» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » biuro OIS

biuro OIS

Strona: « < ... 192 193 194 195 196 197 198 199 200 ... > »

Autor Treść
Agi
Gość
Masz rację. Może właśnie dlatego mi się podobało, bo nie potrzebowałam na dobrą sprawę ani rezydenta ani pilota. Grunt żeby w miarę sprawnie dowieźli i zakwaterowali tam gdzie chciałam. W sumie mogłabym się wściekać, że np. rezydent nie towarzyszył mi w szpitalu z tą nogą, ale w gruncie rzeczy po co on mi tam? Od trzymania za rękę miałam chłopaka :P
Współczuję tym, którzy trafili np. do gorszych willi lub mieli inne nieprzyjemności. Nie ma nic gorszego niż nieudany wyjazd, na który przecież tyle się czeka. Opinię obiektywną wystawiłam, ale też już raczej z OIS się nie wybiorę, bo a nuż tym razem ja źle trafię.
IP: 83.31.141.178
monique
Gość
To teraz ja coś z chęcią napiszę o tym całym bur...lu.
Ogólnie wyjazd na miejscu ok, ale to chyba tylko dlatego, że biuro OIS się do niczego nie wtrącało.
Byłam teraz w Makarskiej w terminie 1-12.08.2010. Wybraliśmy ze znajomymi opcje Pokoje - nie było możliwości wyboru willi, lecz zaznaczyliśmy, że chcemy dwa 2osobowe pokoje w jednym budynku.
Autokarem OIS bardzo nas zaskoczył, był wypasiony Mercedes Travego z 2008 roku, zadbany, toaleta, wc, barek, tv, klima...Kierowcy w porządku, doświadczeni (jeden był z Orbis Travel, a przynajmniej miał cały czas koszule z tą nazwą). Jechało się super. Pilota oczywiście nie było.
Dojechaliśmy szczęśliwie na miejsce. Tam była rezydentka Kamila (nazwiska nie pamiętam). Gdy przyszło do zakwaterowania ona nam mówi, że zakwaterowała nas w pokoju 4osobowym, bo dostała informację, że KONIECZNIE chcemy być razem w pokoju. I najlepsze, że ona już nie ma dwóch wolnych dwójek. Nosz k...a mać! Gdybyśmy chcieli pokój 4osobowy to byśmy wybrali pokój 4osobowy a nie dwie dwójki!! Po chwilowej wymianie zdań nagle znalazły się dwa 2os. pokoje. Tyle, że w innym budynku. Ale już to odpuściliśmy. Dostaliśmy pokój z łazienką na korytarzu!!!! Przypominam, że w ofercie jest mowa o pokojach z węzłem sanitarnym. Niby była na naszą wyłączność, ale co mi po tym, skoro i tak muszę zapierdzielać przez korytarz, na którym przewijali się ludzie. Dodatkowo w łazience nie mieliśmy żadnej zasłony od prysznica, po prostu był sam brodzik, nawet żadnej kratki nie było, żeby mogła woda zlecieć z podłogi.
Pani wielka mi rezydentka nie powiadomiła nas o spotkaniu organizacyjnym. Następnego dnia do niej zadzwoniliśmy z pytaniem czy jakieś spotkanie będzie, a ona do nas, że przecież było wczoraj i że ona teraz jest już na jakiejś wycieczce! Dobrze, że akurat nie była to wycieczka na którą chcieliśmy się wybrać, bo jeszcze bardziej byśmy się wkurzyli. Dodam, że nie tylko nas nie poinformowała, bo były też inne osoby, które o spotkaniu nie wiedziały. Ale już to nie było takie tragiczne.
Pobyt sam był super.
Przyszedł dzień wyjazdu. Otrzymujemy informacje, że wyjazd prawdopodobnie będzie w godzinach 18-21, ale dokładnie będą wiedzieć ok. godziny 15. I prośba, żeby im wysłać smsa o godz. 15 to już wtedy będą wiedzieć. Wysłaliśmy więc smsa, odpowiedź otrzymaliśmy o godzinie 17.30, że wyjazdy najwcześniej 19-20.30. Po czym dostajemy smsa, że wyjazd o 22. Ale to jeszcze nie jest takie złe. Czekaliśmy na autokar z Czarnogóry, bo on jechał przez Łódź. Gdy już przyjechał, okazało się, że nas nie ma nawet na listach, a miejsc już zaczęło brakować..!! Chcieli więc nas rozdzielić - 2 osoby jadą do Łodzi w jednym autokarze do Warszawy, a drugie w drugim, który nawet nie jedzie przez Łódź!!!! Oczywiście nie zgodziliśmy się na to. Inną grupę rozdzieliły tak, że 7 miało jechać w jednym autokarze, a 1 osoba w drugim!!! W końcu po wielu przejściach, lataniach od autokaru do autokaru okazało się, że mamy jechać autokarem, który jechał do Poznania i w Katowicach przesiąść się na busa do Łodzi!! Cóż.. Przynajmniej do Polski mieliśmy podróż luksusowym autokarem. Dostaliśmy busa, w którym była popsuta klimatyzacja (dodam, że na zewnątrz były 32 stopnie!! A w środku chyba z 50!!!), a szyby z tyłu się nie odsuwały:/ Zatem kierowca uraczył nas otwrtym szyberdachem i szybą z jego strony! Potem stwierdził, że klimatyzacja popsuta jest tylko z tyłu, więc włączył tą z przodu, która minimalnie coś dała.
Zatem podsumowując, nie polecam wyjazdu z tym biurem, a także z Viator, go-fun itp. Bo wszyscy jechaliśmy w tych samych autokarach i mieliśmy tego samego rezydenta. Oczywiście składamy reklamację, która jak najbardziej nam przysługuje (sprawdziliśmy w UOKIK). Zobaczymy co na to to kochane biuro.

Dodam, że dwa lata temu byłam z OISem w Biogradzie i byłam zadowolona, porządna rezydentka, wszyscy byli dobrze poinformowani. Jedyny niewielki problem był z organizacją wyjazdu, pokoje i willa była ta co zamawialiśmy. Jednak po tym wyjeździe już nie zapłacę nigdy za usługi tego biura.
IP: 195.13.38.199
OIS
Gość
To była wielka tragedia. Nikomu nie polecam wycieczki z OIS. Sprawę ostatniego wyjadzu do Chorwacji zgłaszamy do biura ochrony konsumenta.
IP: 81.190.79.92
Klara
Gość
Ja chciałam jechać we wrześniu do Biogradu z tego biura ale po przeczytaniu forum zastanawiam się;/ interesuje mnie jednak jak wyglądają autokary? Nowoczesne? i Czy są toalety?
IP: 94.40.120.130
Agi
Gość
Jeździłam lepszymi, ale (ten mój przynajmniej) też nie był zły. Toaleta jest, ale zbędna dla większości osób. Postoje były tak zaplanowane, że każdy mógł wytrzymać bez problemu. Jedyny problem to, że z klimy woda kapała w niektórych miejscach i w nocy ogrzewanie było tak podkręcone, że oparzyłam się w nogę o jakąś metalową część.
IP: 83.24.240.207
Ewa
Gość
Autokary były w porządku, chociaż w jedna stronę było trochę mało miejsca pomiędzy siedzeniami. Jako jedyni mieliśmy tez pilota. Minusem byli inni uczestnicy, którzy nie potrafili się zachować i już od Czech "umilili" nam podróż.
IP: 217.76.116.31
Klara
Gość
Dzięki;)
IP: 94.40.120.130
...
Gość
Na autokary nie możn narzekać-nowe, z toaletą, klimą...gorzej z organizacją dojazdu i przyjazdu.... chaos...
IP: 77.223.197.194
FILAS
Gość
WItam...
Nie chce byc jakims krytykiem filmowym tutaj odnośnie OISu ale niestety musze...byliśmy ze znajomymi w Czarno-Górze(Budva) na wycieczce 10 dniowej.Cena niby atrakcyjna bo wychodziło 920zł na osobe...jednak patrząc na pewne fakty i brak jedzenia oferta ta przestaje byc taka kusząca... za tą cene plus własne wyżywienie na miejscu można znalezc promocje all inclusive z porządnego biura podróży!!!!
Zacznę od :
- podana informacja o przejezdzie autokarem to 28g max zapewniała Pani w biurze!!!!
JECHALIŚMY 36g w jedną i drugą stronę!!!! bez stania na granichach i żadnych awarii

-autokary bez rewelacji jak w opisie,że naprawde komfortowe(siedzenia nie profilowane oraz mała odleglosc miedzy fotelami a przy takim czasie podrozy to KATORGIA)
Sami kierowcy narzekali na brak organizacji ze strony biura

-zaplacilismy dużo wieksza kwote niz inni uczetnicy a bylismy w gorszych pokojach bez Kuchni(w opisie jasno i wyraznie bylo napisane,że wszytskie pokoje z dostepem do kuchni ) KUCHNI BRAK
-w ofercie podane,że w pensjonacie własciciele udostepniaja taras do wspólnych imprezek i siedzenia HE HE po wejsciu na taras usłyszeliśmy tekst PRIVATE... :) no cóż widocznie włodarze pięknego biura OIS nie znają jezyków

-wycieczki faktltatywne...to już masakra jakaś...wszyscy z kim nie rozmawilaiśmy narzekają...na samym wejsciu do pensjonatu grupa wyjeżdzających RODAKÓW ostrzegła nas o tym fakcie oraz żeby uważac.MIeli racje ponieważ rezydent był z lekka mało zorganizowany i albo wycieczki odwoływał albo nie można było jechać na większość ponieważ było np 8 miejsc tylko.....masakra jakas naprawde

-dodam takze jesli chcecie udac sie do Budvy-willa Jovanna to ostrzegam o psycholu włascicielu he he dosłownie koles po 22 terroryzuje ludzi,ze maja spac(PRZYZNAM BEZ BICIA,ZE CICHO AZ TAK NIE BYLIŚMY ale BEZ PRZESADY-poprostu muzyka grała głośniej i śmiechy)...nam nasłał policje w ostatnia noc i sam uderzył kolege w krtań...zaburzenia emocjonalne albo nadmiar wina o którym Ois także pisze,że właściciele chętnie częstuują winem haha dobre
tyle o nich po szkoda klawiatury na więcej....
Przyznam jednak,że Czarnogóra i sama Budva super miejsce i polecam tam wypoczynek jednak z bardziej profesjonalnym biurem
possdrooo 8)
IP: 83.23.48.102
monique
Gość
Ewa widzę, że jechałyśmy tym samym autokarem.

Co do autokarów to wejdźcie na stronę firmy RYMAKOPS. My jechaliśmy tym złotym mercedesem. Dlatego na autokar akurat nie narzekam. Ten neoplan zresztą też chyba jechał.
IP: 195.13.38.199
natalia
Gość
z tego co tu sie naczytalam odechcialo mi sie jechac z tym biurem mimo ze ten wyjazd mam za darmo bo go wtgrałam.

czy byl ktos w tamtym roku na rejsie na mazurach? i napisze czy warto jechac
IP: 78.8.133.118
Użytkownik
ja myślę, że za te pieniądze to nie ma co liczyć na super wakacje. Jeśli ktoś jedzie po kosztach to musi liczyć się z tym ,że szału nie będzie.
Raz trafi się dobrze, a raz beznadziejnie. Ja bym nie ryzykowała. Wolę wydać trochę więcej i mieć spokojną głowę i nie martwić się że mnie ktoś zostawi w środku pola.
IP: 84.10.136.26
Nieezadowolony
Gość
Witam,byliśmy trzeci raz z tym biurem i musimy przyznać,że organizacyjnie jest coraz gorzej,niepotrzebne przesiadki i czekanie na inne autobusy-w Chorwacji ludzie jadący do Wrocławia przesiedli się do drugiego autokaru a następnie w Polsce po dotarciu obu autobusów do Katowic wsiedliśmy do ślimaczącego się autokaru jadącego z miejscowości 70km za nami,który dotarł na miejsce przesiadki 6 godzin po nas!!!!!!! UWAŻAJCIE NA AUTOBUSY Z FIRMY SOBOLEWSCY-ŁADNE ALE Z KATOWIC DO POZNANIA MIELIŚMY CO GODZINĘ PRZERWE NA PAIEROSA DLA KIEROWCÓW I DOJECHALIŚMY NA MIEJCE PO 7GODZINACH!!!!!! I TO ONI SPÓŹNILI SIE Z CZARNOGÓRY PONAD 6 GODZIN!!!! PROPONUJEMY OIS ZMIENIĆ PRZEWOŹNIKA MOŻE BĘDZIE SZYBCIEJ,NIE WSPOMNE O TYM ,ZE NA LISTACH BYLI LUDZIE ,KTÓRZY ZREZYGNOWALI Z WYCIECZKI!!!

BRAWO DLA KIEROWCÓW Z WARSZAWY-CHORWACJA -POLSKA 15 GODZIN!!

GORĄCO NIE POLECAM !!!

OIS POLECAM GORĄCO ZMIENIĆ ORGANIZACJE PRZEWOZU PASAŻERÓW
IP: 83.12.89.162
aga
Gość
Własnie wróciłam z Krymu. I jestem bardziej niż zadowolona. Wszystko było zorganizowane OK, kontakt z biurem też spoko. Opieka pilotki Aldony - EKSTRA. Również pilotka Agnieszka, która była w Saki była super. My bylismy w Jałcie. Cena na każdą kieszeń. Na krymie jest wspaniale, choć upaly dawałay w kość to jestem szczęśliwa że mogłam tam być. Polecam serdecznie. :P
IP: 83.10.196.13
magda
Gość
uwaga!!! jeśli ktoś się wybiera do Biogradu 20 sierpnia, to wyjazd z warszawy jest o 6 a nie o 9, dowiedziałam się przypadkiem jak zadzwoniłam do biura
IP: 83.24.153.31
natalia
Gość
Wyjazd z Poznania 20 sierpnia do Biogradu równiez jest przesunięty, z godz 9 na 6.
IP: 194.149.88.147
kajko
Gość
Polecam Krym z tym biurem . Wszystko extra. Sam byłem zaskoczony że takie warunki za taką cenę. Sama Ukraina tania i piękna:) pozdrawiam
IP: 77.255.113.21
Krym/Czarnogóra
Gość
Witam,
jeżeli możesz napisz cos więcej o Krymie. Jak wygląda dojazd-jak organizacyjnie oraz trochę o cenach zarówno produktów jak i przede wszystkim wycieczek. My w tym roku byliśmy w Czarnogórze i na miejscu- Budva- było super. Korzystaliśmy głowinie z miejscowych biur i stamtąd wykupowaliśmy wycieczki. Miejscowość typowo turystyczna i bardzo popularna, bo cieszy się ogromnym zainteresowaniem. Wycieczki są w języku miejscowym, rosyjskim - głównie i angielskim. Ceny żywności bardzo przystępne, niektóre produkty nawet tańsze niz w Polsce. Jedyne zastrzezenia można miec do przewożnika, bo rzeczywiscie podróz długa i meczaca a autokary niezgrane czasowo. Organizacja przejazdu zostawia wiele do życzenia. Podróz bez pilota,nikt nie wiedział kto jedzie w danym autobusie-były problemy podczas przesiadania - niepotrzebne zamiany, które skutkowały jedynie przetasowaniami wśród podróżnych od jednego punktu do drugiego. W ostateczności i tak dwa przemieszane autobusy spotkały się w Katowicach, więc po co te zamieszanie i kolejna strata czasowa na przenoszenie bagazy. Czy podróż na Krym tez była tak wspaniale dograna? Bardzo prosze o szczegóły, bo chcemy się wybrać w przyszłym roku. Informacje najlepiej zbierać na gorąco. Jeżeli o mnie chodzi to Czernogóra jest piękna i warta zobaczenia. W Budvie jest tez bardzo dobry rezydent-konkretny i sumienny. pozdrawiam
aga napisał
Własnie wróciłam z Krymu. I jestem bardziej niż zadowolona. Wszystko było zorganizowane OK, kontakt z biurem też spoko. Opieka pilotki Aldony - EKSTRA. Również pilotka Agnieszka, która była w Saki była super. My bylismy w Jałcie. Cena na każdą kieszeń. Na krymie jest wspaniale, choć upaly dawałay w kość to jestem szczęśliwa że mogłam tam być. Polecam serdecznie. :P
IP: 78.133.224.34
paula
Gość
wybieramy się z chłopakiem do Budvy 3 września z Kielc. czy ktoś tam jedzie???? jaka walutę najlepie mieć Czarnogórze? 2 lata temu byliśmy w Biogradzie i było cudownie. najważniejsi są ludzie, z którymi się jedzie, nowe znajomości, więc integracja zaczęła się już w autobusie:)) była jakaś wpadka z autousem, ale byliśmy za bardzo zajęci zabawą, a niektórzy snem:), by o tym myśleć. nie jesteśmy dziećmi, także nie potrzebowaliśmy całodobowej opieki rezydentów.. ostatniego dnia ok 9 zostawiliśmy bagaże pod domem i cały dzień korzystaliśmy jeszcze z uroków Biogradu, a wieczorem trochę rakiji:) ludzie byli super i mam nadzieję, że również tacy będą w Czarnogórze
IP: 80.48.187.130
Karolina
Gość
Właśnie wróciłam z wycieczki do Czarnogóry z biurem Ois. Nigdy wiecej nie wybiorę tego biura oraz nie polecę go nikomu kto ceni spokojne wakacje.
W dniu zakupu wycieczki bardzo uprzejma pani z aparatem na zębach dała pewność, że dwa dni przed odjazdem dostaniemy maila z godziną i miejscem odjazdu a dzień przed telefon albowiem "nie każdy zagląda na skrzynkę pocztową". Dzień przed o godzinie 20 nie było ani maila ani telefonu, zaczęłam wydzwaniać do biura na infolinie ponoć czynną do 22 oczywiście włączała mi się poczta :/ zadzwoniłam na linie alarmową pan był bardzo zdziwiony ale udzielił informacji o godzinie i miejscu (co śmieszne telefon wykonałam o godzinie 21.30 a odjazd autokaru był o 4:30). Autokar nie przyjechał punktualnie z Warszawy pojechaliśmy do Katowic gdzie odbył się 3 godzinny postój (!) bo ludzie musieli się wymieszać z jednych autokarów do drugich itd KOSZMAR! palące słońce brak cienia klimy ani nawet kibla. Zero pilota, nikt nic nie wie. Kierowcy byli tak uprzejmi że nikt nie miał serca ich bluzgać za brak organizacji biura. Ze znajomymi trafiliśmy do apartamentu bardzo nowego i czystego w zestawie dostaliśmy sympatycznego kiciusia, który spędzał z nami większość czasu ale inni dostali wraz z "apartamentem" karaluchy lub inne syfy. Rezydent hmmm... wiedzieliśmy generalnie więcej niż on. Andrzej - bo tak się nazywał zajmował się głównie lansowaniem po mieście bądź układaniem fryzury w pokoju. Umówił się na spotkanie organizacyjne przyszedł godzinę spóźniony kiedy połowa zniecierpliwionych osób sobie poszła. Z poprzednim turnusem umawiał się na wieczór przyjazdu aby pokazać im ciekawe rzeczy w Budvie - nie przyszedł. Nie wiedział o której jest autokar do Polski podejrzewam ze nawet nie wiedział czy on w ogóle bedzie albo go to nie interesowało. Działał na ludzi irytująco choć nie przebił rezydentki w Chorwacji, której jedyną pracą na wyjeździe było puszczanie się na lewo i prawo (przepraszam za użycie tego określenia ale inaczej się nie da podsumować tej pani, która z jednym wycieczkowiczem nie miała nawet czasu iść do lekarza :/) w drodze powrotnej zafundowano nam przesiadkę na autostradzie w Chorwacji do 4 różnych autokarów (kierowca do kierowcy: "Ty stary to ja już wezmę te Katowice podjedz sobie do Warszawy") ludzie zgłupieli w rezultacie, który autokar dowiezie ich do domu. Wczoraj o 1 w nocy zajechałam do Warszawy jeszcze dobrze sie nie rozpakowałam ale przez to zamieszanie założę się, że coś zostawiłam w pierwszym autokarze. Koszmar koszmar koszmar... chciałam złożyć oficjalną skargę na biuro i konkretne osoby, które nas oszukały ale oczywiście nikt nic nie wie...
Nie polecam nikomu tego biura i będę powtarzać to na każdym możliwym forum internetowym bo albo traktuje się ludzi poważnie albo jak ostatnich debili.

Pozdrawiam
IP: 195.66.86.254
kejtosek
Gość
Witam.
Wybieram się 3.09 do Makarskiej i mam pytanko był ktoś, podobało się??? Może ktos mi polecić jakieś ciekawe miejsca, knajpki itp? Na które wycieczki fakultatywne warto się wybrać? Aha i najważniejsza rzecz jade z Wrocławia nie ktos czy n trasie są przesiadki?
W tamtym roku byłam z OISEM w Czarnogórze i było rewelacyjnie pomimo tzw przesiadek mam nadzieje, ze w tym roku też mnie nie zawiodą, choc gdy czytam opinie umieszczone tutaj to się zaczynam głęboko zastanawiać...
Pozdrawiam
IP: 83.3.8.226
kejtosek
Gość
Ja w tamtym roku byłam w Budvie rewelacyjna miejscówka:) A waluta euro, z tego co pamietam to nic innego tam nie przyjmuja:P Aha polecam plazowanie na plaży znajdujące się nie od razu przy głównym deptaku, ale za starówką wstęp 1Euro ale na serio warto je wydać:)
paula napisał
wybieramy się z chłopakiem do Budvy 3 września z Kielc. czy ktoś tam jedzie???? jaka walutę najlepie mieć Czarnogórze? 2 lata temu byliśmy w Biogradzie i było cudownie. najważniejsi są ludzie, z którymi się jedzie, nowe znajomości, więc integracja zaczęła się już w autobusie:)) była jakaś wpadka z autousem, ale byliśmy za bardzo zajęci zabawą, a niektórzy snem:), by o tym myśleć. nie jesteśmy dziećmi, także nie potrzebowaliśmy całodobowej opieki rezydentów.. ostatniego dnia ok 9 zostawiliśmy bagaże pod domem i cały dzień korzystaliśmy jeszcze z uroków Biogradu, a wieczorem trochę rakiji:) ludzie byli super i mam nadzieję, że również tacy będą w Czarnogórze
IP: 83.3.8.226
andresito
Gość
Rezydent hmmm... wiedzieliśmy generalnie więcej niż on. Andrzej - bo tak się nazywał zajmował się głównie lansowaniem po mieście bądź układaniem fryzury w pokoju. Umówił się na spotkanie organizacyjne przyszedł godzinę spóźniony kiedy połowa zniecierpliwionych osób sobie poszła. Z poprzednim turnusem umawiał się na wieczór przyjazdu aby pokazać im ciekawe rzeczy w Budvie - nie przyszedł. Nie wiedział o której jest autokar do Polski podejrzewam ze nawet nie wiedział czy on w ogóle bedzie albo go to nie interesowało. Działał na ludzi irytująco choć nie przebił rezydentki w Chorwacji, której jedyną pracą na wyjeździe było puszczanie się na lewo i prawo (przepraszam za użycie tego określenia ale inaczej się nie da podsumować tej pani, która z jednym wycieczkowiczem nie miała nawet czasu iść do lekarza :/)
IP: 79.143.100.253
andresito
Gość
nie pamietam abym goscil cie w swoim pokoju. ale moze w tym calym morzu pokoi, ktore odwiedzilas sama juz sie pogubilas. tylko skąd ta opinia na temat rezydentki w Chorwacji...?
IP: 79.143.100.253
Malwa
Gość
Czy ktoś może wybiera się we wrześniu do Albeny? Albo był i może coś powiedzieć o tej miejscowości?
IP: 85.222.86.25

Strona: « < ... 192 193 194 195 196 197 198 199 200 ... > »

Forum turystyczne » biuro OIS

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij