» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » biuro OIS

biuro OIS

Strona: « < ... 187 188 189 190 191 192 193 194 195 ... > »

Autor Treść
Daria
Gość
:DD napisał
tak ja się wybieram do biogradu 20 sierpnia ;)

Ja również ;P skąd jedziecie?
IP: 89.76.63.79
Psycho
Gość
We wrzesniu wybieram sie z chlopakiem do Grecji :) Ciesze sie ze trafilam na to forum i moge poczytac co nie co o OIS tutaj, bo nigdy o nich nie slyszalam a wole wiedziec w co sie pakuje :P Pozdrawiam :)
IP: 195.69.80.9
johnson
Gość
vikea napisał
Witam ktoś jedzie do biogradu 16 lipca ????????
ja jade do Biogradu ale prywatnie swoim autem 9 osobowym
IP: 93.105.175.82
:DD
Gość
z Poznania, a wy ? ;d
IP: 194.149.88.147
aneccia
Gość
koss napisał
Piotrek napisał
a był ktoś z Wrocławia w Makarskiej? ile się jedzie? bo przeszukałem forum i widzę ze Makarska nie cieszy się wielkim powodzeniem... jak coś to ja mam zamiar jechać z dziewczyna 23 lipca więc proszę o jakieś info- czy w ogóle warto. Ewentualnie jak by mógł ktoś podać jakieś biuro podróży z równie korzystnymi cenami byłbym wdzięczny. pozdrawiam

ja wybieram się z OIS do Makarskiej... Więc z chęcią dowiem sie czegoś więcej, czy ktoś już tam był? bo faktycznie na forum jakoś mało info o tej miejscowości...i o samym wyjeździe.. :)

witam , ja z paczką również wybieram się 23 lipca do Makarskiej, słyszałam z opowieści, że jest tam cudnie.2 lata temu byliśmy z Oisem w Biogradzie, nie mogłam na nic narzekać, wszystko oki :D
IP: 91.214.2.240
turystka
Gość
Miałam jechać na Krym w tym roku ale po sprawdzeniu kilku podstawowych informacji myślę ze sobie podaruję. Biuro nie ma koncesji a wiec działa nielegalnie :evil: . Zobaczcie sami:
wwwturystyka.gov.pl/CRZ.aspx

Biuro Turystyczno-Usługowe CZAJKA /połączyli się niedawno z OIS/
Decyzja Marszałka Woj.Małop. z 12.02.2008 o zakazie prowadzenia działalności,doręczona 27.03.2008,zakaz na okres 3 lat do 26.03.2011

OIS Sp. z o.o.
Decyzja Marszałka Woj. Mazowieckiego z 15.03.2010 w spr. wykreślenia na wniosek przedsiębiorcy

Nie wiem czy warto ryzykować, pozdrawiam ;)
IP: 91.90.185.64
gość
Gość
ŁÓDŹ - 6 SIERPNIA - BIOGRAD-JEDZIE KTOŚ ??/
IP: 193.238.67.74
Daria
Gość
z Poznania, a wy ? ;d

No to my Kielce ;)
IP: 83.26.67.145
Plotkara
Gość
Daria napisał
z Poznania, a wy ? ;d

No to my Kielce ;)

a ja z Katowic :)
IP: 89.73.227.181
hmhmhmm
Gość
witam,
wiele negatywnych opinii przewija się przez to forum, łącznie z ciąganiem oisu po sądach, brakiem koncesji etc. myślałam nad rejsem żeglarskim po chorwacji we wrześniu, no ale teraz to już sama nie wiem.....koleżanka była z oisem na krymie i mówiła, że bardzo spoko, ale po przeczytaniu tych wszystkich opinii mam poważne wątpliwości....:/ i tu takie pytanie - czy był ktoś na rejsie w chorwacji z oisem??czy ktos się wybiera?ile kasy trzeba wpakować w tygodniowy łącznie ze wszystkimi opłatami? ile zabrać ze sobą mniej więcej?no i czy w ogóle warto??pozdrawiam wszystkich i trzymam kciuki za reklamujących! :)
IP: 89.75.124.3
gość
Gość
Witam
Wróciliśmy w nocy z niedzieli na poniedziałek z Budwy.
Samą Czarnogórę polecam serdecznie – piękny kraj, cenowo dla nas dostępny, bardzo życzliwi ludzie.
Natomiast OIS-a nie polecam absolutnie.
Nasze kłopoty zaczęły się dzień przed wyjazdem, kiedy poinformowano nas bez podania żadnych przyczyn, że zmieniają nam willę. Dodam oczywiście, że cena kwatery w tej nowej willi była niższa niż w tej, którą mamy na umowie. Oczywiście o żadnej rekompensacie pieniężnej nie było mowy. Po wielu telefonach do biura i rozmowach z zupełnie niekompetentnymi osobami (np. jedna pani nie chciała się przedstawić, a jak się spytałam, kto jest jej szefem, to powiedziała, że nie wie, bo pracuje od miesiąca) odsyłającymi nas do coraz to innych osób, trafiliśmy do pana Bartka, który podobnież w tym biurze coś znaczy. Podsumowaniem tej kilkunastominutowej rozmowy, były słowa, że standard tej nowej lokalizacji jest wyższy i że „będzie Pan zadowolony”.
Po tych przejściach z bardzo mieszanymi uczuciami wsiedliśmy do autobusu. Podróż trwała 32 godziny z różnymi przejściami. Przede wszystkim w Czechach podczas jednego z postojów jeden z pasażerów okazał się być bardzo agresywny i po wezwaniu policji okazało się, że młoda pilotka nie zna języka niemieckiego. Także z policjantami rozmawiał jeden z pasażerów. Ale to potwierdziło tylko fakt, że OIS zatrudnia młodych, zupełnie niedoświadczonych ludzi, którzy podejrzewam, że nie pracują dłużej niż sezon.
Na miejscu okazało, że żadna z wycieczek oferowana przez rezydenta nie jest w cenie, która jest umieszczona na stronie, tylko wszystkie są o 5 euro droższe, wyjątek Dubrownik – droższy o 10. Wycieczki polecam wykupywać w tamtejszych biurach, gdzie cenę można jeszcze negocjować. Naprawdę wielką awanturę z rezydentem mieliśmy w piątek, kiedy okazało się, że pokoje mamy opuścić do 11, bagaże wymieść na „pilnowany” taras położony przy ulicy, a do 14 mamy możliwość korzystania z jednej łazienki. Dodam, że planowany odjazd autobusu był o 21. Całe szczęście, że wywalczyliśmy tą łazienkę, bo autobus przyjechał o 23, więc w tym słońcu spędziliśmy 12 godzin. Bez ubikacji i wzięcia prysznica przed podróżą nie wiem jak dojechalibyśmy do Polski.
Jednak już szczytem przeżyć w tym dniu było spotkanie pilota, który „opiekował” się nami w drodze powrotnej. Ponieważ 12 godzin przebywaliśmy na dworze córka koleżanki przed odjazdem zasłabła. Ponieważ autobus już stał, naturalną rzeczą wydawało się, że wsadzimy dziecko do klimatyzowanego samochodu. Nic z tych rzeczy. Pan pilot wymyślił sobie, że każdy po kolei ma się wylegitymować z paszportu (nie wiem jakim prawem), następnie schować swoją torbę do luku i dopiero ma prawo wsiąść na pokład autobusu. Więc ja siedziałam z pół przytomnym dzieckiem na torbach, a pan pilot skrupulatnie kontynuował swoje czynności. Na szczęście podróż trwała już tylko 25 godzin, bo dzięki temu zdążyliśmy do pracy w poniedziałek
IP: 79.163.120.40
gość
Gość
Fatalna organizacja. We wtorek przed piątkowym wyjazdem do Biogradu na Chorwacji zadzwonił pan z OIS-u i zawiadomił o zmianie willi na inną. Ze zdjęć widocznych na stronie wynikało, że standard jest nieco inny, więc nie chcieliśmy wyrazić zgody na zamianę. Po telefonie do biura zostaliśmy potraktowani dość niegrzecznie, jednak po postawieniu sprawy "na ostrzu noża" pan obiecał, że będzie szukał i oddzwoni jeszcze w tym samym dniu. Nie oddzwonił. We środę znów wykonałam telefon - ze zdziwieniem zareagowała pani, która odebrala telefon. Znowu otrzymaliśmy zapewnienie, że sprawa zostanie wyjaśniona i zostaniemy natychmiast poinformowani telefonicznie. Daremne czekanie! Zdenerwowani we czwartek udaliśmy do biura "Czajka" w Krakowie. Tam w końcu dowiedzieliśmy się konkretów dzięki determinacji miłej pani, która raz po raz wykonywała tel. do W-wy, żeby uzyskać w końcu informację. Okazało się, że i tak musielismy zamienić apartament na inny. Podobno wlaściciel wybranej przez nas willi rozwiązał z nimi umowę co na miejscu okazało się nieprawdą. Jeszcze tego samego wieczoru zadzwonił pan z W-wy informując, że wyjazd został przesunięty z god.10.30 na 11.30. W piątek dotarliśmy na miejsce zbiórki ok.godz.11. Cierpliwie oczekiwaliśmy na autokar - do czasu... Po godz.13 wykonałam tel. do biura czy coś wiadomo o opóźnieniu. Otrzymałam odpowiedź, że "siła wyższa" ... autokar jest w drodze, będzie ok.14-tej. Dotarł dopiero o 15.30.... Uff! Pobyt na szczęście okazał się udany. Oczekiwanie na wyjazd okazało się dość uciążliwe, bo o 9.00 trzeba było opuścić apartament a wyjazd był dopiero po 23.00. Po upalnym dniu było to dość męczące. Choć ogólnie jestem zadowolona z wyjazdu to raczej już nie skorzystam z oferty OIS-u. Denerwujące jest totalne lekceważenie klienta.
IP: 91.189.17.22
spluczka
Gość
W tej chwili trzeci raz przebywam na wyjeździe z OIS, jestem w Grecji, w Kokino Nero. W ubiegłym roku jechałam z OISem do Chorwacji, a 2 lata temu na Krym. Czytam sobie te wszystkie negatywne wypowiedzi i na podstawie 3 letniego doświadczenia z tym biurem napisać tylko mogę - macie rację! Tak właśnie z OISem bywa. Sama też miewałam różne "atrakcje", np. zmiana klasy pociagu wracającego z Krymu na gorszą, częste, duże opóźnienia przyjazdu autobusów, niekompetencja młodych rezydentów czy pilotów itp. Wiem jednak, że jadąc za takie pieniądze nie mogę wymagać, aby obsługa i warunki były na poziomie wycieczki kosztującej 1900 zł, a nie 900, które w tym roku za Grecję zapłaciłam. Ois jest biurem raczej dla młodych ludzi, którzy mają niewielki budżet, ale też niewielkie wymagania. Sama jestem nauczycielem, nie zarabiam wiele, jeżdżę więc z OISem, bo na Triadę czy TUIa mnie nie stać. Jeżdżę i mimo problemów - jestem zadowolona - mogę zobaczyć kawałek świata, poodpoczywać w pięknych miejscach, a że idealnie nie jest ... Cieszę się, że stać mnie aby wyjechać. Pewnie za rok też pojadę z Oisem... Chętnie odpowiem na wszystkie pytania
IP: 62.74.222.107
gosc
Gość
:D witam wybieram sie do Biogradu,czy to pewne ze bez paszportu mozna jechac żeby nie bylo jaj na granicy?
Bartek
Gość
Na stronie wwwturystyka.gov.pl/CRZ.aspx (kropke po www pominalem) można sprawdzić biuro OIS (okradamy i studentów)
===
Decyzja Marszałka Woj. Mazowieckiego z 15.03.2010 w spr. wykreślenia na wniosek przedsiębiorcy
===

Podobnie sprawa ma sie z biurem Czajka (cos maja wspolnego z OIS-em)
===
Decyzja Marszałka Woj.Małop. z 12.02.2008 o zakazie prowadzenia działalności,doręczona 27.03.2008,zakaz na okres 3 lat do 26.03.2011
===

Ludzie nauczcie sie korzystać z internetu i szukać informacji o nierzetelnych biurach podróży.
Jedziecie potem z takim biurem i płaczecie na forach, ze bylo do bani.
IP: 95.160.112.94
Paulinka
Gość
Kilka dni temu wróciłam z siostrą, z Biogradu. Było bardzo fajnie, sporo fajnych ludzi, Tania rakija (lecz nie za dobra). Pokoje fajne (mieszkałyśmy w dzepinie). Jedzenie troche drogie, polecamy zabrać troche swojego z Polski. Z wycieczek zdecydowanie polecam Krke(piękne widoki) i rejs Katamaranem(płynęliśmy w trójkę, niesamowite przeżycie, nigdy wcześniej nie żeglowałyśmy z siostrą, a tu nagle łał! pływało sie super! Michał (sternik) dał nam nawet posterować i ponurkować przy wysepce na środku.
Polecam wyjazd. Naczytałam sie sporo na tym forum jakiś histori, ale wg mnie to raczej piszą tutaj jacyś ludzie którym zawsze cos nie pasuje. My jesteśmy zadowolone. Pa :mrgreen:
IP: 78.3.110.162
gość
Gość
to podaj kilka cen . ile wydałyscie na osobę?
koss
Gość
czy ktoś był w Makarskiej z OIS?
IP: 77.223.197.194
gosc
Gość
ludzie wymagają złotych klamek za 900zł :/ to nie Orbis :/ wyjazdy z Oisem polecam, trzeba sie nastawic na zmiany godziny lub miejsca wyjazdu bo pewnie tną wydatki. no ale wkońcu sam wyjazd jest baaaardzo tani. bardzo polecam !!!!
IP: 178.56.36.17
gość
Gość
ceny w restauracjach w chorwacji są takie same jak w polsce, można przeżyć , polecam całodniową wycieczkę na kornatii, jeżeli chodzi o plitwickei jeziora, to za dużo ludzi, ale dają radę , są piękne
IP: 87.207.194.246
turysta
Gość
czy moze ktos napisac cokolwiek o wczasach w Bułgarii samolotem i nie tylko ? czy wszczyscy tu jezdza do Chorwacji ?
IP: 77.253.45.180
magi
Gość
czy był ktos juz w tym roku w bułgari w zlotych piaskach ? w hotelu zora ?
jak oceniacie wyjazd ?; d
IP: 83.29.206.92
turist
Gość
wlasnie , jak sytuacja tam wyglada ?
IP: 77.253.45.180
aqrat
Gość
klasku napisał
jedziemy w 9 os do biogradu 30 lipca z wawy, jedzie ktos w tym terminie?;P
. My (we dwoje) jedziemy z warszawy do Biogradu..chyba "bozo"
IP: 89.228.251.147
dorota88
Gość
My też wybieramy się w dwie lub trzy dziewczyny 30 lipca. Liczymy na fajne towarzystwo. Myślicie, że będzie tam gdzie poimprezować?
IP: 95.48.118.194

Strona: « < ... 187 188 189 190 191 192 193 194 195 ... > »

Forum turystyczne » biuro OIS

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij