» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » biuro OIS

biuro OIS

Strona: « < ... 191 192 193 194 195 196 197 198 199 ... > »

Autor Treść
smith
Gość
heja :) słuchajcie mam dylemat jesli chodzi o wille :) mam do wyboru:
Dzepina, Camber i fortuna. Chodzi o to żeby to nie była piwnica jak ktoś wcześniej pisał :P dajcie szybko znać bo zaraz rezerwuje :)
IP: 77.91.24.139
smith
Gość
i jeszcze bozo dzane i jurevic
gosc
Gość
zgadzam sie z poprzedniczka! tez wrocilam niedawno z Biogradu i bardzo mi sie podobalo! rezydenci zajmuja sie swietnie cala wycieczka, sa na kazde zawolanie! integracje trzeba zaczac juz w autokarze, a wyjazd napewno sie uda ;) za tak niskie pieniadze uwazam, ze mieszkanko bylo super! naprawde polecam OIS i chorwacje!
IP: 89.74.190.206
smith
Gość
a w jakiej villi byłas ??
gosc
Gość
W willi na kurzej stopce
IP: 93.105.175.82
paolka
Gość
ja byłam w bozo i jest bardzo fajnie rezydenci mowili ze jest najlepsza ale mnie osobiscie podobała sie jeszcze jedna inna willa chyba nazywała sie dozen ;)
IP: 217.153.162.74
;]]
Gość
a co powiedziecie o wilii IVE? ktoś może był? albo słyszał coś o warunkach ? ;]
bo ja się wybieram 20 sierpnia właśnie tam :)
IP: 194.149.88.147
magda
Gość
a czy ktoś się wybiera do Biogradu 20-29.08? i czy był ktoś w willi Dozen?
IP: 83.24.133.110
magda
Gość
i czy jadąc do Chorwacji bardzij opłaca się brać euro i wyminiać na kuny, czy złotówi?
magda
Gość
i czy jadąc do Chorwacji bardzij opłaca się brać euro i wyminiać na kuny, czy złotówi?
aruba85
Gość
Jedzie ktoś do Makarskiej 27.08.10 z biurem OIS?
IP: 188.33.36.238
pawel
Gość
Magda wez kuny, jak wrocisz to daj znac jak jest w dozen bo jade pod koniec wrzesnia
IP: 87.96.83.180
ois ok
Gość
ja do ois nie mam nic do zarzucenia. Byliśmy w Biogradzie i było super. Z wycieczek to na kornati obowiązkowa.
Ogólnie miasteczko ładne, ale mało imprezowe bo bary w których można potańczyć , czynne są do 2 godziny, i po północy ulice pustoszeją.
Morze czyściutkie ale plaże kamieniste.
Co do kun lepiej wziąć euro i wymienić w bankach w biogradzie na kuny. pozdrawiam
IP: 79.191.38.159
Agi
Gość
No i się naczytałam przed i pojechałam z kiepskim nastawieniem, a okazało się, że nie ma za wiele do zarzucenia OIS.
Minusy:
-brak pilota w autokarze, który jednak nie przeszkadzał, bo kierowcy byli uprzejmi i udzielali informacji jak się coś chciało
-mały problem przy zakwaterowaniu - chciano rozdzielić naszą paczkę mimo, że mieliśmy wykupioną całą willę, ale dało się dogadać z rezydentem i byliśmy wszyscy razem

Poza tymi rzeczami nie mam na co narzekać. Podróż tak jak się spodziewałam 24 i 21 h (Wawa). Willa Bujevic urocza i położona w dobrym miejscu.
Minusami Biogradu są zimna woda, kamienista plaża i mało konkretnych imprez. Jedyna dyskoteka Marina jest niepolecana, bo podobno nie lubią tam polaków - nie miałam ochoty sprawdzać osobiście. No i troszkę brudne jest to miasto. Bywają ładniejsze, ale za to Biograd jest świetną bazą wypadową do zwiedzania Cro.
IP: 83.24.241.55
jeremayah
Gość
Ois - "opóźnienie i spokój " ale tylko współpracowników biura. 8mego sierpnia wróciłem z wycieczki do Czarnogóry.Pomimo iż cały pobyt był wspaniały.(a jest to zasługą tego ze wykupiony mieliśmy jedynie przejazd) chciałbym podzieli się refleksja na temat biura odnośnie transportu. proszę sobie wyobrazic ze opóźnienie w dotarciu do Budwy wyniosło 14godzin!!!!!!!!!!!! cała podróż trwała ok. 34godz!!!!!!!!!!!! ( w naszym przypadku wyruszalismy z krakowa) 34godz. w autokarze.......chińska tortura. w skrócie...... planowany wyjazd z krakowa..9.30. autobus przyjezdza o godz 10.30. nastepnie udajemy sie do katowic ,gdzie czakała nas przesiadka. po dotarciu na parking w katowicach okazalo sie ze musimy zaczekac na kolejny autokar 1,5 godz, gdyz ten miał ponoc wypadek na trasie. UWAGA!!!!!! nasz autobus przyjechał dopiero po ok 6 godz. Była godz. ok 18.30 a my nie wyjechalismy z POLSKI!!!!!!!!!!!!! łatwo to sobie przełozyc na fakt iz tracimy 1 dzin z naszego urlopu za ktory oczywiscie NIE OTRZYMALISMY ZADNEJ REKOMPENSATY !!!!!!!.dalej....... totalnie nie kompetentny pilot , który np. widzac ze niema kompletu osób zezwalał na odjazd autobusu z postoju, nie informujacy pasażerów o etapie podróży. ..Ogólnie nic nie wiedzący "facio" któremu ryzykiem byłoby powierzenie opieki nad hodowlą patyczaków. kończac i nie zagłebiajac sie w inne barwne wydarzenia na trasie zwracam szególna uwage na to nie otrzymalismy zadnej rekompensaty za stracony dzien. Biuro OIS to OSZUSCI i ZŁODZIEJE . "MAFIA" dla ktorej zysk jest wazniejszy od zadowolenia klienta . polecam masochistom!!!
IP: 83.15.222.114
kac
Gość
Witam,
Byłem z biurem OIS w Chorwacji w mieście Biograd, Villa Dżana, wszystko byłoby super jakbyśmy dostali takie pokoje jakie były na zdjęciu. Zostałem zakwaterowany w pokoju poniżej poziomu ziemi, czyli nazwę to "piwnicą" pokój 1 osoby, mała klitka. Ale nie przeszkadzało mi to, bo i tak w pokoju tylko spałem, a resztę czasu spędzałem z znajomymi na tarasie lub nad morzem, albo na wycieczkach. Ja nie miałbym nic przeciwko, jeżeli biuro pokazałoby wszystkie pokoje z Villi Dżana, a nie tylko najładniejszy i "w dupie".
Jeszcze co nas napotkało niemiłego to właściciele Villi, którzy nie byli za uprzejmi i proszę nie patrzeć na te napisy, co opisuje biuro OIS, bo jest to wielka bzdura, że niby właściciel wita gości winem, kiedy ? gdzie ? Nie dość, że nie mili ludzie to jeszcze bardzo aroganccy.
Co do podróży, to w pierwszą stronę trochę dłużej trwała, ponieważ kierowcy dobrze wiedzieli, że nas dopiero później zakwaterują, więc robili dłuższe postoje, czasami około 1h.
Najgorsze co może być to, to że zostajemy wykwaterowani o godzinie 9 rano, a wyjazd jest o 20, i mamy przez 19h zająć się czymś, chciałbym dodać, że własciciele willi Dżana nie chcieli nas wpuścic do willi bo mówili, że już nie jesteśmy gośćmi... To jest moim zdaniem lekka kpina, jeżeli zostajemy wykwaterowani o 9 to odjazd powinen być około 11 no max 12.

Ostatecznie się wypowiem, biuro OIS, nie jest na prawdę wiarygodnym biurem, ale za takie pieniądze, to czego możemy oczekiwać.

Pozdrawiam wszystkich.
IP: 93.181.190.129
kac
Gość
Chciałbym jeszcze dodać, że nie bierzcie żadnych pieniędzy z polski, tzn nie zamieniajcie złotówek w Polsce na kuny, ani na Euro, w Chorwacji w każdym mieście jest bank i w każdym można zamienić złotówki, a w ogóle płacenie kartą MasterCard jest bez prowizyjne, a kartą VISA to jest TYLKO 2% od sumy zakupów, więc to też są grosze... Sam wybierałem za pierwszym razem 200 kun, to zabrało mi z konta 115 zł i 89 gr, za drugim razem wybrałem 100 kun i wzięło mi 58zł czyli bez obaw o takie sprawy.

Tylko Chorwacja jest bardzo droga i lepiej nakupywać w Polsce jakiś ryżów, kociołków makaronów, sosów i w ogóle, bo tam się nie opłaca...
ktos
Gość
Wróciłem z Biogradu, byłem już kilka razy z OIS, ale tym razem wycieczka już nie podobała mi się tak jak wcześniej. Wiedziałem, że są zawsze problemy z dojazdem i powrotem, tzn opóźnienia itp. Ale za to na miejscu już było ok. Tym razem już nie tak fajnie, śmieszy mnie jak ktoś mówi, że rezydenci służyli pomocą, ciekawe komu? trudno było kogoś złapać, na wycieczce integracyjnej po kilku głębszych są jak to sami mówią już tylko "uczestnikami" i mają w d...., że nie jest tak jak powinno. W ogóle OIS nie ma już tylu chętnych studentów, więc połowa osób to dziadkowie z dziećmi, więc trudno czasem o integracje w autobusie czy willi, bo wszystko im przeszkadza. Teraz więc już trudno o dobrą ekipę w domku, choć nie powiem cuda czasem się zdarzają. Drugą część stanowią puste 17-stki i 17-stkowie pod opieką 18-latków, które wyrwały się z domu pierwszy raz tak daleko i wystawiają opinię o jaką wstyd, zachowują się gorzej niż najgorsze buraki (nie da się użyć innego słowa, przepraszam) a to wszystko pod drzwiami rezydentów, którzy mają tak twardy sen??? a rano oskarżają niewinne osoby, że tak się podobno zachowywały i są skargi właścicieli. Wycieczki też nie są już takie jak powinny, jeśli już lepiej nie jechać na nie z OIS, tylko wykupić sobie tańsze, alternatywne w porcie. No. jeziora plitwickie mają teraz skróconą trasę, a na dodatek czeka się na wąskiej kładce w kilkugodzinnej kolejce w pełnym słońcu.
IP: 109.107.13.98
Agi
Gość
No faktem jest, że rezydenci niewiele robią - widziałam ich dokładnie 3 razy w ciągu całego wyjazdu (zakwaterowanie, wykwaterowanie i jak kupowałam wycieczkę :P a! przepraszam! Michała widziałam jeszcze w trakcie rejsu). Co do Agnieszki to niewiele mogę powiedzieć. Natomiast Michał starał się przynajmniej robić dobrą minę do złej gry - odpowiadał na pytania, chociaż widać było, że niekoniecznie wie co i jak :P no i ewidentnie chłopak miał dobre chęci. Jak rozwaliłam sobie nogę to przynajmniej starał się udzielić mi informację, czy ubezpieczenie pokrywa szycie itp. Okazało się, że wystarczyło pokazać paszport i ranę zszyli mi bez żadnych opłat. DLATEGO POLECAM NA WSZELKI WYPADEK BRAĆ ZE SOBĄ DO CHORWACJI PASZPORT!!!
Co do willi i ich właścicieli to najwyraźniej trzeba dobrze trafić. W Bujevicu właściciele byli super! Ostatniego dnia nie kazali śpieszyć nam się z wyjściem, no i starali się jakoś pomóc nam w tych godzinach oczekiwania. A uwagę na hałas zwrócili nam tylko raz, ostatniej nocy i to argumentując, że inni Polacy już śpią, więc żebyśmy im nie przeszkadzali :P
IP: 83.31.141.178
ktos
Gość
Aż dziwie się, że tak wychwalasz Michała, agnieszka przynajmniej stara się martwić. Nie wiem jak rozwaliłaś sobie nogę, ale jak Michał rozwalił rękę innej dziewczynie na swoim katamaranie nie robił nic z tego, nie zaoferował pomocy, a jeszcze się dziwił, że ktoś robi z tego jakiś problem.
kac
Gość
Co do Rezydentów, to nie są oni osobami profesjonalnymi, jak sama Agnieszka mówiła, że pracuje tam dopiero 2 tygodnie, więc czego można się spodziewać po takim Rezydencie, za każdym razem jak była jakaś skagra to mówiła, napiszcie pismo ja wam podpisze, jak pismo zostało napisane, to za każdym razem odwracała kota ogonem i nie chciała podpisywać.
Z Michałem miałem tylko dwa razy do czynienia, chłopak może i się starał, ale jak widać firma OIS za mało wskazówek dawała dla Rezydentów jak mają pomagać osobom, które potrzebują pomocy, za prawie każdym razem była to wielka olewka.
Agi
Gość
Nogę rozwaliłam samodzielnie, bez pomocy Michała :P i nie wychwalam go, tylko mówię, że STARAŁ SIĘ jakkolwiek pomóc, pomimo tego, że zdecydowanie NIE MA PRZESZKOLENIA co robić w takich sytuacjach.
ktos
Gość
Teraz to i tak nic. Poczekajcie na wpisy jak wróci następny turnus:) Już na wstępie słyszałem jakie słowa leciały do rezydentów od nowo-przybyłych:)
Agi
Gość
Michał ode mnie i koleżanek też dostał na początku po uszach, ale wrażenie ogólne dla OIS ode mnie - OK!!!
ktos
Gość
wrazenie ogolne dla Ciebie dla OIS jest dobre, bo pewnie jechalas z nimi pierwszy raz i miałaś dobrą ekipę (nie mówię o sobie):). Nie wszyscy mieli tyle szczęścia, po zastanowieniu i przemyśleniu wszystkich turnusów u nich wydaje mi się, że wszystko byłoby nadal ok, jakby prawdą było to o czym piszą, że to wakacje dla ludzi młodych 18-35, a nie dla 17-60, bo w sumie to psuje głównie klimat i przechyla wagę na minus. Jakby jechali sami młodzi byłoby całkiem inaczej, na pewno mniej nerwów, więc i na rezydentów nikt by nie patrzył, bo kiedyś rezydent w sumie nie był nikomu potrzebny, więc nie było widać ich niekompetencji:)

Strona: « < ... 191 192 193 194 195 196 197 198 199 ... > »

Forum turystyczne » biuro OIS

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij