ok services spoko grecja
Grecja wakacje Grecja opinie o hotelach
Strona: « < ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... > »
Autor | Treść |
---|---|
elemele
|
#1751 13:25, 21.08.2012
|
Gość |
Zapomniałbym - koko - dziękuje za info IP: 83.30.237.50
|
Mariola
|
#1752 17:34, 21.08.2012
|
Gość |
Elemele, skutery są wszędzie. W tamtym roku bylismy na Zakhyntosie, ludzie objeżdżali skuterkami całą wyspę we dwoje, ale ja jestem z tych starszych i trochę bym miała pietra, bo tam akurat było dosyć górzyście. My akurat mieliśmy wypożyczone auto, ale wiadomo drożej. Niektórzy jeździli też kładami, ale pewnie też wychodzi drożej. Skuter najtańszy, nie pamiętam ile! Starość niestety, ale duch młody. Pozdrawiam Mariola IP: 213.238.115.79
|
elemele
|
#1753 18:36, 21.08.2012
|
Gość |
Dziękuje Mariola za odpowiedź Zapytam Cię jeszcze w temacie, ponieważ chciałbym mniej więcej jakoś ustosunkować się do takiej opcji przed wjazdem na wczasy. Mianowicie, rozumiem że wypożyczam skuter w Paralii. Później nie ma problemu z dotarciem na poszczególne wyspy (jeśli mógłbym prosić o opis mniej/więcej co i jak - będę po stokroć wdzieczny)? Wiem że pytanie z pozoru należy do banalnych, lecz 'kto pyta, nie błądzi' IP: 83.30.237.50
|
Mariola
|
#1754 07:53, 22.08.2012
|
Gość |
Elemelek, ja byłam 2 lata temu w Nei Pori, czyli niedaleko Parali. Bylismy z Tęczą z BB i tu już w Polsce wypożyczyliśmy rowery na trzy dni. W Nei Pori było płasko, można było pojeżdźić do nastęnej miejscowości na targ po owoce (jeździła również kolejka taka traktorowata turystyczna). Wybraliśmy się na Platamonas rowerami ale więcej go pchaliśmy, jak ,,jechaliśmy", Właśnie jak się na nim stanie (takie resztki jakiegoś zamku) to z jednej strony jest Nei Pori, a z drugiej Paralia, do której też jadę od 1 września. Wycieczki fakultatywne: Polecem abyście wybrali się na Skhiatos, bo to była cudna wycieczka (kąpańsko, metaxa, zabawa z kapitanem-tańce, widoki i plaża złota , no i Skhiatos) My jeszcze bylismy na wzgórzach Olimpu, w pięknej greckiej małej mieścince, miasteczku Litochoro z targiem owocowo warzywnym, no i oczywiście w Meteorach. Jak się jest w Grecjii, to do Meteory trzeba pojechać. Co do zwiedzania skuterem, to musisz się przygotować w Polsce. Ja przynajmniej tak robię. Nie wiem, co cię interesuje, czy zabytki, plaze? Poszperaj w necie co jest warte zwiedzenia i realizujcie już tam na miejscu. My jak objeżdżaliśmy Zakhyntos, to miałam nadrukowane, co i jak i tak się przemieszczaliśmy. Objechaliśmy wysepkę w dwa dni, w większości to widoki, kąpańsko w różnych zakamarkach i.t.p Znalazłam wspaniałą stronkę , na której opisał ktoś te miejsca, które odwiedził. Polecam, a po drodze zawsze można trafić na jakąś perełkę . W paralii KOKO poleca,, biuro Biuro OLimpios Travel przy parku w Parali.Maja polskiego przewodnika ,ktory super oprowadza.Wycieczki tanie.Meteoray 20 euro,Skiathos 28 euro.Super wycieczka na Olimp tylko 13 euro.Z moim chlopakiem spedzilismy z Olimpios Travel super wakacje- wycieczki.POLECAMY!!!!!!" My z koleżankami postaramy się je znaleźć i skorzystać. A kiedy jedziesz do Paralii, może się razem zbierzemy i jak będzie 12 osób, to oni organizują wycieczkę. Tak pisze KOKO. Wiem, że z Nei Pori ludziska jeździli pociągiem zwiedzać Saloniki, ale nam się nie chciało, bo ja nie lubię miast jak jest tak gorąco. Piozdrawiam Mariola IP: 213.238.113.207
|
Monika
|
#1755 08:01, 22.08.2012
|
Gość |
tak tylko informacyjnie do Marioli i elemele, nie wiem czy mówicie o tej samej Parali bo w niedużej odległości od siebie czyli około 35 km są dwie. Jedna Paralia Skotinias obok Neo Pori a druga w okolicach Olimpic Bech i Katerini. IP: 91.189.74.114
|
#1756 11:31, 22.08.2012
|
|
Użytkownik
|
ja też z chłopakiem jade mniej więcej w tym okresie co Wy do Parali i fajnie bylo by zorganizować taka 12 osobową grupe i wybrać się na jakaś zwariowaną wycieczke IP: 83.10.3.44
|
Zoska
|
#1757 13:26, 22.08.2012
|
Gość |
a kiedy jedziesz Melonowa? IP: 188.147.156.204
|
Wojo
|
#1758 14:01, 22.08.2012
|
Gość |
Kochani paralia to znaczy plaża,dlatego jest Skotina paralia,Panteleimonas paralia{o której mówi Mariola},Litochoro paralia itp.Paralia funkcjonuje jako plaża Katerini dlatego nieraz używa się nazwy Paralia Katerini.Pozdrowionka i słoneczka na parali. IP: 83.5.171.107
|
#1759 17:37, 22.08.2012
|
|
Użytkownik
|
Zoska : 29.08 ) już za tydzień IP: 83.10.3.44
|
Mariola
|
#1760 17:50, 22.08.2012
|
Gość |
Hej, ja jadę do Paralia Katerinis 601 00 , będziemy mieszkać w Zeusie- apartamenty. Do centrum 400 m, jak przyjedziemy 2 września zaraz zrobimy rekonesans i poszukamy biura olimpos. Melonowa, pewnie szybciej się zoriętujecie i znajdziecie biuro, bo będziecie 2 dni wcześniej. Nas będzie trzy osoby, no to już 5 mamy. Może ktoś jeszcze chętny? Będziemy w kontakcie, tu na forum jeszcze do wyjazdu. Mariola IP: 62.148.75.59
|
#1761 18:20, 22.08.2012
|
|
Użytkownik
|
tak tak jak przyjade to pewnie nastepnego dnia udam sie na poszukiwania biura biorę ze sobą laptopa więc na bieżąco będę informowała co się dowiedziałam IP: 83.10.3.44
|
Mariola
|
#1762 18:29, 22.08.2012
|
Gość |
ok, ja netowo dostępna będę do 30 sierpnia, a potem WAKACJE :-)) IP: 62.148.75.59
|
#1763 07:35, 23.08.2012
|
|
Użytkownik
|
ja laptopa biore tylko po to żeby zdjęcia w sumie zgrywać ) a tak to też RELAKS IP: 83.30.49.214
|
Monika
|
#1764 09:37, 23.08.2012
|
Gość |
ceny wynajęcia w Parali i Olimpic Beach: wypożyczenie skutera: 3 godz.- 10 e, 6 godz.- 15 e , 24 godz. -20 e wypożyczenie qada 2 godz. -10 e, 5 godz.- 15 e, 12 odz. -20 e, 24 godz.- 25 e wypożyczenie samochodu hundai i 20 za dobę 50 e + kaucja 150 IP: 178.73.63.68
|
aniaR
|
#1765 09:59, 23.08.2012
|
Gość |
Witam , własnie wróciłam przed wczoraj z grecji tj. 22.08 z OB apartamenty SOFIA. byyyło cuuuuudownie. a teraz po kolei , wyjazd z katowic 7 rano z 10 min. opóznieniem więc prawie żadnym. jechaliśmy autokarem Strychalski( srebrny),rewelacja , kierowcy naprawdę wspaniali oraz pilot który ciągle gaaadał- opowiadał ale naprawdę z sensem i ciekawie, granice mijane jedna po drugiej szybko tylko Serbia postój 2 h. bo im nigdy nie spieszy się do odprawy. potym grecja i czas 9 rano na miejscu . Ja wybrałam oferte free2 goo i naprawdę jechałam z duszą na ramieniu gdzie mnie ulokują , zakwaterowanie w Sofia w Ob , było miłym zaskoczeniem ,gdyż do plaży kilkadziesiąt kroków, rewelacja, tymbardziej że byłam z dziecmi .a wiadomo ile trzeba nosic wtedy na plaże. apartamenty naprawdę OK. tylko łazienka napewno nie taka jak na zdjęciach w ofercie biura. raczej gorsza ale też ok. pokój duży przsetronny z widokiem na promenade ale miało to swoje plusy bo rano nie miałam słońca w pokoju i nie trzeba było brac klimy , wieczorem trochę gośno od ulicy ale nie przeszkadzało mi to , wtcieczki fakultatywne trochę tansze na mieście niż w OK.. byłam już wczesniej na prawie wszystkich ( prócz Aten) a teraz tylko miałam w planach jedną na skiathos( po raz wtóry)bo wysepka naprawdę piękna , ale nie organizują już tam plaży LALARIA i zrezygnowałam, za to jest organizowana impreza na statku, z opowiadań innych ponoc bardzo fajna , ale mnie zależało na odpoczynku, nurkowaniu i krystalicznie czystej wodzie na lalarii anie impezce z alkocholem na statku , więc tu byłam trochę zawiedziona, ale jak nie jedziecie z dziecmi i chcecie dobrej zabawy to naprawdę warto i polecam . w sklepach raczej normalne ceny i bardzo podobne tak w Parali jak i OB. jeśli ktoś będzie chciał bradziej szczegułowo to piszcie podam.. restauracje też nie drogie , bo dobry duży obiad można już zjeśc za 5-7 euro. a gyros-pita 2.20e. polecam wino RETSINA a pite 50/50 za spraitem i limonką smakuje jak szampan . czas minął nieubłaganie i ostatniego dnia wykwaterowanie o 9 rano , torby zanieśliśmy do Rainbowa i oooostatni raz plaża , wyjaz był przewidziany na 18 . więc buże i ciężkie zakupy można było zostawic na ostatni dzień , odjazd o planie autokarami Beskid też były ok. a kierowcy naprawdę wspaniali ,na granicy serbskiej miłe zaskoczenia bo tylko jakąś godzinke staliśmy więc to prawie nic, bo pilot przewidywał 3-4 h. postoju) . w polsce ( na granicy) byliś o 14, ale rozkopane drogi, dojazd do bielska 15.30 a KAtowice koło 17. więc czas powrotny z grecji był naprawdę reeewelacyjny. Pozdrawiam wczasniejszy turnys z OB z Sofii , znajomych z Krakowa , górnego śląska i Oleśnicy !! oraz moje sąsiadki dwie PAnie z Sokołowa z Zosią !!! to na tyle , jak macie pytania to piszcie do Mariola.... twój wyjazd niebawem i życzę Ci bardzo udanego odpoczynku , jak widzisz mój już się skończył i naprawdę był super , bo i zakwaterowanie było super , towarzystwo również , droga tam i spowrotem także i co najważniejsze POOOgoda !!! Za rok chyba THAssos ale jeszcze myślami jestem przy tych wakacjach . IP: 89.74.97.131
|
Mariola
|
#1766 16:13, 23.08.2012
|
Gość |
Dziękuję Aniu za wspaniałą relację. Dzięki Tobie jadę z Marco już niebawem :-)) Cieszę się, że udał Wam się urlop i dzieciaki na pewo zadowolone. Kurcze, jak ten czas leci!! Najważniejsza pogoda i ciepłe może!! Wybierzemy się na pewno na Skhiatos ,a koleżanka pojedzie zobaczyć Meteory, bo to jej pierwszy wyjazd do Grecjii. Pozdrawiam gorąco , odezwę się jak wróce. Mariola IP: 213.238.112.184
|
#1767 17:25, 23.08.2012
|
|
Użytkownik
|
ja osobiście nie mogę już się doczekać wycieczki na Skhiatos, a czy warto zobaczyc Meteory, bo też jade pierwszy raz i chciałam poznać wasze opinie ) IP: 83.30.49.214
|
Mariola
|
#1768 17:41, 23.08.2012
|
Gość |
Melonowa, koniecznie musisz jechać. To jest coś niesamowitego, klasztory na skałach. Klasztor , jak klasztor, ale ich usytuowanie niesamowite :-)) Mariola IP: 213.238.112.184
|
#1769 18:18, 23.08.2012
|
|
Użytkownik
|
ok super ) wiec mysle, ze na pewno się tam wybiore IP: 83.30.49.214
|
fryncita
|
#1770 18:37, 23.08.2012
|
Gość |
Własnie dwa dni temu wróciłam z OB, było cudnie...przyłączam się do wypowiedzi Pani AniR. bo jesteśmy z jednego turnusu i nawet z tego samego autokaru, z tego co widzę po opisie, więc szczegóły podróży dokładnie jak napisała Pani Ania. Organizacja rewelacyjna , codzienne -rozpisane dyżury rezydentek <choć nie mieliśmy potrzeby z nich korzystać> . Ulokowani zostaliśmy w apartamnetach Jolanda, całkiem milo i przyjemnie, po lekkim posprzatniu pokoju w pierwszy dzien <szczególnie lodówki> czuliśmy sie jak u siebie w domu, a do plaży mieliśmy rzut kamieniem , praktycznie mieszkalismy na plaży, jak i na głównej promenadzie. Z przydatnych informacji . Ceny napoje w sklepie : Woda 1,5l -0.60E, Coca-cola 2l - 1,80E, Sok 1l - 1 E, Kawa frappe- 2 E , piwo w sklepie ok0,5 E. Ceny owoców w sklepie: winogrona 1kg- 0,80 E, arbuz 1kg 0,20E, nektarynki 1kg 1E. Warzywa tj ziemniaki, papryka, czosnek , pomidory , ogórki ceny jak u nas w PL. Pieczywo ceny jak u nas. Nabiał ciut droższy- np feta 1,60E. Bilety autobusowe - do Katerini 1,50E, a do Paralii 1,10E, ulgowe dla dzieci połowa ceny. Ceny na mieście tak jak pisała Pani Ania Pita do 3 euro, obiad duży do 6E na osobę z napojem, lub duża pizza dla dwóch osób 8 E. Jakby ktoś chciał jeszcze jakis informacji proszę pisac, chętnie odpowiem , jak będe mogła pomóc . Życzę wszytskim udanego wypoczynku , ochhhhh jak zazdroszcze IP: 89.77.160.137
|
aniaR
|
#1771 21:44, 23.08.2012
|
Gość |
wyspa skiathos jest wspaniała, a z opowiadań wiem że i impreza na statku jeszcze lepsza , więc napewno MAriola musicie na tą wycieczkę popłynąc, bo jak rozumiem jedziecie bez dzieci to nie znaczy że przez moje nie pojechałam, tylko z synem chciałam popływac na lalari a tego już w ofercie brak a meteory również polecam ,byłam tam już 2 razy , gdyż widok ze skał zapiera dech , i nie można tego opowiedziec tylko trzeba naprawdę zobaczyc. w OK. wiem że przy dwóch fakultatywnych wycieczkach dawali trzecią gratis wyjazd na BŁOTKO na ALIKES (takie grecki odpowiednik czarnego błota z morza martwego) znajomi chwalili tą wycieczkę i nawet sąsiadki przywiozły mi trochę w pojemniku abym również mogła się wysmarowac , ponoc bardzo odrzywcze i upiększające skórę, tylko strasznie delikatnie mówiąc pachnie ale potem długa kompiel w basenie solankowym i ok , jak będziecie na takiej wycieczce to zabierzcie ze sobą jakiś pojemnik,(po masce do nurkownia lub inny 1 litrowy szczelnie zamykany) bo warto to błotko zabrac ze sobą i starczy na kilka razy wspaniała maseczka do ciała. zapytajcie się jak już będziecie na miejscu czy i wasze biuro również taką ofertę ma , a jeśli nie daje tej wycieczki gratis to śmiało sobie ją kup MAriola i Melonowa , polecam , w Olimpos travel kosztuje 7 euro. pozdrawiam i życzę wam miłego wypoczynku IP: 89.74.97.131
|
aniaR
|
#1772 22:10, 23.08.2012
|
Gość |
Mariola i Melonowa... w parali to biuro jest niedaleko kościólka tego przy promenadzie , gdybym tylko mapke moga wkleic to by było prościej ale sprubuję opisac jak dojśc. stojąc pod kościółkiem( mając go i morze za plecami ) trzeba iśc w w prawo( miniecie dużo knajpek ,jedna z nich to Struga z charakterystycznym wozem z beczkami przed lokalem ) dalej prosto aż do następnej krzyżówki promenady, potem skręcic w lewo i iśc cały czas prosto aż dojdzie się do parku , za parkiem na skrzyżowniu ulic po prawej stronie jest biuro Olimpios travel. mimo że byłam w OB To do parali spacerkiem jakieś pół godzinki i tam też szukałam po biurach wycieczek tańszych jak i mojej plaży lalari na skiathos . no i w parali jest bankomat bez prowizji, a obok kantor jakby ktoś chciał jeszcze złotówki wymienic ale kurs 4.9996 za 1 euro .( taki był na dwa dni przed moim wyjazdem czyli 18.08 ) więc raczej lepiej skożystac z bankomatu bo przelicznik jest o niebo lepszy. IP: 89.74.97.131
|
Kasia
|
#1773 22:12, 23.08.2012
|
Gość |
To pięknie,że wakacje się udały! Ja się wybieram 4 wrzesnia na Free 2 go! i trochę się obawiam gdzie nas ulokują. Jedziemy dwie młode dziewczyny i chciałybyśmy wylądować w Paralii, podobno jest bardziej rozrywkowa. Co radzicie? Czy da sie jakoś negocjować miejsce pobytu? IP: 83.22.245.86
|
aniaR
|
#1774 22:28, 23.08.2012
|
Gość |
Kasia ja kupiłam właśnie taką ofertę , ale byłam w OB. to nie od nas zależy tylko gdzie im miejsce zostaje wolne tam kwaterują , , ale napewno będziesz zadowolona . bo ja sobie tą ofertę chwalę , jesli trafisz do OB to nie martw się jest tam również naprawdę wiele lokali nocnych a i z dyskoteką też widzaiałam zaraz na początku promenady patrząc od strony Parali świetny lokalik . .bardzo dużo osób z OB chodziło spacerkiem bez problemu do parali i przy porcie jest duża fajna dyskoteka a jak już nogi odmówią posłuszeństwa to taxi z Parali obok dyskoteki do OB za wszystkich pasażerów kosztuje 4 euro, warto jechac grupą bo wychodzi wtedy taniej niż bilet autobusowy od osoby . też kożystałam z taxi bo dzieci czasem miały dośc chodzenia i podwiezie ciebie pod sam hotelik, jak byś miała jakieś pytania to pisz , IP: 89.74.97.131
|
Kasia
|
#1775 22:30, 23.08.2012
|
Gość |
Aniu, to super, dziękuję Ci bardzo za te informacje a jak sama plaża? Polecacie jakieś miejsca? IP: 83.22.245.86
|
Strona: « < ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... > »
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie