z dojazdem skibusami jest różnie. Zalezy w którym apartamenice jesteś zakwtaerowany. Są apartaemnty z których wychodzi na stok.
Jeśi chcesz podjechac gdzieś dalej skibus podjeżdża ( co 15 minut) pod ville i zabiera ludzi. JEst ich dużo więc nie ma cisnienia, że sie nie zmieścicie.
biuro OIS
Strona: « < ... 197 198 199 200 201 202 203 204 205 ... > »
Autor | Treść |
---|---|
vito
|
#5001 13:02, 24.01.2011
|
Gość |
IP: 83.5.222.177
|
Hotel Smrek
|
#5002 13:03, 27.01.2011
|
Gość |
ďakujeme... IP: 195.168.209.34
|
pol
|
#5003 08:14, 02.02.2011
|
Gość |
no chyba ze ktos sobie wyobrażą ze za kilkaset zl dostanie all inclusive i 5 gwiazdek to sorry IP: 88.156.7.196
|
Gość
|
#5004 17:52, 07.02.2011
|
Gość |
Ale z drugiej strony wpłaciłeś zaliczkę - oni zarezerwowali miejsce. Zaliczka jest właśnie zaliczką - potwierdzeniem, że wiesz co chcesz kupić. Nie kumam takiej sytuacji. Rozumiem, że coś tam popieprzyli w ofercie i bura im za to, ale w każdym jednym biurze podróży jest tak, że jak zapłacisz zaliczkę, to tym samym bukujesz sobie miejsce i machina rusza. Cytujesz ustawy etc. - a może by tak więcej zdrowego rozsądku, a nie ustaw? Wkurza mnie to - bo przeglądam forum, żeby dowiedzieć się o warunkach wyjazdów, a nie czytać wypociny kogoś kto zapłacił i biedaczek się rozmyślił. IP: 85.222.86.82
|
Grzesiek
|
#5005 01:06, 08.02.2011
|
Gość |
A czy w domanovce jest Internet (wifi czy cokolwiek)? Grzesiek IP: 87.205.255.149
|
Laura
|
#5006 15:35, 10.02.2011
|
Gość |
byl kto w GRECJI ????????? ????????????/ ?????????????? IP: 89.72.30.72
|
gość
|
#5007 11:08, 13.02.2011
|
Gość |
witam. wybieramy sie ze znajomymi na Costa brava w terminie 3-15 maj jaka tam jest wtedy temperatura? IP: 193.238.67.74
|
dorotka
|
#5008 09:09, 14.02.2011
|
Gość |
Jedzie ktoś do Val di Sole 18 lutego ? IP: 212.87.25.67
|
karolek
|
#5009 12:25, 15.02.2011
|
Gość |
zawsze się trafi jakiś jebnięty, od dziecka zastanawia mnie czemu niektórzy ludzie wszędzie znajdują problemy, nawet gdy na początku one nie istnieją, naprawdę chciałbym znać na to odpowiedź IP: 188.147.167.170
|
Daimon
|
#5010 18:09, 15.02.2011
|
Gość |
Polecam wyjazd do Chopoku - hotel Smrek. Super hotel, znośny czas dojazdu na stoki, duży sklep (Lidl) prawie przy samym hotelu - nawet WIFI w niektórych pokojach. Na dodatek pilot Krzysztof Hauke zapewnił nam dodatkowe atrakcje w postaci organizacji wyjazdu do Tatralandii, wieczoru integracyjnego z darmowym drinkiem i wycieczki na pobliską dyskotekę. Polecam IP: 62.121.72.232
|
kuugaa
|
#5011 13:52, 20.02.2011
|
Gość |
hej, do tych którzy byli w val di Sole czy jesteście w stanie poradzić czy warto kupować skipass na całą dolinę. tj. czy narciarz ktory dosyć ambitnie jeździ wynudzi się w samym regionie marilleva-folgarida? byłam w val di sole ale jako małolata i przyda mi sie opinia kogoś kto pamieta coś wiecej od kilku slajdów z przeszłości a że właśnie z oisem się wybieram na narty to ciekawi mnie czy warto kupowac wiekszy skipass czy sobie darować IP: 87.205.240.52
|
Sashaa
|
#5012 23:21, 21.02.2011
|
Gość |
Przedwczoraj wróciłam ze Słowacji i.. jedynym minusem całej eskapady była podróż - godzinne oóźnienie w tamtą stronę, pięciogodzinne do Polski Pomijając jednak ten fakt - warunki na stoku świetne [ byłam w Strbskim Plesie, mieszkałam w Mengusovcach, ale o tym zaraz ]. Pogoda zmienna, ale nieprzeszkadzjąca. Kupa śniegu, trasy przygotowane nieźle. A co do mieszkania. Zakwaterowana byłam w Benango w Mengusovcach. Boooooże ale było cudownie! Rezydent bajka, takiego rezydenta chce mieć każdy. Podwieźć gdzieś - nie ma problemu, pomóc coś - nie ma problemu, kupić coś, załatwić coś, pokłócić się po słowacku - nie ma najmniejszego problemu. Pensjonat świetny, nowy, zadbany i czysty. Z sauny nie korzystałam, ale znajomi mówili, że okej. Na prawdę, jeżeli chodzi o zakwaterowanie w Mengusovcach to polecam w 100% Benango, Holmok i Matus. Wszystko pod opieką jednego rezydenta, czyli wszystko cacy. Pozdrawiam i mam nadzieję, że zawitam na Słowacji za rok. IP: 178.235.3.3
|
kejmil
|
#5013 20:30, 23.02.2011
|
Gość |
powiem szczerze ze z iosem bylem juz 3 razy. i za kazdym razem bylo tak samo... fatalnie. organizacyjnie sa po prostu tragiczni. spyta ktos wiec czemu pojechalem 3 razy? odpowiedz cena. jedyny atut firmy ale cos kosztem czegos. w tym wypadku niska cena = fatalna organizacja. bylem w czarnogorze. wszystko bylo by ok tylko ze w podrozy traktuja ludzi jak bydlo. potem bylem w bulgarii, znow to samo, fatalna organizacja podrozy. a w tym roku nauczony doswiadczeniem pojechalem sam do wloch oczywiscie na ich wycieczke. wiec podroz byla spoko, za to na miejscu zamiast apartamentu 4 osobowego zastalismy jeden maly pokoj z tak zwanym przepierzeniem(scianka z jakiejs sklejki. brak recznikow i przede wszystkim poscieli na miejscu. a rezydent- TRAGEDIA. gosc ledwo mowil po polsku wiec zapomnijcie o innych jezykach( rezydent bez zadnego j. obcego????????). a wiec jak trzeba bylo cos zalatwic musielismy robic to samo. takze jesli ktos chce zaoszczedzic i jest cierpliwy i wyrozumialy to mozna korzystac z biura. generalnie jednak nie polecam, najlepiej organizowac wyjazd samemu, jak zreszta zrobie w przyszlym roku. pozdrawiam IP: 90.156.65.166
|
Jobis
|
#5014 20:47, 23.02.2011
|
Gość |
Tegoroczne ferie spędziłam w Mengusovcach k. Popradu. Bez wahania mogę stwierdzić, że był to jeden z najlepszych wyjazdów w moim życiu. Mieszkałam w pensjonacie Benango-nowoczesny, stylowy, przestronne pokoje z łazienkami z hydromasażem( idealny dla obolałych mięśni ), przestronny salon (z kominkiem i dobrym sprzętem grającym) do wieczornych posiadówek, w pełni wyposażona kuchnia, a do tego sauna syberyjska. Rezydent- Matus- świetny, ciężko wyobrazić sobie lepszego- sympatyczny, bezproblemowy, pełen pozytywnej energii, zawsze chętny do pomocy. Warunki na stoku (Strebskie Pleso) bardzo dobre- dużo śniegu, dobrze przygotowane trasy. Codziennie mieliśmy zapewnionego busa z pensjonatu na stok i z powrotem. Ogólnie świetna atmosfera, gorąco POLECAM i mam nadzieję, że spotkamy się tam za rok! IP: 109.243.141.27
|
Szkudlar
|
#5015 20:11, 25.02.2011
|
Gość |
Goraco polecam wyjazd do miasta Mengusovce do obu pensjonatów Matus oraz Benango Osobiscie byłem zakwaterowny w tym pierwszym, ale dokładnie moglem sie równiez przyjrzec drugiemu, gdyż był dosłownie o dwa kroki od pensjonatu Matus i to tam własnie urzadalismy wieczorne imprezy. Matus oferuje nam 3 pokoje dwuosobowe, 2 łazieni (jedna z prysznicem druga bez), aneks kuchenny połączony z duzym salonem. Pensjonat jest ładny i przytulny, jednakże w Benango pokoje są troszke wieksze, mają osobno łazienke (z hydromasażem) i telewizor, ale co za tym idzie mają równiez wyższą cenę. Zaraz obok obydwu pensjonatów znajduje się mały domek z sauna, której "rozgrzanie" zamawiamy rano u rezydenta i wieczorem mozemy darmowo z niej korzystać. Sklep spożywczy jest oddalony od pensjonatów o najwyżej 5 minut drogi, jest dobrze wyposażony i bardzo tani. Zdecydowanie najmilsza niespodzianka to rezydent obu pensjonatow, Matus, który jest najlepszym rezydentem jakiego można sobie wyobrazić. Jest miły, towarzyski, świetnie mowi po polsku, jest zawsze pomocny i można z nim załatwić wszystko od podwiezienia do apteki po wyjazd do nocnego klubu. Jestem bardzo zadowolony z wyjazdu i gorąco polecam go wszystkim. IP: 87.206.125.214
|
pies podróżnik
|
#5016 10:21, 02.03.2011
|
Gość |
Witam, z OISu jechałam po raz pierwszy, trochę w ciemno - Narty Chopok. Nie zostałam oszukana ale faktycznie można powiedzieć że poziom kompetencji i iloraz inteligencji rezydentów był raczej żenujący. Dużo łatwiej dogadać można było się z kierowcami, którzy nie jedno w życiu widzieli i szli urlopowiczom na rękę - oczywiście w miarę możliwości. Myślę, że biuro powinno ostrożniej dobierać kadrę. Jednak jak na cenę można powiedzieć że wszystko było w porządku. Byliśmy zakwaterowani w Hotelu Sileo, fakt troszkę daleko od stoku więc jest się zależnym od kretynów koordynujących wycieczkę (dojazd) ale w zasadzie ludzie z innych hoteli są w równym stopniu zależni od nich. Slieo ma nieporównywalny standard do Smreka czy Demanowki. Demanowka to absolutny syf, poza "sezonem" to akademik samochodówki... myślę że oszczędzę dalszych komentarzy. Smrek to średniej klasy hotel, bez szału. Kierowcy skarżyli się że ryż jest codziennie Natomiast Sileo jest kameralnym hotelikiem w otoczeniu świerków nieopodal górskiego potoku. W środku wyposażenie jest bajeczne, pokoje bardzo przestronne, czyste i pachnące nowością. Świetny wystrój, na dole barek obsługiwany przez przesympatycznego kontaktowego człowieka. Tanio jak barszcz, nie opłaca się tachać żadnego alkoholu ze sklepu :] no a drinki - bajka. Jeśli chodzi o wyżywienie to bardzo smaczne potrawy, codziennie coś miłego. Mimo odległości nie zamieniłabym zakwaterowania na Smreka (pomimo cudownego widoku na dworzec!) a jeśli miałabym spędzić urlop w Demanowce to chyba tylko za karę. Sileo rządzi! ;] warto wejść na ich stronę internetową albo znaleźć ich na FB. Jestem bardzo zadowolona z pobytu tam i polecam gorąco wszystkim. IP: 89.79.7.122
|
Gość
|
#5017 18:01, 06.03.2011
|
Gość |
Polecam wyjazd na słowacje do miejscowości Mengusovce, pensjonat matush to trzy pokoje, wiec jedna łazienka i dwie ubikacje w zupelnosci wystarczaja, a pensjonat benango jest obok i nie ma problemu zeby tam imprezować.Dodatkowo jest w pelni wyposazona kuchania i duzy salon z kominkiem, wszystko zadbane i utrzymane w stylistyce gorskiej. Mozna korzystac z sauny. Dodatkowa zaleta jest rezydnet, dla ktorego nie ma zadnego problemu, podwozi do sklepu, do apteki zalatwia busy na narty. Sam stok w sobie tez ciekawy, tylko uwaga dla studentow nie uznaja legitymacji z Polski, trzeba miec międzynarodową. gorąco POLECAM IP: 84.10.141.80
|
Aleksandra
|
#5018 00:51, 09.03.2011
|
Gość |
Jeśli ktoś był z OISEM w chorwacji to będę wdzięczna za opinię:-) Czy warto jechać? Dzięki!!! IP: 83.6.155.207
|
laura
|
#5019 08:24, 09.03.2011
|
Gość |
aleksandra poczytaj troche to forum a nie w kolko te same pytania;] ja przejrzalem te 200 stron, bylem w biogradzie i bylo zajebiscie;] byl ktos w grecvji ? ? ? IP: 89.72.30.72
|
gość
|
#5020 16:16, 14.03.2011
|
Gość |
Witam.Wybiera sie ktos do Hiszpani 3-15 maja z Funclubem ???? IP: 193.238.67.74
|
Karola
|
#5021 21:33, 14.03.2011
|
Gość |
Czy wybiera się ktoś na zakończenie sezonu w Livigno od 22.04- 02.05? IP: 83.29.115.53
|
mnb
|
#5022 22:44, 14.03.2011
|
Gość |
Hej, ja bylam z osiem w Chorwacji w Makarskiej generalnie wyjazd wspominam bardzo dobrze ale ot nie jest zasługą biura tylko samego miejsca i ludzi tam poznanych wszystko co bylo zwiazane z biurem bylo srednie najpierw problemy z pokojem, pozniej z wykupina wycieczka a droga powrotna i przesiadanie sie w srodku nocy z jednego autokaru do drugiego bo nie pomysleli zeby na poczatku usadzic wedlug miesc wysiadania w Polsce (zajelo nam to ze 2 godziny bo nie kazdy chcial sie przesiasc) to juz wkurzylo konkretnie uczestnikow. Mimo to daje im druga szanse i wybieram się na zakończenie sezonu w Val di Sole bo słyszałam ze zimowe wyjazdy maja całkiem fajne Pozdrawiam IP: 88.156.215.59
|
Olka
|
#5023 10:53, 21.03.2011
|
Gość |
OIS - ODRADZAM! To jest najbardziej nieprofesjonalne biuro jakie spotkałam! Właśnie wróciłam z ich wycieczki na narty (Val di Sole). Zapłaciliśmy za przejazd "luksusowym autokarem z WC" - podstawiono minibusik z przyczepka. Z powrotem to samo, z tym, dodatkowo o 4 rano kazano nam zmienić busa, bo firmie nasz był potrzebny dla innej wycieczki. Zapakowali nas do jeszcze mniejszego, a że nie mieli już do niego przyczepki, nasze bagaże (narty, buty itd) zapakowali nam... między siedzenia w busie, tak, że zablokowali kompletnie wyjście i byliśmy do końca podróży unieruchomieni. Trudno uwierzyć, ale tak było. Dodatkowo, trasa podróży była inna niż ta, którą podawało biuro. Zamiast 15h, jechaliśmy 28h, bo OIS postanowiło krążyć po całej Polsce zbierając pojedynczych klientów. Straciliśmy przez to 2 dni wakacji, i przez to, że wyjazd z gór odbył się o 10 rano, zamiast o ustalonej g.16, bo "kierowcom nie chce się już czekać". Zamówiliśmy apartament 6os bez łóżek piętrowych - zapisaliśmy nawet ten wymóg w umowie, bo wiemy, że we Włoszech często są takie łóżka w apartamentach - dostaliśmy apartament z 4 łóżkami piętrowymi... Po opisaniu takich jawnych oszustw nie będę już się rozpisywać, że np. rezydent był wiecznie pijany i skrajnie nieuprzejmy, a zarówno on, jak i biuro OIS, do którego dzwoniliśmy np. w sprawie zmiany apartamentu niezmiennie odpowiadali "napiszcie sobie reklamację" i ani razu nie padło słowo przepraszam, ani żadne tłumaczenie, dlaczego zmieniają nam warunki w trakcie wycieczki. Teraz czeka nas walka z nimi o zwrot pieniędzy, pewnie w sądzie, bo nie sądzę, że tacy jawni oszuści uznają oczywistą reklamację. Sam pobyt był super i polecam Val di Sole jako centrum narciarskie Tylko nie jeździe tam z firmą OIS, bo wszystko, co leży z ich strony będzie zawalone np. "wykupienie karnetów przez rezydenta" oznacza, że kiedy wszyscy będą już śmigać na stokach, wy będziecie sterczeć przed kasami czekając na rezydenta, który nie będzie się mógł zwlec rano z łóżka po całonocnej imprezie a stojąc odkryjecie, że ceny karnetów są niższe niż policzyło sobie OIS i straciliście nie tylko czas, ale i kasę IP: 85.222.79.247
|
jaaaaaaaaaaa
|
#5024 12:59, 21.03.2011
|
Gość |
Namierzamy cie koleś, sprawa leci na Policje za twój włam na nasze konto
IP: 89.72.136.43
|
Karola
|
#5025 14:43, 22.03.2011
|
Gość |
Ja byłam z tego biura 2 lata temu na nartach i generalnie było ok, chociaż zawsze znajdą się ludzie, którzy będą marudzić i nic się im nie będzie podobać... W tym roku wybieram się do Livigno na święta, zobaczę jak będzie... IP: 77.223.235.247
|
Strona: « < ... 197 198 199 200 201 202 203 204 205 ... > »
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie