» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » Grecja » ok services spoko grecja

ok services spoko grecja

Grecja wakacje Grecja opinie o hotelach

Strona: « < ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... > »

Autor Treść
bozenaa62
Gość
Teraz jeszcze raz przeczytałam Twój post i dopisuję, że od tej części Skala Potamii, w której jest Angelika do hotelu Hellas będzie może jakiś kilometr. Sama nie wiem, bo na stronie OLIMPA w opisie hotelu piszą, że do centrum Skala Potamii od STUDIO HERICH jest 1250 m i chyba tak było, bo spory kawałek drogi, to od nas do Hellasa było jakieś 100 -200 m , czyli 1250 minus 200 wychodzi około kilometra. Ale nie przerażaj się , bo tych odległości wogóle się nie odczuwa, teren jest całkowicie płaski :) Tyle, że z wyżywienia w Hellasie nie wszyscy byli zadowoleni ;), nawet jeden z kolegów, którzy nie dostali zakwaterowania u nas, a właśnie w Hellasie, skwitował,że pierwszy i ostatni raz kupił wczasy z wyżywieniem. Ale byli i tacy, którzy nie narzekali. Ja tradycyjnie zawsze kupuję ofertę bez żarełka i wioząc ze sobą prowiant mam to co chcę na obiadek czy śniadanko, nie zrywając się rano na 7.30 na posiłek, ani nie wyczekując 18 na obiadokolację. Nasze żołądki dają znać o sobie w godzinach posiłków domowych na codzień :) . A poza tym, to opcja z własnym wyżywieniem moim wydaniu wychodzi dużo, dużo taniej niz zakup posiłków poprzez biuro :)
IP: 178.37.194.206
bozenaa62
Gość
Jeszcze raz do:Miętki - skleroza nie boli :), wejdź sobie na Forum Turystyczne>> Grecja>> Hotel Herich Thassos z Olimpem z Krakowa i poczytaj opinie. A jeszcze co do morza, to zapomniałam napisać, że fale przez cały pobyt były superowe. Ja już nie taka młoda osóbka (tylko duchem) szalałam z deską do pływania, a dla osób nie umiejących pływać oraz z dziećmi dopisuję, że dno jest daleko w głąb morza płytkie, idealne właśnie dla w/w osób. Zresztą ja umiem pływać, ale po bardzo dawnym przypadku topienia się zdecydowanie wolę czuć grunt pod nogami. Te fale , o których piszę były większe w naszej części plaży, tej środkowej. Może dlatego, że na początku plaży poczynając od centrum jest falochron i chyba zatrzymywał fale, zresztą, taka jego rola :)
IP: 178.37.194.206
Andy
Gość
Miętki - zapewniam Cie, że Agelika istnieje czego dowodem jest fakt, iż w lipcu tego roku spędzałem tam wakacje. Znajduje się w ... samym centrum niewielkiego centrum Skala Potamii - super położenie - sklepiki , knajpki i plaża (najfajniejsza częśc całej Golden Beach) w zasięgu ręki. Bożena nie zauwazyła , gdyż nie ma tam napisu na budynku ! Ale jak tylko podjedziesz autokarem 5 m od drzwi to poznasz go ze zdjec. Kazdy ma inny gust ale moim zdaniem jeden z najfajniej polozonych hotelikow/apartamentow w ktorych bylem, a Skala Potamia i całe Thasoss - super - polecam.
IP: 95.48.7.114
miętki
Gość
witam, ja osobiście nie myślałem iż ok services wystawia nie istniejące obiekty. natomiast oglądając reklamę widzę tylko przedstawione pokoje natomiast sam widok budynku i położenie wokoło już się nie zmieściło. martwi mnie tylko podróż, bo jeśli na miejscu też się jest ok. godź 18 tak jak w tym roku na korfu to trzeba stwierdzić że podróż bardzo bardzo męcząca. pozrawiam i dziękuje za info
IP: 77.253.36.175
miętki
Gość
do : Bozenaa62, witam oj taki opis to sama przyjemność przeczytać. parę razy starałem się wejść na OLIMP ale wyświetlało że strona do sprzedania lecz nie dopisywałem TRAVEL. z bióra ok services na wczasach byłem już 6 razy, jak w każdej sytuacji w innych biurach były wpadki i wesołe przygody, ja będąc na korfu dowiedziałem się że rezydentka p. ania która żyje tą wyspą i świetnie opowiada parę ładnych lat temu mieszkała w moim mieście na sąsiedniej ulicy. w rawdzie natomiast trafiła nam się plaża szeroka na 5 m. a wejście do wody przez wodorost ooooch. ale to nie jest wina biura podróży i myślę że to biuro na tyle znam że wiem na co ich liczyć natomiast do nowego biura ma się ponownie nutkę niepewności. szukaliśmy z żoną jakieś oferty do włoch ale ceny nas odstraszają. dzięki za informację i pozdrawiam
IP: 77.253.36.175
andy
Gość
Co do zdjęc - centrum jest male i dosyc ciasne - trudno tam zrobic zdjecie budynku z otoczeniem - stojac po drugiej stronie ulicy obejmiesz tylko budynek, a dalej sie nie cofniesz gdyz sa inne budynki, Agelika nie ma basenu czy ogodu - to pokoje na pietrze budynku gdzie na dole jest knajpka z super jedzeniem oraz wypozyczalnia samochodow. Basen czy ogrod niepotrzebny moim zdaniem w sytuacji gdy 50 metrow dalej masz piekna szeroka plazę - glupotą byoby siedziec na basenie nawet gdyby był...
Co do podrozy - płyniecie promem czy to na Korfu czy na Thassos wydluza czas podrozy, ale to moim zdaniem atrakcja choc fakt, jazda na miejsce ponad 30 godzin jest nieco meczace (ale tez w przypadku 3 osobowej rodzinki ok 6000 zł tansza ! niz lot samolotem), jesli cie to pocieszy to powiem , że na Thassos jest blizej o 200 km ponadto prom plynie krocej (ok 40 minut) - ja bylem w pokoju ok 13
andy
Gość
Miętki gdzie byłes na Korfu ?
W Ravdzie byłem tez - plaza porazka :/
Do Włoch jezdzi np Tecza - biorac pod uwage , że pobyt ze sniadaniami i obiadokolacjami to ceny nie sa szokujace - ok 1600 zl w okresie promocyjnym chyba nawet taniej (ale nie wiem jak jest - nie bylem)
bozenaa62
Gość
Do : Miętki, z Olimpem przeprawa promowa jest z autokarem , bez wypakowywania bagaży i na miejscu jest się o 10-11, zakwaterowanie o 13. My byliśmy na miejscu przed 11 :) A i prom tańszy, bo 15 euro od osoby w dwie strony :)
IP: 89.25.159.174
miętki
Gość
andy- w rawdzie byłem 2 lata temu i wkurzało mnie wyszukiwanie miejsca między płatnymi leżakami a barem t.j. jakieś 15m kwadratowych. na korfu byłem w tym roku. wybrałem marii, mały pensjonat blisko plaży z małym basenem. wykupiłem posiłki oj były bardzo skromne. ceny wyższe niż na lądzie, po raz pierwszy widziałem na korfu owoce yuki, i tak jak na chorwacji zdarza się znaleźć żywopłot z liściem laurowym.
IP: 77.253.181.109
miętki
Gość
bozenaa62- oj coraz bardziej myślę o thassos. tak do 30 godzin jeszcze jestem w stanie jechać ale 36 to już mnie dobiło, ja staram się wyszukiwać miejsc spokojnych jakoś disko już nie dla mnie zero telefonów i hałasu. pozdrawiam
bozenaa62
Gość
to koniecznie jedź do Skala Potamii, nie będziesz zawiedziony :)
IP: 89.25.159.174
aniula
Gość
Witam właśnie wykupiłam wakacje na wyspie Korfu w apartamencie Blue Lagoon. czy ktoś tam był w tym roku i mógłby mi coś o tym kompleksie więcej powiedzieć i wysłać kilka fotek na meila.
IP: 213.238.86.46
oki
Gość
Ja tez chetnie się dowiem
IP: 93.105.254.86
bozenaa62
Gość
Witam, coś dawno tu nikt nie zaglądał :), albo zaglądał ale miał lenia w pisaniu :). Czytałam opis wczasów na Korfu na stronie biura i wyczytałam, że turyści muszą pić wodę butelkowaną lub gotowaną 10 min. ze względu na inną florę bakteryjną. Zapytanie do osób( LOLO, MAŁA SOWA) :), które były w Panosie, czy rzeczywiście nie można korzystać z wody z kranu?Pozdrawiam i czekam na odpowiedź :)
IP: 77.255.78.231
miętki
Gość
do bozenaa 62- witam cię , ja osobiście byłem w marii ale ani rezydentka nie informowała o takim fakcie a ja osobiście piłem wodę z kranu gdyż na lądzie podają wodę kranową do kawy w każdej knajpce. do chwili obecnej na nic się nie użalam. pozdrawiam
MałaSowa
Gość
Szczerze powiedziawszy nie mieliśmy żadnych rewolucji żołądkowych, aczkolwiek nie pijaliśmy też namiętnie wody z kranu :) Jakoś woleliśmy inne trunki ;) Ale spokojnie można się umyć, zęby wypłukać i zagotować normalnie wodę na poranną kawkę :)
IP: 77.253.173.166
bozenaa62
Gość
Dzięki za odpowiedź, ja może też nie będę tamtejszej wody spijała nadmiernie dużo,ale skoro jedziemy z własnym żarciem :), to napewno zakup butelkowanej stanowiłby jakiś stały element wydatków. A poza tym już wiem, że hektolitry kawy parzonej na miejscowej wodzie i wypijanej przez mojego męża nie zaszkodzą mu zbytnio (pomijając stan jego wątroby) :)
IP: 77.255.80.196
arko
Gość
Do LOLO-WŁAŚNIE JESTEM W TRAKCIE REZERWACJI WCZASÓW W GRECJI. ZASTANAWIAM SIĘ NAD ACHARAVI. O HOTELU PANOS PISAŁEŚ. POWIEDZ MI COŚ NA TEMAT PLAŻ W ACHARAVI. CZYTAŁEM ŻE GŁÓWNIE KAMIENISTE, NA ZDJĘCIACH WIDZIAŁEM NA BRZEGU GLONY. JAK JEST RZECZYWIŚCIE I CZY WARTO JECHAĆ. W 2010 BYŁEM NA WYSPIE TCHASOS, ALE NIE CHCĘ JECHAĆ W TO SAMO MIEJSCE, DLATEGO MYŚLĘ O KORFU I ARACHAVI.
IP: 82.177.200.1
miętki
Gość
co prawda nie jestem lolo ale plaża jest faktycznie żwirkowa ale plaża bardzo fajna. podstawa że nie tak jak w polsce rozkładamy się nie jak naj bliżej wody gdyż przy spokojnej wodzie od czasu do czasu fala zaleje wszystko ale to już na miejscu. łap kontakt z p. lech anna. przewodniczka która wie i zna wyspę korfu. pozdrawiam
lolo
Gość
Do Arko..Plaza jest kamienista mały żwirek woda czyściusienka dno w morzu piaszczyste.Przez cały mój pobyt nie spotkałem sie z glonami.W mojej ocenie na 10 punktów daję9/o 1 mniej za te kamyki i brak muszelek/Bułgaria/Rawda/ta to ma GLONY makabra!
IP: 83.7.173.2
domi
Gość
Bardzo proszę, niech ktoś napisze coś na temat miejscowości Nei Pori. Czy warto jechaś, jakie plaże.
IP: 82.177.200.1
Aro
Gość
Nei Pori plaża super,takiej szerokiej i długiej w Polsce nie widziałem,ja z rodzinką na duży plus tylko nie byłem z Okejem.
Jeżeli komuś zależy na fotkach podeśle.
IP: 89.25.132.241
Aro
Gość
LUB
www.youtube.com/watch?v=FCcEyDymmeY
IP: 89.25.132.241
paweł
Gość
Ever jest pracownikiem biura to ONA ,dziewczyna.Ale nie dziwcie sie pracownicy OKS musza pisać takie posty podczas pracy bo inaczej wylotka :)
IP: 46.112.9.83
Użytkownik
Witam Wszystkich!
@ miętki & lolo & sówka + reszta moich turystów===> całusy ;)

Nie jestem w stanie odpowiadać na każde pytanie które pada na forum ale jeśli mogę rozwiać czyjeś wątpliwości, postaram się.
* korficka woda z kranu nie jest trucizną, od ponad 13 lat piję ją i nie zwracam uwagi na to czy mam w domu wodę mineralną czy nie. Butelki po wodzie są mi bardziej potrzebne niż woda, na oliwę z oliwek. Nie spotkałam się z turystami którzy mieliby kłopoty zdrowotne po wypiciu wody z kranu aczkolwiek wydaje mi się że zgrzewka wody mineralnej zakupionej na pobyt (6 butelek) w cenie: do 2 EUR nie jest kosmicznym wydatkiem.
* przy brzegach/ na plażach wyspy Korfu , nie ma glonów czy meduz czasami pojawiają się trawy wodne o nazwie gr. φύκια=> fikia. Są dowodem zdrowia morza a wyrywane są przez silne prądy morskie. W morzu żyją sobie też jeżowce w które nikt mi jeszcze nie "wdepnął" ponieważ występują w płn-zach części wyspy gdzie morze jest głębsze niż na płn Kerkyry (Roda, Acharavi). W naszym morzu żyją też urocze żółwie Caretta Caretta które można swobodnie obserwować <---- frajda i dla dzieci i dla rodziców -udowodnione ;)
* Komary, muchy, osy, koty i koguty występują w Grecji tak jak i w pozostałej Europie. Mam nadzieję że turyści wybierający się na Korfu wiedzą że i tutaj występują te stworzenia szczególnie sławne kurzasto-pierzaste piejące i jajka znoszące :) no,,,,,mamy też sowy a jedna taka to nawet sapie ;-)

Co tu dużo mówić, szczęściarzami będą Ci którzy odwiedzą Korfu i nie ma znaczenia dla mnie JAK I Z KIM (biura) tutaj przyjedziecie. Tysiące Polaków odwiedza to miejsce a ja się cieszę kiedy słyszę ojczysty język. Wiem że w wielu domach spogląda się teraz w wakacyjne fotografie i to jest extra! Opalenizna już zlazła :-D ale moja też. Za rok złapiemy nową- L E P S Z Ą ;)
Kerkyra to cudowna wyspa, prawdziwa perła: smaków, zapachów, kolorów i dlatego ja się stąd nie ruszam!
pozdrawiam gorąco
IP: 85.75.145.240

Strona: « < ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... > »

Forum turystyczne » Grecja » ok services spoko grecja

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij