Byłam na Thasoss na przełomie lipca i sierpnia 08. Mieszkaliśmy w Alex Dim.
krótko i na temat :
1. Do Grecji jechaliśmy autokarem z logo OK.Service - rok produkcji 1999 - komfort porównywalny do PKS relacji Radom - Włoszczowa : jak na 30 godzin jazdy bez komentarza
2. Wg opisu na stronnie hotel oddalony od morza 500 m w rzeczywistości 1500 m - jeżeli jedziecie z dziećmi uprzedzam spacer tam i z powrotem po trasie bez odrobiny cienia - bez komentarza
3.dla osób które mówią, że za 1000 zł nie ma czego wymagać podpowiadam zobaczyć oferty czeskich biur z Ostrawy. Za tą cenę lecicie sobie z Ostrawy do Salonik i dojżdzacie na miejsce autokarem i nie wywalają na upał w dzień wyjazdu o 10.00
Tramp Travel
Autor | Treść |
---|---|
elefantino
|
#126 20:04, 24.09.2008
|
Gość |
IP: 157.158.193.49
|
meduza
|
#127 21:33, 25.09.2008
|
Gość |
Byłam na wakacjach -wycieczce objazdowej (14 dni)po Grecji z Tramp travel 2 lata temu. Było SUPER!!!!Rezydent -znany Pan Roman po prostu rewelacja!!!Naprawdę super wypoczynek za małe pieniądze!!!!Owszem były jakieś minusy typu powrót z pożal się Boże pilotką Beatą, ale teraz wspominamy to z uśmiechem!!! IP: 78.88.1.14
|
Magda
|
#128 16:56, 28.10.2008
|
Gość |
Byłam z TT w 2007 roku na Thassos w Apartamentach Asterias. Rezydent Marek był super, apartamenty funkcjonalnie urządzone i przemiła właścicielka. A podróż trwała 26 godzin. Co do wypowiedzi wcześniejszych: decydując się na wczasy z przejazdem autokarem trzeba się liczyć z tym że podróż będzie trwała dość długo ponieważ Grecja znajduje się w dużej odległości od Polski. IP: 83.30.160.198
|
madzikaa
|
#129 05:08, 28.11.2008
|
Gość |
Ja bylam z tym biurem w Bułgarii za mala kwote bylo naprawde LUX!!! Bardzo mi sie podobalo...i mysle,ze wroce do korzystania z uslug tego biura IP: 92.244.41.192
|
#130 18:47, 02.12.2008
|
|
Użytkownik
|
ja z biurem Tramp Travel byłem już drugi raz na wakacjach i powiem że pojadę poraz trzeci. Jeśli chodzi i jakość autokarów - są super a za taki tekst powinno się dostawać NOBLA z dziedziny debilizmu Jolanta Cytuj #94 10:50, 03.08.2008 PROSZE PANSTWA AUTOKARY SA W OPLAKANYM STANIE - ROZDEMONTOWANE TAK BY WIECEJ LUDZI MIESCILO SIE W SRODKU - W PRAKTYCE WIEC NIE MA JAK ROZLOZYC NOG - WIELU LUDZI USKARZALO SIE NA PUCHNIECIE NOG. STAN NADWOZIA JAK STWIERDZIL POLICJANT W KATOWICACH - JEST FATALNY. KIEROWCA ZOBOWIAZAL SIE DO KILKU NAPRAW PRZED GRANICA - NIESTETY ZADNYCH NAPRAW NIE DOKONAL. po pierwsze - jak rozumieć że są rozdemontowane aby więcej ludzi się mieściło w środku ?? to znaczy mam rozumieć że powyciągali siedzenia ?? i wszyscy jechali na stojąco ??? bo to jedyny sposób aby zmieścić więcej ludzi. po drugie - Policja jak stwierdza że stan autokaru jako fatalny to nie dopuszcza go do ruch i każe podstawić przewoźnikowi sprawny autokar a nikt nie każe dokonywać napraw nadwozia kierowcy - kurcze jakie naprawy nadwozia ??? o co tu chodzi a teraz do konkretów - pierwszy mój pobyt - wrzesień 2007 - wycieczka objazdowa po Grecji - pani przewodnik SUPER - młoda kobietka z ogromną wiedzą - potrafiła zainteresować wszystkim o czym mówiła w trakcie całej objazdówki. a to moje wspomnienia http://ven-crx.fotosik.pl/albumy/272483.html#e Drugi raz z tym biurem byłem w tym roku w Chorwacji (Novi Vinodolski)- i znów tylko samo zadowolenie - rezydentka którą mieliśmy w hotelu była super - dawała rady i odpowiadała na wszelkie pytania które nas dręczyły. Doradzała jak tylko mogła i dzięki jej za to. A jeśli chodzi o warunki pobytu - to nie było się do czego doczepić - jeśli chodzi o klasę 3 gwiazdkowych hoteli w których nocowaliśmy - bo resztę dnia tak w Grecji i w Chorwacji spędzaliśmy na plaży lub wycieczkach. a co przywiozłem z Chorwacji wystarczy wejść na tą stronę http://video.google.pl/ i wpisać w pasku wyszukiwania ven-crx zdecydowanie polecam to biuro - jest solidne i warte zaufania IP: 83.13.239.214
|
Grzegorz i Danuta
|
#131 00:54, 25.01.2009
|
Gość |
Byłem z tego biura 2 razy w Bułgarii, przeczytałem wszystkie opinie i włos mi się jeży na głowie: podróż długa - zgoda autobus niewygodny - też zgoda wniosek - leć samolotem. Rozwiązałem ten problem (nie wszystkim polecam) między Katowicami, a Cieszynem wypiłem o,5 l czystej i spałem do połowy Węgier, na stacji benzynowej w Serbii za 10 dol kupiłem 1l śliwowicy i na połowie z tego dojechałem prawie na miejsce. 1 wyjazd wybraliśmy ze śniadaniem - błąd 2 wyjazd jak najtańszy ( ok 780 zł 2 osoby), a to z tej racji że czy taniej czy drożej hotele są porównywalne, my potrzebowaliśmy czysty pokój z podstawowym wyposażeniem( wygodne łóżka, prysznic, lodówka) A teraz kilka odpowiedzi na stawiane zarzutya można by je pominąć biorąc pod uwagę cenę za usługę(spędż w Polsce urlop za te pieniądze) Autobusy jakie były, ale dojechały na czas - kierowcy mili, przy pierwszym wyjeździe był pilot przy drugim nie. Dlaczego autobusem - ze względu na atrakcyjne ceny w Serbii - sklepy bezcłowe. Pani Elwira - wymieniała walutę po atrakcyjnym dla nas kursie ( wymień w kantorze w Słonecznym Brzegu to zobaczysz jak cię oskubią) Rezydent Darek co prawda strasznie zabiegany, ale miły i wszystko co potrzebowaliśmy załatwiał, lub informował. Ceny w Ravdzie - tylko ślepy nie zauważy różnicy - wymienię tylko piwo, ale dotyczy wszystkiego - Ravda od 1 Leva Słoneczny Brzeg od 5 leva. Jedzenie w własnym zakresie ( lubimy się przemieszczać i jeść miejscowe potrawy) W hotelu najczęściej był schabowy z frytkami, a u Braci Serbitich doskonałe potrawy z mięs i ryb oraz sałaty - polecamy.Zjedliśmy w jednym z tych barów 2 duże porcje jagnięciny z rożna do tego butelka dobrego wina , sałatki, a ja 3 rakije za 30 leva z napiwkiem.Za ile w Polsce?. Plaże - faktycznie brudne, ale te prywatne są przyzwoite i wstęp wolny - płacisz za parasol - nie jest obowiązkowy.Lepiej kupić sobie własny i go zostawić wychodzi taniej. Smierdzieć, śmierdzi - to gnijące wodorosty wyrzucane przez morze i nie zawsze posprzątane, ale nie jest to aż tak szkodliwe. Tanie przejazdy autobusami. Sumując jeśli ktoś kto potrafi się bawić i cieszyć z prawdziwych atrakcji, a są takie ( Nessebar) i nie do do końca zwraca uwagę na naprawdę drobne niedogodności, to za niewielkie pieniądze spędzi fajny urlop, którego nigdy nie doświadczy w Polsce, bo u nas też można na chodniku wdepnąć w gówno.( tam psów nie widać) Byli z nami również niezadowoleni, nawet tacy co im mewy ryczące z rana na dachach przeszkadzały. Dodam jeszcze że biuro uwzgędniło promocję z okazji dnia kobiet Jest styczeń i z żoną myślimy gdzie wyjechać. W ubiegłym roku byliśmy( samochodem) na Słowacji w Velki Meder (2 małzeństwa), wyżywienie w własnym zakresie ( 3 razy byliśmy w restauracji) zwiedziliśmy Budapeszt, Bratysławę, Nitrę, Gyor, chodziliśmy na baseny termalne, praktycznie niczego sobie nie żałując w szczególności piwa wydaliśmy na osobę nieco ponad tysiąc zł.(13 noclegów). W tym roku Słowacja nie będzie taka tania - drożejące euro. Czyżby kłaniała się znów Bułgaria i Tramp Travel?. Z potraw u Braci Serbitich polecamy rybę akuła, kurczaka z rożna, sałatę szopską i wiele innych potraw, a do piwa takie malutkie rybki caca. IP: 83.18.1.86
|
Ubiegł.wycieczk.
|
#132 02:01, 11.02.2009
|
Gość |
DO GRZEGORZ I DANUTA Cieszę się,że są jeszcze ludzie tacy jak Wy, a Wasz sposób na długą podróż jest godny pochwały i naśladowania( w ubiegłym roku postąpiłem tak samo jadąc ze znajomymi do Grecji, szkoda tylko,że na ten pomysł wpadłem dopiero w Serbii).Co do wakacji - to polecam Grecję ,ja byłem z tym biurem już 2 razy i ku mojej uciesze urlop spędziłem udany. Jak piszecie zawsze będzie ktoś niezadowolony ("co im mewy przeszkadzały"), a w Grecji cykady zbyt głośno cykają, ale tym nie ma się co przejmować i z byle powodu tracić zły humor. Dzięki za informacje o Bułgarii, bo tam chyba w tym roku zawiezie nas OK Services. Pozdrawiam. UBIEGŁOROCZNY WYCIECZKOWICZ IP: 212.182.16.219
|
sabka
|
#133 03:13, 18.02.2009
|
Gość |
witam wszystkich mam pytanie, czy był ktoś w Novi Vinodolski w apartamentach VISNA, jeżeli tak to proszę o jakieś bliższe informację, bo w moim przypadku "klamka zapadła" i jadę tam w lipcu właśnie z tym biurem ( ok service ), a jak czytam forum to jestem "trochę " przerażona, tym bardziej, że jadę z dziećmi.... zdaję sobie sprawę, że ile ludzi tyle opini, bo sama byłam w ubiegłym roku w Leptokarii z biurem BUT Śląsk i osobiście my byliśmy bardzo zadowoleni, ale były też opinie krytyki... za wszelkie informację bardzo dziękuję... IP: 93.176.201.249
|
Grzegorz i Danuta
|
#134 12:33, 07.03.2009
|
Gość |
Do Sabki Klamka zapadła, jedziemy we wrześniu do Ravdy, jadą z nami znajomi o kilkanaście lat młodsi co myślę gwarantuje udaną zabawę i miłą podróż, od razu znieczulając wszelkie podróżne niedogodności.Patrząc z okna na dzisiejszą pogodę już marzę nawet o tych śmierdzących wodorostach, ale też o czystej i ciepłej wodzie, prawie 100% pewnej pogody i tych pyszności z Bułgarskiej kuchni okraszonej bałkańskimi rytmami i doskonałą rakiją popijaną ayranem.Emeryci, tylko Bułgaria... na razie, bo później nie wiadomo czy nas będzie stać. pozdrawiam może się gdzieś spotkamy. IP: 83.18.1.86
|
Grzegorz i Danuta
|
#135 12:43, 07.03.2009
|
Gość |
Moja odpowiedź oczywiście była adresowana do Ubiegł.wycieczk. , ale sabka głowa do góry i nie bój się niczego , z nami w autobusie też jechały dzieci. Przespały większą część drogi i przeszkadzały tylko nielicznym, tym, co właśnie wszystko im przeszkadza. IP: 83.18.1.86
|
#136 01:22, 18.03.2009
|
|
Użytkownik
|
czego wy sie spodziewacie wydajac na wycieczke 1000 zl? jesli chcecie sie plawiac w luxusach to macie od tego inne biura ktore oferuja all inc za min. 2000. dodac te 1000 wiecej i nie bedzie tego narzekania. chcoiaz i dla takich krzykaczy tez by sie cos znalazlo heheh IP: 84.201.211.11
|
Darek
|
#137 10:40, 20.03.2009
|
Gość |
Ja również niestety skorzystałem z usług tego biura i potem żałowałem. W sierpniu 2006 r. byłem z tramp travel w Paralii w Grecji. Nie chcąc się zbytnio rozwodzić powiem, że poziom obsługi turystów przez pracowników tej firmy pozostawia wiele do życzenia, a momentami wręcz był fatalny. Wyjazdy na wycieczki fakultatywne organizowane przez te biuro polegają na zaliczaniu bardziej barów i restauracji niż zwiedzaniu ciekawych miejsc. Pewnie piloci czerpią z tego profity od restauratorów więc to z tego wynikało. Podróż autokarami to duży dyskomfort dla turysty. Brak klimatyzacji w upale i psujący się autokar to standard. Obyśmy tylko cali i zdrowi dotarli na miejsce cisnęło mie się na usta gdy mieliśmy przymusowy postój w drodze do Grecji spowodowany awarią autokaru. To tylko jeden z przykładów, które mógłbym mnożyć. Ze standardem oferowanych pokojów w apartamentach też jest różnie. Są np. pokoje bez łazienek choć w ofercie nie było o tym mowy itd. Tych, którzy chcąc zaoszczędzić wybierając ofertę tramp travel zachęcam do rozważenia swojej decyzji czy warto mieć nieudane wakacje. Na koniec jeszcze dodam, że na miejscu w Paralii przedstawiciele tej firmy nie przyjmują żadnych reklamacji i odsyłają do siedziby firmy w Polsce, a ci z kolei odbijają piłkę i każą składać reklamacje w ich przedstawicielstwie w Grecji. Ogółem żenada i brak profesjonalizmu! IP: 193.26.131.106
|
Leon
|
#138 11:12, 06.04.2009
|
Gość |
byłem w 2005r. żona w Palarii , droga długa ale szcześliwa bez awarii, kwatery duże z balkonem, łaziwenka, kuchnią itp. jedzenie kontynentalne i za śmioeszne grosze, w Polsce nawet 50% tego nie mam i jaki syf nad naszym morzem nie mówiąc że zimna woda........ IP: 83.13.223.235
|
Marian
|
#139 18:56, 21.04.2009
|
Gość |
Przyznaje,ze przerazaja mnie wszystkie opinie na temat Ok services.Zastanawialem sie nad praca pilota w tym biurze,ale po przeczytaniu jednej z wypowiedzi pilota zaczynam sie powaznie zastanawiac,ze byc moze nie wyplaca mi pieniedzy za wykonana prace.Jest ktos wiarygodny,kto zna to biuro(nie mam na mysli obecnych pracownikow)osoba,ktora juz pracowala jako pilot i moze mi udzielic wiarygodnej opinii na temat wspolpracy z tym biurem na mail:marianbarbara@poczta.fm Prosze o wiarygodne opinie,bo po tym co tutaj czytam, nie wiadomo komu i w co wierzyc. IP: 195.117.221.1
|
milena
|
#140 09:26, 23.04.2009
|
Gość |
BUŁGARIA 2008 nie polecam!!!!!!! masakra, zaczeło sie od 2 godzinnego opóźnienia aktokaru, pilotka - totalna dezorganziacja i njpelipeij jkby jej nikt nie zawracał głowy, miejsca w autokarze - KOSZMAR, to wyglądało jak walk o ogień bo nie masz żadnej gwarancji że jadąc w parze bedziecie razem siedzieli......brzmi nimozliwie ale to prawda aha....jesli zmieścicie sie w autokarze bo np. przyjedzie mniejszy , hotel w trakcie budowy po któym czasami biegał szczur ale za tą cene i narzekam bo ogólnie bardzo czysto w hotelu i przyjemnie i blisko do plazy. ale podróż.....TOTALNY BRAK ORGANIZACJI, PILOCI DELIKATNIE MÓWIĄC DO NICZEGO, bo zdarzało się że czytając z kartki o jakims mieście pomijali niektóre linijki wiec z tych którzy słuchali bewienie wiekszość głównie podśmiewywała się bo wychodziły nawet fajne rzeczy z tych pourywanych zdań IP: 83.3.117.34
|
Sandra
|
#141 12:11, 04.05.2009
|
Gość |
Witam serdecznie!!! w tym roku w czerwcu jedziemy do Chorwacji Novi Vinodolski i po przeczytaniu tych postów to już nie wiem..... mam pytanie ilu kierowców jest przydzielonych na taką trasę?? Katowice-Novi Vinodolski??? i czy miejsca są numerowane czy każdy siada jak chce?? aha jadę z rodziną i dzieckiem z Ok.Services IP: 87.205.139.117
|
Sandra
|
#142 12:01, 11.05.2009
|
Gość |
Czy tu ktoś odpisuje? IP: 87.205.140.1
|
Grzegorz i Danuta
|
#143 17:20, 17.05.2009
|
Gość |
Jeśli ktoś był już w tym roku w Ravdzie to prz0szą napisać jakie są kursy euro i dolara i jak ie są ceny. IP: 89.171.29.36
|
viola
|
#144 12:23, 21.05.2009
|
Gość |
Proszę o opinię osób ,które były w Chorwacji z biurem Ok.Serwis.Ja jadę w lipcu do miejscowości Novi Vinodolski ,zakwaterowanie ma być w apartamentach typu Matylda. IP: 213.25.9.1
|
pawel
|
#145 18:04, 25.05.2009
|
Gość |
jest super i w tym roku tez tam jade IP: 83.4.229.208
|
etiuda
|
#146 22:29, 21.06.2009
|
Gość |
Witam wszystkich! Z biurem TT/Ok Service byłam już na 6 turnusach - zarówno w Grecji (różne miejsca) jak i w Bułgarii. We wszystkich przypadkach byłam bardzo zadowolona z zakwaterowania oraz generalnie z przejazdu (firma Śladowski). Jeden jedyny raz dał mi się we znaki jeśli chodzi o transport! Była to podróż do Bułgarii a raczej z Bułgarii, kiedy się zepsuł przewód olejowy w Scanii i siedzieliśmy w rowie w na jakiejś cholernej serbskiej wsi i czekaliśmy na serwis z Belgradu! Gdyby nie telefony do naszych rodzin, do biur, które pośredniczyły w sprzedaży wczasów oraz do Radia Z, to pewnie droga trwała by do dzisiaj....a tak po jakichś 40 godzinach dojechaliśmy do Katowic. Teraz się z tego śmieję, ale wtedy mieliśmy wszyscy lekko czarne myśli.... Czytałam tu hymny pochwalne pod adresem niejakiego pana Marka! No cóż...dla mnie i znajomych, których poznałam na Thassos to przykład ignoranta i bezczelnego nieokrzesanego dupka (sorry ale tak niekompetentnego człowieka nie spotkałam nigdzie i nigdy jako REZYDENTA - to obraza dla tej funkcji jeśli tacy ludzie mają ją pełnić!) Nie chce mi się tu wszystkiego opisywać ale pan Marek nie był w stanie zakwaterować ludzi po przyjeździe jak należy,klamał w żywe oczy i prawdopodobnie robił jakieś lewe interesy z Grekami z wynajmowaniem apartamentów! Trafił jednak na ludzi, którzy postawili na swoim i dzięki temu nie udało się nikomu zepsuć urlopu na tej przepięknej wyspie Bardzo miło wspominam także Bułgarię - fakt, że w Ravdzie jest ohydna plaża, ale niestety Bułgarzy to brudasy i nie wiedzą co to znaczy sprzątanie plaży ze śmierdzących glonów i petów, papierów i tony śmieci! Ale co kraj to obyczaj...za to mieszkanie w apartamencie Radka było ok! O Ewirze w istocie mówiono, że jest to beznadziejny hotel! Zawsze jeżdżę na wczasy nie wykupując wyżywienia i nie mam w związku z tym problemów z tym czy coś jest niedobre cz nieświeże. Mam aneks kuchenny albo jem w miejscowych restauracjach i nie narzekam. Jem co chcę i tyle ile chcę! W tym roku również jadę z OK Service żałuję, że nie załapałam się na Chorwację - miejsca były już zajęte w terminie który mnie interesował. Zawsze korzystam z interesujących wycieczek fakultatywnych - Meteory, Stambuł itp. Nie interesują mnie imprezy typy "wieczór grecki". W fantastycznych knajpkach i tawernach co dzień a raczej co wieczór można sobie robić super imprezy - to samo dotyczy Bułgarii. Wczasy z OK Service są tanie, tańsze niż krajowe! Nie są to luksusowe pobyty. Ale jak ktoś chce luksusów to ma do wyboru wyjazdy z Triady, Itaki itp. Podsumowując - polecam wyjazdy, ale też apeluję, by w razie konieczności skutecznie interweniować w kwestiach wrednych rezydentów czy innych osób niekompetentnych. Pozdrawiam wszystkich i życzę miłych wakacji z OKEJEM Ja się wybieram IP: 213.158.196.112
|
naleśniko żerca
|
#147 16:41, 14.09.2009
|
Gość |
Właśnie wróciłem z wakacji z Novi Vinodolski, miejscowość jest bardzo spokojna, klimat sanatoryjny no cóż biuro OK nie popisało się , mam wrażenie że dałem się nabić w butelkę, zdjęcia pokoi Hotelu Lisanj zamieszczone w katalogu firmy są dostępne ....ale tylko dla biur niemieckich i czeskich , natomiast na Polaków czekają pokoje bez balkonów w starej części hotelu. Stan pokoi fatalny – stare meble pamiętające czasy Jugosławii, stare nieszczelne okna które przy najmniejszym wietrze skrzypią i trzaskają, bardzo stare „wyrobione” niewygodne łóżka, brak kontaktów (chociażby po to aby naładować telefon) jedyny kontakt to ten od telewizora. pokoje są od strony północnej i nad kuchnią .... całodobowy odgłos wentylatorów kuchennych i poranne dostawy towaru umilają pobyt. Dużym plusem Hotelu jest jedzenie , elastyczne godziny posiłków i różnorodność potraw. Hotel przeznaczony dla osób baaardzo niewymagających. IP: 217.153.67.214
|
sabka
|
#148 16:53, 14.09.2009
|
Gość |
Dla Wszystkich przebywających w hotelu Lisanj, też byłam z rodziną w Novi Vinodolski w lipcu i miałam okazję widzieć ten hotel i niestety potwierdzam fatalny stan owego hotelu. Niemniej jednak ja byłam w apatramentach i miałam szczęście być u Toniego i jego żony-super gospodarz naprawdę godny polecenia. Jeśli jeszcze raz uda mi sie tam pojechać to tylko do apartamentów i tylko do nich, a co do rezydentki to równiez żadnych zastrzerzeń nie mieliśmy. IP: 93.176.201.249
|
Martyna
|
#149 13:00, 19.09.2009
|
Gość |
Witam byłam z Grecji w Olimpic Beach wykupywałam wycieczki fakultatywne z biura Tramp Travel ODRADZAM. Zero organizacji, uważajcie na rezydentkę z Leptokarii o imieniu Aleksandra kobieta około 60 lat nic nie wie o Grecji wszystko czyta z kartki, sepleni, pluje się i jąka. MASAKRA IP: 193.138.241.140
|
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie