» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » biuro OIS

biuro OIS

Strona: « < ... 190 191 192 193 194 195 196 197 198 ... > »

Autor Treść
love
Gość
No niedawno wróciłam z Biogradu...cóż mogę powiedzieć, wakacje fajne, słońce, plaża... ale jeśli chodzi o biuro to trochę zastrzeżeń jest...przede wszystkim najpierw objechalismy niemal cala Polske zaczynajac od Poznania, bladzilismy po Opolu a w Cieszynie czekalismy ponad godzine na reszte autobusow, bo ludzie jadacy do Czarnogory i Makarskiej musieli sie przesiasc. Ponadto, kierowcy niezbyt znali trase + nie było w naszym autobusie pilota (mimo, że był gwarantowany w opisie na stronie). Czas na miejscu w wiekszosci trzeba bylo organizowac sobie samemu, wycieczki fakultatywne dziwnym trafem podrozaly i ceny byly inne niz na stronie biura. Co do willi nie mam zastrzezen. Ale nie dajcie sie nabrac na szumne teksty na stronce typu "odjazdowe lato akademickie, wspolne wyjscia, grille, dyskoteki"- biuro nic takiego nie organizuje, jest sie skazanym na wlasny spryt i zmysl integracji z reszta. Polecam kupic przewodnik i wybierac sie na wycieczki pekasem badz promem, gdyz Biograd to typowe miasteczko turystyczne, nie ma tam wielu ciekawych rzeczy i mozna sie szybko znudzic. A i jeszcze jeden minus... zimna woda !!!!! Za to na wyspie naprzeciw Biogradu- Tkon, woda cieplutka :)
IP: 109.243.244.151
srutututut
Gość
ja w niedziele wrociłem z Biogradu i jestem mega zadowolony. co do <@ love> wycieczek to tylko krka drozsza o 20 kun niz na stronie no i rafting o 5, ale za to pliwtice tansze o 30 wiec nie narzekaj a co do integracji to residento w niedziele spotkal sie z nami i pokazal gdzie sa kluby a pozniej wpadal do nich i spotykal nas tam ( fakt ze robil to zwykle kolo 24-1 , ale robil) a jak chcialas integracji to na nocnym rejsie w poniedzialek takowa byla.

mi sie zajebiscie podobalo, pomimo zimnej wody w biogradzie i pogody, ale coz ois za to moze ;)
IP: 77.254.92.201
srutututut
Gość
no i + dla oisu za droge powrotna, na polskiej granicy bylismy po chyba 13 godzinach jazdy
kamui
Gość
byłem w Biogradzie całkiem niedawno... wspomnienia jeszcze świeże i popieram moją przedmówczynię - dziwne było to, że na trasie kierowcy błądzili i zamiast korzystać z nawigacji wydzwaniali po kolegach i pytali jak dojechać na miejsce...
na granicy w Cieszynie (po 8h błądzenia po Polsce) mieliśmy 1,5h postoju czekając za pozostałymi autobusami, totalnie zdezorientowani kiedy one się pojawią (i potwierdzam, że nie było żadnego pilota)...
autobus- taki standardowy, trochę niewygodny jak na tak długą trasę... w pierwszą stronę jechaliśmy ogółem 26h, a z powrotem już tylko 20h - chyba kierowcy znali już trasę... ;)
byłem w Willi Bujević- całkiem przyjemnie było, kuchnia wyposażona, ładny taras, minusem byli właściciele mówiący tylko po chorwacku, ale szło się dogadać i okazali się bardzo mili i gościnni...
Biograd jest urokliwym, małym miasteczkiem, plaże zwykle zatłoczone, choć idąc coraz dalej od tych głównych plaż- trafić można na całkiem mniej ruchliwe... zakupy polecam robić w PLODINIE bądź LIDLU - wszystko jest zdecydowanie tańsze niż w innych sklepach...
Polecam wycieczkę do Zadaru (z dworca PKS w Biogradzie) - mniej więcej co godzinkę, półtorej odjeżdżają autobusy- koszt biletu to 17kun w jedną stronę... Zadar to piękne miasto, świetne widoki z punktu widokowego...
Warto też wybrać się promem na wyspę TKON, koszt biletu to 14kun w jedną stronę (na wyspie też spokojnie można kupić powrotny bilet)- prześwietnie ciepła była tam woda i ciekawe widoki, wspinając się w stronę klasztoru Benedyktynów...
Byliśmy na wyciecze fakultatywnej na wodospadach Krka... całkiem fajna wycieczka, jednak trochę się przepłaca...
koszt tej wycieczki to 250kun i w cenie jest tylko przejazd do Śibenika i zwiedzanie miasta (wejście na punkt widokowy dodatkowo płatne z własnej kieszeni- 20kun) oraz przejazd do Parku Narodowego Krka (opłacony bilet za 90kun) i spędzenie tam około 1,5h i powrót...ale trzeba przyznać, że i miasto i Krka są piękne!
potwierdzam, że woda zimna i ceny wycieczek okazały się droższe na miejscu...
potwierdzam również, że gdyby nie inicjatywy tych co bardziej rozrywkowych ludzi- byłaby lipa, a nie integracja i akademickie wczasy...
podsumowując jednak wszystko powtórzę hasło, powtarzane przez nas dość często- "za te pieniądze to było dobrze" :)
IP: 83.23.243.15
love
Gość
Panie strutututu, ja chciałam tylko zauważyć, że dołączenie się rezydenta do grupki osób w klubie nie można nazwać organizacją wspólnego wyjścia. Co do rejsu, owszem był- wiem to. :) Ale gdyby tak kierować się wspaniałymi opisami na stronce to można by oczekiwać czegoś więcej. Niemniej ja też jestem zadowolona z wyjazdu, a to, że nie aż tak jak Ty... chyba mam takie prawo? :) Po to jest to forum, by napisać swoją opinię.
IP: 109.243.190.225
love
Gość
To tak dla potomnych, którzy chcieliby się integrować na całego i nie wychodziliby z takiego założenia jak ja, że integrować można się w Mielnie za mniejsze pieniądze xDD
IP: 109.243.190.225
srutututut
Gość
@ love - no jasne ze do tego jest forum. Dla mnie bylo super i pojade na pewno za rok, Tobie mniej ale też pewnie rozważysz kolejny wyjazd innym moglo sie w ogole nie podobac, bo np. za spokojne miasto czy za zimna woda, wszak co czlowiek to opinia. Ja w kazdym razie jestem bardzo zadowolony i polecam. a co do kasy to wychodzi z 200-300 zł wiecej niz Mielno przy odpowiednim życiu, a jednak wieksza gwarancja pogody.
Agi
Gość
Jak ktoś jedzie jutro z Wawy to wyjazd został przeniesiony z 9 na 6!!! Zaczyna się robić ciekawie :P
IP: 83.24.230.151
Agi
Gość
Do Biogradu zapomniałam dodać :)
IP: 83.24.230.151
emik
Gość
hey, wybiera sie ktos do biogradu w terminie 13-22.08?
IP: 95.41.178.188
brat Leon
Gość
A może ktoś był lub wybiera się do Bośni i Hercegowiny?
IP: 84.40.247.50
zniecierpliwiony
Gość
a ja w dalszym ciagu nie wiem jak jest na all-u w Bułgarii , moze ktos sie znajdzie co byl , widzial i wszystko ladnie nam opowie
IP: 87.205.216.163
Oliwka
Gość
hej, czy ktoś wybiera się na Mazury w terminie od 4.09 albo czy ktoś w tym roku zagościł z tym biurem podróży w tamtejszych rejonach? :) Przeczytałam właściwie cały temat i zastanawiam się czy ryzykować... Właściwie z tego co widzę to najwięcej jest zastrzeżeń do zagranicznych wycieczek. Teraz myślę, że może lepiej zamrozić pieniądze na inny wyjazd z innym biurem? Może tutaj taniej, ale nie chcę stracić czasu, a tym bardziej pieniędzy na nieudany wyskok.
IP: 95.41.125.92
zadowolony
Gość
byłem z oisem na Krymie i było super ! kwatery przejazd pilot wycieczki... pozdrawiam wszyskich co byli w Jalcie!:)
IP: 217.8.188.161
Squeak
Gość
Wybiera się ktoś może do Biogradu 27.08- 05-09 ????
IP: 82.160.219.231
Andzia
Gość
Hej! Wybiera się ktoś do SAKY 9 września?
IP: 81.190.223.233
czarnula
Gość
Wróciłam w niedzielę z chłopakiem z Biogradu, Mieliśmy wykupioną fortunę. Muszę powiedzieć że przed wyjazdem naczytałam sie tutaj takich rzeczy, ze bałam sie jechać;) A WYJAZD OKAZAŁ SIE BARDZO UDANY, dobry nowy autokar, Spoko rezydent, starał sie żeby wszystkich nas jak najszybciej zakwaterować. Bardzo dobra impreza integracyjna (tylko było małe przeludnienie;) Słyszałam, że 1 para wygrała nawet rejs katamaranem. My też postanowiliśmy pożeglować i naprawdę polecam, było świetnie! Z reszty wycieczek polecam na pewno kornati. 1 Facet zapił sie w trupa (wino w cenie) było bardzo komicznie ;-) no i te widoki... / ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni. ///////////////////Pozdrawiam wszystkich zintegrowanych uczestników!
IP: 78.0.128.18
Czesiulek
Gość
Witam
Wróciliśmy w niedziele z Biogradu. Przed wyjazdem (już po opłaceniu wszystkiego) poczytałem trochę na forum i "zamarłem". Rzeczywistość okazała się znacznie inna. Jedyne na co można narzekać to podróż w pierwszą stronę i "grubcio" za "fRRRajerą". Pozostała część wyjazdu jak dla mnie zajefuckenQ..abista. Rezydenci: Michaś:-) wporzo chłopak się starał i mu wychodziło, Agnieszka..Cool dziewczyna, więc pobyt "wyczesany". Koczkodan - KATAMARAN rewelacja, Kornatii, Integracja, KRK..niesamowite widoki:-) w każdym znaczeniu i wymiarze tego słowa (tyczy się Kornatii - tambylcy wiedzą ocokaman:-). Pozdrowienia dla całej ekipy:-) poznanej na miejscu. W przyszłym roku na pewno CRO z OIS i może Makarska..:-)
IP: 188.33.0.141
Ruda
Gość
Heyo,
wróciłam w niedzielę z Biogradu i bez kitu przyznam, ze były to moje najlepsze wakacje! Podróż w pierwszą strone rzeczywiście była masakryczna, ale za to podczas powrotu full comfort ;-) polecam rejs na Kornati, skoki ze statku no i oczywiście rejsy integracyjne ;-) Poznałam fantastycznych ludzi, mam nadzieje, że zorganizujemy w takim składzie jeszcze wiele wypadów;-) Szczególne pozdro dla Arka, Eweliny, Czesiulka, Gabi, Gosi, Natalki, Sylwii, Wery i Mariolci, Bartka i drugiej Eweli, Sylwii. Rezydenci naparwdę spoko - Michał i Aga - sympatyczni, potrafili zorganizowac wolny czas wspólnie;-) Za tak niską cene naprawdę spoko wyjazd. Kwatery fajne, ja byłam w Jurjevic - i to był dobry wybór. Dość duzy pokój, własna łazienka i duży taras, który łączył pozostałe pokoje, a przez to sprzyjał integracji z innymi mieszkańcami;-) Pozdrawiam gorąco wszystkich.
IP: 178.182.129.132
Kama
Gość
Siemanko :)
Nie rozumiem dlaczego jest tyle negatywnych opini, może miałam szczęście bo mój pobyt w Biogradzie byl bardzo udany :)
Podróż w pierszą stronę byla znośna, gdzieś tam w tyle autokaru lała się woda z klimatyzacji no ale co poradzisz , a tak poza tym było suuuuper :)
Na miejscu zostaliśmy od razu zakwaterowani, wieczorami odbywały się spotkania ze wspaniałymi rezydentami ( Michałem i Agnieszką ). Wycieczki były piękne, szczególnie Kornati.
Ludzie byli mili, wille też OK, droga powrotna bez problemu :)
Normalnie chyba pojadę z OIS-em za rok !! xD
IP: 213.77.56.8
ola
Gość
emik napisał
hey, wybiera sie ktos do biogradu w terminie 13-22.08?

Hej właśnie chcemy się jeszcze zapisać na ten termin gg 6130283, moglibysmy się jakos umówić ! Pozdrawiam
IP: 83.11.57.154
Murzyn
Gość
Jedzie ktoś do Makarskiej 13.08 ????
IP: 77.236.12.246
plus
Gość
a wybiera sie pare osob? a czy dostal ktos maila odnosnie godzin wyjazdu z poszczegolnych miast?;>
IP: 79.162.173.137
JOHNSON
Gość
Wybieram sie prywatnie do Chorwacji 14 sierpnia z Bielska-Białej jest ktos chetny?moge zabrac 7 osob.Na miejscu albo kwatera albo namiot kto jak woli a potem wycieczki tu i tam. GG 8053326
IP: 93.105.175.82
niczka
Gość
witam wszystkich. Niedawno wróciłam z Biogradu. Jestem opalona i bardzo zadowolona ze wszytskiego bez wyjątku. Sądząc po niskiej cenie i wielu negatywnych opiniach na temat biura można bylo się trochę przestraszyć na początku, jednak moim zdaniem wszystko zależy od podejścia do życia. Jeden będzie niezadowolony ze wiatr z prawej mocniej wieje a slońce za dużo grzeje a drugi wybierze ofertę fortuna trafi do nieluksusowego apartamentu, będzie jechał ponad 20 godzin autokarem i nadal będzie zadowolony w 100%. Poważnie Biograd jest fajnym miasteczkiem, choć też jestem zdania ze można z niego troche pozwiedzać innych miejsc. (wszystko zależy od tego czy lubicie leżeć plaskiem na plaży). Widoki są piękne, pogoda świetna, wodna choć zimna to jej niebiesko zielony kolor dech zapiera. Imprezy są gdy jest z kim imprezować. A integracje były 2, Impreza w dyskotece i rejs statkiem. One były po to żeby się zintegrować i robić sobie grile i imprezować. W przypadku naszej ekipy ta było. Było super. Dziękuje wszystkim za fajnie spędzony czas:):) Polecam zarówno Chorwacje, jak i Biograd i OiS. PS. Ois jest biurem dla ludzi młodych. Nie chodzi tu o wiek ale o młodą dusze. Jeśli ktoś już się tak nie czuje polecam inne oferty. Może wtedy nie będzie narzekał :P
IP: 88.156.5.192

Strona: « < ... 190 191 192 193 194 195 196 197 198 ... > »

Forum turystyczne » biuro OIS

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij