» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Grecja » ok services spoko grecja

ok services spoko grecja

Grecja wakacje Grecja opinie o hotelach

Strona: « < ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... > »

Autor Treść
Użytkownik
Sandra napisał
zbyszek napisał
Postaram się być obiektywnym w swojej opinii i chcę jedynie przestrzec ludzi, którzy pragną się wybrać do Olimpic Beach z tym biurem podróży oraz do hotelu RAINBOW.
Wakacje spędziłem w terminie od 05.08.2009 do 16.08.2009 hotel Rainbow Olimpic Beach.
Pozytywy:
- profesjonalizm kierowców autobusów;
- duża wiedza pani Ani podczas wycieczek fakultatywnych;
- luksusowy autobus w drodze powrotnej;
- przyjemna miesjcowość;
- po złożeniu skargi na piśmie w siedzibie biura w Paralii otrzymaliśmy po dwóch dniach nowy pokój o lepszym standardzie;
Negatywy:
- hotel Rainbow odbiega nieco wyglądem od fotografii (położony jest przy dużym parkingu samochodowym, duży ruch uliczny, widok na pola zachwaszczone);
- restauracja hotelu nie sprzątana chyba od początku sezonu;
- pokrowce na krzesłach brudne;
- czystość morza średnia;
- plaża bardzo brudna, pety i śmieci (100m za plażą wysypisko śmieci);
- brak WC na plaży w całej miesjcowości;
- po plaży gonią chore bezpańskie psy to ponoć normalne w Grecji;
- brak jednego łóżka po otrzymaniu pokoju;
- ciasny pokój jak dla 4 osób dorosłych (pokój 2,5 m na 3 m);
- widok z balkonu zamiast na morze był skierowany na dach kuchni z kominem,
z którego ulatniały się sadze i spaliny prosto do pokoju;
- brudno w pokoju i łazience;
- brudne, czarne od sadzy okna i balustrada;
- nie zamykające się okno balkonowe (balkon połączony z innymi pokojami);
- zepsuta spłuczka WC;
- urwany sedes w WC;
- brak prądu przez 4 dni (prąd naprawiany przez elektryka codziennie);
- nie działająca lodówka po naprawie prądu;
- grzyb w łazience;
- mrówki faraona w całym pokoju;
- niesprawne rolety okienne;
- brudne zasłony w pokoju;
- w pokojach nikt nie sprząta, samemu trzeba wyrzucać śmieci, prosić o papier toaletowy i miotłę;
- monotonne śniadania przez cały czas pobytu to samo (ser żółty, mielonka w plastrach, kwaśne mleko do płatków, jajko na twardo);
- wielka niekompetencja rezydenta pana Henia (ten facet niczego nie potrafi załatwić);
- terminy wycieczek fakultatywnych narzucane odgórnie (zamówisz sobie 5 wycieczek to jedziesz na nie dzień pod dniu) nie ma możliwości dostosowania terminów do potrzeb gości pomimo tego że są organizowane w dwóch terminach;
- autobusy na wycieczki doładowane na maksa, rodziny nie mogą siedzieć razem bo jak wsiadasz w hotelu Rainbow to zostają ci tylko ostatnie miejsca;
- na wycieczce na meteory w restauracji zostawiono jedną uczestniczkę, autobus po prostu sobie pojechał i ją zostawił (właściciel restauracji z pozostawioną ukrainką dogonił swoim samochodem nasz autobus);
- narzucane przez rezydentów posiłki w restauracjach (niby masz upust na posiłek a w rzeczywistości płacisz drożej);
- jeżeli jedziesz na wakacje ze znajomymi do jednego hotelu, nie możesz liczyć na to, że pojedziecie z powrotem jednym autobusem (dwie znajome rodziny mieszkające obok w pokojach miały nawet wspólne kanapki na drogę, o godz, 16 ej dowiedziały się że jadą oddzielnymi autobusami do Polski);
- ostatni dzień koszmarem, wszyscy koczują pod tawerną szukając kawałka cienia od godz. 10 ej rano do 22.30. Rezydencji życzą ci miłego dnia i już ich nie ma. Z plaży już nikt nie ma siły korzystać. Leży się więc na ręcznikach cały dzień czekając na losowanie o 16 ej którym autobusem pojedziesz i o której godzinie;
- oferowane prysznice w tej tawernie to chlew;
- walizki składowane sa w szopach drewnianych, rzucone jedna na drugą;
- w drodze powrotnej w Serbii autobus luksusowy się po prostu zepsuł, po godzinie oczekiwania wczasowicze pchali no i odpalił ku wielkiej radości;
- rezydencji ograniczają się tylko do namawiania i zbierania kasy za wycieczki, ale jeżeli masz jakiś problem to najlepiej rozwiąż sobie go sam.
Drodzy Państwo. Ktoś powie czego oczekiwać za taką cenę (tak mi powiedział rezydent), jednak proszę wziąć pod uwagę fakt, że w hotelu spędzały wakacje osoby, które miały podobne problemy, pokoje o podobnym standardzie a płacili z przelotem samolotem 2400 zł. a to już nie jest mała cena. Wszystkie uwagi mam na piśmie które przedstawiłem w biurze okservices w Paralii. Jednak przestrzegam rezydenci tylko wpisują datę wpływu skargi natomiast nie chcą się podpisać natomiast pan Henio nawet przedstawić. Z pobytu w hotelu Ranibow (hotel „Usterka”), oraz koczowania w ostatnim dniu pod tawerną i pchania autobusu zrobiłem zdjęcia. Jeśli ktoś nie wierzy i myśli że reprezentuję konkurencyjne biuro podróży jak tutaj mówią zgryźliwcy broniący okservices, zapraszam do korespondencji. Mój meil: zbiluk1904@wp.pl. Odpowiem na wszystkie pytania i prześlę fotki. Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku niedowiarkom, którzy pojadą na wymarzone wakacje z tym biurem za ponoć nieduże pieniądze.

Witam Zbyszku!! tak się składa że byłam z tym biurem za nieduże pieniądze,byliśmy w Chorwacji w hotelu Lisanj i napiszę Ci że hotel jak z folderów,pokoje z balkonem czyściutkie,jedzenie ok.,w pokojach żadnych mrówek lub innych insektów, wycieczki fakultatywne spoko..Autokar mieliśmy lux kierowcy profesjonalni.Ogólnie nie mieliśmy z OK SERVICES żadnych niedociągnięć może po prostu miałeś pecha? ja bynajmniej nie mogę narzekać, w tym roku również z nimi się wybieramy na wypoczynek.Tobie też polecam Chorwację bo naprawdę warto pozdrawiam serdecznie i życzę udanego urlopu :P

Witam serdecznie
Ja również byłam z tym biurem na wakacjach [ Grecja - Olimpic Beach hotel Europa ] i również BARDZO MILE WSPOMINAM TE WAKACJE. Do biura nie mam żadnych zastrzeżeń a w tym roku znowu jadę z Ok Services. I chyba naprawdę musiałeś mieć pecha. Hotel prawie jak z zdjęć, prawie bo tak się składa że wyglądał jeszcze ładniej bo był po remoncie. Pokoje czyste obsługa bardzooo miła łącznie z właścicielem hotelu.... Tak na szybko nawet minusa nie umiem się doszukać :]

Polecam OB i cała Grecję oraz biuro ;]
IP: 85.219.180.86
opole2
Gość
ósmego września wybieramy się do paralii john & eve, wybiera się ktoś może w tym terminie??
IP: 84.10.127.81
ljhw
Gość
niestety nikt , przykro mi ;)
IP: 149.156.208.81
carro
Gość
Hej, ja wybieram się 8 wrzesnie do Paralii
IP: 83.230.19.46
Aneta
Gość
Jedzie ktoś 27 maja do Paralii?
IP: 83.16.66.130
zbyszek
Gość
Do Anety.
Pewnie miałem pecha, tylko że takich jak ja było trochę więcej. Chodź nie powiem byli i tacy którzy byli zadowoleni. Jeśli ktoś trafi jak mój szwagier na w miarę obszerne apartamenty bez wyżywienia gdzie nic nie nawala to pewnie że będzie zadowolony. Szwagier płacił mniej ode mnie a warunki miał trochę lepsze. W tym roku jadę do Chorwacji po raz piąty. Tam nigdy mnie nic nie rozczarowało. Pozdr.
IP: 93.105.45.253
opole2
Gość
czesc carro również john & eve ??
IP: 84.10.127.81
carro
Gość
Opole2 witaj, my jedziemy do Oasis. Dokładnie 8 września z Gliwic..
IP: 95.48.241.2
Iga
Gość
Jedzie ktoś 27 maja do Olimpic Beach?
IP: 82.160.174.100
Grzegorz
Gość
Mam pytanie do tych którzy byli zeszłego roku w Grecji autokarem , jak jest z postojami na Węgrzech , Serbii, Macedonii lub Bułgarii , chodzi mi o płatności czy trzeba mieć miejscową walutę i ogólnie o bezpieczeństwo ??Dzięki z góry za odp.
IP: 89.77.109.30
ania
Gość
Z tego o ile się dobrze orientuję to na Słowacji euro i złotówki, Na Węgrzech postój w polu więc nie było gdzie płacić, Serbia ichniejsza waluta, Bułgaria bezcłówka euro. Chyba że autokary innych biur zatrzymują się w innych miejscach i wówczas zasady się zmieniają
IP: 91.193.185.4
Grzegorz
Gość
ania--dzięki, ja jadę do Olimpic Beach i chyba przez Bułgarię bo wiem że są też opcję przez Macedonię ale to chyba na Thassos . Czyli trzeba będzie pomyśleć o paru dinarach na Serbię:-)i może kilku forintach jakby co na Węgry.
ania
Gość
No to dobrze wiedzieć, że na Thassos to przez Macedonię bo w tym roku tam jadę, w zeszłym byłam w Olimpic Beach było naprawdę super więc liczę na powtórkę
IP: 91.193.185.4
Grzegorz
Gość
Taka informacja jest na jednej ze stron gdzie koleżanka wykupiła wczasy na Thassos. Bo u mnie jest Bułgaria do Olimpic
Aneta
Gość
Do Igi
Jadę 27 maja do Paralii. Możliwe, że będziemy razem jechać, bo te miejscowości graniczą ze sobą.
Wyjeżdzamy w nocy 26 maja z Warszawy i dojeżdzamy nad ranem do miejsca zbiórki.
Iga
Gość
do Aneta
ja jadę 27 maja z Częstochowy:) to pewnie gdzieś się spotkamy po drodze
Sandra
Gość
Kto 13.06 do Chorwacji ????
IP: 87.205.134.55
nika
Gość
Witam!Czy jedzie ktoś może do Grecji do OB w terminie 20.07.2010 do apartamentu Anastasja ?
IP: 93.105.252.123
sabia
Gość
Odstąpie termin od 09.08.2010-21.08.2010 PARALIA (Grecja) za kwotę 1440 zł za 2 osoby. niestety muszę zrezygnować z wakacji z powodów osobistych.
Apartament Yakinthos *** Pokój z widokiem na morze. Po prostu zależy mi na części zwrotu zaliczki którą wpłaciłam. Proszę wszystkich zainteresowanych o kontakt pod nr 509101824.
IP: 89.200.225.23
Aneta
Gość
Do Igi

W Częstochowie mamy byc około 5.20, więc pewnie będziemy potem w 1 autokarze :)
Iga
Gość
do Anety
po nas ma przyjechać busik o 5.30 do Katowic
Użytkownik
Witam!A Czy jedzie może ktoś do Grecji do OB w terminie 16.07.2010 do apartamentu Anastasja ?
IP: 89.77.248.44
nika
Gość
ALPHA napisał
Witam!A Czy jedzie może ktoś do Grecji do OB w terminie 16.07.2010 do apartamentu Anastasja ?

Ja jadę z mężem i 9-letnią córką,ale dopiero 20.07 pewnie się spotkamy na miejscu :)
IP: 93.105.252.123
-rozczarowana-
Gość
Witam serdecznie !
Byłam z biurem OK Services na majówce w Grecji w terminie 40.04.2010 - 8.05.2010. Pojechałam głównie z powodu proponowanej wycieczki fakultatywnej na Skiathos. Niestety wróciłam - delikatnie mówiąc rozczarowana. Już złożyłam reklamację w biurze i czekam na odpowiedź. Przede wszystkim fakultet na Skiathos nie doszedł do skutku. Miał się odbyć w 6 dniu pobytu. Przez 5 dni rezydent nie powiedział uczestnikom kompletnie nic na temat wyspy. Mało tego - odnosiliśmy wrażenie, że robił wszystko aby wycieczka nie doszła do skutku. Pomagali mu w tym kierowcy informując nas o tym, że tam nie ma nic ciekawego więc po co w ogóle jechać. Powodem wg przewodnika była zbyt mała liczba chętnych (dzięki "świetnej pracy" p.Marcina zgłosiło się 12 osób). W ofercie nie ma mowy o tym, że jest wymagana jakaś minimalna liczba osób. Wycieczka uzależniona była tylko i wyłącznie od warunków pogodowych, a te były znakomite. Nie życzę nikomu dostać się pod opiekę tego właśnie "pilota". Nie udzielił nam kompletnie żadnych informacji praktycznych dotyczących Paralii (że np. można wypożyczyć rowery, co warto zobaczyć, kupić, dokąd się udać w razie nagłego wypadku czy choroby), nie wiedzieliśmy jak powiedzieć po grecku "dziękuję', "proszę' czy "dzień dobry", nie informował nas o której godzinie i dokąd mamy danego dnia wyjechać, co ze sobą zabrać, jakie obuwie włożyć. Momentami miał problem z topografią terenu. Nie miał wiedzy nt. zniżek przy zakupie biletów wstępu czy godzin otwarcia zwiedzanych obiektów. Niektórzy uczestnicy wycieczki myśleli, że to stażysta lub praktykant. Biuro firmy, które mieści się w Paralii było zamknięte.
Poza tym w ofercie biura są inne nieścisłości : odległość do plaży z hotelu Principal to nie 250 m a około 450-500 m; plaża w okresie gdy tam byliśmy była strasznie zanieczyszczona - walające się wszędzie śmieci, butelki, jakieś stare kapcie a nawet zdechły szczur; woda w morzu również bardzo brudna - strach było nawet stopy zamoczyć. Przy hotelu oferowano basen - owszem był, ale kąpiel musiała się odbywać "na sucho", gdyż w basenie nie było wody.
Możliwe, że to dla nich nie był jeszcze sezon i dlatego wyglądało to wszystko tak a nie inaczej, ale fakt jest faktem.
Podsumowując wróciłam niezadowolona. Może ktoś powiedzieć, że za dużo wymagam za te pieniądze. Chciałam jednak zauważyć, że wymagam tylko tego, co mi oferowano w ofercie - za wycieczkę fakultatywną zapłaciłam już w Polsce, a do dziś nikt z biura nawet nie raczył spytać w jaki sposób zwrócić mi pieniądze. To chyba o czymś świadczy. Jeździłam z innymi biurami m.in. z Almaturem i z Rainbow Tours i stwierdzić mogę tylko jedno - czasami lepiej wydać trochę więcej pieniędzy i mieć pilota z prawdziwego zdarzenia a program zrealizowany w 100, a nawet czasami i w 150%.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i życzę udanych wakacji - czy to z biurem OK Services czy też innymi biurami.
IP: 79.190.60.155
kss
Gość
nie wiedzieliśmy jak powiedzieć po grecku "dziękuję', "proszę' czy "dzień dobry", dobre .... co do reszty się zgadzam , kwiecien to na pewno nie sezon wiec ....pozdrawiam
IP: 89.72.220.214

Strona: « < ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... > »

Forum turystyczne » Grecja » ok services spoko grecja

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij