» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Tramp Travel

Tramp Travel

Strona: 1 2 3 4 5 ... > »

Autor Treść
_Łukasz_
Gość
03.08.2007 wróciłem z wakacji w Leptokarii. Wyjechałem z biurem Tramp Travel i to był mój największy błąd. To najgorsze biuro jakie kiedykolwiek spotkałem i z którym miałem doczynienia. Pierwsza sprawa to 2 godzinne spuźnienie autokaru. Jak już autokar podjechał na miejsce to okazało się że, nie ma wstecznego biegu. Ok jakoś się dojedzie pomyślałem. Przekraczamy bodaj serbską graniecę i zostaliśmy zatrzymani. Cały autokar ludzi czekał ponad 2 godz bez żadnej konkretnej informacji co się dzieje. Okazało się że, nie mają jakiegoś pepierka i trzeba było z biura w polsce dosłać faxem.Zajechaliśmy na miejsce. Jak na wycieczce, na którą jadą ludzie z tego samego miasta porobiły się grupki po kilka osób, które chciały mieszkać obok siebie. Tak samo było ze mną i moją rodziną. Pan rezydent Kamil tak porozmieszczał ludzi po apartamentach że, nikt nie był zadowolony i jeszcze do niektórych miał takie odzywki że szkoda gadać. OK, po 2-3 godz od przyjazdu jest spotkanie organizacyjne. Kamil jako "rezydent" mówił o "prawie wszystkim". Prawie? Nie powiedział o tym że w grecji nie wrzuca się papieru toaletowego do ubikacji. Po spotkaniu zachodzimy do pokoju a tu w łazience kałuża w brodziku i z kratki na środku. Wystarczyło że, u mnie albo na górze ktoś spuścił wode i wszystkie odchody itp wypływały na łazienke. Ochyda. Fakt że mają tanie wycieczki ale jakiś standart powinien być zachowany. Poszedłem w tej sprawie do pana kamila żeby jakoś to załatwił ale on nic nie potrafił zrobić. Miała być ekipa ,która to naprawi a przyszli pani gospodarz i jej pijany mąż, który nic nie potrafił zrobić. I tak przez niemal cały pobyt chodziłem do pana rezydenta Kamila i do samego wyjazdu nic nie zrobił. Chłopak zupełnie nie nadaje się na to stanowisko. Jest młody ale widziałem 10 latków bardziej odpowiedzialnych niż on. Tak więc BARDZO MOCNO ODRADZAM WYJAZDY Z BIUREM TRAMP TRAVEL.!!!!!!!!!!!! jeżeli ktoś chce więcej informacji o samej leptokarii czy bobycie tam to proszę pisać na gg:11731349 Aha i radze wieżyć opiniom w internecie. Ja nie wieżyłem i teraz mam nie miłe wspomnienia.
IP: 80.48.221.193
Monique
Gość
Lekko zjerzyły mi się włosy na głowie. 4 września wyjeżdżamy z przyjaciółkami do Leptokarii z Tramp Travel. W jakich byliscie apartamentach? Jeżeli w Plazie, zaczynam się poważnie martwić...
IP: 195.150.65.28
leszek
Gość
tez bylem w leptokarii z tramp travel w lipcu tego roku i jestem bardzo zadowolony z wyjazdu!!autobusy dojechaly i przywiozly,pilotka byla ok,o wszystkim informowala,podroz meczaca ale szybko minela,a o toaletach trabili nam wszyscy, nawet pilotka o tym mowila,takze nie bylo z niczym problemu,i tez bylem w apartamentach!pozdrawiam i polecam
IP: 87.105.41.215
aga
Gość
ja w tym roku byłam z tym biurem w Bułgarii słoneczny brzeg było ekstra i polecam to biuro :P
IP: 82.115.76.37
Ania
Gość
W Leptokarii z biurem Tramp Travel byłam już 5 razy. Nigdy nie miałam powodów żeby narzekać. Jednak wczoraj wróciłam z ostatnich wczasów w tamtej miejscowości i muszę przyznać, że jestem bardzo zawiedziona. Jeszcze zanim wyjechaliśmy z Polski popsuł się nam autokar. Byliśmy skazani na 7 godzin bezczynnego postoju w jakiejś zajezdni. Najciekawsze było to, że byliśmy tylko 30 minut drogi od głównej siedziby biura i nawet nie potrafili w pore zorganizować autokaru zastępczego.
Pilotka tragiczna.
Rezydent kamil, nie był nawet pełnoletni.
Gdy wczasowicze chcieli złożyć skargę, z powodu karaluchów w pokojach, przedstawiciele biura oznajmili, że jej nie przyjmą.
Kilka osób musiało wysiąść w innej miejscowości ponieważ w Leptokarii nie było dla nich już miejsca.
W drodze powrotnej dwóch kierowców sobie wysiadło, Bóg wie gdzie, więc został tylko jeden.
Gdy pasażerowie zaczęli się denerwować, pilotka poprostu uciekła. Denerwowali się, ponieważ kierowca zgubił się na trasie z Bielska-Białej do Katowic.
W Katowicach nastąpiły przesiadki. Dostaliśmy autokar, któremu lada moment popsula się skrzynia biegów.

Uważam, że biuro strasznie się zgorszyło.
Naprawde nikomu nie polecam takich wakacji.

TRAGEDIA.
IP: 77.91.3.29
monika
Gość
Witam serdecznie.Ja byłam w czerwcu w Paralii z tym biurem podróży,również odradzam podróż z Tramp travel. Niesamowity zamęt w sadzaniu ludzi do autokaru, nieodpowiedzialni rezydenci - a jeśłi mówicie o słynnym Kamilu z programu "Bar" to wiem o co chodzi. Niestety swoja prace trakktował jak wczasy. Ja byłam w hotelu Akti Musson i to jedynie była miła rzecz jaka mnie tam spotkała, bo hotel nowiutki i jedynie go polecam. A jeśli chodzi o wyrzucanie papieru do toalety to tez nie wspomniał. Autoakary jakimi wozili nas na wykupione wycieczki to tragedia, bo jechalismy bez klimatyzacji w 40 stopniowym upale i każdemu odechciewało sie jakiekolwiek zwiedzanie. Warto wziąć pod uwage nasze wypowiedzi bo po co tracić nerwy na wyczekiwanym przez rok urlopie....ale wybór należy do was....pozdrawiam
IP: 84.10.204.20
Bosta
Gość
Do Łukasza!
Człowieku! Naucz się porządnie ortografii! To strach, jakie błędy robisz!!! Chodziłeś do szkoły? To wstyd, żeby Polak tak pisał!!! :'(
IP: 87.105.199.139
Zadowolona
Gość
A ja dwa dni temu wróciłam z Leptokarii i jestem bardzo zadowolona. Mieszkaliśmy w hotelu Plaza i uważam, że standardy były wysokie. Żadnych usterek, karaluchów, a wręcz czyściutko i łądnie. Balkoniko-tarasy zachęcające, aneksy kuchenne też w porządku. Ogólnie nie mam zastrzeżeń. Na szczęście autobusy i kierowcy nie zawiedli. W tamtą stronę jechaliśmy około 28 godzin, a z powrotem 25. Z tym że w drodze do Polski nie jechałą z nami pilotka, nie było listy więc organizacja zawaliła, bo nawet nie wiadomo było po kogo jeszcze jechać, a przecież biuro Tramp Travel było po przeciwnej stronie ulicy!!! Z tego też powodu, że listy nie było nie zatrzymaliśmy sie w Serbii na wykupionym przez nas posiłku! Nikt nas nawet nie poinformował co, jak i dlaczego ( przecież to nie nasz problem, że nie ma listy-to oni się powinni o to zatroszczyć - no ale cóż) Temat tabu z tego zrobiono. Poza tym proszę się nie nabierać na postoju w Bułgarii, że w danym sklepie alkoholowym jest o połowę taniej niż w Grecji - to nie prawda, opłaca się kupić jedynie Metaxę lub słoneczny brzeg. Resztę radzę kupić w Grecji. To jest ich sposób napędzania im klientów za co dostają alkohol za free. No ale takie życie. Oprócz takim małych absurdów jestem zadowolona ;]
IP: 83.22.86.177
kateeee
Gość
bylam w sierpniu w leptokarii wlasnie z biurem Tramp Travel i....najwieksze zastrzezenia byly co do apartamentow ktore na zdjeciach wygladaly w miare ladnie natomiast kiedy przyjechalismy na miejsce okazalo sie ze wygladaja zupelnie inaczej(gorzej oczywiscie) i nie bylo prawie wcale cieplej wody;/ czasem jak ktos sie kapal do poludnia mogl na nia natrafic...takze ogolnie moj turnus nie byl zadowolony i wszyscy skladalismy pismo(tzn jedno pismo na ktorym wszyscy sie podpisali) do organizatorow w zwiazku z odszkodowaniem za niedotrzymanie warunkow umowy...zobaczymy czy wygramy te sprawe w sadzie....ale ciezko moze byc bo wlasciciel tego calego trampa to bogaty koleś ktory jest prawnikiem(i to nie Polak tylko Grek)...
IP: 83.5.112.205
do gosc
Gość
daj spokuj Łukaszowi-chłopak chce przeszczec ludzi przed stratą czasu i pieniedzy, a ty zamiast docenic starania to szukasz ch... do tyłka-typowa polska postawa gratuluje!!!
IP: 89.78.195.253
ala
Gość
Cześć Zadowolona! Kamień spadł mi z serca. 4 września wyjeżdżam do Leptokarii i będę mieszkała w Plazie, a nie wiedziałam, czego się spodziewać po tych apartamentach. Mam jednak pytanie: jak z wyposażeniem aneksu, niczego nie brakuje, czy coś trzeba jednak zabrać z domu? Słyszałam też, że trzeba mieć swoje ręczniki. I czy klima jest bezpłatna?
IP: 195.150.65.28
gość
Gość
ludzie naprawde mało wiecie o tym biurze pracowałwem dla nich cztery miesiące i naprawde kicha słynny tanos włascieciel nigdy nie ma czasu jak tyrnus odjerzdza albo przyjerzdza wielkie góeno a papa costa to czysty pijak i stary ss nawet do tyrystów tak podchodzi a słynny piotrek pollboy to tylko ściemnia z naprawami na pokojach byłem widziałem i przerzylem nr.gg.9710628
IP: 83.4.250.227
ryba
Gość
Witam. Niedawno co wróciłem z pobytu w Grecji dokładnie z Paralii. Wyjazd oczywiście z Tamp Travel ODRADZAM !!!! Wyjazd do Grecji OK jechaliśmy nowym autokarem 24h. Uważajcie na pilotke bląd włosy mini spódniczka zupełnie nie doinformowana. W autokarze sprzedaje wycieczki niby ze wstępem a tak na serio to zadnych wstępów nie ma!!! np.Meteory płaciłem 20 euro i w tym miał byc wstep do klasztorów 2 euro OCZYWIŚCIE nie było musiałem zapłacic z własnej kieszeni. Tak wiec uwazjacie na ta babe!!! Dojezdzamy do Grecji, rezydentka szkoda gadać poprostu żałosna a apartament Anoh,Anthi ODRADZAM czysty burdel!!! Grecja ogólnie bardzo ładna POLECAM szczególnie wyspe Skiatos,Ateny,Meteory byłem widziałem i było SUPER!!! jest fajny z duza wiedza polski przewodnik Roman super gość POLECAM!!! Tak że pobyt w Parali mi się podobał!!! Natomiast biuro Tramp Travel jest do dupy!!! To jeszcze nic !!!
Nadszedł czas wyjazdu. Wykwaterowanie o godz 10 rano odjazd o 20. Autokar podjezdza nawet puntkualnie :) Ludzie ten autokar to ruina. Kierowcy podobno sie dzemało, przez Bułgarie tak jechał mysłałem ze straci koła!!! Przejezdzamy przez granice Serbsko-wegierską autokar PADŁ!!! Poszła uszczelka pod głowica!!! Czekaliśmy na autokar z Budapesztu zawiózł nas na Słowacje a ze Słowacji odebrał nas autokar który jechał z Krakowa. Tak że 8 godz. w plecy!!! Uważajcie na zielony autokar PASTUSZEK!!!! na krakowskich tablicach. Organizacja biura Tamp Travel jest do dupy!!!.
IP: 195.117.221.1
rob
Gość
info na gg 9538885 byłem w zeszłym tygodniu.
udziele informacji co do apartamentów.
ala napisał
Cześć Zadowolona! Kamień spadł mi z serca. 4 września wyjeżdżam do Leptokarii i będę mieszkała w Plazie, a nie wiedziałam, czego się spodziewać po tych apartamentach. Mam jednak pytanie: jak z wyposażeniem aneksu, niczego nie brakuje, czy coś trzeba jednak zabrać z domu? Słyszałam też, że trzeba mieć swoje ręczniki. I czy klima jest bezpłatna?
IP: 195.117.221.1
Agas
Gość
Witam, również wróciłam 27.07.2007 z wakacji w Paralii - i również jestem rozczarowana biurem Tramp Travel - przede wszystkim brak szacunku dla klientów - reklamowany apartament Anthi okazał się zwykłą sutereną w piwnicy w dodatku ze wspólnym przejściem z właścicielami !!! Inaczej przedstawiano nam to w biurze podróży. Gdy poprosiłam o zmianę apartamentu Pani rezydentka zaproponowała jedynie zamianę na jak to powiedziała" dużo gorsze warunki lokalowe w domach o dużo niższym standardzie". Nie wspomnę o bardzo niemiłej właścicielce apartamentów!!
Polscy klienci są traktowani "z buta" oraz jako niechciani - w odróżnieniu od turystów z Rumunii, którzy z tego samego biura podróży otrzymują dużo lepsze apartamenty łącznie z dowozem pod same drzwi hotelu - czego nie mogli doświadczyć polscy turyści.
Kompletnie nie jest dograna sprawa przyjazdu i wyjazdu z Grecji- trzeba sobie wcześniej zaplanować 2 dni koczowania na walizkach - w dniu przyjazdu 1 dzień do popołudnia i w dzień wyjazdu - gdyż trzeba wykwaterować się rano a po południu dopiero należy szukać rozpiski z rozkładem wieczornych lub nocnych wyjazdów do Polski.
Nie wspomnę o podróży powrotnej - autokary nie do końca sprawne technicznie (Zielony autokar) - jazda bez pilota ( 2 przesiadki i przepakowania bagaży i ponad 30 godz. jazdy) !!!!
ODRADZAM WAKACJE Z TRAMP TRAVEL !!!
IP: 87.205.177.79
natimka
Gość
heloo ,jade 12 września do Bułgarii do słonecznego brzegu do hoetlu Jasmine z biurem tramp travel ,czy ktos moze mi udzielic jakies informacji, z góry dziekuje
IP: 83.25.246.141
kasia
Gość
cześć! właśnie zauważyłam, że ktoś jedzie do słonecznego brzegu 12 września:) moge wiedzieć do jakiego hotelu-ja też tam jade w tym samym czasie.
IP: 83.22.36.207
Użytkownik
do natimka. bylismy w tamtym roku ale w hotelu kokiche jest to hotel w pozo jak do ceny basen fajny i czysto tez bylismy z tramp trawel i bylo super pozadny autkar i fajni kierowcy dlatego w tym roku pojechalismy tez z tego biura do grecji do LEPTOKARI to byla porazka hotel BALLAN HELLAS. basen ludzie maja wiekszy przy domu jedzenie lipa codziennie to samo wszystko zarosniete habaziami zero przestrzeni rezydentka JUSTYNA ofiara losu nic nie umie zalatwic .autokary starocie w kazda strone innym jeszcze z przesiadkami.dobieraja ludzi jak im sie podoba ani w ta ani z powrotem nie jechalismy tym samym skladem.cieply posilek w serbi to pomylka tlusty kotlet jak do hamburgera i biala kapusta zalana octem i kilka frytek nie do zjedzenia.rosol do tego z proszku i to kosztuje 20 zl w jedna strone???porazka!!! w leptokari plaza kamienista radze wsiasc w pociag i jechac 7 min do NEI PORI.ostatni raz pojechalismy z tym oferujacym cos zupelnie innego co bylo ustalone biurem czyli porazka nazywajacym sie TRAMP TRAWEL !!!!! LUDZIE WAKACJE SA RAZ W ROKU NIE DAJCIE SIE ZWIESC TANIA OFERTA I ZDJECIAM JAKIE WAM POKAZA W BIURZE !!!!! BO TO NIE JEST BIURO TYLKO NACIAGACZ !!!!! z calego autokaru byly zadowolone tylko 2 osoby ale one byly na wycieczce 1 raz.
IP: 80.51.157.254
elo
Gość
bylam na wakacjach z tym biurem i tez naprawde odrazdzam ! nikt nie byl zadowolony z tego biura nikt!! jak jechalismy zepsul sie autokar 7 godzin czekalismy na nowy:/ dvd sie zapsulo a zamiast klimy byl jakis nawiew!;/ ODRADZAM!!
IP: 195.136.118.4
Anka
Gość
Tramp trawel?! zdecydowanie nie polecam
IP: 62.111.141.147
Julka
Gość
Wróciłam z Grecji kilka dni temu, byłam z TT i jestem bardzo zadowolona, wszystko było OK, a drobnostek w czasie pobytu na urlopie po prostu nie zauważam. Pojedziecie z Neckermanem i też znajdziecie minusy - po prostu ile ludzi tyle zdań.
IP: 85.128.126.130
gostek
Gość
bylem z tramp travel w chorwacji tego roku - zdecydowanie odradzam, firma nierzetelna, nie dotrzymuje warunkow umowy i nie odpowiada na reklamacje!!! jeszcze nigdy nie zdarzylo mi sie, aby tak postepowalo inne biuro podrozy. nie polecam
IP: 195.242.233.254
Bodzioboss
Gość
W Grecji byłem 2 razy z TT.
1 raz w Leptokarii - super wszystko grało.
2 raz w Paralii - ogólnie apartament spoko, ale obsługa klienta do bani. Do tego przy powrocie dostał nam sie autokar bez kilmy, chyba w Bułgarii popsół sie inny autokar (jadący przed nami) i rezydentka zaproponowała aby się "ścisnąć" i wziąć dodatkową osobę na siedzenie - "śmiech w autokarze" ale i tak "dokoptowali" na kilka osób.
Ogólnie z tego biura już nie pojadę.

Pozdrawiam
IP: 83.22.5.29
imitiger@wp.pl
Gość
Byliśmy na wczasach w Leptokarii "apartamenty" DAFNE ;) buhehehe
w terminie od 2.09 do 14.09 2007 jestesmy CALKOWICIE NIE ZADOWOLENI
To ja nazwalem to biuro trup travel :) Odradzam wczasy z tym biurem.
Zaczne moze od samego poczatku. Juz w Polsce zaczely sie problemy autobus bo Grecji mial byc w Cieszynie o godzinie 6.00 czekamy w wyznaczonym miejscu 2 godziny zaniepokojeni bo nas nikt nie poinformowal co sie dzieje. Okazalo sie ze autobus zapomnial w Gliwicach 5 osob tak sobie i przez to jest opoznienie, oczywiscie 0 informacji ani przepraszam. Podroz nie za wygodna z tylu autobusu nie dzialala klimatyzacja, nie bylo czym oddychac, nie mozna nawet bylo rozlozyc siedzenia z tylu, ogolnie ciasno , duszno i goraco. Po rzyjezdzie do Leptokarii czekamy 2 godziny az ktos zechce nas zakwaterowac. Kiedy w koncu zobaczylismy nasz apartament to szkoda mowic. Aneks kuchenny mial byc w apartamencie niestety nasz aneks wygladal jak jakis magazyn. Musielismy wychodzic z "apartamentu" i otwierac inne drzwi od "lazienki i kuchni", o lazience nie wspomne, raczej jej braku, doslownie grzyb wszedzie, sufit nie tynkowany, brak okien, calkowity brak wody!!!!
instalacje elektryczne zagrazajace zyciu wiszace pod "sluchawka od prysznica podlaczona do kranu, o brodziku czy zaslonie mozna zapomniec podczas prysznicu wszystko wylewa sie na kuchnie. Muszla toaletowa cieknie to zamo ze spluczka. W pokoju to samo grzyb wszedzie, karaluchy, przedwojenna lodowka( trzeba bylo wylaczac zeby spac w nocy). Rano budzenie przez smieciarke, dzikei zwierzetaw pokojach( psy koty). Kantuja na wycieczkach fakultatywnych, nie wypelniaja planu wycieczek, jedyna kompetentna osoba to przewodnik pan R. Pozdrawiamy, Rezydentka udaje ze wszystko ok i tlumaczy sie ze mieszka w takich samych warunkach, obiecuje przeniesienie bo nie maja innych pokoi narazie, oczywiscie nie doczekalismy sie tego osobiscie bralem kapiele ze szlauchu ktory byl w ogrodzie:) bylo czysciej. Po zlozeniu reklamacji rezydentka nie chciala jej podpisac kiedy w koncu przyjela to i tak nie wyslala jej do polski. Tu takze zlozylismy reklamacje niestety napisali ze wszystko bylo wliczone w koszty :) buheheheh :) i zaproponowali rabat 10% :) buhehehe. Ale walczymy o swoje i zalozylismy sprawe u rzecznika ochrony praw konsumenta.
Odradzam to biuro, i pozdrawiam cala walczaca ekipe. Wojtek z Cieszyna:)
PS. jesli kogos interesuje to mam fotki naszych super apartamentow i filmy wideo :) jesli ktos zainteresowany prosze pisac imitiger@wp.pl
POZDRAWIAM WSZYSTKICH
IP: 87.105.115.25
Ewa
Gość
Ja byłam już dwa razy z tym biurem na wakacjach i muszę powiedzieć, że jakoś nie mam co marudzić. Dwa lata temu byłam w Grecji, dojechaliśmy szybko, sprawnie i bez żadnych nieprzyjemnych zdarzeń. W zeszłym roku byliśmy z mężem w Bułgarii i muszę powiedzieć, żee tam było naprawdę suuuuuuuuuuper. Za bardzo małe pieniądze mieliśmy super wakacje. Apartamenty czyste, schludne, nawet codziennie sprzątali co się w apartamentach nie zdarza. Ja na moje wyprawy z tym biurem nie mam co narzekać. Podczas pobytu słyszałam, że niektórym się niepodoba, no nie każdemu idzie dogodzić. Trzeba jedno zauważyć, że ludzie za kilka groszy chcą mieć hotel pięciogwiazdkowy, i nie wiadomo jakie luksusy, no ale tak się nie da, niech zobaczą ile by zapłacili za wakacje nad naszym morzem. Zresztą moim zdaniem z wakacji trzeba mieć same miłe wspomnienia, a nie wyjeżdżając patrzeć co będzie nie tak i narzekać.
Dobre nastawienie, nie oczekiwanie luksusów za kila groszy i wakacje będą super nieważne z jakim biurem.
POZDRAWIAM.
IP: 155.158.40.50

Strona: 1 2 3 4 5 ... > »

Forum turystyczne » Tramp Travel

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij