» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » biuro OIS

biuro OIS

Strona: « < ... 173 174 175 176 177 178 179 180 181 ... > »

Autor Treść
jarek
Gość
witam mam pytanko jedzie ktoś do biogradu 11.09-20.09 z wawy (torwar)?
o której wyjazd ??
IP: 83.6.162.216
paula
Gość
do apti : mam juz rozkład :)

do jarek : hej mam rozkład tyle ze ja jade z krakowa ale to ten sam autokar co z wawy bo mam napisane ze z Wawy (torwar) o 7.00 :) jakby to nie był problem to mozesz zajac dla mnie 2 miejsca tak zeby były obok siebie bo jedziemy z chłopakiem i obawiam sie ze w krakowie juz nie bedzie dla nas miejsc obok siebie :)
IP: 217.153.162.74
Iwcia
Gość
Hey,
Lepiej wymienić złotówki na kuny w kraju czy kupić euro i w chorwacji zamienić?
IP: 193.111.236.31
Użytkownik
Iwcia napisał
Hey,
Lepiej wymienić złotówki na kuny w kraju czy kupić euro i w chorwacji zamienić?

lepiej kupic euro i na miejscu wymienic na kuny badz wypalacac wszystko w bankomacie, lepszy jest przelicznik, nie oplaca sie kupowac kun w polsce
IP: 195.114.160.138
dasdasda
Gość
splitskabanka.hr
macie linka i se sami przeliczcie co wam się najbardziej opłaci oddział tego banku jest przy wejściu na marinę
IP: 83.6.200.111
idalia
Gość
gość napisał
a czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy w okolicy Biogradu znajdują się plaże dla naturystów?

Tak, idzie się jakąś godzinkę na południe - to już w zasadzie jest za miastem.
Ale mozna też wybrać się na północ - po drodze na klify widziałam sporo nagusów;)
IP: 79.186.173.205
Luka Santini
Gość
Co do waluty mozna wyciągnąc z bankomatu, tylko trzeba sprawdzić czy bank liczy sobie przewalutowanie. w PKO jest korzystnie. Biograd urocza miejscowość. Życze wszystkim miłego pobytu. Mój w lipcu(14-21) był rewelacyjny. Pozdrawiam całą ekipe z Bozo!
IP: 89.174.4.38
Robert
Gość
Ja osobiście mam konto w mBanku,za wyciagniecie800kun policzyli mi 490zl
Biograd jest extra,ludzie mili
Ja swoj pobyt w Chorwacji uwazam za jeden z moich najlepszych wyjazdow a to dzieki ludziom ktorzy byli ze mna!!!!
IP: 83.3.201.18
Użytkownik
witam wszystkich. dzisiaj wrocilem z Biogradu. autobus Neoplan firmy Rymakops - swietnie jechal.
bylem na Kornati, wodospadach Krka (bez kapieli bo padal deszcz), Sibeniku, Zadarze (PKS biogradzki tam jezdzi, bilet 17 kun w jedna strone). Split i Torgir - swietna sprawa - jest przewodnik ktory ciekawie opowiada. Jeziora Plitwickie - no jest co ogladac - piekne widoki.
chcialem jeszcze rejs katamaranem - nie bylo - nie wiem dlaczego :/
ogolnie to wycieczka na 4+ (pol punktu za to ze o 9 trzeba bylo opuscic mieszkanie a wyjazd byl o 21)
mozna tanio i bardzo dobrze zjesc na plazy (gdy staniemy obok basenu w kierunku morza to po lewej stronie mamy kilka przy plazowych restauracji w ktorych maja wysmienite jedzonko, za okolo 29-35kun mozna napelnic brzuszek)
wielkie pozdrowienia i wielki najwiekszy na swiecie pozytyw dla rezydentki Heni !!!! :):D
jest swietna, ciagle usmiechnieta, bije od niej ogromne cieplo (nie mylic ze sloncem biogradu ).
wiec wyjazd byl bardzo udany i milo bylo poczuc klimat Chorwacji.
POLECAM !!!!
zwlaszcza wycieczki z Henią ;)
pozdrawiam
IP: 83.1.167.210
woop
Gość
cześć. Interesuje mnie wyjazd z tym biurem do BIOGRADU.
Jeżeli ktoś był chętnie zapytam się jak było naprawdę. Chciałbym jechać na wycieczkę w tym miesiącu- ale rozważam jeszcze opcję czy warto. Bo opinie po przeczytaniu kilku stron forum mam różne. Zostawiam swojego meila-
woop3@prokonto.pl
IP: 193.189.116.27
Megan_04
Gość
Hey!bylam 28.08-06.09 w Biogradzie.Nie musicie sie niczego obawiac.Jestem dziewczyna i pojechalam tam sama.Naprawde balam sie tej calej organizacji bo oczywiscie wczesniej przeczytalam z postow wiele negatywnych opini na temat biura OIS.Lecz szybko rozwialam swoje obawy.Duzo ludzi przesadza i narzeka ale wiecie tacy sa Polacy,potrafia tylko narzekac i nie doceniac pozytywow.Wiec troche optymizmu.W kazdej firmie moga zdazyc sie nieoczekiwane wpadki,ale do przesady.Bardzo mi sie podobalo ze przed wyjazdem byla kontrola ktora sprawdzala chyba z 30 min czy autokar jest sprawny oraz kierwcow.
Biograd jest typowo turystyczna miejscowoscia.Duzo mlodych ludzi sie tu kreci.ALe uwazam ze ma swoj klimat.W dzien plaza,wspaniale slonce,lazur wody oraz zycie nocne.Fajnym miejscem do posiedzenia czy tez potanczenia jest Poko loko czy jakos tak,marina jest obok-ale tam bardziej wstrzasy graja,carpi more-uwazam klub na poziomie-przy dobrym dj-ju naprawde super,i do tego carpi jest w centrum.A jesli ktos jest spragniony wiekszych wrazen muzycznych mozna pojechac do Zadaru jedynie 30 min autobusem 20 kun za bilet w jedna strone,pierwszy bus stamtad jedzie ok 5 nad ranem tak jak sie koncza tam imprezy.Wiec wydaje mi sie dla chcacego nic trudnego!Tam to juz naprawde mozna sie wyszalec.
Polecam goraco wyjazd do Biogradu,to moj jeden z najlepszych wyjazdow w życiu!
IP: 89.230.222.135
hortex
Gość
Hej, a ja wróciłam wczoraj:-)) Chorwacja piękna i to tyle dobrego... Oczekiwany "apartament" to piwnica, w której okno to lufcik (nie zamykający się, jednak z siatką na muchy chroniącą przed nocnymi wizytami kota właścicieli) Łóżko piętrowe! A w łazience rdza, pleśń i przerażający pisk wentylatora... Brodzik bez jakiejkolwiek osłonki czy zasłonki - woda do pokoju lała się po kamiennej posadzce (jak w garażu). Jednym słowem "studio" ;-/ Jeśli chodzi o panią Henię wychwalaną wyżej to mam odmienną opinię. Owszem Karolina jest kompetentną osobą, ale Henia nie wie nic więcej niż pierwszy lepszy przewodnik z Empiku. Co tydzień odbywają się te same wycieczki, a ona wszystkie informacje czyta z zeszytu! Lub pomazanej ręki... Opiera się wyłącznie na opinii innych uczestników wycieczek, bo sama na Wodospadach Krka chyba nigdy nie była... Nie mówiąc już o Zadarze i boskim zegarze słonecznym! Przede wszystkim chciałabym zwrócić też uwagę, że rezydenci nie kierują się dobrem uczestników lecz własnymi profitami! Najtańsza restauracja z pysznym jedzeniem, w której zatrzymujemy się w drodze powrotnej z Jezior Plitwickich I w której sam kotlet kosztuje 50 kun, w efekcie oferuje darmowy obiad dla kierowców i pilotów! Z kolei z drodze powrotnej z Wodospadów zatrzymujemy się przy "takiej pani blondynce", która sprzedaje świetne, wypróbowane i TANIE chorwackie wina oraz nalewki... Jak się okazuje - ładna ta żona kierowcy ;-)) Żeby nie było, że wszystko było na "nie" dodam, że kierowcy autobusu byli bardzo mili i podróż upłynęła zaskakująco szybko i sprawnie. Pilot - pan Artur - równiez bardzo sympatyczny i zorganizowany, niestety tylko w stronę powrotną ;-) Do Chorwacji, jak się okazało, pilota nie potrzebowaliśmy. Podsumowując - Chorwacja jest piękna, ale oraganizacja wyjadu pozostawia WIEEEELE do życzenia... BARDZO WIEEELE.
IP: 85.89.183.174
Luka Santini
Gość
A ja jestem bardzo zadowolony. Pokój standard hotelowy z łazienką i aneksem. Łóżko wygodne, balkonik sympatyczny. Dużo zrobiła fantastyczna ekipa. Najlepszy wyjazd wakacyjny w moim życiu bo z... I nie ważne już nic! Polecam. Biograd cudowny, fantastyczne uliczki, port gdzie można super oglądac zachód słonca. Wrażenia niezapomniane - oczywiście pozytywne!!!!
IP: 89.174.4.38
fresh
Gość
Hej, jedziemy w srode rano z Trojmiasta do Budvu mamy 2 miejsca jak ktos chetny piszcie i dzwonicie: kom: 667-356-668 po drodze impreza w Belgradzie pzdr.
IP: 89.76.216.141
gruszka
Gość
Czy był ktos w willi Lidia (w Biogradzie)? jakie tam są warunki? i jak wyglądają ceny w supermarketach? gdzie najbardziej opłaca się iść?
IP: 83.29.55.155
annn
Gość
Mój syn zapisał sie na rejs organizowany prze BIURO O.I.S. sp. z o.o. w okresie letnim (7 dni); zaliczkę w kw. ok. 160 zł zapłacił zaraz po zapisaniu sie. Niestety życie toczy się różnie i z rejsu nie skorzystał... obecnie dostał wezwanie do zapłaty pozostałej kwoty 393 zł. Nadmienie, że kwota ta miała byc wpłacona na 21 dni przed rozpoczęciem sie turnusu. Kwota nie została zapłacona. Ze względu na to, że uważałam iz zaliczka załatwi wszelkie roszczenia nie interesowałam sie biegiem spraw a syn jak to młody chłopak również nie wpadł na to, że należy firmę o tym że się nie korzysta poinformować.
I tutaj nie mogę przeżyć złodziejstwa uprawianego przez te firmę, bo moim zdaniem gdym zapłaciła i nie skorzystała to pieniądze mi przepadają, ale w przypadku gdy na czas nie zapłaciłam (przecież to aż 21 dni przed rejsem) powinien być skreślony automatycznie z listy.
Uważajcie bo później straszą sądami, windykacją itp.
TAKIE JEST MOJE ZDANIE O FIRMIE :evil:
IP: 83.23.62.128
Robaczek
Gość
Też przyłączam się do pytania na temat wilii Lidia:)
przeczytałam niemal wszystkie opinie na tym forum i nie ma nic na temat tej wilii...albo jakimś cudem to przeoczyłam.
Ogólnie analizując Wasze wypowiedzi można stwierdzić, że: najbardziej opłaca się kupic w Polsce euro i zamienić na kuny już w Chorwacji( a najlepiej w banku bo niema prowizji), nie opłaca się taszczyć jedzenia z Polski(można tanio najeść się pizzą, albo zjeść porządny obiad przy barach na plaży w przystępnych cenach), najlepiej zakupy robić w markecie Kozum (dużo promocji :D ), warto zabrać karimaty (kamieniste plaże albo beton i płatne leżaki-co do leżaków nie jestem pewna czy przypadkiem nie chodziło o Budve ale nie było jasno określone), najlepiej na miejscu zaopatrzyć się w markecie w 6,5 baniaczki z wodą (bo napoje są drogie a woda w kranie paskudna) i piwo(w markecie taniej niz na plazy, nawet 3 razy), przydadzą sie buty do wody (kamieniste podłoże), a jeśli chodzi o kaucje to najlepiej poprosić o kwit z depozytem na nią i podpisem- nazwiskiem pilota (bo zdarza sie ze kaucja nie jest zwracana i to bez podania powodu), paszportu można nie mieć ale jeśli ktoś ma to nie szkodzi zabrać, a ubezpieczenie najlepiej wykupić sobie samemu na własną rękę. Jeśli coś tu się nie zgadza to prosze o korektę i ewentualnie o podanie jeszcze przydatnych informacji dla osób które dopiero mają w planie taki wyjazd;)

Dużo naczytałam sie na temat koszmarnych warunków podczas podróży. Jeżeli tylko będę mogła siedzieć z osobą z którą chcę, bedzie wygodnie, możliwość skorzystania z toalety i bezpieczny dojazd na miejsce to więcej do szczęścia mi nie potrzeba:) Ja jadę za parę dni i pomimo tylu negatywnych komentarzy mam nadzieję, że wyjazd się uda;)

I jeszcze raz zwracam sie z prośbą o opinie na temat willi Lidia :)
Pozdrawiam
IP: 83.29.55.155
gosc
Gość
a jak ma Ci pilot dać pokwitowanie? No chyba ze wozi kase fiskalna i wystawia paragony albo faktury :P
IP: 87.206.245.245
filo
Gość
Więc trzeba było nauczyć synka myśleć! Najłatwiej jest samemu zawalić, a potem zwalać winę na kogoś.

annn napisał
Mój syn zapisał sie na rejs organizowany prze BIURO O.I.S. sp. z o.o. w okresie letnim (7 dni); zaliczkę w kw. ok. 160 zł zapłacił zaraz po zapisaniu sie. Niestety życie toczy się różnie i z rejsu nie skorzystał... obecnie dostał wezwanie do zapłaty pozostałej kwoty 393 zł. Nadmienie, że kwota ta miała byc wpłacona na 21 dni przed rozpoczęciem sie turnusu. Kwota nie została zapłacona. Ze względu na to, że uważałam iz zaliczka załatwi wszelkie roszczenia nie interesowałam sie biegiem spraw a syn jak to młody chłopak również nie wpadł na to, że należy firmę o tym że się nie korzysta poinformować.
I tutaj nie mogę przeżyć złodziejstwa uprawianego przez te firmę, bo moim zdaniem gdym zapłaciła i nie skorzystała to pieniądze mi przepadają, ale w przypadku gdy na czas nie zapłaciłam (przecież to aż 21 dni przed rejsem) powinien być skreślony automatycznie z listy.
Uważajcie bo później straszą sądami, windykacją itp.
TAKIE JEST MOJE ZDANIE O FIRMIE :evil:
IP: 83.4.196.189
Angela
Gość
Jedzie ktoś 18.09 do Biogradu z Torunia ?
IP: 83.28.43.82
Robaczek
Gość
do gosc.
Jak juz wczesniej napisalam, swoja wypowiedz stworzylam w oparciu o wczesniejsze opinie na tym forum. A oto cytat:
Tomasz vel Gol napisał
Byłem w terminie 7.08-16.08 w Biogradzie,(...) Ogólnie warunki nie są złe, spodziewałem się fatalnej organizacji, i tak też była ale nie przeszkadzała ona akurat mojej grupie, a z tego co wiem innych autokarom organizacja dopiekła. Grupa warszawsko-łódzka, miała dobry transport w jedną i drugą stronę, choć duże opóźnienie w wyjeździe(5h) z Biogradu nadrobiono w trasie. Pilotki są różne, niezła jest Sonia, fatalna nie mająca o niczym pojęcia Katarzyna. Kaucje zwracają ale najlepiej zagiąć biuro prośbą o kwit z depozytem na nią i podpisem nazwiskiem pilota ;) [ Pomysł Kamila]. (...)

Nie wiem czy faktycznie wydaja ale zapytac nie zaszkodzi.
IP: 83.29.15.253
Kasia
Gość
hortex napisał
Hej, a ja wróciłam wczoraj:-)) Chorwacja piękna i to tyle dobrego... Oczekiwany "apartament" to piwnica, w której okno to lufcik (nie zamykający się, jednak z siatką na muchy chroniącą przed nocnymi wizytami kota właścicieli) Łóżko piętrowe! A w łazience rdza, pleśń i przerażający pisk wentylatora... Brodzik bez jakiejkolwiek osłonki czy zasłonki - woda do pokoju lała się po kamiennej posadzce (jak w garażu). Jednym słowem "studio" ;-/ Jeśli chodzi o panią Henię wychwalaną wyżej to mam odmienną opinię. Owszem Karolina jest kompetentną osobą, ale Henia nie wie nic więcej niż pierwszy lepszy przewodnik z Empiku. Co tydzień odbywają się te same wycieczki, a ona wszystkie informacje czyta z zeszytu! Lub pomazanej ręki... Opiera się wyłącznie na opinii innych uczestników wycieczek, bo sama na Wodospadach Krka chyba nigdy nie była... Nie mówiąc już o Zadarze i boskim zegarze słonecznym! Przede wszystkim chciałabym zwrócić też uwagę, że rezydenci nie kierują się dobrem uczestników lecz własnymi profitami! Najtańsza restauracja z pysznym jedzeniem, w której zatrzymujemy się w drodze powrotnej z Jezior Plitwickich I w której sam kotlet kosztuje 50 kun, w efekcie oferuje darmowy obiad dla kierowców i pilotów! Z kolei z drodze powrotnej z Wodospadów zatrzymujemy się przy "takiej pani blondynce", która sprzedaje świetne, wypróbowane i TANIE chorwackie wina oraz nalewki... Jak się okazuje - ładna ta żona kierowcy ;-)) Żeby nie było, że wszystko było na "nie" dodam, że kierowcy autobusu byli bardzo mili i podróż upłynęła zaskakująco szybko i sprawnie. Pilot - pan Artur - równiez bardzo sympatyczny i zorganizowany, niestety tylko w stronę powrotną ;-) Do Chorwacji, jak się okazało, pilota nie potrzebowaliśmy. Podsumowując - Chorwacja jest piękna, ale oraganizacja wyjadu pozostawia WIEEEELE do życzenia... BARDZO WIEEELE.

Jakoś trudno mi uwierzyć w te okropne warunki, bo my ( 4 osoby) z oferty fortuna dostaliśmy ekstra lokum ( 2 pokoje, łazienka z wanną, wc oddzielnie, w pełni wyposażona kuchnia z aneksem, tv, kanapa itp. Nie było na co narzekać. Mamy zdjęcia na potwierdzenie i skoro u Was było tak kiepsko, to na pewno też macie jakieś zdjęcia i możecie to potwierdzić. Właśnie przez takie opinie obawiałam się wyjazdu i straciłabym super chwile. Teraz uwierzę tylko w to, co zobaczę!
Rezydentki jak dla mnie SUPER- przebojowe dziewczyny, uśmiechnięte, gotowe do pomocy. Trudno się dziwić, że mają tam zaprzyjaźnionych ludzi, darmowe jedzenie itp. Po takim czasie, co tam przebywają, byłoby to dziwne. Też bym się tak ustawiła:)
Co do organizacji, której się czepiasz, to nie mam żadnych zastrzeżeń ( może jestem mniej wybredna).
Podsumowując, to był najlepszy wyjazd w moim życiu i chętnie to powtórzę:)
IP: 77.253.97.121
hortex
Gość
A koleżanka była na wycieczce w Sibeniku? I widziała jak pani Henia czytała informacje o zabytkach z pomazanej czarnym długopisem ręki? Rezydentka, która na tą samą wycieczkę jeździ co tydzień? Odnośnie kwater myślę, że problem jest w tym, że jednym się trafią dobre warunki, innym nie... Wierzę, że mieliście super pokój, nam to szczęście niestety nie dopisało... CHCIAŁABYM PODKREŚLIĆ RÓWNIEŻ FAKT, ŻE NIE WYJEŻDŻAŁAM Z OFERTY FORTUNA! Wyrażam swoje zdanie, ponieważ to jest loteria i następnym razem może trafić się odwrotnie, bo "apartamenty" w piwnicy jak się okazało są w ofercie, tylko nie na stronie internetowej ;-/ Oczywiście nie wymyślam tego co piszę i nie chcę nikogo bezpodstawnie oczerniać, MAM ZDJĘCIA NASZEJ KWATERY!
Pozdrawiam:)
IP: 85.89.183.174
Kasia
Gość
hortex napisał
A koleżanka była na wycieczce w Sibeniku? I widziała jak pani Henia czytała informacje o zabytkach z pomazanej czarnym długopisem ręki? Rezydentka, która na tą samą wycieczkę jeździ co tydzień? Odnośnie kwater myślę, że problem jest w tym, że jednym się trafią dobre warunki, innym nie... Wierzę, że mieliście super pokój, nam to szczęście niestety nie dopisało... CHCIAŁABYM PODKREŚLIĆ RÓWNIEŻ FAKT, ŻE NIE WYJEŻDŻAŁAM Z OFERTY FORTUNA! Wyrażam swoje zdanie, ponieważ to jest loteria i następnym razem może trafić się odwrotnie, bo "apartamenty" w piwnicy jak się okazało są w ofercie, tylko nie na stronie internetowej ;-/ Oczywiście nie wymyślam tego co piszę i nie chcę nikogo bezpodstawnie oczerniać, MAM ZDJĘCIA NASZEJ KWATERY!
Pozdrawiam:)

Byłam na tej wycieczce:) Widziałam, że czyta z ręki te najtrudniejsze nazwy, może nie było to profesjonalne i ja bym tak nie zrobiła, ale jakoś wielce mnie to nie uraziło:) Dla mnie te wakacje były cudowne i może dlatego dziwią i będą dziwiły negatywne opinie odnośnie naszego turnusu. Pozdrawiam!
IP: 77.253.99.46
Megan_04
Gość
Do ludzi którzy wygłaszają negatywne opinie:

Jesli wyraziliscie tak negatywne opinie i było Wam tak tragicznie,następnym razem wykupcie sobie wycieczkę w najdroższym biurze podrózy,aha i do tego w hotelu 5-cio gwiazdkowym to może wtedy będziecie zadowoleni z wyjazdu.Wyjazdy z Ois były najtańsze jakie znalazłam w internecie wiec wydaje mi sie że za takie pieniadze nie mozna wymagac cudów.A moim zdaniem za takie pieniądze był bardzo dobry standard.Jak zakupicie juz tą wycieczkę to i rezydenci będą napewno na najwyższym poziomie aby sprostac Waszym wymaganiom.Wiec troche zdrowego rozsądku.

Pozdrawiam wszytkich niezadowolonych i zachęcam do mojej dobrej rady na przyszłosc!!

P.S:Apropo kwaterunku:Ja pojechalam sama i dostałam swoj własny pokój z ogromnym łożem małżeńskim,bardzo czystą łazienka oraz wspaniałym tarasem z widokiem na las :-)
IP: 89.230.222.135

Strona: « < ... 173 174 175 176 177 178 179 180 181 ... > »

Forum turystyczne » biuro OIS

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij