biuro OIS
Strona: « < ... 166 167 168 169 170 171 172 173 174 ... > »
Autor | Treść |
---|---|
wolf1944
|
#4226 18:45, 18.08.2009
|
Gość |
ja o zadnym zakazie nie slyszalem kontroli jest zero jedynie na granicy chorwackiej wchodzi celnik i patrzy na dowody tak ze jak masz dowod kolezanki czy kolegi to tez sie wjedzie bo jedynie przechodzi i patrzy czy cos trzymasz w reku hehe IP: 79.185.11.105
|
obiektywna
|
#4227 18:45, 18.08.2009
|
Gość |
Wróciłam z Budvy - turnus 07 - 16.08.09. Była to moja druga przygoda z OISem, postaram się być obiektywna. To co wcześniej napisano na forum, to niestety w większości prawda. Rok temu byłam w Biogradzie i co do organizacji to było naprawdę znośnie i w miarę ok, czas przejazdu w normie, autokary sprawne, willa schludna, nie ma się do czego przyczepić. Po tym wyjeździe sądziłam, że faktycznie na tym forum piszą same jakieś wredne osoby, które dla zasady chcą zaszkodzić biuru. Dlatego bez zastanowienia wybrałam się po raz wtóry z OISem, tym razem do Budvy. Co mogę napisać? Uważam, iż w ubiegłym roku, gdy z nimi byłam Biograd był już dograny poprzez wcześniejsze doświadczenia i wpadki i dlatego wszystko było ok. Czarnogóra to nowa oferta i muszą trochę przelecieć turnusów, żeby wszystko mieli w miarę dopięte. Czytałam posty ludzi, którzy byli na turnusie tydzień przede mną i to co wam tutaj opiszę będzie niestety podobne do ich przygód. Nie skupiam się tutaj nad samymi miejscami, czyli w tym przypadku Budvą, bo to że jest piękna to akurat nie zasługa OISu i nie ma nad tym co debatować. Wycinając z pamięci organizację podróży przez OIS - wakacje tam są rajem na ziemi. A teraz konkrety: Wyjeżdżamy z Opola, odjazd 13:00, autobus punktualny, klima działa super, mniej więcej o czasie zbieramy resztę ekipy z Gliwic, Katowic i Bielska - Białej. Po kolei granice: czeska, austriacka, słoweńska, chorwacka. Zajeżdżamy bardzo szybko do Biogradu, a właściwie na jakiś parking na obrzeżach, gdzie z wszystkich autokarów z całej Polski wysiądą ludzie jadący do Czarnogóry i przesiądą się w 2 autobusy, które dowiozą ich na miejsce. W Biogradzie jesteśmy o 8 rano, to naprawdę bardzo szybko (w tamtym roku byliśmy o 11:30 w południe) i tu zaczynają się schody. Najpierw krążymy nie wiadomo po co gdzieś po okolicach Biogradu, by w końcu wrócić się na ten parking, o którym piszę wyżej. Przesiadamy się, zmienia się pani pilotka, która będzie pilotką dwóch autokarów. Siedzi sobie w tym drugim, ale na postojach przychodzi, liczy nas, coś tam powie, tak że nie przeszkadza nam jej nieobecność. Pilotka informuje nas, iż na granicy chorwacko - czarnogórskiej trzeba będzie przejść pieszo z bagażami, tak podobno jest szybciej i sprawniej. Kręcimy trochę nosami, no ale skoro tak ma być lepiej...OK, jedziemy, w autobusie klima działa jakby chciała a nie mogła, ale już coraz bliżej, bliżej. Jest granica...Czarnogóra za barierkami, ale my zjeżdżamy na parking i czekamy....tylko na co? Opcja przechodzenia z bagażami ni stąd ni zowąd upada, ponoć ma jakiś inny autokar po nas przyjechać z Czarnogóry, nic nie wiemy, stoimy w tym upale, zmęczeni, nieświeży i źli. Trwa to z dobre 1,5 godz. W końcu podjeżdża autokar z Czarnogóry, wysiadają z niego ludzie z poprzedniego turnusu wracający do Polski, pakują się w nasz a my w ich. Autobus piętrowy, ale nie mieścimy się wszyscy, ładujemy bagaże do środka i jedziemy jak Rumuni za przeproszeniem.Aha i zmienia się pilotka, która przedstawia się jako nasza rezydentka w Czarnogórze (Beata). Zajeżdżamy...na 20 wieczorem! Tak więc cały pierwszy dzień zmarnowany, w Budvie już szarówka, wykąpać się, zjeść i każdy padnięty. Potem cudowne lato i przeurocze miejsce, fajni ludzie i ogólnie wszystko powoduje, że zapominamy o tej podróży. Jest naprawdę super, może dlatego, że już nie ma w tym udziału OISu. No i nadchodzi sobota, dzień wyjazdu. Dostajemy informacje, że musimy się wykwaterować z willi do 10 rano, a wyjazd będzie o 14. No więc tak robimy, nikt już raczej się opalać nie idzie, bo czasu niewiele do tej 14, więc spacerujemy, kupujemy pamiątki itp. Około 13 jesteśmy już zwarci i gotowi do wyjazdu i dostajemy newsa od rezydentów, że wyjazd będzie ok 16, ale za to pojedziemy prosto do Biogradu, bez kombinacji na granicy i dopiero tam się przesiądziemy. Nie jesteśmy happy no ale skoro tak ma być lepiej to poczekamy. Za jakiś czas news numer 2 - autokar będzie koło 17:30 - 18:00, tu już nas nerwy ponoszą, bo mogliśmy cały dzień jeszcze spokojnie plażować i odpoczywać, a przez ich dezorganizację siedzimy na walizach przed willami. W międzyczasie okazuje się, że jedną dziewczynę okradli na plaży, kasę, dokumenty, komórkę, aparat, wszystko. Beata - rezydentka idzie z nimi (tzn. z tą okradzioną i jej chłopakiem) na policję. Dostają papier potrzebny do przekroczenia granicy. Mijają kolejne minuty, godziny...19 - jest autokar w końcu, wkurzeni ale z ulgą wsiadamy. Jakieś lawiracje, koło 20 wyjeżdżamy z Budvy, bez pilota, bez rezydentki, tylko z kierowcą, który mówi po serbsku. Paranoja jakaś. Nieopodal za Budvą stajemy i czekamy.Na co? Na drugi autokar.Kolejne 40 minut.OK, autokar dojeżdża i jest w nim pilot Ruszamy, jest fajnie, śmiejemy się, potem zasypiamy, budzimy się o północy na granicy czarnogórsko - chorwackiej. Wchodzi jakaś policjantka czy celniczka i od razu do tej panny, co ją okradli, że na tym dokumencie nie przejedzie przez granicę. Musi być papier z konsulatu z Kotoru, nie ma szans, nie przepuści ich. Kierowca dzwoni do rezydentki, nic to nie pomaga, pomimo naszych próśb para zostaje na granicy. Rezydentka ma niby po nich dojechać (zaznaczam, że do granicy z Budvy jest z dobre 4 godziny).Szkoda gadać, nawet pilota z nami nie było, może by coś wskórał, on tymczasem był w tym drugim autokarze i przejechał wcześniej. Jesteśmy wściekli ale bezsilni, jedziemy dalej. Zajeżdżamy do Biogradu o 4 w nocy, tzn. na ten sławetny parking na obrzeżach. Tam od 6 godzin koczują ludzie, którzy na nas czekają. Podobno doszło tam już do rękoczynów, policja była wzywana, ale to niech już opiszą oni sami, bo mnie przy tym nie było. Wiem tylko, że kłamano ich że jakaś para została zatrzymana na granicy i stąd takie opóźnienia. Tymczasem incydent, o którym pisałam trwał może z 20 minut. Pojechali po bandzie na maxa. Dalej już wszystko było ok, kierowcy jechali bardzo szybko i bezpiecznie dotarliśmy w dobrym czasie do Polski. Teraz już jestem wypoczęta i już mi nerwy minęły na OIS. Najbardziej mi szkoda jednego całego dnia odpoczynku, który przez ich bałagan nam zabrali. Te wszystkie przejścia bardzo integrują i ogólnie rzecz biorąc to pewnie jeszcze z raz się z nimi gdzieś wybiorę.... IP: 83.19.32.243
|
Tomasz vel Gol
|
#4228 19:45, 18.08.2009
|
Gość |
Byłem w terminie 7.08-16.08 w Biogradzie, urlop spędziłem w Cancarze w dwupokojowej piwnicy, warunki nie są złe, ale rezydent Karolina olewała to że w naszej łazience nie ma kotarki więc cała woda z brodzika robiła basen w jednym pokoju ( w zamian jest elektryczna kuchenka i lodówka). Dało się to przeżyć. Ogólnie warunki nie są złe, spodziewałem się fatalnej organizacji, i tak też była ale nie przeszkadzała ona akurat mojej grupie, a z tego co wiem innych autokarom organizacja dopiekła. Grupa warszawsko-łódzka, miała dobry transport w jedną i drugą stronę, choć duże opóźnienie w wyjeździe(5h) z Biogradu nadrobiono w trasie. Pilotki są różne, niezła jest Sonia, fatalna nie mająca o niczym pojęcia Katarzyna. Kaucje zwracają ale najlepiej zagiąć biuro prośbą o kwit z depozytem na nią i podpisem nazwiskiem pilota [ Pomysł Kamila]. Biograd super miejsce, polecam wycieczki na wyspy i wodospad inne można olać i samemu załatwić sobie, wypożyczyć rowery i jeździć po okolicy lub promem na inne wyspy. Ogólnie mimo tego chaosu wycieczkę wspominam bardzo dobrze, poznałem wielu świetnych ludzi z którymi spędziłem miło czas. Polecam Biograd bo sprawdzony Czarnogóra jest fatalna, to właśnie przez tą wycieczkę mieliśmy opóźnienie 5h czekając na 2 osoby z Montenegro. Dopiero po tym czasie, ktoś wpadł na pomysł dodać nam inne osoby z innego autokaru i ruszyliśmy, inni czekali chyba cała noc. Warto uważać na rezydentów bo z gęby robią cholewę, a i sprawdzić Krajowy Rejestr Dłużników ( jest adrenalina, czy wrócisz :]) Duży chaos ale tania cena. Jeśli liczysz na tani wyjazd ze znośnymi warunkami i własną organizacją czasu to to jest wyjazd dla ciebie, biuro w tym nie przeszkadza. Samemu nie ma co jechać, tylko z miłością lub przyjaciółmi. IP: 77.253.81.70
|
adam
|
#4229 20:13, 18.08.2009
|
Gość |
Ja byłem w Bigradzie na początku sierpnia . Napisze tak, Chorawacja owszem, Biograd niekoniecznie , OIS nigdy... To oszuści i złodzieje. Piękne pokoje na zdjęciach a w rzeczywistości tragedia.. IP: 85.221.152.73
|
Malwina
|
#4230 20:29, 18.08.2009
|
Gość |
Witam... Trafiłam na forum bo chciałam się czegoś dowiedzieć o tym biurze. Ale teraz sama nie wiem co myśleć. Czy może ktoś był z nimi w Chorwacji?? Za taką cenę nie spodziewam się cudów ale chciałabym miło spędzić czas i zobaczyć coś ciekawgo... Doradźcie... Jechać? Czy nie jechać? IP: 80.51.247.193
|
zyczliwy
|
#4231 20:41, 18.08.2009
|
Gość |
masz tutaj 170 stron glownie o chorwacji wystarczy troche poczytac a nie zadawac w kolko te same pytanie;/ wie moze ktos jak ta "parka" wrocila do kraju ? IP: 83.25.119.136
|
Marta
|
#4232 20:54, 18.08.2009
|
Gość |
Witam wszystkich! Wybieram się na rejs po Mazurach w terminie 22.08-29.08. Jadę sama z Warszawy i pomyślałam że fajnie będzie zawrzeć znajomości jeszcze przed wyjazdem, więc jeśli przeczyta to ktoś kto wybiera się w tym samym terminie to będę wdzięczna za kontakt Mój adres e-mail: kaczorek0401@wp.pl Gorąco pozdrawiam! IP: 91.94.98.106
|
janekolimpia
|
#4233 00:02, 19.08.2009
|
Gość |
Hej! Bartek OIS masz taki sam IP ja ci "studenci" z pierewszej strony. Czyżby jedna uczelnia? IP: 78.8.21.41
|
migotka
|
#4234 09:35, 19.08.2009
|
Gość |
ZMIANA GODZ ODJAZDU AUTOKARU Z MIAST WA-WA, KATO, CIESZYN!!! Wa-wa 9:45 Kato 14:00 Cieszyn 15:30 Osoby wyjeżdzające z w/w miast jadą autokarem nr 4, marki mercedes. Autokar posiada oznakowanie firmy "Rymakops" (żółte naklejki). Do dobaczenia na miejscu . Ja wyruszam z Kato. Chorwacja,Biograd, 21.08 - 30.08.09 IP: 85.14.102.38
|
migotka
|
#4235 09:45, 19.08.2009
|
Gość |
Marzena!! Jedziesz wkońcu? Znowu mi gdzieś zginełaś. Godz wyjazdu z Kato przesunięta,patrz wyżej. Moj nr 510 438 558. Odezwij się jeszcze przed wyjazdem.Będzie rażniej jak spotkamy się już na parkingu . Pozdrawiam IP: 85.14.102.38
|
dommi
|
#4236 10:04, 19.08.2009
|
Gość |
Jedzie ktoś do Biogradu w terminie 04-13 września? My wyjeżdżamy z Warszawy. Czytam i czytam, i dochodzę do wniosku, że po prostu trochę szczęścia trzeba mieć z OISem My byliśmy w zeszłym roku z tym Biurem w Grecji (Olympic Beach) i baaaardzo miło wspominamy te wakacje. Pomimo młodej i niezbyt wykwalifikowanej pilotki pomimo braku zasłony prysznicowej i codziennego polowania na ciepłą wodę Poznaliśmy świetnych ludzi (pozdrawiam ekipę z Olympic Beach 09-21.09.2008!), obejrzeliśmy wiele wspaniałych miejsc, a atmosfera Grecji po prostu Nas urzekła Pozdrawiam i życzę udanych wyjazdów IP: 80.252.2.67
|
zielona
|
#4237 11:19, 19.08.2009
|
Gość |
Dzięki za info. A wiesz może do jakiej willi trafiły? Co dokładnie było nie tak? IP: 77.252.32.89
|
Meggg
|
#4238 11:45, 19.08.2009
|
Gość |
Hej ja też jadę z moim chlopakiem 04.13 z Lbl Zatrzymujemy się w willi Lidia, czy ktoś był i może powiedzieć jak tam jest? co na stanie?? itd. (niestety na poprzednich stronach nic o niej nikt nie pisał) Pozdrawiam IP: 89.171.15.178
|
dommi
|
#4239 12:04, 19.08.2009
|
Gość |
Fajnie My zatrzymujemy sie w willi Dozen. I też chciałabym dowiedzieć się o niej konkretnie jednej rzeczy: czy są balkony? Ps. wybraliście już wycieczki fakultatywne? IP: 80.252.2.67
|
zosiak
|
#4240 14:52, 19.08.2009
|
Gość |
ja ruszam z wawy 4 wrzesnia kolezankami willa bozo wycieczek nie bierzemy, bedziemy same sie organizowac IP: 80.55.36.4
|
Meggg
|
#4241 08:33, 20.08.2009
|
Gość |
Jeszcze nie. Zastanawiamy się nad Krk (Wodospady) i rejs po wysepkach chociaż koleżanka mówiła że na miejscu są biura, które organizują różne wycieczki i można znaleźć niemal to samo a w niższych cenach więc warto tam się rozejrzeć IP: 89.171.15.178
|
Asia
|
#4242 13:40, 20.08.2009
|
Gość |
Ja polecam rejst statkiem i wodospady super sprawa a co do wycieczek na miejscu są jeszcze droższe niż z OIS IP: 62.121.113.172
|
Marlonka
|
#4243 16:44, 20.08.2009
|
Gość |
hej hej...jestem i jadę zobaczymy się jutro IP: 213.158.207.144
|
gosc
|
#4244 21:11, 20.08.2009
|
Gość |
Bylam w Chorwacji z OIS 7-16.08. Ogólnie jestem z wyjazdu zadowolona, bo miejsce ladne, kwatera w porzadku. Ale organizacja wyjazdu - PORAZKA. Wyjechaliśmy o 4 z Lublina, pod Biogradem byliśmy 5:30, a kwatery dopiero koło 11, więc musieliśmy czekać tyle godzin! Co się okazało nie mieli dla nas mieszkań więc czekaliśmy jeszcze dłuzej, do 12:30, w tym słońcu, po 2 nieprzsepanych nocach, bez łazienki, pod murkiem.... Powrót też z mega opóźnieniami 4-5h. Polecam jechać samemu, na miejscu bez problemu znajdzie się kwaterę. Z OIS nie polecam. IP: 83.9.194.17
|
djm
|
#4245 23:26, 20.08.2009
|
Gość |
Zielona może podała byś do siebie jakiś kontakt to porozmawiamy przed chorwacja???? IP: 83.15.140.58
|
Izzy
|
#4246 10:30, 21.08.2009
|
Gość |
Byłam w tym roku w Chorwacji i jestem niezadowolona. organizacja beznadziejna. jedyne co mieli do zapewnienia czyli transport i noclegi - polegli!! Faktycznie zakwaterowanie zgodne z opisem jednak dotrzec tam jest ciezko. na zakwaterowanie ludzie czekali nawet po 4 godziny - na walizkach na posesji jakis biedaków którzy nie zdazyli sie opłotowac na krzyżówce w słoncu bez możliwości napicia sie i załatwienia choć ich kwatery były na tej samej ulicy. brak ludzi na miejscu by sprawnie rozlokowac ludzi to nie jedyny problem. dalsze czekanie związane było z godzina wykwaterowania poprzednich lokatorów. przede domkiem byliśmy na kolejna godzine przed tym faktem-tak jak inni. a miejscu fajnie choć biograd to nie miasteczko imprezowe. kolejny problem pojawił sie z wyjazdem. Opóźnienie 7 godzinne z czego ponad 5 spędzilismy na parkingu czekając na autokar z czarnogóry, który nawet nie było wiadomo gdzie jest gdyż został wysłany zamiast o 14 o 20 (dwie godz. przed naszym wyjazdem z biogradu, a miał sie z nami spotkac po 20 min. od naszego wyjazdu 30 km. pod biogradem) i pojawiły sie problemy na granicy Czarnogóra/Chorwacja gdzie zostawili swoich 2 klijentów o których nie miał kto sie wstawic gdyż nikt nie umiał dogadac sie z celnikiem po chorwacku a pilota autokar nie dostał. Nasz pilot za to nas non stop kłamał 20 minutowy jak twierdził postój zamienił sie w 5.5 godz. skakanie sobie do oczu po czym pilot wezwał policje od której dopiero sie dowiedzieliśmy ile jeszcze przyjdzie nam czekac bo pilot nawet nie umieł sie skontaktowac z autobusem na który stwierdził że bedzie czekał do upadłego. Życze wiec powodzenia ale oszczegam przed tymi oszustami którzy na wszystkim oszczedzaja a przede wszystkim na 1 autokarze i pilotach których albo nie ma albo sa żółtodziobami bez przeszkolenia. IP: 79.173.7.211
|
si-star
|
#4247 22:20, 21.08.2009
|
Gość |
parę dni temu wróciłam z biografu- było super- juz w niedzielę poznałysmy na rejsie katamaranem(było super!) 2 chłopaków-jeszcze raz wam dziękujemy za wspólny czas. Reszta pobytu to juz wspólne imprezy... Z wycieczek polecamy jeszcze kornati. Organizacja, poza wyjazdem powrotnym, spoko. Pozdro dla rezydenta michała i jeszcze raz dzięki za ten rejs katamaranem- od niego zaczęły się jedne z najlepszych wakacji w moim życiu!!! IP: 78.3.32.70
|
lolo
|
#4248 00:11, 22.08.2009
|
Gość |
A ZGINELY WAM RZECZY? PODOBNO CI Z OIS MAJA KLUCZE DO KAZDEGO POKOJU!!!!!!!! IP: 82.210.188.222
|
Yusi
|
#4249 13:16, 22.08.2009
|
Gość |
Ja wraz z dziewczyna wybieram sie w tym terminie, czyli 4 wrzesnia, ale jeszcze nie wiemy dokladnie w jakiej willi sie zatrzymamy. Moze ktos jeszcze wybiera sie do Biogradu w tym czasie?? Startujemy z Krakowa IP: 79.140.191.121
|
kat
|
#4250 18:47, 22.08.2009
|
Gość |
Byliśmy w biogradzie od 07-08, było w porządku. Podróż była za długa, z winy OIS, ale reszta na PLUS! Ludzie narzekają bez podstawnie, a to pokoje złe lub organizacja zła. A prawda jest taka, ze pokoje są super, warunki dobre, tak jak na zdjęciach, miasto super... Wróciliśmy zajebiście zadowoleni:) IP: 94.254.228.181
|
Strona: « < ... 166 167 168 169 170 171 172 173 174 ... > »
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie