» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Grecja » ok services spoko grecja

ok services spoko grecja

Grecja wakacje Grecja opinie o hotelach

Strona: « < ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 ... > »

Autor Treść
carro
Gość
Kto jedzie 15 z Gliwic??
IP: 178.212.41.1
Mariola
Gość
Aniu, ja jestem z północy Polski, więc na powrót na jeszcze duuużo km?
A jak tam dyskusje na temat wypłacalności Ok servis, mieszkasz bliżej. Zawsze prasa lokalna lub wiadomości może cosik mówią?
Cały czas się zastanawiamy czy z nimi jechać na Korfu?
Mariola
IP: 87.205.108.6
miętki
Gość
do marioli
witam cię z całego turnusu chodziły tyko klimy w 2 pokojach ja osobiście nie brałem klimy ale spałem nie przykrywając się nawet prześcieradłem.osobiście jeśli miałbym doradzić to hotel marii - spokojniejszy, panos to moloch, śniadania w marii są od 7.00 do 9.00 a kolacje od 19.00 do21.30 i targaj pod górę do pokoju. z marii do morza jest jakieś 400 m. a z panosa ponad 1 km.panos ma duży basen oraz barek w marii basen malutki na 5 osób ale być w grecji i siedzieć na basenie. natomiast względem transportu to w paralii w OB w bułgarii i chorwacji kierowcy przyjeżdżają na ok. 9 rano odpoczywają do 16-17 i dopiero wyjazd natomiast wczasy z korfu autokar przyjeżdża pod prom wypuszcza ludzi 0,5 godź. na omiecienia środka i wyjazd do polski czyli zupełnie bez odpoczynku. pozdrawiam
IP: 77.253.161.222
aniaR
Gość
do marioli
ja dlatego w tym roku wybrałam autokar bo jest wiarygodny( że raczej napewno wczasy się odbęda) ale zawsze jest ryzyko , bo te wszystkie upadłosci dotyczą ofert samolowowych, fakt sama chciałam z Aquamarisa wziąśc ofertę ale za duze ryzyko z tymi samolotami i kupiłam autokarowe z Ok, a po paru godzinach aquamaris ogłosił upadłośc , nawet nie wiesz jak byłam tym przejęta że mogam stracic kasę i nici z wczasów , owszem może ktoś powiedziec ze komfort jest nieporównywalny , bo samolotem max 2h i jestes na miejscu ale nie raz jechałam już autokarem i naprawdę jest ok. , szczerze Ci polecam wyjazd w tym sezonie autokarem , bo ryzyko że wczasy nie odbędą się jest prawie zerowe , z Ok. dostałam pisemko że nie mają nic wspólnego z Aqua.. i ich oferty są realizowane , więc kupuj wczasy i jedz śmiało na Korfu , z tej czy innej firmy oby tylko autokarem :D to piękna wyspa , sama tez tam chciałam jechac ale w tym roku sama z dziecmi jadę i wybrałam najbliższą i znaną mi riwierę ,bo mąż nie dostał urlopu :evil:
IP: 89.74.97.131
Mariola
Gość
Dzięki Miętki za odpowiedź i radę.
Ja wyżywienia nie biorę, bo lubię być niezależna. Korzystam z lokalnych owoców i warzyw, zażeraz się melonami i pomidorami, które tam smakują rewelacyjnie i od czasu do czasu wypad do jakiejś knajpki.
Mariola
Mariola
Gość
Aniu, ja byłam kiedyś z Tęczy w Nei Pori w willi Maria. Byłam bardzo zadowolona:-))
Ludziska niektórzy jeżdża z nimi na dwa turnusy. Bardzo sobie chwalili!!Teraz już niestety wszystko mają sprzedane. Jestem z północy Polski, więc do przejechania mam dużo km.
Zastanawiam się też nad biurem Marco z Bielska, mają bardzo dobre opinie w necie!!
Może polecisz mi jakieś jeszcze inne biuro?
Mój mąż niestety w tym roku nie może ze mną jechać , więc jadę z koleżanką(ona nie lata), dlatego autobus , no i koszta niższe, wiadomo.
W tamtym roku byliśmy z Rainbow na Zakhyntosie, było superowo. Grecja i tak piękna wszędzie, najważniejsze to słońce i ciepła boska woda.
Pozdrawiam
Mariola
Mariola
Gość
Czy ktoś z Was, może pisał do hoteli, czy apartamentów z zapytaniem o wypłacalność OK? Jeżeli tak, to proszę o informację co powiedzieli?
Mariola
miętki
Gość
my będąc na wyspie pytaliśmy i wszystko na bieżąco jest płacone,a po wiadomości o plajcie aqłamarisu przyjechała rezydentka z pismem że nie mają nic wspólnego jako ok, że jedna firma to sp z o.o. a druga to spółka cywilna
aniaR
Gość
mariola
ja też oglądałam oferty z tęczy , są niedrogie i fajne , o Marco nie słyszałam ale już zagladam na ich stronę i zapisze do ulubionych bo najlepiej własnie wybierac take biura jak na forum są z nich zadowoleni turyści , ale na forum chwalą Millennium travel oraz Olimp ,i z nim chciałam na thassos bo mają swietny hotelik nad samym morzem , ale termin już mi nie pasował, a wyspa przepiękna,i niedaleko za górą w lewą stronę (obok makryamos) przepiękna biała marmurowa plaża a morze turkusowe jak na karaibach , cena nawet lepsza niż w Ok na thassos ,biorąc pod uwagę lokalizację hotelików. na korfu nie byłam , ale mam nadzieję ze jak tam pojedziesz to napiszesz na forum jak było. paralia też fajna ale nej pori ładniejsze(według mnie) :) byłam tam u szwagierki a ja miałam hotelik wtedy w leptokari. Masz rację , grecja jest pełna słońca i gdzie nie pojedziesz będzie super bo pogoda jest najważniejsza na urlopie :)
IP: 89.74.97.131
Roksana
Gość
MIętki, jak ci tak źle to trzeba sobie wykupić wczasy za 3 tys a nie narzekać, spoźnienia zawsze były i będą, nigdy nie wiadomo ile bezie sie stało na granicy, a ja ze swojego doświadczenie powiem tyle. że to my turysci robimy największe problemy z siedzeniami w autkoarze, bo ten chce przy oknie a tan po lewej stronie a ten tu a ten tam wiec nie narzekajcie ;p ja znó2 z ok jade do principala w paralii mam nadzieje że mnie nie przesiedlą do innego hotelu ;p
IP: 37.31.94.93
Mariola
Gość
Aniu, dzięki za Olimp, zastanawiamy się z koleżanką nad Thassoa. Ona twardy orzech do zgryzienia, ale mam nadzieję , że pojedziemy. Mili w tym biurze. Od 22 jedzie autokar piętrowy, a w następnym terminie już ,,normalny". Pojechałabym od 31 sierpnia, bo nie mam dzieci szkolnych, ale koleżanka już tupie nogami, bo chce zaraz.
Życzę Ci miłego urlopowania i czekam na relację. Ja się odezwę.
Mariola
Kasia
Gość
Witam

Wybiera się ktoś może do Parali 14 września ?
IP: 83.15.28.235
grekolub
Gość
Adam napisał
Witam wszystkich
Z reguły nie wypowiadam się na forach, gdyż większość osób zaglądając na forum (jakiekolwiek) ma już i tak z góry ustaloną opinię na dany temat (dobra lub złą) i wypowiedzi innych rzadko są w stanie to zmienić ale sporo idiotycznych wypowiedzi mnie "ruszyło" wiec napisze kilka słów dla osób którzy zagladając tu nie maja wyrobionej opinii i chce się czegoś dowiedzieć:
Kilka dni temu wróciłem z rodziną z greckiej wyspy Thassos (jechałem z OK Services pierwszy raz, wcześniej kilka razy byłem na wczasach autokarem z różnymi innymi biurami podróży) - w dniu wyjazdu biuro wysyłało 6 autokarów (Grecja, Bułgaria) - naprawde jestem pozytywnie zaskoczony organizacją - antenki, informacja - wszystko grało - wszystkie autokary ruszyły z max 10 minutowym opoznieniem (czyli zadnym), miejsca w autobusie oczywiscie numerowane - rodziny, znajomi siedzieli obok siebie, autobus ok, dojazd (i powrót) bezpieczny, sprawny. Na miejscu oferta zgodna z katalogiem - wszystko bylo tak, jak mialo być - ogolnie oceniam na przykladzie mojego wyjazdu OK Services bardzo dobrze (dodatkowym atutem biura sa ciekawe lokacje raczej niespotykane w innych biurach autokarowcyh (np. wspomniana wyspa Thassos czy Corfu).
Biuro ma jeden spory minus (przy czym dokladnie to samo dzialo się w poprzednich latach w innych biurach) - ok. 20% hoteli to atrapy sluzace wzbogaceniu oferty - osoby ktore wykupia w tych hotelach wczasy zostana kilka dni przed wyjazdem poinformowane o zamianie na inny hotel - mnie to na szczęscie nie spotkalo, ale praktycznie w kazdej lokacji jest taka "atrapa".
Kilka słów o ludziach - na Thassos jechali ludzie glownie w wieku 30+ i wszyscy byli zadowoleni , wracajac jechalem "antenka" ze spora grupą młodych ludzi wracajacą z Bułgarii - niezadowoleni byli ze wszystkiego - za ciepło (doprawdy nie wiem czemu pojechali do Bułgarii a nie nad Bałtyk czy ew. do Norwegii), opowiadali ze autobus mial przerwy za czesto (zdaniem jednych), za rzadko (zdaniem innych), a juz najlepsze bylo stwierdzenie ze "OK Services to dno bo autokar jechał z Bułgarii 27 godzin" (dla niezorientowanych - jest to normalny czas przejazdu autokarem do Bułgarii) - dla takich osób najlepsza rada na urlop/wakacje - kupcie 3 zgrzewki piwa spedzcie cały wolny czas przed telewizorem i nie wyjezdzajcie bo gdziekolwiek i z kimkolwiek pojedziecie wrocicie tylko sfrustrowani...
Podsumowujac - można skrytykowac OK Services w kilku sprawach (szczegolnie te hotele-atrapy) ale na tle innych biur podrozy biuro wypada naprawde dobrze - jesli takie biuro mialoby upasc to równie dobrze może upaść każde inne.
Czytalem też o obawach nt. kondycji finansowej - nie mam pojecia jak jest, zwracam tylko uwage na 1 rzecz - WSZYSTKIE upadłe biura to biuro oferujace wczasy z PRZELOTEM SAMOLOTEM. Przy autokarach jest zupełnie inaczej - tutaj nie ma absurdalnie niskich last minute , kontraktowania dużych ilości czarterow przed sezonem itp. dlatego jest o wiele bezpieczniej (choc oczywiscie nic nie jest w 100% pewne). Dodajac do tego fakt, że wszystkie autokary OK Services jechaly w 100% pełne (pisze o dniu gdy ja wyjezdzałem) myślę, ze obawy sa niepotrzebne.
Życzę wszystkim, którzy jeszcze nie byli miłych wakacji.

Zupełnie się z Tobą zgadzam, ciężko dogodzić malkontentom. Do tego właśnie ci jak trzeba to nigdy nie są punktualnie na zbiórkach po postojach, bo to jeszcze nie zjedli frytek i nie dopili piwa itp. Wkurzające to, ale już przywykłem i staram się wyluzować bo to przecież urlop na który się czeka cały rok!
IP: 89.174.214.254
lolo
Gość
Do Mietkiego :) Dzięki za garść informacji mam nadzieję że bedzie ok.Napisz prosze ile kosztuje piwko na Korfu?
Czy ktoś wybiera sie na Korfu do Panosa 4.09?
IP: 80.239.242.79
miętki
Gość
do lolo
witaj, jeśli interesują cię ceny piwa to w restauracjach 3.40 euro spotkałem się też po 4.20 natomiast w dyskontach mytos od 1.15 do 1.40 plus kaucja za butelkę 0.15. metaksę lepiej zabrać z polski - na korfu za butelkę 0,25 trzeba dać około 5 euro

do roksany
ja z tego biura byłym już 6 raz to normalne że przymyka się oko na niedociągnięcia ale po co ludzi ciorać przez połowę śląska skoro można inaczej. nic nie piszę o grzybach bo do pokoju idę spać już wcześniej się opisywałem że wkurza mnie że ktoś pisze że pilotka spała ale gdy wynika jakaś paranoja to staram się interweniować bo to że jadę na wczasy za 800 zeta to nie znaczy że pracodawca ma kierowce zajechać ,oni też odpowiadają za nas. więc pozdrawiam cię roksano i rozumiem że tanio lecz nie rozumiem że z odbezpieczonym granatem,co będzie to będzie
Mariola
Gość
do Lolo, miałam jechać z koleżanką właśnie do Panosa, ale nie dokonałyśmy rezerwacjii, przez obawę niewypłacalności.
Jak wrócisz proszę napisz wrażenia.
Pozdrawiam
Mariola
IP: 81.219.56.31
Użytkownik
GRECJA PARALIA sierpień 2012 - KONKRETNIE JOHN AND EVE i trochę o MARGERITA

Właśnie wróciłem z super wycieczki. Dokładnie 2 dni temu - 7/08/2012.
Najświeższe informacje i wrażenia tutaj napisałem:

http://forum.travelway.pl/topic-5944.html :mrgreen:

Osobiście polecam ale masz 50% szans, że się uda bo jednak ludzie są oszukiwani - dot. Margerita. :evil: Zapraszam do czytania :evil:
IP: 77.253.57.192
Gzegozenek
Gość
Spoko,dzięki za informacje,bardziej szczegółowo już chyba nie mogłeś tego napisać.
IP: 87.207.192.176
Zoska
Gość
A mnie z Principala przeniosą też gdzieś ;p ?
IP: 188.147.203.82
Kuba
Gość
dowiesz się tego na miejscu po 26 godzinnej jeździe autokarem, jak tylko wyjdziesz na 40-42-stopniowy upał :D Jeżeli jesteś rocznik 90-91 to masz to zagwarantowane, że jako pierwsza osoba w kolejności zostaniesz przeniesiona gdzieś indziej. ;) Tak jak miał to Wojtek i 3 inne osoby. Pozdro!! :) Ale im się podobał nowy lokal tylko dlaczego płacili kilkaset złotych więcej skoro trafili do wiele tańszych miejsc ?!?!?!??!
IP: 87.205.77.96
Zoska
Gość
92 ! i chłopak 89 to ja spale ;p ja chce moją klime w cenie i basen.... ;p Ale najbardziej to chce pojechać !
IP: 188.147.203.82
maja
Gość
Jestem pracownikiem biura podroży i współpracuję z biurem OK Services od jakiegos czasu. Po każdym przyjedzie moich klientów dzwonie i pytam czy wszystko bylo w porządku. Miałam juz bardzo wielu klientów, którzy wyjechali własnie z biurem OK Services i powiem szczerze ze nie spotkalam się z negatywną opinia. Za kazdym razem wszystko jest OK. Nie bardzo rozumiem o co chodzi w tych wszystkich negatywnych opiniach. Przyzwoity standart za przyzwoitą cene:) Jesli ktoś wymaga luksusów to trzeba zapłacić wyższa cenę!:).
IP: 83.19.52.18
Ola M.
Gość
Witam wszystkich,
czy ktoś był na Thasos w hotelu Ahilion?
Podzielcie się informacjami. Przeczytałam forum do czerwca i nic nie znalazłam.
IP: 89.229.25.168
Ola M.
Gość
Zapomniałam dodać, że jadę 22.08 z Katowic.
IP: 89.229.25.168
lolo
Gość
Do Marioli.

Jak wrócimy z Korfu dokładnie opiszę jak bylo.Mam nadzieje że bedziesz zalowac że nie pojechałaś. :)
IP: 80.239.243.112

Strona: « < ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 ... > »

Forum turystyczne » Grecja » ok services spoko grecja

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij