» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » biuro OIS

biuro OIS

Strona: « < ... 162 163 164 165 166 167 168 169 170 ... > »

Autor Treść
djs
Gość
kto z krakowa 28.08??
IP: 83.15.140.58
Marcin
Gość
hej! Byłem z biurem w Czarnogórze! Na wyjeździe zauważyłem dwa plusy: wyjazdy z różnych części Polski (inaczej wyglądała sprawa z samym dojazdem) i Czarnogóra. Koniec. Reszta to nieme życzenia i drżące na każdym kroku nadzieje. Rezydentka Beata (dla wtajemniczonych Ewelina) nie była w stanie nic zrobić. Niczego nie wiedziała, za to wszystko ze wszystkim mieszała! Najpierw podróż: 40 godzin w autokarze. W ramach oszczędności zbieraliśmy i odwoziliśmy przeróżnych uczestników przeróżnych wycieczek. Na granicy czarnogórskiej Beata poszukiwała naszego autokaru, a my poszukiwaliśmy Beaty. Wszyscy krążyli najwidoczniej tak, żeby się nie znaleźć. Aż w końcu... niespodziewanie pojawiła się rezydentka. Zero przepraszam, zero czegokolwiek. "Witam, jestem waszą rezydentką. Jestem Beata". Koniec. Później pewne młode małżeństwo zakwaterowane zostało z trzecim osobnikiem mieszkającym sobie w pokoju przejściowym razem z nimi. Zirytowali się lekko i udali do Beaty. A Beatka na to: "W całej Budvie nie ma możliwości zakwaterować kogokolwiek gdziekolwiek indziej - nie ma miejsc w mieście!" Pomieszkali tak kilka dni i informują wszystkich, że złożą skargę. Idą do Beaty, żeby podpisała pismo, jak jest. Beata: "Nie podpiszę!" Oni:"Jak to nie podpiszesz?!" Beata:"Bo nie!" Zadzwonili do szefa i tłumaczą mu, jak jest. A szef na to:"państwo kłamią!" Oni:"Co proszę???" Szef:"Kłamiecie! Pani Beata wytłumaczyła mi jak jest! Wiem, że kłamiecie!" Przejdźmy do kolejnych ciekawostek. Beata miała jednak jeden, wrodzony talent do konkretnej sprawy: "zbieranie DODATKOWYCH pieniędzy". Na kazdym dodatkowym wyjeździe potrafiła znaleźć dodatkową pensję dla siebie. Te same wycieczki, z tego samego biura, grupa u innego rezydenta kupowała kilka euro taniej. Beata tłumaczyła się, że ona tłumaczy na wyjazdach pilota (bo np. do Albanii pojechaliśmy z rosyjskim przewodnikiem i rosyjską grupą). No i natłumaczyła się kobieta. "Było tak", "jakoś tak...", "w skrócie" - tego typu stwierdzenia najczęściej występowały. Bo rzeczywiście, ta wycieczka skrótem była. Jedno z miast portowych zwiedziliśmy w 25 minut - w tym 15 minut na WC i kilka na informację o "upadłej teatrze". Beata zbierała pieniądze nie tylko za tłumaczenie. Wspólnie z innymi pilotami stwierdzili, że miasto Kotor pobiera opłaty za wejście do miasta i razem z plastikowym kubeczkiem krążyli wśród ludzi i zbierali drobne kwoty..... W zamian rozdawali darmowe ulotki z kiosku przed wejściem, na których m.in. były mapki. Pierwszy raz widziałem takiego rezydenta i mam nadzieję, że nigdy więcej. Ratujmy się od takich ludzi!
IP: 89.77.188.28
Użytkownik
Po przeczytaniu tych niepozytywnych opini zabralem sie do szukania czegos nowego i znalazlem takie oto (podobne) oferty z biura Beatur
http://www.beatur.pl/web/?page=szukaj;rodzaj=OSZG;showoffers=1
Ja zastanawiam sie nad Grecja lub Chorwacja. Jesli ktos byl by chetny to zapraszam jade z 3osobami i mamy w planie MEGA DOBRA IMPREZKE...!!!
P.S OLAĆ OIS
IP: 62.87.147.184
...
Gość
tam sa obozy studenckie od 18 do 21 lat super:] nie wiedzialem ze studia sie konczy tak szybko :]
IP: 83.25.114.25
dora
Gość
Ja mogę powiedzieć tyle-dzisiaj wróciłam z Biogradu do Gdańska. Wsiadaliśmy do autokaru we Wrocławiu,żeby nie spędzać tyle czasu w autokarze dojechaliśmy tam pociągiem, co było bardzo dobrą opcją, Odjazd przewidziany był na godz 14-stą. Dostaliśmy przed wyjazdem maila z nr telefonu pilota i w dzień wyjazdu można było się z nim kontaktować w razie potrzeby. Autokar dotarł o godz 14.15 -każdy wsiadał w/g listy i odjechaliśmy ok 14.40 co przy pełnym autokarze ludzi, bagaży itp. było całkiem sprawnie. W Bigoadzie byliśmy ok 13-stej, poniweważ trafiliśmy na korki i trochę dłużej trwał dojazd. Akurat my wybraliśmy willę Dozen-mieliśmy spory pokój z łazienką, duże dwuosobowe łóżko oraz kuchenkę dwupalnikową, naczynia do dyspozycji oraz lodówkę. Pokój czyściutki i raczej nowy. Z tego co wiem trafiają się różne standardy pokoi ale z naszego autokaru( jechało ich 6) nikt nie trafił na żadne masakryczne warunki-najwyżej mieli wspólną łazienkę na dwa pokoje i wspólną kuchnię. Do plaży i centrum od nas było ok 15min marszu a okolica do mieszkania cichutka. Sklep blisko ale można zabrać jakieś jedzenie z Polski bo jednak jest trochę drożej niż u nas. Sprawdziły się buty do wody bo trafiają się jeżowce i dno miejscami jest bardziej kamieniste-woda słona i czyściutka tylko się kąpać! Acha-jeszcze przydaje się jakaś karimata albo coś z gąbki miękkiego,żeby się położyć bo na basenie twardawo a na samym ręczniku na kamykach(co prawda drobnych też tak sobie). Można kupić na miejscu ale drogo...Powrót do Wrocławia zajął nam 17godz no znowu pociąg-podjechał akurat super i byliśmy w domu w Gdańsku ok 24-tej. Myślę, że ci którzy są zadowoleni to nie piszą i może dlatego skumulowało się tak dużo negatywnych opinii. Sama przed wyjazdem weszłam na forum i trochę spanikowałam ale cóż prawdziwi turyści nie wymiękają tak łatwo. Życzę dobrych humorów, odpoczynku i piszcie jak wrócicie czy faktycznie trafiliście źle czy tak jak nam trafiło się całkiem nieźle. Widzę,że napisał ktoś z naszego wyjazdu i też pozytywnie. Pozdrowienia dla uczestników oraz dla rezydentek Heni i Karoliny...
IP: 83.25.248.28
Eli
Gość
Szczerze odradzam jakikolwiek wyjazd z OIS brak kompetencji i tego co w ofercie było przedstawione, nikt nie oczekuje 5* ani nawet 1* chodzi o to zeby bylo czysto i zagwarantowany bezpieczny przejazd wraz z ubezpieczeniem i normalną obsługa tj rezydenci, w tym biurze brak wszystkiego co wyżej wymieniłam. Nie polecam!!!!!!!!!!!
IP: 83.8.90.219
marcin
Gość
Siema !
ja wlasnie wczoraj tka samo wrocilem z biogradu ! bylo naprawde spoko ! akurat z kumplami udalo nam sie trafic najlpesza wille. jkako jedyni mieismy klime swoja kuchnie i swoja lazienke - kwatera naprawde super ! droga minela tez spoko - bo malo pamietam he he % % %. jesli chodzi o rezydentki Karoline i Hanie (laske :) ) to naprawde dziewczyny bardzo spoko - codziennie zebrania i rozmowy - super. i na wycieczce bylem jednej na raftingu ktory byl zorganizowany idealnie - ! pozdrawiam tych co mieli nas dosyc w autokarze i innych :)
IP: 193.218.115.254
Doncia
Gość
Kto jedzie 11 września do Biogradu???
IP: 79.188.94.234
ewelka
Gość
Doncia napisał
Kto jedzie 11 września do Biogradu???

hej Doncia ja jade 11 :P
w której willi będziesz mieszkać???
IP: 213.158.196.112
Użytkownik
Ja bym chcial jechac 11 wrzesnia ,wraz z 3kolegami ale mamy troche dygawe :D ,najbardziej to martwi mnie dojazd :/ bo na wille to i tak nie zwracam uwagi gdyz prawdopodobnie po naszej wizycie bedzie sie raczej nadawac do remontu :D. P.S moze ktos napisac ile kosztuje 0,5L wódki w jakims zwyklym sporzywczaku bo jakos nie moge znalesc na forum
IP: 87.105.184.153
ala
Gość
a jedzie ktoś 4 września??
IP: 213.158.197.84
Użytkownik
... napisał
tam sa obozy studenckie od 18 do 21 lat super:] nie wiedzialem ze studia sie konczy tak szybko :]

No jakbys mial skonczone studia to tym bardziej nie mogl bys jechac na oboz studencki bo nie byl bys juz studentem.to jest poprostu oboz dla studentow w takim przedziale wielkowym i tyle
IP: 87.105.184.153
Babcia Wanda
Gość
to chyba bardziej oboz dla licealistow :]

A jak jest z miejscem w autokarach? zawsze sa pelne?
wsiadam pod koniec i mam nadzieje ze bedzie jeszcze jakies miejsce do wyboru :D:D
IP: 195.205.171.23
Marlonka
Gość
a kasę to jaka zabieracie???euro czy kuny???i czy żeby jechac trzeba mieć status studenta???bo ja skończyłam studia w czerwcu i studentką już nie jestem :( ale od października podyplomówka...;p więc jak???
IP: 213.158.207.153
MXM
Gość
Hej,jedzie ktoś do Czarnogóry 14.08 ? Po przeczytanych opniach o dojeździe i rezydentach (jak w/w Beata) zacząłem się poważnie zastanawiać nad tym wyjazdem. Jedzie ktoś jeszcze z Was w tym terminie? Może wiecie kto od 14.08 do 23.08 będzie rezydentem w Czarnogórze?
IP: 76.73.76.122
pyzia
Gość
ja jade 14ego do Budvy, juz nie da sie zrezygnowac bo zaplacilismy, ale po tym co sie naczytalam to tez nie chce mi sie jechc ;/
IP: 89.174.218.240
Gosia
Gość
Zgadzam się OIS to nieprofesjonalna firma. W tym roku w lipcu wybraliśmy się z firmą OIS na wakacje do Czarnogóry. Totalna dezorganizacja jeśli chodzi o pilotów. Kiedy na Torwarze znaleźliśmy nasz autobus okazało się, że nie ma wolnych miejsc bo nikt nie sprawdzał listy i ludzie z innych autokarów powsiadali do naszego. Pilotka zapytana o całą sytuacje odpowiedziała ze spokojem, "przecież nikt jeszcze nie wsiadł"- a autobus był już pełen. Po jakimś czasie przyszedł chyba właściciel firmy i udało się wyczytać listy i wyruszyliśmy. Po drodze poinformowano nas, że będziemy mieli trzy przesiadki i że przez granicę Chorwacko-Czarnogórską przejdziemy sobie pieszo ciągnąc swoje walizki. Szkoda, ze nie było mowy o tym wcześniej. Pilotka w autobusie znudzonym głosem powiedziała, "będą czekać na Was mniej więcej trzy autobusy-powinniście się zmieścić, będziecie jechać mniej więcej trzy godziny, chociaż ostatnio to było 9 godzin". Dotarliśmy na stację benzynową w Chorwacji, gdzie osoby jadące do Czarnogóry musiały wysiąść i poczekać sobie na inny autokar, który miał się troszkę spóźnić. Pilotka pożegnała nas i tak czekaliśmy sobie 6 h. Kiedy przyjechał nasz autokar dowiózł nas do granicy (bez dłuższych przystanków oczywiście żeby nadrobić czas, napomknę tylko że ubikacja w autobusie była zamknięta wiec jak już ktoś bardzo musiał to wyskakiwał na szybkie siusiu). Przez granicę przetargaliśmy nasze rzeczy i znów zapakowaliśmy się do autobusu bez ubikacji i z bardzo kiepską klimatyzacją. W sumie jechaliśmy 36h czyli jakieś 10h dłużej niż miało być. Dobrze, że Czarnogóra to śliczne miejsce więc wypożyczyliśmy samochód i jakoś zapomnieliśmy o torturach podróży. Były oczywiście wycieczki fakultatywne organizowane przez OIS ale bałam się ryzykować. Znajomi wybrali się na jedną, no i cóż większość czasu spędzili w autobusie i zdjęcia z autobusu można było sobie porobić, bo nie było czasu żeby się zatrzymać. Nasza rezydentka na wszystkie pytanie dotyczące firmy OIS i niedoinformowania klientów odpowiadała, ze ona nie odpowiada za firmę i nic nie może zrobić, nawet nikt nas nie przeprosił za to opóźnienie i za te przesiadki. Droga powrotna była troszkę krótsza ale za to były walki o miejsca siedzące. Kiedy przeciągnęliśmy z powrotem nasze rzeczy przez granicę Czarnogórsko-Chorwacką okazało się że nie wszyscy mają gdzie usiąść. Jakimś dziwnym trafem było więcej osób niż miejsc. Koleżanka siedziała na rozkładanym siedzeniu pilota, no a pilot na schodach niestety. Jeszcze po drodze zabieraliśmy Pana, który wykupił sobie sam przejazd do Polski w OIS i trafiło mu się miejsce siedzące na schodach przy ubikacji, była to noc wiec nawet mógł się położyć na podłodze i przespać. Ubikacja się nie otwierała oczywiście. W środku nocy dotarliśmy na parking w Chorwacji gdzie czekały na nas autobusy, które miały rozwozić nas do konkretnych miast. I znów wyścig do autobusu żeby zająć miejsca i nie siedzieć na schodach. Porażka jakaś....a i jeszcze pilotowi z któregoś autobusu, który miał na nas czekać bardzo się spieszyło i nie poczekał tylko pojechał wcześniej. Zostawił kilkoro ludzi, a co tam...Dłuższych postojów po drodze też nie było, wszyscy wiec głodni byli i zdenerwowani. Wreszcie w Częstochowie udało się wyrwać jakieś 20 min, ale pilotka straszyła, ze jak ktoś nie zdąży to zostanie i będzie wracał na własną rękę. Nie zdziwiła bym się bo na promie w Czarnogórze została jedna osoba. Jakoś nikt nie policzył czy wszyscy są...dobrze że w miarę szybko zorjentowali się znajomi zguby i zatrzymali autobus.
Także naprawdę nie polecam tej firmy. Specjalnie nie informują o pewnych rzeczach i niedogodnościach podróży. Podczas podróży zmieniają się piloci i tak naprawdę nikt nie zajmuje się podróżującymi. Piloci są niedoinformowani i nie potrafią odpowiedzieć na najprostsze pytania. Jedna z pilotek, pani Kamila rozłożyła się na pierwszych siedzeniach, przykryła się kocem i miała w nosie wszystkich dokoła. Czy tak powinni zachowywać się piloci wycieczek?? No chyba nie bardzo, żałuję że nie poczytałam informacji na temat firmy przed wyjazdem. Bardziej zajęłam się samą Czarnogórą niż przejazdem. No to teraz mam nauczkę...
Gosia
IP: 67.159.45.24
migotka
Gość
Marlonka napisał
migotka napisał
Marlonka napisał
czy jest ktos kto wybiera sie do Biogradu 21.08???

Ja się wybieram :). Wyruszam z Kato. Ktoś jeszcze z Katowic w tym terminie?? Pozdrawiam.

Hejka:) ja poważnie myslę o Biogradzie w tym terminie, wyjazd z katowic tylko nie mam pewności czy to że nie mam paszportu to wielki problem??? :oops:

Zachęcam do wyjazdu 21.08 :) Jakbyś się zdecydowała to możemy się zsintegrować wcześniej :P Moje gg 8934156. Pozdrawiam
IP: 85.14.102.38
MXM
Gość
Te osoby które wrócą z Budvy (lipiec/sierpien) proszę o koment jak tam jest naprawdę z tą organizacją i czy jest tak strasznie jak tu piszą ?
A Ty Pyzia daj nr. gg
IP: 76.73.76.122
pyzia
Gość
nie podaje gg na forach publicznych, a po tym co teraz przeczytalam o Czarnogorze jestem przerazona! Chwala Bogu ze nie biore ze soba coreczki bo nie wyobrazam sobie tej trawajacej az tyle podrozy!!
;(
IP: 77.253.9.139
pami
Gość
Czy jedzie ktoś z gdańska do biogradu 21.08? ;)
IP: 193.26.131.66
pyzia
Gość
czytam i oczom nie wierze..czy ludziom NAPRAWDE az tak nie zalezy na wyjezdzie, na warunkach, tylko na tym kto jedzie??
ludzie tu wypisuja okropne rzeczy na organizacje, dojazd itp a ja po raz kolejny czytam pytanie "kto jedzie"!
czy to forum to agencja towarzyska czy opinie o biurze podrozy???
Kamil
Gość
Ludzie co wy za 800 zł chcecie kokosów nie będzie jest dobrze i już nie będzie nikt miał hotelu 5*. Tam się nie jedzie wypoczywać tylko bawić.
IP: 83.15.140.58
pyzia
Gość
mów za siebie.
ja jade za ciezko zarobione pieniazki, nawet gdyby to bylo 300 zl to szacunek klientowi sie nalezy jak psu micha!
eli
Gość
Kamil napisał
Ludzie co wy za 800 zł chcecie kokosów nie będzie jest dobrze i już nie będzie nikt miał hotelu 5*. Tam się nie jedzie wypoczywać tylko bawić.

własnie poraz kolejny to pisze!!!!!!!!
Szczerze odradzam jakikolwiek wyjazd z OIS brak kompetencji i tego co w ofercie było przedstawione, nikt nie oczekuje 5* ani nawet 1* chodzi o to zeby bylo czysto i zagwarantowany bezpieczny przejazd wraz z ubezpieczeniem i normalną obsługa tj rezydenci, w tym biurze brak wszystkiego co wyżej wymieniłam. Nie polecam!!!!!!!!!!!
IP: 83.8.100.158

Strona: « < ... 162 163 164 165 166 167 168 169 170 ... > »

Forum turystyczne » biuro OIS

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij