biuro OIS
Strona: « < ... 178 179 180 181 182 183 184 185 186 ... > »
Autor | Treść |
---|---|
kelt
|
#4526 20:25, 28.12.2009
|
Gość |
kurde nie dam rady byc dzisiaj:/ mam nadzieje ze nie bedziecie mieli problemow z wyjazdem swoja droga, dostaliscie smsy ze wyjazd opozniony? IP: 79.191.169.59
|
michał
|
#4527 20:13, 02.01.2010
|
Gość |
Byłem w 2009/2010 w wisle. Co do oferty to wszystko ok, zadnych nieprzyjemnych sytuacji nie bylo. Rezydent malo zorientowany w tym co robi... Autokar w fatalnym stanie technicznym... Reszta bez zastrzezen. IP: 89.76.5.160
|
natalia
|
#4528 10:51, 03.01.2010
|
Gość |
NIGDY WIECEJ Z OIS!!!!! odradzam tego biura!!!! wlasnie wrocilam ze slowacji z sylwestra i to co tam sie dzialao przez te dni to byla JEDNA WIELKA POMYLKA!!!! zaczynajac od tego ze zero organizacji ze strony "pilotow" o ile w ogole mozna ich tak nazwac... Ja nie mam zielonego pojecia skad oni ich brali z łapanki chyba.. podróż autokarem z przesiadkami trwal z gdanska do Koszyc 24 godziny!! jechal przez torun warszawe lodz katowice czechy i cala slowacje... z ust pilotow padalo tylko caly czas NIE WIEM kłótnie z pilotami były na porządku dziennym. Pilotni wymyslili sobie jakies kary... czyli zakaz jezdzenia na wycieczki.. ogolnie zadna osoba z wycieczki nie byla zadowolona jednym zdaniem mozna okreslic: JEDEN WIELKI SYF!!! IP: 78.8.18.236
|
Rafał
|
#4529 11:16, 03.01.2010
|
Gość |
Też byłem w Wiśle (hotel Krokus)i zastrzeżeń mam masę. Zacznijmy od początku. Przyjechaliśmy z żoną 28 grudnia, by przekonać się, że przydzielono nas do pokoju typu studio 2+2. Rezydent nie wiedział co powiedzieć, w biurze próbowano nas przekonać, że sami jesteśmy sobie winni. (co jest o tyle wątpliwe, że nie byliśmy jedyną parą w tej sytuacji). W tej sytuacji zapowiedzieliśmy, że wracamy do domu, a do jutra czekamy na zwrot kosztów. Ledwo minęliśmy Ustroń zadzwonił rezydent, że jednak pokój się znalazł. Jak się później dowiedzieliśmy udało mu się namówić dwie dziewczyny, by przeniosły się z dwójki do pokoju studio. Następna kwestia: Kulig Rezydent ogłosił, że jest kulig o 20.00, potem, że zbiórka jest o 19.30. Tego drugiego kilka osób nie usłyszało. Mniej więcej o 19.50 rezydent przeliczył głowy w autobusie i zarządził odjazd. 4 osoby, które zeszły na dół 5 minut później, już na kulig nie pojechały (jak on liczył te głowy to nie wiem). Oczywiście zwrotu pieniędzy nie dostały, bo przecież rezydent ogłaszał, że zbiórka jest o 19:30. Tego, że z przyczyn techniczno-wygodnickich autobus stał koło następnego hotelu też nie dodał. Wyjazdy na stoki Każdy dzień przekonywał nas, że przyjazd własnym samochodem był najtrafniejszą decyzją, jaką podjęliśmy. A to z tego powodu, że godziny wyjazdów na stoki były chyba najściślej strzeżoną tajemnicą wycieczki. Ponadto rezydent szumnie się deklarował jako instruktor narciarstwa, jednakże osoby które skusiły się na jego usługi raczej niewiele się nauczyły. (jedna z dziewczyn dopiero przy obiedzie dowiedziała się od nas, że należy przenieść ciężar ciała do przodu, bo inaczej może być to dla niej niebezpieczne. My dowiedzieliśmy się tego od zawodowej instruktorki, wynajętej na własną rękę) Notabene autobus jeździł chyba na stok Soszów, który dla nowicjuszy się zupełnie nie nadawał. Zainteresowanym nauką od podstaw polecam raczej stok Klepki. Generalnie biuro OIS przerosła nawet tak prosta czynność, jak wydrukowanie na kartkach programu wycieczki z zaznaczonymi godzinami wyjazdów, obiadów Np. w Sylwestra rezydent telefonicznie poinformował jedną z dziewczyn, że "dziś obiad jest przeniesiony na 14.00". O to, w jakich godzinach w Nowy rok wydawać będą śniadanie musieliśmy się dowiadywać sami od obsługi. Na dobrą sprawę nie poinformowano nas nawet, do której godziny mamy zwolnić pokoje na koniec wycieczki. Notabene w sylwestra rezydent zniknął i już się nie ujawnił, nawet na balu. Podejrzewam, że musiał w tym czasie obsługiwać drugą wycieczkę z OIS. Jedyną zaletą wycieczki była niewygórowana cena. My bawiliśmy się nieźle. Ale to dlatego, że organizowaliśmy sobie rozrywkę na własną rękę, nie oglądając się na OIS. Gorzej mieli ci, którzy byli uzależnieni od OISowego autokaru. IP: 87.205.38.14
|
Przemek
|
#4530 12:53, 03.01.2010
|
Gość |
Moj wyjazd sylwestrowy z OISem do Slowacji okazal sie totalna klapa. Dostalismy zakwaterowani w miejscu innym niz przedstawione w ofercie. Deklarowane w ofercie wyzywienie przypominalo raczej racje zywieniowe " na przetrwanie". Opoznienie i to spore samego wyjazdu z wawy, potem 6 h czekania na rezydenta ktory totalnie nas olal i powiedzial ze moze nas usunac z wyjazdu jesli nam sie nie podoba. NIE DAJCIE SIE OSZUKAC NIE WIERZCIE W ICH SUPER OFERTY !!! Przemek z Olsztyna przemaspoks@wp.pl IP: 88.156.5.67
|
Radek
|
#4531 15:37, 03.01.2010
|
Gość |
Właśnie wróciłem ze Słowacji. Totalny brak organizacji, podróż blisko 24H, co chwila czekanie na inne autokary i przesiadki ludzi, pilotki Sylwia i Ela to jakieś nieporozumienie, brak zorganizowania, brak inicjatywy, brak kultury osobistej, dziewczyny były zorientowane na swój czas wolny i na swoje towarzystwo. Największe zastrzeżenia do organizacji wyjazdu, ale przede wszystkim biuro ma problem z doborem pilotów, bo nie mozna na innych zgonić swojej niewiedzy i niezorganizowania. IP: 79.184.70.125
|
Wojtek
|
#4532 16:29, 03.01.2010
|
Gość |
Wracam z Sylwestra z OIS bardzo zadowolony z Koszyc chyba byłem na jakimś innym sylwestrze dla mnie wyjazd bardzo udany chociaz co przyznam pilotki mogłyby byc lepsze moja podróż do wawy trwała ok 12 godzin. Czesc uczesnikow totalne nieporozumienie. Bardzo polecam biuro OIS IP: 77.115.115.15
|
xxx
|
#4533 18:13, 03.01.2010
|
Gość |
Sylwester Z OIS to czysta porażka. Totalny brak organizacji. Informacja o wczesniejszym wyjezdzie godzine przed odjazdem, brak osób na listach niektóre po 3 razy i jeszcze dzwonią po nich jak siedza w autokarze. Postój 4 godzinny miedzy 12- 4 raono w łodz a na pytanie dlaczego piloci odpowiadaja taki plan wycieczki. Spóżniony autokar 4 godziny W Katowicach a wg pilotów słowo przepraszam nie leży w ich obowiazku. Brak pilotów na miejscu, nie odbieraja telefonów niewiadome godziny wyjazdów na stoki, notoryczne spóźnienia autokarów. Piloci zbierali na karnety 4 dniowe po czym wyjazd w 4 dzień na inny stok nie przejmujac sie ze ludzie maja z innych stoków wypożyczony sprzęt. Szarpaniny pilotów z uczestnikami wyjazdów. Warunki nie zgadzajace sie z opisem oferty na stroni internetowej. Na Sylwestra miał nas odwozić i przywozić autokar po czym w czasie zabawy pilotka inf nas ze mamy wracac taksówka i nie potrafi nam podac żadnego adresu hotelu. Piloci notorycznie nietrzeźwi. W drodze powrotnej do Poznania która trwała 18 godzin z Koszyc były 3 przesiadki i dosiadki ludzi, jechał tylko 1 kierowca, piloci wysiedli gdzies po drodze nie inf załogi ze opuszczaja autokar, zginęły dwie bardzo dobre deski a kierowca nie chciał nawet poswiadczyc tego faktu policji tylko zawinął autokar.Totalna PORAŻKA! IP: 77.65.75.227
|
marta
|
#4534 19:05, 03.01.2010
|
Gość |
Sylwester i cały wyjazd jak wcześniej pisaliście TRAGEDIA! organizacja porażka o czym świadczy fakt, że zaginęły kolejne rzeczy. w Gdańsku okazało się że brakuję 2 plecaków, walizki i butów!! Nam jednak kierowca poświadczył brak bagaży. za to pan, który odbierał tzw. "telefon alarmowy" stwierdził, że biuro nie ponosi odpowiedzialności za zaginięcie i oburzony był faktem, że mamy czelność zawracać mu głowę w NIEDZIELĘ teraz to brzmi komicznie, ale wcale nie jest mi do śmiechu. może wspólnie uda nam się coś zdziałać, bo ja tego nie zostawię! IP: 78.88.170.26
|
Bartek
|
#4535 21:49, 03.01.2010
|
Gość |
OIS NIGDY WIĘCEJ!!! Odradzam wszystkim - Sylwester na Słowacji to czysta porażka! Totalny brak organizacji, a oferty, które proponują zupełnie nie zgadzają się z rzeczywistością!! Rezydent (współwłaściciel) bezczelnie kłamie, że istniejące warunki zgadzają się z ofertą... a w trakcie wyjaśnień nie potrafił odpowiedzieć na zadane pytania i wezwał policję... Nie miał nawet listy meldunkowej! Zamiast pokoju z łazienką w ładnej wilii dostaliśmy jakiś beznadziejny, smierdzacy domek z 3 łazienkami na 16 osób, gdzie cztery pierwsze osoby miały ciepłą wodę, a reszta musiała myc się w zimnej... a rezydent kłamie prosto w oczy, ze to jest ta willa, za którą płaciliśmy (a nawet nie miała szyldu z nazwą)... i sam rezydent nie wiedzial, ktory to dom i jak do niego dojechać... NIE WIERZCIE W ICH SUPER OFERTY!!! TO OSZUŚCI!! TRZEBA COS Z TYM ZROBIĆ!! BIURO NASTAWIONE TYLKO NA ZYSK, WSZYSTKO ZAŁATWIANE JAK NAJNIŻSZYM KOSZTEM! Monika i Bartek IP: 81.190.151.141
|
piotr-s1
|
#4536 22:03, 03.01.2010
|
Gość |
Dbając o interesy klientów i rzetelność informacji na forum pragniemy poinformować, że posty użytkowników kreml, przemo, iwo, gwiazda, wojtek, troll oraz Olo są napisane z tego samego adresu IP. Zachodzi więc duże prawdopodobieństwo, że były pisane przez jedną i tą samą osobę. Nie moze być inaczej - pewnie to sam organizator Ja własnie wróciłem z sylwestra w słowacji Piszą jedno a na miejscu jest calkiem inaczej - duzo gorzej i mniej To oszusci i złodzieje Nikomu nie polecam Niestety sprawdziłem fora dopiero teraz, a na wszystkich forach jest jedna opinia _ TO BAGNO BEZ DNA !!!!!!!!!!! IP: 78.8.17.17
|
piotr-s1
|
#4537 22:06, 03.01.2010
|
Gość |
NIGDY NIE POLECE OIS - jeszcze nigdy tak sie nie zawiodłem Pilot nigdy nic nie wie i odsyła do tajemniczego pana Marcina a ten ma wyłaczony telefon Współczuje tym co juz zapłacili za jaką kolwiek impreze organizowaną przez OIS IP: 78.8.17.17
|
andi22
|
#4538 22:45, 03.01.2010
|
Gość |
Bardzo sie dziwie jak ludzie mogli sie poraz kolejny nabrac na to pseudo biuro podrózy , fora az się uginają od opisu ich "wspaniałych" Sylwestrów na Słowacji , nie lepiej samemu jechac i sobie organizować przejazd zamiast płacić tym złodzieją? IP: 77.236.14.161
|
kelt
|
#4539 22:50, 03.01.2010
|
Gość |
czekalem na wasz powrot:p widze ze problemy podobne jak w tamtym roku tam jakas sprawa w grodzkim juz jest, lepiej sie przylaczyc ale bez zdjec i dowodow raczej mamy znikome szanse:/ IP: 79.191.181.230
|
kelt
|
#4540 22:52, 03.01.2010
|
Gość |
ale masa ludzi tak samo i ja, fora przegladaja jak juz sie cos stanie trzeba syf usunac z rynku bo bedzie tak bez konca ja moze za rok sie przejade nagrac wszystko IP: 79.191.181.230
|
Wojtek
|
#4541 23:22, 03.01.2010
|
Gość |
A mi sie podobało i możecie sądzić co chcecie. Byłem w Koszycach najbardziej mi przeszkadzała grupa z szydłowca i pilotka (mogła być bardziej ogarnięta) IP: 77.114.252.123
|
natalia
|
#4542 00:05, 04.01.2010
|
Gość |
Ty od Szydłowca się odczep mieli racje!! ciekawe jak ty byś zareagował jakbyś się umawiał z ruda na termy a ona z kacem leżała w łóżku i nawet nie raczyła zadzwonić do nich i poinformować o odwołaniu wycieczki... moim zdaniem dobrze ze jej pocisnęli... sami zorganizowali sobie dzień kupili mapę i chodzili i zwiedzali miasto. Ty jesteś pewnie tym kolesiem co jak przyjechał niby "prezes" to gadałeś okno żeby na policje dzwonić bo wszyscy się burzyli ze nie ma żadnej organizacji a tobie jako jedynemu się podobało... żałosne... To nie jest kolonia ani wycieczka szkolna ze dziewczyna pseudo pilotka będzie mi kary dawała na wycieczki gdy się skomentuje cala ta chora sytuacje jej ogarniacie (a raczej jej brak) oraz jej inteligencję... z tego co wiem jesteś jedyna osoba której się podobało wyjazd cały autokar podpisał się pod list który będzie wysłany do odpowiednich służb to co się tam działo nadaje się do telewizji!! IP: 78.8.18.236
|
Wojteki ekipa
|
#4543 01:00, 04.01.2010
|
Gość |
O czym ty piszesz zupełny stek bzdur bylem z ekipa i nam sie podobało nawet bardzo a grupa z szydłowca to banda pijanych chamów o czym ty piszesz jakie termy. Pisałem że pilotki nieciekawe ale jak ktos ma 18 lat i jest ogarniety umnie sobie zorganizowac czas sorki naprawde było ok ale co sie nadaje do telewizji Ty chyba byłaś na innym wyjezdzie ? IP: 77.114.252.123
|
kelt
|
#4544 06:25, 04.01.2010
|
Gość |
haha wojtek ekipa, ale Ty jestes zalosny IP: 79.191.181.230
|
natalia
|
#4545 11:35, 04.01.2010
|
Gość |
Moj drogi ale ja nie przyjechalam sama tylko przyjechalam na ZORGANIZOWANA wycieczke i nie mialam najmniejszego zamiaru SAMA organizowac sobie czasu!! Jakbym chciala to bym pojechala we wlasnym zakresie ze znajomymi a nie z biurem. proste i logiczne wiec nie pisz bzdur ze wszystko bylo ladnie pieknie!! Gdyby nie sylwester i ludzie z ktorymi mozna bylo isc na maisto wypic piwo i pojezdzic na stoku to bym domagala sie o zwrot pieniedzy bo to co sie tam dzialo przechodizlo ludzkie pojecie... O sylwestrze dowiedzielismy sie w polowie dnia o powrocie taksowka a nie autokarem na sali, o powrocie ze jest o 8.30 dowiedzieismy sie o godz 21 oczywiscie po wielu probach dzwonienia do polotki bo jedyne co to moglam pogadac sobie z poczta.. to ze od warszawy do gdanska nie ejchal z nami pilot bagaze poginely a ois umywa od tego rece i powiedzial ze nie ponosi za to odpowiedzialnosci mimo iz w regulaminie ejst wyraznie napisane ze ponosi... i zaginione bagaze to nie jeden przypadek tylko ejst ich kilka... a pilotka nad ranem nie odbiera telefonu a potem ziewajac do suchawki mowi zeby radzic sobie samemu ze ona jak zwykle NIC NIE WIE.. i na innym wyjezdzie to chyba ty byles... jak nawet nie wiesz ze byly akcje z termami ze autokar nie przyechal bo pilotki byly na kacu i nie wstanie nigdzie jechac z nikim... wszyscy podpisali zazalenie nie bylo osoby ktora bylabyz adowolona z wyjazdu tak samo osoby ktore jechly z hopoku do wawy i przesiedli sie do nas w autokarze w Częstochowie... IP: 62.87.227.224
|
marcin
|
#4546 14:07, 04.01.2010
|
Gość |
było świetnie w liptovkim Mikulaszu wszystkim polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wyjazd z poznania 22.30 wyjechaliśmy 0.30 nikt nic nie wie. W Katowicach pilotka Kamila". Wstyd kobieta.!!!!!!!!!!!!!! Na granicy postój 2 h żadnej informacji dlaczego. W hotelu nie ma nas na liście. Autokar podjechał wysadził, pilotka nawet nie poszła z nami do hotelu, bo po co!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To tylko początek, resztę można pisać ale po co !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 91.203.244.222
|
MARLETTA
|
#4547 20:55, 04.01.2010
|
Gość |
Pilotka Kamila to jedna wielka oszustka. Zbierala od nas po 15 euro informujac nas ze basen kosztuje15 euro i nie ma zadnych znizek. Powiedziala zebysmy poczekali w autokarze a ona kupi bilet. Gdyby nie to, ze na miejscu pojawil sie inny uczicwy pilot Kamil - ta kobieta wszystkich by nas oszukala. Pan Kamil powiedzial ze znizka jak najbardziej jest i ze bedziemy placic za wejscie na basen 11 euro 20 centow a nie tak jak mowila Kamila 15 euro. Co wiecej okazalo sie ze Pani kamila jakims dziwnym trafem w ciagu 5 minut zdarzyla juz kupic bilety po 15 euro i powiedziala wszystkim ze nie da sie nic zmienic. Pan Kamil wykazal sie wielka uczciwoscia. Wzial pieniadze i razem z nami poszedl kupic bilety po normalnych nieoszukanczych cenach. Pani Kamila kompletnie nie wiedziala jak sie zachowac i na kazdym kroku chamsko sie wobec nas zachowywala. Malo tego poniewaz Pan Kamil nie dal jej w nieuczciwy sposob zarobic to nawet nie na niego wylała swoja zlosc informujac go ze bedzie wracal spod basenu do swojej miejscowosci na piechote bo w jej autokarze nie ma dla niego miejsca. Uzasadnila to tym ze kierowcy maja tachograf ktory uniemozliwia im juz dalsza jazde. Ja tylko pytam po co plecie takie bzdury przeciez kierowcow było dwóch a autokar cały dzien stal na poboczu i nigdzie nie jezdzil poza jednorazowym dowozem ludzi na stok ktory byl oddalony o 20 km od naszego hotelu. Ta dziewczyna to jedno wielkie nieporozumienie. Chamska, nieuczciwa. Caly pobyt jedyne co rbila to codziennie pila i balowala w swoim pokoju z jakimis moczymordami i lumpami. Jej niewiedza i zachlannosc na nie swoje pieniadze przekroczyla wszystkie mozliwe granice. Takich osob zadno biuro nie powinno zatrudniac. PANI PILOTKA KAMILA TO OSZUSTKA I NACIAGACZKA. PIJANSTWO TEJ PANI ROWNIEZ PRZEKROCZYLO NORMALNA GRANICE PRZYZWOITOSCI. TA PANI POJECHALA TAM DO PRACY A NIE NA ROZRYWKE. SKACOWANA PILOTKA TO ZADNA PILOTKA. IP: 85.222.18.82
|
MARLETTA
|
#4548 21:00, 04.01.2010
|
Gość |
DODAM ZE SYLWESTER JEST RAZ W ROKU I NAWET JAKOS MOGLABYM ZROZUMIEC TO, ZE PANI KAMILA TAK JAK INNI TURYSCI WYJATKOWO TEGO JEDYNEGO DNIA POBAWILA SIE MOCNIEJ NIZ ZAWSZE. NIESTETY PANI KAMILA CODZIENNIE PILA BROWAR ZA BROWAREM, WODKE I INNE TRUNKI. WIECZNIE SMIERDZIALO JEJ Z UST ALKOHOLEM. TO NIGDY NIE POWINNO SIE ZDARZYC. CODZIENNIE NA KACU. WIEDZIELISMY JA W KAZDYM MONOPOLOWYM Z KAZDYM LUMPEM TYLKO NIE W HOTELU. PROPONUJE PIJAKOW NIE ZATRUDNIAC! IP: 85.222.18.82
|
janmariarokiita
|
#4549 01:11, 05.01.2010
|
Gość |
eee tam jak dla mnie wyjazd byl spoko, byle śmiać się z tego co ois ładuje a całej historii wyjazdu niechce mi sie opisywać bo transport dla naszej pary to byla MASAKRA, ale co tam % uratowały sytuacje, przynajmniej zwiedzilismy sporo zanim dotarlismy na miejsce, Kamila sympatyczna dziewczyna, po co sie czepiać, co prawda może nie ogarniała no ale cóż sporo ludu miała na głowie, jak bede mial czas to moze obszerniej opisze osb bo w sumie tragedia nasz trip z ois... IP: 83.10.223.172
|
janmariarokiita
|
#4550 01:12, 05.01.2010
|
Gość |
tzn ocb a nie osb IP: 83.10.223.172
|
Strona: « < ... 178 179 180 181 182 183 184 185 186 ... > »
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie