» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » biuro OIS

biuro OIS

Strona: « < ... 182 183 184 185 186 187 188 189 190 ... > »

Autor Treść
margo1
Gość
Mam zamiar wybrać się z tym biurem do Bułgarii- Złote Piaski- proszę doradżcie czy warto?
IP: 83.25.25.80
adk
Gość
Witam jedzie , ktoś 2.07.2010 do biogradu , pozdrawiam
IP: 84.10.34.79
kassia
Gość
ja tez w tym roku jade do bulgarii... ale jestem przerazona tym co czytam na tym czy innym forum. ogolnie nie przerazaja mnie warunki hotelowe bo nie jade tam siedziec w pokoju, tylko chcialabym bezpiecznie dojechac i wrocic do domu. jednak mimo tych wszystkich zlych wpisow mam dobre mysli, mam nadzieje ze wyjazd bedzie udsany
IP: 89.230.201.232
Użytkownik
czy ktoś jedzie sam do bułgarii w terminie 19.08.2010-30.08.2010?
IP: 85.89.184.108
tomek127050
Gość
Majówka w Bułgarii- Złote Piaski ALBENA!! WYŻYWIENIE ULTRA ALL INCLUSIVE,SAMOLOT!!! jestem zainteresowany ta ofertą jedzie może ktoś w tym terminie - znaczy czy lecą same pary czy też jakaś grupa dziewczyn? Pozdro:)
IP: 85.89.185.18
tomek127050
Gość
Terminy majowe oczywiści. Interesuje mnie to bo znajoma kumpel z swoją dziewczyną namawiają mnie żebym też leciał. Dajcie znać jakby ktoś wybierał się tak jak ja - chodzi o dziewczyny
IP: 85.89.185.18
...
Gość
Mam być w tym roku w okresie wakacyjnym pilotką w Ois.. Poczytałam trochę opinii i dopadły mnie wątpliwości czy chcę się w to pakować. Mam nadzieję, że przynajmniej wyjazdy ze mną będziecie mogli zaliczyć do udanych. Pozdrawiam!
IP: 85.222.86.67
YYY
Gość
halo halo
Startuje ktoś do złotych piasków na 27.06??
IP: 77.87.124.150
gość
Gość
do ....

Nie masz się czego bać, turyści Cię nie zjedzą :D
IP: 87.206.247.46
sqt
Gość
hej byBem ju| z tym biurem na mazurach i nie |aBuj. w tym roku jestem ciekaw wyjazdu na skate do chaBup. mo|e kto[ co[ powiedzie o tym szkoleniu?
IP: 212.118.239.133
jaaa
Gość
z kuzynką chcę się wybrać do Biogradu 17-26września, jedzie ktoś? :mrgreen:
IP: 83.25.171.177
Praga z OIS
Gość
PORAŻKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,
IP: 89.74.85.211
Stanlej
Gość
Nigdy więcej wyjazdów z biura OIS. Byliśmy w Pradze w dniach 01.04. 2010 r.do 04.05.23010 r. to był dramat organizacyjny - niedowład, pilot i kierowcy z samochodem z ,,łapanki". Grupa z krakowa
IP: 195.250.37.163
Grupa z Katowic
Gość
Praga 30.04.2010r - 03.05.2012 r. - Niedporozumienie, niedowład organizacyjny. Uciekaj od OIS. Grzesiek
IP: 195.250.37.163
JOHNSON
Gość
Jakos kazdy zawsze pisze ze to biuro to porazka,czytacie opinie przed wyjazdami a po przyjazdach piszecie jak inni a jakos nadal nie brakuje chetnych na wyjazdy.Ciekawe to jest.Ja bylem raz w Chorwacji i powiedzialem ze juz z tego biura nie pojade i dlatego oferuje cos w tym stylu:

Witam.Mam zamiar wybrac sie do Chorwacji prywatnie w Lipcu,sierpien w terminie jakim jedzie autobus z biura OIS wyjezdzam z Bielska-Białej VW T4 9 osobowym w tym dwa miejsca zajete wiec moge wziasc 7 osob do Biogradu gdzie bylem juz z tego biura jak i do Makarskiej tam akurat nie bylem ale tam jest moje miejsce docelowe z ktorego bede robil wycieczki do zajefajnych miejsc.Jezeli jest ktos chetny to prosze o kontakt GG8053326 to sie dogadamy co i jak.
IP: 93.105.175.82
Praga z Krakowa
Gość
Zdecydowalam sie wykupic wycieczke do Pragi przez Biuro Czajka z Krakowa. Wydawalo mi sie, ze biuro jest pewne, bo dzialalo na rynku od paru lat, ale jakie bylo moje zdziwienie kiedy w dzien wyjazdu z chorej ciekawosci wpisalam w Google "Biuro Czajka" +opinie. Okazalo sie, ze Czajka i Ois to de facto to samo biuro, a OIS znany jest z prawdziwych katastrof organizacyjnych. Mimo watpliwosci postanowilismy zaryzykowac i pojechac.

Autobus mial podjechac do Krakowa o 2 w nocy i to sie zgadzalo. W autobusie miejsca byly tak napchane, ze ja, pomimo ze jestem raczej niska, dosiegalam kolanami do oparcia siedzenia przede mna. ;/ Ale potem bylo niestety gorzej. Zgubilismy sie w Katowicach, do Pragi jechalismy jakas strasznie dlugo trasa i zamiast "nad ranem" co bylo napisane w ofercie dotarlismy na miejsce po godz. 12. Pilot ponownie nie mogl znalezc naszego hostelu, ja znalazlam go szybciej na mapie niz on. Aa.. jeszcze pilot zarzadzil przystanek w srodku wsi gdzie byly same kantory, ale ani jednej toalety :D

Warunki w hostelu/akademiku/domu robotniczym, byly takie jak sie spodziewalam, czyli pozny PRL. Tutaj brak rozczarowan, bo mozna sie bylo domyslec jaki to bedzie standard patrzac na zdjecia ;)

Umiejscowienie hostelu bardzo fajne, blisko do centrum. Nasz pilot porzucil nas juz na poczatku i udal sie do innego hostelu, ale nam to niespecjalnie przeszkadzalo, bo i tak chcielismy spacerowac sami. Sporym zaskoczeniem dla innych uczestnikow byl jednak fakt, ze na miejscu nie ma ani jednego przewodnika a tylko sami piloci, ktorzy nic nie moga o miescie opowiadac, bo jest zagrozenie odebrania biuru licencji :P Moga wiec jedynie doprowadzac na miejsce i to wlasciwie wszystko.

Jakis tam program byl pt. spacer po Starym Miescie, kolacja czy Rejs Weltawa, ale mysmy sie dobrowolnie od tego odcieli, wiec nie moge tego oceniac. Grunt, ze udalo nam sie dowiedziec z kartki na recepcji kiedy jest odjazd do Polski. ;)

Z powrotem jechalismy rowniez ponad 10 godzin. To chyba nie jest normalne.

Ogolnie nie ucierpialam na zdrowiu i Praga byla piekna. Sam hostel choc o standardzie niskim byl bardzo fajnie umiejscowiony. Dobil mnie dojazd, ciagle gubienie sie na bezdrozach pomimo GPS'a.

Jesli chcecie zdecydowac sie na Biuro Czajka/Ois jedynie po to, zeby dowiozl Was na miejsce i przywiozl z powrotem to radze pomnozyc planowany czas podrozy przez 2 i obciac sobie nogi tuz przy kolanach. Wtedy wygodnie i o czasie dojedziecie na miejsce :D
IP: 204.152.239.219
Saki
Gość
Czy ktoś wybiera się w tym roku (przełom czerwca / lipca) na Krym ? Dokładnie Saki ? :)
IP: 194.0.100.20
Saki
Gość
EDIT : czy ktoś, kto był tam niedawno (2008,2009) może podzielić się wrażeniami i ciekawostkami ? Na przykład, gdzie można zjeść coś pysznego etc?
Pozdro
...
Gość
podobno juz ponad 400 spraw sadowych przegranych w przeciagu roku. na waszym miejscu bym sie zastanowil nad wyjazdem z tym biurem...
IP: 87.96.15.80
GOŚĆ
Gość
... napisał
podobno juz ponad 400 spraw sadowych przegranych w przeciagu roku. na waszym miejscu bym sie zastanowil nad wyjazdem z tym biurem...

Tak naprawdę jakie to ma znaczenie. Ludzie narzekają na te wyjazdy (mam na myśli np. Krym lub Chorwację), ale mimo to klientów nie ubywa. Czego Wy się spodziewacie za 700 zł ? 7 noclegów + bezpieczny transport + ubezpieczenie. Do "kieszeni" biorę bardzo dużo pieniędzy żeby samemu sobie zorganizować czas na miejscu. Dużo zwiedzania, kąpania się w Morzu Czarnym i rozkoszowanie się miejscowym jedzeniem w przytulnych knajpkach. Bo przecież po to tam jadę. Jeśli płacę takie pieniądze, to doskonale wiem czego można się spodziewać. Tak naprawdę mam sam zorganizować sobie czas, samemu kombinować na miejscu, poznawać to miejsce etc. Ogólnie rzecz biorąc biuro ma mi zapewnić transport, łóżko (w którym nie mam zamiaru spędzać więcej niż 6 godzin dziennie) i prysznic. To wszystko czego potrzeba, a za tę cenę nie dostanie się cudów ! Trochę jestem poirytowany. Jeśli jadę pociągiem z Lwowa do Symferopola i podróż ma trwać 24 godziny to przecież czarno na białym wiem czego mam się spodziewać. A przeglądając to forum widzę, że co poniektórzy zapomnieli na co się godzili.
Byłem już m.in. na Sycylii, na Krecie, w Chorwacji na ekskluzywnych wycieczkach (Skyclub). Owszem standard i organizacja były bardzo dobre, ale płaciło się nie 700 zł, ale 2000zł lub więcej. I to oczywiście też były świetne wypady.
Ja dobrze rozumiem, że można mieć pretensje, ale przy tej cenie one naprawdę częstą są po prostu nieuzasadnione.
Nie, nie jestem żadnym przedstawicielem tego biuro ani jego pracownikiem. Jestem zwykły studentem, jednej z uczelni i za 2 miesiące wyjeżdżam na Krym. Mam zamiar spędzić jedne z najlepszych wakacji w moim życiu i na pewno nie popsują mi tego zacinające się okno w pociągu, syfiaty kibel lub chwilowy brak ciepłej wody pod prysznicem.

Przepraszam za wiele błędów w pisowni. Piszę to w stanie silnego wzburzenia. :P
Krzysiek
Gość
Do GOŚĆ:
Nie zgadzam się zupełnie z Twoim postem. Moim zdaniem biuro ma zapewnić to co jest wpisane w Umowie. Jasne, że za 700 PLN nie będziemy wymagać hotelu typu Hilton, ale sprawnej organizacji już owszem czy pilota na wyjeździe. Sprawnego transportu bez spóźnień czy też pokoju takiego jaki mam wpisany w Umowie. A jeżeli mam zamieniany pokój z 2 osobowego na 4 osobowy i dokwaterowane dwie inne osoby no to już jest coś nie halo. Jeżeli za taki pokój zapłaciłem i mam wpisany w Umowie to taki chce dostać. Tłumaczenie, czego się spodziewasz za 700 PLN jest głupim tłumaczeniem. Dlatego nigdy z tym biurem nie pojadę, wykupiłem już wyjazd w podobnej cenie co ma OIS, też dla młodych osób a opinie w sieci są o niebo lepsze.
IP: 82.210.185.68
GOŚĆ
Gość
Z tego co zdążyłem zauważyć spóźnienia zdarzają się nawet najlepszym organizatorom wycieczek. :)
Moje wcześniejsze wywody miały trochę inny sens (inne sytuacje) więc chyba trochę źle mnie zrozumiałeś. Ale...
...co do pokoju i umowy, całkowicie się z Tobą zgadzam. Jeśli tak było w umowie, a nie dotrzymali tych warunków, to faktycznie nie jest to w porządku.
monyczka
Gość
oj bez przesady. beskitu ja bylam z oisem 2 lata temu w biogradzie i bylo maxymalnie dobrze. autokar dobrej klasy domek dla mnie i znajomych na wylacznosc, moze kawalek do plazy bo okolo 350 m ale w taka pogode to mi nie przeszkadzalo <3 w tym roku w lipcu jade z nimi do hiszpanii i juz teraz wcale sie nie boje. bo popatrzcie jak duzo wycieczek ois organizuje. wiadomo ze na taki multum ludzi komus nie bedzie sie cos podobalo albo cos sie zrypie ale to norma! a na forach pisza raczej ludzie ktorym cos nie pasowalo a nie ci ktorym wszystko bylo ok.
IP: 81.190.213.94
dodi
Gość
W tym roku w lipcu wybieramy się do Bułgarii, byłam zafascynowana tą wycieczką, za tak niską cenę 3 posiłki, w hotelu też raczej ok co widać po zdjęciach, ale jak czytam co tu ludzie piszą to moja fascynacja stała się raczej wielką obawą...brak organizacji, psujące się autokary ;/ żałuję, że nie przeczytałam tego forum (i innych) bo nie wiem czy zdecydowałam się na wycieczke z tym biurem. Chociaż moja koleżanka była z nimi już na jednej wycieczce i mówiła, że było naprawdę ok, no ale jak czytam co ludzie piszą to już sama nie wiem co mam myśleć.
Ktoś wybiera się do Bułgarii w te wakacje i również ma takie obawy jak ja?
IP: 88.156.24.44
YYY
Gość
no tak my tez mielismy obawy ale jedziemy 26 06 bo blg całą ekipą i tak będzie oKKKKKK
IP: 79.189.213.242

Strona: « < ... 182 183 184 185 186 187 188 189 190 ... > »

Forum turystyczne » biuro OIS

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij