Autor |
Treść |
Też oszukani
|
|
Gość
|
Rafał napisał Właśnie jesteśmy na wyjeździe w Austrii z B.P. O.I.S. jest cudownie. To nic że w pokojach nie ma ręczników i łazienek (mimo że w opisie były one zagwarantowane), a zakwaterowani jesteśmy inaczej niż się zapisywaliśmy. To nic że jedzenie jest kiepskie, a pensjonat okazał się raczej schroniskiem z początku lat 90 - tych. To nic że nie ma tu gwarantowanego rezydenta, a pilotka mimo starań zrezygnowała z "pracy" i odjechała do kraju. Mocno poruszył nas jedynie fakt iż przez 5 godzin nie chciano nas zakwaterować ponieważ biuro nie uregulowało płatności z pensjonatem. Po dziesiątkach telefonów, niemiłych rozmowach, a potem interwencji austriackiej policji i telefonów z TVN 24 do biura O.I.S dostaliśmy się do pokoi. Polecamy to biuro i zapraszamy do korzystania z ich oferty. Jeśli tyko starczy wam odwagi, lubicie beznadziejne warunki i chcecie spędzić urlop w niepewności. Rafał
1. Ręczników nie było w umowie ale można było o nie zapytać. Koszt dostarczonego ręcznika przez zajmującą się tym firmą 1 Euro. Zawierający umowę o tym wiedział. 2. Łazienki były w takiej formie jak opisane są na stronie pensjonatu i przedstawione organizatorowi. 3. Jak można napisać, że jedzenie jest kiepskie już w pierwszy dzień przyjazdu a dodatkowo w dniu pierwszym była zupa, sznycel wiedenski z frytkami, bufet sałatkowy, lody na deser. 4. Pensjonat jest schroniskiem dla rodzin i młodzieży i organizator to wiedział, że zapłaciliście u nich jak za pokój w 3*** to już nie wina pensjonatu, trzeba było kontaktować się bezpośrednio. Organizator wiedział, że pensjonat jest przez właścicieli dopiero zakupiony i znajduje się przed remontem. 5. Według umowy z organizatorem rezydent miał być zapewniony, że na Waszej umowie właściciel był jako taki określony to kompletna bzdura. 6. 5 godzin czekania na pokoje to efekt lekceważenia właścicieli pensjonatu, pilota i Was. Właściel próbował kontaktować się w celu omówienia niejasności cały wcześniejszy tydzień, bez więkrzego skutku. Policja przybyła gdyż któryś z Panów (ok.60 letni "student" a zagwarantowano przyjazd tylko stódentów) odgrażał się użyciem w stosunku do właścicielki przemocy. Właściciele bardzo cieszyli się na Was. Niesmak spowodowany jest winą organizatora. Dziwne, że studenci z innych krajów wyjeżdżają od nich zadowoleni. Wielu uczestników tego pobytu poprośiło o bezpośrednie namiary czyli mimo niesmaku z dnia pierwszego aż tak źle nie było, fakt mogło być lepiej. Pozdrawiam IP: 83.215.215.92
|
Też oszukani
|
|
Gość
|
pilotka Eliza napisał Rafał napisał pilotka mimo starań zrezygnowała z "pracy" i odjechała do kraju. Mocno poruszył nas jedynie fakt iż przez 5 godzin nie chciano nas zakwaterować ponieważ biuro nie uregulowało płatności z pensjonatem.
Panie Rafale, po pierwsze nie zrezygnowałam z pracy, tylko ją wykonywałam. Moim obowiązkiem było dopilotowanie Państwa z Polski do Austrii, a następnie dopilotowanie grupy, która tydzień przed Państwem w Austrii była do Polski. Jest to tak zwane wahadło i je właśnie wykonałam. Sytuacja z zakwaterowaniem Państwa była dla mnie takim samym zaskoczeniem jak dla Państwa. Tak jak przeczytałam Wam z umowy: biuro zapłaciło właściecielowi pensjonatu i dokładnie wywiązało się ze wszystkiego. To właścieciel zaczął niezgodnie z umową żądać zapłaty za jeszcze pięć turnusów, które dopiero mają przyjechać do Austrii. Proszę wziąć pod uwagę, że zapłacone już zostało za 3 turnusy, w czasie kiedy ten Państwa jest turnusem PIERWSZYM! I ma Pan rację. Starałam się rozwiązać tę sytuację. W końcu właściciel zmienił swoje "widzimisię" i zakwaterował Pańswa. Nie rozumiem po co mu taka akcja była i co chciał nią uzyskać.
Według umowy kontraktowej na wykonanie usułgi organizator zobowiązał się do wpłacenia całej ustalonej sumy kontraktu ale podzielonej na raty, nie za turnusy. Kilka dni przed przyjazdem pierwszej grupy poinformowano właścicieli aby zadowolili się 40% całej ustalonej sumy. To tak jakby ktoś kupił telewizor na raty i po wpłaceniu 40% chciał weprzeć sprzedawcy aby ten się tym zadowolił. Na próby ewentualnych pertraktacji ceny oferty (na korzyść organizatora) właściciele nie otrzymywali odpowiedzi. Właciciele podarowali gościom 1 Euro kurtaxy dziennie a przecież w ofercie strony ois było ujęte "osobnoo do zapłacenia" kopia tej oferty jest dostępna. Właściciele nie zmienili swojego "widzimisie" dzięki Pani staraniom a poprostu uważając, że sygnał do organizatora dotarł aby tak nie traktować ani klientów, ani pilotów/opiekunów ani właścicieli obiektu. Pozdrawiam IP: 83.215.215.92
|
Też oszukani
|
|
Gość
|
gosc z austrii napisał Jesteśmy z O.I.S. w Austri w miejscowości Bruck. proponujemy zmianę nazwy ośrodka...... Stawki żywieniowe na dzień zbliżone są do "Pensjonatów" w Rawiczu czy Wronkach, ilość zakwaterowanych ludzi na metr kwadratowy (w niektórych pokojach) też przypomina sytuacje z tamtych placówek. Więc może ktoś ma jakąś ciekawą propozcję??? Pensjonariusze.
Stawki żywnościowe ustalone są z doświadczenia i jak dotąd nikt się nie skarżył. Nie jest winą właścicieli, że osoby przybywające jako pierwsze na śniadanie pakowały tak wielkie prowianty na stok, że dla gości schodzących póżniej poprostu tej żywności było mniej. Właściciele nie magazynują żywności więc zamówiona żywność odpowiadała żywności przygotowanej dla grup wcześniejszych. Już w tej kwestii wyszedł brak opiekuna grupy. Obiadokolacje...zawsze można było poprosić o dokładkę ale rozumiem, że niesmak z dnia przyjazdu takie zapytanie ograniczał (znowu brak zapewnionego w umowie opiekuna). Ilość zakwaterowanych ludzi na metr2 odpowiada charakterowi obiektu (hostel/schronisko młodzieżowe). Mam inną propozycję; hotele, no tak ale za ok. 20 Euro (z śniadaniem i obiadolacją) chyba takowego w Alpach nie znajdziesz. To prawda cenowa oferta pensjonatu równa się ofercie z "Rawicza" i "Wronek" ale tutaj to nie jest "Rawicz" ani "Wronki" Pozdrawiam IP: 83.215.215.92
|
Też oszukani
|
|
Gość
|
Jeżeli pisząc "Rawicz", "Wronki masz na myśli te "pensjonaty" to jest to oszczerstwo chociaż napewno stawka utrzymania tam "pensjonarisza" też nie jest mała. IP: 83.215.215.92
|
Też oszukani
|
|
Gość
|
pilotka Eliza napisał Rafał napisał pilotka mimo starań zrezygnowała z "pracy" i odjechała do kraju. Mocno poruszył nas jedynie fakt iż przez 5 godzin nie chciano nas zakwaterować ponieważ biuro nie uregulowało płatności z pensjonatem.
Tak jak przeczytałam Wam z umowy: biuro zapłaciło właściecielowi pensjonatu i dokładnie wywiązało się ze wszystkiego. To właścieciel zaczął niezgodnie z umową żądać zapłaty za jeszcze pięć turnusów, które dopiero mają przyjechać do Austrii. I ma Pan rację. Starałam się rozwiązać tę sytuację. W końcu właściciel zmienił swoje "widzimisię" i zakwaterował Pańswa. Nie rozumiem po co mu taka akcja była i co chciał nią uzyskać.
Tak ale nie wspomniała Pani tutaj ani odczytując umowę, że tej raty, którą powinna była Pani wpłacić z ramienia organizatora na ręce właścicieli wpłacić Pani nie chciała bo nie wiedziała Pani o tym obowiązku. Dopiero w tym momencie właściciele zażądali według tak widocznej próby ich oszukania całej reszty tej należności. Dopiero po naszych interwencjach i Pani konsultacji telefonicznej z organizatorem podzieliła Pani raty na obiekt "sąsiedni" i nasz (zresztą też nie w całej sumie). Dopiero w tym momencie biuro wywiązało się z postanowień ustalonych w umowie. Nie wiedziała Pani jednak, że biuro nie chce wywiązać się z wszystkich ustaleń umowy na zamówione turnusy następne. Nie wiedziała Pani, że organizator lekceważy próby kontaktu. Wyrzuciła, może zgubiła Pani telefon komórkowy, czy właściciele go Pani nie oddali? Znaleziono go po za obiektem a dokładnie przyniosła sąsiadka. IP: 83.215.215.92
|
Też oszukani
|
|
Gość
|
Personel IP: 83.215.215.92
|
Też oszukani
|
|
Gość
|
Wszystkie obawy były niebezpodstawne, obiekt jak przypuszczali właściciele jest pusty więc słusznie naciskali na kontakt i dialog, który nie został im odwzajemniony. Właściciele ogłaszają wielkie Last Minute do 04.04.09 IP: 83.215.215.92
|
Marlena
|
|
Gość
|
JackSparrow ja też wybieram się w lipcu do Chorwacji Biogradu IP: 87.101.32.134
|
tez oszukani
|
|
Gość
|
o czym ty czlowieku piszesz ??? co to za belkot o co chodzi ?? IP: 83.6.103.235
|
Marlena
|
|
Gość
|
,że niby do mnie to piszesz?! IP: 87.101.32.134
|
Też oszukani
|
|
Gość
|
Nie Marlena, to raczej do mnie. Tylko za 55 % tego co zażądało od Was to biuro możecie jeszcze zajrzeć tej zimy/wiosny do Austrii, do obiektu o którym mowa oczywiście, ale indywidualnie bez ich pośrednictwa. IP: 83.215.215.92
|
Też oszukani
|
|
Gość
|
Chciałem dodać, że aktualna pozostała oferta organizatora w Livigno jest z ceną 1277 PLN napewno korzystna ale wchodząc w szczegóły oferty na stronie ois.pl nie ma ceny 1277 Euro i dodatkowo są inne opłaty. To jakiś dym, podają cenę do 1277 Euro ale takiej oferty nie ma. To samo oferta letnia; przykładowo Chorwacja Biograd, oferta od 377 PLN ale wchodząc w szczegóły i tabelę opłat widać, że najniższa cena to 527 zł. Jak oni Was kołują albo kołować prubują!!! IP: 83.215.215.92
|
Też oszukani
|
|
Gość
|
No za te pieniądze (dotyczy tegorcznej zimy ale i następnej) to macie i w Austrii jeszcze zimę ale z tą "malutką" różnicą - jedzenie jest w cenie, posprzątanie po nim w cenie. Wam pozostaje tylko zabawa, radocha z śniegu i ferii. IP: 83.215.215.92
|
gość
|
|
Gość
|
taka mała uwaga Jak się przyjrzysz cennikowi to po pierwsze napisane jest że cena od 377. Po drugie jesli wezmiesz ta cene 527 i odejmiesz cene za dojazd wlasny to wychodzi 377.. Pomijam w tym momencie inne oplaty A na nartki to jescze każdy by pewnie pojechał Ale włochy są fajniejsze IP: 89.76.189.2
|
Też oszukany
|
|
Gość
|
gość napisał taka mała uwaga Jak się przyjrzysz cennikowi to po pierwsze napisane jest że cena od 377. Po drugie jesli wezmiesz ta cene 527 i odejmiesz cene za dojazd wlasny to wychodzi 377.. Pomijam w tym momencie inne oplaty A na nartki to jescze każdy by pewnie pojechał Ale włochy są fajniejsze
Oki, patrzę na te oferty w wzburzeniu więc może coś przeoczyłem, co do nart we Włoszech...hmmm, tu i tu jest fanie. Pozdrawiam IP: 83.215.215.92
|
Też oszukany
|
|
Gość
|
Tak czy inczej ten organipator na dzień dzisiejszy to jakiś kawał i pomyłka. Dobranoc. IP: 83.215.215.92
|
Marlena
|
|
Gość
|
Ja mimo wszystko pojadę z tego biura, bo zawsze znajdzie się ktoś 'nie zadowolony' zresztą czego wymagać.. za taką cene. Cena 377 zł jest podana minimalną ceną z dojazdem własnym. Bardzo dużo osób jechało do Chorwacji-Biograd i było zadowolonych. Powiem to ostatni raz ,że jeżeli się nie przekonamy na własnej skórze to się nie dowiemy. Bo Tacy ludzie robią tylko mętlik w głowie. Ani jedno biuro nie jest idealne.I nie pisze tego dlatego,że jestem złośliwa i szanuje Wasze niezadowolenie. Pozdrawiam IP: 87.101.32.134
|
Ania
|
|
Gość
|
Ja te sie wzbieram doBiogradu IP: 77.112.94.239
|
Marlena
|
|
Gość
|
Ania.Kiedy się wybierasz? IP: 87.101.32.134
|
Ania
|
|
Gość
|
na Bi/12 od10 lipca IP: 77.112.94.239
|
Marlena
|
|
Gość
|
ahaaaa ja sie zastanawiam nad 3.lipca i 10 lipca. jedziesz z kimś.? IP: 87.101.32.134
|
Marlena
|
|
Gość
|
Aniu podaj mi Twoje gg bądź poczte. IP: 87.101.32.134
|
nieeeee
|
|
Gość
|
Jak by ktos chcial trafic na glowne watki niezadowolenia z biura ois na tym forum,to niech zwraca uwage na daty . Fala niezadowolenia pojawila sie po sylwestrze . str 106
A o chorwacji z tym biurem to tez slyszelismy . eh Ludzie uczcie sie na pojedynczych bledach nie po 300. IP: 193.200.150.137
|
Marlena
|
|
Gość
|
a,Ty w końcu spasuj i daruj sobie już.. bo Twoje słowa,czyli virtualnej osoby nie zmienią zdania być może tylko namieeszają w głowie ;o. ,a i nie zapomnij powiedzieć,że jestem kimś z Biura OIS bo tak mówie. hahaha żal mi takich osób. IP: 87.101.32.134
|
Agnieszka
|
|
Gość
|
Hmm.... od złożenia mojej reklamacji minęło już dawno 30 dni , a tu wciąż brak ze strony OIS odpowiedzi. Może znów nie mogą znaleźć nas na listach. Zawodni od początku do końca, jesteśmy wciąż turystami widmo . Nic tak mnie nie ukarało jak brak istnienia. IP: 62.121.122.43
|