poprzednią wiadomość pisałam jeszcze z Budvy ... teraz c.d.
Zakwaterowanie w willach to nie to samo co w hotelu - ale warunki w willi Jovana były naprawdę dobre.
W naszym przypadku ceny wycieczek oferowanych przez rezydenta były takie same jak na mieście, a zaletą byli polscy przewodnicy. Rezydent naprawdę się starał i proponował wiele atrakcji - łącznie ze wspólnymi wypadami wieczornymi.
Godzina odjazdu w podróż powrotną niestety się opóźniła, ale takie są realia gdy autobus jedzie na trasie Polska - Czarnogóra -Polska praktycznie bez przerwy. Na trasie i na granicach wiele może się wydarzyć. Grupa, która odjeżdżała 2 dni przed nami wyjechała 3 godziny wcześniej. Jedak mieliśmy cały czas do dyspozycji łazienkę podczas oczekiwania na autokar, a rezydent na bieżąco nas informował sms jaki jest planowany czas odjazdu (można było w tym czasie pójść na plażę czy coś zjeść).
Do osób, które narzekają na komplikacje z transportem - biuro zamiast zbierać turystów z różnych miast mogłoby zorganizować wyjazd z Warszawy dla wszystkich - pytanie tylko co jest w sumie lepsze??? Te wszystkie przesiadki w Znojmie, opóźnienia, zamieszania - właśnie z tego wynikają.
Przerwy w podróży, na które wiele osób narzeka - uwarunkowane są czasem pracy kierowców, który jest regulowany przepisami międzynarodowymi oraz koniecznością rozprostowania nóg i kolejkami do toalety (każdy ma inne potrzeby w tej dziedzinie).... Kierowcy nie błądzili, nie gubili trasy, chociaż niektórzy jechali na niej po raz pierwszy.
Był jakiś problem przy przesiadce w Znojmie - okazało się że do autobusu powinno się zabrać więcej osób niż jest miejsc... ale problem został rozwiązany.... chyba nie do końca kulturalnie ze strony biura ...
Biuro OIS powinno trochę popracować nad stroną organizacyjną i podejściem do klienta. Oferta zamieszczona na stronie internetowej nie jest w 100% zgodna z tym co zastaniemy na miejscu - czasami jest lepiej, a czasami pewnie gorzej... My na szczęście trafiliśmy na "lepiej".
Wam wrażenie (czytając forum), ze pracownicy oddziałów biura oraz piloci i rezydenci są trochę przypadkowymi osobami, niezbyt dobrze zorientowanymi - pracującymi dorywczo i często się zmieniają... ale nam się udało trafić na sympatycznych i kompetentnych ludzi - Marcina (pilota) i Agnieszkę (rezydenta). Niestety o pani pracującej w biurze we Wrocławiu nie mogę tego samego powiedzieć ...
Jechałam przygotowana na najgorsze i może dlatego mam miłe wrażenia. Ogólnie jestem zadowolona - stosunek ceny do warunków - jest OK. Nie wykluczam, że się jeszcze gdzieś wybiorę z OIS. Ale zgadzam się, że wyjazd z tym biurem to loteria. Jeśli ktoś woli mieć komfort psychiczny i nie jest gotowy na niespodzianki - lepiej niech nie korzysta z ich usług.
Sama organizuję wiele wyjazdów dla znajomych i wiem, że nie można wszystkiego przewidzieć, może dlatego jestem bardziej wyrozumiała...
biuro OIS
Strona: « < ... 195 196 197 198 199 200 201 202 203 ... > »
Autor | Treść |
---|---|
izis
|
#4951 13:01, 24.09.2010
|
Gość |
IP: 77.79.222.138
|
zawiedzeni oszukani
|
#4952 10:30, 29.09.2010
|
Gość |
Organizacja gorzej niż marna, 3 przesiadki, brak możliwości jazdy autokarem ze swoimi znajomymi, ponieważ psuło to pani pilot porządek listy osób Zamiast studio które płaciliśmy o 400 więcej niż nasi znajomi za pokój dostaliśmy taki sam jak oni pokój i wszelkie prośby ani groźby nie pomogły. Z pokoju wymeldowano nas o 8:30 i dano 11 godzin czasu wolnego w lejącym deszczu w obcym mieście, bez możliwości podziania się gdziekolwiek, a z miejsca odjazdu zapomniano 4 osób, przez co musieliśmy się dwukrotnie wracać... Stanowczo nie polecamy!!! OIS to oszuści i olewają swoich klientów, za wszelką ceną tnąc koszty i myśląc tylko o sobie ;/ IP: 80.238.111.204
|
autokary do dupy
|
#4953 10:35, 29.09.2010
|
Gość |
Brak możliwości dostępu do autokarowej toalety ale także odmowa zatrzymania się na postój, przeciekający dach, zepsute, nierozkładające się siedzenia (uwierzcie przy 40h jazdy to robi różnicę!) oraz panowie kierowcy o 3 nad ranem puszczający w głośnikach nad głową ludowe przyśpiewki i disco polo KOSZMAR!!!!!!!!! IP: 80.238.111.204
|
Zadowolony
|
#4954 14:12, 29.09.2010
|
Gość |
A ja jestem bardzo zadowolony z ich usług nie chcecie to nie jedzcie IP: 62.233.203.158
|
gosc
|
#4955 19:38, 29.09.2010
|
Gość |
i dobrze ze kible byly zamkniete przynajmniej gównem i moczem nie smierdzialo. Nie trzeba było tyle piwska chlać ! przerwy były co 4h, jakby robil je czesciej na zyczenie alkoholikow to bysmy dojechali po 3 dniach !!!! IP: 91.94.114.125
|
Masakra
|
#4956 22:48, 29.09.2010
|
Gość |
Skąd wiesz idioto, że ktoś chlał piwo?? Może były inne przyczyny zacofany imbecylu. Ogólnie wyjazd do dupy. Rezydentka Kamila jest chora psychicznie i na wieść, że potrzebujemy pojechać do szpitala zareagowala po 2 godzinach choc obiecała byc po 20 minutach. Okradamy I Spierdalamy. Tyle o biurze. IP: 83.6.83.109
|
Zadowolony
|
#4957 23:01, 29.09.2010
|
Gość |
Nikt Cie nie zmusza żebyś jedził z oisem. Nie jedź i tyle. I nie wyzywaj ludzi. IP: 77.113.78.78
|
Paulina
|
#4958 23:37, 30.09.2010
|
Gość |
dwa dni temu wraz z grupa znajomych wrocilismy z bulgarii (albena) super miejsce chociaz czuc koniec sezonu wiekszosc dyskotek pozamykana, natomiast jesli chodzi o organizacje, biuro,hotel -wszystko bylo ok,zdecydowanie polecam!i zycze udanych wyjazdow IP: 87.206.51.213
|
boomb
|
#4959 17:28, 01.10.2010
|
Gość |
do Pani ``Izis`` dwa razy mialam przyjemnosc rozmawiac z Pania z Wroclawskiego biura i nie zgadzam sie z Pania, ze Panna M.jest niekompetentna i niesympatyczna. Wyjezdzalam z tym biurem do Czarnogory i do Chorwacji w tym sezonie, wszytsko co pracownik mi powiedzial zastalo mnie na miejscu. Podroz autokarem dluga, meczaca, ale kazdy jest swiadomoy jaki srodek transportu wybral...Warunki ok -adekwatne do ceny, ceny na miejscu takie o jakich pracownik biura informowal. Towarzysze bardzo sympatyczni oczywiscie zdarzyli sie malkontenci, ale takich nigdy nie brakuje. Polecam wyjazd z tym biurem. Do zobaczenia w Sylwestra IP: 83.27.191.242
|
ois to artyści
|
#4960 11:07, 03.10.2010
|
Gość |
Wyjazd 17.09-26.09 Nasz kierowca , z autokaru powrotnego to mały i stary terrorysta, nie robił postojów, także mieliśmy z dwa tylko, kibel był wypełniony - ponoć przez poprzednią grupę- to czemu nie opróżnił w biogradzie jego, nie chciał otworzyć kibla ani się zatrzymać na postoje, bo tak się u śpieszyło, a drugi to jechał bardzo wolno. Romawia przez telefon, jedzie bez zapiętych pasów całą drogę. Kolega poprosił go o naładowanie telefonu (kierowcę)...bo widział że ma ładowarkę na gruby wtyk za siedzeniem...a on do niego że ma na cienki tylko, pokazał mu że ma i na gruby wtyk !!!, już nie mógł się wymigać - dobrze że naładował bo jeszcze by powiedział że prądu nie ma w autokarze. Koleżanka Kasia się go pytała czy będzie jechał przez rawę mazowiecką (chciała tam wysiąść) - powiedział że nie wie...a potem jechał przez nią !!! nr rej autokaru - WRA 55PX Organizacja marna, 3 przesiadki, brak możliwości jazdy autokarem ze swoimi znajomymi, źle przygotowane przesiadki. Z pokojów wymeldowano nas o 9:00 i dano czas do 23.00 godziny- czasu wolny w lejącym deszczu ale no cóż....musimy sami dbać o siebie. Najlepsze !!! Rezydent zapomniał poinformować o tym że wyjazd jest nie o 23.00 a o 21.00 !!!! i wiele osób nie widziało, , dobrze że dziewczyny wcześniej wróciły z miasta .....a i tak czekaliśmyna nie ....odjazd był o 22.17 dokładnie. z miejsca odjazdu zapomniano 4 osób, przez co musieliśmy się dwukrotnie wracać... PRAWDA !!!! Osobom pracującym w OIS brakuje wyobraźni... jak rezydenci, przewodnicy WYOBRAŹNI I MYŚLENIA. IP: 89.228.253.252
|
super impreza
|
#4961 11:22, 03.10.2010
|
Gość |
Samo pobyt - rewelacja ale.....tylko dzięki uczestnikom imprezy - duetowie ze Szczecina Pawłowi i Jackowi, chłopakom z Przeworska, Wrocławia, koleżankom z Kudowy, Poznania. Ciepły"- Michał taką ksywkę ma nasz rezydent. Wycieczki , które organizuje można kupić o 40-50 % taniej na mieście niż u niego - zatem nie warto z nim robić żadnych interesów. Nie stawił się na spotkanie o 23.30 mielismy pójśc na imprezę ale ....nie było go miał nas zaprowadzić. Przyszedł do nas z butelką likieru - postawił z okazji urodzin....i w planach mieliśmy wyjście na miasto... siedzielismy i troszkę imprezowaliśmy, idziemy na imprezę na miasto ....a on zabiera butelkę niedopitą do połowy - którą postawił z okazji urodzin !!!! rewelka najważniejsze - zapomniał nas poinformować o zmianie godziny odjazdu !!!!! z 23.00 na 21.00 i był potem w panice troszkę szkoda że nie wrzuciliśmy go z rowerem do basenu bo takie mieliśmy plany w końcu tak lubi rowery IP: 89.228.253.252
|
jurewic
|
#4962 16:58, 03.10.2010
|
Gość |
No jaki kolega biedny... Nie napił sie likieru, to takie straszne... trzeba sie pochwalić od razu przed milionami. Założe sie że jesteś tym rudym pajacem, który tyle krzyczał i przesiadywał u nas w willi na necie :ppppppp IP: 85.221.176.86
|
jurewic
|
#4963 16:59, 03.10.2010
|
Gość |
Z zezem jak 150 w dodatku. :pppp IP: 85.221.176.86
|
mandarynka
|
#4964 15:44, 05.10.2010
|
Gość |
rezydent to nasz olewał...., na wyjazd na wodospoady krka nie pojechał z nami, miał w dupie grupę, generalnie to taki cipek, a i wciska ludziom rowery zepsute za 150 kun, wycieczki - nie wolno kupowac u niego, my popjechałysmy z miasta i było taniej o 20.00 się dowiedzielismy że wyjazd jest o 21.00 a nie 23.00, IP: 195.187.134.90
|
#4965 17:13, 12.10.2010
|
|
Użytkownik
|
byłam w sierpniu w Biogradzie. Nie mam zadnych zarzutów co do tego biura. wrecz przeciwnie, jestem bardzo zadowolona. Mieszkałam w willi Bozo, w studio. Na prawde bardzo czyste i ładne lokum jak na taka kaske. Ogólnie Biograd cudowny!!!Co do rezydenta no comment nie korzystałam z jego wycieczek, rezydent nie jest po to,zeby nas prowadzic za raczke, wiec mysle, ze niektóre opinie, obelgi sa nieuzasadnione i mocno przesadzone. (w nawiazaniu do jednej z wypowiedzi - kazdy ma prawo do zycia prywatnego) Wybieram sie z nimi na narty do Livigno. Mam nadzieje,ze ten wyjazd tez zapamietam mile. IP: 62.233.203.158
|
zbig
|
#4966 20:15, 17.10.2010
|
Gość |
Wybieramu się na narty na Słowację na Chopok. Co wybrać LIPTOVSKY MIKULAS - DM DEMANOVKA czy Liptovsky Hradok - SMREK? Może ktoś był z tym biurem i podpowie. IP: 89.228.41.219
|
bumer
|
#4967 11:12, 20.10.2010
|
Gość |
Polecam Ci LIPTOVSKY MIKULAS - DM DEMANOVKA, a jeśli chodzi o Chopok to do dyspozycji mają 30 kilometrów świetnie przygotowanych tras na wielu z nich jest sztuczne naśnieżanie, 5 freeride'owych stref, specjalny snowboard park. Wszystko to obsługuje kilkanaście wyciągów w tym 5 krzesełkowych oraz 1 kolejka gondolowa. Byłem widziałam polecam jak najbardziej. Ja w tym roku wybieram Pragę i zabawę na moście Karola IP: 83.4.155.99
|
gwiazda
|
#4968 13:26, 22.10.2010
|
Gość |
Czy wybiera się ktoś z tym biurem na Sylwestra ?jak tak to piszcie gdzie ewentualnie co polecacie?. Pozdrawiam IP: 83.8.195.181
|
jaro
|
#4969 13:23, 23.10.2010
|
Gość |
ja mam zamiar WILNO lub PRAGA.Bylem z nimi na wakacjach i bylo ok IP: 193.238.67.74
|
gwiazda
|
#4970 15:25, 29.10.2010
|
Gość |
Jaro a teraz tez z nimi gdzieś się wybierasz?? IP: 83.27.189.228
|
jaro
|
#4971 18:12, 29.10.2010
|
Gość |
planuje z nimi sylwestra IP: 193.238.67.74
|
gwiazda
|
#4972 13:38, 02.11.2010
|
Gość |
przejrzałam ofertę sylwestrową i spodobały mi się Alpy Austryjackie . Zbieram ekipę i rezerwujemy. IP: 83.27.184.11
|
yvet
|
#4973 07:58, 04.11.2010
|
Gość |
hej Ja byłam z OIS w Makarskiej-w sierpniu. Ogólnie nie było wcale tak źle, jak wszyscy tutaj straszyli... albo przynamniej nam się po prostu udało trafić na dobry autokar, naprawde niezłe pokoje, a reszta to już zasługa naszego towarzystwa Ale prawda jest taka, że jadąc z tym biurem trzeba sie liczyć, że we wszystkim rządzi PRZYPADEK! Niestety organizacja samego przewozu jest opłakana, autokar spóżniony 2h, nikt nie potrfaił nam jednoznacznie odpowiedzieć, o której będzie, ani czy już wyjechał, no i skąd ma przyjechać...po trudach czekania, koszmarnych korkach na drogach dojechaliśmy do Makarskiej. I tutaj właśnie przypadek ma najwięcej do powiedzenia pojechaliśmy tam w 3 pary, z tym, że jedna para zapłaciła mniej, za niższy standard pokoi, a okazało się, że wszyscy dostaliśmy 3pokojowe mieszkanie, tak więc komuś mogą się trafić naprawde fajne warunki za dużo niższe pieniądze..Oczywiście my nie mieliśmy o to pretensji do biura, ale jakbyśmy jechali tylko we dwójke, to kto wie do kogo zostalibyśmy dokwaterowani. Same wycieczki-bardzo fajne-polecam rejs na wyspy oraz Dubrovnik, tutaj organizacja akurat nie zawiodła, natomiast podczas powroru już tak i to na pełnej linii! Pare km po wyjeździe z Makarskiej, oznajmiono nam, że mamy czekać na stacji benzynowej 4h!! na inny autokar, który miał do nas dojechać z Czarnej Góry! Po co my w ogóle wyjechaliśmy z Makarskiej? Chyba tylko po to, aby Pani rezydentka mogła sobie nas "odhaczyć".Przecież mogliśmy spokojnie połazić jeszcze po plaży, czy knajpkach. Po prośbach, groźbach, kilku telefonach wyruszyliśmy do Polski i niestety w Katowicach zrobiono 4h postój, co było totalnym pomyleniem... Co prawda my byliśmy z Katowic, więc nie musieliśmy czekać, ale współczuję tym, którzy byli tak blisko domu, a musieli odsiedzieć swoje na parkingu:/ Nie wiem, czy odważyłabym się jechać jeszcze raz z tym biurem, niby całkiem nieźle trafiliśmy, wyjazd uważam za bardzo udany, za naprawde niewielkie pieniądze, ale obawiałabym się chyba, że za drugim razem autokar mógłby się zepsuć, co podobno często sie zdarza, czy może dostalibyśmy pokoje o dużo gorszych warunkach, płacąc np.za apartamenty, co również się zdarza... IP: 77.223.197.194
|
yvet
|
#4974 08:05, 04.11.2010
|
Gość |
Ale... jeśli ktoś jest młody lub młody duchem, lubi dobrą zabawę, ma fajną paczkę znajomych, to myślę, że gorsze warunki autokaru, łazienka na korytarzu, czy 4 h postój gdzieś na stacji benzynowej, na pewno nie zepsują dobrej zabawy, a wrecz przeciwnie... co może bardziej zintegrować, niż czekanie w kolejce do łazienki )) pozdrawiam IP: 77.223.197.194
|
ona
|
#4975 19:00, 16.11.2010
|
Gość |
Witam! Wybieram się z chłopakiem na sylwestra do Liptovskiego Mikulasu - ludzie piszcie, kto jedzie? Trzeba sie zintegrowac!!! ) IP: 213.77.38.114
|
Strona: « < ... 195 196 197 198 199 200 201 202 203 ... > »
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie