Awawa napisałbbb!
Wróciłam i jestem zachwycona pobytem!!!! Chora z powodu wyjazdu stamtądWszystko jak pisałaś wynalazłam
Zjadłam 2 razy w Lakisie: suvlaki i spaghetti z 4 serami (nadskakują aż miło
, 2 dni szukałam lodów za euro i w końcu je dopadłam!
Naprzeciwko "mojej" ławeczki w parku, obok tek ruskiej knajpy z dachem w paski niebiesko-białe. Lody pycha!!! Chlebek kukurydziany też
Lubiłam tez drożdżówy z jabłkiem. Jadłam też w To Kariati i Rai a także obok To Kariati jest jest tawerna (ni e pamietam nazwy) gdzie np. gyros w picie jest za 1,80. Bardzo mi smakował! Już w drugim dniu trafiłam na tawernę z muzyką buzuki na żywo i byłam wniebowzięta!!!
Spędzałam tam całe noce zasłuchana w głosy greckich śpiewaków i w te cudne piosenki...!!
Grecy wspaniale się bawią z całymi swoimi rodzinami.. Starzy, młodzi.. To była uczta dla mnie móc oglądać starych greków tańczących na parkiecie.. i Ta cała oprawa... Strzelające szampany... Paląca się ogniem whisky - aż żal było patrzec na to marnotrawstwo
Byłam obsypywana mnóstwem kwiatów!
Mieszkałam w Enastron na II piętrze. Miałam narożny pokój, balkon od wschodu. Poleca, bo od 10.00 rano słońce już nie wchodziło do pokoju i można sobie było spokojnie wietrzyć a bryza od morza była super. Widok z balkonu rewelacyjny - z jednej strony na Olimp, a z drugiej widziałam morze w oddali. Polecam wszystkim wczasy bez wyżywienia. Tam na 200m2 jest chyba z 10 supermarketów, z 10 przychodni lekarskich, 2 piekarnie i mnóstwo tawern, sklepików itp. Jedyne czego brakowało to apteki, ale tą znalazłam w Katerini. Byłam tam w środę na targu, o którym ktoś tu już pisał. Dla mnie rewelacja! Oliwek chyba ze 20 rodzajów - 1kg od 2,40euro do 3,80euro. Taki sam wybór w owocach, warzywach itp Warto tam jechać, poza tym w Katerini jest ładne centrum: Terranova ma fajne ciuchy i przeceny dla dzieci a Bershka dla nas
Bbb ja jestem zakochana w tym miejscu, spędziłam tam cudowne wakacje, morze ciepłe i przyjemne (znalazłam sobie ulubioną zatoczkę na pograniczu plaży naturystów i naszej) wszędzie blisko, ludzie przyjaźni. Kupowałam w markecie TEO (zarówno rzeczy codzienne i spożywcze jak i fajne prezenty tam można było wynaleźć. Bbb, nie wiem jak Ty, ale ja już tam chcę wracać!!!!! Tym bardziej, że dzisiaj tam impreza buzuki w mojej tawernie i to beze mnie
Cóż, do następnego razu
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Witam Cię Awawa