» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » biuro OIS

biuro OIS

Strona: « < ... 129 130 131 132 133 134 135 136 137 ... > »

Autor Treść
ania
Gość
No to tu żeś poleciał p. Bartku. Tym pisem właśnei potwierdziłeś jaki poziom przedstawia Wasze biuro!

Bartek napisał
Całe szczęście, że z takim oszustami jak Pan Patynna, vel FuckOIS, antyois, czy Pan Michał spotkamy sie w sądzie, słono was ta lekcja bedzie kosztowac. Jak narazie stac was tylko na kiepskie wpisy na forum.

ze specjalnym pozdrowieniem dla antyoisowców:
CMOKNIJCIE MNIE W TRĄBKĘ :)
IP: 62.89.75.163
pilotka Eliza
Gość
Rafał napisał
pilotka mimo starań zrezygnowała z "pracy" i odjechała do kraju. Mocno poruszył nas jedynie fakt iż przez 5 godzin nie chciano nas zakwaterować ponieważ biuro nie uregulowało płatności z pensjonatem.

Panie Rafale, po pierwsze nie zrezygnowałam z pracy, tylko ją wykonywałam. Moim obowiązkiem było dopilotowanie Państwa z Polski do Austrii, a następnie dopilotowanie grupy, która tydzień przed Państwem w Austrii była do Polski. Jest to tak zwane wahadło i je właśnie wykonałam.
Sytuacja z zakwaterowaniem Państwa była dla mnie takim samym zaskoczeniem jak dla Państwa. Tak jak przeczytałam Wam z umowy: biuro zapłaciło właściecielowi pensjonatu i dokładnie wywiązało się ze wszystkiego. To właścieciel zaczął niezgodnie z umową żądać zapłaty za jeszcze pięć turnusów, które dopiero mają przyjechać do Austrii. Proszę wziąć pod uwagę, że zapłacone już zostało za 3 turnusy, w czasie kiedy ten Państwa jest turnusem PIERWSZYM!

I ma Pan rację. Starałam się rozwiązać tę sytuację. W końcu właściciel zmienił swoje "widzimisię" i zakwaterował Pańswa. Nie rozumiem po co mu taka akcja była i co chciał nią uzyskać.
IP: 62.233.164.66
Bosman
Gość
Witam
Czy ktoś korzystał z Tego biura - wyjaz narty Włochy ?
Prośba o opinie
IP: 212.76.37.190
gość
Gość
Zgodze się z pilotką Elizą. Dowiezienie jednej grupy do np. Austrii i tego samego dnia bądź następnego zabranie poprzedniego turnusu to jest tzw. wahadła. To nie oznacza, że piloci uciekają i się poddają. Oni wykonuja swoją pracę...

Wy po przywiezieniu, zakwaterowaniu zostajecie pod opieka rezydenta... Od momentu zakwaterowania nie podlegacie pilotowi który was przywiózł, bo ten odpoczywa i po tzw. pauzie jedzie do Polski z inna grupą.
IP: 89.76.189.2
gość
Gość
gosc napisał
moze Wasze uwagi odniosly skutek o w tym roku w Liptowskim Hradoku bylo naprawde spoko:)

A w jakim terminie byłeś?
Justi
Gość
[quote=Bosman]
Witam
Prośba o opinie

tak, korzystalam, nie jedz z nimi! tragiczna organizacja, jedno wielkie oszustwo. wrocilam z wyjazdu z nimi wczoraj, juz napisalam reklamacje do nich i skarge do urzedu marszalkowskiego wojewodztwa mazowieckiego na to biuro poniewaz maja stamtad wpis do rejestru organizatorow turystyki. wiec jak sie mozesz domyslec, to biuro nie jest warte polecania...[/quote=Bosman]
IP: 83.20.76.66
gosc z austrii
Gość
Jesteśmy z O.I.S. w Austri w miejscowości Bruck. proponujemy zmianę nazwy ośrodka......
Stawki żywieniowe na dzień zbliżone są do "Pensjonatów" w Rawiczu czy Wronkach, ilość zakwaterowanych ludzi na metr kwadratowy (w niektórych pokojach) też przypomina sytuacje z tamtych placówek. Więc może ktoś ma jakąś ciekawą propozcję???
Pensjonariusze.
IP: 83.215.215.92
sprawiedliwy
Gość
te michal radze juz ci sie zamknac , bo szczekasz jak piesek , a niedlugo mozesz byc przetrąconym kundlem
IP: 193.200.150.45
kuba
Gość
no prosze,narzekałem na ois a tu nagle listonosz z rozpatrzeniem reklamacji...(gdyby do organizacji wyjazdów podchodzili tak jak do rozpatrywania i nastepnie odrzucania reklamacji,skarg by wogóle nie było).Oczywiscie reklamacji nie uznali...

Apel do wszystkich wybierających sie gdziekolwiek z OIS:
1.Bierzcie wszędzie aparat i dokumentujcie wszystkie niezgodnosci
2paragony w przypadku gdy musicie jechac na stok prywatnym transportem a nie autokarem jak wam obiecano np. bo ktos nagle stwierdza ze skoro sklepy nie pracują 1stycznia to dlaczego kierowca ma wisiadac za kółko...
3.podpisy pilotów i rezydentów aby potwierdzic cokolwiek co jest niezgodne z umową bądz jej niedotrzymaniem...

trzeba szczegółowo rozliczac ich z ich z tego do czego byli zobowiązani.Inaczej bedziemy sie żalic na tym forum do usranej śmierci a oni napiszą wam np. jak mi:
mozna było kontaktowac sie z biurem pod wszystkimi dostepnymi numerami telefonow w godzinach pracy biura .
albo inne bzdury (zapewne w moim przypadku w okresie przed i po sylwestrowym wszyscy wzieli sobie wolne...) oczywiscie opieka rezydenta była,dojazdy niczym niezakłocone tez były!!!!!!!!!
Żenada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
IP: 83.27.46.152
gość
Gość
1 stycznia wszyscy w Nizkich Tatrach przynajmniej z Mikulasza i Hradoku zostali zawiezieni na stok. Piloci pracowali :) Nawet były robione fakultety na Tatralandie tego dnia :)
gosc
Gość
gość napisał
gosc napisał
moze Wasze uwagi odniosly skutek o w tym roku w Liptowskim Hradoku bylo naprawde spoko:)

A w jakim terminie byłeś?

15-22.02 czy cos w ten deseń
IP: 79.184.243.172
FuckOIS
Gość
Bosman napisał
Witam
Prośba o opinie

a czytac potrafisz ?
IP: 77.252.121.2
FuckOIS
Gość
gosc z austrii napisał
Jesteśmy z O.I.S. w Austri w miejscowości Bruck. proponujemy zmianę nazwy ośrodka......
Stawki żywieniowe na dzień zbliżone są do "Pensjonatów" w Rawiczu czy Wronkach, ilość zakwaterowanych ludzi na metr kwadratowy (w niektórych pokojach) też przypomina sytuacje z tamtych placówek. Więc może ktoś ma jakąś ciekawą propozcję???
Pensjonariusze.

dopierdolcie na miejscu komu sie da bo pozniej bedzie trudniej
IP: 77.252.121.2
bokser
Gość
sprawiedliwy napisał
te michal radze juz ci sie zamknac , bo szczekasz jak piesek , a niedlugo mozesz byc przetrąconym kundlem

te bartek i reszta biura ois radze ostrozniej dobierac slowa bo za moment mozecie przez slomke jadac
IP: 193.200.150.167
sosna
Gość
Tez chcialbym dorzuć cegiełkę niezadowolenia z OISu. W tym roku pojechałem na narty do Włoch. Podróż przebiegła bardzo sprawnie, ale tylko dlatego, że byliśmy podczepieni do biura Gandalf. Jak dojechaliśmy na miejsce, to kierowca Gandalfa pytał nas, uczestników, o dokładny adres pensjonatu(rezydencji). Tylko dzięki profesonalności tego biura udało się skontaktować z rezydentem OISu, który sprawiał wrażenie zdziwnionego, że przyjechaliśmy. Na dzień dobry wziął pieniądze na kaucję za pokoje. Zgadzam się, że taka opłata powinna być wniesniona, ale jej wysokość powinniśmy znać wcześniej. Dla niektórych zamrożenie 25 euro było niekorzystne. Później czekaliśmy na dokwaterowanie do pokoju 4 osobowego kolejnych osób. Było nas dwóch. Wieczorem okazało się, że oprócz 2 kolejnych uczesników wyjazdu będą z nami mieszkać kierowcy. Z tego co pamiętam przyjechali oni kolejnygo dnia o 5 rano, a uczestnicy mieli wykupieni karnety od 9. Wszystko przez to, że podróż przebiegała możliwie jak najdłuższą drogą w celu cięcia kosztów (przesiadki w Austrii). Przez 6 dni musieliśmy się dzielić pokój z kierowcami. Na szczęście udało się załatwić drugi klucz do pokoju. Myślę, że na tym skończę i tylko powiem, że gdyby coś kierowcy by zepsuli to nasze pieniądze zostałyby potrącone, gdyż oni nie płacili ani jednego EURO. Szkoda, że palili w jadalni, bo to nie jest zbyt przyjemne. Ja pierwszy i ostatni raz pojechałem z tym biurem. Decyzja należy do Was. Pozdrawiam
IP: 85.222.41.238
agatka
Gość
Wykupiłam wycieczkę do Austrii do Zell am See. Impreza miała rozpocząć się 27.02. Dziś (24.02) dostałam maila z informacją, że wyjazd odwołany. Pod wiadomością nikt nawet nie raczył się podpisać. 3 dni przed wyjazdem to chyba lekka przesada. Mieli mi przelać pieniądze na konto i zaraz wysłać potwierdzenie przelewu, a tu CISZA...
Stanowczo odradzam!!!
IP: 83.30.231.73
rexio
Gość
Jak ktos mysli o wyjezdzie z tym biurem i czyta tu wpisy to nie bierzcie powaznie co biuro tu pisze . Jak ktos pisze ze rezydenta nie bylo to oni pisza ze byl ,jak ze na czas nie dojechali biuro: a wlasnie ze na czas, pokoi nie bylo biuro: a byly.
To jest niepowazne biuro rozowa jak z dziecmi.
Oszusci i klamcy .
Bezsensu jest reklamacje skladac do oszustow od razu do sadu trzeba.
A bartek sie sam doigra widze .Czemu oni go tam trzymaja ,ani zalatwic nic nie umie, odezwac sie nie potrafi a jak juz cos powi to nawet piecio latek zlapie sie za glowe.
Zapewne po znajomosci,jednak znajmych tez trzeba umiec dobierac.
Jak to rodzina to bylo go w domu trzymac a nie do ludzi wysylac
IP: 193.200.150.26
gosc
Gość
Bardzo dużo wyjazdów robią z biurem podróży Gandalf Travel z Łodzi (jako agent lub jak współorganizator także - o ile się nie mylę). Widzę że OISowi się zbiera, a Gandal Travel na tym zyskuje :))) O ile to prawda, to mądrą politykę i taktykę ktoś z biura w Łodzi stosuje. Wykończyć OIS, zarobić poprzez OIS bez odpowiedzialności, bo jak widać zbiera się tylko OIS, i przejąć klientów :)) Uważajcie także na to biuro podróży, bo to ich wyjazdy sprzedaje(wał?) OIS. Ktoś z Was coś wie więcej na ten temat?
IP: 83.238.109.68
....
Gość
Anioly biznesu z o2.pl
Mają też ponad 30 proc. udziałów o firmie OIS, operatorze turystycznym. Obie spółki zarabiają głównie na prowizjach od sprzedaży.

- OIS może już dziś pochwalić się kilkumilionowym zyskiem - dodaje Michał Brański.

zrodlo

biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/32865,wlasciciele_portalu_o2_tworza_fundusz_inwestycyjny.html

A to te anioly biznest
www.sailfund.org
Upadle anioly, lecta do spowiedzi
IP: 193.200.150.47
.....
Gość
W sadzie trzeba sie sprawiedliwosci domagac bo jest z kogo sciagac.
....
Gość
sprawiedliwy napisał

Cos zalapales i mysliusz ze se mozesz pokrzyczec i nikt nie wie kim jestes.Tu bym ci napisal co o tobie mysle ale nie bede sie znizal do twego poziomu. Musisz se to tylko wobrazic i przemnizyc przez 1000 bo w glowie to ty masz niewiele.
To po rodzicach tak masz czy szkoly unikales bo koledzy lomot spuszczali sierotom
gość
Gość
Co do kaucji to wiecie że strona internetowa jest częscią integralna umowy i musicie przeczytac oferte.... Tam jest o kaucji.. Wystarczy przeczytać :) A nei narzekać i mówić że o kaucji sie nic nie wie bo nikt nie powiedział :/
Piotr
Gość
Ja chyba byłem na innym wyjeździe bo normlnie oczom nie wierze co tuczytam. Byłem z Oisem w Hradku na feriech i wyjazd był super. Kierowca Leszek super pilot Tomek tak samo Hotel ok. Załatwili mi tańsze karnety.(na samym karnecie zaoszczedzilem 40 euro) Codziennie jeździliśmy na stoki.Był tezwyjazd do Tatralandii.
Sami młodzi ludzie. Codziennie impreza kilka razy dyskoteka.

Pozdrowienia dla wszystkich z 3 turnusu :P
IP: 77.115.34.105
gość
Gość
Szkoda że nie byłeś na II turnusie :) Tez było super...
Kasia
Gość
NIe jedźcie z tym biurem ostrzegam, zero organizacji i brak kontaktu, numer alarmowy zapchany wiadomosciami. Ostrzegam
IP: 83.8.66.88

Strona: « < ... 129 130 131 132 133 134 135 136 137 ... > »

Forum turystyczne » biuro OIS

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij