» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Grecja » ok services spoko grecja

ok services spoko grecja

Grecja wakacje Grecja opinie o hotelach

Strona: « < ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... > »

Autor Treść
Użytkownik
Turysta napisał
czy moglibyście podzielić się ze mną informacją, ile euro wydaliście w Grecji? w szczególności osoby, które były w Olimpic Beach albo w Paralii? ;)

jesli chodzi o Olimpic to jest tansze niz Paralia ...
Dla porównania kawa Frape w O=1.5 E a w Paralii od 2.5E
My z mężem sporo wydalismy bo raczej nie oszczedzalismy ale sama nie jezdzilabym Qadem co dalo by oszczędność ok 180E. Pozdrawiam
IP: 83.24.107.214
Użytkownik
zbyszek napisał
Do pani zadowolonej.
No cóż ludzie mają różne upodobania. Skoro uważa pani że pokrowce na siedzeniach w hotelu Rainbow były czyste to gratuluję. Widzę, że pojęcie czystości jest względne. A w którym miejscu te ubikacje na plaży pani widziała. Ja też widziałem dwie przy przystanku autobusowym, tylko że zamknięte na klucz.

Panie Zbyszku ... tak jak byłam wściekła na ten ostatni dzien to myśle ze nawet laik wie ze jak zamawia na plaży napoje z jakiejs taverny to i w tawernie jest ubikacja do uzytku dla plażowiczów .. nie dajmy się zwariować
Użytkownik
zadowolona napisał
do pana Zbigniewa :nie mieszkałam akurat w tym hotelu ale w apartamentowcu o dużo niższym standardzie niż hotel Rainbow ale bywaliśmy tam bardzo często , także na spotkaniu organizacyjnym i jakoś nie zauważyłam ; brudnych krzeseł i brudnego pomieszczenia, co do plaży to to wcale nie była zaśmiecona a nawet jeżeli się gdzieś zdarzyło to winni są tylko turyści którzy się tak zachowują .A wc na plażach były . Wycieczki - trudno żeby przy 10 -dniowym pobycie mieć je co kilka dni. pozatym nie wiem o co chodzi z tym doładowaniem autobusu na maksa jakoś każdy miał swoje miejsce a trudno żeby jedna osoba siedziała na 2 fotelach , my też wsiadaliśmy przy hotelu rainbow i można było znaleść dogodne miejsca mimo że byliśmy dwoma rodzinami i zwykle siedzieliśmy razem . a co do siedzenia razem z inną rodziną w drodze powrotnej to skąd niby biuro ma wiedzieć z którymi osobami pan się zna , trzeba było poprosić rezydenta żeby tak Państwa umieścił w jednym autokarze a poza tym nie ważne jest które rodziny się znają tylko gdzie kto ma jechać osoby jadące np do Katowic nie pojadą autokarem który nie przejeżdża przez Katowice . Co do ostatniego dnia to nie prawda że dla WSZYSTKICH był koszmarem bo dla ludzi którzy umieli się zorganizować były to naprawdę piękne chwile a godzina odjazdu niebyła 22:30 tylko 21:00 bo akurat my byliśmy ostatnim autokarem który odjechał o tej godzinie . Walizki układali sobie ludzie sami więc jak ktoś nie umiał się zachować i rzucał walizką ( choć nie przypominam sobie takiej sytuacji ) to trzeba było mu zwrócić uwagę a nie potem mieć pretensje. A pan rezydent Henryk oczekiwał zawsze w wyznaczonych godzinach, zawsze miły i dowcipny i nam zawsze pomógł , widocznie miał pan pecha. pozdrawiam

Pani Zadowolona???? chyba Pani coś sie pokręciło.... wyjechalismy o godz. 22.15 DOKŁADNIE
asiula
Gość
czy jedzie ktos z warszawy 4 sierpnia do olimpic lub paralii?
IP: 79.191.30.194
asiula
Gość
to znaczy wrzesnia..
IP: 79.191.30.194
zbyszek
Gość
Do domii. Ok nie twierdzę że w tawernach nie było ubikacji. Ja i tak nie musiałem z nich korzystać gdyż do rainbow mieliśmy nie daleko. Na wschodniej plaży nie było tawern tylko leżaczki do wynajęciaza 3 euro z parasolem i napojem. (to była najbliżasza plaża od hotelu Rainbow w linii prostej). WC niestety nie było. Mój szwagier z rodziną mieszkający w hotelu Europa musiał korzystać z toalety w naszym hotelu. To niestety fakt. Zjeździłem trochę europy i naprawdę sa lepsze warunki i jest czyściej.
IP: 93.105.45.253
zbyszek
Gość
Do pani zadowolonej.
Skoro pani zadowolona tak jest zadowolona i nawet twierdzi, że to ja kłamię w kwestii godziny odjazdu autobusu, twierdzi że pan Henio był miły i uprzejmy (a na pytanie jak ma na imię odpowiedział mi że nie ma obowiązku się przedstawiać), twierdzi że ludzie nie mdleli w autobusie (który spotkaliśmy w Serbii i rozmawialiśmy na parkingu z ludźmi z tego autokaru - nasz się wtedy też zepsół) to śmiem twierdzić że ta pani jest nienormalna albo jest pracownikiem biura OKservices jak niejednokrotnie tutaj pisano.
zbyszek
Gość
I niech mi nikt nie pisze że czepiam się brudnych pokrowców. Na tym akurat najmniej mi zależy lub na WC na plaży. Najważniejsze jest to że dwa dni z dziesięciu spędziłem na oczekiwaniu na inny pokój i spotkaniach z rezydentami w tej sprawie, a dziesiąty dzień na koczowisku. Jednocześnie mój znajomy z innego biura podróży wyjeżdżał dwa dni później i poczekalnię mieli w swoim hotelu a odjazd autobusu do Polski o 14 ej. Da się? A gdy słuchałem opowieści sąsiadki z turnusu z pokoju Rainbow, która 4 lata temu straciła męża i przyleciała z córką pierwszy raz za granicę zbierając euro cały rok na upragnione wakacje (i nie 900 zł jak tu piszą tylko 4800 za dwie osoby o droższych wycieczkach nie wspomnę) i zastają niesprawną spłuczkę lub brak światła w pokoju itp? To po prostu jest mi żal takich ludzi. Więc jak słyszę czego chcemy za taką cenę to mnie szlag trafia. 2400 to mała cena? Ludzie opamiętajcie się!!!
picolo
Gość
Ma Pan rację. Wydaje mi się, że nikt się nie uwziął na OK tylko taka jest rzeczywistość.
Czy ktoś kontroluje pracę tego biura? Czy może mu odebrać koncesję, ukarać grzywną?
Czy to partyzantka, biuro-krzak?
IP: 83.27.113.131
Użytkownik
zbyszek napisał
Do domii. Ok nie twierdzę że w tawernach nie było ubikacji. Ja i tak nie musiałem z nich korzystać gdyż do rainbow mieliśmy nie daleko. Na wschodniej plaży nie było tawern tylko leżaczki do wynajęciaza 3 euro z parasolem i napojem. (to była najbliżasza plaża od hotelu Rainbow w linii prostej). WC niestety nie było. Mój szwagier z rodziną mieszkający w hotelu Europa musiał korzystać z toalety w naszym hotelu. To niestety fakt. Zjeździłem trochę europy i naprawdę sa lepsze warunki i jest czyściej.

To sie nie zrozumieliśmy ... myślałam ze chodzi o kibelek na plazy ostatniego dnia.
tom
Gość
mam pytanko do tych, ktorzy byli w Toroni albo w ogole na 'srodkowym paluchu' na chalkidiki. jak tam wyglada plaza i morze? chodzi mi o to czy jest tylko piach, rowniez na dnie, czy jest ciekawiej, jak np. w chorwacji? nie wiem czy jest sens brac akcesoria, zeby sobie troche ponurkowac...
z gory dzieki za odp
IP: 91.196.215.2
Olcia
Gość
Do Tom - Plaża w Neas Marmaras (obok Toroni) piaszczyst0-drobnożwirkowa. Nurkować można, przy czerwonej boi jeżowce i ładne muszle. Głębiej nie wiem:-) Woda czysta, przejrzysta i ciepła. Niestety nie mam porównania co do Chorwacji - bo tam nie byłam.
Do pozostałych - podróż z biurem OK Serwic bardzo w porządku. Wygodne, sprawne autokary z firmy Pastuszak, sprytni kierowcy, którzy dowieżli nas w obie strony w 23 godziny! Wrażenia z całego pobytu w Hotelu Clio - pozytywne. Nic złego nie powiem ani o Rezydentce, ani o wyżywieniu, które co prawda różni sie od naszego, ale jest "zjadliwe".
Pozdrawiam :))
IP: 84.10.219.251
abdul
Gość
Witam wszyskich 4 wrzesnia jade na wycieczke antyczna grecja (objazdowka) moglby ktos mi poradzic ile zwykle zabieracie do Grecji pieniedzy na 15 dni? mam zagwarantowane sniadania i obiadokolacje. Chcialbym kupic pare pamiatek, dobra metaxe i raczej sie wybawic. Wiem ze kazdy ma inna sume ale chociaz tak orientacyjnie :) A i jeszcze jedno czy buty na jezowce lepiej kupic w Polsce czy tam na miejscu? (podobno ciuchy sa tam tansze) z gory dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam forum
IP: 83.20.17.30
metalfan
Gość
domiii napisał
Pani Zadowolona???? chyba Pani coś sie pokręciło.... wyjechalismy o godz. 22.15 DOKŁADNIE

Jedno pytanie: czasu greckiego czy polskiego? :)
IP: 77.253.95.155
metalfan
Gość
abdul napisał
Witam wszyskich 4 wrzesnia jade na wycieczke antyczna grecja (objazdowka) moglby ktos mi poradzic ile zwykle zabieracie do Grecji pieniedzy na 15 dni? mam zagwarantowane sniadania i obiadokolacje. Chcialbym kupic pare pamiatek, dobra metaxe i raczej sie wybawic. Wiem ze kazdy ma inna sume ale chociaz tak orientacyjnie :) A i jeszcze jedno czy buty na jezowce lepiej kupic w Polsce czy tam na miejscu? (podobno ciuchy sa tam tansze) z gory dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam forum

300-400 euro lepiej wziąć na wszelki wypadek, poza tym to naprawdę warto czasem zjeść poza kwaterą coś smacznego :) Metaxę można kupić po drodze w bezcłówce - spory tam wybór, zawsze biorę z 5 różnych flaszek ;)

Buty można kupić w sklepie sportowym w Polsce. 20-30zł, mi od kilku sezonów służą (piankowe, z gumową podeszwą i ściągaczem).
IP: 77.253.95.155
metalfan
Gość
Sorki za kolejny pod rząd...

Na objazdówkę to nie wiem w sumie - zależy od tego, ile będzie wolnego czasu.
IP: 87.205.173.104
asiek
Gość
jeśli chodzi o metaxe to dobrą czyli 8 czy 12 gwiazdkową lub więcej raczej radze kupić w jakimś sklepie z alkoholami bo na bezcłowce dobrej nie ma 3-5 * bleee... w dobrym sklepie kosztuje kilkanaście euro.polecam ouzo kawowe , choć nie wiem czy na kontynencie można kupić.(specjalność rodos) oraz raki ich czystą,śmierdzi bimbrem ale moc ma :D
IP: 79.191.53.169
Użytkownik
metalfan napisał
domiii napisał

Jedno pytanie: czasu greckiego czy polskiego? :)

Nie było aż tak luxusowo-greckiego.
IP: 83.24.100.254
metalfan
Gość
No ale może ta druga osoba zegarka nie przestawiła )
IP: 87.205.173.104
abdul
Gość
Dzieki za odpowiedz czyle te lepsze na bezclowce sie nie kupi ok a jeszcze jakby ktos mogl mi napisac jak tam sprawa z ciuchami podobno w Grecji sa tansze...? Tez tak myslalem o 400 euro :) Pozdrawiam wszystkich (byle do czwartku :)
IP: 83.26.103.148
metalfan
Gość
Ja w sumie nie jeżdżę na wakacje w celach zakupowych, więc nie wiem. W miejscowościach nadmorskich najwięcej jest biżuterii i rzeczy typu krótkie gacie, kostiumy i koszulki. W Heraklionie było sporo normalnych sklepów, ale jeżeli mojej dziewczynie nic w oko nie wpadło, to ja tym bardziej sobie głowy tym nie zawracałem. Nic tam nadzwyczajnego nie widziałem, a jeśli już, to i tak raczej drożej (na buty sportowe na jakiejś wystawie zerknąłem w celu porównania) niż w Polsce (biorąc pod uwagę wyprzedaże itd.). 400 euro na jedną osobę na objazdówce styknie spokojnie - chyba, że codziennie będziesz chciał jeść w restauracji obiad za ~40€ ;)
IP: 87.205.168.26
Marcelina
Gość
Duch napisał
Marcelina napisał
Duch napisał
Duch napisał
My jedziemy 08.06.2009 do Principal w Paralii.

Tfu, miało być 10.06 :)

Hej,my jedziemy z meżem do tego hotelu 08.09. byłabym wdzięczna za wszelkie porady i opinie o tym miejscu... marcelina1983@poczta.onet.pl
P.S. Jakieś namiary na fajne knajpki i wszelkie atrakcje (no i fotki okolicy :)) mile widziane, z góry wieeelkie dzieki, pozdr :*

Hej, jednak musieliśmy przełożyć wyjazd na 8.09.
Jak tak czytam opinie (chociaż nie wiadomo które są prawdziwe), to chyba najlepiej nastawić się na najgorsze, a później mile się rozczarować ;)
Do zobaczenia i pozdrawiam!

a skąd wyjeżdżacie? nam przesunęli Rybnik na Cieszyn ale damy rade ;P pewnie jak nie w autobusie to na jakims postoju sie spotkamy ;)
IP: 95.49.151.229
Użytkownik
Marcelina napisał
Duch napisał
Marcelina napisał
Duch napisał
Duch napisał
My jedziemy 08.06.2009 do Principal w Paralii.

Tfu, miało być 10.06 :)

Hej,my jedziemy z meżem do tego hotelu 08.09. byłabym wdzięczna za wszelkie porady i opinie o tym miejscu... marcelina1983@poczta.onet.pl
P.S. Jakieś namiary na fajne knajpki i wszelkie atrakcje (no i fotki okolicy :)) mile widziane, z góry wieeelkie dzieki, pozdr :*

Hej, jednak musieliśmy przełożyć wyjazd na 8.09.
Jak tak czytam opinie (chociaż nie wiadomo które są prawdziwe), to chyba najlepiej nastawić się na najgorsze, a później mile się rozczarować ;)
Do zobaczenia i pozdrawiam!

a skąd wyjeżdżacie? nam przesunęli Rybnik na Cieszyn ale damy rade ;P pewnie jak nie w autobusie to na jakims postoju sie spotkamy ;)

Wyjeżdżamy z Warszawy.
Dzisiaj się dowiedziałem, że sposób realizacji antenki jak i przewoźnik będą znane w poniedziałek. Mam nadzieję, ze będzie to Pastuszak :)

Pozdrawiam
Artur (Duch)
IP: 217.172.224.116
ALISZA
Gość
Właśnie wróciłam z Thassos ( Skala Potamia ).Jechałam pełna obaw z powodu wielu negatywnych opinii o OK . Wróciłam zadowolona . Podróż minęła szybko i wygodnie- w obie strony autokar firmy Pastuszak . Pilotka nie zamęczała paplaniną . Rezydentka - pJoasia bardzo miła i pomocna - wykazywała zainteresowanie turystami . Jedyne minusy to: spóźnienie autokaru w drodze do Grecji oraz bardzo skromne wyposazenie aneksu kuchennego ( apartament Panorama ) -właściwie to niwiele tam jest - musielismy dokupić trochę naczyń na miejscu . A wystarczyłaby bardziej wyczerpująca informacja OK . Jeszcze jedna uwaga - apartament Panorama jest położony bardzo malowniczo ale dość wysoko . Te 250m do morza to jest może prawda ale ostro pod górkę . Dla starszych osób może to być męczące . pozdrawiam i życzę miłych wakacji
IP: 77.253.47.137
michał
Gość
Alisza,

Czy widziałaś może pokój 3 osobowy w Panoramie. Jest tam pewnie łóżko podwójne i jedno pojedyncze. Mam pytanie, czy to łóżko podwójne jest w miarę duże? Czy sklepy są w miarę blisko apartamentu (bułki na śniadanie, itp.). Aha, czy w telewizji są tylko greckie kanały, czy inne też? Bardzo proszę o odpowiedź.
IP: 149.156.30.23

Strona: « < ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... > »

Forum turystyczne » Grecja » ok services spoko grecja

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij