» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Tramp Travel

Tramp Travel

Strona: « < 1 2 3 4 5 6 > »

Autor Treść
Rafał
Gość
pytanie do Oli ,ewentualnie zorientowanych : w apartamentach AGELIKA jest klima ? Jeśli tak to indywidualna czy centralna ?
IP: 77.253.32.72
Joanna
Gość
Witam
5 sierpnia jade na Thassos. Kto sie tam jeszcze wybiera w tym czasie? Pozdrawiam
IP: 78.88.196.150
II turnus Rawda
Gość
2-ch rezydentów kamil B. i jego laska Łukasz to fatalna pomylka, bedą mieć proces w sądzie za wyłudzenie pieniedzy od wczasowiczów. wulgarne zachowanie, oklłmywanie turystów.
Nie mają uprawnień pilotów , wyjezdzają na wycieczkę do Istambulu, bez uprawnień.
IP: 89.76.173.147
kikabb
Gość
Wyjeżdżam 3.07. do Corwacji (Novi Vindolski - hotel). Czy ktoś z Państwa już tam był? Interesują mnie warunki hotelowe oraz jakość plaży. Czy są leżaki i parasole do wynajęcia za opłatą? Jaka woda w basenie? Jak długo trwa podróż od granicy Polski? Proszę o wiadomość, bo wyjazd tuż, tuż.
IP: 83.22.189.192
Jola
Gość
Ja byłam 2 lata temu , hotel super, codziennie zmiana ręczników, telefony w pokojach , po schodkach zejscie na plażę. ja byłam bardzo zadowolona!!!!!
Iza
Gość
Jeszcze raz przepraszam Pania Jolę!!!!
Iza
Gość
Jeszcze raz przepraszam Pania Jolę!!!!
RXN
Gość
a czy ktoś miał stycznośc może z usługami biura Tramp Travel na terenie Grecji (Leptokaria)...
z tego co wyczytałam jest tam "oddział" polskiego biura, który organizuje wycieczki np. Meteory...
czy ktoś był na takiej wycieczce...?
IP: 195.225.246.104
kikabb
Gość
W Grecji byłam z Triadą. Meteory naprawdę warto zobaczyć. Na teren klasztorów nie można wejść w stroju niekompletnym (musi być przysłonięta golizna - nogi i ramiona). Można obejrzeć proces tworzenia ikon i kupić sobie z certyfikatem za 5 - 10 euro maleńką ikonkę. Świetne jest ouzo (wódka do drinków), polecam! Również odwiedziłam Olimp. Natomiast odradzam Ateny, bo to za daleko od Leptokarii. Również warto wybrać się w rejs na Atos. Wycieczki organizowane były na miejscu przez rezydenta.
IP: 83.22.252.161
andrzej
Gość
niewiele sie zmienilo autokary lepsze a partamenty tez ale obsluga lo matko mowie o parali i olimpic pani ania arogant depczacy kazdego jezeli mu cos nie pasuje naciaganie na wycieczki jedna trzecia drozej niz na miescie gdzie obsluga w biurze w jezyku polskim pilot na wycieczkach takze wlasnie wrocilem i przestrzegam na moich oczach na dzien dobry pani ania usilowala do wieczora wcis apartament bez kuchni pantwu ktore na walczerze mialo zaznaczone wyraznie aneks rezydenci to dopiero udani goscie wogule nie wiedza poco tam sa i za co biora pieniadze zamiast rezydenta w apartamencie greg tlumaczyl wszystko na migi wiem ze naciaganie na wycieczki po cenach zawyzonych jest karalne prosze zadac rachunku jezeli jest cos nie tak ten proceder uprawia pani ania rezydenci nie informowali o zmianach terminu wycieczek i ludzie nie jechali a kasa przepadala dzien wyjazdu to horror wywoza ludzi za paralie bagaze do szopy po owcach nie ma gdzie siasc zjesc zapomni bo za drOgo cola mala 3 euro wieczorem sie okazuje ze bagaze przekopane i poniszczone na pytanie rezydent mlodzian z usmiechem mowi znajomi grecy pilnowali i idzie do znajomych grekow na drinka smiejac sie ze wszystkich acha jezeli ktos mial pretensje to byl nagrywany przez rezydentow jako dowod dla sadu pilnujcie bagazy strzezcie sie obslugi na miejscu szkoda wakacji dla trojki duuuuu ow lepiej nie jechac i nie denerwowac sie albo ich firma wywali albo za rok zmieni nazwe bo pracuja ale tylko dla siebie i na zla opinie firmy
IP: 89.78.111.54
andrzej
Gość
sory ale musialem to napisac jezdze duzo ale nigdy z taka arogancja hamstwem oszustwem wycieczkowym traktowaniem przez malolata ludzi starzych jak smieci siedzenia z cyganami w dniu odjazdu caly dzien do 20 zniszczonych bagazy i aparatu fotograficznego szkoda urlopu dla 3 nieudacznikow
IP: 89.78.111.54
anulka
Gość
zgadzam sie jeżeli chodzi o panią Anie!! byłam w zeszłym roku z innym biurem dokładnie z gandalfem. podróż z nimi przebiegała raczej sprawnie poza klimatyzacją która od Węgier przestała działac!! ale najgorsze jest to jak dojeżdża sie do miejsca w którym wykupiło sie wakacje a pani Ania wywozi cię gdzie indziej i mówi ze jak zaplaciłam 600 zł to nie powinnam sie spodziewac nie wiadomo czego i to od niej zalezy czy bede mieszkała tu czy tam :) naszczescie moje podróżnicze doświadczenie znajomość przepisów prawa i wykształcenie pozwoliło mi pokazac tej rezydentce gdzie jej miejsce i wywalczyłam to co mialam zapisane w umowie!!!! moja rada nie dac się jej i przede wszystkim nie bać.... a potem nawet potrafi powiedzieć przepraszam
IP: 79.162.60.191
zibi
Gość
tramp travel ta koszmar wróciłem w piątek z bułgarii hamstwo oszustwo bałagan po poostu brak słów
IP: 91.192.196.222
ashanti
Gość
tramp travel ta koszmar wróciłem w piątek z bułgarii hamstwo oszustwo bałagan po poostu brak słów

a Co masz dokladniej na Mysli ????
IP: 62.141.211.225
agent
Gość
Drodzy turyści zawsze dziwi mnie wasza bogata wyobraźnia. Wiem ze takie sytuacje jak problem z zakwaterowaniem blisko siebie, czy awrią autobusu sie zdażają bo ma przyjemnosc wspolpracowac z biurem tramp travel ładnych pare lat, ale dlaczego nie podejdziecie do sprawy realistycznie dlaczego wymagacie 5* placac za wyjazd ponizej 1000 zł ? Nie ma co odradzac chcesz jechac tanio na wakacje i na miejscu dbrze sie bawic zostaje ci podroz z tramp travel
IP: 83.10.161.142
piter
Gość
Nie rozumiem "agenta"-jak płacę ok.1000zł to mam mieć byle jaki brudny apartament z robalami?,niezgodny z ofertą?,niesprawny autokar?,chamskich rezydentów?-skąd ty człowieku się "urwałeś".Do twojej wiadomości-są jeszcze inne normalne biura turystyczne,mające wycieczki w podobnych cenach,oferty zgodne z rzeczywistością.W czerwcu byłem z takim biurem-żadnych uwag negatywnych.Skąd ta opinia dot.pięciu gwiazdek-z sufitu?
IP: 78.88.206.226
ashanti
Gość
hahahaah zgadzam sie z PITEREM to ze sie placi np 1000 zł czy 15000 zł to nie oznacza ze musismy miec gorzej niz ci za 5000 zl ;)
Jolusia
Gość
Witam wszystkich, byłam z tego buiura 3 razy w Chorwacji, Grecji , Bułgarii i wtym roku też jadę do Słonecznego Brzegu.Hotele są bardzo ładne, sami je zresztą wybieramy.Zależy co Kto oczekuję; są MALKONTENCI, którym się nic w życiu nie podoba : koledzy w pracy, sąsiedzi itp.
Jeśli są razące zaniedbania trzeba podac biuro do sądu, ale takie bzdury , jak czytam ,że ta osoba jest miła, tamta mniej miła. Tyle ile ludzi tyle OPINII i komentarzy, Proszę nie dajcie sie zwariowac.Internauci pisza, pózniej przepraszają.Niepoważne,PIęKNA POGODA, DOBRY HUMOR, I NAJWAZNIEJSZE SZCZEśLIWIE ZAJECHAC I WRóCIĆ.POWODZENIA .ja jade od 16 sierpnia do Słonecznego Brzegu -kolejny rok z tego biura !
ona26
Gość
POLECAM Grecje a dokladnie Thassos. Z tym biurem naprawde warto pojechac za 1000 zl na super wakacje.Autokar sprawny,klima dzialala,kierowcy bardzo mili.Hotel skromny ale czego mozna sie spodziewac po 3* za to obsluga i jedzenie wspaniale.Opis w katalogu doklanie pokazywal to co bylo na miejscu.Ja jestem bardzo zadowolona i jezeli bym miala wybierac jeszcze raz to wybralabym dokladnie tak samo.Rezydent-pan Marek bardzo fajny facet.POlecam
IP: 83.18.245.42
ubiegłoroczny wycieczkowicz
Gość
Czy ktoś z Państwa był w tym roku w Olimpic Beatch? Prosiłbym o informacje o apartamentach typy SOFIA a także cenne będą dla mnie inne opinie o tej miejscowości, otoczeniu, praktyczne porady itp. W ubiegłym roku było raczej wszystko OK w Leptokarii , chciałbym by była ta sama kadra pilotów i rezydentów. Proszę o informacje. Serdecznie pozdrawiam i dziekuję
IP: 213.158.196.83
ashanti
Gość
SLYSZELISCIE WYPADEK BYLLLLLL NA TRASIE SERBII ;/ CORAZ LEPIEJ SIE DZIEJE ;/ NIE WIEM JAK INNI ALE CHYBA TRZEBA BEDZIE SIE WZIASC ZA AUTOKAR BARDZO SZCZEGOLOWO ;) NP ZADZWONIC PO POLICJE PRZED WYJAZDEM DO BULGARII tRAGEDIA WOGOLE PYTAJCIE SIE LUDZIE JAK DZWONICE DO BIUR ILE TE AUTOKARY MAJA LAT ;) pOZDRAWIAM
WYPADEK W SERBII
Gość
6 OSOB NIE ZYJE

Ludzie podobno ten wypadek w Servbii gdzie zgin ęły osoby to właśnie to biuro podróży. Jak ja jechałam to brakowało miejsca w autokarze i NIE BYŁO PILOTA! Kierowcy robia za pilotow a nie maja uprawnien pilockich, autokary są bardzo stare i przebudowane by zmiescilo sie wiecej miejsca a co to oznacza w praktyce? w praktyce oznacza to ze nie beda mogli Panstwo wyprostowac nog. Kierowcow jest tylko dwoch - sa strasznie nie mili. Zatrzymuja sie tylko tam gdzie maja profity na stacjach. Wy placicie a oni biora gratis bo maja procent od tego co wy kupicie. Ludzie warunki wyjazdowe z tego biura sa straszne. Miejmy nadzieje, ze to biuro straci licencje! Tramp Travel stracil licencje a to biuro nadal korzysta z tej nazwy. Zmienili tylko nazwe firmy na ok services. Firma ta jest fatalna. W ubieglym roku glosno bylo o tej firmie w programie UWAGA w TVN. W tym roku teraz ten wypadek autokarowy w Serbii : 6 OSOB NIE ZYJE W TYM DWOJE DZIECI! Ludzie te autokary sa w fatalnym stanie technicznym! Zawsze wyjezdzaja spoznieni. BOze musialo dojsc do tej katastrofy by ktos im wreszcie zabronil robic turystyke. Juz nie bede mowila o warunkach na miejscu! Syf, brud, jedzenie niedobre!
WYPADEK W SERBII Cytuj
#13 18:20, 11.07.2008
Gość SPRAWDZAJCIE CZY JEST PILOT W AUTOKARZE I PROSCIE BY POKAZAL WAM LEGUTYMACJE PILOCKA! NIKT NIE POSIADA LEGITYMACJI! REZYDENCI NIE MAJA UPRAWNIEN! NIE MAJA ZADNEGO KIEROWNIKA! OGROMNA TRAGEDIA!
IP: 85.222.18.82
ashanti
Gość
zgadzam sie z tymi informacjami ale jak sie nie Myle to ten wypadek nie byl z tej firmy tylko z Innej Moas czy takie cos ;) wiec chyba nie bedzie az tak zle a to ze sa ofiary no to juz wina niesety ale rodzicow i policji bo byli na mijescu widzieli ten autokar byl niby sprawny a tak naparwde to wycieraczki bylo poklejone tasma klejaca autokar byl farbniety farba byle jaka malowano go pedzlem a ja gadalam z znajoma z Trmap Travel i mowila ze maja autokary od roku 2001 po 2008 ;) wiec chyba nie bedzie z nami az tak zle ja jade do Bulagrii teraz w wrzesniu i nie powiem wam ze sie nie boje bo wiadomo ryzyko zawsze jest ale dlaczego rodzice wpuscili swoje dzieci widziac ze taki autokar ma stan ;) i policja niby tez twierdzila ze jest wszytsko wporzadlu chociaz tak nie bylo dach w czasie jazdy przeciekal dzieci byly mokre ;) a z tego co wiem to ta droga ktpra jechali byla najbardziej biezpieczna ;) wiec chyba nie ma co sie martwic tylko trzeba byc bardziej ostrzniejszym popsprawdzac wszytsko dokladnie przed wyjazdem i bedzie po sprawie po co sie martwic na zapas ;) przeciez to nie jest przewidziane ze nam sie to tez Przytrafi Glowa Dp gory trzeba byc dobrej mysli ;) Pozdrawiam
rossi
Gość
Bez paniki. Wypadek w Serbii nie zdarzył się z biura OK Services, o czym mozna przeczytać na onecie: "Pasażerowie autokaru, który rozbił się w pobliżu serbskiej miejscowości Subotica są objęci ochroną ubezpieczeniową Towarzystwa Ubezpieczeń SIGNAL IDUNA Polska S.A. Ubezpieczenie turystyczne w zakresie Kosztów Leczenia i Następstw Nieszczęśliwych Wypadków zostało wykupione dla uczestników przez biuro podróży In-Tour Beskidy – organizatora wyjazdu" - głosi oświadczenie wydane przez ubezpieczyciela.
Początkiem sierpnia wybieram sie do Parali z biura Ok Services. Po opiniach i komentarzach, które tutaj czytam, już nie wiem co mam myśleć o tym biurze. Jedne pozytywne, drugie negatywne, nie wiadomo ile w tym prawdy. Jedno jest pewne. Aby spokojniej wyjechać na wakacje, lepiej poddać autokar do kontroli policji. Lepiej w razie czego odczekać parę godzin na miejscu i wyjechać sprawnym autobusem, niż potem żałować że się tego nie zrobiło. Ponadto sprawdziłam to biuro w Centralnym Rejestrze Zezwoleń i posiada ważny wpis do października 2008r więc nie siejcie plotek, że działa bez zezwolenia. Każdy to może sprawdzić: turystyka.crz.mg.gov.pl Pozdrawiam
IP: 83.5.66.205
jolka
Gość
bardzo panstwu odradzam biuro ok servixces ktore niegdys nazywalo sie tramp travel! ja nie wierzylam az do wyjazdu z tym biurem. wspolczuje!
IP: 85.222.18.82

Strona: « < 1 2 3 4 5 6 > »

Forum turystyczne » Tramp Travel

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij