ja jeszcze raz bo mi uciekłaś z forum ,prosze odezwij się
Alisza i jeszcze zawrócę ci głowę Jak ceny na wyspie ? Miałaś jakieś swoje ulubione sklepy i tawerny i plaże ?.W którym miejscu mieszkałaś,mieszkałas w hotelu czy w apartamentach ? Czy potrzebne są buty do wody ? My jedziemy pierwszy raz na wyspę i nie wiem w co się zaopatrzyć.
Lepiej byłoby mi na gadu jeśli masz i jeśli oczywiście masz wolny czas .
ok services spoko grecja
Grecja wakacje Grecja opinie o hotelach
Strona: « < ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... > »
Autor | Treść |
---|---|
#801 15:06, 12.07.2010
|
|
Użytkownik
|
IP: 83.9.143.232
|
gość
|
#802 10:08, 14.07.2010
|
Gość |
a jak hotel porto del sol? był ktoś? IP: 83.142.204.226
|
Stan
|
#803 13:40, 14.07.2010
|
Gość |
Witam, Jeżeli ktoś jest zainteresowany to właśnie przyjechaliśmy wczoraj do Parali samolotem z Katowic. Na lotnisku byliśmy o ok 11.30 lot miał być planowo o 13.55. Przedstawiciel z biura OK-Services już był na oznaczonym stanowisku (Terminal B IIp). Wydanie biletów poszło szybko i właściwie zaraz ogłoszono odprawę bagażu, chwilę czekania w kolejce do stanowisk 19 i 20 i bagaże pojechały (standardowo po 17kg na osobę ale rodzina może zsumować ilość kg i oddać razem bagaż my mieliśmy np jeden 20kg ale inny 11kg). Pani przy odprawie chętnie przydzieliła na naszą prośbę miejsca obok siebie z przodu samolotu. Następnie kontrola bezpieczeństwa i oczekiwanie na odlot. ok 13.50 poinformowano, że lot do Salonik będzie opóźniony z przyczyn operacyjnych następna informacja za 30 minut. Poszliśmy więc na piwko (młodzież na soczek) usadowiliśmy się pijemy, minęło ok 20 minut a tu zapowiedz że zapraszają na pokład więc szybko kończymy napoje i do bramki 10 bo już zapraszają ostatnich pasażerów. Pojechaliśmy ostatnim autobusem do samolotu. Po zajęciu miejsca odlot nastąpił za kilka minut generalnie ok 30 minut po czasie. Lot spokojny tylko troszkę turbulencji, lądowanie w Salonikach całkiem gładko. Po wyjściu z samolotu bagaże dojechały bez większego oczekiwania i już bez żadnej kontroli wyjście z hali przylotów. Tam czekali już rezydenci i kierowali do autokarów. Ruszyliśmy w stronę hotelu ok 18.40 czasu lokalnego, jazda ok 1h 15 min. czyli ok 20.00 zaczęliśmy lokować się w pokojach. My w Principalu, otrzymaliśmy dwa pokoje na jednym piętrze tak jak rezerwowałem, tu był mały zgrzyt dla jednej z turystek zabrakło pokoju (albo grecy coś pomieszali lub biuro). Turystka dostała podobno lepszy hotel (też z basenem na czym jej zależało, czy jest zadowolona ???) Principal nie odbiega od prospektów jednak potwierdzam że elektronika zawodzi, np. klima niby ma sterownik w pokoju ale sterowanie jest jednak centralne. Dziś rano podczas śniadania nie było prądu ok 20-30 minut, no i problem z dostaniem się do pokoju bo wejście na kartę. Internet dziś działa ale wczoraj był problem, dziś rano był też problem z ciepłą wodą - ale w morzu pod dostatkiem . Z tego co na dziś zobaczyliśmy to plaża Ok, morze czyste no i pogoda standardowo dopisuje. Humory mamy dobre więc ogólnie jesteśmy zadowoleni. Ceny w sklepach (byliśmy dopiero w trzech, podczas spaceru) nie powalają wielkością i są znaczne różnice na tych samych produktach między sklepami. Śniadanie w Principalu "bogaty bufet" to trochę na wyrost, ale zjedliśmy i na plażę, wytrzymaliśmy do 12 bo zaczęło nieźle prażyć, teraz w pokoju a jak słonce przestanie tak grzać to powrót. W pokoju, są ręczniki, po 2 mały i duży, brak suszarki nie ma też szklanek ani kubków a z baru na dole nie chcą dać do pokoju. Kupiliśmy sobie kubki 1.50 EUR i szklanki 3szt za 2 EUR. To na tyle Pozdrawiam, Stan IP: 94.67.150.223
|
Rudi
|
#804 14:57, 14.07.2010
|
Gość |
Witam! Wróciłam wczoraj z Paralii z hotelu Principal. Napiszę krótko: byłam pełna obaw po czytaniu wszystkich postów. Mile się rozczarowałam! Hotel zgodny z opisem. Nie mam też zastrzeżeń do samego biura. Miejscowość super. Podróż bez problemów (samolot). Jeśli mam jakieś uwagi, to tylko do turystów! Niektórzy wyjeżdżają na wakacje nie po to, aby odpoczywać, tylko po to , aby się stresować! Na własne życzenie! Jeśli ktoś ma jakieś pytania, to chętnie odpowiem. Pozdrawiam! IP: 83.22.126.130
|
rudi
|
#805 15:10, 14.07.2010
|
Gość |
No super Stan normalnie relacja live prosto z Paralii.Czy planujesz jakieś wycieczki? Jeśli tak to rozejrzyj się za biurem z polskim przewodnikiem i napisz coś.Podobno w OB są dwa takie biura.Jeśli będziesz w Principalu 2 tyg to 20-go może się spotkamy(jeśli mi biuro nie "załatwi" innego hotelu z basenem...hehe Dostęp do neta jest bezpłatny,czy trzeba mieć jakieś kody-zdrapki żeby się połączyć- tak miałem w Egipcie. Czy jest dostępny czajnik bezprzewodowy? Pzdr IP: 89.75.125.220
|
Bunny
|
#806 09:35, 15.07.2010
|
Gość |
Czy ktoś wybiera się do hotelu Principal samolotem w terminie 31.08? Jadę razem z mężem i chętnie zintegrujemy się z pozostałymi uczestnikami :-))) IP: 83.27.1.154
|
gwidon
|
#807 13:38, 15.07.2010
|
Gość |
hej Ja lece do porto del sol w parali 26.07 i mam obawy po przeczytaniu tych wszystkich postow. Duzo tego że kiepskie biuro wycieczki itp. Jednak mam nadzieje ze wszystko bedzie ok choc o tym hotelu to nie znalazlem zadnych opini. Moze ktos leci w tym czasie?? lub cos wie o tym hotelu?? To bardzo prosze o odpowiedz pozdrawiam IP: 83.14.46.218
|
ALISZA
|
#808 17:35, 15.07.2010
|
Gość |
Do Wioli- przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam . Mieszkałam w apartamencie Kalithea .Warunki bardzo dobre , pokój duzy , codziennie sprzątany , właściciel bardzo sympatyczny.Na opiekę rezydentki p. Magdy tez nie mozna narzekać - starała się jak mogła .W Patitiri jest 1 bankomat - w sklepach sozywczych nie przyjmują kart kredytowych .Buty do wody warto wziąć bo jest trochę jeżowców . Plaże są w malowniczych zatoczkach , ogólnie jest pięknie . Polecam spacer do Hory - dawnej stolicy wyspy ok.40 min pieszo szlakiem osiołków - urokliwe miejsce , szczególnie wieczorem.Ceny w sklepach są chyba wyższe niz przed rokiem ale nie dramatycznie. Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku - jesli masz jeszcze jakies pytania to w miarę możliwosci chetnie odpowiem. IP: 77.253.251.218
|
#809 18:17, 15.07.2010
|
|
Użytkownik
|
Nie mogę się doczekać wyjazdu a z drugiej strony aż się teraz boję ze względu na dzieci.Mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy i dojedziemy tam szczęśliwie. Owoców tam nie kupie od gospodarzy ? Alisza a jakie ceny w tawernach obiadów? My częściowo będziemy gotować obiady ale tez chcemy skorzystać z tawern co drugi ,trzeci dzień .Dziękuje Ci bardzo za wszelkie informacje .Czy jeździłaś na jakieś wycieczki z firmą czy zwiedzałaś indywidualnie ? IP: 83.27.126.159
|
izabela110
|
#810 19:47, 15.07.2010
|
Gość |
Witam.Czy wiecie coś na temat Yakinthosa?Bo na razie opinie mnie przerażają!Mam do jutra potwierdzić rezerwację,a opinie z tamtego roku są straszne...!Może w tym sezonie coś się zmieniło?Proszę o pomoc IP: 80.239.242.111
|
Ania
|
#811 20:39, 15.07.2010
|
Gość |
Wróciliśmy właśnie z Paralii z apartamentów Morfeas.Wszystko w porządku,czysto,schludnie,chociaż aneks kuchenny słabo wyposażony.Ale małzeństwo z dzieckiem,za które zapłacili ,dostało pokój dwu osobowy i cisnęli się w trójkę na podwojnym łóżkuW pokoju obok małżeństwo miało trzy łóżka.Wystarczyło zamienić pokoje.Zgłosili problem rezydentce-nie potrafiła go rozwiążać!!!!!! IP: 77.65.149.62
|
Rudi
|
#812 21:01, 15.07.2010
|
Gość |
Do: Izabela110 Właśnie wróciłam z Paralii. Nie byłam w tym hotelu, ale słyszałam narzekania turystów. Ja mogę powiedzieć to co widziałam. W najbliższym sąsiedztwie tego hotelu jest plac budowy, na którym wre praca do póżnych godzin nocnych. Jeśli jest jeszcze możliwość lepiej zmienić miejsce zakwaterowania. Pozdrawiam. IP: 83.22.121.33
|
Stan
|
#813 01:24, 16.07.2010
|
Gość |
Do Rudi i Innych W Parali jak dotąt spotkałem 3 biura z polską obsługą i przewodnikiem jednak ceny nie różnią się zbytnio, trzeba szukać to można kilka euro zaoszczędzić. My byliśmy dziś na Meteorach z OK-Servic (ceny we wszystkich biurach co znalazłem 20EUR) zabrałi nas z pod hotelu Yakinthos ok 200 metrów od Principala a z innego biura trzeba gonić rano do centrum. Na wycieczce wszystko OK, Meteory dla nas super!! Jesteśmy tylko do 20-tego. Dostęp do neta Wi-Fi jest bezpłatny, działa na dole przy barze. Czajnika w pokojach nie ma, a czy można a czt jest gdzieś dostępny nie wiem, można zabrać ze sobą. Rudi dopiero wróciłaś i jedziesz jeszcze raz? Gwidon byłem dziś obok hotelu Porto del sol znajduje się obok portu, blisko do plaży, z zewnątrz wygląda OK. Wiola ceny w tawernach od 2 Eur za Kebaba w górę, zależy od tawerny ale za 5-7 Eur można coś smacznego zjeść, byłem wczoraj w Pizzerii Italiana dla mnie super za dużą pizzę 7 Eur (była dla dwóch średnio głodnych osób) Z tego co widziałem ceny w sklepach różnią się sporo za ten sam produkt, może być taniej na promenadzie niż w supermarkecie i odwrotnie Izabela110 - Yakinthos z zewnątrz jest Ok sporo osób tam zakwaterowano z mojego lotu ale nie pytałem jakie warunki na wycieczce nie słyszałem aby ktoś narzekał. Pozdrawiam z gorącej Paralii Stan IP: 94.67.140.43
|
izabela110
|
#814 06:44, 16.07.2010
|
Gość |
Spróbuję zmienić-dziękuję bardzo IP: 80.239.242.46
|
gwidon
|
#815 07:15, 16.07.2010
|
Gość |
Stan A jak tam z organizacja wycieczek i pobytu? Rozumiem wszystki opinie negatywne ale byc moze w tym roku sie polepszyło cos? Jesteś tam teraz na miejscu wiec masz przeglad calej sprawy na bierząco IP: 83.14.46.218
|
Rudi
|
#816 07:25, 16.07.2010
|
Gość |
Do Stana Niestety nie jadę drugi raz, choć bym chciała. Ta rudi z małej litery to nie ja! Jeśli chodzi o Yakinthosa, to jestem pewna. Sama byłam świadkiem, jak o drugiej w nocy hałasowały tam betoniarki! Jeśli chodzi o Meteory to mam podobne wrażenia. Polecam również Ateny, są niesamowite, choć bardzo męczące (6godzin w jedną stronę), ale warto! Jeśli chodzi o tawerny to zajrzyjcie do Peryklesa, można naprawdę dobrze zjeść. IP: 83.22.92.66
|
gwidon
|
#817 08:56, 16.07.2010
|
Gość |
6 godzin do aten?? to o ktorej byl wyjazd i o ktoerj powrót?? IP: 83.14.46.218
|
czechunio
|
#818 11:42, 16.07.2010
|
Gość |
wyjazd do Aten: z Paralii o godz. 0.00 a z Olimpic Beach 0.25 Powrot do OB o godzienie 21, a do Paralii pre minut pózniej IP: 89.74.116.108
|
czechunio
|
#819 12:19, 16.07.2010
|
Gość |
My z żoną nie dawno wróciliśmy z OB, gdzie mieszkaliśmy w Hotelu Rainbow. Dużo niedociągnięć,raz kolacja nie do zjedzenia ( zepsute ,śmierdzące mięso).Prawie cały turnus po tej feralnej kolacji dzwonił do rezydenta.A ten zamiast coś pomóc kazał zadzwonić do biura Polsce. Śniadania miały być w formie bogatego bufetu (codziennie to samo - szynka ser dżem co 2 dni omlet i raz na tydzień nutella). Jak to ma być bogaty bufet to ja nie wiem jak wygląda biedny W pokoju uszkodzona kabina od prysznicu, spłuczka, zardzewiałą klimatyzacja, gniazdka odstające od ściany. Pokoje niesprzątane (w Turcji w hotelach o podobnym standardzie pokoje codziennie sprzątane itd). IP: 89.74.116.108
|
Rudi
|
#820 15:00, 16.07.2010
|
Gość |
Tak wyjazd do Aten jest o północy, a powrót ok. 22.00 dnia następnego. Pisałam, że to bardzo męcząca wycieczka, ale warto. Ja byłam w Principalu i śniadania mi bardzo smakowały: pieczywo, wędlina, ser żółty i biały, jajecznica, grzanki, jajka na twardo, dżem, miód, mleko, płatki kukurydziane, nutella, owoce w zalewie, ciasto babkowe, kawa, herbata, pomidory, ogórki to było codziennie. Naprawdę można się najeść. Principal to nowy hotel więc wszystko było ok. Jest naprawdę ładny i gustownie urządzony. Jeśli chodzi o sprzątanie, to ogólna przypadłość Greków. U nich już znaczy za trzy dni! IP: 83.22.92.66
|
sxulo
|
#821 17:03, 16.07.2010
|
Gość |
1. Był ktoś w tym roku w apartamentach Smile w OB?? proszę o opisanie jakie warunki tam panują itp. (może ma ktoś jakieś zdjęcia z tamtą?) 2. Jakie miejsca proponujecie do odwiedzenia w OB i Parali? 3. Jedzie ktoś tam 15 sierpnia? IP: 79.163.236.197
|
ALISZA
|
#822 17:36, 16.07.2010
|
Gość |
Do wioli - obiady w tawernach można zjeść od 6,5 do 8 euro . Owoce i warzywa mozna kupić w jednym z dwóch sklepów warzywniczych ( sa dobrze zaopatrzone ) lub w sklepach spożywczych.My byliśmy na wycieczce w Parku morskim - to był właściwie rejs stateczkiem wzdłuz wybrzeża Alonnisos na sąsiednią wyspę , jesli ktoś lubi morskie wycieczki to warto choc koszt 40 euro był moim zdaniem zbyt wysoki no i nie wiem czy dzieci nie znudzą się . IP: 87.205.44.7
|
Gość
|
#823 20:30, 18.07.2010
|
Gość |
Hotel Joanis w Golden Beach na wyspie Thassos od pięknej, piaszczystej plaży dzieli tylko ulica. Z okien hotelu widać morze. Ktoś wcześniej napisał, że plaża jest żwirowa. NIEPRAWDA. Jest piękna, piaszczysta. Dopiero w pobliżu Skala Potamias są miejsca, gdzie zmienia się w żwirową, zaś w samej Skala Potamii jest znowu piaszczysta, lecz nie tak szeroka ja w Golden Beach. W obrębie hotelu Joanis jest piękny basen z leżakami i parasolami. Znajduje się tam też drink bar. Pokoje czyste, codziennie sprzątane. Wymieniane są ręczniki i pościel. W pokoju jest TV, lodówka, klimatyzacja, suszarka do włosów. Każdy pokój ma szeroki taras na którym jest stolik i krzesła. Z jednej strony pokoje mają z tarasu widok na basen i morze, z drugiej widok na pięknie zadbany trawnik i wjazd do hotelu. Jedynym minusem jest monotonia śniadań. Ser i mielonka codziennie, zamiennie parówki i jajka na twardo. Rezydent pan Maks jest bardzo miłym i uczynnym młodym człowiekiem. W jego gestii była opieka nad wczasowiczami z 8 hoteli, w obrębie całej wyspy, po tym jak drugi rezydent został zwolniony ze swojej funkcji i wrócił do kraju. IP: 195.238.164.1
|
Wczasowicz
|
#824 22:30, 18.07.2010
|
Gość |
Wróciłem dziś z OB i ostatni raz jechałem z Ok services bo to najgorzej zorganizowane biuro jakie spotkałem!!Chaos i olewka klienta totalna!! Hotel Rainbow to nie hotel a rezydenci oprócz zebrania kasy na fakultety na nic nie są pomocni!! Yakintos lezy na uboczu koło placu budowy, Beta na końcu drogi , opisy w ogóle się nie zgadzają z tym co jest w ofercie , niektórych dawali gdzie indziej niż zamawiali!!anastazja jest ok 40 metrów od plaży a miała być 60 ale to szczegół a wyżywienia nie opłaca się wykupywać bo taniej jest na miejscu i smaczniej!! Ceny spoko na miejscu , morze ciepłe , wycieczki super ale w biegu i po 3 minutach spóźnienia autobus odjeżdża lub można nie mieć miejsca ale to tez drobiazg!! IP: 89.77.109.30
|
Wczasowicz
|
#825 22:31, 18.07.2010
|
Gość |
Anastazja jest 400 metrów od plaży sorry za błąd a miała być 60!! IP: 89.77.109.30
|
Strona: « < ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... > »
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie