» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » biuro OIS

biuro OIS

Strona: « < ... 169 170 171 172 173 174 175 176 177 ... > »

Autor Treść
iska
Gość
apti napisał
sorki oczywiście 18-27 wrzesien

Cześć nie miałbyś ochoty zrobić dobrego uczynku??? My mamy wpłacona zaliczkę i niestety przepadnie jeśli nie znajdziemy kogoś kto jedzie w tym terminie mam nadzieję że nie wpłaciłeś jeszcze całości??? pomocy!!
IP: 83.26.6.62
paula
Gość
do apti: no to fajnie :) a skad wyjezdzasz?
IP: 217.153.162.74
Użytkownik
iska napisał
apti napisał
sorki oczywiście 18-27 wrzesien

Cześć nie miałbyś ochoty zrobić dobrego uczynku??? My mamy wpłacona zaliczkę i niestety przepadnie jeśli nie znajdziemy kogoś kto jedzie w tym terminie mam nadzieję że nie wpłaciłeś jeszcze całości??? pomocy!!

Kurcze z wielką przyjemnością ale ze względu że dopiero teraz się zdecydowałam to musiałam od razu zapłacić całość :(
IP: 77.253.45.242
Użytkownik
paula napisał
do apti: no to fajnie :) a skad wyjezdzasz?

Ja jadę z Katowice a ty?
Pablo
Gość
Hey,
czy ktoś jedzie w POJEDYNKĘ do Czarnogóry w terminie 04.09-13.09?????? Jakie są plaże w Budvie kamieniste czy piaszczyste?
IP: 78.88.224.186
Użytkownik
Jedzie jeszcze ktoś do Biogradu 11 września z Katowic?
IP: 195.114.160.138
paula
Gość
apti napisał
Jedzie jeszcze ktoś do Biogradu 11 września z Katowic?

aha :) a ja jade z Krakowa :)
IP: 217.153.162.74
lena
Gość
Czy nikt sie nie wybiera 4.09 do Biogradu :-(???
IP: 83.243.33.34
zosiak
Gość
lena napisał

z tego co sie zorientowalam to calkiem sporo osob... we wczesniejszych postach , kilka osob sie juz wypowiadalo ze jada...

a do tych co jada do Biogradu 4 wrzesnia, czy ktos tez jest w willi bozo??? i czy dzwonil do was ois???
IP: 80.55.36.4
lena
Gość
zosiak napisał
lena napisał

z tego co sie zorientowalam to calkiem sporo osob... we wczesniejszych postach , kilka osob sie juz wypowiadalo ze jada...

a do tych co jada do Biogradu 4 wrzesnia, czy ktos tez jest w willi bozo??? i czy dzwonil do was ois???

:-) fakt jakoś przeoczyłam ale z te osoby które sie wypowiadały to między innymi ja :-)
i widzę,że i Ty też się wybierasz w tym terminie,więc pewnie sie spotkamy albo w autokarze albo już na miejscu. ja jadę z koleżanką (będziemy w willi Bujevic)a Ty w jakiejś większej zorganizowanej grupie?.

Do mnie jeszcze nikt z ois nie dzwonił ale z informacji na stronie wynika,ze 3 dni przed wyjazdem będzie informacja o dokładnej godzinie wyjazdu.
IP: 83.243.33.34
zosiak
Gość
lena napisał
zosiak napisał
lena napisał

:-) fakt jakoś przeoczyłam ale z te osoby które sie wypowiadały to między innymi ja :-)
i widzę,że i Ty też się wybierasz w tym terminie,więc pewnie sie spotkamy albo w autokarze albo już na miejscu. ja jadę z koleżanką (będziemy w willi Bujevic)a Ty w jakiejś większej zorganizowanej grupie?.

Do mnie jeszcze nikt z ois nie dzwonił ale z informacji na stronie wynika,ze 3 dni przed wyjazdem będzie informacja o dokładnej godzinie wyjazdu.

ja w bozo z 2 kolezankami:) a dzwonili z ois bo nas chcieli przeniesc do innej willi bo za duzo ofert sprzedali...
IP: 80.55.36.4
kaam
Gość
pablo, hehe, byłam w pojedynkę w Budvie, plaże są brzydkie i kamieniste, zatłoczone (we wrześniu może mniej). Tzn. mi i ludziom z turnusu nie podobały się. Za to te dziewczyny, które chodzą po plaży zrekompensują Ci wszystko :D pozdr
IP: 78.8.131.199
Ania
Gość
Kaam, jeśli ten chłopak był z parą młodą to oni jechali dalej, na Hvar na własną rękę, więc niestety nie miałam okazji poznać ;) Pozatym ja byłam z moim blondynem i nie zwróciłam uwagi :p
IP: 81.210.63.235
Angela
Gość
Hejka :)
Kto wybiera się 18 września do Biogradu? Bo planuję wyjazd w pojedynkę i miło by było kogoś poznać :)
IP: 83.31.65.189
mati_me3
Gość
Mam pytanie...czy na granicy do czarnogory bardzo trzepia celnicy? Chodzi mi o to czy mozna sobie wwiezc jakies uzywki/alkohol na wlasne potrzeby bez problemu? Bylem w tamtym roku w Biogradzie i nie bylo problemu, chodzi mi o droge dalej...moze ktos odpowiedziec?
IP: 93.105.225.13
Angela
Gość
iska napisał
hej kto jedzie 18 września do Biogradu??

Hejka ja wybieram się 18 września do Biogradu :)
IP: 83.24.177.28
Angela
Gość
hav napisał
ktoś 18wrzesnia do chorwacji?^^

Hejka ja wybieram się w tym terminie :)
obiektywna
Gość
mati_me3 to już zależy od szczęścia, jednych trzepią, drugich nie. Z tego co zaobserwowałam to bardziej osobówki niż autokary. Poza tym w autokarze zawsze masz możliwość, jak już Cię złapią, rozdysponować alkohol na pozostałych pasażerów, bo wielu nie przewozi w ogóle.
IP: 83.19.32.242
Użytkownik
Angela napisał
Kto wybiera się 18 września do Biogradu? Bo planuję wyjazd w pojedynkę i miło by było kogoś poznać :)

Ja tam będę 18. W prawdzie jadę 11 września ale zostaje do 27 więc się spotkamy na miejscu.
Też jadę w pojedynkę. :)
Malebo
Gość
Witam,
tydzień temu wróciłem z Czarnogóry i jeśli chodzi o samą Czarnogórę to miejsce rewelacja. Pięknie, pięknie, pięknie.

Jeśli chodzi o OIS to, to już moja druga wycieczka z nimi. W tym roku mają lepsze autokary (w poprzednim roku były straszne, sypały im się na trasach - także i nam, ale że byłem wtedy zadowolony z całego wyjazdu to i tym razem się zdecydowałem).

Do Czarnogóry z Warszawy wyjechaliśmy o 8:00 (trzeba uważnie sprawdzać maile na dzień przed wyjazdem, ponieważ nas OIS o zmianie startu przejazdu z 9:00 na 8:00 poinformował na 3 dni przed wyjazdem), ktoś jednak się nie wyrobił na 8:00 i pojechaliśmy bez niego (trzeba pamiętać, że kierowcy mają swój grafik i nie są z OIS, więc nie ma zmiłuj)... mimo wszystko zatrzymaliśmy się na 1/2h w okolicach Janek/Magdalenki i poczekaliśmy, spóźnialscy dojechali (nota bene o 8:30-8:40 spóźnieni byli jeszcze w Białołęce - czyli nawet na 9:00 by się nie wyrobili na miejsce załadunku, więc według mnie to była totalna ściema z tym, że nie wiedzieli o przesunięciu startu... najzwyczajniej zaspali, ale mimo wszystko minus dla biura, bo powinni do wszystkich zadzwonić, szczególnie jeśli ktoś nie potwierdził odbioru, no chyba że spóźnialscy potwierdzili, a później ściemniali pilotowi, że nie wiedzieli). Tak czy siak... z 1/2h stratą ruszyliśmy w Polskę. W Czarnogórze byliśmy na 19:00 następnego dnia, czyli podróż męcząca trwająca ok. 35h. Pamiętam, że rok temu do Chorwacji jechałem 24h, więc wszystko względnie się zgadzało i może gdyby nie bezsensowna przesiadka jeszcze na granicy Czarnogórskiej (a wcześniej w Biogradzie) to bylibyśmy jakieś 3h wcześniej. Mimo wszystko z podróży byłem zadowolony, bo jednak autokar się nie sypał, klima chodziła, strata 3h przy podróży trwającej ponad 30h to jednak nie jest fatalnie, zważywszy że na autostradzie w okolicach Krakowa korek po całości i po prostu jazda po Polsce to jakaś masakra. Ale mimo wszystko, podróż można zapisać na plus.

Na miejscu dostaliśmy apartament zgodnie z umową - willa Marco - rewelacja (Sypialnia + Pokój gościnny z TV i klimą, łazienka, aneks kuchenny). W porównaniu z Chorwacją rok temu, to pokoje w tym roku to po prostu rewelacja. Standard bardzo wysoki... pokojówka sprząta na zawołanie... za takie coś idąc do normalnego hotelu płaci się za pokój 40-50Euro za dzień.

Sama Budva piękna, willa Marco, która miała być blisko plaży jest od niej oddalona o ok. 5-10 minut piechotką, czyli tak jak być powinno.

Wycieczki z OIS... osobiście polecam Dubrovnik (byłem w Chorwacji i przegapiłem wycieczkę, tym razem sobie odbiłem). Świetna przewodniczka na miejscu (Polka żyjąca tam od lat) - naprawdę warto! Inne wycieczki w zasadzie można sobie darować.

Z ichniejszego PKS'u (Autobuska Stanica) koszt przejazdu w jedną stronę do:
- Kotor (3 Euro)
- Bar (3,5 Euro)
Autobusów jeździ całe multum, są co 15-30 minut. Do Kotoru samemu lepiej pojechać, wysiada się na dworcu... 10 minut spacerkiem i mamy starówkę.
Gorzej w Barze... ja osobiście z dworca poszedłem na nogach na starówkę i zobaczyć najstarszą oliwkę świata... ale to jest 5-6km, więc dla tych, którzy lubią spacery.
Z OIS byłem jeszcze na Szkoderskim jeziorku, ale raczej średnia wycieczka... nie można tu winić OIS'u... po prostu krótka malownicza wycieczka... ale cała jest taka Czarnogóra, więc jakoś nie zrobiło to na mnie wielkiego wrażenia.

Aha... wszystkim polecam wypad do AquaParku Becici... nam rezydentka odradzała (mówiła, że w sumie tylko dla dzieci), ale mimo wszystko wpadliśmy i było bardzo fajnie. Od tego zacznijmy, że w okolicach Budvy 2 leżaki i parasol kosztują od 5Euro do 8Euro (W św. Stefanie 25Euro). Natomiast wejście na cały dzień (od 11:00 do 19:30) do Aquaparku kosztuje 15E i mamy tam do dyspozycji:
- parasole i leżaki (bardzo wygodne, a nie zwykły plastik)
- 2 zjeżdżalnie typu kamikaze (jedna szeroka z górką i druga wąska z szybkim wpadem w wodę)
- 4 zjeżdżalnie w rynnie
- zjeżdżalnia z wpadem w dziurę - UWAGA!!! Nie polecam, można tam sobie zrobić krzywdę.
- zjeżdżalnia na oponce z szybkim zjazdem, później wjazdem pod górę, a następnie cofajka do wody :D bardzo fajne.
- do tego bardzo delikatna rzeczka, jakiś placyk dla niemowląt, basen główny gdzie można poskakać do wody, popływać, posiedzieć w jakuzi, pobawić się w bąbelkach.
Niestety jedzenie w Aquaparku strasznie drogie, a obsługa marna (powolna), drinki także raczej drogie (7,5 Euro)... podczas gdy w Budvie są za ok. 4-5 Euro. Same rynny, zjeżdżalnie mają mało ciekawe połączenia, ale da się na tym dobrze zabawić (pomijając dziurę, do której wlatuje się w taki sposób, że można sobie nabić sińca)

Jeśli chodzi o powrót z Czarnogóry to, było baaardzo dobrze. Drobne zamieszanie w samej Budvie i start z opóźnieniem 1h... ale mimo wszystko o 17:00 ruszyliśmy i w Warszawie byliśmy o 21:00, czyli jakieś 28h jazdy - bardzo przyzwoicie. Jechaliśmy tym samym autokarem... wciąż działała klima, wciąż się nie sypał.

Wycieczka baardzo super, OIS może nie jest rewelacyjny, ale mimo wszystko tanie biuro gdzie przy wyborze willi Marco można potraktować, iż mamy przejazd i rezydenta na miejscu - gratis.

Osobiście nie polecam OIS'u bo wiem, że bywają u nich kiepskie historie, ale jednak ja jestem bardzo zadowolony i jeśli za rok będą mieli wycieczkę w sensowne miejsce, w sensownej cenie to nie będę miał żadnych oporów.

Pozdrawiam
IP: 83.5.247.90
Malebo
Gość
EDIT:
Na miejscu dostaliśmy apartament zgodnie z umową - willa Marco - rewelacja (Sypialnia + Pokój gościnny z TV i klimą, łazienka, aneks kuchenny). W porównaniu z Chorwacją rok temu, to pokoje w tym roku to po prostu rewelacja. Standard bardzo wysoki... pokojówka sprząta na zawołanie... za takie coś idąc do normalnego hotelu płaci się za pokój 80-100 Euro za dzień.

Wcześniej napisałem od osoby
IP: 83.5.247.90
Angela
Gość
apti napisał
Angela napisał

Ja tam będę 18. W prawdzie jadę 11 września ale zostaje do 27 więc się spotkamy na miejscu.
Też jadę w pojedynkę. :)

A no to super, a jaki apartament ?
Odezwij się na gg jak możesz 7935772
Pozdrawiam :)
mała mi
Gość
Aha... wszystkim polecam wypad do AquaParku Becici... nam rezydentka odradzała (mówiła, że w sumie tylko dla dzieci), ale mimo wszystko wpadliśmy i było bardzo fajnie. Od tego zacznijmy, że w okolicach Budvy 2 leżaki i parasol kosztują od 5Euro do 8Euro (W św. Stefanie 25Euro). Natomiast wejście na cały dzień (od 11:00 do 19:30) do Aquaparku kosztuje 15E i mamy tam do dyspozycji:
- parasole i leżaki (bardzo wygodne, a nie zwykły plastik)
- 2 zjeżdżalnie typu kamikaze (jedna szeroka z górką i druga wąska z szybkim wpadem w wodę)
- 4 zjeżdżalnie w rynnie
- zjeżdżalnia z wpadem w dziurę - UWAGA!!! Nie polecam, można tam sobie zrobić krzywdę.
- zjeżdżalnia na oponce z szybkim zjazdem, później wjazdem pod górę, a następnie cofajka do wody :D bardzo fajne.
- do tego bardzo delikatna rzeczka, jakiś placyk dla niemowląt, basen główny gdzie można poskakać do wody, popływać, posiedzieć w jakuzi, pobawić się w bąbelkach.
Niestety jedzenie w Aquaparku strasznie drogie, a obsługa marna (powolna), drinki także raczej drogie (7,5 Euro)... podczas gdy w Budvie są za ok. 4-5 Euro. Same rynny, zjeżdżalnie mają mało ciekawe połączenia, ale da się na tym dobrze zabawić (pomijając dziurę, do której wlatuje się w taki sposób, że można sobie nabić sińca)

Jeśli to nie będzie dla Ciebie problem prosze napisz mi w jaki sposób można dojechać do tego Aquaparku???
Z góry dziękuję:)
IP: 83.10.153.208
mała mi
Gość
Pytanie oczywiście skierowane do MALEBO:)
IP: 83.10.153.208
Malebo
Gość
Do Aquaparku Becici można na nogach... to jest jakieś 1-1,5km od Budvy (ronda). Czyli wędrując drogą prowadzącą z Budvy do św. Stefana (no i oczywiście wszystkie następne miejscowości). Aquapark jest przy samej drodze, więc najzwyczajniej nie da się go nie zauważyć. Można także podjechać busem... naprzeciwko hotelu Sojo (czy jakoś tak) - po drugiej stronie ulicy jest przystanek (przy kortach tenisowych i hotelu Alexandar). W zasadzie wszystko co tamtędy jedzie, powinno jechać na Becici... zdaje się, że wtedy bilecik 1,5 Euro. Moim zdaniem lepiej jest się po prostu przejść.

Można także iść wzdłuż plaży... czyli dojść do morza, kierować się na Północ :D, przejść koło nowo-budowanego kompleksu hoteli/apartamentów czy czegoś takiego i w zasadzie idąc ciągle prosto przechodzi się koło Aquaparku.

Tak w ogóle nie ma problemu zobaczyć jak to wygląda ;) wystarczy w youtube wpisać Becici Aquapark i na 100% coś się pojawi ;)

Naprawdę polecam... przynajmniej raz odpocząć od słonej wody ;)
IP: 94.254.209.7

Strona: « < ... 169 170 171 172 173 174 175 176 177 ... > »

Forum turystyczne » biuro OIS

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij