» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » biuro OIS

biuro OIS

Strona: « < ... 189 190 191 192 193 194 195 196 197 ... > »

Autor Treść
Megan_01
Gość
Ponawiam pytanie, co lepsze Chorwacja czy Czarnogóra??

bardzo zależy mi na Waszych opiniach :-)

Pozdrawiam!!
IP: 89.230.217.183
POMOCNIK
Gość
i to i to.całą dalmacje i czarnogore
IP: 93.105.175.82
renata
Gość
Megan_01 napisał
Ponawiam pytanie, co lepsze Chorwacja czy Czarnogóra??

bardzo zależy mi na Waszych opiniach :-)

Pozdrawiam!!
polecam Chorwacje :P
IP: 83.15.82.82
Megan_01
Gość
Dziękuję i za info czekam na wasze dalsze opinie na temat Czarnogóry i Chorwacji co lepsze :)
Proszę o przekonujące argumenty abym w szybkim czasie mogła podjąć decyzje wyjazdu :)

Pozdrawiam!
IP: 89.230.217.183
tomek
Gość
Bylem 2 lata temu w Chorwacji-biogradzie i rok temu w czarnogórze-budvie. Jedno i drugie ma swoje plusy. W biogradzie wydawalo mi się, że wszystko było tańsze, samo piwo chyba o połowe. W chorwacji chodziłem na obiad do restauracji, nie przejmując się zbytnio co zamawiam, do tego piwka i wychodziło tanio. W czarnogórze już trzeba było uważać co się zamawia. W Budvie na pewno było o wiele więcej imprez, w biogradzie nawet nie pamiętam czy jakaś była. Ogólnie tylko wyjscia na piwka, jakieś grile, ale to tez było fajne. W biogradzie bardziej czułęm się jak w małym spokojnym miasteczku, w czarnogórze jak w dużym mieście. Najgorzej jest z transportem, ludzie wysiadali w biogradzie o 7 rano a my bylismy w budvie dopiero poznym wieczorem, to było chyba najgorsze, jakieś zmiany autobusu, totalna dezorientacja itp.
IP: 87.96.100.56
Cyprian
Gość
byłem w Biogardzie od 16 do 25 lipca drugi raz i było superpolecam POCOLOCO i Marine t6ylko Marina bez pani Barbary to nie to hehehehehe pozdrawiam uczestników tego turnusu;)
IP: 77.114.145.215
idalka
Gość
Ja byłam w zeszłym roku w Biogradzie na 2 turnusy i nie mam zastrzeżeń. Mieszkałam w willi Camber, przy zmianie turnusu musiałam się przeprowadzić z jednego pokoju do drugiego, problemem też było to, że trzeba było opuścić pokój do 9, a wyjazd był o 22, ale kurczę... Wszystko byłam w stanie zrozumieć. Tak organizacyjnie jest to zaplanowane - i dopóki tego planu się trzymają, to wszystko jest ok!
Ja polecam to biuro, bo za naprawdę niewielkie pieniądze można zwiedzić kawałek świata.
W tym roku jadę z nimi do Makarskiej - był już ktoś? I jakie wrażenia?
IP: 79.186.46.242
tomek
Gość
Ktoś jedzie do Biogradu 6 sierpnia z Gdańska? Bo coś mi się wydaje, że z powodu zbyt małej liczby ludzi z Gdańska zmienią wyjazd chyba na Wawę, ktoś będzie w razie czego chętny, by pojechać we czwórkę autem do Wawy?
IP: 109.107.13.98
konrad
Gość
ois jedna wielka tragedia podroz bez komentarza opoznienie okolo 8 godzin do tego po powrocie do polski kazano nam opuscic autokar i do domow wracalismy na wlasny koszt malo tego 20 osob zostalo w budwie i musialo czekac na kolejny autokar jeszcze 10 godzin smiech
NIGDY NIKOMU NIE POLECAM !!
IP: 193.138.241.30
turysta
Gość
interesuje mnie albena ultra all - ktos byl ? cos napisze ?
IP: 83.238.5.206
edyta
Gość
turysta napisał
interesuje mnie albena ultra all - ktos byl ? cos napisze ?

też interesuje mnie ta oferta, pojawiała się wcześniej? ktoś już był? czy to nowość? chciałabym wyruszyć na pierwszy turnus.
IP: 85.232.228.61
MAgda
Gość
Właśnie wróciłam z Biograd w Chorwacji. Ogólnie spoko. Minusem jest to, że autokary się spóźniają. W KAtowicech czekaliśmy 2 godziny. Pierwotnie wyjazd miał być o 15.30, ale zmieniono godzinę na 12.30, o czym nie poinformowano. Gdybym sama nie zadzwoniła się dowiedzieć pewnie stałabym i czekała. Ostatecznie wyjechaliśmy po 14. Do OIS nie mam wiekszych zastrzeżeń, ale UWAGA na ich pośrednika z KAtowic. Lepiej rezerwować przez stronę OIS niż u nich. Gość poprostu wprowadził mnie w błąd celowo co do odjazdu, zakwaterowania, a teraz jeszcze po powrocie wykłócam się o fakturę, mimo iż w rozmowie telefonicznej zapewniał wcześniej, że nie będzie żadnego problemu.
IP: 78.131.206.22
Aga
Gość
MAgda, a ile godzin jechaliście?
IP: 83.24.205.92
Plotkara
Gość
hej MAgda :) a co konkretnie było nie tak z tym zakwaterowaniem bo tak się składa że też korzystam z ich pośrednika z Katowic?
IP: 89.73.227.181
Sruba
Gość
Mam pytanie ro normalne że nie wiadomo o której samolot odlatuje? Co do albeny ultra all, to ja jadę ze znajomymi.
IP: 193.109.244.28
Justyś
Gość
tak Śruba to jest normalne :P
IP: 89.76.123.48
Sruba
Gość
Skąd to wiesz?? Spotkałaś się już wcześniej z czymś takim? Bo mi się logiczne wydaje że wiadomo dużo wcześniej o której samolot odlatuje, chyba że to tak tanie linnie że wcisną go w jakąś lukę czasową na pasie za odwołany lot:P
IP: 193.109.244.28
MAgda
Gość
Zaczęło się od tego, że wybierałam się z chłopakiem i druga parą. Zaznaczyliśmy w biurze w Katowicach, że chcemy być obok siebie (ważne, bo jedzenie mieliśmy wspóne i wspólnie gotowaliśmy), Pan z biura zaznaczył to podobno gdzieś na rezerwacji. Na miejscu okazało się, że byliśmy w jednym budynku, ale na zupełnie różnych piętrach i w pokojach o różnym standardzie. Dodam, że ja zamawiałam wszystkim czterem osobom ten wyjazd i zapłaciliśmy o po tyle samo. Rezydent nic nie wiedział, o tym że mamy być razem. Czyli mielismy i tak wielkie szczęście, że trafiliśmy do jednego budynku, a nie np. do położonych zupełnie gdzie indziej. Raz gotowalismy u nas na piętrze, raz u znajomych, ale nie czuliśmy się z tym fajnie, bo przecież mieszkali z nami inni ludzie, którzy też chceli przecież z kuchni korzystać.
A z wyjazdem było tak:
W środę 22 lipca udałam się do pośrednika z Katowicach zamówić wyjazdy dla 4 osób. Zaznaczyłam , że w piątek do 12 w południe jestem w pracy i pasuje mi wyjazd około 15-16. Początkowo podał mi, że ma być o 16.30. Więc spoko z Chorzowa, bo z Chorzowa to rzut beretem. Powiedział przy tym, że odjazd może się zmienić o godzinę, więc też pasowało, ale umówiłam się tam, że zarezerwuje wyjazd dopiero, jak będziemy pewni, że jedziemy i godzina odjazdu też będzie przewidziana i biuro informuje o wszelkich zmianach. Następnego dnia gość dzwoni do nas, żebyśmy szybko wpłacili kasę, bo może zabraknąc miejsc. Przy czym, nie wspomniał, że godzina się odjazdu się zmieniła na 12.30, co dla mnie stanowliło już problem. Dopiero jak zapytałam o godzinę, to mi powiedział, że jest wcześniejszy odjazd. Na stronie OIS nie było o tym wzmianki i niikt, by mi o tym nie powiedział. I jeszczena dodatek zapierał się, że wcale nie mówił o tym, że może się niewiele zmienić. Kasa wpłacona, ja w stresie, kombinowałam w pracy, jak tu się przynajmnie o pół godziny urwać, na szczęście szefowa pozwoliła mi wcześniej pójść. N apytanie, czemu tak nalegał na wpłatę kasy, powiedział, że "kazano mu". Zapytałam, czy w takim razie w ogóle się nie liczą nasze ustalenia? Powiedział, żebym nie ciągnęła go za słowa. Chodziło mu o to, żeby tylkoj wydusić kasę, a już o klienta nie dba. Gośc po raz drugi okazał się nie w porządku, kiedy w piątek przed wyjazdem zadzwoniłam, zeby zapytać o możliwość uzyskania faktury, powiedział, że nie ma problemu. Wczoraj wróciliśmy, a dzisiaj (poniedziałek) dzwonimy do niego po fakturę i okazuje się to wielkim problemem. Koleżanka poprostu gościa znowu opieprzyła. A fakturę od OIS ma uzyskać, bo to co on mówił, to zupełnie inna bajka.
Moja rada : dzwońcie non stop, żeby się dowiedzieć o jakich porach jest odjazd. My i tak, wyjechaliśmy z dwu godzinnym opóźnieniem, ale zachowanie gościa z Katowic było zupełnie nie fair. Pospolity naganiacz za wszelką cenę. Zamierzam się jeszcze do niego udać z pytaniem, dlaczego my mieliśmy gorszy standard od znajomych, momi iż wpłaciliśmy tyle samo kasy i tego samego dnia. Znowu chyba się zdenerwuję, ale takim ludziom nie wolno pobłażać. Jeśli już idziecie do nich, to proszę zabrać dyktafon i najlepiej nagrywać rozmowy.
Jechaliśmy około 20 godzin do Chorwacji, a spowrotem mistrzostwo świata 14!!!
IP: 78.131.206.22
JOHNSON
Gość
Ja jade 14 sierpnia busem 9 osobowym do Chorwacji i moge wziasc 7 osob
IP: 93.105.175.82
rocky
Gość
Czarnogóra PRZEPIĘKNA, biuro odradzam! zbyt dużo by pisać, totalny brak organizacji ! i lepiej sobie wziąść ze 3 dni dodatkowego urlopu bo co do odjazdów i sprawności autokarów wyjazd może się "darmowo" przedłużyć (oczywiscie na tarasie co najwyżej) :)
IP: 89.78.182.63
Sandra
Gość
Serdecznie polecam wyjazd do Benago w Mengusovcach koło Popradu. Pozdrawam całą ekipę z naszego pensjonatu i wspaniałego rezydenta. Matus jest bardzo pomocnym i serdecznym gościem ;)

Świetne warunki, piękny, klimatyczny, wystrój domu, super wyposażona kuchnia, cudowne widoki zza okien, możliwość korzystania z sauny, sympatyczna atmosfera i dużo innych plusów :)
IP: 89.161.10.58
irmi
Gość
a może ktoś wybiera się 3 września do biogradu?
IP: 83.18.16.50
irmi
Gość
wrazie co podaje numer gg 7574361.my z chłopakiem mamy zamiar wyjechać z oisem od 3 do 12 września.
IP: 83.18.16.50
Justyś
Gość
a czy jest ktoś kto wybiera się do Albeny 30 sierpnia?
IP: 89.76.123.48
gosc
Gość
wiec tak ! wlasnie wrocilem z budvy. miejsce polecam bardzo bo pieknie i jak dla mnie o wiele ladniej niz w chorwacji.a teraz konkrety... mieszkalem w willi jovana. pokoj ok ale aneksy sa tylko w apartamentach a w pokojach juz nie, taz ze cale jedzenie trzeba bylo przywiezc z powrotem do kraju. a biuro?? no coz... jak jestescie z poza wawy,kraka albo katowic to nie wybierajcie sie bo mimo iz doplacicie za dowoz do waszych miast to i tak was tam nie zawioza hjak bedziecie wracac. milaem wyjechac o godzinie 11 z budvy a wyjechalem o 23.30. do 10 rano trzeba bylo sie wykwaterowac dlatego siedzieli wszyscy przed hotelem. zenada. przyjazd atokaru przekladano co pare godzin az na samym koncu rezydent powiedzial ze atokar jest w dubrowniku i sie zepsul a kierowcy nie amaj narzedzi( pozniej okazalo sie ze to klamstwo) bylismy grupa 8 osob wiec rezydentowi sie mega dostalo i kolo 12 w nocy zalatwil busa do makarskiej a tam przesiedlismy sie do autokaru do polski. reszta ludzi zostala w budvie i podobno wrocili 10 godzin pozniej niz my. wiec wezcie od razu jeden dzien urlopu wiecej bo nie wrocicie w terminie.
co do wycieczek fakultatywnych... najfajniejszy chyba ten najtanszy rejs po boce kotorskiej... naprawde warto
rafting - teraz jeszcze ok ale i tak troche za drogo. moze na wiosne rzeczywiscie warto jak jest wiekszy nurt.
kanion rzeki tara to 13-to godzinna podroz autokarem podczas ktorej wychodzi sie na 3 przerwy po 15 minut i 2 godzinne zeby odpoczac i pstryknac co nieco.
w albani nie bylem ale podobno nic szczegolnego
jezioro szkoderskie spoko a ten caly ostrog czy jakos tak to takie sobie
no i chyba tyle
miejsce fajne ale rozmawialem z wielom apolakami i jak sie poszukalo samemu kwater to mozan taniej znalezc niz z biura i wycieczki zreszta to samo.
pozdrowka
IP: 89.171.140.153

Strona: « < ... 189 190 191 192 193 194 195 196 197 ... > »

Forum turystyczne » biuro OIS

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij