» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Grecja » ok services spoko grecja

ok services spoko grecja

Grecja wakacje Grecja opinie o hotelach

Strona: « < ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... > »

Autor Treść
asia
Gość
a jak jest z bankomatami w paralii i olimpic? i czy można płacić kartą w sklepach?
IP: 79.191.32.201
Użytkownik
Ania napisał
Witam,

również byłam w Parali od 5 do 17 sierpnia. Co do opinii Zbyszka i Doroty odnośnie ostatniego dnia pobytu zgadzam się w zupełności, że była to tragedia. Zostaliśmy wywiezieni o godzinie 10 na plażę, a wyjazd do Polski mieliśmy o 22.30. Żadnego rezydenta nikt nie uświadczył przez cały dzień, oprócz momentu przed godziną 16, kiedy to pojawił się rezydent Marcin, który wywiesił listy odjazdów do Polski i nim ktokolwiek zdążył o coś go zapytać odjechał białym wozem. Co z tego, że mieliśmy do dyspozycji kawałek plaży z parasolami jeśli słońce grzało jak szalone (którego chyba w tym dniu każdy miał dość i myślał o drodze, która go czeka). Restauracja, w której niby można było coś zjeść choć to do niej przywożony jest każdy kolejny turnus polaków (nabijanie kasy dla tamtejszej tawerny), niestety zamówienie czegokolwiek graniczyło z cudem, bo ciężko było się dogadać po angielsku nie mówiąc już o polskim. Np. Zamawiając frytki dostałam podwójną porcję choć chciałam jedną, niestety nikt nie rozumiał o co mi chodzi. Jeśli biuro nabija kase restauracji i przywozi jej tyle turystów to wypadałoby kogoś przeszkolić w języku polskim lub chociaż biegle w języku angielskim. A najlepiej by było gdyby biuro było łaskawe pozostawić odjeżdzającym turnusom chociaż 1 rezydenta. Nie dość, że wygonią człowieka z pokoju o 9 rano to się tuła kolejnych 14 godzin. Dziura zabita dechami 1,5 km od miasta bez żadnego sklepu, a przy jedynym automacie telefonicznym w okolicy zalęgły się szerszenie więc dzownienie było ryzykiem.

Co do wycieczek, to z pewnością były ciekawe. Wycieczka na meteory super aczkolwiek pilot Marcinek ogólnie fajny człowiek, ale trochę zakręcony. Ciągle podawał inną godzinę wejścia do klasztoru i trochę ludzie się minęli. Jedni weszli a inni czekali na dole za przewodnikiem i spotkali go gdy grupa schodziła już na dół po zwiedzeniu klasztoru. Ponadto zwiedzaliśmy 1 klasztor, ale nie ten najważniejszy, gdyż akurat tego dnia było to nie możliwe, szkoda, że przy zakupie wycieczki nikt o tym nie informuje. Wycieczkę na Skathios również bym poleciła, super widoki i niezapomniany kolor wody na kamienistej plaży, ale pobyt na ostatniej plaży i to w dodatku dwukrotnie dłuższy niż na 1 zupełnie zbędny. Plaża zawalona ludźmi, że nie ma się gdzie rozłożyć, jeden człowiek obok drugiego. Koszmar. Co do samej plaży to dużo gorsza niż u nas w Parali, pełno śmieci, igieł, któe wbijały się w ciało i nie szło leżeć. Ogólnie piasek czarny, a parasole z leżakami po 8 euro a znalezienie wolnych i tak graniczy z cudem. Paranoja.
Saloniki polecam osobom lubiącym zwiedzanie Kościołów, bo w sumie nic innego tam nie ma, a wycieczka ogranicza się do latania pieszo po mieście w wielkim upale, w środku dnia. Po tym 2 godziny czasu wolnego, w którym nie wiadomo, gdzie się podziać i zamówić jedzenie. Może akurat źle trafiliśmy ze znajomymi, ale szukaliśmy jedzenia w kilku miejscach i wszędzie obsługa rozumiała jedynie w języku greckim, więc w zasadzie z głodu kupowało się jedzenie w ciemno, oczekując co człowiekowi przyniosą, bo odczytanie ich domków i trójkątów jest dość trudne. Tak duże miasto, tylr turystów, a nie kumają po angielsku. Ponadto w samej Parali zakupienie znaczka pocztowego bez kartki jest niemożliwe jak informują rezydenci, więc nadzieją pozostają Saloniki, a tam ... niespodzianka. Na poczcie znajduje się automat do kupna tychże znaczków w językach, uwaga: greckim, hiszpańskim i rosyjskim i bądź tu mądry.
Autokar z Polski do grecji tragedia, firmowy autokar firmy OK Services. Jazda nim była męczarnią dla osób o wzroście 165 cm a co miają powiedzieć wyżsi ? Klimatyzacja w nim działała tylko wtedy gdy oprzystawiłeś do niej ręke, a jak odsunąłeś twarz to już nic nie czułeś. Na szczęscie była pochmurna i deszczowa pogoda w czasie drogi. Poza tym drzwi jakieś nieszczelne, gdyż siedziałam koło drzwi i w nocy wiało od nich niemiłosiernie. W drugą stronę autokar firmy Pastuszak super ! Bardzo wygodne fotele, przyjemna klimatyzacja i super kierowcy serwujący przez większą część podróży filmy, dzięki którym podróż mija szybciej. Pani pilotka również super.
Sam pobyt w Grecji: To nie prawda, że w Grecji nie pada !!! Przez 10 dni pobytu 3 razy padał deszcz, 1 raz była burza, ale trzeba oddać to, że są to opady krótkotrwałe i raczej nie uciążliwe.
Nasz hotel w przeciwieństwie do innych opisanych oprócz naprawdę drobnych usterek był OK. Byliśmy w Porto Dailani w nowej części Parali, co sobie chwalimy, bo do morza było blisko około 250m, plaża była ładna i niezbyt zatłoczona. Do miasta było około 10 minut pieszo, ale chociaż była cisza i spokój a nie gwar jak w mieście i można było posiedzieć w ogrodzie. Pokoje czyste, duże (zamawialiśmy 2 osobowe, a mieliśmy po 3 łóżka, z czego 1 stało puste ;) ), fakt, że z tego wlewu od zlewu trochę śmierdziało, ale to chyba u nich normalne. Łazienka czysta, prysznic z zasłoną, co prawda popsuł nam się po kilku dniach wentylator, ale w niczym to nie przeszkadzało, a pomimo zgłoszenia tego faktu w 3 dniu, maestro stwierdził, iż jest to bardzo duży problem i do końca naszego pobytu już się nie pojawił.
Posiłki wykupliśmy poprzez biuro w pobliskim apartamencie Yakintos i w zasadzie to nie narzekamy, jednak jak się wróciło z wycieczki później (Skathios 23) to nie otrzyumaliśmy pełnego posiłku, więc to trochę oszustwo. A przy wykupie pani rezydent Ania zapewniała, że o każde porze będzie na nas czekał pełny posiłek. To troche żenujące, żeby chodzić i się porsić o to co się zapłaciło.
I jeszcze o wycieczkach. Było to napewno męczące i niewygodne, iż pomimo 10 dniwego pobytu nie można tego jakoś sensownie rozłożyć, tylko prze pierwsze 5 dni nigdzie się nie jedzie a później dzień po dniu. A na zarzut do pani Grażynki, że późno wróciliśmy ze Skathios (23), a rano trzeba wstać na kolejną wycieczkę odparła, że ona też rano wstaje, tylko chyba zapomniała dodać, że ona bierze za to pieniądze, a my przyjechaliśmy na wypoczynek i rano to wsteję do pracy, a nie na urlopie.,
Jeśli ktoś ma jakieś pytania odnośnie pobytu to służę pomocą, Pozdrawiam.

Do Ani >>>>>
Aniu Rezydent Marcin nie odjechał tylko uciekł białym wozem bo ci co juz byli w tawernie mało go nie pożarli ze złości a kolejny rezydent pojawił sie przed odjazdem ostatniego autokaru czyli ok. godz, 22.15. A ten spęd nas Polaków mam uwieczniony na filmie... szkoda tylko , że nie uwieczniłam afery o zwalniany przezemnie lezak na plaży.Pozdrawiam serdecznie.
IP: 83.24.103.16
gaguga
Gość
Grecja jest ok,ale biuro? tragedia i hotel rainbow też s.Nie polecam nikomu ani biura ani hotelu. zgadzam się z opiną Zbyszka.Na pewno już z tym biurem nigdy nie pojadę i nigdzie nie tylko do Grecji.Takie biura powinni zamykac!!!
IP: 88.156.74.2
wczasowiczka
Gość
A ja sie z Tobą nie zgadzam.Owszem,ostati dzień jest męczący,ale do wytrzymania tak jak i podróz,my jesteśmy wszyscy zadowoleni(17osób).Tak jak pisałam wcześniej,mielismy szczęście i nic tak drastycznego nie zepsuło nam urlopu.Poza tym inne biura -renomowane i drogie!!!!!!!!-tez mają wpadki,np w zeszłym roku czekaliśmy 9h na lotnisku na samolot na niewygodnych krzesłach i nawet nie przeprosili,więc jest róznie.Jest dużo ludzi zadowolonych z ok services,chocby dlatego,ze za małe pieniądze mają szanse wyjechac na wakacje,zobaczyc inny kraj( i miec ciepło a z tym nad naszym morzem różnie)więc dlaczego mają takie biura likwidowac?przecież każdy ma wybór.Ja z tym biurem pojadę w przyszłym roku a ktoś ,komu sie nie podobało ,wybierze inne i albo będzie zadowolony albo nie,pozdrawiam
IP: 212.87.244.2
Picolo
Gość
"albo będzie zadowolony albo nie..." - doskonałe podsumowanie do każdej dyskusji.
Uczcie się!
IP: 83.4.227.136
basto_krk
Gość
hmmm...chyba powoli zaczynam żałować,że odwiedziłem to forum:/ liczyłem,że znajdę jakieś ciekawe informacje dot. biura OK SERVICES,podróży autokarem jak i samego hotelu /olimpic beach 04.09.09-rainbow/ widze,że opinie są skrajne i tak do końca nie powinienem się nimi sugerować,ale jestem k...a przerażony tym co tu piszecie://// będą to moje pierwsze wczasy za granicą,więc nie mam żadnego porównania...oby mój post po powrocie był pozytywny;) pozdr.
IP: 83.29.146.98
Zawiedziona
Gość
Przynajmniej masz jakaś orientacje czego się spodziewać, ja byłam 2 razy zadowolona, w tym roku mnie zawiedli, mam nadzieję że Twój pierwszy wyjazd będzie udany , miłych wrażeń:-)))
IP: 89.76.84.142
basto_krk
Gość
widzę,że to jest jak loteria:)
IP: 83.29.146.98
Zawiedziona
Gość
Cena jest ich atutem, i dlatego klientów mają w nosie, zawsze się , znajdą chętni :-(((
IP: 89.76.84.142
Użytkownik
Szczerze mówiąc ja żeby nie te jednakowe śniadania dzień w dzień i ten ostatni dzien czyli jak dla mnie spęd na plaży byłabym bardzo zadowolona.... bo faktycznie za te pieniądze daleko sie nie pojedzie. autokar miałam sprawny tylko troche ciasny... a może to ja mam nogi za długie>???? nie ważne .... wyjechalismy najpóżniej ze wszystkich ale i tak ich dogoniliśmy -mówie tu o tych co im biedakom autokar sie popsuł- bo z dwojga złego to już lepiej w barze na plaży posiedzieć niż gdzieś tam.. basto_krk.. co ma być to będzie a może wcale nie będzie tak żle....warto tylko pamietać o tym skladowaniu walizek w bungalowach... jak sie na to przygotujesz to juz nic nie bedzie dla ciebie szokiem.. Pozdrawiam
IP: 83.24.98.91
basto_krk
Gość
dokładnie /domiii/ co będzie to będzie,dlatego staram się już nad tym nie zastanawiać.Niech mnie tylko tam dowiozą,zakwaterują w hotelu i odbiorą po tych 10dniach,a fajne wakacje to ja już sobie zorganizuję;)heeeh dzięki dziewczyny;) pozdrawiam Was;)!
IP: 83.29.131.245
wczasowiczka
Gość
właśnie o tym mówie-najważniejsze jest nastawienie,my wiedzieliśmy co nas czeka:długa i męcząca podróz autokarem-okazało się ,że było lepiej niż sobie wyobrażałam(w zeszłym roku z tego powodu zrezygnowaliśmy),apartamenty dalej od centrum-a tu super pokoje no i ten ostatni dzień,z opowiadań znajomych -koszmar nie do wytrzymania-też do przeżycia.Najważniejsze że zajechaliśmy i wróciliśmy szczęśliwie,bez wyp[adku i awarii!pojechaliśmy większą grupą,by dobrze sie bawic i tak bylo,sami organizowaliśmy sobie czas ,wycieczki fajne a poza tym ciepła woda,słońce,zero zmartwień i super towarzystwo-czego chciec więcej,nawet rezydenci nie byli nam potrzebni i nie czepialiśmy sie szczegółów,życze udanych wakacji i odpowiedniego nastawienia, pozdrawiam
IP: 212.87.244.2
Jolanta S
Gość
witam 21 wróciliśmy z Olimpic Beach ,po czytaniu tego forum pojechaliśmy z wielkim strachem i myślą czy w ogóle dojedziemy . wyjechaliśmy bez dużych opuznień jechaliśmy 25 h , dla nas podróż nie była mecząca mimo ze tak długo jeszcze nie jechaliśmy. apartament anna ładny , z dużym balkonem czyste pokoje bez żadnego robactwa jak tu niektórzy straszą ,były naczynia i sztućce tv lodówka i klima jeżeli ktoś chciał . co do wycieczek polecamy ateny ( trochę męczące ), byliśmy także w meteorach i na olimpie . ceny wycieczek mają najtańsze , rezydent zawsze był w wyznaczonych godzinach ,pilotki bardzo kompetentne . moze ciępłe , plaża ok. ( pozdrawiamy panią Grażynę , rezydenta pana Henryka i pana pilota który zabrał nas z Krakowa i pomógł w przesiadce w Katowicach. Jolanta S
IP: 79.163.223.174
Beata
Gość
Do Jolanty S
Można prosić o kila słow na temat wycieczki na Olimp? Chcę wiedzieć jak rzeczywiście wygląda ta wyprawa,co można zobaczyć i czy warto się zdecydować na tę wycieczkę czy może zamiast niej poleca Pani inną...?
IP: 83.13.222.250
asia
Gość
cyz naprawde wszscy jezdza na wakacje tylko z gotowka i nikt nie wie jek jest w paralii z bankomatami? zawsze bezpieczniej miec przy sobie mniejsza kwote i zabezpieczenie w postaci karty niz siedziec na plazy i pilnowac torebki ;) i czy w venus i eremisie sa tv.dzieki
IP: 79.191.34.8
Jolanta S
Gość
do beaty : wycieczka do masywu olimpijskiego była jedną z najkrótszych . wyjazd był ok godz 8 rano a powrót koło 15. Autokarem dojechało się do Litochoro na wys. ok 1000 m ,później spacer do Wanien Afrodyty wraz z powrotem ok 1 h , piękne widoki , ale jednocześnie niedosyt że można było dojechać wyżej i dłużej tam pobyć, później był krótki pobyt w malowniczej wsi ( Panteleimonas ) , rodzaj skansenu , cena 10 e . Jeżeli miałabym wybierać się tam jeszcze raz , to pojechałabym indywidualnie , autobusy kursują z dworca autobusowego z Katerini co 40 min do Litochoro, cena 2 e, a z Litochoro taksówką można wyjechać na wys 2000 m . Wszyscy wybierali również wycieczkę do meteorów, czas trwania od 8 do 19 ok 180km w 1 stronę , ładne widoki ,zwiedzanie 2 klasztorów jeden samemu a 2 z przewodnikiem . po drodze postój w Wawrzynowej Dolinie i zwiedzanie kościoła w skale św męczennicy , a przed meteorami pracowni ikon . Na Skiathos nie byliśmy ale wrażenia zwiedzających były podzielone, koszt 28 e , jest tam bardzo czysta woda , zwiedza się 2 plaże , jedna kamienista z ozdobnymi kamieniami a 2 z mieniącym się piaskiem pobyt na jednej z plaż to ok 40min a na drugiej ok 2 h , w naszym turnusie nikt delfinów nie widział .
gość
Gość
ja osobiście nie korzystałam z bankomatów ale w parali są , w olimpicu niestety ich brak >
Użytkownik
Tylko ze podobno zalezy od karty czy zostanie Ci wyplacona kasa... niechcacy podsluchalam rozmowe ludzi na sniadqaniu ze podobno jakis kart nie obsluguje jakis tam bankomat w paralii tylko nie wiem jakiej czy z paskiem magnetycznym czy cz chipem. Myslę ze lepiej wziac gotowke. Ja tak zrobilam i wcale nie bralam calej kasy ani komorek na plaze.
IP: 83.24.107.33
Użytkownik
wiecie co??? ale najlepiej wypozyczyc autko i zobaczyc kilka miejsc.. cana mysle atrakcyjna bo ok 40E za dobe... jak sie kilka osob zlozy to wychodzi atrakcyjna cena wycieczki
IP: 83.24.107.33
asia
Gość
dzieki domii. czy orientujesz sie ile sie jedzie z paralii do salonik ,bo nie wiem czy wykupic wycieczke czy pojechac indywidualnie ,bo mam w planach wieksze zakupy i nie wiem czy na tej wycieczce zdaze objechac planowane sklepy. .
czy wybiera sie ktos do paralii we wrzesniu?
IP: 79.191.37.216
Beata
Gość
My z mężem będziemy w Paralii własnie we wrześniu od 7 do 17.Lecimy samolotem z Katowic a mieszkać będziemy w hotelu Principal.
IP: 83.13.222.250
natalia
Gość
wczoraj wróciłam z Thassos (skala potamias). wszystko jaknajbardziej ok. cudowna miejscowosc, organizacja bardzo dobra. z wycieczek fakultatywnych polecam rejs statkiem (chociaż troche drogo- 38 euro od osoby). i polecam wynajecie auta (firma speedy- 35 euro za caly dzien), pojechalismy do limenas i za paliwo zaplaciliśmy 3 euro;)
IP: 94.40.87.2
pioneer
Gość
Zgadzam się z powyższymi opiniami Jolanty S. Ja też własnie byłem do 21 sierpnia w Olimpic Beach. Uważam że jak za takie pieniądze to wszystko było jak w najlepszym porządku. Wiadomo że ludzie wymagają cudów ale to może to nasz turnus tak własnie trafił że nie było żadnych problemów.Uwaga na wycieczki to pchać się tam gdzie pojedzie Pani Ania rewelacyjnie opowiada o Historii miejsc które się zwiedza bo Grażynka też opowie ale to już tak nie wciąga. Pozdrawiam
IP: 83.18.27.102
Smile
Gość
Byłem wraz z dziewczyną 5.08-17.08 w Olimpic Beach były to nasze pierwsze zagraniczne wakacje. Obawy przed wyjazdem były wielkie ale dzięki kierowcą którzy wieźli nas do Grecji podróż minęła nam szybko i przyjemnie. Po przyjeździe trafiliśmy do naszego apartamentu Ermis dokładnie Smile. Pokój a 3 pietrze, ogromy balkon do tego z jednej strony okno z drugiej drzwi balkonowe, przeciąg wieczorami 100% :D. Klimatyzacja za darmo. Na dole w apartamencie sklep Smile najtańszy w okolicy ( chyba).
Co do wycieczek:
Meteory - pilot wycieczki był doskonały, opowiadała z takim przejęciem, że aż chciało się słuchać, co do samego miejsca pięknie jednym słowem.
Skathios - wszystko pięknie gdyby nie to, że pani pilot oznajmiła nam, że nie może nić mówić a w czasie jazdy. W autokarze byli Polacy i Rumuni i to była wada tej wycieczki nic się nie dowiedzieliśmy na temat tej wyspy.
Saloniki - ta saa pani pilot co w Skathios z tą różnicą, że tu cały czas opowiadała wec wiedzieliśmy co jest co :)
Jeśli chodzi o ostatni dzień meczące siedzenie i oczekiwanie na nieszczęsny ostatni autokar 22:30 choć dlamnie to zrozumiana sprawa, że kierowcy musieli odpocząć i do nich nie mam żadnych uwag zreszta w czasie jazdy byli strasznie mili i dzięki nim droga też upłynęła szybko i przyjemnie.
Nam się podobało i za rok planujemy wybrać się znów do Grecji możliwe, że znów z Ok Services wszystko będzie zależało od ofert na rynku :D
Pozdrawiam serdecznie wszystkich znajomych z wspólnych wakacji zwłaszcza Justynę i Adriana.

W razie jakiś pytań lub zdjęć apartamentu proszę się zgłosić :)
IP: 85.198.204.165
xD)
Gość
Smile- mogl bys sie od mnie odezwac wojtek8-8@tlen.pl mam kilka pytan;)

pozdrawiam
IP: 83.22.185.182

Strona: « < ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... > »

Forum turystyczne » Grecja » ok services spoko grecja

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij