» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Grecja » ok services spoko grecja

ok services spoko grecja

Grecja wakacje Grecja opinie o hotelach

Strona: « < ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... > »

Autor Treść
bozenaa62
Gość
Wtaj LOLO, dzięki za super szybką odpowiedź. Napisz mi proszę, które z oferty wycieczki sie odbyły, ja zawsze kupuję wszystkie, jakie proponują, ale lubię wiedzieć, czego się spodziewać na miejscu. Jeszcze nie zapytałam o godzinę wykwaterowania i godzinę wyjazdu. Czy jest dostęp do toalety po opuszczeniu pokoju, chociaż z tego, co piszesz, to myślę, że po wykwaterowaniu jest od razu wyjazd. W biurze mi powiedzieli, że przyjazd jest w przedziale 13-14. Ty jesteś drugą osobą, która pisze o przyjeździe o 18. Nie chcą chyba ludzi wystraszać,długą podróżą, stąd przekłamanie :) .
Zajrzyj tu proszę co jakiś czas, może przyjdzie mi do głowy jakieś pytanie. Napiszę, czy zarezerwowałam pokój. Zawsze kupuję na początku sezonu. Dzięki , pozdrawiam :)
IP: 87.205.223.66
andy
Gość
dzień dobry
dołączając się do pytań Bożeny o Panos bardzo proszę o informację jaki jest PRAWDZIWY czas dojścia z apartamentów Panos do centrum i do plaży (czytałem baaardzo rozne dane na ten temat), prosze rowniez o kilka slow na temat plazy - piaszczysta ? kamienista ? czy w morzu są kamienie i trzeba buty czy piasek ?
z góry dziękuję za informację
IP: 83.26.198.63
lolo
Gość
To prawda na miejscu jest sie w godz.13 do 14 ale w porcie gdzie opuszcza sie autokar który zabiera spowrotem/od razu bez odpoczynku kierowców poprzedni turnus/a nasza podróż trwa nadal.Tu pilot z autokaru przekazuje nas rezydentce z Korfu przesiadamy sie na prom ok.2.5 godz.a potem ok1 godz autobusem greckim na miejsce i tak się jest na miejscu ok.godz18.Podróz promem to sama przyjemność i całe zmęczenie długą drogą idzie w niepamieć .Nalezy potraktować to jako jedną z wycieczek.Na miejscu jest wycieczka do miasta Korfu i pałacu Sisi a druga na piknik na rajską plązę-polecam.Na miejscu można wypozyczyc skuter lub samochód.Wykwaterowanie jest ok.godz 11 i odrazu wyjazd na prom itd.Plaża jest drobno kamienista idac kawałek dalej piaszczysta.Woda czyściutka bardzo daleko można isc w wodzie po pas/idealne dla dzieci/ W morzu jest piasek, buty to niepotrzebny bagaż.Z Panosa do plazy nie jest daleko w metrach na oko 400 a czasowo rżnie zalezy na co kto oko zawiesi po drodze a jest na co/sklepiki,kafejki,roslinność albo kiść winogron na krzaczku/.Ile ludzi tyle opini tez cztałem przed wyjazdem opinie innych bez obaw mozna skorzystac z tego biura i taj oferty.Często wyjeżdzam na wakacje w ciepłe miejsca ale mam zasadę - nie dwa razy w to samo miejsce bo życie jest krótkie a tyle ciekawych miejsc na świecie że szkoda dwa razy jechać w to samo miejsce ale Korfu ma to coś że warto wrócić.Pozdrawiam .))))))
IP: 83.30.254.54
Użytkownik
Witam Wszystkich moich turystów!
Bardzo dziękuję Wszystkim za serdeczność i pozdrowienia :)
Sezon dobiegł już końca a po kilku miesiącach intensywnej pracy pozostało mnóstwo pięknych wspomnień i radość z kontaktu z ogromną liczbą poznanych turystów.
W zeszłym tygodniu odwiedziłam opustoszałe już "nasze" kurorty turystyczne, hotele, pensjonaty i chyba będę musiała pomyśleć o blogu aby móc dzielić się z Wam zdjęciami zimowej Kerkyry. Korfu wyciszonego, spokojnego... jak zawsze w słońcu skąpanego.

Zapraszam na swoją stronę internetową
http://www.grecki-tlumaczenia.pl/pl/

Dziękuję przede wszystkim Wszystkim turystom którzy przybywają tutaj aby zwiedzić, poznać i zrozumieć dziedzictwo tego kraju, tradycje naszego kręgu kulturowego. Przyroda Grecji, ożywiona i nieożywiona to wspaniałe tło na którym wspaniale prezentuje się Ellada jako dzieło człowieka. Grecja wiecznych dążeń człowieka do utrwalenia swej wielkości w pomnikach z kamienia i ze słowa.
Życzę Wszystkim samych cudnych wakacji, dużo słońca i jak najwięcej pięknych wspomnień!

Anna Lech---> rezydent, przewodnik po jońskiej wyspie Korfu
IP: 85.75.149.255
kasiek
Gość
dziękuje za informacje i uspokojenie
pozdrawiam:)
IP: 79.188.211.30
miętki
Gość
witam wszystkich. do bozenaa 62. witaj tak jak już pisałem koguty pieją - tak żalą się ludzie, ale zawsze lepiej mieć takie odgłosy niż śpiew turystów wracających nad ranem do pokoju lub sygnał telefonu. mnie to nie przeszkadzało i te cykady. widok z panos jest z widokiem gdyż jest na wzniesieniu i spacerkiem na plażę idzie się ok. 15 min. można było wykupić posiłek w hotelu marii ale to jednak odległość i co się zjadło to momentalnie wytrzepało. plaża żwirkowa, kilka razy wybrałem się na spacer na boso i skórkę troszkę zdarłem. wycieczki- na wyspie rezydentką jest p. lech ania kobieta w temacie i konkretnie przekazuje swoje wiadomości. są dwie wycieczki barbekiu wyprawa statkiem z piknikiem na przepięknej plaży oraz wycieczka po lądzie szlakiem sisi. jeśli chodzi o podróż. firma pisze że na miejscu jest się na 14. fakt że na 14 jest się w porcie 2 godź promem i 1 h greckim autokarem i do pokoju wchodzi się na 18. w drodze powrotnej wykwaterowanie jest ok. 10 wsiada się do autokaru do portu 1 h. następnie 2 godziny prom i w porcie oczekuje się na turnus z polski. świeżaki wysiadają 1 godzina odpoczynku dla kierowców i ci sami kierowcy wracają do kraju. więc jeśli szukasz spokoju i ciszy to tylko korfu, i jeszcze jedno na wyspie korfu wszystko jest droższe od cen na lądzie średnio o 30 procent. ale ja sobie chwalę i czekam na bujniejszą ofertę. pozdrawiam
IP: 77.253.36.175
bozenaa62
Gość
Witaj LOLO i MIĘTKI, dzięki za odpowiedź . Na te wczasy jestem zdecydowana od ubiegłego roku, pisałam już, że urlop zawsze planuję z dużym wyprzedzeniem. Trochę dopytywałam się WAS o pewne sprawy, bo mieli z nami jechać nasi znajomi, a oni trochę gorzej znoszą długie, autokarowe podróże. Mnie tak długa podróż nie przeraża , w tym roku byliśmy na Thassos i też jechaliśmy długo, a przeprawa promowa to cała atrakcja. Jutro idę zarezerwować pokój, ryzyk fizyk, jak to mówią. Albo wyladuję na fajnych wczasach, albo w sądzie :) Mam na myśli kondycję biura i opinie na jego temat. Ale ponoć o gustach się nie dyskutuje, więc ja zaryzykuję, a nuż widelec moje obawy się nie sprawdzą i uda się z pojechać na KORFU. I pomyśleć tylko, że kiedyś mówiłam,że aby jechać z nimi na wczasy, to musiałabym być mocno zdesperowana :)
Miła Pani w biurze OK , zapewniała mnie, że to sami klienci nakręcają te zwątpienia i obawy (panika na forum w sierpniu tego roku), zapewniała też, że imprezy napewno się odbędą i że mogę spokojnie rezerwować o tej porze pokój. Z drugiej strony myślę, że Pani w biurze musi mówić dokładnie to, co klient chce usłyszeć :) No ale skoro Ty, LOLO kupiłeś tą ofertę tuż przed wyjazdem , to też byłeś odważny, albo nie czytałeś postów :) A wróciłeś zadowolony :) nieprawdaż? :) Trzymam kciuki za siebie i OK SERVICES, aby do września! Jak nie będzie końca świata i nie splajtują, to może mi się uda zobaczyć tą piękną wyspę :)
Będę zaglądać tu regularnie, może jeszcze czasem o coś zapytam, należę do ludzi, którzy lubią dużo wiedzieć o miejscu, do którego się wybierają, więc wybaczcie moją ciekawość . Na razie pozdrawiam serdecznie :)
IP: 178.37.197.52
andy
Gość
Widzę, że podążam podobnymi szlakami jak Bożena - w tym roku też byłem z rodziną na Thassos, w przyszłym myślimy o wczasach na Korfu. I równiez wykupujemy na ogól wczasy z dużym wyprzedzeniem. Ale muszę przyznać, że mam problem - lubię być blisko plaży i centrum dlatego upatrzyłem sobie hotel Marie z którego OK SERVICES zrezygnowało :/ Z Panosa (tak samo jak z Blue Lagoon w Rodzie) jest z tego co czytam na forach 10 minut drogi - daleko :/ Troche się dziwię, że biuro zrezygnowało z najatrakcyjniej położonego hotelu...
Swoją drogą to coraz trudniej o ciekawe miejsca gdyż 90% ludzi woli ciągle jeździć do Bułgarii (podobna cena , ta sama droga a bez porownania gorzej - nie rozumiem tego) lub na grecka Rivierę Olimpijską dlatego biura rezygnuja z innych kierunków coraz częsciej...
Co do OK SERVICES (i innych biur) - nie zawsze jest idealnie (biura np zmieniaja czasami hotele) ale mnóstwo krytycznych uwag jest po prostu bez sensu, rowniez panika dotyczaca plajty jest bez sensu - oczywiscie teoretycznie kazde biuro moze splajtowac ale w tym roku wszystkie biura ktore zbankrutowały oferowały wczasy z przelotem samolotem, doprowadzić bo bankructwa biuro oferujace przewozy tylko autokarem wymagaloby nie lada sztuki...
IP: 95.48.7.114
miętki
Gość
witam cię andy ja w tym roku byłem na korfu i nocleg miałem w marii. plusem było to że blisko do morza, posiłki na miejscu bo w marii jest jadalnia i wszyscy z panosa chodzili do nas na wykupione posiłki. marie to mały rodzinny pensjonat a niestety panos to mały moloch ale właściciel czasami otwiera barek koło basenu i jeden minus to to że po 21 jest zabroniona kąpiel w basenie -co dzień sypią chemie. ja z ok chciałem jechać na hakidiki niestety 2 lata temu wycofali ofere a miałem wykupioną i do obecnej chwili nie ma
lolo
Gość
Do Bozenaa62 Mysle że wczasy beda udane tak jak moje to jeszcze daleko ale jestem ciekaw wrażeń.Widzę że na forum jest nasza pprzemiła pani rezydentka p.A.Lech z uroczrm synem i myślę że jak masz jakieś dodatkowe pytania napewno odpowie.Pozdrawiam.))))
IP: 83.29.158.102
lolo
Gość
do andy.Nie żałuj że biuro zrezygnowało z ,,Mari<<jak zobaczysz ten pensjonat przyznasz mi rację a to że jest 100 m.bliżej morza.,Spacer jeszcze nikomu nie zaszkodził.Zyczę udanego urlopu.)))
lolo
Gość
Do kerkyry.Pozdrowienia z ojczyzny!Dziękuję za wspaniały urlop,dużo ciekawych informacji.Tęsknimy za Korfu.Nasza grupka mieszkała w Panosie od 4.09.Pozdrowienia dla syna.Co tam słychac na wyspie?
Użytkownik
@ lolo
Witam serdecznie! Ależ urocza niespodzianka :) Witam i ściskam i całuję!

Powiem szczerze, że tęsknię za Wami, tęsknię za pracą, za turystami, za "szaleństwem doby letniej" że tak powiem. Latem nigdy tutaj nie zaglądam, żyję w galopie ale teraz postanowiłam zobaczyć co to wyczyniają tutaj moi Wczasowicze ;-) :D

Kochani, najważniejsze że zawsze kiedy żegnałam Was w porcie w Igumenicy mieliście piękne uśmiechy na buziach i radość w oczach którą przesłaniała nutka smutku wywołana nostalgią za kończącym się urlopem.

Dziękujemy za pozdrowienia i pamięć. Dimitris odwzajemnia pozdrowienia i śle całusy! W tym roku został rzucony w wir maxymalnych zajęć (V KLASA-poważna sprawa) + popołudniowe zajęcia w szkółce filharmonicznej. Pamiętacie....opowiadałam Wam o historii muzyki na tej wyspie. To wyspa wyjątkowej wrażliwości muzycznej. Wybitny poeta grecki D. Solomos napisał przepiękny wiersz do którego N.Mandzaros skomponował muzykę - i tak powstał hymn państwowy Grecji.
Nie sposób uciec od muzyki na tym kawałeczku lądu. Tutaj praktycznie wszyscy "ocierają" się o muzykę. W każdej wiosce funkcjonuje mini filharmonia, przygrywa podczas Świąt religijnych i państwowych, uroczystości, pogrzebów. Mają swoje mundurki, pióropusze i zupełnie za "friko" 2x w tygodniu starsi uczą młodszych, tak teorii jak i praktyki. Nie potrzeba na to pieniędzy, bo robią to "społecznie" a krzewią kulturę i miłość do muzyki i w ten magiczny sposób mój Dimitris zapisał się do takiej szkółki muzycznej. Wybrał instrument dęty, gra na Helikonie. Efekt jest taki że żyjemy teraz w plątaninie historyczno-matematyczno-geograficznej, uczymy się języka polskiego i plączemy się nutach :D
No tak, dziecko teraz śpi, tata przed TV a mama buszuje w necie i jak zawsze plecie ;-)

A spacer nad morze z pensjonatu Panos z którego ma się zawsze przepiękny widok na bezkres jońskiej toni, to faktycznie pestka.
Całuję. Ania
« Ostatnio edytowane przez Ania_Lech__Kerkyra, 22:45, 06.11.2012. »
IP: 85.75.130.245
Użytkownik
Jak tylko uporam się z obowiązkami: tłumaczenia + gaje oliwne+ dęty HELIKON :D
Jak tylko złapię oddech, obiecuję że stworzę blog specjalnie dla moich Turystów. Specjalnie po to aby mogli jeszcze raz naszymi wspólnymi korfickimi dróżkami wędrować tym razem o każdej porze roku. Będę znów opowiadać i pokazywać, będę dla Was fotografować Korfu które pokochaliście i do którego chcecie wracać ;)
IP: 85.75.130.245
miętki
Gość
witam kerkyre i dziękuje za wspaniały urlop, opowieści uśmiech i atmosfere. ja za to zapraszam w kiedyś nasze a teraz moje okolice. oprowadze po zamku w będzinie, pokaże nowy instytut-dawną kopalnie niwka-modrzejów. zorganizuje dla dymitra wycieczkę na hutę katowice. oj pani aniu witam i dziękuje. mało jest przewodników grecji tak z sercem przekazującym informację i przepiękne zakątki wyspy. ziomal z niwki pozdrawiam całą rodzinkę
lolo
Gość
Do Kerkyry. Czekam na bloga ale bedzie fajnie powspominać.Dimitris fajny chłopak poradzi sobie ze wszystkim ,tak jak mama.Ciekawe czy kojarzy pani kto to jest lolo? ;) Pozdrawiam.))))
IP: 83.29.157.81
Użytkownik
Ładna draka! :-))))
strzelam-------> Jaworzno?
Jeśli się pomyliłam to skoczę prosto w otchłań z bizantyjskiej twierdzy Angelokastro!
IP: 85.75.179.0
lolo
Gość
Do kerkyry. Pudło!.Mała podpowiedz ....czasami turysci zadają dziwne pytania a nasze było.....c.d.n..Niech pani nie skacze!..)))))))))))
IP: 83.29.239.45
Użytkownik
Zaraz....zaraz...
Hotelik Panos, turnus od 04 wrzesnia, z mega wyzywieniem... Mam przed oczami cala grupke!!! Ja poprosze o zdjecie na mail annia.lech@gmail.com
BO SKOCZE!

:-))) caluje i pozdrawiam Wszystkich goraco ze slonecznego Korfu :)
« Ostatnio edytowane przez Ania_Lech__Kerkyra, 07:32, 09.11.2012. »
IP: 85.75.157.46
MałaSowa
Gość
Eh... zaglądam co jakiś czas tutaj i myślałam że już wszyscy o forum zapomnieli :) A tu proszę Pani Ania się odezwała no i lolo (dzięki za pozdrowienia) :) My dziękujemy Ani za pomoc bez której ciężko by było:) Złapana guma w skuterze a do wypożyczalni daleeekoo:) Mam nadzieję że zdjęcia dotarły do co niektórych osób, bo nikt nic nie pisze :P Aż łezka w oku się kreci jak tak sobie przypomnę co nie co :)
IP: 77.255.79.161
aniula
Gość
Witam wszystkich mam małą prośbę wybieram się z rodzinką na Korfu z ok servis doradcie mi który hotel wybrać Panos czy Blue lagoon jadę z bliźniakami 3 letnimi, w sumie jedzie nas 9 osób.
IP: 77.253.160.2
miętki
Gość
witam wszystkich. nadszedł czas planowania wczasów 2013 i ponownie problem jak co roku myślę o thassos. pokazało się informacja o skala potamias i chciałbym zapytać czy ktoś był w tym roku na tej wyspie? zamiast ośrodka pokazany jest tylko pokój. a pisze że 30 metrów od plaży proszę o poradę i informację. oferta jest bez wyżywienia więc czy można gdzieś blisko wykupić jedzonko?
IP: 62.29.172.9
miętki
Gość
a zapomniałem dopisać że pensjonat nazywa się angelika. pozdrawiam
IP: 62.29.172.9
lolo
Gość
Do MałaSowa....Pozdrawiamy- zdjęcia oczywiście dotarły superowe!Mój zeflik to ma zwolnione tempo na komp.i jeszcze nie podziekował.Odezwę się na maila.Dzięki pozdrawiamy.)))))))))))
IP: 83.10.125.42
bozenaa62
Gość
Witaj, MIĘTKI, ja w tym roku , jak pisałam byłam na Thassos. Co prawda byłam z inego biura, OLIMP TRAVEL z Krakowa (bardzo polecam). Tak się składa, że oni mają ofertę właśnie do Skala Potamii. Fajna miejscowość, choć malutka, ale za to usytuowanie hotelu bajeranckie, 100 kroków mojego męża :) do plaży. Opowiem Ci fakt, który miał miejsce przed moim wyjazdem na wczasy. Mianowicie cały rok szykowali sie z nami do wyjazdu nasi znajomi, ale oferty nie zarezerwowali. Miesiąc przed wyjazdem oferta na nasz turnus się sprzedała, dzwoniłam nawet do biura,czy zdażają się rezygnacje z wczasów w ostatnim tygodniu, pan w biurze powiedział, że owszem, tym bardziej,że na te końcowe turnusy jeżdżą ludzie w starszym wieku. Byliśmy dobrej myśli. Znajomi i ja podglądaliśmy stronę biura prawie 24 godz. na dobę :) , a tu nic. Ponieważ ja obserwowałam jednocześnie stronę OK na KORFU, zaglądałam również na zakładkę z ofertą na Thassos, mieli wtedy jeszcze dwa pokoje dostępne. Wpadłam na pomysł, żeby ci nasi znajomi kupili ofertę od OK, turnusy różniły się datą, my od 31 sierpnia, oni od 1 września. Mówiłam do koleżanki, że jeśli się zdecydują, to jakoś odnajdziemy się na miejscu, na plaży. Wiedziałam, że miejscowośc jest malutka. Znajomi jednak nie zdecydowali się na takie rozwiązanie. Pojechaliśmy sami. Jakie było moje zdziwinie, jak zobaczyłam ten spory jeszcze tłumek ludzi na baaardzo długiej plaży, a i przylicznych spacerach nie znalazłam apartamentowca Angelika, znalazłam za to, całkiem przypadkowo ich hotel Achillion zdaje się :), jeśli nie pomyliłam nazwy. Mówiłam do męża, że jedynym rozwiązaniem byłoby zdzwonienie sie na miejscu. Nie sugeruję broń Boże, że nie ma wcale tego obiektu, tylko sama byłam zdziwiona, że takie mikroskopijne było centrum miejscowości , a jednak nie rzuciła mi się w oczy ta wypożyczalnia samochodów, bo nad nią są pokoje mieszkalne ANGELIKI. Natomiast co do samej miejscowości, to polecam. Mało imprezowa, ale to akurat mnie cieszyło, cisza, spokój. Wieczorami można pospacerować jedynie promenadą wzdłuż plaży, przy której usytuowane są liczne, przeurocze tawerny. Bardzo smaczne jedzenie, średnio 8-10 euro porcja, osobiście polecam musakę i kleftiko, pycha. Chociaż powiem Ci, że gdyby nie to,że poznaliśmy na tych wczasach bardzo fajnych ludzi, trzymaliśmy się grupką 8 osób( wieczory spędzaliśmy wesoło na naszym balkonie), to gdy bylibyśmy sami, to może wieczory byłyby nudnawe. Ja oczywiście jak zawsze przygotowana na wszystko :) , miałam w notebooku filmy na każdy wieczór :), ale nie było potrzeby ich oglądać, a notebook służył tylko do zgrywania zdjęć :) . Mało tego, nawet nie było czasu pooglądać zdjęć zrobionych w czasie każdego dnia. Jestem zakupocholiczką :) więc sklepy potrzebne mi są do życia jak tlen :), a tam pustawo :) , 3 sklepy spożywcze na krzyż :) kilka z pamiątkami i tyle. Ale za to plaża, morze i widoki na wycieczkach rekompensują wszystko, woda czysta, jak w szklance, ciepła, plaża piaszczysta, chociaż w tej części, w której OK ma apartamentowiec plaża jest wąziutka i kamienista. Spory kawałek trzeba iść w druga stronę, żeby dojśc do piasku. Właśnie wykonałam telefon do znajomych, z kórymi na spółkę wynajęliśmy samochód, pomyślałam, że wypożyczalnia, w której wypożyczali samochód, to ten sam apartamentowiec. Koleżanka powiedziała, żeauto wupożyczli gdzie indziej, ale ona kojaży ten obiekt i rzeczywiście jest położony bardzo blisko tej wąskiej części plaży. Biuro OK pisze zdaje się, że 30 m od plaży. A wracając do jedzenia, to powiem Ci, że nasi wczasowicze stołowali się nie w naszym HERICHU, tylko w hotelu HELLAS zdaje się, usytuowanym po sąsiedzku. Widziałam nawet reklamę tego hotelu, że zapraszają na posiłki Polaków. Więc jeśli zdecydujesz się na zakup oferty bez wyżywienia, to na miejscu z głodu nie zginiesz :) Nam podobało sie na tyle, że za 3 lata wrócimy w to miejsce. Na przyszły rok ofertę już zarezerwowałam do Panosa na Korfu, a za dwa lata jak się uda to ruszamy na Zakynthos :) Jeśli będziesz miał jakieś pytania, to chętnie odpowiem :) na razie pozdrawiam :) A swoją drogą zajrzyj na stronę OLIMPA, może się skusisz na hotel położony blisko fajnej części plaży, dokładnie pośrodku. W tym roku oferta potaniała, chyba ,że chcesz zostać wierny OK :)
IP: 178.37.194.206

Strona: « < ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... > »

Forum turystyczne » Grecja » ok services spoko grecja

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij