyglada na czysty i zadbany...

miłego i udanego wypoczynku :-)
grazia
Gość
do kamy nasz hotel i zdjęcia są wprowadzone na stronie ofert zamiast porto del sol
kk1
Gość
do bass
a masz może jakieś zdjęcia z aparthotel meni?
IP: 79.187.16.46
Blacky
Gość
Witam,
parę dni temu wróciłam z wczasów w OB z tym biurem.
Po przeczytaniu tylu opinii negatywnych o biurze, strasznie się bałam, ale na szczęście nie potrzebnie. Więc zacznę od początku:
Wyjeżdżałam z Wrocławia. Autokar o umówionej godzinie, po drodze zgarnialiśmy wczasowiczów z innych miast, do Bielska dotarliśmy o podanej przez kierowcę godzinie- jednym słowem wszystko cacy. W Bielsku czekaliśmy około 20 minut na właściwy autokar. (Jedyny minus tej sytuacji to to, że na miejscu nie było kogoś kto informowałby pasażerów kiedy i do którego autokaru mają wsiąść. Po prostu musieliśmy podchodzić do przyjeżdżających autokarów i pytać się dokąd jadą i czy mają nas na liście.) Po wejściu do autokaru nastąpiło przydzielenie miejsc przez kierowcę. Rodziny etc nie zostały porozdzielane, a kierowcy przesympatyczni i z poczuciem humoru. Droga jak to droga, długa i dość męcząca ale autokar był wygodny i z klimatyzacją( choć nie najnowszy). Postoje odbywały się co około 4 godziny, nawet w nocy, więc myślę że każdy spokojnie mógł wytrzymać. W Słowacji był dłuższy postój na obiad. Najgorsze z trasy to koczowanie na granicach. Nam zajęło to około 5-6 godzin.
Na miejsce dotarliśmy planowo. W Paralii powitała nas rezydentka (chyba Magda), i to od tej miejscowości zaczęto rozwozić wczasowiczów do ich hoteli. Przebiegło to dość szybko i sprawnie. Następnie OB. Ja wylądowałam w apartamencie Sofia. Dobrze wyposażone i czyste pokoje, a sam apartament znajdował się przy głównym deptaku i bliziutko morza. Żyć nie umierać. Sama miejscowość- przepiękna. Plaża szeroka i czysta, woda cieplutka choć trochę zamulona. Pogoda wymarzona na urlop. cały czas ok 40 stopni, jak nie więcej. Zakochałam się w OB jak i w Paralii, do której chodziliśmy co drugi wieczór. Grecy są przemili i gościnni, ceny naprawdę przystępne a okolica wspaniała. Nie da się tam nudzić, a w szczególności w Paralii (choć jak dla mnie jest trochę za głośna). Nie lubię jeździć pod rząd w te same miejsca ale tak się zakochałam w tej miejscowości iż planuję tam wrócić na przyszły rok :D
I jeszcze mała uwaga- w Grecjii są bardzo tanie skóry jak i futra. W Paralii jest pełno sklepów gdzie kupicie porządną kurtkę skórzaną o wiele taniej niż w Polsce. I oczywiście jeszcze się można potargować. W OB jest jeden sklep z takimi rzeczami, prowadzi go Polka- ale uwaga- ceny są o wiele wyższe niż w Paralii, choć te kurtki niczym się nie różnią. Do tego Pani jest trochę "cwaniakowata" i zachowuję się jakby tylko ona sprzedawała te kurtki etc.
Wracając do biura- z rezydentami nie miałam wiele wspólnego, więc na temat ich pracy wypowiedzieć się nie mogę. Na wycieczki jeździłam z miejscowych biur- większość ma polskiego przewodnika a ceny są dwa razy mniejsze niż z OK. Ogólnie można by rzecz iż były to wakacje marzeń- pomimo jednej małej ryski zaistniałej w dzień powrotu do domu.
W dzień powrotu musieliśmy się wymeldować do godziny 9 z apartamentu. Dostaliśmy informację że o godzinie 12 dowiemy się kiedy mamy wyjazd. Do tego czasu czekaliśmy pod hotelem Rainbow. o 12 nikt nie przyszedł. Ktoś dowiedział się iż rezydent powie nam wszystko o 13. o 13 nikt nie przyszedł. około 14 przyjechały autokary z Polski. Pan rezydent powiedział nam że za godzinę przyjdzie i nam powie co i jak z powrotem. nie przyszedł. Około 16 pani Magda przechodziła koło hotelu- musieliśmy na nią krzyczeć by się zatrzymała i powiedziała co i jak. Z uśmiechem na ustach powiedziała że zaraz się dowie i przyjdzie. Oczywiście tego nie zrobiła. Przed 17 przyszedł Pan, z listami, godzinami wyjazdu- czyli jakoś godzinę przed wyjazdem. Na głośne oburzenie pewnej wczasowiczki że panuje tu totalny chaos i brak informacji Pan się również oburzył stwierdzając że "o co jej chodzi, bo wszystko jest w porządku". Tia.
W końcu nadjechał autokar. Ale od początku strasznie nim szarpało etc. Kawałek za Paralią się zatrzymaliśmy bo nie dało rady jechać. Pan kierowca coś pogrzebał, ale nic nie wskórał. Po paru przystankach dojechaliśmy na stację benzynową i tam Pan Kierowca walczył z silnikiem autokaru. W końcu, po 3,5 godzinie autokar został naprawiony i ruszyliśmy już bez takich akcji. Dostaliśmy kawę/ herbatę gratis. Droga powrotna przebiegła bezproblemowo, choć staliśmy trochę na granicach. Mam tylko zastrzeżenia do jednego kierowcy który na Węgrzech, po zwykłej drodze, dwukierunkowej i z wieloma zakrętami jechał około 100km/h wymijając wszystko co mu stało na drodze. Jeśli chce siebie zabić to ok, ale on wiózł 50 innych osób którzy chcieliby pewnie trochę jeszcze pożyć... W BB czekał już autokar który miał nas zawieźć Do Wrocławia, ta podróż również odbyła się bezproblemowo, choć nie pamiętam dokładnie bo całą trasę przespałam:P
Także ogólnie jestem bardzo zadowolona z wczasów, biuro też całkiem całkiem choć muszą popracować nad doinformowaniem wczasowiczów, a najlepiej niech inaczej zaplanują powroty/ przyjazdy bo z tego co wiem , to każdy turnus kończy się kilkugodzinnym koczowaniem w oczekiwaniu na wyjazd.

PS. Nauczyłam się też by wszystkie opinie dzielić na dwa. Rozmawiając z wczasowiczami skarżącymi się na wszystko na czym świat stoi, doszłam do wniosku że są ludzie którzy nigdy nie będą zadowoleni. Np. jedna pani się skarżyła że - uwaga- pościele w hotelu ma wymieniane co drugi dzień a nie codzienne. Jak jej się spytałam co ile u siebie wymienia, bo założę się że nawet raz w miesiącu tego nie robi, to tylko prychnęła. Ktoś skarżył się że ma balkon za wąski i gdy 5 osób siedzi przy stole i ta osoba co siedzi na końcu chce wyjść, to wszyscy inni muszą wstać. Pan się odgrażał że złoży skargę w biurze bo to nienormalne by tak było...
IP: 78.8.130.243
Look Service
Gość
do KK1
spójrz sobie na to ://hoteluri.infoturism.ro/insula-thassos/hotel-studios-meni-insula-thassos syfek w powiekszeniu, lezaki praktycznie na płocie, mikro basen , itd.
Uważaj to nie jest 900m tylko ponad 2km to nie Limenaria to Kalyvia, cena nie bierze sie znikad,
IP: 62.152.149.254
Grzegorz
Gość
Blacky-----jesteś chyba jedną z nielicznych osób co się zakochały w OB i Parali bo to w opinii ogólnej najmniej greckie miejscowości:-) ale każdy ma swoje zdanie.Mnie akurat niczym specjalnym nie zachwyciły typowe komercyjne miejscowości a i morze niezbyt fajne. Wycieczki i pogoda ratują ogólne wrażenia o Grecji po wczasach w OB lub Parali .I to jest tylko moja opinia niezależna;-)Choć przyznaję że wypocząłem w OB dobrze!!
do look service
Gość
na tych zdjęciach akurat nic strasznego nie zobaczyłam, nie wiem czemu twierdzisz, że syf
apropos basenu, to jak jeździsz do naszych polskich pensjonatów czy hoteli z basenem to te baseny też nie mają rozmiarów takich jak w aquaparkach, więc nie przesadzaj, a wiadomo, że za taką cenę to ja się nie spodziewam jakichś super luksusów, chcę żeby było czysto i można było coś zjeść, resztę czasu mam zamiar poświęcić na siedzenie na plaży, spacery i nawet posiady nad basenem, po prostu wypoczynek
były klient
Gość
DO gość

No właśnie, problem klientów OK service polega na tym że myśla że za te pieniądze nie można lepiej. A właśnie że już za takie kwoty można spokojnie polecieć i mieć prawdziwy hotel a nie "perełki" znalezione przez gospodarnych z Bielska. Look ma racje, poza tym plaże w Limenarii są poza wszelka krytyka i zostaje ..... basen(ik) hotelowy lub wyjazdy na oddalona plaze, codziennie po kilkanascie Euro. Policz wszystko i idz do pelnowartosciowego biura.
IP: 80.87.40.126
Laura
Gość
o tak macie rację okservice jest do bani!
IP: 178.212.161.212
do były klient
Gość
wiesz, takie podejście to mi się kojarzy z gośćmi, którzy chcą jechać w góry na kwaterę prywatną i jak im się mówi, że pobyt od osoby za noc w lecie w pokoju z łazienką, tv, z dostępem do kuchni kosztuje 25 zł. to pytają czy z wyżywieniem i jakie jeszcze atrakcje im się proponuje.
carro
Gość
Śmiać mi się chce...ale to prawda.....że ludzie za tą kasę którą wydają na wyjazd....chcieliby nie wiadomo co......
Jadąc na wczasy....trzeba dostrzegać to co dobre..wyluzować się, a nie od samego "wejśćia" myśleć: CZEGO TU SIĘ DOCZEPIĆ........
Nie wiem....jechałam z ok serevices w tamtym roku.....było ok.....w tym roku zdecydowałam się również.....
A MOŻE INNI MAJĄ PECHA, a ja nie......jadąc za niecałe 1300zł..........to naprawdę....nie jest źle....
IP: 178.212.41.1
Stefan
Gość
Jadę 21.08 na Thassos, na pewno dam znać jak było.
IP: 217.149.249.25
Grzegorz
Gość
carro--- i tu masz rację ,widziałem na własne oczy jak pewne małżeństwo zraz po przyjeździe na wczasy wzięli aparat i wszystko fotografowali ,nawet odrapany płot i zarośnięte miejsca a znając naturę niektórych nacji wiadomo ze nie przykładają do wszystkiego uwagi ale są radośni ,mili i zawsze uśmiechnięci a dodając super pogodę ,ciepłe morze dobre jedzenie i pice lokalne to wypoczynek mam bardzo udany ale co tam ważne żeby się czegoś uczepić i narzekać tacy są nasi niektórzy rodacy i nie ważne czy płacili 1000 czy 5000 ,sami sobie psujecie urlop!!!Pozdrawiam wszystkich zadowolonych wczasowiczów!! 8)
carro
Gość
Oj tak.........NAJLEPSZEJ BALETNICY PRZESZKADZA RĄBEK U SPÓDNICY.....
Ludzie, ludzie brak słów......
IP: 178.212.41.1
Użytkownik
A w ile godzin dojechaliscie teraz do Grecji ? Ja jak jechalam 2 lata temu w równe 24godziny dotarłam na miejsce i jestem ciekawa ile teraz bo wyjezdzam 18 sierpnia :)
IP: 81.190.83.198
szara88
Gość
Witam,
ja też 18 wybieram się do Grecji do Olimpic Beach i chciałabym się dowiedzieć ile czasu się jedzie bo tego obawiam się najbardziej.
IP: 80.48.6.21
Użytkownik
Ja 2 lata temu jechalam 24 godziny. Mam nadzieje ze i teraz bedzie tak samo :) a ty z kad jedziesz bo my z łodzi , A jaki apartament/hotel
IP: 46.186.78.26
szara88
Gość
my wyjeżdzamy z Wrocławia do Sofia/Anastazja ;) a jak u Was to wygląda?
IP: 80.48.6.21
mmm
Gość
My z Łodzi do ermis ale to mozesz dostac inny apartament bo jest w umowie napisane ze mozna dostac inny ale o tym samym standardzie :) Ja 2 lata temu zamawialam ermis a dostalam giotis ale bylam milo zadowolona bo mialam klime za darmo i nowy czysty pokoj :)
IP: 81.190.77.168

Strona: « < ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... > »

Forum turystyczne » Grecja » ok services spoko grecja

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij