» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » biuro podróży SUN & FUN

biuro podróży SUN & FUN

Strona: « < ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... > »

Autor Treść
Użytkownik
Sun & Fun to jeden wielki skandal! Byliśmy z mężem z tym biurem na rejsie po Nilu połączonym z pobytem w Hurghadzie. W hotelu Royale Palace przydzielono nam stare bungalowy z popsutą klimatyzacją, która ciągle wywalała korki! O 1-ej w nocy przychodzili monterzy, by to naprawić, zresztą nieskutecznie. Po prośbie[ pokornej] u p. rezydenta Kuby , otrzymaliśmy pokój w nowej części hotelu i już nie narzekaliśmy. Naiwniacy.Tydzień minął i wyruszyliśmy do Luksoru , skąd zaczynał się nasz rejs po Nilu. Pani rezydentka zakwaterowała nas w kabinie na samym dole- okno na poziomie wody, bo do 5* statku mieliśmy hotel 4*[ różnica w cenie całej imprezy wynosiła200pln- 3450,- 3250,-]. Za wycieczkę do Abu Simbel[ autokarem z Asuanu] płaciliśmy p. Alicji po 75$ od osoby, gdy z Hurghady taka wycieczka kosztuje mniej!
Gdy zachorowałam i musiał pomóc mi egipski lekarz, okazało się, ze w dokumentach od S&F nie ma polisy ubezpieczeniowej Nikt z uczestników rejsu polisy nie miał! Zapłaciłam za 2 zastrzyki 32 dolce, trudno! Horror zaczął się później. Mieliśmy przejazd pociągiem z Asuanu do Kairu. Według oferty i ceny biura miał być wagon I klasy z 2-osobowymi przedziałami sypialnymi. Tym czasem 900 kilometrów przejechaliśmy w wagonie niemal tramwajowym z popsutymi siedzeniami lotniczymi i z JEDNĄ zasikaną i brudną toaletą, w której nie było wody! Pani rezydentka poinformowała nas, że biuro od początku 2009 roku pobiera od ludzi kasę za przedziały sypialne, a wykupuje takie dziadostwo! Najlepszy numer wykręcili nam pracownicy S&F w ostatnim dniu pobytu. Mieliśmy stawić się w holu hotelowym o określonej godzinie , by pojechać na lotnisko. Czekamy na rezydenta 45 minut i wreszcie sami zadzwoniliśmy do rezydentki z El Palacio, że nikt nas nie odbiera z hotelu. Okazało się, że musieliśmy sami złapać taksówkę i pędzić na lotnisko, bo inaczej nie odlecielibyśmy w tym dniu do kraju! Pan rezydent[ tubylec] z zażenowaniem przyznał, że o nas zapomniał! A co, nie mógł biedaczek? Nasze reklamacje biuro S&F ma w dupie i uznaje za całkowicie bezzasadne. Ale my im tego nie podarujemy, bo za niemałe pieniądze sprzedali nam bubel, który nieuczciwie i nieprawdziwie przedstawili w ofercie!
IP: 81.15.213.56
beata
Gość
jade w lipcu do Tunezji hotel polozony w turystycznej dzielnicy Skanes hotel Skanes Rivage moze ktos tam jakie wrazenia z biura Sun Fun
IP: 84.40.220.148
rami84
Gość
2 dni temu wróciliśmy z chłopakiem z Turcji. Byliśmy w hotelu Gorgulu w centrum Alanya, a organizatorem pobytu było biuro Sun & Fun. Dziwią mnie te wszystkie negatywne komentarze. Od samego początku, aż do końca wycieczki wszystko było zorganizowane na najwyższym poziomie. Rezydenci byli przesympatyczni i odpowiedzialni, a ich znajomość języka tureckiego była dodatkowym atutem. Podczas tygodniowego pobytu 3 razy odwiedzali nas w hotelu, przekazując rzetelne informacje i odpowiadając na wszelkie pytania. Co więcej podczas jednej z wizyt zaoferowali nam podwóz do miejsca, do którego akurat mieliśmy się wybierać. Hotel był przytulny, standard zgodny z opisem, obsługa miła, do plaży mieliśmy 20metrów. Jestem przekonana, że wrócimy tam w przyszłym roku. A wszystkim, którzy mają problemy z rezydentami współczuję- my trafiliśmy na świetnych, młodych ludzi. Na zakończenie mała rada- może zamiast narzekać postawicie się w roli osob, które pracują jako rezydenci! nie jesteście ich jedynymi turystami, a jesli nie potraficie poradzić sobie za granicą, to proponuję pojechac nad polskie morze lub w góry - pogoda co prawda nie jest wówczas gwarantowana, ale przynajmniej dogadacie się w narodowym języku!
IP: 62.89.102.36
crudity
Gość
Właśnie wszystko zależy od państwa i rezydenta, który akurat tam się znajduje.
Wiem, bo nasza pani rezydent kiedyś opowiadała, że turyści np z całymi papierami wrzucili ją do basenu, komórka, ubezpieczenia, pieniądze... wszystko zalane, a ta co im mogła powiedzieć? Uśmiechnęła sie i wyszła... Rezydenci są źli, bo czasem po prostu turysta jest namolny. Ja jak mam coś zepsutego w pokoju to idę na recepcję i do dyrektora hotelu a nie do rezydenta, bo ten na 50% tego nie załatwi. Co do ubezpieczenia. To zalezy kto Wam sprzedaje wakacje, czy zwykły nieznajomy człowiek, który wciśnie Wam wszystko czy zaufany znajomy; tak jak nam. My zawsze mamy wszystkie ubezpieczenie i wgl. Za lekarza zawsze się płaci na własną ręke, a potem należy się zgłosić po zwrot pieniędzy po powrocie... Dużo chyba nie wiecie!
IP: 83.230.16.103
katarzynaj15
Gość
Czy ktoś z Państwa był z tym biurem w hotelu Millenium, obecnym Amway Oyoun w Sharm???? Tyle złego naczytałam się o tym biurze, ale żadnej opinii o tym hotelu. Czy nikt w nim nie był????
IP: 78.154.80.172
Andre
Gość
ja również lece z tym biurem lecz do hurghardy....ciekawe jak bedzie hihiih
IP: 84.10.109.27
daniel
Gość
wybieram się własnie do Turcji i zastanawiam się z jakim biurem lecieć. Przeglądnołem opinie o większości biur w internecie i wygląga, że najlepiej siedzieć w domu bo wszystkie są beznadziejne. Mam wrażenie, że wpisy na forach są przeważnie od osób rozgoryczonych po wycieczce ponieważ zadowlonym klientą nie chce sie poprostu tracic czasu na takie wpisy. Chyba trzeba zignorować większoś komentaży i skupić na opinii o hotelu, do którego się wybiera, a nie biurze, z którym się leci. Życzę miłych urlpoów.

Daniel
IP: 89.250.198.254
crudity
Gość
Danie, ja polecam Alfa Star... Co prawda byłem z nim tylko w Egipcie i Turcji (raz) polecam go gorąco, bo z reguły rezydentami są Polacy. Dodatkowo bradzo mili i przyjaźni. ;-)
IP: 83.230.16.103
ola
Gość
w tym roku jadę z sun&fun do Hurghady. w nosie mam wszystkie opinie ;] malkontenci niech zostaną w domu, a na wakacje wyjeżdżają ludzie pozytywnie nastawieni. osoby, które są zadowolone prawdopodobnie nie napiszą o tym, jak było wspaniale, tylko wieczni krytykanci, którym non stop coś przeszkadza znajdą zawsze jakiś powód do narzekań. wiele moich znajomych podróżowało z tym biurem i nikt nie miał najmniejszych zastrzeżeń, więc jestem spokojna :)
IP: 87.239.193.188
30Agulka
Gość
Wczoraj wrócilismy z rodziną z Tunezji, bylismy w Hotelu Almaz z biura Sun&Fun.
Nie mamy żadnych zastrzeżeń do nich, mieliśmy możliwość poznania dwóch rezydentek Agatę i Sylwię. Sylwia okazała się bardzo sympatyczną, pomocna osobą i tu właśnie chcemy jej serdecznie podziękować. Pożyczyła nam własny aparat, ponieważ nam padł drugiego dnia. Pomocna i życzliwa osoba.
My jesteśmy w 100% zadowoleni z wakacji. :) :) :)
IP: 83.1.99.103
jogi
Gość
Mam inne zdanie niż większość z Was. Byłam z San&FUN w Egipcie i Tunezji. Świetnie zorganizowane wycieczki,kompetentny rezydent, czułam ich opiekę od spotkania na lotnisku w Katowicach aż po przylot z powrotem. Polecam bo mam dobre doświadczenia
IP: 62.111.145.22
jusia
Gość
Czy ktoś ma wspomnienia z wyjazdu z sun&fun do hotelu saadia?? Chcemy jecha z dziecmi.
IP: 79.185.44.242
alka
Gość
Czy ktos był z tym biurem w hotelu Millenium - proszę o opinie:)
IP: 77.91.54.67
alka
Gość
Millenium w Egipcie.
IP: 77.91.54.67
Klara
Gość
Do artur #440
jestem bardzo ciekawa Twojej opinii po powrocie z Sharm Hotel Club Farana 4*, bo jadę tam w połowie lipca.
Napisz kilka słów, jak było.
Pozdrawiam.
IP: 87.252.227.4
gregory3929
Gość
ja jadę pierwszy raz z sun&fun do faraany w sharm. Proszę o opinie na temat tego co oferują w hotelu dla tego biura podróży. czy spodziewać się można kichy czy czegoś pozytywnego. Club jest popularny więc pewnie ktoś już był w tym sezonie. Interesuje mnie przede wszystkim które pokoje wybrać aby były czyste, z sejfem i daleko od dyskoteki. za podpowiedzi dziękuję.
IP: 89.76.133.8
seba
Gość
Witam

Wybieram się razem z moją partnerką z biurem SUN&FUN we wrześniu na rejs po nilu 5* + hotel 5* w Hurghadzie, ale nie wiem jaki. Rejs ma trwać 4 dni potem przejazd pociągiem do Kairu i tam dwa dni po czym dalej busem do Hurghady
Czy ktos był. Proszę o informacje i opinie jak to wyglada. Czy dało się przeżyć?? Czytając różne informacje sam nie wiem co sądzić??
IP: 83.13.70.114
Alishia
Gość
Ja byłam teraz pod koniec maja w Sunrise Royal Makadi. Hotel zdecydowanie polecam, dobry pod każdym względem, nie możemy też narzekać na opiekę rezydenta. Sensowny facet.
Natomiast wycieczki fakultatywne!!! Horror. Przewodnik beznadziejny, mała wiedza, problem z wysławianiem się po polsku, za to silna chęć nawrócenia nas na Islam i przekonania, że Polska jest złym, brudnym, zdemoralizowanym krajem.
Częste opóźnienia autokarów, dochodzące nawet do trzech godzin :/ Poza tym w naszym hotelu działało też Ecco holidey i ich wycieczki (sądząc z opisu takie same) były o 10 - 15 dolarów tańsze na osobie.
IP: 83.24.162.240
Seba
Gość
seba napisał
Witam

Wybieram się razem z moją partnerką z biurem SUN&FUN we wrześniu na rejs po nilu 5* + hotel 5* w Hurghadzie, ale nie wiem jaki. Rejs ma trwać 4 dni potem przejazd pociągiem do Kairu i tam dwa dni po czym dalej busem do Hurghady
Czy ktos był. Proszę o informacje i opinie jak to wyglada. Czy dało się przeżyć?? Czytając różne informacje sam nie wiem co sądzić??

Przepraszam nie zadałem poprawnei pytania.
Jak wygladała sytuacja z podróżą pociągiem z Assuanu do Kairu,
oraz jakie mieliscie warunki na statkach
IP: 83.13.70.114
andzia
Gość
Gonia napisał
andzia napisał
wybieram sie w maju z rodzinka do magawish
czy ktoś tam był????

Jedziemy 17 maja do Magawish w 3 osoby z Poznania

hej hej już wróciliśmy :'(
IP: 83.16.59.10
majka
Gość
My też z sun fun do El bousten w Tunezji......Jak czytam opinie o tym biurze to mi ciary wychodzą....Mam cichutką nadzieję że będzie ok bo do 26 czerwca coraz bliżej.
IP: 93.159.10.4
dj-ka
Gość
wybieram sie Club Farana 23.06 z sun fun i zaczyna mi sie włos jeżyć jak słysze opinie.....poczytałam troszku opini na temat hotelu i w sumie nie powinno być źle :/ na szczęście znam bardzo dobrze angielski i mam "niewyparzoną" mordkę więc jak cos to wykłóce się o swoje ;)
IP: 83.26.162.10
Zuti
Gość
beata napisał
jade w lipcu do Tunezji hotel polozony w turystycznej dzielnicy Skanes hotel Skanes Rivage moze ktos tam jakie wrazenia z biura Sun Fun

Skanes Rivage, dla mało wymagających klientów, ale naprawdę wporządku, jedzenie dobre, blisko plaża, pokoje skromnie urządzone ale czyste, ładny duży ogród
IP: 87.205.19.68
Zuti
Gość
dj-ka napisał
wybieram sie Club Farana 23.06 z sun fun i zaczyna mi sie włos jeżyć jak słysze opinie.....poczytałam troszku opini na temat hotelu i w sumie nie powinno być źle :/ na szczęście znam bardzo dobrze angielski i mam "niewyparzoną" mordkę więc jak cos to wykłóce się o swoje ;)

Hotelem Club farana nie masz co się martwic, naprawdę fajny hotelik, byłam tam z Sun& Fun i wszystko było wporządku a był to już mój trzeci wyjazd. Plaża fajna, duża, super animacje, jedzenie też pychotka, dużo basenów i dyskoteka na terenie hotelu. O tyle fajnie, że bardzo mało rusków a za to dużo włochów, bo właścicielem jest włoch, wiec pozytywna zabawa:)
IP: 87.205.19.68
anhela
Gość
Witam:) wybieram sie z rodzina w lipcu do Monastoru a dokładnie hotel Skanes El Hana czy ktos moze juz tam był?prosze o opinie...
IP: 85.219.178.107

Strona: « < ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... > »

Forum turystyczne » biuro podróży SUN & FUN

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij