» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » biuro OIS

biuro OIS

Strona: « < ... 128 129 130 131 132 133 134 135 136 ... > »

Autor Treść
taki tam
Gość
wypada tylko przytaczac wypowiedzi przedstawicieli - zwlaszcza ta z trabka
za kazdym razem jak sie ktos zapyta o to biuro i jego jakosc
reklama jak nic
IP: 217.153.12.122
Doroti
Gość
"Wyłudzić"? Właściwe słowo to "odzyskać". Ja również wysłałam do Państwa reklamację. Moja reklamacja nie została uznana. Dlaczego? Ponieważ podawali państwo fałszywe argumenty.

Przykład.
Byłam na wyjeździe sylwestrowym na Słowacji. Nie wywiązali się Państwo z umowy bo nie było rezydenta.

O to co mi Państwo odpowiedzieli:
cytuję: "W razie jakichkolwiek pytań z rezydentem można było się skontaktować teloefonicznie (numer telefonu podany w recepcji) bądź podczas dyżurów (rezydent dwykrotnie odwiedzał ten obiekt). Z uwagi na to iż miał pod opieką kilka ośrodków nie mógl przez cały czas przebywać w jednym"

A jak było w rzeczywistości?
Jeżeli nawet był na recepcji kontakt do rezydenta to nikt nas o tym nie poinformował. W hotelu mieszkało ok 20 osób, które jechały z OIS. W mojej paczce było 15 osób. Nikt z tych osób nie widzial ANI RAZU rezdydenta i NIKT nie miał do niego kontaktu.

Panie Bartoszu, nie wiem czy Pan kłamie z premedytacja, czy może rezdydent, którego Pan zatrudnił przekazał Panu fałśzywą informacje, że był u nas w hotelu 2 razy. Ja wiem jedno: w umowie miał być zapewniony rezydent a nie był...
IP: 85.222.86.82
Użytkownik
Panie Bartku , jedyna zalosna osob na tym forum to wlasnie Pan . Wklejajac moje dane do profilu goldenline myslal Pan ze dam sie sprowokowac , albo ze tez usune profil , a Pan nie mial nawet odwagi zrobic to pod swoja ksywka tylko uzyl ip z Aster i podszyl sie pod inna ksywke :P. Nie przypoiminam tez sobie kiedy przeslismy na Ty.I iech Pan sprÓbuje popracowac nad ortografia :) Nikogo niczym nie strasze , wiadomo ze zrobienie dobrego pozwu troche trwa. I zapewniam Pana ze w tym tygodniu skontaktuje sie moj prawnik z Panem telefonicznie. Tylko niech sie Pan tak nie przestraszy jak wtedy gdy dzwonil do Pana, Wojtek z Gazety Wyborczej :). Albo gdy w Pana w obecnosci wzywana byla do biura OIS Policja. Nie byl Pan juz wtedy taki odwazny jak na forum... Chcialbym tez zobaczyc jak w sądzie bedzie Pan wyzywał mnie od pajaców :] .
« Ostatnio edytowane przez Michal82, 15:15, 21.02.2009. »
IP: 62.121.79.39
Bartek
Gość
Nie bede polemizował kto co tutaj wkleja bo Pan Michał jest w tej kwestii prekursorem, Pana kolega z gazety wyborczej zachował się bardzo fachowo, obsmarował i już się sprawą nie interesuje, a policja została wezwana do biura na interwencje i jak dobrze pamiętam wyprowadziła osobe, która ją wezwała. Jestem pracownikiem OIS i mam prawo do prywatności Pan ta zasadę złamał.

Do zobaczenia na sali rozpraw.

Z uwagi na to, że forum ma niewiele wspólnego z tytułem pod jakim zostało założone, jest to mój ostatni wpis.
IP: 62.233.164.66
Użytkownik
Niech Pan teraz nie robi z siebie pokrzywdzonego i wroci do strony 129 tego forum gdzie zabrał Pan po raz pierwszy głos odnosnie reklamacji wyjazdow Sylwestrowych .
I od razu na dzien dobry wyzywa Pan ludzi i np moje pisma nazywa wypocinami( i to ze ktos zamiescil link do Panskiego profilu goldenline to nie jest powod by przy okazji obrazic 10 innych osob). To prosze sie pozniej nie dziwic iz ton wypowiedzi jest w stosunku do Pana uszczypliwy.
Co do Gazety Wyborczej to niech Pan nie bedzie taki pewny, ze juz sie tym nie interesuja :].
Doroti
Gość
Bartek napisał
Z uwagi na to, że forum ma niewiele wspólnego z tytułem pod jakim zostało założone, jest to mój ostatni wpis.

Mądre posunięcie z Pana strony dlatego, że w swoich wypowiedziach sam się Pan pogrąża. Są one nieprofesjonalne, obraźliwe a w dodatku z błędami ortograficznymi.

Wyżej zamieściłam informację co do niewywiązania się z umowy biura OIS. Do mojej wypowiedzi nie potrafi się Pan ustosunkować i rzeczowo na nią odpowiedzieć. Zresztą nie dziwie się bo musiałby Pan przyznać się do porażki- czego Pan nie potrafi, albo znowu podawać nieprawdziwe argumenty- co Pan potrafi świetnie.

Jestem wdzięczna za to, że przynajmniej nie wyzywa mnie Pan od "pajaców"...
kupagowna
Gość
Doroti a do jakiego Cie pseudo hotelu wpakowal ois. Bo tam nie bylo rezydentow, gdyz po pierwszym dniu jak zobaczyli co to jest to na wlasny koszt wrocili do polski.
To wlasnie sa jaja.Pracownicy uciekaja z takich warunkow a im za to placa,a ty co jedziesz na wypoczynek i ty za ten balagan placisz, masz to wytrzymac .
W zyciu czegos takiego nie widzialem. Wczesniej jakis osiol tu pisal ze studenci powinni byc przyzwyczajeni do zimnych akademikow i ciezkich warunkow.Pomijajac to ze nie kazdy student musi mieszkac w akademiku.
TO BIURO JEST NASTAWIONE NA KLAMSTWO I OSZUSTWO
IP: 193.200.150.167
kupagowna
Gość
Wizerunek Ois

Biuro wiadomo tworza ludzie i tu na forum mamy wlasnie takiego kiepskiego pracownika .Bartek Olszewski sie zwie.
Z tego co go pamietam to byl to taki przestraszony czlowieczek,nic nie potrafiacy zalatwic taka sierotka stala az zal go sie robilo.
Sam mowili ze po powrocie reklamacje mozna zlozyc. Bez hotelu zostawiajac ludzi klamiac uciekl.

A na forum co za zmiana. W biurze poczul sie pewniej i wyszla dwulicowa geba.
Skladajcie sobie ile chcecie reklamacji i tak wszystkie odrzucimy. (tu mi sie cisnie brzydkie slowo)
Teraz juz bartek bedzie przemawial

Bartek OIS napisał
słuchaj łosiu brak ci na tyle odwagi żeby się przedstawić jak masz coś do mnie to przyjdz do biura to inaczej pogadamy, jak obrażasz mnie prywatnie to spotkaj się ze mną i zachowaj honor
Wasze reklamacje tak żałosne że aż szkoda o tym mówić Panie Michale opublikuj swoje wypociny, ten twój słynny prawnik tak ci pomógł w reklamacji że nic ci się nie należy!!!
wszystkich niezadowolonych z odpowiedzi na reklamacje zapraszam do sądu

Pracownik biura turystycznego :shock:
Oczywiscie "łos" byl w biurze jakos nie pogadali.
IP: 195.116.125.125
kupagowna
Gość
Bartek napisał
ze specjalnym pozdrowieniem dla antyoisowców:
CMOKNIJCIE MNIE W TRĄBKĘ :)

To troche gejowskie.Kto tak mowi, Bartek pracownik biura OIS
IP: 85.195.123.24
kupagowna
Gość
antyOszust napisał
nie przypuszczałem, że IT Coordinator sim-locka z komórki, następnym razem jak rodzice dadzą ci kasę na wycieczkę jedź na kolonie chłopcze

A tu sie wysmiewa z turysty ze co ma malo kasy.
No Bartek ma pewno wiecej oszust jeden na biednych sie dorabia.

Tylko tu sie podszyl pod kogos o innym nicku zalosne i nie tylko tu .
Bartek tu sie bawi w podszywanie pod turystow i glupoty wypisuje oraz jego koledzy z biura.
Faktycznie nie pisz juz wiecej
Idz lepiej pobawic sie do piaskownicy tylko nie zabieraj innym dzieca zabawek.Gdy by ci to mama powiedziala za wczasu to moze by cos z ciebie wyroslo a tak mamy kretacza.
IP: 193.200.150.45
kuba
Gość
Hej,
Byłem na wyjezdzie sylwestrowym na Słowacji,jak mozna sie łatwo domyslic wyjazd nie nalezał do udanych...Reklamacje wraz z ekipą wyjazdu wysłalismy ok miesiąca temu i zero odpowiedzi jak narazie...

Dla wszystkich którzy sie zastanawiają nad wyjazdami z tym biurem mówię:

ZASTANÓWCIE SIE DWA RAZY!!!! TE WYJAZDY JAK CZYTAM TE FORA I Z MOJEGO WŁASNEGO DOSWIADCZENIA TO LOTERIA.NIEODPOWIEDZIALNI PRACOWNICY(PRZYNAJMNIEJ ZNACZNA CZĘSC) I DEZORGANIZACJA.
Potwierdzają to nie tylko uczestnicy wycieczek ale i kierowcy autokarów i piloci(często nie wiedzący w jaki szit sie wpakowali)

Za te wciąż powtarzające sie akcje powinni jakos odpowiedziec,a jak narazie to tylko odrzucają kolejne reklamacje i trzepią kasą na nowych nic nie przeczuwających klientach.
OIS i realizacja oferowanych przez nich usług przypomina mi troche sprzedaz chińszczyzny(Co z tego że sprzedajemy gównianą jakosc,najwazniejsze ze jest tanio!!!!!klientów jest na tyle dużo ze nie musimy specjalnie liczyc na stałych klientów,ci drudzy i tak zapewnia nam wystarczajace zyski-ot cała OIS-filozofia)

WNIOSEK:TRZEBA ZROBIC WSZYSTKO ABY TO PSEUDO BIURO PONIOSŁO ODPOWIEDZIALNOŚC ZA SWOJĄ NIEKOMPETENCJĘ.WTEDY MOŻE OTRZĄSNĄ SIE I NASTAPI POPRAWA.
IP: 83.27.30.136
Rafał
Gość
Właśnie jesteśmy na wyjeździe w Austrii z B.P. O.I.S. jest cudownie. To nic że w pokojach nie ma ręczników i łazienek (mimo że w opisie były one zagwarantowane), a zakwaterowani jesteśmy inaczej niż się zapisywaliśmy. To nic że jedzenie jest kiepskie, a pensjonat okazał się raczej schroniskiem z początku lat 90 - tych. To nic że nie ma tu gwarantowanego rezydenta, a pilotka mimo starań zrezygnowała z "pracy" i odjechała do kraju. Mocno poruszył nas jedynie fakt iż przez 5 godzin nie chciano nas zakwaterować ponieważ biuro nie uregulowało płatności z pensjonatem. Po dziesiątkach telefonów, niemiłych rozmowach, a potem interwencji austriackiej policji i telefonów z TVN 24 do biura O.I.S dostaliśmy się do pokoi. Polecamy to biuro i zapraszamy do korzystania z ich oferty. Jeśli tyko starczy wam odwagi, lubicie beznadziejne warunki i chcecie spędzić urlop w niepewności. Rafał
IP: 83.215.215.92
khatia
Gość
To biuro to po prostu koszmar! Wlasnie wróciłam z wyjazdu do Val di Sole i chyba jeszcze nigdy nie widziłam tak fatalnej organizacji. Jadąc do Włoch mieliśmy opóznienie 12 godzin bo biuro - jak nam powiedziano - popełniło błąd logistyczny! Pilotka zwiała w Austri mimo że miała z nami jechać do końca. Kierowcy nie znali trasy i nawet nie mieli mapy! Na miejscu rezydentów widzieliśmy dwa raz, wiec mieliśmy szczęście bo inne osoby nawet nie wiedziały jak wyglądają. W skrócie koszmar! BARDZO NIE POLECAM!!!!!!!!
IP: 89.75.10.138
Doroti
Gość
kuba napisał
Hej,
Byłem na wyjezdzie sylwestrowym na Słowacji,jak mozna sie łatwo domyslic wyjazd nie nalezał do udanych...Reklamacje wraz z ekipą wyjazdu wysłalismy ok miesiąca temu i zero odpowiedzi jak narazie...

Jeżeli organizator turystyki nie ustosunkuje się do reklamacji na piśmie, w terminie 30 dni od dnia zakończenia imprezy turystycznej, a w wypadku zgłoszenia tej reklamacji po zakończeniu imprezy turystycznej w terminie 30 dni od jej złożenia, uważa się, że uznał reklamację za uzasadnioną.

(rozdział 4, art. 20.6 - Ustawa o usługach turystycznych)
.,.,.,.
Gość
To jest niesmowite oni nawet nie maja zamiaru poprawic tych wycieczek.
Trzepia kase jak dlugo sie da .
Promuje ich o2.pl wysylajac reklamy na emaile .
A Ois oszukuje dalej
Oni nie musza szanowac kilientow bo o2 im ich zapewnia.
Kiedys szanowalem o2.pl ale teraz dla mnie to portal drugiego gatunku. Ten ich pudelek tez.
Sie dobraly miernoty
IP: 193.200.150.23
Doroti
Gość
To prawda, że klientów mają mnóstwo. Z tego co wiem, OIS jest jedyną firmą w Warszawie, której docelową grupą są studenci. Nie mają nawet konkurecji- można powiedzieć, ze są monopolistą. Z tego powodu pozwalają sobie na tak bezczelne podejscie.
Przecież nawet jak mają złą opnię teraz , to w przyszłym roku do Warszawy znów przyjedzie tysiące studentów - potencjalnych klientów. :/
kuzyn
Gość
NIGDY NIE JEDZCIE Z TYM BIUREM. Byłem w Marillewe w czasie drogi nie było pilota na miejscu rezdent który nic nie może i mówi non stop reklamacje to do biura a nie do mnie. Wykupiłem 2 miejsca w 4 osobowym pokoju wylądowałem w 6 osobowym. Pleśń na ścianach nie bylo ogrzewania przez piersze 2 dni, woda ciepła kończyła sie po 1 osobie i trzba było czekać ok 5 h.
Wylądowałem w szpitalu po wypadku dzwonie do rezydenta i prosze o pomoc w powrocie: mówie ze zapłacę jak mnie odbierza a on na to że jest teraz na stoku i nienależy to do jego obowiązków, wieć prosze o jakąkolwiek pomoc bo w miasteczku gdzie byłem w szpitalu nie było żadnych autobusów i tak samo nie mogłem znaleśc taxi ( dodatkowo byłem nieźle poobijany i nie mogłem normalnie chodzić ), a on mi znowu ze to nienalezy do jego obowiązków i ze jest na stoku i ze niebedzie jechał po mnie swojm samochodem bo tonie należy do jego obowiązków. Dodatkow rezydent kombinował z cenami karnetów i zbierał wiecej o 3 euro niż one kosztowały a wydaje mi sie ze jak kupuje sie dużą ilość to jest taniej niz drożej, ceny sprawdzaliśmy na miejscu tam gdzie kupuje sie skipasy. Niektórzy z nas nie mieli pościeli bo wg Włochów nasz pokój była 4 osbowy a nie 6 jak mówi firma OIS. Pragnę zauważyć również że nie tylko ja miałem problemy na tym wyjeździe ale wszscy mielismy zarzuty do orgaznizacji włącznie z kierowcami którzy mieli mieć odzdzielna dwójke a wylądowali w 6 z 4 uczestnikami, dodatkowo to był mój 3 wyjazd do Włoch na szczęscie pierwszy były z innym biurem i o innym standardzie. Mam nadzieje ze firma OIS zniknie z rynku a ludzie którzy tam pracuja zajma sie czmś innym bo szkoda mi ludzi którzy mogą zostać przez nich oszukani.
IP: 85.222.86.84
Doroti
Gość
Kuzyn napisz skargę do Urzęd Marszałkowskiego.
Brak pomocy podczas pobytu w szpitalu to przesada. W Urzędzie Marszałkowskim takim sprawami zajmuje się Pani Ela. Bardzo kompetentna osoba. Do każdej osoby, która pisze skargę podchodzi indywidualnie. Miałam okazję z nią rozmawiać gdyż również składałam skargę na OIS.

Dane konktaktowe:
nr tel: (022) 59-79-544
e.kownacka@mazovia.pl
vizjoner
Gość
Nie wiem czy kiedys widzieliscie jak sklep nie chcia przyjac reklamacji pralki w turcji.
To chlop przyjechal z pralka pod sklep postawil na ulicy i zaczol rozwalac, telewizja to pokazywala juz dawno bo ciekawe.
Mysle ze jak sniegi zejda z ulic by cieple bylo, mozna urzadzic pikiete pod biurem.Tak legalnie postarac sie o zezwolenie.Plakaty hasla kolorowe ubranka by bylo widac jakies okrzyki .To bedzie fajna zabawa nowych ludzi sie pozna a po wszystkim na debowe.
A trzeba bedzie tylko jeszcze do telewizji dac znak .
Tutaj Michal ma duzo emaili poszkodowanych. Zgadac sie na jakis dzien, godzine i jazda
IP: 193.200.150.189
Justyna Gdowska
Gość
najgorsze biuro z mozliwych! wlasnie wrocilam z wyjazdu z nimi do wloch do molveno (13-22.02.09). zaczelo sie od tego, ze przesuneli nam godzine wyjazdu z 18 na 21 bo obliczyli sobie, ze czas podrozy im sie skraca, a w rzeczywistosci bylo tak, ze na miejsce zamiast o 16 dojechalismy o 2.30 w nocy, poniewaz jechalismy do wloch przez salzburg i zell am see, poniewaz musiano dokonac przesiadki, ktora byla w ogole niezorganizowana i stracilismy na tym okolo 8h. ci ktorzy jeschali tym autobusem do ostatniej miejscowosci dojechali o 6.30 rano do hotelu (podroz 33h i jeden dzien narciarski w plecy). a i oczywiscie bylo tylko 2 kierowcow na 30godzinna podroz i juz pomijam fakt, ze autobus ktory w ofercie nazywal sie lux byl autobusem dla krasnali a w drodze powrotnej zaczal sie rozsypywac i odpadla jedna klapa od zamkniecia luku bagozowego i walizka jednej osoby wypadla na autostrade w niemczech o 3 w nocy i jak sie mozna domyslec, juz raczej sie nie znajdzie... Co do rezydenta to w naszej miejscowosci w ogole takiego nie bylo, a jak usilowalam sie dodzwonic do rezydentow w innych miejscach we wloszech to oczywiscie nie odbierali telefonu! jak przyjechalismy na miejsce, to okazalo sie ze biuro OIS zaplacilo tylko zaliczke a reszty pieniedzy za nasz pobyt w ogole nie przelali! tylko dzieki temu, ze w nasym hotelu biuro OIS wykupywalo miejsca od biura TRAMP mielismy co jesc, poniewaz biuro tramp jest biurem na poziomie i nie chcieli robic popeliny, ze przez to, ze ois nie przelal im kasy, my nie bedziemy mogli dostawac posilkow. Do siedziby biura w Wawie w ogole nie dalo sie dodzwonic, a w poznaniu telefon odbierala pani ktora generalnie nic nie potrafila zaradzic ani powiedziec. wyjazd powrotny oczywiscie opozniony byl o 3h, a rezydent jak zwykle nie odbieral od nas telefonow. wakacje z biurem ois (bynajmniej rozwiniecie tego skrotu nie powinno brzmiec odjazdowe imprezy studenckie, tylko opoznienia i skandale, tudziez ojebac i spierdolic) nalezaly do najbardziej stresujacych wakacji. mysle ze to formu to jedyne miejsce gdzie da sie wypowiedziec, poniewaz biuro OIS reklamacje ma gdzies, tel nie odbiera, jedyne co mi jeszcze pozostalo to napisanie do marszalka woj mazowieckiego ktory dal im licencje, moze im ją odbierze i w koncu ten shit zamkna. juz slyszalam o tym, ze bankrutuja i mam ogromna nadzieje, ze tak wlasnie sie stanie! moze pan Bartek cos mi odpowie, poniewaz telefonow nie odbieracie, to moze tutaj mam szanse na wyjasnienie tego, ze OIS nie zaplacil za nasz pobyt. A i jak dojechalismy na miejsce, to sie okazalo ze mieszkamy w hotelu o nizszym standardzie niz mielismy w ofercie. Justyna Gdowska
IP: 83.20.148.66
Użytkownik
jezeli jestes gotowa isc z nimi do sadu to napisz na mail skarginaois@prokonto.pl
Na Pana Bartka to nie masz co liczyc mozesz wyzej poczytac jaki ma stosunek do ludzi i do reklamacji skladanych na biuro
balcerek
Gość
UWAGA NA TO BIURO
Ono istnieje jako : OIS.pl ///////// Gofun.pl ///////// Biuroczajka.pl

I pamietajacie, myslicie ze ludzie tu pisza bo nie maja co robic.
Zobaczcie ila razy ktos was gdziesz osukal.Ile razy nic z tym nie zrobiliscie.
Tu duzy szacunek dla Michala82
Pomyslcie jak ludzie musieli byc upokorzeni ze sprawy do sadow kieruja, do gazet i przesiaduja na forum.

SAMA IDEA BY OSZUKIWAC STUDENTOW NABAWA MNIE OBRZYDZENIEM.
DLA MNIE CI LUDZIE Z BIURA OIS SA NICZYM I TAK SAMO BOGACACY SIE PORTAL o2.pl
IP: 193.200.150.45
kuba
Gość
Zastanawia mnie dlaczego jeszcze tego OIS nie zamkneli???Urząd Marszałkowski dostał chyba sporo tych skarg...
Nie moge zdzierżyc tego ze to żałosne biuro nadal trzepie kase na kolejnych ofiarach swojej beznadziejnosci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
We wrocku widziałem plakaty porozwieszane w centrumz reklamą wyjazdów zimowych,teraz jak tylko przejde obok jakiegos to dopisze adres tego forum..co by sobie poczytały zainteresowane osoby...
IP: 83.27.29.95
gosc
Gość
moze Wasze uwagi odniosly skutek o w tym roku w Liptowskim Hradoku bylo naprawde spoko:)
IP: 79.184.199.244
kuba
Gość
moze Wasze uwagi odniosly skutek o w tym roku w Liptowskim Hradoku bylo naprawde spoko:)

W takim razie stosunek udanych wyjazdów do porażek wynosi pewnie ok 10/90.Do dupy z takim biurem,gdyby znacznym odsetkiem ich klientów były osoby znacznie starsze tzn powyzej 30lat to biuro byłoby zamkniete..
z obserwacji widze ze wiekszosc i tak macha ręka i stwierdza ze ostatni raz z takim biurem jedzie,a tylko niewielka częsc decyduje sie na konkretniejsze kroki.To akurat nie dziwi bo tzw. "swiadomośc konsumencka" wzrasta z czasem..zatem mozna powiedziec ze popaprane OIS wyswiadczyło nam przysługe w postaci lekcji tejze swiadomosci :D.
Co nie zmienia faktu ze takie biuro powinno pasc na pysk i poniesc konsekwencje najlepiej po 100 000 dla kazdego z 4 załozycieli.tak ku przestrodze dla nastepnych....:D
IP: 83.27.29.95

Strona: « < ... 128 129 130 131 132 133 134 135 136 ... > »

Forum turystyczne » biuro OIS

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij