jovanka, czy te informacje o dodatkowej oplacie na jeziora p. sa potwierdzone?? wydaje mi sie to dziwne, szczerze mowiac. nigdy z czyms takim nie spotkalam sie.
buncik, wszystkie te miejsca wycieczkowe sa fajne, wiec nie wiem co Ci doradzic Moglabys jeszcze te Pule dorzucic i jest komplet Nocny rejs statkiem jest tani, ale tez wydaje mi sie troche pozbawiony sensu...
W lokalnym biurze moze byc do polowy ceny taniej, zalezy... z tym, ze zdarza sie, ze nie ma wtedy przewodnika zadnego... ale to moze ja tak trafialam..
Ogromne ilosci piwa mowisz? Piwo moze ok. 10kun, to sobie podlicz
Chorwacja - Hotel Opatija 3
Autor | Treść |
---|---|
alessandra
|
#101 08:12, 09.07.2010
|
Gość |
IP: 213.227.67.174
|
buncik
|
#102 09:55, 11.07.2010
|
Gość |
gdzie zjesc? co zwiedzic? gdzie znajduje sie agencja turystyczna IP: 89.78.24.39
|
alessandra
|
#103 07:09, 13.07.2010
|
Gość |
Czy wszyscy wybieracie sie do Opatiji z biurem OK SERVICES? Kelnerze, jesli jeszcze tutaj zagladasz mam pytanie odnosnie stanu autokaru i komfortu podrozy. Czesto tu i owdzie czytam niezbyt pochlebne komentarze w tym temacie... Awarie, spoznienia etc. IP: 213.227.67.174
|
buncik
|
#104 09:06, 13.07.2010
|
Gość |
ja jade z GEOTOUR cos takiego oferte znalazlam w internecie. dzwonilam po innych biurach ale juz zadne nie mialo 4 miejsc wolnych. IP: 89.78.24.39
|
#105 12:56, 13.07.2010
|
|
Użytkownik
|
Ja z OK. Fakt czytałam juz wiele opinii takich że włosy się jeżą na głowie, ale podobnie mialam w zeszłym roku, naczytałam sie opinii i 'czarnych" komentarzy na temat pewnego biura, po czym w praktyce okazalo sie ze nie bylo zle jesli chodzi o podroz, postoje itp. Cudów nie było, ale dojechaliśmy szczęśliwie, wróciliśmy tez w jednym kawałku IP: 83.15.147.138
|
buncik
|
#106 07:01, 14.07.2010
|
Gość |
kucze no różnie to bywa ale np jaki wplyw ma biuro na to czy autokar sie zepsuje mysle ze trzeba sie nastawic pozytywnie IP: 89.78.24.39
|
#107 07:23, 14.07.2010
|
|
Użytkownik
|
heheh grunt to się pozytywnie nastawic IP: 79.190.133.148
|
kelner
|
#108 12:50, 15.07.2010
|
Gość |
czajnik warto ale jedzenia nie kupowałem wcale IP: 83.29.124.3
|
kelner
|
#109 12:52, 15.07.2010
|
Gość |
nie ok tyle ze w droge powrotna dostalismy głosniejszy i mniej miejsca w nim IP: 83.29.124.3
|
buncik
|
#110 19:08, 15.07.2010
|
Gość |
kelnerku jak juz sie pojawiles to skrobnij jakies przykladowe ceny. na co wydaje sie kase? ja czajnik + kawa + cukier + smietanka juz mam spakowane :D nie mam pojecia na ile euro dziennie sie szykowac IP: 89.78.24.39
|
kelner
|
#111 18:06, 22.07.2010
|
Gość |
ja 12 dni z żoną poszło 2000 polskich złotówek takie pierdoły arbuz woda pocztówki piwo lody. uzbiera sie . my nie jesteśmy rozrzutni IP: 83.29.153.188
|
Elwira
|
#112 19:42, 30.07.2010
|
Gość |
Nie polecam Hotelu w Novi Vinodolski Lisanj Park a dlaczego bo po pokojach i na korytarzach latają po podłodze karaluchy!!!! a tak wszystko jest ok, jedzenie pycha gdyby nie te stworzonka było by spoko. IP: 178.37.144.229
|
buncik
|
#113 11:15, 01.08.2010
|
Gość |
dzis wrocilam z opatija. łazienka KOSZMAR, do plazy trzeba przejsc przez dworzec autobusowy i ruchliwą ulice wiecej info na gg - 9405352 gdyby cos bo padam na pysk IP: 89.78.24.39
|
buncik
|
#114 19:02, 04.08.2010
|
Gość |
rozmawialam z kobitami z Novi i podobno do plazy mają z 800 metrow IP: 89.78.24.39
|
alessandra
|
#115 14:50, 13.08.2010
|
Gość |
Wakacje w Opatiji byly swietne, a biuro Ok Services okazalo sie solidne i rzetelne. Wielkie uklony dla rezydenta Kamila- kompetentny i sympatyczny facet. Bardzo dobra organizacja wycieczek. Hotel Opatija** skromnie urzadzony, ale czysty (pokoje sprzatane co dzien, wymieniane reczniki; posciel raz w tyg.), przestronny. Pokoj mialam z widokiem na przepiekne morze :) Jedzenie bardzo dobrze; dla kazdego podniebienia na pewno cos sie znajdzie Sama miejscowosc cudowna, tetniaca zyciem, zarowno w dzien, jak i wieczorowa pora. Mnostwo knajp, kawiarni, restauracji. Dla pytajacych o ceny: piwo w knajpie 20kun, w sklepie w puszce ok.9. Wieeelka galka lodow 6kun. Pizza od 35-65kun. Kawa 10-12kun. Z hotelu do plazy rzut beretem. Owszem, trzeba przejsc przez cos co przypomina mikro dworzec autobusowy, ale nie dramatyzowalabym za bardzo w tym temacie Ulica trudno, zeby nie byla ruchliwa, skoro Opatija jest tak cudownym miastem. Dla pocieszenia powiem, ze przed pasami stoi sie znacznie krocej niz w Polsce- kierowcy zatrzmuja sie natychmiast. Goraco polecam wszystkim !!!! IP: 213.227.67.174
|
kelner
|
#116 15:05, 16.08.2010
|
Gość |
widze ze rezydent to inna osoba niz kiedy ja byłem ciesze sie ze sie udało. pozdrawiam i tez polecam IP: 83.29.164.23
|
buncik
|
#117 08:24, 18.08.2010
|
Gość |
super Aleks ze pokoj ci sie udal ja nie moge powiedziec tego o moim.... niestety trzecie pietro "nowej części" sprzatane nie jest znajomi mieli pokoj na 1 pietrze starej czesci z widokiem na morze i u nich pani sprzatala moja jedynie wymieniala recznik na podlodze a dwa nawet wsadzala pod wanne bo cuchnelo z kanalizacji niemilosiernie. to nie jest tak ze bylo zle, bo miasto super, woda czysta, tylko ja nie polecam tego hotelu ani sama tam wiecej jechac nie zamierzam. IP: 89.78.24.39
|
alessandra
|
#118 18:14, 19.08.2010
|
Gość |
U mnie w lazience nic nie smierdzialo. A pani wymieniala nawet te reczniki, ktore na podlodze nie lezaly, a wisialy sobie na wieszaku. Dziwne, ze o czesc zabytkowa dbaja bardziej niz o te nowa... Choc nie slyszalam, aby ktos z nowej czesci skarzyl sie. Wszyscy byli bardzo zadowoleni. Mnie sie hotel podobal. Jest skromny- owszem, ale fajnie usytuowany ( a nie np. jak hotel Mozart czy Imperial czy inne, ktora znajduja sie przy samej ulicy), otoczony fajnym ogrodem, parkiem, no i posiada swietny taras, z ktorego rozposciera sie ladny widok. Moim zdaniem cena wakacji adekwatna do standardu. IP: 213.227.67.174
|
#119 08:07, 24.08.2010
|
|
Użytkownik
|
Witam po wspaniałym pobycie w Opatija. Miasto super, każdy znajdzie cos dla siebie, jest trochę sztuki, architektury, duuzo wody , urocze zatoczki w których można sie kapać i podziwiać podwodne i nawodne widoki, długaśna promenada, którą można spacerować czy przycupnac na ławeczce, parki w których tez można skryc się przed słońcem, kościołki różnej maści, a dla lubiących dreptać, można wybrac sie do miasteczka Lovran-super starówka! Jezeli chodzi o hotel,...mieszkałam w starej części, prosto, ale czysto, zmieniane ręczniki(nawet bez potrzeby), jedzenie świetne, dużo i dobre. Rezydent Kamil jak dla mnie na 5+, pomocny, codziennie na dyżurach, sprawnie zorganizowane wycieczki, duży pozytyw. IP: 195.225.93.51
|
Agnieszka
|
#120 15:16, 26.08.2010
|
Gość |
Witam wszystkich ! wybieramy się z touroperatorem Ok service do hotelu Opatjia we wrzesniu - wyjazd 18 wrzesnia, może ktoś się też wybiera w tym terminie?? jaka jest wtedy pogoda? był ktoś w takim terminie na Chorwacji ? można się jeszcze poopalać ? Czytam tutaj że warto zabrać ze soba czajnik. kawa, herbata, czy tak? z drugiej strony po co przepłacać na miejscu Interesuje mnie wycieczka do Wenecji, czy warto ?? z góry dzięki za odpowiedzi IP: 195.88.28.40
|
alessandra
|
#121 20:01, 26.08.2010
|
Gość |
Z tego co wiem, to z pogoda juz bywa roznie we wrzesniu w Chorwacji, a zwlaszcza na pln. Mozna trafic, albo i nie na dwoje babka wrozyla. Co do czajnika- jaka to przyjemnosc pic kawe w pokoju, kiedy mozna ja wypic za 10kun na tarasie hotelowym lub tez w jednej z wielu cudnych kawiarni z widokiem na morze? Kawe w pokoju wypijasz przeciez w domu Co do wycieczki do Wenecji- nie bylam, ale ci, ktorzy pojechali wrocili bardzo zadowoleni udanego urlopu IP: 213.5.202.174
|
kururu7
|
#122 18:32, 13.09.2010
|
Gość |
Aga powiem Ci tak, jeśli jesteś uzależniona od picia - mam na myśli kawa, herbata rzecz jasna to co Ci szkodzi zabrać czajnik - przecież nie będziesz tej torby nosiła nie wiadomo jak daleko, samolotem też nie lecisz więc ciężar walizki nie ma za dużego znaczenia. Pytanie raczej czy Ci się do torby zmieści Ja miałam grzałkę, ale ze starości przepaliła się przy pierwszym użyciu, więc czułam herbaciany niedosyt. Sama wiesz czy jesteś uzależniona, że tak to nazwę, czy nie. Jeśli tak to kawiarniane i tarasowe kawki/herbatki mogą nie wystarczyć, aczkolwiek mi musiały Pozdrawiam Przywieź ze sobą trochę słońca IP: 79.188.133.235
|
aśś
|
#123 14:29, 17.09.2010
|
Gość |
Ja w tym roku byłam we wrześniu w Opatiji z biurem OK Services. Wielką zaletą była dość szybka podróż- zaledwie 12 godzin. Hotel- dość przyzwoity jak na taką cenę, jedzenie troszkę monotonne,ale samemu można sobie je urozmaicać, kolacje też w formie bufetu, lecz nie zachwycają-ryby do bani. Poza tym hotel jest na wzgórzu ,wiec trzeba sobie podreptać od autokaru (o czym żaden opis tego miejsca nie wspomina.)POkoje są sprzątane codziennie, obsługa w hotelu przemiła. Niestety wielkim nieporozumieniem tej imprezy jest sam rezydent-Pan Kamil- który nie dość że nie mówi po chorwacku, ma słabą znajomość języka angielskiego ,a co najgorsze nie potrafi poprawnie wysławiać się po polsku(na jednym z ogłoszeń o wycieczce fakultatywnej widniał napis-cytuje"Proszę wziąć przybory do kąpania..."!! Z przykrością muszę stwierdzić że Pan K. nie posiada również kultury osobistej, sposób w jaki traktuje klientów biura jest skandaliczny- na pierwszym spotkaniu organizacyjnym usłyszeliśmy od niego; " Jeśli komuś coś nie pasuje to może wyjść" . Łatwiej załatwić samemu zamianę pokoju z pracownikami recepcji niż za jego pośrednictwem . Nigdy nie usłyszeliśmy od niego: " Czy jesteście Państwo zadowoleni z pobytu"- co było normą podczas innych wycieczek zagranicznych w podobnej cenie. Dziwę się organizatorowi, że zatrudniają tak niekompetentną osobę która bądź co bądź jest wizytówką ich biura!! Sama miejscowość rzeczywiście przepiękna- cudowne pałace, parki, knajpki i inne atrakcje. IP: 94.251.255.48
|
alessandra
|
#124 23:32, 17.09.2010
|
Gość |
To doprawdy zdumiewające, gdyż podczas mojego pobytu Pan Kamil był niezwykle miły i uczynny ( również w zakresie doboru, zmiany pokoju). Nigdy nie powiedział niczego co można by uznać za niekulturalne. Wręcz przeciwnie. Ponadto wiele razy usłyszeliśmy pytanie od Niego czy jesteśmy zadowoleni z tego czy tamtego i czy w czymś może pomóc, czy coś zmienić, jeżeli ktoś ma problem. Postarał się również o to, abym mogła zwiedzić m.in. Pulę, gdyż nikt z turnusu na tę wycieczkę nie zapisał się. Odprowadził do autokaru, zapoznał z przewodnikiem. Po wycieczce zainteresował się czy wszystko było w porządku, czy zgodnie z planem itd. Kiedy odjeżdżaliśmy do Polski był razem z nami przy autokarze, dopytywał nas ponownie o wrażenia z wakacji, pomagał pakować ( i znosił z tej "wielkiej" góry ) torby, żartował w dobrym stylu. Było po prostu miło. Zatem ja oceniam osobę Pana Kamila w samych superlatywach. IP: 213.5.202.174
|
basia
|
#125 11:34, 22.09.2010
|
Gość |
Byłam z mężem w hotelu OPATIJA w sierpniu. Pokój był w starej części z oknem nad recepcją. W pierwszym dniu było to denerwujące, ale póżniej nam to nie przeszkadzało. Pokój skromny ale bardzo czysty. Łazienka ok. Jedzenie bardzo dobre, urozmaicone potrawy, ciepłe i smaczne. Dodając do tego ciepłe morze, piekne widoki, piekna miejscowość mozna napisac że było super. Rezydent p. Kamil miły, sympatyczny, pomagał w potrzebie. Był to nasz 8 wyjazd do chorwacji jeden z najlepszych z tym, ze nie jestesmy z tych co to za pare groszy liczą na super luksusy. Polecam biuro OK Service Bielsko -Biała. IP: 217.153.81.186
|
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie