» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » biuro podróży SUN & FUN

biuro podróży SUN & FUN

Strona: « < ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... > »

Autor Treść
justyna
Gość
availableredsea bardzo dziękuję za Twój czas i wypowiedzi. Nie wiem o co jeszcze mam pytać, po prostu chcę tam pojechać, nie oczekuję że ktoś będzie mnie nosił na rękach tylko dlatego że zapłaciłam za wycieczkę, ale dobrze byłoby wiedzieć na jakie ewentualnie niespodzianki należy się przygotować w razie potrzeby. Jeśli chodzi o fakultety - z których warto skorzystać? Słyszałam nawet o locie balonem podczas rejsu, czy wogóle warto?
No i najważniejsze ile zabrać ze sobą pieniędzy. Wiem że to trudne pytanie, bo każdy innaczej je wydaje, ale jedziemy w 3 w tym 12-letni syn, który lubi duuużo pić i nie gardzi przekąskami.
IP: 212.244.129.147
availableredsea
Gość
z tego co wiem,a info wraca do mnei w miare na biezaco, to lot balonem trwa ok.45-60minut, na wschod slonca, fajne srawa,ciekawe widoki-koszt ok.100$ dorosly, nie wiem jak rozpatrza dzieciaka bo do 12roku sa znizki 50%, warto na pewno zoaczyc abusimbel-75$, jeszcze ewentulnie w programie rejsu jest fakultet jek wioska nubijska 25$ czyli mozliwosc zobaczenia odrobiny folkloru, szkola, meczet i mieszkania itp. w samej hurghadzie poza rejsme gdzie widzi sie prawie wszystko zawsze polecane just nurkowanie glebinowe z instruktorem, nawet dla poczatkujacych, osob ktore nie plywaja i nigdy tez nie nurkowaly 50-60$ nurkujacy, polowe towarzyszaca osoba, i wiem ,ze sun&fun ma wycieczke, ktora moi akurat gosice sobie chwala bardzo, sand&sea 65$ laczaca dwie wycieczki-safari do wieoski beduinow (jeep+quad+wielblad+zwiedzanie wioski+poczestynek i potem przejazd do portu i wyplyniecie w morze -rejs na rafy koralowe-nurkowanie powiezchniowe-rurki , maski, pletwy, bylem w zeszlym roku, rewelacja. jak macie all inclusive w hotelu to sppkojnie dacie rade w kwestiach zywieniowo-pitnych, a na rejsie jest FB czyli 3 posliki i napoje do lunchu i kolacji extra platne-woda ok2$duza butelka , piwo 5$, wiec nie jest najtaniej, statek czesto cumuje w porcie gdzie niedaleko sa sklepiki/markety gdzie mozna sie ewentualnie odpowiednio zaopatrzyc, choc mysle,ze przed samym wyjazdem tez warto do walizku juz tu bedac zakupic i wrzucic jakies cola/fanta itp. jak trafcie do makadi ,amarketu nie ma w okolicach wiec z zakupem przed samym rejsem bedzie ciezko,ale spokojnie po drodze zawsze cos sie znajdzie.
rejs-super sprawa, w ogole sie nie zmeczycie..no chyba,ze temperatura..no ale to jakby nie bylo afryka :)
justyna napisał
availableredsea bardzo dziękuję za Twój czas i wypowiedzi. Nie wiem o co jeszcze mam pytać, po prostu chcę tam pojechać, nie oczekuję że ktoś będzie mnie nosił na rękach tylko dlatego że zapłaciłam za wycieczkę, ale dobrze byłoby wiedzieć na jakie ewentualnie niespodzianki należy się przygotować w razie potrzeby. Jeśli chodzi o fakultety - z których warto skorzystać? Słyszałam nawet o locie balonem podczas rejsu, czy wogóle warto?
No i najważniejsze ile zabrać ze sobą pieniędzy. Wiem że to trudne pytanie, bo każdy innaczej je wydaje, ale jedziemy w 3 w tym 12-letni syn, który lubi duuużo pić i nie gardzi przekąskami.
IP: 41.153.199.162
elkam68
Gość
w tym roku jadę pierwszy raz z biurem SUN&FUN do Taby do hotelu Sofitel.Czy jest ktoś kto już tam był.Jeżeli tak ,to proszę o krótką wypowiedz na temat tego biura w tym hotelu.Dzięki i pozdrawiam wszystkich.
IP: 83.25.123.62
Karolki
Gość
Helena napisał
Po powrocie napisałam skargę, ale niestety bez rezultatu.Owszem dostałam odpowiedx ale negatywna, na miejscu rezydenci wciskali nam inf. że to oferta traf, a w Polsce biuro podróży twierdzi, że to nie z ich winy.Myślę, że jedenym rozwiązaniem byłby pozew zbiorowy, bo tylko taki przynosi rezultaty. Absolutnie nie polecam tego biura.

Jak nie iICH WINA ????

A kto ci sprzedał tą wycieczke? komu zapłaciłaś???? Jezeli sun fun wzięło kasto sun fun ponosi odpowiedzialnosc !!!! tak jes tw prawie .

To biuro powinno sie nazywac SUN & CRY !!!! Siedze i płacze, bo właśnie się dowiedziel;iśmuy że na wakacje z Gdańska nie wylecimy jutro o 8 rano ale następnego dnia o 0.35 !!!!!!!!! Tracę całą dobę a po przyjezdzie około 7 rano na miejsce pójdę spać ik kolejne pół dnia w plecy !!!!

Po co wpisują na www że wylot o 8.15 ???? Co mogę zrobić w tej sytuacji?
IP: 213.134.156.50
ola
Gość
co do wylotu dzień później, biuro postara się to na pewno zrekompensować dłuższym o jeden dzień pobytem (o ile to ich wina). Poza tym, jak się podpisuje umowę trzeba ją dobrze czytać, bo wyraźnie pisze, że biuro podróży nie odpowiada za transport. Winę ponosi przewoźnik. W zeszłym roku też mieliśmy opóźniony wylot i nikt się jakoś nie szczypał. W przyszłym roku radzę jechać własnym samochodem i będzie wszystko git ;]
pozdrawiam :)
IP: 87.239.193.188
Kathy
Gość
My w tym roku jedziemy z biurek Sun&Fun trzeci raz .
Poprzednie dwa byliśmy w Hurghadzie w hotelu Magawish :)
Nie rozumiem jak komuś może się nie podobać ten hotel ?!
Piękny rozległy teren ,zadbany i zielony .W zasadzie jeśli ktoś nie lubi miasta może swobodnie we wszystko zaopatrzyć się na terenie hotelu .Mini-market ,sklepy z pamiątkami ,palarnia shishy ,knajpki i codzienne animacje.Przy hotelu znajduje się długa ,piaszczysta plaża z rafą koralową i bazą nurkową.W opcji all jest fantastyczne,urozmaicone wyżywienie , napoje ,drinki...można zjeść pizzę i inne pyszności na plaży.Przy basenach (czystych i zadbanych) także można napić się drinka czy zimny napój.Rezydentka była miła ,uczynna i pod telefonem.Mieliśmy zorganizowane spotkanie ,na którym wszystko nam wyjaśniła ,odpowiedziała na każde pytanie. Część bungalowów na terenie hotelu jest w remoncie ,wydaje mi się to jednak normalne -przecież trzeba na bieżąco odnawiać a niestety sezon trwa tam cały rok.My dostaliśmy domek dość daleko od basenu...ale wszystko można moi drodzy załatwić.Za kilka dolarów zamieszkaliśmy w apartamencie z widokiem na plażę.
Z hotelu za parę funtów można podjechać do Hurghady i Sakalli.Wystarczy się potargować z kierowcą. Byliśmy tam w pięć osób , w przedziale wiekowym od 20 do 35 lat.Każdy z nas znalazł tam dla siebie atrakcje -REWELACJA !Polecam hotel z czystym sercem -mam nadzieję ,że w przyszłe wakacje też tam zawitamy.

W tym roku zdecydowaliśmy się na większe ekstremum i 20 lipca ruszamy do Nuweiby do hotelu Regina ***. Rafy z tychże rejonów są nieziemskie ,planujemy oczywiście zdobyć Blue Hole i zwiedzić Jordanię i Jerozolimę.Czytając opinie o hotelu Regina można dostać zawrotu głowy.Ja jednak myślę , że jeśli chce się być niezadowolonym - to nawet w hotelu 5* znajdziemy niewygody. Trzeba być pozytywnie nastawionym ,uśmiechać się i nie pokazywać już sławnych w Egipcie fochów Polaków.Poczytajcie proszę fora angielskie...nikt tam nie narzeka a opinie np. o Magawish są rewelacyjne.

Wszystkim wyjeżdżającym życzę przede wszystkim szczęśliwej podróży i oczywiście udanych wakacji z biurem :)
IP: 83.242.74.233
availableredsea
Gość
brawo kathy! najwazniwejsza rzecz, ktora trzaba zapakowac to dobry humor i wieczny optymizm. przygody z hotelami, samolotami oga sie zdarzyc wszedzie i wszystkim i to doslownie z kazdym biurem nawet tzw.renomowanym, choc i o nich mozna sie naczytac. wszystkim spokojnych i samych pozytywnie zaskakujacych niespodzianek. niech moc bedzie z nami !
IP: 41.153.222.194
availableredsea
Gość
loty czarterowa planowane sa duzo wczesniej niz np.siatka lotow rejsowych, ktore zawsze maja pierwszenstwi, takze godziny charterow moga sie zmianiac jak w kalejdoskoipie, taka jest brutalna prawde. poza tym jesli pozniej wylatujecie z polski to i poziej tez pewnie wylecicie z powrotem z hurghady, tak jest najczesniej,wiec pewnie wylot powrotny bedzie poznym popoludniem,choc i to tez sie moze zminic. nie ma co sie denerwowac, glowa do gory, recznk z kremem do plecaka!
Karolki napisał
Helena napisał
Po powrocie napisałam skargę, ale niestety bez rezultatu.Owszem dostałam odpowiedx ale negatywna, na miejscu rezydenci wciskali nam inf. że to oferta traf, a w Polsce biuro podróży twierdzi, że to nie z ich winy.Myślę, że jedenym rozwiązaniem byłby pozew zbiorowy, bo tylko taki przynosi rezultaty. Absolutnie nie polecam tego biura.

Jak nie iICH WINA ????

A kto ci sprzedał tą wycieczke? komu zapłaciłaś???? Jezeli sun fun wzięło kasto sun fun ponosi odpowiedzialnosc !!!! tak jes tw prawie .

To biuro powinno sie nazywac SUN & CRY !!!! Siedze i płacze, bo właśnie się dowiedziel;iśmuy że na wakacje z Gdańska nie wylecimy jutro o 8 rano ale następnego dnia o 0.35 !!!!!!!!! Tracę całą dobę a po przyjezdzie około 7 rano na miejsce pójdę spać ik kolejne pół dnia w plecy !!!!

Po co wpisują na www że wylot o 8.15 ???? Co mogę zrobić w tej sytuacji?
IP: 41.153.222.194
HURTOWNIA@JOMIRO.pl
Gość
kto leci do rotana 28.09
IP: 83.23.245.239
Gość
Gość
Czy ktoś był w Tunezji w Hotelu Riu Marco Polo (Hammamet)?
IP: 193.110.80.88
gość
Gość
w czwartek wróciliśmy z Tunezji , turnus 2 tygodniowy .Mieszkalismy w hotelu Saadia w Monastirze nie mamy żadnych zastrzeżeń , wylot i przylot planowy , obsługa , jedzenie w porzadku , bardzo czysto w hotelu , plaża rzut beretem . Animatorzy poprostu sa bezkonkurencyjni , rezydentka Pani Ania Grzyb przemiła i konkretna osoba nie było sprawy jakiej by nie załatwiła , była na każde zawołanie . Nie mam żadnych uwag do zorganizowanego wypoczynku przez biuro Sun&Fun .
IP: 83.29.200.70
ELIZA
Gość
Jestem po 2 tyg pobycie w miejscowosci Agadir w Maroku, last minute z Sun & Fun w 4* hotelu Tivoli, hotel ok jedzenie rowniez bez zarzutu :)), w zasadzie rola rezydenta sprowadzila sie do przywiezienia i odwiezienia na lotnisko, oraz udzielenie kilku cennych rad i wskazowek "jak spedzic urlop bez niepotrzebnego pakowania sie w jakiekolwiek klopoty". Uwage mam do osob z biura ktore wystawialy vaucher dla mnie i kolezanki nie wpisujac dodatkowych gratisowych uslug swiadczonych przez hotel zawartych w ofercie oraz w umowie, o ktore trzeba bylo sie upomniec za posrednictwem rezydentki, okazalo sie ze to co jest w ofercie nie koniecznie jest tak samo interpretowane przez kierownictwo hotelu. Uprzedzam ze gratisowy wieczor folklorystyczny organizowany przez hotel okazal sie totalnym niewypalem i radze zjesc sobie normalna obiadokolacje. Polecam wycieczki fakultatywne z "tubylczych" biur turystycznych, ktore sa o polowe tansze niz to co oferuje Sun Fun, pod warunkiem ze wystarczy wam przewodnik marokanski z ktorym mozna sie dogadac po fr, niem lub angielsku i to nie koniecznie w stopniu zaawansowanym ;))). A poza tym to byly cudowne wakacje i wiem ze jeszcze do Maroka wroce aby zwiedzic pn czesc, :))) bo pd juz mam objezdzona :)), pozdrawiam ! udanych wakacji !!!
IP: 77.115.4.124
elle24
Gość
Czy ktoś może wybiera się 15.07 z BP Sun&Fun do Turcji? Wykupiliśmy z chłopakiem opcję Fortuna 4*. Będę wdzięczna za kontakt :)) czarodziejka23@poczta.onet.pl
IP: 83.29.28.244
katarzyna
Gość
WITAM JA BYŁAM W EGIPCIE 2 RAZY Z SUN FUN I WSZYSTKO BYŁO W NAJLEPSZYM PORZADKU, REZYDENTA SUPER A TURYSCI NA WCZASACH POWINNI WYPOCZYWAC A NIE DOSZUKIWAC SIE PROBLEMÓW I OPIEKI NIANKI , BO REZYDENT NAPEWNO NIA NIE JEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
IP: 89.75.101.60
Marek Roman
Gość
Mnie wypada tylko pochwalić Biuro SUN & FUN. Wycieczka do Hurghady dobrze zorganizowana. Opieka rezydenta OK. Nawet jak kogoś brzuch rozbolał , to jechał z lekarstwem do Makadi. A gdy samolot z przyczyn technicznych nie odleciał o czasie wieczorem, to nie kazali nam koczować na lotnisku, jak inne biura, tylko zafundowali nocleg w luksusowym pięciogwiazdkowym hotelu niedaleko lotniska z super śniadaniem następnego dnia. Byłem w sierpniu ubiegłego roku i miałem to od razu napisać, ale jakoś mi się odwlekło. Biuro dba o klienta i trzeba to wyraźnie napisać. Bardzo dziękuję.
IP: 83.19.135.202
Anka
Gość
Umowa z Sun&Fun została podpisana z półrocznym wyprzedzeniem, dotyczyła pobytu w Sharm El Sheikh w hotelu Amphoras. Po przylocie do Sharmu zostaliśmy poinformowani, iż zostaniemy zakwaterowani w hotelu Amwaj (zupełnie inna dzielnica) gdyż nie ma dla nas miejsc (!?). Na pierwszym spotkaniu z rezydentką okazało się że tak samo zostało potraktowanych kilkanaście innych osób, a proceder zamiany hotelu trwa od około dwóch tygodni, przy czym nikt w Polsce jeszcze dzień przed wylotem o tym nie informował. Po licznych interwencjach otrzymaliśmy propozycję przniesienia się na drugi tydzień pobytu do hotelu Amphoras ale pod warunkiem że zrzekniemy się wszelkich roszczeń względem Sun&Fun. Reasumując miejsca w hotelu Amphoras były dla nas, ale Sun&Fun uzależnił wykonanie umowy (tzn.łaskawe przeniesienie na końcówkę pobytu)od zrzeczenia się roszczeń za niewywiązanie się z umowy (mieliśmy byc w Amphoras 2 tygodnie!!). Nie zgodziliśmy się na tak postawione warunki i nie mogliśmy byc w hotelu który wybraliśmy i widniał w umowie. Przy wyborze hotelu Amphoras kierowaliśmy się przede wszystkim możliwością pływania i nurkowania. Przy hotelu Amwaj pomost był w budowie, należało więc przejśc do następnego hotelu (25 minut piechotą) i korzystac z jego pomostu. Wchodząc do morza z plaży Amwaja trzeba było przejśc przez kilka metrów martwej rafy, następnie przez kilkadziesiąt metrów brodzic w wodzie mającej w porywach 20-30 cm, następnie zaczynała się głębia, plaża więc świeciła pustkami.
Podczas jednej z wycieczek spotkaliśmy osoby przebywające w hotelu Amphoras, które stwierdziły, że w tym hotelu cały ten czas są wolne miejsca, a kwaterowani są głównie Włosi.
Co do opieki lekarskiej to pani rezydentka oznajmiła nam że jest to odpłatne - a w umowie jest napisane odwrotnie - no ale to Sun&Fun...
Do chwili obecnej Sun&Fun nie ustosunkował się do złożonej reklamacji.
IP: 83.30.255.194
Anka
Gość
Byłem w sierpniu ubiegłego roku i miałem to od razu napisać, ale jakoś mi się odwlekło. Biuro dba o klienta i trzeba to wyraźnie napisać. Bardzo dziękuję.

Ale to było w zeszłym roku. W owym czasie ja też byłam z sun& fun w Hurghadzie i też nie miałam zastrzeżeń 8) , ale się pogorszyli i to bardzo, zaliczają "wpadki" coraz częściej, albo ten Sharm taki pechowy :evil:
IP: 83.30.255.194
merryblue11
Gość
wierzba napisał
Witam,
ja dziś "zlądowałem" w Wawie; byłem 2 tyg. w Hiltonie Resort- hotelik wypas, pokoik-jak ktoś się wcześniej przygotował to wiedział jakie numery są blisko plaży- ja tak ! obsługa konkret, żarcie też itd.; a co do el palacio to rzeczywiście z hotelem "ryfa", bo kłopoty miała większość tam Polaków; ale w tym roku problemy w Egipcie miały też inne biura zach; co jednak nie tłumaczy, że ktoś dał tam "przysłowiowej dupy";
pozdrawiam tych zadowolonych; a z takimi historiami trzeba po prostu w Polsce zrobić porządek !!!

he he ja tez bylam w tym hotelu i popieram wszystko sie zgadza :P pozdrawiam za rok jade znow z tym samym biurem i do tego samego hotelu :P
IP: 79.173.23.25
oszukana turystka
Gość
anias54 napisał
Sun & Fun to jeden wielki skandal! Byliśmy z mężem z tym biurem na rejsie po Nilu połączonym z pobytem w Hurghadzie. W hotelu Royale Palace przydzielono nam stare bungalowy z popsutą klimatyzacją, która ciągle wywalała korki! O 1-ej w nocy przychodzili monterzy, by to naprawić, zresztą nieskutecznie. Po prośbie[ pokornej] u p. rezydenta Kuby , otrzymaliśmy pokój w nowej części hotelu i już nie narzekaliśmy. Naiwniacy.Tydzień minął i wyruszyliśmy do Luksoru , skąd zaczynał się nasz rejs po Nilu. Pani rezydentka zakwaterowała nas w kabinie na samym dole- okno na poziomie wody, bo do 5* statku mieliśmy hotel 4*[ różnica w cenie całej imprezy wynosiła200pln- 3450,- 3250,-]. Za wycieczkę do Abu Simbel[ autokarem z Asuanu] płaciliśmy p. Alicji po 75$ od osoby, gdy z Hurghady taka wycieczka kosztuje mniej!
Gdy zachorowałam i musiał pomóc mi egipski lekarz, okazało się, ze w dokumentach od S&F nie ma polisy ubezpieczeniowej Nikt z uczestników rejsu polisy nie miał! Zapłaciłam za 2 zastrzyki 32 dolce, trudno! Horror zaczął się później. Mieliśmy przejazd pociągiem z Asuanu do Kairu. Według oferty i ceny biura miał być wagon I klasy z 2-osobowymi przedziałami sypialnymi. Tym czasem 900 kilometrów przejechaliśmy w wagonie niemal tramwajowym z popsutymi siedzeniami lotniczymi i z JEDNĄ zasikaną i brudną toaletą, w której nie było wody! Pani rezydentka poinformowała nas, że biuro od początku 2009 roku pobiera od ludzi kasę za przedziały sypialne, a wykupuje takie dziadostwo! Najlepszy numer wykręcili nam pracownicy S&F w ostatnim dniu pobytu. Mieliśmy stawić się w holu hotelowym o określonej godzinie , by pojechać na lotnisko. Czekamy na rezydenta 45 minut i wreszcie sami zadzwoniliśmy do rezydentki z El Palacio, że nikt nas nie odbiera z hotelu. Okazało się, że musieliśmy sami złapać taksówkę i pędzić na lotnisko, bo inaczej nie odlecielibyśmy w tym dniu do kraju! Pan rezydent[ tubylec] z zażenowaniem przyznał, że o nas zapomniał! A co, nie mógł biedaczek? Nasze reklamacje biuro S&F ma w dupie i uznaje za całkowicie bezzasadne. Ale my im tego nie podarujemy, bo za niemałe pieniądze sprzedali nam bubel, który nieuczciwie i nieprawdziwie przedstawili w ofercie!

Ta historia bardzo mi przypomina moją. Wysłałam reklamację i czekam. Mój samolot był opóźniony o 18 godzin, po czym na lotnisku okazało się że jeszcze 4. Dzień stracony. Powrót natomiast byłw dniu oznaczonym na umowie - ale o 2.30 nad ranem. Tez sie czuje oszukana bo w ofercie napisali wylot o 8 rano a wylecieliśmy o 5 rano następnego dnia.
Oszukują w ofercie. Teraz widzę ze z pociagami w egipcie tez kręcą.
To się powinno zgłoscic do jakiejs instytucji ochrony konsumenta.

Sun & Fun to najbardziej dziadowskie biuro jakie moze być..

Moja rezydentka ie odwiozła nas do hotelu, sami sie musielismy kwaterować, z powodu tego opoznienia za sniadanie (oplacone w S&F ! od wczoraj ) musieliśmy dać kelnerowi po 5 dinarów to wyciagnał jakieś resztki.
Potem jej nie widzielismy, przychodzil jakis zarozumialy typ kasować pieniadze na wycieczki, zadnego wprowadzenia dla osob ktore sa pierwszy raz ani nic. Najlepszy nnumer wycieli nam na koncu - przyjechal busik z kierowcą mówiącym tylko po arabsku i francusku i mial nas wiezc 2 godziny do lotniska. Skandal.

Nigdy nie polece nikomu tego biura. Wspolpracuja z najgorszymi partnerami - dziadami i sami sie tacy stali... nigdy S & F,

7
IP: 88.156.188.8
katarzyna
Gość
jacolk napisał
witam,
jakimi liniami lata sun&fun do hurgady???
LATA AMC SUPER LINIE PROFESJONALNA OBSŁUGA, ZAWSZE CATERING NA POKŁADZIE, SAMOLOT BARDZO CZYSTY, LATAM Z SUN FUN I JEST WSZYSTKO OK , A POLACY TO TAKI NARÓD ZE ZAWSZE NARZEKA, JA NP BYLAM SWIADKIEM JAK PANI MIALA ZASTRZEZENIA ZE NIE POJECHALA NA WYCIECZKE BO ZASPALA, MIALA PRETENSJE DO REZYDENTA ZE NIE POCZEKAL NA NIA BO ONA ZASPALA TYLKO 20 MINUT,LUDZIE NIE DAJMY SIE ZWARIOWAC, TO JEST CHORE, CZAS TO PIENIADZ, WIEC BUDZIKI WOZIC ZE SOBA, JA LATAM TYLE LAT I ZAWSZE SLUCHAM O JAKIS PRZEDZIWNYCH WYMYSLACH KLIENTOW Z POLSKI NIE NADARMO MÓWI SIE ZE NAJGORSZY KLIENT TO Z POLSKI BO ZA MALE PIENIADZE CHCIALABY GWIAZDKE Z NIEBA, NIE PASUJE MU KOLOR MEBLI, SCIAN, A TO W LUKSORZE ZA GORACO, A TO DOSTAŁ ZEMSTY FARAONA ITD...JAKBY TO BYLA WINA REZYDENTA, LUDZIE NAJWAZNIEJSZE NA WCZASACH TO HUMOR, BO PRZECIEZ JEDZIECIE TAM ODPOCZAC A NIE SIEDZIEC W POKOJACH, NAJWAZNIEJSZE W HOTELU TO CZYSTOSC, BRAK ROBACTWA, I UCZCIWA OBSLUGA, PODKRESLAM UCZCIWA A NIE CIAGLE SZCZERZACA SIE OD UCHA DO UCHA , BO ONI TEZ SA LUDZMI, PRACUJA CIEZKO OD RANA DO NOCY I NALEZY ICH TRAKTOWAC Z SZACUNKIEM A NIE NALEZY MYSLEC ZE BEDA CIAGLE NADSKAKIWAC, JAK SIE ICH PONIZA, ONI SWIETNIE ZNAJA JEZYKI I ZAWSZE WIEDZA KIEDY SIE COS ZŁEGO O NICH MÓWI.JA OSOSBISCIE ZAWSZE WIDZE ICH USMIECHNIETYCH POMIMO PROBLEMÓW I PODZIWIAM ICH ZA TO. OCZYWISCIE ZE MAJA INNA KULTURE INNE PRZYZWY ZAJENIA KTORE MOGA NAS DRAZNIC ALE PO TO SIE JEDZIE W SWIAT ZEBY WLASNIE Z INNYMI KULTURAMI SIE ZAPOZNAWAC, BYLAM W EGIPCIE WIELE RAZY , ZAWSZE WRACAM NALADOWANA POZYTYWNA ENERGIA, ALE NIE DZIEKI SZEROKO ROZWINIETEJ SEXTURYSTYCE:-)), CHOCIAZ JESLI KTOS JEDZIE I MA TAKI ZAMIAR TO JEGO SPRAWA, KAZDY WYPOCZYWA JAK CHCE, JAK PORUSZAŁAM TEMAT BEZPIECZENSTWA BIURA, OBYCZAJOW W HOTELACH I ZACHOWANIU MOICH RODAKÓW I MAM NADZIEJE ZE MOJA WYPOWIEDZ POMOZE NIEKTORYM NIEZDECYDOWANYM, JA ZAWSZE MIESZKAM W ROYAL PALACE, SUŁTAN BEACH W POBLIZU JESZCE JEST FAJNY CHARM LIFE I SINDBAD, JEST TO DZIELNICA TURYSTYCZNA Z PRZEPIEKNYMI DEPTAKAMI SKLEPAMI, DYSKOTEKAMI, NIE POLECAM SEKKALI BO TAM JEST STARSZNIE GLOSNO I SMIERDZI SPALINAMI, SEKALLA TO JUZ RELIKT, POZDRAWIAM
dzięki i pozdrawiam
katarzyna
Gość
Helena napisał
Identyczna sytuacja jak opisana przez Łukasza przydazyła sie również mnie i innym ok 50 turystom z Polski, którzy wykupili wyjazd z SUN&FUN. Wyjazd mielismy w dniu 30.04.09 z W-wy do Hurghady do hotelu SEA GULL niestety spedzilismy tydzień w SULTAN BEACH-to był jeden wielki koszmar. Po powrocie napisałam skargę, ale niestety bez rezultatu.Owszem dostałam odpowiedx ale negatywna, na miejscu rezydenci wciskali nam inf. że to oferta traf, a w Polsce biuro podróży twierdzi, że to nie z ich winy.Myślę, że jedenym rozwiązaniem byłby pozew zbiorowy, bo tylko taki przynosi rezultaty. Absolutnie nie polecam tego biura.

GWARANTUJE ZE SUŁTAN BEACH JEST W LEPSZEJ DZIELNICY !!I LEPSZYM HOTELEM !!!NIZ SEA GULL
TAYCOM
Gość
taycom napisał
Witam
jedziemy w czerwcu do ali baby z sun fun na 7 dni zapłaciłem prawie 7 tysiaków za 2 dorosłe osoby i dziecko i jak to czytam to mdleje

Byłem z sun fun w ali babie jedno słowo ZAJEBISCIE POLECAM LECZ NIE NA 7 DNI TYLKO 14
IP: 79.185.148.227
Gigosie
Gość
Na początku lipca wróciliśmy z Tunezji - spędziliśmy w 8 osób tydzień HB w hotelu Sofitel 5* w Hammamet Yasmine, oczywiście z Sun&Fun.
Sporo negatywnych opinii o ich ofercie przeczytanych przed wyjazdem może popsuć nastrój, jednak poza kilkugodzinnym przesunięciem godzin wylotu i powrotu (w sumie na starcie wygraliśmy trochę dnia kosztem zarwanej ostatniej nocy) nie było się do czego przyczepić.
Dzielnica, hotel i kuchnia warte polecenia (spokojni goście, miła obsługa, wieczorne animacje, duże urozmaicenie potraw i żadnych kłopotów zdrowotnych a próbowaliśmy odważnie wszystkich specjałów), rezydentka ok, w okolicy tylko inne nowoczesne hotele i znany port jachtowy...
Odmówiliśmy jednak sobie dwudniowej wycieczki po Saharze (El-Jam, Matmata, Kairuan, itd.), co innego gdybyśmy byli tam dwa tygodnie...
IP: 78.129.5.138
kiepski poczatek
Gość
Moi znajomi wylecieli dzisiaj z tym biurem do Egiptu. Wczesniej słyszeli kilka niepochelbnych opini, mimo wszystko postanowili zaryzykować. Dzwonili do mnie przed kilkunastoma minutami, że już 4 godzinę siedzą na lotnisku!!! Otóż po przylocie okazało się, że nie ma dla nich miejsca w hotelu, w którym mieli być zakwaterowani. Pani rezydent zaporoponowała im miejsca w hotelu 4 gwiazdkowym mimo, że zarezerwowali 5 gwiazdkowy!! Kiedy się nie zgodzili rezydentka zaczęła dzwonić do kogoś, że są nieuprzejmi i ona nie potrafi z nimi rozmawiać. Następnie oświadczyła im, że skoro nie chcą iść do 4 gwiazdkowego hotelu to mogą sobie wracać do Polski na własny koszt. Ona nie bedzie z nimi siedzieć na lotnisku, oczywiście rezydent nie może tak zrobić, chyba wszyscy wiedzą, więc była to zwykła próba szantażu. Teraz, po 4 godzinach siedzenia na lotnisku biuro proponuje pobyt tydzień w jednym 5 gwiazdkowym hotelu, drugi tydzień w innym również 5 gwiazdkowym... Zobaczymy jak to się skończy... Póki co zamiast odpoczynku - nerwy...
IP: 78.8.127.63
pgal
Gość
czy ktoś był z S&Fun w Emiratach - Fujaraih Rotana hotel 5*, 2 os. - 14 dni full board. Jak było? I jakie linie to obsługują ? pozdrawiam
IP: 148.81.254.66

Strona: « < ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... > »

Forum turystyczne » biuro podróży SUN & FUN

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij