» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

RAWDA Bułgaria

Wakacje w Rawdzie Opinie o hotelach w Rawdzie

Strona: « < ... 155 156 157 158 159 160 161 162 163 ... > »

Autor Treść
Klaudia
Gość
Olu, byliśmy na wielkim bazarze, coś niesamowitego, masz rację, kolory piękne i te wszystkie swiecidełka :) Na egipski niestety nie dotarliśmy. Powiem Ci, że byłam w wielu dużych, europejskich miastach, ale Stambuł coś od nich odróżnia, ten klimat jest fascynujący! Co do ruchu drogowego to mam takie samo zdanie, baliśmy się trochę z chłopakiem przechodząc przez uliczki, bo to, że piesi mieli zielone światło nie oznaczało wcale, że samochody nie będą jechać :D Strasznie mi też teraz brakuje śpiewu muezina nawołującego do modlitwy z minaretów :) Rejs po Bosforze też był świetnym wyborem, super wrażenia :)
IP: 89.75.74.12
Klaudia
Gość
Nam się jeszcze bardzo podobało gdy szukaliśmy wieczorem jakiejś knajpki żeby cos zjeść, a wcześniej już sporo wydaliśmy na różne pamiątki, więc szukaliśmy czegoś w rozsądnych cenach ;) Trafiliśmy do miłej restauracyjki, gdy już zamówiliśmy jedzenie zorientowaliśmy się, że w karcie w ogóle nie ma alkoholu :shock: Zdziwieni tym faktem pytamy kelnera o co chodzi, na to on odpowiada, żeby się tym nie sugerować, bo jest wszystko czego tylko zapragniemy :D My w jeszcze większym szoku powiedzielismy, że mamy ochotę na piwo. Kelner odszedł na bok, zawołał jakiegoś gościa, tamten gdzieś poszedł, po paru minutach wraca z siatką z browarkami :D To się nazywa podejście "nasz klient nasz pan" ;)
Pozdrowienia :)
IP: 89.75.74.12
Ola
Gość
Klaudia, masz stu procentową rację!! ja też jakoś tęsknię za Istambułem...najchętniej spakowała bym się natychmiast i wróciła!! co do Turków przesympatyczni ( choć znajdą się i mruki jak w każdym kraju) Jak zwiedzaliśmy miasto filmowałam kamerką co się dało,ludzie uśmiechali się,komentowali z uśmiechem na twarzy że będą w innym kraju oglądani, machali...A ten śpiew muezina....do dziś mam ciarki na plecach jak go słyszę...Fajnie było,ale niektórym absolutnie się nie podobało,marudzili że długa jazda,wiecznie nic im się nie podobało ech szkoda pisać.Szkoda że nie odwiedziliście tego Egipskiego Bazaru,ale jak jeszcze kiedyś będziesz w Stambule to na pewno się tam wybierzesz,bo warto.Pozdrawiam
IP: 195.114.185.37
zadowoleni
Gość
Hotel bardzo przytulny i rodzinny; pokoje, łazienka ok-codziennie sprzątane, basen mały ale bardzo zadbany, przemiła obsługa szefostwa-naprawdę życzliwi ludzie; ceny w hotelowej restauracji bardzo przystępne, np. dobre wino już od 3 levów a posiłki bardzo smaczne; odległosc do plaży 10 min pieszo; bylismy we wrzesniu, upalnie-temp. 28 stopni C.
IP: 46.113.157.15
zadowoleni
Gość
dotyczy hotelu imperial w rawdzie
IP: 46.113.157.15
Sandra
Gość
Witam :)

Na stronie OK SERVICES pojawiły się oferty lata 2012.I o dziwo są tylko 4 oferty dotyczące Bułgarii, Hotel Elwira,Afrodyta i jakiś nowy Golden HORN. A gdzie hotel Dolphin i inne?? czyżby biuro za te również nie zapłaciło????
IP: 87.205.129.117
Sandra
Gość
Pozdrowionka cieplutkie dla Wiolika i kaaasiaczka!!!!!!! Jak tam dziewczynki??
IP: 87.205.129.117
ksenia00
Gość
Już jest więcej ofert i nasz Dolphin również aż miło powspominać....
Sandra a dokąd w tym roku...Pozdrowienia dla rodzinki...
IP: 31.63.171.255
kasia k
Gość
witam kto wybiera się do Ravdy Dream Holiday w okresie 30 06/21 07
IP: 93.154.184.207
Basia G
Gość
Witam,
Wybieramy się do Ravdy 10/09/2012 do małego hoteliku "Sonia" z biurem Wakacje dla studenta . Czy ktoś już tam był? Byłabym wdzięczna za opinie. W zeszłym roku byliśmy w Słonecznym Brzegu z tego samego biura , gorąco polecam - wrażenia super. Dla imprezowiczów raj , a dla szukających spokoju też coś się znalazło. Pogoda wyśmienita, ceny we wrześniu na każdą kieszeń. Trochę brudno poza granicami hoteli , rzeczywiście Bułgarzy to lenie, ale nie wszyscy.
IP: 83.26.41.208
natalie
Gość
Hejka wybieram się do rawdy od 12.06.2012 z bydgoszczy.Czy ktoś z bydzi też wyrusza?
IP: 94.40.29.200
Sandra
Gość
ksenia00 napisał
Już jest więcej ofert i nasz Dolphin również aż miło powspominać....
Sandra a dokąd w tym roku...Pozdrowienia dla rodzinki...
a ja mam już dość tej Bułgarii,w tym roku wracam do pięknej i bliskiej Chorwacji,zmienilismy swoje poprzednie auto na nowe Audi A6 w avancie i chyba zapakujemy sie do niego w to co nam bedzie tam potrzebne
IP: 95.41.35.163
kasia k
Gość
Kto wybiera się do Dream Holiday do Ravdy w okresie od 30 06- 21 07 pozdrawiam.
IP: 93.154.244.167
mundi1975ok
Gość
Wybieramy się z żoną i synem do hotelu Bohemi termin 23.08-03.09.2012 z biura Zuways.Wsiadamy w Opolu.Może ktoś w tym terminie również planuje podróż .W grupie razniej.Kontakt meil rajmund1975@interia.pl
IP: 83.30.18.176
mleko
Gość
Witam,wybieram się Radvy w lipcu do hotelu Tomczo ,proszę o opinie
i jeszcze jedno pytanko jak z wymianą waluty gdzie najbezpieczniej wymieniać euro.
pozdrawiam
IP: 93.105.198.136
szaszka
Gość
Witam- byliśmy w zeszłym roku w Rawdzie co prawda w innym hotelu bo Dolphin ale obok Złotej rybki knajpy jest taka mniejsza gdzie pizze robią przy drodze jest kantor i ja zawsze tam wymieniałem pisze ci po jaki kursie euro dostaniesz ileś tam leva np. za 20E tyle za 50 tyle i tak dalej mnie nigdy gość nie próbował okantować a jak pojedziecie do SB to lepiej w Rawdzie sobie wymień bo mnie próbowali tam orżnąć na polu tablica że euro po 1.91 a wszedłeś do środka i babka ci wymienia po 1.50 i ci pokazuje za twoimi plecami malutką tabliczke z i nnymi zupełnie kursami tyle dobrze że człowiek coś tam liznął anglizny i po 10 minutach kłótni i straszeniu jej policją oddala mi całe 50E
Pozdro 8)
IP: 31.134.58.100
mleko
Gość
Dzięki szaszka za odpowiedz ,powiedz mi jak tam ceny w kanjpkach bo jadę ( bez wyżywienia ) gdzie warto się stołować a co omijać szerokim łukiem:)pozdrawiam
IP: 93.105.198.136
szaszka
Gość
Powiem ci tak - Rawda to nie jest miasto jak Sł.Brzeg zależy kto czego oczekuje bo my byliśmy z dzieckiem 5l. więc dyskoteki odpadały a jak pamiętam to jeden taki klubik tam był kolorowe drinki itd.jakby Cię to interesowało ceny myśle że ok.jeśli wezmiesz pod uwage ceny z nad naszego morza to myśle że wyjdzie to taniej a pogoda raczej pewna knajpek jest sporo 2 najbardziej popularne to Złota Rybka i Chuchura z tym że w tej pierwszej raz byliśmy i nic specjalnego wedłu mnie lepsze jedzenie w Chuchurze takie bardziej swojskie regionalne a tam jakby szwedzki stół wszystko za szybą , kelner nakłada na tace i płacisz- wszystko hurtowo jadą a jakośc na drugim planie (np.włosy w jedzeniu) przynajmniej według mnie może niektórzy nie podzielają tego. W Bułgarii dobre mają ich specjały z grila duża jakby patelnia w tym mięso warzywa i fajnie doprawione jakieś 25 leva piwo cola razem 30 i masz już dość po takim zestawie i najlepsze calzone (tzn w czuczurze) też u nich w polsce jeszcze takiego nie jadłem piwo słabe 4.4wolt . My mieliśmy tylko śniadania bo różnie z tymi obiadami jest nam chodziło o to że idziemy coś wrzucić na rusztka jak człowiek jest głodny a nie wtedy kiedy mi ktoś ustala godziny kiedy mam jeść mieliśmy na dwóch dorosłych plus dziecko 500euro i niczego sobie nie odmawialiśmy ( zupek też stąd nie bralismy bo nie na tym rzecz polega żeby człowiek przy garach stał a potem opowiadał że był w Bułgarii czy Grecji) jak coś to pisz
Pozdro szaszka
IP: 31.134.58.100
mleko
Gość
Dzięki pozdrawiam.
IP: 109.196.145.2
ewa
Gość
Witam ! byłam w hotelu Tomczo dwa lata temu , jestem bardzo zadowolona hotelik super właściciel bardzo miły mowi po polsku, spokojnie można wymieniać euro na lewa u niego ,kurs dobry i bezpiecznie . jesli masz pytania chetnie odpowiem
IP: 89.77.240.91
mleko
Gość
Witam,Ewa czy do Neseberu można śmigać plażą?jadę tam pierwszy raz i takie tam błache pytanko mam nadzieję że będzie ok
bo jak czytam na niektórych forach to kurna ręce opadają i ta podróż mnie przeraża tyle godzin w autokarze.pozdrawiam
IP: 83.30.191.165
ewa
Gość
Witam ! Do Neseberu można iść pieszo plażą jest takie jedno miejsce gdzie trzeba wyjść.
na ulicę ,potem dalej brzegiem morza.Nam było szkoda czasu na dojście pieszo bardzo często kursują autobusy, a spacerek po Neseberze może trwać długo ,byłam 3 razy o różnych porach dnia zawsze coś nowego i ciekawego , polecam spacer nocą super oświetlony.Życzę miłego pobytu i nie ma co się przejmować opisami na forach też czytałam przed wyjazdem i byłam w panice, ale okazało się że każdy ma inne oczekiwania, nam wystarczyła fajna pogoda dobre towarzystwo i pozytywne nastawienie. Aha polecam aqa park w Neseberze, suuper. Pozdrawiam
IP: 89.77.240.91
Użytkownik
Rawda to mała miejscowość, lecz posiada swój unikalny klimat. Dużo małych hotelików. Przy wyborze staraj się znaleźć coś blisko plaży. A poza tym dobre jedzenie, którego warto pokosztować.

Pozdrawiam.
IP: 80.53.109.109
mleko
Gość
Witam,czy ktoś się wybiera do Radwy 9 lipca z biur Oskar?pozdrawiam
IP: 83.7.80.245
betka
Gość
Witam!
Jadę z dziećmi 7 i 10lat. Waham się między Słonecznym Brzegiem a Rawdą.
Czy SB nie będzie zbyt przytłaczający??? No i mniej przyjazny cenowo??
Poszę o opinie bywalców. Pozdrawiam
IP: 95.160.143.38

Strona: « < ... 155 156 157 158 159 160 161 162 163 ... > »

Forum turystyczne » Bułgaria » RAWDA Bułgaria

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij