» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Tramp Travel

Tramp Travel

Strona: < 1 2 3 4 5 6 > »

Autor Treść
thiago_motta_5
Gość
ja też byłam na wczasach T.T w 2005 w chorwacji,jazda była bardzo
niebezpieczna,trzech kierowców jechało na zmiane-jeden zasypiał podczas jazdy byłam przerażona i zwróciłam mu uwagę,żeby zjechał na parking i zmienił innego kierowcę.Poza tym było ok.za te pieniądze,
jeszcze jedna sprawa zakwaterowanie nam się niepodobało,mieliśmy
przechodzić przez sypialnię drugiej rodziny,więc się nie zgodziłam
i dostałam super apartament w tym samym domu i było super.A teraz
jeżdzę do tego apartamentu bez pośrednictwa T.T ale wcale nie jest
tanio.pozdrawiam
IP: 83.10.86.48
Agnieszka
Gość
Nie polecam Biura Tramp Travel !!!!
Byłam z tym biurem w Grecji w 2006 roku. Do Grecji jechaliśmy bez klimatyzacji. Rezydentka była kompletnie nieodpowiedzialna. Nic nie potrafiła powiedzieć, nawet czy leżaki na plaży są płatne. O wycieczkach fakultatywnych powiedział nam kierowca (który zasypiał ciągle za kierownicą i pierwsze osoby zwracały mu uwagę , ale on niereagował) na ostatnim przystanku (pilot zachorowała i jechaliśmy bez opieki), nie otrzymaliśmy nawet potwierdzenia wykupienia danej wycieczki. A wdniu wyjazdu do Aten okazało się, że na 30 miejsc jest zapisanych 60 osób, więc kto zdążył wejść do autokaru to jechał, a kto nie trudno.... Jeżeli, ktoś nie podpadł kierowcy do gustu (oczywiście kierowca mówił tylko po grecku) zoasał dosłowniw wyrzucony z autoraru bez zwrotu pieniędzy.

Koszmar!!! Wybierzcie inne biura bo tutaj będzie trochę taniej, ale zepsują Wam Cały urlop!!!
IP: 79.186.63.141
kazam
Gość
ewa daj mi teoj numer gg ma kilka pytan co do bułagri??!!!
IP: 83.142.174.44
paddi0108
Gość
Bardzo proszę o uinformację na temat miejsc hotelowych w Bułgarii: Rawda, Sloneczny Brzeg oraz organizacji i wyżywienia moj nr gg
3482618, dziękuję
IP: 89.76.173.147
Aga
Gość
Z biura Tramp Travel jezdiłam 2 razy do bułgarii i do grecjii obydwa udane w 100 % tanio i solidnie polecam!
IP: 83.28.175.101
robi
Gość
w 2007 byłem w bułgari i jestem bardzo zadowolony wycieczka tania i ok! byłem na drogich i wiele od siebi nie odbiegały jesli ktos nazeka proponuje wybrac za pare tysiecy droższa!!!!! :) naprawde polecamw tym roku tez z nimi jade a wszystki nazekaczą zalecam wizyte u specjalisyt!!!!!
IP: 83.8.36.172
HAK
Gość
Witam. Chcę jechać na objazdówke Antyczna Grecja + wyspa Skiathos organizowane przez TT i OK Services. Straszne rzeczy piszecie o tym operatorze że mocno sie waham. Kto był na takiej objazdówce i może rzetelnie opisać warunki, opiekę i rzeczywiste atrakcje z oferty. Pozdrawiam
IP: 83.23.191.69
iza i grzes
Gość
bylismy z tym biurem w maju na wycieczce w grecji wspaniala organizacja p.przewodnik Marek mily i profesjonalny facet polecam kazdemu to biuro
IP: 89.174.101.40
Ines
Gość
witam przepraszam czy dowiedziałes sie czegoś o warunkach w Bułgarii z biura TT?Jeśli tak to poproszę o jakąs informacje mam jechać w tym roku do Rawdy, pozdrawiam serdecznie.
Chciałam pogadać na gg ale niestety(:
Iga
Gość
Pracowałam tam w kuchni- jedźcie a będziecie jeść stare mięso-zepsute i nawet nie będziecie o tym wiedzieć! Chcecie tanio? Proszę bardzo, a jak zaczniecie chorowac to nie miejie do nikogo pretensji!!!
IP: 77.113.54.69
Aga
Gość
Iga napisał
Pracowałam tam w kuchni- jedźcie a będziecie jeść stare mięso-zepsute i nawet nie będziecie o tym wiedzieć! Chcecie tanio? Proszę bardzo, a jak zaczniecie chorowac to nie miejie do nikogo pretensji!!!

Gdzie pracowałeś?
Jarek
Gość
Mam prosbe ja bede jechac 26 czerwca do grecji z tego biura chcial bym jekeis wskazówki ew namiary mi podała uczelnia moja która jezdziła juz podobno 2 razy i nie narzekała prosze o odpowiedz.
IP: 83.7.46.190
alex
Gość
Widzę,że od lat w Tramp Trawel nic się nie zmieniło. Byłam w Leptokarii w 2000r. Wyjazd wspominam miło, ale nie z powodu organizacji. Tragedia , na miejscu okazało się że hotel do którego jechaliśmy nie dysponuje odpowiednią liczbą pokoi i zakwaterowano nas w apartamentach. Zgadzam się co do jedzenia w hotelu Balkan Hellas. Codziennie to samo, ODRADZAM STANOWCZO.
IP: 62.87.192.150
ashanti
Gość
hej widze ze nie Tylko wy sie wahacie co do tej firmy ja sie niesety nie wypowiem bo jade ta firma pierwszy raz w wrzesniu do bułgarii ale tez nie wiem czy ten autokar sie nie rozklekocze nam w polowie drogi jest to chyba bardziej pewne niz nikłe hahaha no ale coz za to bedzie jakas niemila przygoda ;) tylko szkoda ze ci rezydenci sa tacy niekompetentnii i nieodpowiedzielni mi dzis laska pisala z tego biura Tramp Travel ze rezydent jest zawsze pod telefonem ale tez ma ograniczone godziny smiechu wartee Poprostu ludzie KPINY a wybiera sie ktos moze do bułgarii 9 wrzesnia ?? Pozdrawiam i czekam na odp
IP: 62.141.211.225
Grześ
Gość
Jedzie ktoś może 11.06 do Grecji z tym biurem z Katowic?Dajcie znać:)
IP: 193.151.50.6
Użytkownik
Witam
HAK napisał
Witam. Chcę jechać na objazdówke Antyczna Grecja + wyspa Skiathos organizowane przez TT i OK Services. Straszne rzeczy piszecie o tym operatorze że mocno sie waham. Kto był na takiej objazdówce ...

My byliśmy w 2006. Porażka. Pod tym linkiem opis. Może pozwoli podjąć właściwą decyzję.
http://felis1.republika.pl/grecja2006/grecja2006.html
Pozdrawiam
IP: 79.185.102.177
ashanti
Gość
jedzie moze ktos do bułgarii w wrzesniu a dokladniej 9 wrzesnia ??? i jakie macie moze jakies nowe info na temat tego biura oraz wycieczki ???
ashanti
Gość
byl moze ktos juz w apartamencie Margaritta ???? Prosze o jakie kolwiek info Pozdrawiam
ola
Gość
byłam z tego biura na wczasach w grecji na wyspie thassos a apartamencie angelika i muszę powiedziec że to były jedne z NAJPIęKNIEJSZYCH moich wakacji.apartament super !!!do plaży 50 metrów- plaża super czysta i piaszczysta-a nie kamienista jak tak tez lubi bywac :) w około same tawerny,sklepiki z pamiatkami i markety .rezydent marek super facet "do tańca i różańca " ;).SZCZERZE POLECAM SZCZEGóLNIE RODZINOM Z DZIECMI :)
IP: 87.99.100.210
ubiegłoroczny wycieczkowicz
Gość
W ubiegłym roku wyjechałem do Leptokarii razem z Tramp Travel. Szkoda tylko,że z mojego miasta ( MIASTO WOJEWÓDZKIE), nie zapewniają wyjazdu,tylko musiałem dojechać około 350 km do Katowic. Nie mam o to pretensji, bo to był mój świadomy wybór, mogłem przecież wybrać inne biuro. Chciałem początkowo jechać na wycieczkę objazdową. Niestety , na tydzień, może trochę więcej , otrzymałem wiadomość z TT,że impreza nie dojdzie do skutku, ze względu na nie zebranie odpowiedniej ilości uczestników. Biuro zaproponowało mi jednak inną imprezę, i tu mnie mile zaskoczyli, (była to impreza właśnie w Leptokarii}, nie dość,że o kilka dni dłuższa od poprzedniej i oczywiście w tej samej cenie. Tak,że nic nie straciłem, no chyba ,że tylko kilka dni urlopu trzeba było więcej. Mało tego . W cenie zagwarantowali jeszcze wycieczkę na Skiathos i do Meteory. Podróż w stronę Grecji trwała oczywiście około 30 godzin. Jeśli chodzi o autokary, to w obie strony były z firmy PASTUSZAK, o ile mnie pamięć nie myli, z Krakowa. Do Grecji jechała Setra, z powrotem Man. Siedzenia wygodne .klima w porządku, filmy na DVD nawet ciekawe. Podróżowałem razem z 12- letnim synem i obu nam się podobało, z tym że mój syn skwitował to tak: pierwsze 10 godzin jazdy mija bardzo szybko i interesująco, drugie 10 godzin to już człowiek kości nie czuje, a trzecie 10 godzin - to jest już wszystko jedno. Jak wspomniałem, wsiadaliśmy więc z Katowic. Całe szczęście,że mam na Śląsku rodzinę więc jakoś sobie poradziliśmy. Autokar przyjechał punktualnie, przywitała nas pani Pilot (imienia nie pamiętam), bardzo miła i sympatyczna. Miejsca w autokarze w/g listy, tak,że wszyscy jadą razem ze swoimi najbliższymi, a nie jakaś tam wolnoamerykanka. Po drodze oczywiście obowiązkowe postoje w zajazdach na Słowacji , w Serbii i Bułgarii. Nikt nikogo jednak do niczego nie zmuszał i nie pospieszał. Do Leptokarii dojechaliśmy około południa. Wysadzili nas przy naszych apartamentach, pech chciał,że właśnie była wielka ulewa, i troszkę zmokliśmy i nasze bagaże też, co niektórym się nie podobało, bo można było chwilkę odczekać. Ale z cukru nikt nie był i po chwili znów zaświeciło słońce i było OK. Co do pobytu na miejscu, to nie mamy żadnych zastrzeżeń. Apartamenty typy DAFNE - czyste , wyposażenie nowe,glazura, terakota , żaluzje. Szkoda tylko,że klimy nie było, ale to też się dało przetrzymać, tym bardziej,że nie pojechaliśmy tam siedzieć tylko w apartamencie, tylko coś zwiedzać i wypoczywać. Wyżywienie w/g mnie było super. Jedliśmy właśnie BALKAN HELLAS - śniadania w formie bufetu , reszta serwowana, ale dodatki do wyboru i ile kto chciał. Jadąc tam miałem nadzieję troszkę zgubić wagi, ale niestety się nie udało. Dla osób które nie chcą przytyć - odradzam więc wyżywienie w tej restauracji !!!! Wycieczki na których byliśmy to coś wspaniałego. W głównej mierze dzięki panu Romanowi , bo jest to facet który ma wielką wiedzę na temat Grecji, a jego opowieści są tak ciekawe,że jadąc pół nocy do Aten i słysząc je z ust pana Romana( głos miły,niski, ciepły)- to człowiek zapomina o śnie i zmęczeniu . Jeśli tylko możecie to łapcie się na wycieczki tylko z tym człowiekiem. Osobnym tematem jest wieczór grecki. Impreza dość fajna, ale niestety zbyt krótka, a częściowo za sprawą podróżujących z nami Rumunów - są strasznie nie punktualni- a także pana kierowcy (chyba Grek), któremu też się pewnie nie spieszyło. Program artystyczny dość bogaty, popatrzeć warto, zabawa przednia, wina ile kto chce, ale jedzonko troszkę do kitu. Nie ma się jednak co dziwić, skoro tam na raz przebywa może 1000, 2000 ludzi i to różnej narodowości, a wszystkich trzeba dać coś jeść. Szkoda tylko,że pani Agnieszka- bardzo miła i opiekuńcza- musiała nas około północy wywołać z tej imprezy, a dodam,że właśnie zaczynała się dyskoteka i zaczęło się robić fajnie. Jak wspomniałem,mieliśmy to szczęście,że podróżowaliśmy z panem Romanem, tak,że pozostałe wycieczki na Skiathos i do Meteory były super. Trochę zamieszania jest w drodze powrotnej. Tu rzeczywiście wsiadaliśmy dość późno, bo panowie kierowcy muszą mieć odpowiednią ilość odpoczynku by jechać dalej. Ale nic nie poradzimy na przepisy. Bagaże złóżyliśmy w Balkan Hellas - około godz 10.00- i czas wolny, tylko,że wtedy już praktycznie nikt się nami nie zainteresował, no może oprócz pani pilot. Ale nie ma co się dziwić, bo rezydenci mają już nową grupę . Wyjazd wieczorem o 18.00. W czasie oczekiwania mieliśmy zapewniony dostęp do pełnego węzła sanitarnego,było gdzie się przebrać, wykąpać, skorzystać z hotelowego basenu( raj dla dzieci), ale nie tylko, bo był i barek dla dorosłych. Szkoda tylko,że nikt nas nie pożegnał z rezydentów, nie podziękował za udział w imprezie, czy nie pożyczył szczęśliwej i szerokiej drogi. Ale to szczegóły, choć wspomnienia były by jeszcze milsze. Z drugiej strony napiszę to co powiedział mój sąsiad z apartamentu,wycieczkowy towarzysz, " nie ma co narzekać, za takie pieniądze ,przywieźli i odwieźli nas szczęśliwie, warunki w apartamentach nie najgorsze, atrakcje super, morze ciepłe i czyste, pogoda przepiękna. Żyć nie umierać " Acha jeszcze mówił coś o OUZO.... Ja z synem też nie narzekam, było fajowo,no może tylko ta spółka z turystami rumuńskimi troszkę do kitu,ale to tylko dwa tygodnie... Wspomnienia mamy miłe, zarówno z samego pobytu, jak i ludzi którzy razem z nami byli. Chcę dodać,że w tym roku wybieram się również do Grecji, tym razem z żoną oraz znajomymi i to właśnie z tego samego biura . Nie sugeruję się wypowiedziami innych wczasowiczów, ale też nie będę nikogo namawiał. Powiem tylko,że dla mnie tam było raczej wszystko OK, a liczy się przecież wypoczynek i zabawa w dobrym towarzystwie. Pozdrawiam.
IP: 212.182.16.219
Ines
Gość
Jedzie ktoś może do Slonecznego Brzegu, hotel Nancy? 16-29.08.2008 r.,?
ODRADZAM BULGARIE Z TYM BIUREM
Gość
STANOWCZO ODRADZAM. POKOJE SA ZLEJ JAKOSCI - SZCZEGOLNIE MUSZA UWAZAC RODZICE Z DZIECMI PONIEWAZ OBICIA PRZY LOZKACH SA BARDZO OSTRE I O RANE NIE TRUDNO. MOJA CORECZKA MA ROZCIETA NOGE I NIE BYL TO JEDYNY TEGO TYPU PRZYPADEK. JEDZENIE W HOTELU ELWIRA TO JAWNA KPINA. NA SNIADANIA PODAJA DWIE KROMKI CHLEBA. NIE MOZNA SOBIE WZIAC WIECEJ. OBSLUGA JEST NIEPRZYJEMNA I GBUROWATA. PODAJA ZAMIAST HERBATY ZJELCZALY RUMIANEK NA KTORY USILNIE MOWIA CZAJ... CZAJ TO HERBATA PO BULGARSKU. WSZYSTKIE POSILKI SA STRASZNIE MALE. JEDZENIE W HOTELU ELWIRA JEST OBRZYDLIWE I NIKOMU NIE POLECAM TEGO HOTELU. REZYDENTKA PANI JOLANTA TO ZAPRZECZENIE WSZYSTKIEGO. NIESOLIDNA, NIE ZNALA ZADNEGO JEZYKA OBCEGO, NIE UMIALA NICZEGO ZALATWIC, CALE DNIE PRZESIADYWALA NA PLAZY. PANI JOLANTA PADUCH BYLA OSOBA NERWOWA I BARDZO NIEPRZYJEMNA A CO NAJGORSZE STRASZNIE CHAOTYCZNA! NIE WIEDZIALA NIC O BULGARII, NIE UMIALA UDZIELIC ZADNYCH NAWET NAJBARDZIEJ PODSTAWOWYCH INFORMACJI. NIE POLECAM NIKOMU BIUIRA OK SERVICES! TO BIURO NAZYWALO SIE KIEDYS TRAMP TRAVEL HOLIDAY - ZABRANO IM LICENCJE I JEST MNOSTWO SPRAW W SADZIE. TERAZ NAZYWAJA SIE OK SERVICES ALE NIC SIE NIE ZMIENILO. LUDZIE LEPIEJ DOPLACIC TE 100 ZLOTYCH I POJECHAC Z INNEGO BIURA. SZKODA URLOPU NA LZY I SMUTEK. MOJE WAKACJE Z TYM BIUREM TO BYL KOSZMAR. POCZAWSZY OD KIEROWCOW AUTOKARU SKONCZYWSZY NA RELACJACH Z REZYDENTKA. ODRADZAM - NIE POPELNIJCIE TEGO BLEDU CO JA .NIE WARTO.
IP: 85.222.18.82
ODRADZAM BULGARIE Z TYM BIUREM
Gość
PISALAM O HOTELU ELWIRA. DODAM JESZCZE ZE WLASCICIELKA HOTELU MOWIACA PO POLSKU P ELWIRA OSZUKUJE TURYSTOW NA WYCIECZKACH FAKULTATYWNYCH I NA WYMIANIE WALUTY. TO STARA CINKCIARA. UWAZAJCIE!

HOTEL ELWIRA TO DNO A JEDZENIE TO JAKAS PORAZKA. PLAZA W TEJ MIEJSCOWOSCI JEST SMIERDZACA I BRUDNA - ZRESZTA NIE WIEM CZY SLOWO PLAZA JEST NA MIEJSCU - TO JEST BRUDNA BREJA. NA PLAZY MNOSTWO PREZERWATYW, STRZYKAWEK, TAMPONOW, PADLIN. SMIERDZI, JEST MNOSTWO SZKLA. MIEJSCOWOSC ROWNIEZ NIE NALEZY DO NAJPRZYSTEPNIEJSZYCH CENOWO. BARDZIEJ POLECAM SLONECZNY BRZEG ALE NIE Z TYM BIUREM.
IP: 85.222.18.82
iii
Gość
czy ktoś był w Olimpic Beach?
chodzi mi o apartamenty
im bliżej wyjazdu, tym bardziej się boję ( zasypiający kierowcy, psujące się autokary )
nie spodziewam się luksusów, ale to co tu czytam to w niekórych przypadakch prawdziwy horror
IP: 80.51.161.7
ashanti
Gość
horror jak horror ale z tego co wiem to nadal nie ma takich duzych zmian co do tego biura ja tez niesety jade z tego biura w wrzesniu do Bułgarii a dokadniej do Rawdy apartament Margeritta nie oczekuje tak jak gosc iii napisał luksusow ale te podstawy wyjady powinny byc opanowane ale z tego co wiem to nie ma na co liczyc ;) ja mam nadzieje Tylko ze zaden autokar nie rozkraczy sie w samym srodku jazdy i bedziemy musiali czekac na inni ;) a wyobrazcie sobie co sie dzieje przez te dwa dni w autokarze jest jeden smrod i syf a juz o wc nie wspomne no ale coz takie sa realia ;) nie ma na co liczyc ;) MIŁYCH WAKACJII wam zycze Pozdawiam

Strona: < 1 2 3 4 5 6 > »

Forum turystyczne » Tramp Travel

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij